Netflix ajánló (és nem ajánló)

Na sikerült kivégezni pár sorit és filmet, írok róluk pár sort.( A nagyon rosszaknál kihagyhatatlan sajnos a spoiler veszély).

Kezdjük a rajzfilmekkel és társaikkal:

Baki (2018): Szokásos verekedős sorozat, a ki a legerősebb témában. A régi sorozat rebootja - folytatása(?). Nincsenek benne olyan epic jelenetek, mint az elsőben, ellenben vannak dolgok amikben azért kicsit erősebb.

KENGAN ASHURA (2019): Nekem ez egy átnevezett Baki, a téma dettó ugyanaz talán kicsit Battle Royalosabb a történet illetve más a szemszög.

One Punch Man (2015): Mondjuk ezt még nem a Netflixen láttam, de gondoltam beírom - annak aki még nem ismeri - mert az egyik legvicessebb, legjobb anime a szuperhős témában. Azóta egyébként van már második évad is, de ide még nem került fel.

Love, Death and Robots (2019): nagyon jó kis sci-fi antológia, minden rész más történet és stílus és alkotógárda(van magyar csapat is köztük), ajánlott mivel pár kivételtől eltekintve nagyon ütős szinte minden rész.

Filmek:
IO (2019): a főszereplő színésznőt a Kenso reklám óta bírom, sajnos a film egy teljesen feleseges és lassú, posztapt ami lényegében nem sok dologról szól.

Murder Mystery (2019): Adam Sandler + Jennifer Aniston. Igazából ezt csak azért néztük meg, mert anno a Kellékfeleség ebben a felállásban a maga obszcén módján még egész szórakoztató volt, hát ez már annyira nem és akkor még finom voltam.

Sorozatok:
The Umbrella Academy (2019): Szokásos elcseszett szuper képességű család sori. Sajnos ez nem más mint egy Doom Patrol utánzat, ráadásul a gyengébbik fajtából. Sem humorban, sem a történet szövésben nem sikerül utol érni.

Altered Carbon (2018): Na ez már egy egész jó kis sci-fi sorozat, a félig magyar(sajnos szerintük a Kovacs az szláv név), félig japán nevű (Takeshi) főszereplővel. Elég jól hozza egy Gibson féle utópisztikus világ képét, a halhatatlanokkal és a tűnyalábolássokal etc. Nem mondom, hogy minden igényt kielégítő volt a történet, de simán ajánlott.

Nightflyers(2018): Hangulatra az Event Horizont megcélozása volt a cél, már a pilot is ezt sugallja, hogy kiderüljön aztán hogy sokkal rosszabb sztori nyomán halad ez az egész. Van itt telepata, humán MI, őrület, idegenek akik sokkal fejlettebbek mint mi - de mindez gyengén és kuszán, néha szó szerint nevetséges fordulatokkal. Egynek mondjuk jó, de nem lesz benne sok öröm.

Another Life (2019): na ha van sorozat amiben sikerült minden sci-fik hülyeségét összerakni és telenyomni az összes PC dologgal akkor az ez. A történet mint olyan még jó is lehetne - bár hozzátenném az alapgondolat majdnem egy az egyben ua az mint a Nightflyersben - persze nem lesz az.
Van itt kérem transzi doktornő, pompom lánynak kinéző fedélzeti mérnök, afro amerikai MI - aki készen áll egy kis pajzánkodásra, hogy utána gyereke legyen(!) - szex transzival, két fiúval, idegennel, számítógéppel meg a bánat tudja mivel. A kábszer jó, az aszteroidán belélegezhető levegő van(!) - sisakot persze illik levenni - és még sorolhatnám naphosszat. Igazából ha ez paródia lenne akkor jó lenne, de nem az.

Na ennyi, ha kihagytam vmit amit érdemes lehet jelezni :).

Hozzászólások

Nightflyers-t talan ha az elso resz vegeig sikerult megnezni... a nyitojelenet nem volt rossz, de utana nem tudott megfogni.

Another life - csalodas szinten, kovetkezetlen es rosszul megirt a tortenet, valahogy bugyuta volt. Akkor mar inkabb a Lost in space, az kb csaladi scifi, megis sokkal elvezhetobb.

Altered carbon - az nagyon bejott, jobban mint a konyv(ek). Sajnos a sztorit nagyon megvarialtak annak erdekeben hogy "utosebb" legyen a vege.

A One Punch man S02 egy rakás trágya lett, de nem is vártam sokat. Stúdiót váltottak a két évad közt, ezért a rajzolása is változott egy kicsit, viszont az egész évad alatt nem lépett előrébb a story, sallanggal volt kitöltve meg behoztak egy eléggé elkúrt vonalat....

-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Nekem úgy tűnt hogy az S02-ben inkább a mellékszereplőkre mentek rá, amolyan spinoffként, annyira nem nevezném szarnak, ha már időhúzás szóbakerült a Singeki no kjodzsin/Attack of Titan még mindig rosszabb, ott 3 évad alatt sem sikerült eljutni a gyerek házába. :D

[új] - No rainbow, no sugar - [új]

De hát nem is volt szükség rá. Ismertük a motivációkat, hátteret már az első évadból. Nem igazán jött át - nekem - az üzenet...

Attack on...
A 4. évadban végre eljutnak ahhoz a kurva pincéhez, 3 rész alatt be is jutnak, aztán egy olyan dolgot találnak ott, ami megforditja az egészet ... jaaa, nem. Szóval végre eljutottunk a pincéhez igy 4 év után.

Abban is nagyot csalódtam, mert az átütő első évad után meredeken ült meg...
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

>Ismertük a motivációkat, hátteret már az első évadból.

na ez így nem igaz.

S rangból egy csomó szereplő ismeretlen - még mindig - viszont jó pár tagról azért kiderültek dolgok. Azért is mondom, hogy ez az évad most nem igazán Saitama-ról szólt, hanem a többiekről, ellenben azért elkezdett kovácsolódni a 3 évadra a main story is, amolyan megalapozónak.

[új] - No rainbow, no sugar - [új]

Sajnos én is jó sok időt elbaszok a sorozatokkal, filmekkel.
Röhejes, de így múlik el az élet. Offba

S01-S02 szerintem írtó jó lett. Az S03-ra szerintem kifogytak a történetírók a szuszból. Valahogy nem tudtam végigizgulni a cselekményt, sivárabb és unalmasabb volt az egész. Nem bántam meg, de nem újranézős.

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

A 3. szerintem elég gyenge lett, bár a "kritikusok" és a "közönség" állitólag imádta. Nekem nem jött be se a történetvezetés, se a "jellemfejlődés". Bár az orosz csóka aranyos volt.
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

subs., koszi.
____________________
echo crash > /dev/kmem

The Ballad of Buster Scruggs (trailer): Több, egymástól független western történet egy filmbe gyúrva. A Love, Death and Robots-hoz hasonlóan nemcsak a történetek, de a technikák is változóak. Összességében nekem nagyon-nagyon tetszett.

Netflixen az Our Planet éri meg nagyon. Bekapcsolod, nézed. Sokat. :)

Nem nagyon ismerem a Netflixet, had kérdezzem meg, ami film Netflix égisze alatt készül, az már mozikba, DVD/BD-re már sosem kerül hivatalosan?
Tudom az nkóros gyerekek ügyesek :)

Amúgy valahogy nekem erről a cégről valamiért ez ugrik be :D
https://www.youtube.com/watch?v=0Bs2icpiR1s

Az Another Life akkora trágya volt hogy 3-4 rész után kukáztam.
Azt hittem hogy egy Battlestar Galacticás főszereplő nem vállal be gagyit és majd biztos jó lesz. Hát nem.
A Darkot ajánlom esetleg még netflixen, német időutazós sorozat és aránylag jó.

> ...egy Battlestar Galacticás főszereplő nem vállal be gagyit és majd biztos jó lesz

Elnezve a szineszi jatekat es a mimikajat, sajnos a tehetsegehez kepest a "legjobb" filmben jatszik.

Sajnalom, mert a BSG-ben meg egesz jot alakitott (vagy csak az atmoszfera miatt tunt viszonylag jonak), de itt egesz egyszeruen van 2 arca, es azokat valtogatja.

Szerk: ami meg kiborito a sorozatban, hogy senki sem ert semmihez... "mit csinaljunk?" "Nem tudom". "Mi ez?" "Nem tudom". Regebben legalabb hatarozottan nem tudtak dolgokat, de itt meg ezt is sikerult nyavajgosra megcsinalni.

Travelers megvolt? Nekem az jott be meg. Idoutazos scifi, helyenkent logikai gubancokkal, de elvezheto.

Ha Netflix, akkor még Gravity Falls és Final Space :)