Kdevops - a devops framework for Linux kernel development

Címkék

Olvasnivaló: kdevops: a devops framework for Linux kernel development

Hozzászólások

Amikor eloszor meglattam a nevet, azt hittem egy KDE-s admin tool

Azt sajnálom csak, hogy ez hír értékű: Az így összeintegrált toolok már évek óta léteznek, a DevOps világ már elvileg 1-2 éve eljött (már ahol, de Linux fejlesztésben azért én ezt elvártam volna), szóval egy ilyen tool léte nekem totál evidensnek tűnt volna (most komolyan: egy Terraform/Vagrant + Ansible (+roles) összeintegrálása nem kéne hír legyen)
Plusz ezt még megfejelik azzal, hogy "But I've heard complaints about how even setting up KVM can be complex, even from kernel developers! Even some kernel developers don't want to know how to set up a virtual environment to test things.", ami jól mutatja, hogy azzal, hogy valaki kernel modult tud írni még nem jelenti azt, hogy a mai szerviz orientált világban el tudna boldogulni...
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

Igazad van, de:

"...hogy a mai szerviz orientált világban el tudna boldogulni"

Engem meg ennel is jobban zavar az a szinten mostanaban megjelent tipus, aki a lo tuloldala: akiknek megall az elet, ha nincs elotte a kedvenc cloud szolgaltatojatol a kedvenc toolja, es a szerviz orientalt dolgokat megtanulta osszekattintani, de ha egy apt-os csomag, vagy egy libc-s env var hianyzik, mar masik docker image-et keres, hatha abban settelve lesz.

Belegondolva ez már régebben is létezett, csak akkor ezt még framework-nek hívtuk :)
Bár a múlt idő nem tudom helyes e, tekintve, hogy manapság is látok jó pár olyan projectet (tipikusan JS), ahol látszik az, hogy az adott fejlesztő 1-1 dolgot 1-1 framework-ben tudott csak megcsinálni, ez miatt meg adott weboldal kis milliót be is rángat, csak hogy 1-1 feature-jét implementálja, ezzel is szépen hizlalva adott weboldal méretét és betöltési idejét..
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

Na az meg a masik, aki nem tud megirni egy 20 soros algoritmust, ezert behuz egy 3 MB-os libet. Meg kezd megjelenni a tipus, aki szerint nem kene elhinned, hogy azt a 20 sort meg tudod magadnak irni, hidd el, hogy masok jobban megcsinaltak. JS + browser valamint sok tesztesetet es edge case-t igenylo esetekben meg ertheto is, de egyre trivialisabb dolgokra kerul mar ez szoba.

"amelynek célja, hogy a Linux kernel beállítását és tesztelését bármilyen projekthez a lehető legegyszerűbbé tegye." Vegye figyelembe, hogy egy alrendszer tesztelésének beállítása és az alrendszer tesztelése két különálló művelet, azonban mindkettőre törekszünk Ez nem új tesztrendszer, hanem lehetővé teszi a meglévő keretek használatát..."