Sagemcom F@st 3686 v2 és RealVNC Viewer?

Pár napja kaptunk a dicső és nagyszerű telekom -tól egy
Sagemcom F@st 3686 v2 modemet,

a modem alap beállításon van, csak az alap minimalista tűzfal semmi port-block, az internet sebessége rendben van, viszont mióta a az új modem van a RealVNC valami szörnyen lassú, semmi más csak az.

A kapcsolat létrejön ugyan, de a képminőség szörnyű, még minimumra véve is elfogadhatatlanul "szaggat" miközben letölti.

Tapasztalt valaki hasonlót ezzel a modemmel?
Volt rá valami orvosság?

u.i. igen már jeleztem a telekom felé a dolgot, de őket ismerve előbb kapok itt bármi segítséget amivel előrébb leszek, mint hogy ők megválaszolják a kérdésem.

Hozzászólások

Ez új előfizetés vagy egy meglévőnél cserélték az eszközt? Router módban üzemel és nincs saját routered? Wifin vagy kábelen produkálja a hibát? Speedtest mit mond? Próbáltad csak saját gépedet rádugni és wifit tiltani? Befelé vagy kifelé VNC-zel?

szóval megpróbálok sorjában válaszolni. :)

/ Ez új előfizetés vagy egy meglévőnél cserélték az eszközt? /
- Meglévő előfizetés, most csak új kábelt húztak ki és a modemet cserélték (elmondás alapján a régi kábelezés miatt volt eddig gyenge a net sebessége)

/ Router módban üzemel és nincs saját routered? Wifin vagy kábelen produkálja a hibát? /
- A modem egyik kimeneti portjára van a router bemenetije rákötve (de a RealVNC lassú mind a "router-kábel-PC" kapcsolattal mind a közvetlen ModemWiFi-Android kapcsolattal szóval nem a router a zavaró tényező, a routert megkerülve modem WiFi-jére kapcsolódva is megvan a hiba)

/ Speedtest mit mond? /
- SpeedTest teljesen rendben van, az internet sebessége jelentősen javult a kábel/modem csere után, ezért is logikátlan hogy a RealVNC sebessége romlott.

/ Befelé vagy kifelé VNC-zel? /

- VNC-Viewer, a gépen/telefonon szeretném elérni/irányítani a távoli helyen lévő PC -t

Az elmondottak alapján a Sagemcom router módban van és dupla NAT-od van. A leírt tesztjeid egyike sem fedte azt az esetet, hogy a PC-t direkten egyedül(!) rádugod a Sagemcom-ra kábelesen(!) és megnézed úgy a VNC-t. Tehát ne legyen rajta a routered és a Sagemcom wifije se menjen!

Csak internetre használod a coax kábelt vagy más eszköz is van rajta? (osztó, TV, jelerősítő, stb..) Ha igen, akkor ezeket húzd le róla a teszt erejéig, hogy csak a Sagemcom legyen rajta.

Próbáltad más célok fele a VNC-t? Például egy másik gépet elérni az interneten keresztül (nem a most próbáltat)?
MTU-t próbára állítsd alacsonyabbra a PC-n, hogy látsz-e változást!

Ha ezek egyike sem használ (nincs változás), akkor Sagemcom-ot állítsd/állíttasd át modem módba!

Csak önmagában a gépre kötve sem lett jobb a helyzet.
Az adott kábelen csak a modem van, van vezetékes telefon de más vonalon és ott nem is történt különösebb változás, szóval ezen a kábelen csak a net megy, épp úgy mint eddig is több mint 10 éve, az egyedüli változás csak az új kábel volt meg az új modem hozzá, meg hogy minden gyorsabb lett, csak épp ez az egy alkalmazás nem tud magához térni.

Más irányba még nem próbáltam, mivel csak egy gép van amit el akarok érni és ott nem történt változó tényező ezért eszemben sem volt itt bármit kutatni, de nem is igazán van lehetőségem most valamelyik ismerőst leinteni hogy az ő gépét próbáljam elérni. :)

Előre is elnézést kérek a buta kérdésért de mit értesz "MTU" alatt pontosan?

köszönöm az ajánlatot, ha ki nem találok valami okosat lehet élni fogok vele.
Egyelőre, mivel megoldanom nem sikerült, kerülőutat alkalmazok az AnyDesk programmal,
szóval érdekesség hogy ez működik holott funkciót tekintve ugyanazt csinálja.

szerk.:
mivel gondolom úgyis lenne kérdés előre megválaszolom, a RealVNC uninstall reinstall nem orvosolta a dolgot :)