Laptop memória bővítés

Van egy ASUS N752VX laptopom, benne kettő darab KVR21S15S8/8 modul.

Bővíteném, a 2x8 GB helyett 2x16 GB memóriát tennék bele, túl nagy választék nincs a 16 GB kapacitású modulokból, egy ilyet néztem ki: HX424S14IB/16

Mondjuk itt venném meg: https://edigital.hu/ddr4-memoria/kingston-hyperx-impact-16gb-2400mhz-dd…

A kérdés az, hogy megfelelő-e ebbe a laptopba ez a memória? Az ASUS ennyit ír: "DDR4 MHz SDRAM, 2 x SO-DIMM socket for expansion up to 32 GB SDRAM"

A Crucial ezt írja: https://www.crucial.com/usa/en/compatible-upgrade-for/ASUS/n752vx

Szóval elvileg talán jó lehet. Van valakinek jobb ötlete? :)

Hozzászólások

Kipróbálod, ha nem működik, akkor nem kéred.

Kereskedőt is szopatom, akkor is, ha ez a munkája. Magamat is szopatom, mert feleslegesen veszek vonatjegyet és időt toszok el arra, hogy minimum duplán utazom be.

Értem én, hogy trendibb dolog, ha nem nézek utána, aztán felbontva visszaküldözhetem az alkatrészeket, amíg egy jó nem lesz, de valahogy én ilyen régimódi vagyok, hogy előre gondolkodom.

--
https://iotguru.live

Házhozszállítás nincs?

Nem azt mondtam, hogy ne nézz utána! Megpróbáltál utánanézni. Senki nem tudja a választ. Következő lépés simán lehet az, hogy még egy hét tanakodás és titkos társaságok rejtett fórumainak böngészése helyett megrendeled, kipróbálod, és ha nem megy, visszaküldöd.

De mondom, nem muszáj. Ha akarod, akkor próbáld megkeresni azt, aki pont ezt a kombinációt már kipróbálta. Nagy az internet, lehet, hogy rá fogsz akadni.

Bár szerintem inkább ezzel toszol el időt, de különbözőek vagyunk, és nem akarom beosztani, hogy mire toszd el az idődet. Csináld, ahogy jól esik!

Szia!

A Cruciallal vigyázz! Mielőtt megveszed, backup a rendszeredről, rögtön szereld be, teszteld és nyúzd és ha a legkisebb gyanú is fennáll, hogy nem okés, rögtön vidd vissza, még három napon belül!

Én nemrég bővítettem a Lenovo T470-ben a memóriát 32 GB-re Cruciallal, a gyártó szerint támogatott. Beszereltem, becsülettel végigment a memtest (kb. 9 óra, ha UEFI-s a géped, akkor a Linux telepítőbe tett memtest nem jó, innen töltsd le), nem talált hibát.
Viszont az oprendszer nagyon instabillá vált, két nap alatt négyszer telepítettem újra a gépet, sérült a fájlrendszer, mire kiderült, hogy annyira mégsem okés a helyzet, túlfeszültséget kap a modul, túlmelegszik. Érdekes, hogy a memtest alatt nem jelentkezett, illetve az eredeti memóriamodult visszarakva minden jól működik.

Szóval inkább Kingston lesz.

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

"Szóval inkább Kingston lesz."

Én alapvetően Kingston-t vennék, amit linkeltem is, csak a Crucial-nél a laptop típusához 2400 MHz-es modult ajánlottak, gyárilag (?) 2133 MHz modul van most a laptopban. A Kingston CL14, az elvileg jobb is, mint a Crucial CL17, más különbséget nem láttam a két modul között.

--
https://iotguru.live

Azért választottam én a Crucialt eredetileg, mert úgy láttam, hogy képes arra a teljesítményre, amire a gép többi része és árban kedvezőbb.

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

A laptopban nekem is Crucial van, igaz DDR3L-es, 2×8 giga, teljesen jó, soha nem volt vele bajom. Memóriánál még az is előfordulhat, hogy maguk a modulok jók, csak a gép nem szereti őket. Ezt sajnos tényleg csak kipróbálni lehet.

No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

Ha megnézed, a honlap szerint a gyártó ajánlja a típust a géphez, de a linkelt fórumtéma szerint a gond nem csak nálam jelentkezett. Több témát is találtunk, ahol erről a problémáról értekeztek, ha jelezték a gondot a Crucialnak, az inkább csendben visszafizette a memória árát.

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

Az alaplap pontos típusa (chipset) ismeretében az alaplap gyártó (Intel, AMD stb.) által megadott memóriabővítési mátrixot nézném meg.

--
trey @ gépház

Laptopnál ez sok plusz információt nem ad szerintem... hol tudok ennél többet kinyerni?


Base Board Information
        Manufacturer: ASUSTeK COMPUTER INC.
        Product Name: N752VX
        Version: 1.0       
        Serial Number: BSN12345678901234567
        Asset Tag: ATN12345678901234567
        Features:
                Board is a hosting board
                Board is replaceable
        Location In Chassis: MIDDLE              
        Chassis Handle: 0x0003
        Type: Motherboard
        Contained Object Handles: 0

--
https://iotguru.live

A látszat ellenére nem write-only, mert olvastam már a témát, ellenőriztem, hogy tud-e a notebook 32GB-ot címezni, csak most volt időm hozzászólni, és mivel előttem már mindent javasoltak, amit én tettem volna meg, jelzésként írtam, hogy én a Kingstont venném elsőnek. Ez azonban jogosan nem látszódhatott a hozzászólásommal.

Sajnos az ASUS oldalon nem találtam infót, hogy mit javasolnak konkrétan, így elsőre.

Hogy a hozzászólásom komolyságát tetőzzem, itt tudjátok megnézni a notebook kézikönyvét héber nyelven... :-)

Sakk-matt,
KaTT :)

Azt kell mondjam, hogy nagyon hiányzott ez a +16 GB memória... :)


KiB Mem:  32901012 total, 29636472 used,  3264540 free,   805560 buffers
KiB Swap: 16779260 total,        0 used, 16779260 free.  7678092 cached Mem

--
https://iotguru.live

Az egyébként hogy van, hogy a processzor elvileg tudja a 64GB-os RAM-ot kezelni viszont 2133 MHz-en csak a 16GB-os a legnagyobb modul?

ezeket támogatja a i7-6700HQ:

Max Memory Size (dependent on memory type): 64 GB
Memory Types: DDR4-2133, LPDDR3-1866, DDR3L-1600
Max # of Memory Channels: 2