Használsz valamilyen alvással kapcsolatos alkalmazást telefonodon/okosórádon (kivéve ébresztő)?

Címkék

Igen
21% (75 szavazat)
Nem
79% (277 szavazat)
Összes szavazat: 352

Hozzászólások

ébresztő helyett ébresztő v2-őt.

Van gyerek, nem kell ébresztő. :D
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Alapvetően a pulzusomat (is) méri alvás közben (is), ebből próbál alvásminőséget kiszámolni.
több-kevesebb sikerrel :)

Ami hasznos belőle, hogy
- mikor mennyit alszom,
- közben milyen a pulzusom.
- a kezemen zizeg, ahelyett hogy fellármázná az egész házat ébresztés címen.

A többi fícsör - várhatóan a szoftver butasága miatt - értelmetlen hülyeség.

pl.
- a napközbeni szundikálást nem jegyzi.
- hosszabb ébrenlét eléggé összezavarja,
- az ébrenlétek számát, és az alvás "mélységét" nagyjából csak találgatja.
--
zrubi.hu

Minek? A barátnőm szól, ha horkolok.

A fitbit (fitness karkötő + mobilos app) méri, a Samsung health vagy micsoda nevű app meg megpróbálja megbecsülni, hogy mennyit alszom.

[/OFF]
Az ebreszto nem az alvassal, hanem az ebredessel kapcsolatos :)
[/ON]

Amig volt Mi Band 2-m addig hasznaltam appot a telefonon, jo ideje nem.
Ugy tudom telefonokra is van ilyesmi (alvas analizalo ize), kivancsi vagyok mennyire megbizhato, az aksit biztos leszivja este, persze arra ott a tolto, csak fura "bekabelezett" agyban aludni.

-----
"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Úgy tudom, hogy a wifi kimondottan káros az egészségre közvetlen közelről.

Az okosóra ha még wifizik is álmodban a kezeden, baromira egészségtelen lehet, függetlenül attól, hogy mit mér, vagy az mennyire fontos.

Valahol azt olvastam, hogy a GSM-nél is komolyabb terhelést jelent egy wifi adó.

A teljesítmény semmit sem jelent. 25W már képes halálos ütést mérni, mert 100 mA a határ.

A probléma nem az adóval van, hanem azzal, hogy közel van. Nagyjából gömb alakban sugároz, értelemszerűen ha 2m-re van tőled, nem okozhat gondot, annyira kevés naftát kapsz.

Köztudott, hogy a hímivarsejtek száma alacsonyabb azoknál a pasiknál, akik zsebükben hordják a telefont. Kismillió cikk van róla a neten.

https://index.hu/tudomany/egeszseg/2016/02/03/meddoseget_okozhat_a_mobi…

Igazad van, a Wi-Fi-t be kéne tiltani. Engem már párszor alaposan megcsapott gömbvillám formájában, amikor túl közel próbáltam menni az AP-hez. Nem tudom hány mA-os, de életveszélyes.

A GSM szintén nagyon káros, azonnali rákos tumort okoz. De el lehet kerülni, ha valaki kiköltözik barlangba.
No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

Nem kell ilyen drasztikus megoldás.

Az értelmesebb emberek estére kikapcsolják automatikusan a routert. Alvás közben ugyanis nem neteznek.
És persze nem alszanak együtt a telefonjukkal. Alvás közben ugyanis nincs rá szükség, nem telefonálnak.

Bonyolult, mi?

Ami kicsit nehezebb, hogy kiszeded a telefont a nadrágzsebedből, mert minél messzebb van tőled, annál jobb.

Igen, ebben is igazad van, ezek a pár W-os embedded eszközökben bika táp szokott lenni, a táp és a szoftver is teljesen jól bírja, ha ki-be kapcsolgatják, úgyse folyamatos üzemre tervezték. Már azzal, hogy kikapcsolod, nem csak örök életű leszel, de egy nagy rakás pénzt megspórolsz az áramszámlán.

No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

Lehet, többet árt, ha időlegesen megvonod magadtól a dózist, mert így folyamatosan sokkolod a szervezeted. Hamarabb hozzászoksz, ha egyfolytában sugárzás alá helyezed magad. Így tudsz igazán asszimilálódni a körülményekhez.

Minden immunrendszernek adott a feladat, amihez felnőhet.

A gyerek is attól válik ellenállóvá, hogy földet eszik, és nem a tisztítószerek világában nő fel.

--
robyboy

Ja, en is csak az elso harom nap vagyok rosszul, mikor peneszes gyumolcsot eszek minden nap. Aztan megszokom. De ha 3 napig frisset eszek, elszokik tole a szervezetem, igy megint rosszul vagyok a peneszestol.

Nincs mese, folyton lennie kell itthon peneszes gyumolcsnek, hogy folyamatosan azt ehessem es ne legyek rosszul. Raadasul ezt a sugarzassal ellentetben mar a nagyszuleim is igy csinaltak.

:)))))

Jaj Istenem, de jó lenne, ha ki lehetne kapcsolni az automatikus frissítést a TV-men!

Az idióta Samsung a frissítésekkel eddig csak f@szságot csinált, mert minden egyes alkalommal törli a beállításaimat, szóval tök jó lenne, ha nem csinálná.
A hibák persze nem javulnak, új kodekeket nem raknak bele, csak az automatikus beállítás-törlés jut el hozzám. Próbáltam már letiltani, de nem érdekli a TV-t, hogy megengedtem-e vagy nem.

Mindig tudom, ha valami zavarosban jár, mert az USB-jén ott lóg a merevlemez és hallom, amikor a TV bekapcsolja magát engedély nélkül.

Akkor frissüljön valami, amikor vagyok olyan kedves és megengedem neki. Ha meg nem tud a ki-be kapcsolás miatt frissülni, hát szarom le. Nem az én bajom, próbáltam elmagyarázni neki, hogy ne csinálja.

Az enyimen ki lehetett. A mai napig nem frissült. Sokra már nem emlékzsem, de samygo-n találtam meg a leírást, kellett hozzá valami windowsos távirányító program ami be tudott menni service menübe, és ott lehetett tiltani.

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Mondjuk nekem pont nincs Samsung TV-m - volt, de lecseréltem - a jelenlegi Androidos és ez a része éppen egy kalap ürüléket sem ér. Nekem az a bajom, hogy naponta-kétnaponta újra kell indítanom az Androidot, mert hiába van felcsatlakozva a WiFi-re, a hálózaton nem kommunikál. Router hiba nem valószínű, mert semelyik másik WiFi-s eszköznél nem tapasztalható ilyen probléma.
Szóval visszatérve az automata frissítéshez, én ritka nagy haszonnak látom, hogy nem kell asszisztálnom a frissítéshez.

Ave, Saabi.

Ha nem veszem észre, hogy frissít a rendszer, akkor nem fáj.

Az Invitel IP TV is szokott frissíteni, de nem foglalkozom vele, mert nem tudom, hogy mikor csinálja.

Az, hogy minden frissítés törli a user beállításokat, azért elég meredek. Persze fix nem érkezett azóta sem rá, csak frissítget látszat nélkül. Néha valami csicsa szar képet berak és azt várja, hogy örüljek. Látható hibákat nem javítottak. 100 millió user meg minden frissítés után újra beállít mindent magának.

Annyira gagyi az egész. Az Androidos telefonomban több nafta van, mint a Samsung "okos" TV-ben.

Az én Samum frissítései látható változást okoztak (ugye pl. YT-kliens eltűnése), ezért is lett kikapcsolva a frissítés. Így most pont abban az állapotában van, amihez még van ismert törés az okosításához :-)

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Az meg egyszer sem jutott eszedbe, hogy a routeredbol monitorozd, pontosan milyen forgalmat is csinal a tv-d?

Fogod, elinditasz egy tcpdump-ot. Otthagyod, hadd fusson, es amikor frissitett, akkor visszanezed a tcpdump-ot. Megnezed, milyen dns kerdeseket adott ki, milyen kulso ip-khez probalt csatlakozni, es azokat a domaineket NXDOMAIN-nel valaszolod meg onnantol, vagy amivel szeretned, az IP-khez valo kapcsolodasokat meg siman rejecteled.

Szerintem. Ha meg nincs eleg hely a routeredben levo belso storage-n, fogsz es nfs-en felmountolsz valamit a nas-odrol, es oda mented a .pcap file-t. (Vagy dugsz ra usb-n valami mass storage devicet)

Legközelebb írj smilye-t. :)
Van olyan kollégám, aki full komolyan mutogatja a Facebook-os "ismerősét", mert sok éve "az" a manager betegsége lett, amitől fáj a feje, rosszul van, daganatot diagnosztizálnak, és még pár hónapja van. Persze a telefontól van, mert rohadt sokat használta. :)
- - - - - - - - - - -
"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

Úgy voltam vele, hogy értelmes embernek úgyis le fog jönni a megfogalmazásból, hogy csak trollkodok :D A Wi-Fi-nak meg a GSM-nek nincs egészségügyi kockázata, GSM-nek esetleg akkor, ha nagy adótoronynak a legtövében laksz. Amúgy ezeket sehol nem tudod elkerülni, minden lakott terület le van velük fedve. Tényleg már csak barlangba kiköltözéssel lehet elkerülni, de ott meg előbb fogsz felfordulni normális orvosi ellátás híján.

Wi-Fi routert káros kikapcsolgatni. Nem nekünk káros, hanem az eszköznek, folyamatos üzemhez tervezték őket enerigatakarékosra, a szoftver is ennek megfelelően van írva. Nem tesz jót neki az állandó áramtalanítás, reboot. Nyilván, aki nem a kövek alatt lakott eddig, és volt már dolga bármilyen Wi-Fi eszközzel, az tudja, hogy semmilyen veszélyes sugárzás, meg veszélyes áram nincs benne, akár nyalogathatja is valaki az antennáját, max. csak valami koszt nyal be vele, de mint tudjuk, legalább az edzi az immunrendszert :D Ha ezek tényleg veszélyesek lennének, már 10 éve kihalt volna az emberiség miattuk.

No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

Ez nettó hülyeség, hogy a sugárzás nem veszélyes. A teljesítmény számít.

A mikrohullámú sütődben kipróbálhatod a macskádon, hogy veszélyes-e a 2.45 GHz.

A gond az, hogy közel nyomod az agyadhoz, így többet kapsz. A szocialista Videoton TV-t durván bezavarta nálunk, amikor a telefon éppen adott.

A mai TV-ken nem látod, de azért a jelenség még létezik.

"Köztudott, hogy a hímivarsejtek száma alacsonyabb azoknál a pasiknál, akik zsebükben hordják a telefont. Kismillió cikk van róla a neten."
Gyakorlatilag sajnos nem igaz, pedig direkt az összes lehetséges sugárzó be van kapcsolva mind2 zsebemben lévő telefonokon, mégse nyírta még ki a kis ge...t :(

--
openSUSE 42.2 x86_64

Anno nézegettem DnD-ről szóló leírásokat, és az jött le (nekem!)

- jól belőni elég bonyolult (*)
- mintha olyasmit is olvastam volna, hogy DnD ellenére csiripeltek levelek/csetüzik, stb. (ez lehet, h a hibás beállítás, lehet egy elcseszett megvalósítás). Én meg azért kapcsolom repülőmódba, hogy kevésbé merüljön ÉS NE ZAVARJANAK.
- anno hamarabb találtam meg a repülőmódot, mint a DnD-t, ezért még most is meg kellett nézzem, hogy pontosan hol tudok DnD-t kapcsolni (OK, ez ugyanott van kb 3 ikonnal arrébb)

(*) Lehet-e DnD-t úgy beállítani, hogy mondjuk amennyiben be van kapcsolva a DnD és "nap közben" vagyunk (amit nyilván szeretnék precízen beállítani), akkor a megcsillagozott kontaktoktól jövő telefon/vaccap/meszindzsör/hengout/sms/viber/tökömtudja *rezegjen* a többi (e-mailt is beleértve, meg "frissült a menetrend" üzenet is) meg semmi; ha pedig éccaka van, akkor a megcsillagozottak *rezegjenek* *és* *csörögjenek*, a többi meg semmi? Valaki tud *jó* leírást a DnD értelmes - fenti szintű - beállítására 7.x és 9.x droid alá? Azért kérdem, mert *nekem* így lenne jó. Fenti beállítás mellett akkor tárgyaláson sem zavarna, meg éjjel is csak az, amit/akit én akarok. Ja, esetleg ezt megfejelni azzal, hogy mondjuk beállítható legyen, hogy a DnD napközben alapból 1 óra után elmúlik - esetleg nyilvánvalóan kitolható a határideje.

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Az alap DnD elvileg nem ennyire okos, egyszerre 1 profilja van, azt tudja automatikusan kapcsolni. Amit te szeretnél, azt talán ezek közül már valamelyik tudja (Az adott kontakttól jövő adott app szintű szűrést nem tudom tudja-e bármelyik): https://joyofandroid.com/best-android-do-not-disturb-app/

ui: nekem úgy van beállítva, hogy 23:00-7:00 DnD autmatikusan, meg eddig a widgetre 'Until turned off' opció volt, most azt átbillentettem 'Always ask'-ra.

Megnéztem ezt a cikket, még mindig kicsit távol van attól, amit szeretnék. Mindenesetre egyes funkciókat meg lehet oldani Tasker / Droid automation / MacroDroid / e-Robot tipusú appokkal is - nekem pont az a bajom, hogy a DnD-hez én pont nem szeretnék semmi extrát egy telefonra, de szerintem amit fent leírtam, az nem kifejezetten extremitás.

(Pl. a csillagozott felhasználók pont azért vannak megjelölve, mert ők fontosak annyira, hogy legalább egy rezgés erejéig akár meeting közben is jelezzen a telefon. Ha jól tudom, valami hasonló az alapbeállítása a DnD-nek: a csillagozottak csöröghetnek - ez viszont nekem nem jó.)

Szerk: találtam még egy érdekes app-ot: Easy DnD. Kár, hogy 9-es kell neki. (Meg hogy túl nagy - kb 10 MB -, és igazából semmi extrát nem tud, csak szép nagy gombokra réteszi az alap funkciókat.)

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Nekem a telefon például akkor menti magát, amikor töltőn van lezárva. Ez a helyzet nekem általában éjszaka áll elő. Mondjuk a repülő mód azért sem pálya, mert több okból is elérhető kell legyek 0-24-ben. Így marad a DnD megfelelően beállítva: pl. a telefonálás lehetősége nincs korlátozva, csak az üzenetek. Fontos okból senki sem fog SMS-t küldeni.
Az utolsó óhajra - a DnD kikapcsolása egy óra múlva - iOS alatt van lehetőség, ahogy arra is, hogy a jelenlegi hely elhagyása után is kapcsoljon ki. Moziban, színházban ez egész hasznos bír lenni.

Ave, Saabi.

A lakásban ahol élek 70-80 2,4Ghz-es és 20-30 5Ghz-es AP látszódik hétköznapi eszközökkel. Ezen kívül napi 8 órában ülök a wifis laptop előtt, mellettem két wifis telefon. Amikor alszom, ott van a fejemtől 30 centire a wifis telefon. Egyelőre nincs semmi bajom. :)

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

Nekem is volt ilyen barátnőm, de aztán apránként megtanult főzni. :)
- - - - - - - - - - -
"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

Hát, Wi-Fi nincs, bluetooth van. - Az is egy gyenge 4-es. :) Kíváncsiságból kértem-kaptam szülinapomra egy "Amazfit Bip"-et. - Nos azon túl, hogy mindenemet kínai "felhőbe" regisztrált + pulzus-méréssel, alvással is ezt teszi, első körben az a tapasztalatom, hogy okosan és jól van megcsinálva. teló nélkül használva, - utólag a telefonon, - pontosan kirajzolja a kerékpárral megtett útvonalat, hosszat, átlagsebességet, emelkedőt, lejtőt, stb., - még mit nem? - Az elalvás idejét, az ébredést is jól elkapta, a mély alvásra több részletben 45 percet saccol, akár stimmelhet is, - ma 2 óra 38-kor keltem fel, vette ezt is.

Az ígért 30 nap rendelkezésre állás több mint jó lenne, - az akkuval, ha rendszeresen GPS-t használ, azért nem bánik ennyire takarékosan, de szerintem nekem egy hetet simán kibírhat. Elképesztő, hogy egy könnyű, vékony kis műanyag eszközbe, - én, aki 20 éve nem hordtam órát észre sem veszem hogy a kezemen van, - hogyan tudtak működőképesen ennyi funkciót-szenzort belezsúfolni. (A kerékpárt naponta max. 1-2 órára használom, azaz 15-20 kilométerre...) Az App jelenleg S9+-on fut stabilan, majd egy Mi9-re tervezem áttenni, - ha végre a kínaiak szállítanak majd 128 GB-ost is. - (Kíváncsian várom a Xiaomi megbízhatósági tapasztalatokat. - Ezért a pénzért, - ti. nem egy "almawatch" beruházás, - azaz a Xiaomi aktivitásmérővel kapcsolatban, - pár nap után még elégedett vagyok.., és elég lesz is rá pár hét, mert utána úgy is landol az egyik fiók mélyén, valószínűleg..., ahogyan magamat ismerem.)

Igen ("Okos"óra + telefonon "Sleep As Android"), de ébresztőt viszont nem.
Ébresztőt más formában sem, amikor kialszom magam, felébredek.

Jelenleg nem, de anno igen.

Kaptam céges ajándékba egy ilyen karkötőt, egy darabig mért alvást és lépést, érdekes volt, szép volt, jó volt, aztán elmúlt. Mármint a karkötő, eltört a szíja, azóta valamelyik fiókom sötét szegletében hever. Igazából ha ez a kérdés nem jön talán még évekig eszembe se jut hogy ott van.

bi-pap gép és a saját sw-e játszik? :D

Igen, használom a Twilight androidos appot. Ez sötétedés után leveszi a színhőmérsékletet, segítve a könnyebb elalvást.

No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

Jó tudni, az Androidban nem találtam ilyen beállítást, pedig 9-est használok belőle, de ilyen minimalista One változatot, amiben csak a nagyon alap szoftverek vannak ott alapból.

Win10 alatt valóban van beépítve. Meg Gnome-os disztrókban is, a Gnome tartalmazza ezt a megoldást. De nem minden OS tudja, sok Linux disztró nem tudja alapból, csak ha felteszed a redshift csomagot.

Amit nem szoktam érteni: néhány ember, még néha felnőttek is, felkapcsolt lámpánál vagy szándékosan járatott tévé előtt alszanak, azzal az indokkal, ha nincs valami fény, akkor nem tudnak aludni. Aztán világítja őket arcba a tévé kék fénye.

No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

Használok: Este 8-kor kikapcsolom a telefont.

> Sol omnibus lucet.

Az alvásmérésre használom az órát és a hozzá tartozó appot.
Jó ha tudom hogy 7.30 helyett 6.30 az átlag alvásidőm, tehát konkrétan egy napi alvással kevesebbet aludtam az elmúlt 7 napban. Érzem és meg is látszik a teljesítményemen, ezért hasznos.

--
ESET és Synology hivatalos viszonteladó

Neha a sorospoharat veletlenul a telefonon hagyom.

Még ébresztőt sem. A gyerekek úgyis ébresztenek.

Mi Band 3
Igaz nem óra hanem karkötő de pulzus, alvásmennyiség, alvásminőség mérése és statisztikájának követése.

Persze az egyik kedvenc funkcióm akkor is az ébresztő,
egyrészt nem keltem fel vele a párom másrészt azt vettem észre magamon hogy sokkal jobban kelek így hogy valami a karomon rezeg mintsem amikor a fülembe pittyeg, sípol, zenél, sokszor volt probléma hogy nem találtam meg az egyensúlyt hogy fel is keljek rá de ne is legyen túl hangos, ezzel már nincs gondom, szuper funkció

Mennyire tartós a szíja? Ahogy írtam is fenti kommentbe nekem volt valami noname sz.r és azon konkrétan eltört a műanyag szíj miután elfáradt az anyaga. Erősen gondolkodós egy mi band 3, de lehet csak geekség a roller/légszűrő/robotporszívó mellé egy ilyen band nem lenne rossz :)

Amúgy nekem is az ébresztő funkció volt a kedvencem és lenne most is az, pontosabban inkább páromé akit nem keltenék fel reggel 4kor ha reggeles műszakba vagyok.
Illetve meddig bírja szuflával? Alvás funkció miatt érdekelne, illetve telefonhívásokat tennék még ki rá, messengert meg egyéb baromságokat semmiképp.

hát figyelj, párom karácsonyra kapta, semmi baja a szíjnak,
én májusban kaptam, viszont azóta fürdés, mosogatás stb. szóval mindig rajtam van, nem kímélem.

egyébként a 2-es verzió rossz volt annyiban hogy abból képes volt kiesni az óra, a 3as verzióban ez nem fordulhat elő szerencsére.

a szíj ebay -en egyébként 500ft körül mozog, szóval a cseréje sem vészes.

tölteni nekem 6-7 naponta kell (15% alá nem szoktam engedni)
úgy hogy percenként mér pulzust, napi 24 órában bluetooth kapcsolat aktív, jelzi a facebook, telegram üzeneteket, hívásokat is, szóval jól bírja, de majd meglátjuk mennyit romlik évente a kapacitás, bár mivel 2 évente új verzió jön nem hiszem hogy ebből gond lenne. :D

Este érzékeli hogy alszok akkor nem rezeg értesítések tekintetében, persze ez kikapcsolható, de alapból okos annyiban hogy nem kelt fel miatta az éjszaka közepén hacsak nem kérem.

A gyári droid alkalmazását folyamatosan fejlesztik,
ami egész jó és magyar fejlesztésű app is van, részletesebb adatokkal stb.

szóval összefoglalva, tekintve hogy 10e ft az ára, és látván hogy a páromnak is mennyire bejött az elmúlt fél évben továbbá én is gyűröm rendesen és hűségesen szolgál, nos tudom bátran ajánlani, igaz nem egy okosóra de az ígért funkciókat hozza rendben.

Van 1-1 mind2 karomon. Az egyik figyeli az alvás közbeni mozgást, ha felkelek jelzi a lépéseket, ha nem ébrenlétben akarok mozogni, akkor rezgéssel jelez / visszanyugtat. Méri és tárolja a pulzust, légzésszámot, véroxigén szintet is.
A másik ébreszt, és méri / tárolja az alvásminőséget, amiből az aktuális napi edzésemet lehet módosítani, hogy hatékonyabb legyen.

--
openSUSE 42.2 x86_64

Szamomra ugy tunt, mintha nem lehetne eldonteni, hogy komoly, vagy szarkasztikus-e a komment. Ezert linkeltem Poe torvenyet, ami azt mondja, hogy az extrem nezet nem kulonboztetheto meg annak parodiajatol kulon jelzes nelkul.

A reakciodbol gondolom, hogy komolyan gondoltad a fentieket, de tenyleg nehez megkulonboztetni a szarkazmustol.

On:

https://apps.apple.com/gb/app/autosleep-tracker-for-watch/id1164801111

AutoSleepet hasznalok, nagyon jo.

Mitől lenne szarkasztikus? Valóban 2 óra van rajtam alváshoz. Ennek egyszerű oka annyi, hogy van egy okos karkötő, amin egy átalakított fw fut, de pl. emiatt nincs ébresztési funkciója, és nem működik együtt az edzést felügyelő programmal. Azért van benne mozgásfigyelő és erre riasztó funkció, mert a REM kezdeti szakaszában, amint felélednek a motorikus funkciók, mozogni kezdek, felkelek és már volt rá példa, hogy összetörtem magam emiatt.
A másik a nappal is viselt órám, ami ébreszt, mellette figyeli szintén a REM fázist, és kommunikálni tud az előbb említett programmal, viszont pulzust nem mér csuklón.

--
openSUSE 42.2 x86_64