Elindult a Digi mobilszolgáltatása

Május 27-én megkezdte a Digi a szolgáltatást. A lefedettség még nagyon hiányos, de folyamatosan fejlesztik.
A lefedettségi térképen néhol egészen kicsi, háztömbnyi méretű mintázatokat találni. Tudja valaki, hogyan készül egy ilyen térkép? Számolják a mobiltornyok sugárzási teljesítményéből és a tereptárgyak ismert magasságából?

Hozzászólások

0 Ft havidíj és korlátlan internet? Megyek jelentkezni tesztelni! :D

Itt kollégák is most nyafognak ezen, de gondolom az van, hogy nem akarják boldog-boldogtalannak osztani az "ingyen sim kártyát", ténylegesen, mértékkel akarnak gondolom tesztelni.
Mindesetre a Digi árai (Románia térségét tekintve) rendesen fel fogja borogatni a nálunk direkt magas tarifán tartott mobilelőfizetői piacot. :>

"Van egy szuper hírünk, ami tuti feldobja a hétfőtöket! A jelenlegi promóciós időszak meghosszabbításával 2020. június 30-ig továbbra is változatlanul kedvező feltételekkel érhető el a DlGlMobil szolgáltatásunk.

Tudj meg többet ajánlatunkról és kedvezményeinkről itt: http://digi.hu/mobil"

Forrás:

https://m.facebook.com/digi.hu/photos/a.102914196433333/270402182965587…

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓

Egyébként régen valami olyasmi volt az nmhh (akkor még ORTT?) szabályozás, hogy az ő méréseik 80%-ban hozni kell a garantált sebességet - vállaltak is a mobilszolgáltatók akkor konkrét számokat.

Aztán mintha 2012-ben ez változott volna 100%-ra. Azóta mindenhol garantált 0/0 van.

talán azóta változott a törvény annyiban, hogy kiajánlott csomag specifikációjának máshogy kell megfelelni.
Ha az országos lefedettségű szolgáltató azt mondaná, hogy a garantált sebesség 64k/64k akkor ezzel
az Ügyfél reklamálhatna, hogy nem tud netezni a háza pincéjében, vagy a két domb közötti völgyben.

A ténél domborzati adatok és a tornyok elhelyezkedéséből számolják, sugárzók iránya, stb., gondolom ez se másabb.

Engem is elgondolkodtatott, főleg, hogy tőlük jön a netem.
(És itt délkeleten a lefedettség is jónak tűnik.)

Segítsetek már értelmezni nekem az alábbi mondatot:

"A DIGIMobil szolgáltatás igénybevételének feltétele a DIGI, vagy Invitel vezetékes televízió, internet és telefon, valamint műholdas szolgáltatásaiból legalább egy szolgáltatás igénybevétele, vagy amennyiben az Előfizető még nem rendelkezik ilyen szolgáltatással, akkor vállalja, hogy legalább egy ilyen szolgáltatásra előfizetést köt a DIGI-vel vagy az Invitellel."

Ezt a hagyományos logikai és vagy kapcsolatokkal nem igazán értem, mindenféle csomagból kell egy ahhoz, hogy simkártyát igényelhessek?

miki

így bizony, azt jelenti, hogy ami a jobb oldalán van -- "műholdas szolgáltatása" -- az kiegészíti azt, ami a bal oldalán van -- "DIGI, vagy Invitel vezetékes televízió, internet és telefon". Utána meg van, hogy ebből a listából legalább egyet. Ez egy teljesen egyértelmű magyar mondat, sehogy nem lehet úgy érteni, hogy mind kell. (Már ha ezt akartad mondani, az Elég hülyén van megfogalmazva kezdetű mondatoddal. Ebben mondjuk nem vagyok biztos, mert elég hülyén van megfogalmazva :D)

Én már használom Pesten. Eddig a metro egyedüli off.
Bár mégcsak páran lehetünk a hálón.

Az 50-es szám, mint körzetszám nagyon jó. Tutira sikere lesz a Diginek. Amennyire jó korrekt szolgáltató, kívánom is nekik.
A saját márkás telefonjaikról nem találtam leírást. Esetleg tudtok valamit ezekről?

Akkor már inkább 51-es körzet :)

Hazahoztam 4 kártyát tesztelni és majd kiderül mi lesz.. egyelőre lassucska az internet számomra de reméljük a legjobbakat!

Ha normális ügyintézőt fogtok ki akkor a számokat is lehet variálni, azért is hoztam 4 kártyát mert sorban vannak a számai. :)

Ahogy látom C1 jó sokáig bírja (4000 mAh), de fényképezni ne nagyon próbálj vele (8MP), valamint 16GB/2GB miatt inkább lite verzió ajánlott mindenből..
Munkatelefonnak szerintem tökéletes, hacsak nem gyakorta kell dokumentumokat fényképezni. Ára nagyon baráti, nem gond ha terepen eltöröd.

R1 töltőre rohangálósnak tűnik (2850 mAh), korlátozottan lehet vele fényképezni is (13MP), 32GB/3GB miatt ma még használható normál appokkal.

K1 szerintem túl nagy (6"), de elvileg bírnia kell a napot (4200 mAh) + fényképezni is lehet vele (21MP), valamint jó darabig nem lesz probléma appokkal a 64GB/6GB miatt.
Igazi irodai, öltönyös telefon :)

Szerintem R1-et nagyon elrontották azzal az akkuval.

A Digi C1 csak egy átcímkézett Leagoo Power 2 Pro szerintem, amihez ha jól tudom vannak romok.
https://www.aliexpress.com/item/32932088949.html
https://www.digiromania.ro/magazin-online/telefoane/digi-c1-12325
https://www.youtube.com/watch?v=a_tJidDBc2c

Postaköltséggel Kínából olyan 18'500 Ft.
Ő nagy tételben veheti olyan 10'000 Ft körül, erre jön ÁFA + garancia, de szépen keres rajta még így is..

Magamnak válaszolok.
APN: internet
APN típus: default vagy default,supl
MCC: 216
MNC: 3 vagy 03
Hitelesítés típusa: PAP
APN protokoll: IPv4/IPv6
APN roaming protokoll: IPv4/IPv6

Város, beltéri: 9,69/4,89 Mib/s.
Telegramon adatátviteli hang teljesen jó.
A telefonhang minősége szupi

Egymáshoz hasonlítottam őket, nem márkás telefonokhoz. Ez egy kínai tervezésű telefon átcímkézve, szóval a lehető legkisebb pixelmérettel és a lehető legolcsóbb kamerával. Szóval de, náluk azt jelenti. Ne várj egy ISOCELL kamerát egy olyan telefontól, ahol a specifikációban csak a megapixel van említve!
Elhiheted hogy jelen esetében a 13 megapixel még egy régi Samsung Galaxy S3 8 megapixeles szintjét sem hozza. És akkor nem beszéltem az OIS/EIS vélhető hiányáról sem.

Ez biztos valami képzetlen kocafotós - rendesen úgy fotóz az embör, hogy kinyújtott kézzel maga elé tarcsa a teflonyt, és hunyorítva mered a teflony képernyőjére. Aztán lassan behajlíccsa a könyökit annyira, hogy má ne nagyon kejjen hunyorítni.

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Hoztam egyet második SIM-nek én is. Pécsen voltam bent az egyik Digi pontban, pár perc alatt megvoltam, senki nem volt akkor, pedig állítólag nagy az érdeklődés. APN beállítás kellett a mobilinternethez (lásd PH topik összefoglaló). Sebesség nem túl acélos, 2-10 Mbps, de ennyit is hirdetnek. Lefedettségről sok tapasztalatom nincs. Még messze van attól, hogy lecseréljem a Telekomot, de második SIMként plusz mobilnetnek jó lesz. :)

Ti hallottatok már korábban a WoWIFI-ről? Itthon a saját routeremre fellépve max jelerősség van (telenornak 2/5), elvileg ezt használja a készülék az adótornyok helyett híváshoz. Állat. :D

Amúgy Miskolc belváros 11/5 MBit, Avas 13/9 körül megy (nyilván ha lelőttem a wifit).
Nem váltja ki a telenort jelenleg, ami 100+ MBit letöltést is produkál néha, de ez pont jó lesz az átlag felhasználásra ha bővül a hálózat.

Beütöttem a *#*#86583#*#* kódot. Lehet türelmetlen voltam, mert harmadik beírás után írta csak vissza, hogy "VoLTE carrier check was disabled". Az első két esetben "... enable" volt a visszajelzés.
Lehet elütöttem a *# sorrendeket korábban?

Megjelent a HD felirat a 4G mellett.

Német fórumon találtam nyomozást ezzel kapcsolatban.
A *#*#4636#*#* kóddal bejutunk egy teszt felületre, ahol mindkét kártyára kiírja, hogy "Wi-Fi calling provisioned"=ON, de tényleg csak az első SIM-en lehet bekapcsolni a Settings-ben.
Én mindenesetre felcseréltem a kártyákat (sim1: Digi, sim2: Telenor) és átállítottam a Mobil hálózatoknál mindent.
Egy ilyen vegyes ikon jelent meg az első sim-en, a másodikon semmi:

http://i64.tinypic.com/11qh4pt.jpg

Kolléganő telefonján ugyanez a VoLTE-jel a második kártya mögött jelent meg a bekapcsolásra. (Lehet, hogy azon múlik, hogy amikor bekapcsolja az ember, melyik kártya van adatforgalomra kiválasztva?)

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

3db Xiaomi Mi A2 telefon közül csak ott jelent meg a HD amelyik a SIM1- be lett téve a digis kártya. A másik kettő esetén a VoLTE kódra írja, hogy disable és enable, de nem történik semmi sem. Ki kellene próbálni, hogy hívás közben megszakad-e a net . Úgy gondolom, hogy csak ahol megjelent a HD az van VoLTE módban.

Ja egyébként 10/5 és 10/1,5 között változó de stabil a kapcsolat. Ping 20-30ms.

Tudna valaki ajánlani digihez 4G modemet ethernet kimenettel ?
Beüzemelnék egyet tartaléknak, ha kiesik a vezetékes akkor bekapcsolom és átcserélem a roterben a kábelt.

Csináltam egy gyors tesztet Huawei P20 Pro telefonnal. VoWiFi és VoLTE is működik a telefonon, de a VoLTE csak a DIGI hálózatán.

Teszteset: Dual-SIM (Vodafone + DIGI), a mobilinternet Vodafone simről üzemel. Vodafone térerő stabil, DIGI térerő nincs. Ilyenkor kimenő hívás indításakor a DIGI simről "No Network" üzenetet ad a telefon és nem tárcsáz.

Húúú, megköszönném, a céges adatkapcsolatomat(SIM2 T-mobile) tudnám használni a priváthoz (SIM1 Digi) ha nincs lefedettség és mivel előbbinek elég jó a lefedettsége meg elég stabil is (rendszeresen használok Over-The-Top voice alkalmazásokat LTE-n Skype, Viber,stb. és teljesen jó még autóban is) így annyira nem is fájna hogy nem tökéletes a lefedettség

A DIGI-vel nem kötött belföldi roaming szerződést egyik korábbi szolgáltató sem a háromból.
Tehát nem csak nemzetközi roaming nincs, de belföldi sem. Most tesztelünk év végéig, a DIGI meg rohamosan építi a saját hálózatát a legkorszerűbb berendezésekből!
Ha komolyra fordul az 5G akkor neki csak be kell majd kapcsolni.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Hi,

Hatvanban (indoor, bar ablakon kihajolva sem jobb, az meg mar felig-meddig outdoor :-) egyelore nem akar mukodni a mobilnet. Csatlakozik a Digi mobilhalozatahoz a telefon, de nincs 4G. A szolgaltatok listajaban ugyan megjelenik az LTE es a 2G is, ha az LTE-t valasztom molyol egy darabig, aztan azt mondja 'registered on network', de amikor a SIM status-t megnezem GPRS van, ami ha jol gondolom a 2G.

Hanghivas megy megfeleloen.

A telefon elvileg tudja a B3 es a B20 savokat is, szoval szerintem nem az a gond, valoszinuleg az APN-t is jol allitottam be.

Ha valakinek van otlete, hogy hogyan lehetne megis mobilnetet csiholni a fentiek mellett, ne tartsa magaban :-)

Illetve erdekelne tapasztalat, ha van mas itt a kornyekrol.

/sza2

Szerk: hopsz, elindult :-) ping 42ms, le 4.5Mbps, fel 0.26Mbps
--
Digital? Every idiot can count to one - Bob Widlar

Root nélkül hogy lehetne bekapcsolni a voLte, és voWifi-t a Huawei P10 lite-on, esetleg tudja valaki?

Annyit találtam, hogy a telefon elvileg tudja ezt, és nem vágom hogy miért, de ki van kapcsolva (és a menüpont is ki van kapcsolva). Nem hálózat függő telefon.

A root-olos megoldást megtaláltam, nem akarom rootolni a telefonomat.

VoIP egy gyűjtőfogalom, nem egy szabvány.

Ha a kérdésed arra irányul, hogy kapsz-e SIP hozzáférést, akkor a válasz hogy nem kapsz.
Az egész kapcsolat titkosítva van IPsec-el (ESP) VoWifi-nél. VoLTE-nél csak integritás védelem van (elvileg), de azt ugye egyébként sem látod.

Lásd:
https://www.blackhoodie.re/assets/archive/VoLTE_And_VoWiFi_Priya.pdf

Mondjuk ez azért durva:
"Results: Information disclosures like IMEI, IMSI, private IPs"
Ha a telefont feltöröd (ami nem nehéz), akkor ugye le tudod lopni a titkosítatlan folyamot és ott látod a másik fél adatait..
Ebben a tipikus hibába minden szolgáltató beleesik (hogy "belülről" nem jöhet támadás). Például ha belemész az ISP nálad lévő modem/ONT/stb.. lelkébe, akkor onnan érdekes dolgokat lehet elérni a szolgáltató belső hálózatán..
Erre mondjuk ők is utalnak: "Never rely on user end security"

A vowifi-vel kicsit kettős érzéseim vannak. Én sem tudtam hogy van ilyen, és elgondolkodtat, hogy miben jobb ez, mint egy sima VOIP szolgáltatás, ami át tud kapcsolni mobil számra. Pár dologban jobb azért: pl nem kell plusz Voip szám, mint ha Mobilt és Voip-ot is használnál egyszerre. Nem neked kell variálni, hogy melyikkel akarsz telefonálni. Lehet hogy ez olcsóbb, mint a normál hívás (mármint normál üzemben, nyilván nem most).

Vagy a kertben van vetel, viszont a hazban mar nem tudsz ertelmesen telefonalni, neha ki se csorog...

Viszont van vezetekes net -> wifi a hazban...

Nem lakhat mindenki Bp belvarosaban, hogy a terero olyan legyen mint a levego: korbevesz minket....

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Igen, de ezt elvileg tudja a VoIP+mobil combo is. Csak kényelmetlen mindig választgatni. A VoIPBlazer-nél jelenleg bruttó 5 Ft hívni egy mobil számot, és általában működik is, a telefonszámodat is elküldi, mint hívószámot. A VoIPBlazer csak egy a sok VoIP szolgáltatásuk közül, adtak neki vagy 500 nevet, és hívás célonként kicsit eltérnek az árak. (VoipBuster, stb..)

tudom. volt. fel evig nem leptem be, es elveszett az egyenlegem. (lehet, hogy egy ev is volt).

Voippal en nem tokolnek, amikor telegrammal *teljesen vallalhato* a hanghivas.
De ez a vowifi, ez builtin. Azaz amikor hivnak, akkor wifin keresztul levo mobil kicsong, akkor is, ha gyenge a mobilos terero.
Voip ilyet nem tud.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Remélem, hogy a teszt időszakra QoS-t kapcsoltak be és nem ilyen tré sebességekkel lépnek piacra.

Remélem a 2G-t elhagyják idővel, érdekes lenne egy tisztán 4G infrastruktúra, és lehetőségek is vannak benne.

Azt is írták régebben hogy 2019-re várható még "UMTS2100" aukció - nem tudom ezzel mi a helyzet, lehet itt még esetleg többlet frekvenciához juthatnak ha szükséges.

azt mondjak hogy eleg sok ipari cucc uzemel 2G halozaton (sms, hivas, akarmi), es "ami mukodik nemkell megjavitani" felkialtassal azokat nem fogjak sok G-re atrakni. igy a szabadulas a 2G halozatrol nem olyan konnyu. nyilvan a digit ez nem erinti az uj halozattal. persze ettol meg elkepzelheto hogy probalnak behuzni par ilyen ipari ugyfelet is, es nekik meg kell a 2G...

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Azt én se, de ha a Digi hozza azt, amit pl. kábelTV-előfizetés/szélessávú otthoni net kategóriában csinál (relatív olcsón relatív jó), az nagyon sok embernek már elég lesz, és ezzel felbolydíthatja végre az itthoni mobilos posványt. Különben is, mivel nincs hűségidő és előfizetési díj, ha decemberben árat emelnek, majd visszaviszi a kártyát az, akinek már nem jó. Ismerek nagyon sok olyan embert, akinek nem az kell, hogy a fullHD (izé: 4K-s) TV-adás menjen a 8 fős kicsalád minden tagjának más-és-más egyetlen netkapcsolaton, hanem hogy pl a fb-cset, meg lájkok, neadjisten az email push-notification szépen megjöjjön mindenkinek a saját mobiljára / tabletjére.

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Most történt: Egy hónap múlva lejár a hűségidőm, nem akarok hosszabbítani (elvileg a feltételeknek maradnia kell). Eddig kétszer felhívtak.

Első alkalommal: Hosszabbítsak, és nagyon jó ajánlatuk van, válaljak hűség időt egy drágább szolgáltatásra. :) A drágább szolgáltatásból kaptam volna 2-300 Ft kedvezményt :))) Megbeszéltük, hogy nem szeretnék.

A második alkalommal azzal a dumával hívtak fel, hogy nagyon fontos beszélnünk, mert megszűnik a jelenlegi díjcsomagom, és éppen végetér a hűségidőm ezért mindenképp beszélnünk kell. (megszűnik a díjcsomagom === átnevezték :)))) Ismét felajánlották a drágább szolgáltatást, mint nagyon jó lehetőséget, és a hűségidő hosszabítást.
Végül megbeszéltük a következőket: 1. ha árat emel a szolgáltató, akkor felmondom a szolgáltatást. 2. Nem hosszabbítok hűségidőt, a hűségidő után változatlan feltételekkel kell adniuk a szolgáltatást, erre törvény van. 3. Hívhatják úgy a díjcsomagomat, ahogy csak akarják, ez az Ő problémájuk, és engem ez nem érdekel. 4. Írásban kérem ezt a sok hülyeséget, amivel most megkerestek.
A csaj úgy köszönt el, hogy jó, hát akkor kapok majd egy levelet.

A pofám leszakad. Ha felhívnak egy pl.: idős embert ezzel a szar dumával, az megíjed, és azonnal hűségidőt hosszabbít, mert-hát megszűnt a szolgáltatás... Na ez után eszembe jutott a DIGI, hogy vajon mikor indulnak, és milyen lesz majd. :)

Kb 10 éve vagyok a jelenlegi szolgáltatómnál, két előfizetésem van, kb 16e Ft-os havi számlával (és ez volt több is). Mi a sz*rt akarnak még hűségidőt hosszabbítani? Félnek, hogy ráfizetés leszek?

Na mindegy, én is remélem borul az itthoni mobilos posvány. :)

Nem is marad. De decemberig, ha a lefedettség - amit folyamatosan bővítenek - engedi kéjeleghetsz az ingyenességben.
Viszont a hölgy az Digi irodán nem tudta megmondani, mekkora lesz a havidíja. Azt, hogy technológiai ugrással a beszélgetéseket átteszik, ahol lehetséges a fénykábeles hálózatukra, nagy előnyt jelent.

Ugy erted 0 (nulla) forintert? ;-)

Szinte biztosra veszem, hogy valtozni fog, ha minden maradna igy, az azt jelentene, hogy ha csak Digin belulre hang + net, akkor a szolgaltatonak nem lenne bevetele egyaltalan, amirol kevesse hiszem, hogy fenntarthato.

Ez azt tippelnem (vagy inkabb remelem), hogy a percdijak, net marad ahogy most van, de elofizetesi dij lesz, valami barati merteku.

/sza2

--
Digital? Every idiot can count to one - Bob Widlar

Ha tenyleg frekvenciaproblemak miatt ilyen gyer, akkor meg hatvanyozottan rosszabb lesz, ha raszabadul ezerszer ennyi felhasznalo.

"Talán jövőre bővíthetnek

A lefedettséggel kapcsolatos probléma ráadásul nem oldódhat meg egyhamar - kivéve ha végül mégis sikerül valamelyik piaci szereplővel megegyeznie időközben a cégnek. Az NMHH illetékesei egy mai háttérbeszélgetésen közölték, idén nyár elején hirdetik meg a 2019-es frekvenciaaukciót, melyen a 700, a 2100, a 2600 és a 3600-3800 MHz-es sáv szabad blokkjaira lehet majd pályázni. Ezek közül a lefedettség növelésére egyedül a 700 MHz-es sáv alkalmas, ezt a spektrumot ugyanakkor csak jövő szeptembertől kezdhetik el használni a nyertes szolgáltatók (az UHF sáv felső részének kiürítését követően), másrészt ezért a pakkért lesz a várhatóan a legélénkebb a verseny, ami bizonyára pillanatok alatt felveri a licitárakat. Kérdéses, hogy a DIGI rendelkezik-e elegendő anyagi forrással ahhoz, hogy ilyen körülmények közt spektrumot szerezzen a 700 MHz-es sávban, e nélkül azonban önerőből soha nem lesz képes a társaság a három már piacon lévő, saját infrastruktúrával rendelkező operátorral versenyre kelni, legalábbis ami a szolgáltatás műszaki hátterét illeti. "

https://www.hwsw.hu/hirek/60266/digi-mobil-mobilnet-mobilhalozat-frekve…

elegendő anyagi forrással? Nézd, ~2 éve fizeti a díjat az NMHH-nak és most kezdett el dolgozni...
Szerintem kb bármire van anyagi forrásuk (pontosabban tudnak bevonni) amit meg AKARNAK csinálni...

Inkább az a kérdés, hogy mindenkire akarnak-e lőni, vagy elég nekik az urbánusabb terület.
Értem én, hogy a nagyvárosi ember időnkét elmegy vidékre és ott is szeretné használni a telefonját... :-)

A roamingról meg annyit, hogy a többieknek olyan szinten alávág, hogy maximum akkor fognak nemzeti roamingot biztosítani, ha erre NMHH kötelező őket. MVM esetében ezt még el tudom (tudtam volna) képzelni, de egy államtól teljesen független piaci szereplő esetén? Hááát...

Nem tudom miota fizeti, de 2014-ben szerezte meg azt a 10MHz-et az 1800MHz-en, en azt gondoltam azota fizeti.

De egyebkent roka fogta csuka a dolog, mert amig nem az ove a freki addig lutri a befektetes a hardware-be, viszont amig nincs kesz egy minimalisan hasznalhato szintem a hardware, addig nem tudja hasznalni a megszerzett frekvenciat.

Szoval a most kezdett el dolgozni, az ugy igaz, hogy a rendszer maga, mert a Digi evek ota epitgeti, eleg nagy erokkel - nem tudom Te hogyan ertetted.

/sza2

--
Digital? Every idiot can count to one - Bob Widlar

Aminek szinten semmi koze ehhez, tekintve, hogy bar a frekvencia, a modulacio es egyeb dolgok ugyan allithatok szoftverbol, de az ado- es vevoerositok, az illesztohalozat, az antennak elegge hardveresek, tehat ami jo lesz 1800MHz-re az nem lesz optimalis mondjuk 2100MHz-en.

De megyegyszer, nem errol van szo, hanem arrol, hogy amit nincs szerzodes a frekvenciasavra addig senki sem kockaztatna akkora penzeket, amibe ezek a berendezesek kerulnek (gondolom az egesz rendszer nagysagrenddel tobbe kerul mint az a 10 milliard forint amit az aukcion elkoltottek). Olyanokrol nem is beszelve, hogy terulet vasarlasa a tornyoknak, epitesi engedelyek, tapellatas odavezetese a tornyokhoz, etc. Raadasul ezek eleg idoigenyes dolgok is.

/sza2

--
Digital? Every idiot can count to one - Bob Widlar

Mar csak azt nem ertem, ez hogy jon ide.

A szeletekre az adott savban aukciokat hirdetnek. A Diginek 2014-ben sikerult "megvennie" egy 10MHz-es csomagot (2x5MHz, 1725-1730MHz es 1820-1825MHz -ezzel tud gazdalkodni, ebbe kell jelenleg belefernie az osszes szolgaltatasanak (net, hang), a 10MHz korlatozza, hogy mennyi hang alapu hivast tud egyszerre kezelni illetve milyen savszelessegu netet tud biztositani).

A hasznalhato frekvenciak nem vegtelen mennyiseben allnak rendelkezesre, sot, eppen hijjan vagyunk a szabad savoknak.

Amig nem volt biztos benne a Digi, hogy megkapja, addig nem lett volna erdemes telepiteni semmit, hiszen felepitheti a tornyokat, moge teheti az infrastukturat, de ha nem kap engedelyt valamilyen frekvenciasavra, akkor mihez kezd az egesszel?

Viszont mivel amikor megkapta, meg semmi nem volt keszen, akkor kellett elkezdeni beszerezni, epitkezni, stb., (gondolom 2014-tol) es nyilvan eltelt par ev mire osszeraktak a cuccokat - mint latod, meg most sincsenek keszen, hiszen az orszag nagy resze lefedetlen.

Szoval mi koze ennek ahhoz, hogy lehet-e allitani szoftverbol a frekvenciat?

/sza2

--
Digital? Every idiot can count to one - Bob Widlar

en ugy kepzelem, hogyha most nyernek ujabb frekvenciasavokat, akkor mar a hardver adott.

Minimalisan kell hozzanyulni, szoftverbol kell frekvenciat allitani, esetleg modult/antennat kell benne cserelni.

De valaki, aki ismeri a digi mobilos halojat, ideirhatna a konkret tipusokat, es akkor utana lehetne nezni, hogy mi kell ahhoz, hogy ujabb frekvenciara legyen jo a mar meglevo eszkozparkjuk.

Azon csodalkoznek a legjobban, hogyha minden megnyert frekvenciasav utan nullarol kellene uj infrastrukturat beszerezniuk.

En regebben kovettem ezt a projektet:
https://osmocom.org/projects

Egyik even mobilhalozatot epitettek ki az egyik kockafesztival teruleten.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Most:
Ping: 38ms, Le: 2,46 Mbit/s Fel: 0,12 Mbit/s

Nem írtam fel, de a legjobb eddig ilyesmi volt:
Ping: 20ms, Le: 5-6Mbit/s, Fel: 3-4 Mbit/s

Hívás előtt kb 15-20 másodpercet kell várnom a kapcsolásra.

Még egy dolog: sajnos időnként nem is működik, a "hívott fél nem kapcsolható". Signal-t (ha ez egy program :)), Viber-t nem próbáltam, nálunk a térerő jónak tűnik (az ikon alapján, gondolom ezt precízebben is meg lehetne nézni). Ha egyszer sikerült a hívás, utána jó. A hangminőség tényleg rendben van.

en is hoztam 2 sim kartyat. Kerdeztek mennyi kell, 4-et adhatnak. Mondtam egyert jottem, de akkor legyen egy tartalek is.

apn-t be kellett allitani. Elso alkalommal kellett valami 5-10 perc mire megtalalta a halozatot.

Arra meg nem jottem ra, hogy hogyan lehetne a mobilinternetet tiltani hol az egyik sim kartyara, hol a masik sim kartyara (stock android 8).
Azt be lehetett allitani, hogy a digi-st preferalom az adatforgalomnal.
Ha kikapcsolom a mobilnetet, akkor tok felrevezeto a felso sav, mert csak az egyik mobilharomszoghoz tesz egy kis X-et.

A hanghivas inditasanal tenyleg kell neki vagy 10-20 masodperc mire kicsorog. De telekomnal pontosan ugyanigy mukodik. Igaz gyenge tereros videken mozgok.

Ha fo tartozkodasi helyeimen van terereje, akkor a husegidom lejartaval(szeptember) athordozom a szamomat digi-re. Es veszek egy feltoltokartyas telekomos sim kartyat, amolyan vesztartaleknak, vagy ha kirandulnek... :)

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

nekem a mobilszamlam 16k/ho, fix dija van. Netet csak 7GiB-ot kapok.
Digisek adnak 50GiB-ot, a hangot meg nem hasznalom ki mar vagy egy eve.

Szoval az en esetemben egy feltoltokartya teljesen megfelel, akar ugy,
hogy az marad meg a regi szamom, akar ugy, hogy digire athordozom (ha jo a terereje).

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Én kétkártyás készülékben gondolkodom, amiben az eddigi előfizetéses kártya feltöltősre változik, hogy ne kelljen számot veszteni, és mellé egy ilyen Digi-kártya, amit meg lehet használni alapból netre, hívásra. Ha lehet. Nyilván ha nem lehet, akkor még mindig vissza lehetne váltani a feltöltőst előfizetésre (ezt meg visszaadni), a szolgáltató tárt karokkal várna.

(Akár azt is meg lehet csinálni, hogy ezen a kártyán letiltani a számkijelzést, és csak pár nagyon közeli embernél automatikusan engedélyezni, így a többség ugyan azt látja, hogy mostanában ismeretlen számról hívom, de nem kell újra-és-újra elregélni a "két-számom-van,de-te-csak-hívj-a-régin" mesét.)

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Hat a torzshelyemen csak a dombteton van tererom:( Hazon belul nincs, csak a telekom.

Es ami a legrosszabb, hogy a mobilinternet se valt at telekomra:(

Szoval, ha a beallitasokban(android 8.1.0):
Margareta->halozat es internet->
sim kartyak-> (elonyben reszesitett simkartya a kovetkezohoz) mobiladatok->(popup)->digi/telekom

Amit itt kivalasztok az a mobilinternet mukodik masik abszolut nem megy.

Ilyen siralmas tererom a upc mobillal volt legutobb. (halozat sincs).

Szoval a vowifit kene meg kiprobalni, hogy az helyreteszi-e a hazon beluli letet, kulonben nincs ertelme a szamot athordozni ide.

Az, hogy nincs terero az egyik simen valami brutal mod meriti a telefont.
Erzesre fele annyi az akksiideje.

A masik, hogy "kiakad". Azaz, ha huzamosabb ideig nincs terero a simen (sztem egy ora is eleg), akkor mar nem kapcsolodik vissza, amig reboot nincs. Ez tuti, mert mar hazajottem, es itt se kapcsolodik ra.

Ezt csinalta a Oneplus One is anno a upc mobillal (azaz ujra kellett inditani, hogy kapcsolodjon)

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Kikértem én is 2 SIM-et. Gyorsan ment, pöpecül működik.
--
"Sose a gép a hülye."

No most csináltunk némi tesztet, Redmi 4x-szel, kb 2,3/2,5 volt a sebesség (a legjobnál 3,6/2,1) - ez csak kicsit (50%) vert rá az ugyanabban a telóban levő voda netjére - igaz, azért fizet a gazdája :-). Furcsaság, hogy a VoLTE kapcsolgatás oda-vissza (villanykapcsoló tipusú) volt - alapból kikapcsolt (de hülye módon angolul a "ki/be volt kapcsolva" szöveggel jelzett vissza) - a menüben megjelent egy extra menüpont; hasonlóan a VoWifi ugyanígy, de annak sehol nem láttuk jelét, még a szervízmenüben sem jelzett semmit. HD felirat vagy ilyesmi nem volt. Ellenben ha be volt kapcsolva a Digi-s kártya, akkor a másik slot átváltott 3G-re (ez lehet, hogy dokumentált, nem kerestünk utána).

(Az viszont elég meglepő volt, hogy az APN beállításnál a felület konzekvensen közölte, hogy "ennek a felhasználónak nincs joga ezeket a beállításokat módosítani", sőt látszólag nem is mentette mentésnél, aztán ha ki/be léptünk a menüből/be, akkor már megjelent az új APN.)

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Nekem szobában stabil 6/3 volt tegnap este, mobilnethez képest alacsony latencykkel és villámgyors válaszidővel.
Pár hónapja (vagy lehet egy éve is van már) telenor hypernet pl. hiába hozta az 50Mbit-tet, 7-800ms válaszidők, még ennél is lassabb DNS feloldások (külső DNS-sel is), és lassssssssssssú kapcsolódás pl. httpn. Szóval egy index.hu böngészőbe az úgy nézett ki, hogy Index.hu keresése: 2-3 mp, kapcsoldás: akár 6-8mp is volt, majd amikor meglódult, akkor 1mp alatt befosta a tartalmat. Diginél azonnali válasz jön mindig mindenhonnan, tölti szépen, 2-3 másodperc alatt maximum megvan minden. SSH is olyan, hogy nem tudnám megmondani, hogy most a digis kábelről vagy mobilnetről vagyok. Annyira interaktív a mobilnet is, hogy nem észrevehető. Szóval nem minden a sebesség.
--
"Sose a gép a hülye."

Xiaomi Redmi 5 Plus. Nálam eddig pozitív, térerővel nincsenek gondok (Pécs). Sebesség 2-10 Mpbs között van. VoLTE alapból nem volt bekapcsolva, a szerviz kód bepötyögése utána megjelent, bekapcsoltam és az ikon is megjelent. VoWiFi-ről nincs tapasztalatom. Hívás indítás/fogadás működik.

Az APN beállításokat jó nagy "titokban" tartják. Egy barátom telefonjáról néztem le, így sikerült beállítani. Azóta van 4G ami X, XVII.kerületben ~4.5/4.5 mb a sebesség.
--
Karesz
www.fotokaresz.hu

Kipróbáltam én is, S4 mini sem használható Digi mobilnetre. Hiába LTE-képes, de az LTE-ben is megjelentek finomságok.
Az utóbbi 2 .. 3 évben fejlesztett telefonokkal érdemes próbálni.
Egy dual SIM-es Samu A40-be raktam be második kártyának, azonnal ment a mobilnet.
Honor 6a is pöccre vitte.
 

ASZF mobilra vonatkozo reszet latta mar valaki? Vajon mi alapjan emelhet decembertol? Egyeb reszletei is erdekelnenek, de az ugyfelszolgalat szinte semmilyen informaciot nem tudott adni.
Mult ev vegen mondjuk megcsinalta, hogy a DIGI1000 csomagot atnevezte DIGI1000 2019-re es az eddigi dijmentes, vezetekes telefonhivasokat fizetosse tette. Ezt sem ertettem, hogy mi alapjan tehette meg.

Szerintem a szolgaltato barmikor megteheti, hogy emel, max. szerzodest bontasz vele.

Az ugyfelszolgalaton, Digi pontokon tenyleg nem tudnak sokat, nekem pl. azt mondta a srac amikor vettem a kartyat, hogy hetfon odavittek nekik 2000db SIM-et, hogy lehet kiadni oket, elotte semmi ertesites, eligazitas, hogy mi lesz.

A DIGI1000 az nem net? (DIGINET1000?)

/sza2

--
Digital? Every idiot can count to one - Bob Widlar

Fateroméknak is ez a 2019-es diginet1000 van, nekem meg még a régi. Most szóltak, hogy át fogják kötni nekem optikára, tehát 200 Ft-tal drágább lesz és szerelők fogják mókolni és ez aztán még ezresebb lesz, mint eddig... :D
Még mindig a seggemet a földhöz verem kb, hogy mennyire olcsó és egyben jó a szolgáltatásuk, szóval én nem bánom az ilyeneket.

Az átszerelés során két dobozt raknak le, javaslom egyhelyre odakészíteni a koax (TV) meg az UTP "végét", amit maj rá akarsz ezekre dugni - plusz legyen ott két darab 230V-os aljzat is - úgy gyorsabban megy a dolog :-) Célszerű a szerelés során kérni, hogy a routert rakják bridge módba (plusz wifi off), illetve ha még nem tetted meg, és szükséged van rá, akkor a CGNAT mügül is ekkor tudod egyszerűen kiszedetni magad, ha most ott volnál, és ez gondot okozna neked.ű

Fateroméknál is egy doboz van, pedig van internet és tv is, ahogyan hozzám is csak 1 dobozt hoztak (ugyanúgy huawei pon router), csak ez nincs annyira túlbonyolítva. Van rajta:
* 1 db GbE
* 1 db FE
* 1 db RJ11
* 2 antenna

Remote management tudják piszkálni az eszközt, routerként kb 400-500 Mbit jött át rajta, aztán ügyfélszolgálaton átállítattam bridge módba, most 950/350 MBit körül hasít. Szerelés során hiába kérem az bridge módot, elmondták a szerelők, hogy ők a szerelésért felelnek, a konfigba nincs hatáskorül belenyúlni. CGNAT-ból kikerülést (azaz publikus ip címet) pedig nem kellett újra kérnem, mint előfizető ez a beállításom az átszerelés után is megmaradt.

Ja és a hozott eszköz stabil, mióta megvan nem volt fagyás, lassulás, leállás. Eddig nice.

Amikor nálam szerelték, akkor azt mondták, hogy attól függ - 1 vagy 2 doboz -, hogy mi van nekik éppen raktáron.

Ami a bridge módot illeti: nálam a szerelők szépen felhívták az illetékest - hogy ez valami nem publikus szám volt vagy az ügyfélszolgálat, azt passzolom - és az beállította. Tehát valóban nem a szerelők hatásköre.

Én is csatlakoztam a Digi mobilosok táborához.

Konkrétumot nekem sem tudtam mondani, jelenleg ez csak teszt-időszak, de azt valószínűsítették, hogy nagyon alacsony áron lesz a mobil-internet ( vsz havi 1-2000 FT/50GB/hó).

EGyébként a Román Köztársaság területén is van 10 Euró/hó-nak megfelelő lejért korlátlan csomag.

Engem kikosaraztak, mert a település még nincs a listán (Bp agglomeráció).

Ez ugye vicc? Hivatalosan kell igényelni, mondván hogy ugyan az adott településen van a bejelentett lakhelyen a TV/Net/akármi előfizetésed, de akik használni akarják (mind a négyen!) azok mindennap a nagy faluban és a Balaton partján dolgoznak, és arra kell. Szóval ha most épp nincs is a pontban, akkor holnaputánra hozassanak, mert a kedves előfizető kéri. (Vagy nyilván el lehet menni másik ponthoz, ahol nem ennyire egyértelműen akarnak lerázni.)

Nálunk eddig 2-t üzemeltem be a 4-ből. 1+5 és Miau A1, látszólag VoWiFi egyiken se megy, VoLTE igen. Szervízkódokkal kellett bűvészkedni hozzá.

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

"Ez ugye vicc?"

Szerintem is egy vicc, de ugy emlekszem leirva is lattam, illetve amikor "vettem" a kartyakat mondta az ugyfelszolgalatos srac is (aki szinten hulyesegnek tartotta ezt a korlatozast).

Szerk: meg is talaltam a http://digi.hu/mobil-ajanlat oldalon:

"A DIGIMobil szolgáltatás csak egyéni Előfizetők számára érhető el, amennyiben Előfizető a Lefedettség oldalon felsorolt települések egyikén rendelkezik szolgáltatással."

/sza2

--
Digital? Every idiot can count to one - Bob Widlar

Engem is ki akartak, mert az állandó lakcímem nincs a listàn, de a vezetékes szolgàltatàs helyszíne màs, és màr van oda lakcímkàrtyàm is, szóval megenyhültek. Az érthető, hogy nem akarnak bàrkinek adni, hogy az gyakorlatban miként csinàlja az ügyintéző, màs kérdés. Btw, infoparkban épületben nincs térerő..

Utólag elolvastam a szerződést, amit aláírtam. :)

Ebben az szerepel, hogy a saját hálózatba küldött SMS díja 5Ft/db
Egyéb belföldi mobilhálózatba 18Ft/db

Nálatok is?

Lehet nem ide tartozik, de azt hittem megoldja a problémámat a második sim kártya a hívás közbeni mobilnet hiányát de nem. Kérdés...én rontok el valamit mert ugye az 1-es slotban van a Vodafone-os kártya, a kettesben pedig a Digi mobilnet, de ha az 1-es kártyán telefonálok akkor nincs net a 2-esen. Persze ha csak 1 kártya van akkor is ugyanez a helyzet. Állítanom kell valamit, vagy ez normális ? Oneplus 5T-m van.

Tudtomal pont ehhez kell bekapcsolni a VoLTE-t - hogy a "normál" telefonhívás ne a klasszikus telefon hálózaton, hanem az LTE-n menjen keresztül. Net szerint 1+5-ön úgy kell engedélyezni, hogy a tárcsázóban *#800# -at kell hívni, a megjelenő menüben kiválasztani a Function Switch -et, azon belül megkeresni a VoLTE-t és engedélyezni.

Innentől már a SIM menüben is látszani fog a VoLTE. (De hogy megy-e???)

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

(A volte szolgáltatásnak a szolgáltatói oldalról is engedélyezve kell lennie a Telefonszámra/előfizetésre.)

Diginél gondolom default engedve van a vowifi és a volte is(nem vagyok digis) . Más* szolgáltatónál, ha alapból nem menne, kérni kell a volte bekapcsolást. Hívásindítással tesztelhető.

Már van nemzetközi roaming is. :D http://digi.hu/roaming
Főleg az EU-ban. Norvégiában (nem is EU tag, csak társult) pont a Telenor a partner Németországban pedig a Deutsche Telekom, de az Egyesült Királyságban nem a Vodafone, hanem három másik cég. :)

EU-n belül ugyanolyan fillérekért mint a belföldi, EU-n kívül kicsit drágábban.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

+1 Csakis saját eszmefuttatás eredménye, lehet más a valóság: Elég csak az android rcs-re gondolni. Kb akkor került elérhető állapotba, amikor már az sms küldés nem volt szokás. És igen, ahogy messengeren/bármi hasonlón telefonálnak sokan (voip), úgy válik a hagyományos telefonálás másodlagossá. Ezzel nincs is baj.

Más kérdés, hogy a hívás helye az ip cím alapján végül is visszakereshető, ha érdekli a szolgáltatót, hacsak nincs vpn. (vagy L2 bridge? ebben nem vagyok biztos, gyaníthatóan hülyeség) + Megint érdekes, hogy EU-n kívül a kábeles/wifis net lefedettsége is erőteljesen kérdéses lehet a stabil vowifi-hez. (vélhetőleg nem igényel egyébként nagy sávszélt, de lehet, nem jó egy albán dsl vonal ehhez :D )

Bevételkiesés az eu-ból hazatelefonálás lehet, ha nincs korlátlan csomag, plusz az eu-n kívüli használat esetleges kiesése. De egyébként EU-n belül a méltányos roaming használat miatt még erre is mondhatja azt a szolgáltató, hogy fizessen a delikvens (van ilyen pótdíj)... Mivel amúgy sem az 1 hetes nyaralás alatti telefonhívások mennyisége az érdekes, hanem annak, aki kint életvitelszerűen tartózkodik.

Szerintem jól csinálják, ha csinálják, a mobilnet az igazi érték 2019-ben, nem a beszédforgalom.
User szempontból pl az ukrán<>magyar, szerb<>magyar irány lehet igazán érdekes... Nem eu ország, de szomszédos, és sok itt is, ott is a magyarul is beszélő, átjárogató ember. Habár, mivel nem újkeletű a probléma, gondolom, aki érintett, már talált elégséges kerülőmegoldást.

Ip-cím alapján nem lenne hiteles, pl én speciel külföldről is a saját vpn-en keresztül netezek, nyilván itt a voip kilépési pontja a saját routerem külső címe lenne. User szempontból pl kifejezetten dühítő, amit a szolgáltatók csinálnak roaming címszó alatt, megy a szabadrablás, Romániába pl. egy vagyonért telefonálnék, ha használnám erre a telefont és nem voip-oznék.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

anélkül, hogy utána néztem volna, a telefonnak szerintem be kell regisztrálnia a mobilhálózatra is. Csak nem arra küldi az adatcsomagokat, hanem wifire. Egyébként elég nehéz lenne biztosítaniuk, hogy mozgás közben ne szakadjon meg a hívás, hanem észrevétlenül átváltson mobilhálózatra vowif-ről.

Ezt mondjuk itthon is ki lehet próbálni, hogy valójában hogyan működik. Olyan helyen, ahol nincs mobil térereje, vajon sikeresen elérhetővé tud-e válni, csak mert van wifin netje.

Ha legalább bizonyos időközönként kell legyen elérhető mobilhálózat, akkor ugyan megoldja a térerő problémákat wifivel, de le is korlátozza a mobillal lefedett területekre a használatát - vpn és más trükk is alapból kilőve, ha mindenképp megköveteli, hogy legyen mobil kapcsolat. Ezesetben lényegében a mobilhálót tehermentesíti, de a területet nem bővíti.

Persze az is lehet, hogy bénák voltak, akik a vpn-t próbálták, mert nem minden fajta adatcsomag ment át.

A hétvégén anyáméknál voltam falun. Nincs digi lefedettség ott.
Veszem elő a mobilom és jé, max digis jelerősség.

Aztán rájöttem, hogy ha kikapcsolom a wifi-t akkor nincs digi hálózat, ha pedig van újra wifi kapcsolat néhány mp-re rá van digi térerő is ugyanolyan VoWifi ikonnal, mint amikor otthon vagyok. Pont annyi pálcika volt neki ahány vonalka a wifinek.

Amit még észrevettem, bár ez lehet csak LTE/4G fícsör - eddig kellett várni 1-2 csörgést mire a másik oldalon megszólalt a telefon vagy felvette egy telefonközpont. Most ezzel amint megnyomom a hívás gombot egyből megszólal a digi saját telefonközpontja (1272). Ez a Telenor saját hálózatán sem történik meg ennyire gyorsan. VoLTE ide vagy oda.

(Huawei P20 Pro)

Aha, ez így korrekt. Akkor attól, hogy nincs digi mobil, még engedi a hívást wifin át.

Nézegettem különböző leírásokat, más külföldön már működő hálózatról. Sok helyen azt írkálták, hogy például nem megy külföldről még vpn-nel sem. De ez valószínűleg szolgáltatói ködösítés volt azokban az esetekben. A felhasználók meg valsz nem teljes hálózatot átvivő vpn megoldást próbálták. Ezért következtettem arra, hogy a terülti korlátozás egyetlen tuti módja, ha a mobilhálózattal authentikálni kell. De az is lehet, hogy szolgáltatónként változó, mennyire kötik meg a felhasználók kezét.

több okból kifolyólag érdekes a kérdés:
1) mi oka lenne a szolgálatónak korlátozni az elérést? Mind a kimenő, mind a bejövő hívás csengeti neki a forintokat.
2) ha megy a hívás wifin - tetszőleges netről - nem feltétlen felel meg a mobilszolgálatás feltételeinek (pl mobil helymeghatározás és társai). Namost a saját wifim használatával ugyanúgy nem felel meg, mint tetszőleges hotspot-ot használva...

Nem. Ha van is térerő VoWifit használ az eszköz - feltételezem azért is, hogy tehermentesítsék a saját hálózatukat. Még nem próbáltam, de papíron gyenge/megszűnő wifi kapcsolat esetén úgy áll át mobilcellára mintha csak kocsiban ülnénk és egyik celláról a másikra lépne: észrevétlenül.

Idézet egy jún. 15-i levélből, amit a Telekom ügyfélszolgáltat Online csatornák csoportjától írtak nekem többek között az ezt firtató kérdésemre:

- "A VoWifi szolgáltatás jelenleg nem érhető el a Telekom szolgáltatási között, valamint jelen felületünkön jelenleg nincs információnk a szolgáltatás aktiválásáról, várható bevezetéséről."
Ez alapján az általad linkelt cikk újságírója vagy értesültebb a Telekom illetékes munkatársánál, vagy mégse... :)

Egyébként pedig:
"Ahhoz, hogy előfizetőink igénybe vehessék a 4G Hang szolgáltatást, az alábbi feltételeknek kell teljesülniük:

4G Hang-képes készülék:
A Telekommal együttműködve egyre több készülékgyártó teszi elérhetővé a 4G Hangot. A Telekomnál korábban vásárolt készülékeknél a VoLTE funkció agyártó által felajánlott szoftverfrissítés során válik elérhetővé. A Telekomnál jelenleg támogatott 4G Hang képes készülékeket itt tekintheti meg.

A szolgáltatás aktiválása:
A funkciót a Telekom fokozatosan aktiválja ügyfelei részére. A funkció aktiválását továbbá személyesen Telekom üzletben vagy telefonos ügyfélszolgálaton is kezdeményezheti az előfizető.

A funkció engedélyezése a készülékben:
A 4G Hang használatához, a készülékbeállítások menüben a VoLTE kapcsolónak engedélyezett állapotban kell lenni. (A gyártó szoftver update során a kapcsolót alaphelyzetben engedélyezett állapotra állítja.)"

--
update:
rákérdeztem most ennek a cikknek a tartalmára, de ez nem valós.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

update: a Telekom ügyintézője tájékoztatása szerint náluk a VoLTE csak a Telekomtól vásárolt készülékeken megy, így az általuk nem forgalmazott készülékeken nem fog menni (hiába van látszólag aktiválva a részükről a szolgáltatás). +1 a Diginek!

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Nem tudom. Gondolom inkább az van, hogy az általuk fogalmazott telefonokhoz van szolgáltatói beállításokhoz igazított gyártói firmware, a többihez meg vagy van, vagy nincs. Az én készülékem hiába tudja out of the box a VoLTE-t, ha a Telekom rendszere nem tud speciálisan ehhez a készülékhez igazított szolgáltatást biztosítani.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Az update updateje: ma arra figyeltem fel, hogy ami tegnap még nem ment, az ma hirtelen működik - reggel volt egy android update, de nem gondolom hogy attól javult meg, viszont ha igen, akkor van némi ellentmondás a szolgáltató elmondásával szemben.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Nem ismerem a Oneplus 5T-t, az "dual active"? Az elso esetben (2 kartya) ez biztos szamit, ha egy baseband van csak a telefonban, akkor nem tud ket helyre csatlakozni egy szerre. Valoszinuleg a masodik esetben is (kiveve ha pl. VoLTE, hiszen ekkor a hang is a neten megy), mert a hang es a net kulon csatornan kell hogy atmenjen, amihez elvileg 2 radio kell.

/sza2

--
Digital? Every idiot can count to one - Bob Widlar

off
Amúgy csak nekem jutott eszembe a kingsman sztorija az ingyen sim kártya korlátlan hívás+internettel?
--

Egy régebbi LTE(4G)-képes telefonnal néztem, azzal nem működik.
Mi az a telefon-képesség, amit a készülék adatlapban megtalálva, azzal a készülékkel működik a Digi hálózata?

Gyerekem Huawei telefonjába betettem a SIM kártyát és pöccre ment bármi beállítás nélkül.
Mobilhálózat típusa: LTE ... és megy. IPv4 CGN-es címet osztanak, IPv6 címet nem kaptam a telefonra.

Galaxy S4 mini (GT-I9195) készülékemen ugyanez Digi esetén GPRS-en ragad. Telenor kártyával LTE.
Úgy néz ki, hogy a 4G is az évek során újabb képességekkel lett kiegészítve.

Vagy csak simán nincs meg az APN beállítás (ez volt velem a Wilesfox Swift-tel, meg a szomszéd és a kolléga Xiaomi-ján); vagy csak simán nem ismeri a B3-s csatornát - ha jól tudom azt használják a Diginél; vagy csak simán nincs engedélyezve az LTE, és szervízkódokkal kell bűvészkedni - ezt is meg kellett ejteni a Xiaomi-kon.

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Régi LG G2-őn se megy, mert mint kiderült LG whitelist-et alkalmaz(ott) LTE-re. Mivel a szoftver nem frissül és Digi nincs a listában, ezért LTE-t ki sem lehet választani még service menüből sem. A neten kering egy megoldás, amiben rootolni kell, LG féle APK-t kifejted, majd beírod egy fájlba a szolgáltató MCC, MNC kódját, aztán visszacsomagolod. Azonban annyira nem izgat..

Huawei P10 Lite-ba lesz berakva a DIGI kártya 2. simnek,fogom tudni használni,csak mobilnetre ? :/

Elhoztam én is egy kártyát.
Eddig elégedett vagyok vele, városban (BP) és a város körül teljesen jól szuperál.

Kipróbáltam:

Óbuda Vörösvári úti McDonald's - M0 - Rákoskeresztúr útvonalon végig tudtam beszélgetni facebook hanghívással a Németországban élő haverral. :)

A sebesség, amit adnak (nálam jellemzően 5/1,7 mbit/s) eddig elég volt YT Musicra, böngészésre, többre egyelőre nincs is szükségem.

Jelenleg adatgyűjtés/tapasztalatgyűjtés folyik csak az előfizetőktől, vagy decemberig is jelentősen növelik a lefedettséget?
Szóval mikortól lehet valódi "éles" elsőszámú előfizetés a digi mobil? Hivatalósan még nem nyilatkoznak.

--
Karesz
www.fotokaresz.hu

Ajánljatok légyszi USB-s LTE modemet a Digihez, olyat, ami egyúttal tud Wifi hotspotot is adni maga köré! Vagy legalább megy android USB-OTG-val. Thx!

:wq

Lehet én vagyok lemaradva, de az usb modem jellemzően csak egy stick. Az nem szokott wifit szórni, max a számítógép, amibe dugod.
Gyanítom az otg megoldás max akkor megy, ha magát usb-lan adapternek mutatja - huawei hilink -es stick talán ezt teszi.

De lehet neked inkább mifi kéne, ami egy külön, akkus eszköz, ami wifin osztja meg a netet és esetleg usb kábelen is gépre köthető.
A mifi viszont szinte egy lebutított okostelefon szintjén van, talán kicsit több állítási lehetőséggel, de egyszerre csak egy sávon képes wifit szórni (nem egyszerre 2.4 és 5 GHz sávban). Szóval alap használatra egy levedlett régebbi telefon is jó lehet. Vagy dual simes telefonba a kártya.

A diginél a megfelelő lte sáv támogatására kell figyelni, mert anélkül nem tud felkapcsolódni a mobilhálózatra.

A telón a Digi-s netre beállítottam hotspotot, az eszközök csatlakoztak, de nem láttak ki a netre.
Vodára áttérve ment minden.
Van valami trükk vagy ennyire tiltva van valahogy a megosztás!?

Román roaming (a digi ottani hálóján) sem megy vele?

Lefedettségi infó:
Békéscsaba-Kisvárda vonalon kocsiban online rádió 2x szakadt meg kb. 20 mp-re.
A főutak mellett stabilnak tűnik.

En kb. egy hete (majd ket honap teszteles utan) kivettem a sim kartyat a telefonbol, igy ujra egy sim kartya van benne.

Sajnos en nalam sincs terero, es ha egyszer leszakadt utana kb. nem tud visszacsatlakozni, ha pedig huzamosabb ideig nem csatlakozik vissza, akkor hiaba megyek olyan helyre ahol jo a terero, csak az ujrainditas segit.

Az akkumulatoridot kb. megfelezte.
Bar lehet, hogy a gyenge terero is ludas ebben.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Balaton belső területén is volt térerő, olyan helyen is ahol a terképük szerit nincs (lehet, hogy nem frissítik olyan ütemben).
Az is igaz előfordult, hogy egy utcában már nem volt szolgáltatás. Ahogy néztem az NMHH oldalát sorra kapják az engedélyeket.

--
Karesz
www.fotokaresz.hu

Van köztünk olyan, aki esetleg Balatonmáriafürdőn tesztelte?

Valaki tudja mi az a Roaming+, hogyan mukodik, ilyesmi?

Google nem volt tul segitokesz, nem igazan jottek relevans talalatok.

/sza2

--
Digital? Every idiot can count to one - Bob Widlar

Kerdes, hogy mihez kepest jovobeni, hiszen van par orszag, ahol csak ezt bekapcsolva mukodik a roaming (most).

BTW, amikor jott az SMS, kiprobaltam, bekapcsoltam, nem vettem eszre semmi valtozast. Aztan kesobb lattam, hogy nincs terero (ami azert elo szokott fordulni). Mar egy ideje csodalkoztam hogy se 2G se 4G sehol. Idobe telt, mire osszekotottem a ket dolgot. Roaming+ -> Normal, es minden ment megint rendesen.

Annyiban kenyelmetlen lehet, hogy ugy tunik, allitgatni kell majd elutazaskor meg hazaereskor.

Az ketsegtelen, hogy leirva sehol sem lattam, hogy ez mit is csinal pontosan, csak annyi van, hogyha olyan az orszag, akkor kapcsold be.

/sza2

Szerk.: https://simcardsblog.wordpress.com/2015/10/30/multi-imsi-sim-cards/

--
Digital? Every idiot can count to one - Bob Widlar

Nem igazán tudom, mi kell ahhoz, hogy egy mobil körzet, egy mobil szolgáltató bekerüljön a vérkeringésbe. Íme néhány példa:

- A Telegram nem fogadta el az +36 50-es számokat. (Jeleztem nekik, 5 percen belül engedélyezték.)
- Az Ügyfélkapu (1818) nem engedte felvinni az 50-es számokat sem mint értesítési telefonszámot, ahová az új okmányom elkészültekor SMS-t kapok, sem értesítési telefonszámként, amin valami esemény folytán értesítést küldhet az állambácsi, ha engem baleset ér. (Egy hete írtam az ÜSZ-ra, még nem érkezett érdembeli válasz.)
- Ha egy Vodafone-os beszél, és a hívástartás funkciója is aktív, nem jelez be a Vodafone rendszere a telefonjának hívás közben, ha Digi mobilról hívja valaki, hanem foglalt jelzést küld.

felteszem a mobil prefixhez kell mobil pontkód, és összekapcsolódási szerződések.

Azt még hozzáteszem, hogy egy számmező igénylése 30nap, majd a jogerőre emelkedés szintén uennyi (a fellebbezési jogról lemondhatsz, ezzel időt nyersz). A többi szolgálató is _elvileg_ 30napra állítja be az irányítást, HA már lehet tőle hívni a hívásirányt. Ellenkező esetben (pl új szolgálató, esetleg más árral, mint a többi, vagy rövid szám) ÁSZF módosítást kell készítenie, és annak elkészülte után 30nappal...

Mobilnet sebesség ma reggel Vonyarcvashegyen:
Download: 7.38 Mbit/s
Upload: 2.07 Mbit/s

Udv,

Van egy Lenovo A1000-es (dual-SIM / dual-standby) telefon amin nem akar mukodni a Digi mobilnet. A halozatra csatlakozik, hanghivas megy rendesen, terero "5 palcikas".

A telefon HSPA-t tud, de rovid kereses a google-lel inkabb osszezavart, hogy mit is jelent ez.

Szoval vajon azert nem megy a net, mert a HSPA nem 4G (amit a Digi halozata tamogat)?

Koszi,

/sza2

--
Digital? Every idiot can count to one - Bob Widlar

Már a Digi oldalán is bekapcsolható a Roaming. :) (Romaing+ nem, ahhoz további teendők vannak)

A roaming bekapcsolható a DIGI "ügyfélkapuban", de bizonyos országokban a telefonodon át kell állítani az alap roamingot roaming+-ra.
Bővebben itt: https://digi.hu/roaming
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Kicsit mar off, de: a Digi meg mindig szolgaltat DOCSIS2 technologiaval, ahol azt hiszem meg mindig 4 es 8Mbps a max amit ajanlanak, es ezt szinte azon az aron ami az FTTH eseten is van - ilyen helyeken lehet, hogy van jobb a Diginel.

Szerk: RITMO Maximális sávszélesség: 4/1 Mbit/s: 2045 Ft/hó

/sza2

--
Digital? Every idiot can count to one - Bob Widlar

Nem védeni akarom, de a Digi már akkor garantált 300mbps letöltési sebességet - emlékeim szerint-, amikor 1G uplinkkel bíró switchel szolgálta ki a házban lévő 10-20 gigabites előfizetőt...

Azaz a garantált sávszélesség egy dolog, a mögöttes jogi frázis egy másik - hogy az eseten 80%-ban hogyan működik, az pedig egy harmadik :-)

Véletlenül nem feleltek meg... Aha. Nem volt elég nagy a nokiásdoboz. Pedig a qrmányzat szereti a határon túli magyarokat... Jól jár a cseh befektető (aki mögött a jó ég tudja, milyen háttér van), jól jár vele a Tré, jól jár vele a Vodka...
Az meg egy ordenáré barom magyarázat, hogy "amennyiben beigazolódnak a korábbi pletykák, és tényleg eladják a Telenor Magyarország 25%-át az állami kézben lévő Antenna Hungáriának. A negyedik szereplő által gerjesztett verseny ugyanis hosszú távon - 10-20 éves távlatokban - csökkenthette volna az állami befektetés értékét" - 10-20 éves távlatokban, pletykákra alapozva befektetések értékére tippelni - mondjuk úgy, hogy nem túl egzakt, sokkal inkább hasraütős dolog. Persze ha az a cél, hogy minél több pénzt kifizetni a telenyomor negyedéért a cseh "befektetőnek", akkor akár érthető is a dolog...
Ja, és mégegy: minden fillér, amivel többet keres az állam valamely szektorban, az a fogyasztók pénztárcájából érkezik így, vagy úgy.

Ezert nem feleltek meg:

n) amelyekkel, illetve akikkel szemben az árverési eljárás megindítását megelőző 24
hónapban véglegessé vált hatósági vagy jogerős bírósági döntés nem állapította meg
a gazdasági versenyt korlátozó megállapodás tilalmának, a gazdasági erőfölénnyel
való visszaélés tilalmának vagy a vállalkozások összefonódására vonatkozó
szabályoknak a megsértését.

https://www.hwsw.hu/hirek/59634/invitel-digi-gvh-felvasarlas-hatosag-en…

Eddig sem szeretten a telenyomor-t, de úgy gondolom, eztán még kevésbé fogom... Persze, tudo, van az a pénz, amiért bevállalják, hogy qrmányzati valagtól fülig sz@ros a képük, de itt azért igencsak kilóg az a bizonyos lóláb, ha az ember összerakja a darabokat.

Jo szar cikk, Lex DIGI-znek, meg vegig ugy irnak, mintha a Telenoros ember rakatta volna be a szabalyt, ami miatt kizartak a DIGI-t, aztan a legvegen kiderul, hogy eddig is volt ez a szabaly, csak most kivettek volna, ha nem kerdez ra, hogy ugyan miert. Egyebkent is, ha barmely ceg teljesen legalisan, egyetlen alkalmazott par perces monologjaval sok milliard forintot tud keresni, akkor fog is.

Az van, hogy ezt sajnos elbaszta a DIGI, nem kellett volna atverni a hatosagot. Igazan kar, jot tenne egy negyedik a versenyben.

Nem ugyanaz a cég, aki indult a frekvenciapályázaton, mint akit megbüntettek monopólium gyanúja miatt, mert nem az összes várost adta át az invitel felvásárlása után a telekomnak. De eleve az is vicces, hogy a digit kft-t büntetik monopolizálás miatt, miközben a telekomnak van alternatív árazása aszerint, hogy milyen erős a konkurenciája.

+1 Az alternatív árazás miatt már rég kellett volna kapniuk egy 100 milliárdos bírságot, amit az érintett területeken lévő versenytársak között kellett volna szétosztani! Ilyet még életemben nem láttam, olyan versenykorlátozó magatartás, ami egy nem vicc hatóság esetén még ötletként sem merülhetne fel.

Ugyanígy a Digi kizárása nevetségessé teszi magát a hatóságot, azt kb. T Systems szintre emelve (vagy inkább ejtve).

Szerintem nem teszi nevetsegesse. A szabaly a DIGI-tol fuggetlenul ott volt, legalabb 2014 ota.

Egyebkent nekem is az volt az elso gondolatom, hogy miert csak a DIGI? Hisz a T es a Voda is szokott birsagokat kapni, akar 100 milla koruli ertekben. (A Telenorra most nem emlekszem, lehet, hogy az is.) Aztan jobban elolvasva kiderul, hogy csak a sulyosabb esetekre vonatkozik a kizaras, pl. hogy a DIGI atverte a hatosagot (direkt? veletlenul?) az Invitel felvasarlasakor azzal, hogy hany telepulesen marad monopolhelyzetben. A T es Voda fele esetek bar buntit ertek, de ugy tunik kissebb sulyuak. Az vicces lenne, ha DIGI most kijogaszkodna, hogy a tobbieket is ki kell zarni...

Mindezt mondom a ket hwsw-s cikk elolvasasa utan, egyeb infom nincs. Lehet, hogy tenyleg van valami hatteralku is, de a cikkek alapjan ennel egyszerubb a helyzet.

No meg a DIGI-ben nincs érdekeltsége magyar kormányközeli embereknek a Telenorban meg van. A nagy T meg eladta nekik az Orig-t, de azért időnként büntetgetik a Vofdafone meg Angol nagytőke lehet vele példát statuálni.
Szerintem ilyen egyszerű, hogy mely szolgáltató mely lépést veszik szigorúan.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Nem 2014 óta volt benne, hanem 2014-ben. Ez nem törvény, hanem szimpla pályázati kiírás.
Az érdekes az, hogy mindenki tisztában volt azzal, hogy ma 4 mobilszolgáltató van, aki képes pályázni, erre az egyik pályázó olyan kitételt tetet be (felőlem azt is lehet mondani, hogy vissza, de lényegtelen), amellyel egy versenytársat zárat ki, szóval elég egyértelmű volt a szándék, hiszen nem valószínű, hogy arra gondolt, hogy esetleg megjelenik a piacon többszáz pályázó, és köztük lenne valaki, pl. Józsi bácsi, aki elszórna pár milliárdot frekvenciára, de mi van, ha elmeszelte a GVH, mert tavaly összeszűrte a levet Marikával a szomszéd faluból – ez nem tenne jót a versenynek.

Ez nem szabály. Vedd már észre, hogy ez egy pályázati kiírás. Az egyik versenyző pedig úgy szólt bele és vetetett fel bele feltételt, hogy az a másikra pont passzolt. Ez nem más, mint színtiszta korrupció a telener részéről. Bárki bármit gondolhat, de ennek kapcsán valahol valamennyi pénz is gazdát cserélt.

Versenyzo nem vetethet fel feltetelt. Ez csak a kiiron mulik. Ha nem tortent a hatterben csuszopenzezes, egyeb alku, akkor a Telenor nem kocsog, hanem zseni. Ingyen, egyetlen kerdessel kigolyozta egy nagy ellenfelet. (Persze, hogy ez volt a celja, ezt hivjak versenynek!)

En a kiirot hibaztatom, mert ugy gondolom, hogy a dontesuk miatt rosszabbul jar a munkaadojuk, a magyar nep.

A masik amit rebesgetnek, hogy valami NER lovag kezebe fog kerulni a Telenor, ezert segitette a kesztyubab hatosag. Ez is nagyon szomoru, de megint csak nem a Telenor a hibas (kiveve, ha egyertelmu nekik is, hogy torvenytelen hatteralku miatt kaptak ezt a lehetoseget).

Ez ilyen amerikaifilmes krimibaromság. A priuszost se veszik fel egy munkahelyre sem, hiába leülte a büntetését.
Ha az állam nem akar üzletet kötni egy olyan magáncéggel, akit előtte megbírságolt, az szivejoga. De mivel a törvényeket az nmhh úgy hozza, hogy ezeket a cégeket rendszeresen bírságolhassa, ill. a cégek se olyan hülyék és ahol lehet próbálják visszaszedni az államnak befizetett lóvét az ügyfeleiktől, a végén nem maradna senki akivel ez a korrupt g€ci nmhh tudna seftelni. Na ezért átlátszó színjáték ez az egész kizárásosdi. Sajnálom a digi-t, valószínű a 3 kartellpatkány mobilcég tejelt annyit az nmhh-s korrupt vezető(k)nek, ill. többen is név szerint emlegetik a konkrét telener-es görényt akin elbukott az egész.
--

"A priuszost se veszik fel egy munkahelyre sem, hiába leülte a büntetését."
És ha a priuszos a bírósághoz fordul azt fogják elmarasztalni aki ezért nem vette őt fel! Kivéve, ha erkölcsi bizonyítványhoz kötött állást hírdettek meg.
De az eredeti frekvencia pályázati kiírásban nem volt kikötve, hogy nem lehetett büntetett előéletű a pályázó!
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

> A priuszost se veszik fel egy munkahelyre sem, hiába leülte a büntetését.

Uli Hoeness?

http://www.nemzetisport.hu/nemet_labdarugas/bucsuzik-az-esz-es-a-sziv-v…

2013-ban saját magát jelentette fel az adóhatóságnál, 2014-ben adócsalás miatt került börtönbe, három és fél évre ítélték el. Jó magaviselete miatt azonban 2016 elején, 637 nap után szabadlábra helyezték, novemberben pedig ismét a klub elnökévé választották. Ez is ékes bizonyítéka annak, mekkora tisztelet övezi a klubnál, hiszen máshol aligha ülhetne vissza valaki az elnöki székbe, miután a börtönt is megjárta.

a szabályozó hatóság szándékosan visszafogja a versenyt és így maradnak a meglevők akik ellen a GVH nem kevés alkalommal vizsgálódott már. az esetek jó részében okkal.
csak éppen nincs senki se aki elp*ná ezeket a mamlasz foshalmokat. Pont annyira mernek beléjük rúgni (amikor megérdemelnék) mint az autógyárakba..

Addigra lefut a tender, és politikusaink már megint a képünkbe röhögnek vastag zsebbel. Az, hogy a Diginél ténylegesen elszúrtak-e valamit, majd kiderül. Egyelőre nekem azért fáj, mert van egy kisebb cég, aki produkálja a minőséget nem pofátlan lehúzással kifejezetten kedvező feltételekkel, aztán jönnek az erősen kartell-szagú nagyok, és izomból a víz alá nyomják államapparátusi segítséggel. Tuti, hogy a Digi jogászai látják, hogy az adott törvényi előírásoknak megfelel-e a cég, ezért valószínűbb, hogy a Diginek igaza lehet, hogy menet közben változtattak a szabályokon.

Őszintén szólva nem teljesen értem, hol a probléma.
Szolgáltatói szempontból teljesen jogosnak érzem, hogy más díjcsomagot biztosít
mobiltelefonon való használatra (ami lehet akár korlátlan, tethering tiltásával)
illetve mást számítógépen/routeren/tableten való használatra.

Mobilon igen extrém eset, ha valaki 50+ gigát generál havi szinten, amíg ez
routeren akár egy nap alatt is teljesíthető...

Az ukrán Vodafone ajánlgatta, hogy +50 hrivnyáért korlátlan netem lesz. Mondom, nem árt, nem biztos, hogy elég lesz a 10 GB, update-eltem, majd másnap délelőtt, streaming kellős közepén elmegy a net, majd hallom a telefont csipogni: SMS, hogy bizony a korlátlannal nincs tethering.
Szóval igen, a gond az, ha a korlátlan korlátos, mert ugye sejthető, hogy az ajánlat után nem kezdtem el ukránról Translate-tel lefordítani az ÁSZF-et, hátha van valami apróbetű…

Ez a baj. Az usa-ban is ott bszták el, hogy az aki átviteli közeget értékesít az ne legyen tartalomszolgáltató!
Ne baszkuráljon bele abba, hogy a csövön amit vettem épp mi folyik.
Se +, se - 'diszkrimináció' szerintem nem kéne, hogy beleférjen. Pont ezen van kiakadva egy csomó ember, hogy ki hogyan jut előnyhöz.
De számomra az ingyen-faszbuk-net is ilyen húzás volt:
mert ezzel a szolgáltató terel egy konkrét irányba és manipulálja azt, hogy milyen tartalmat fogyasztanak az emberek.

Ráadásul megint a nyomoronc egyeduralkodó szolgáltató(k) kerülnek helyzetbe. (ezen utolsó kijelentés meg vonatkozik a bankokra is nem csak a távközlési szektorra :) )

> De számomra az ingyen-faszbuk-net is ilyen húzás volt:
> mert ezzel a szolgáltató terel egy konkrét irányba és manipulálja azt, hogy milyen tartalmat fogyasztanak az emberek.
> Ráadásul megint a nyomoronc egyeduralkodó szolgáltató(k) kerülnek helyzetbe.

Veszharang kongatasa helyett peldaul: https://www.vodafone.hu/partner

persze ha dörgölődzöl és épp olyan szolgáltatást adsz el ami nekik tetszik akkor lehet, hogy méltatnak arra, hogy kevésbé sorolnak hátra.
továbbra is belebszkrlunk, de legalább ha külön $-t és időt fektetsz be, akkor lehet, hogy beveszünk téged is a klubba..
Mi változott?
Lehet, hogy nem csak 1db cég tartalma-t lehet pozitívan diszkriminálni, hanem 10-100 db-t is a többivel szemben? Biztos én vagyok a vak. Vagy az a nagy poén, hogy egyáltalán van ilyen program? (ami egyébként önnmagában + lenne, csak épp a nagyobb probémának ugyanúgy a része :) )

Vegyél TV, vagy telefonelőfizetést is, csak akkor kapsz netet... úgy látom, semmi újdonság nincs.

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.

Tudja valaki mi lesz Januárban ha lejár az ingyenes teszt időszak?

Elvileg a hang szolgáltatás elérhető 2G-n is, azaz régi telefonoknak is működni kéne. Pl Nokia 6310 nem jelentkezik fel a hálózatra (nem is lát Digi-t mint szolgáltatót). Uez a helyzet egy régiebbi 2N ISDN lite adapterrel.
Most akkor támogatott vagy nem? :-o

Azt ugye tudod, hogy súlyos szerződésszegésnek minősül a SIM kártya mobiltelefonon kívüli más eszközben való használata?

ÁSZF-et olvasd el, amit aláírtál!

ui: Már ha a tesztidőszakos korlátlan mobilnetes SIM-et használod.
Most látom, már van korlátos csomagjuk is.

fyi
https://www.dummies.com/consumer-electronics/smartphones/droid/how-to-t…
csak mert benned elsőre ÁSZF sértés alapos gyanúja merül fel, ezt pl explicit nem nagyon tilthatja meg senki.
(üzemképessége & sebessége mondjuk erősen kérdéses; viszonylag rég volt ilyesmire szükségem. Anno gyorsabb volt a wifi - cross kabel - sbc :), nem volt hasonlo sebessegu mobilnet alternativam )

"explicit nem nagyon tilthatja meg senki" - miért NE tilthatná? Te sem vagy köteles ott előfizetni...

Adott csomag esetén jogosult a szolgáltató neki tetsző korlátozást beépíteni. Pl korlátlan adatforgalom csak mobiltelefonnal vehető igénybe, amig tether, tablet, router etc használata kizárva. Gyakorlatilag ez a fair-use policy, hiszen mobiltelefonnal max HD videót fogsz nézni, és azt se napi 8 órát. Folyamatos torrent ezzel pl kilőve.
Teljesen jogosnak érezném, hogy mobilra korlátlan forgalmat adnak 4000Ft-ért (hiszen kvázi képtelenség a fenti korlátozással havi 50G-t meghaladni) amíg uezt usb stick használatával ennek többszöröséért.

Uez igaz a flat hang/SMS forgalmú kártyákra: egy mobiltelefonnal elvétve telefonálnak az emberek naponta 6-8 órát, illetve küldenek el napi többszáz SMS-t különböző tartalommal és számokra.
Ez egy céges, központra kötött telefon esetében már egészen más tészta, gond nélkül lehet 8 óra alatt 7 órát telefonálni, minden nap.
(értem én, h workaround-nak ott a chan_bluetooth asterisk alá...)

Igazából nem látom értelmét addig, amíg azt mondom, hogy
a) mobil telefonba teszem a SIM-et és a mobil mint WiFi hot-spot, osztja a netet - tehát elérem máshonnan is, de a SIM mobil telefonban van, ahogy a szolgáltató óhajtotta,
b) a SIM eleve más eszközbe kerül, így nem kell WiFi-vel mobil snapshot-hoz kapcsolódni.

"elvétve telefonálnak az emberek naponta 6-8 órát, illetve küldenek el napi többszáz SMS-t különböző tartalommal és számokra"

Akkor te sem hallottad múlt hónapban volt hír egy flottatovábbértékesítő cég számlázott ki egyik ügyfelének 1 milliót a "korlátlan" sms-ért:

https://index.hu/gazdasag/2019/12/02/azt_hitte_ingyen_kuldott_50_ezer_s…

Konkrétan azért Digi kártya került a GSM adapterbe, mert az adaptert akartam tesztelni.

A szolgáltatónak nem érdeke felbontani a szerződést az Ügyféllel, csak azért, mert nem kék, hanem sárga eszközben
használja a SIM kártyát - egészen addig, amíg ez nem zavarja az üzleti érdekeit. Akkor viszont erre hivatkozva felmondhatja
a szerződést, sőt, még "fájdalomdíjra" is perelheti a felhasználót.

Magyarul az, hogy 5x 1percre felhívom a tetszőleges hálózatban lévő SIM kártyát, és 2x1 percet tárcsázok vele kifelé, senkit nem fog érdekelni.
Abban az esetben, ha SIM kártyáról/ra zavaró forgalom indul/érkezik, akkor nézi meg a szolgáltató ezen dolgokat és (általában figyelmeztetés után) bontja fel a szerződést.

Ahol van térerő ott megy a 4G. Xiaomi A3 és A1 meg egy Vernee Thor van a családban DIGI SIM-mel.
Mindegyik fel tud menni 4G-re igaz van ami csak az első SIM foglalatban tud 4G-t, de a DIGI SIM-ek mindegyikben az elsőben vannak.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Mert ugye senki nem gondolta, hogy hagyni fogja a fonok ?

Hiresen nem fizetnek oda ahova elvarnak, a csecsszopo banda meg rogton el is kezdte a "roman ceg" hangolast.

Az, hogy igy nem kell annyit fizetni a savert, az ugye meg a nemzeti vagyon hu kezelese, de ez pont erdektelen.

Mindent visz.

Valaki tudja, hogy NAT-olt a hálózat? Úgy néz ki olyan helyre költözünk ahol még az utcanév is egy hetes. Van telekom korlátlan net, de az NAT-olt, nem tudom kívülről elérni.

Szerkesztve: 2019. 10. 29., k – 17:38

nem ide

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓

Ez valójában egy SMS lesz, csak elég hülyén tüntetik ezt fel a részletezőben, az tény. De a hívás számlázása perc alapon történik, nem pedig másodperc alapon, illetve itt 1 mp lenne 21 Ft. Szóval ez egy hálózaton kívüli (Vodafone) SMS 21 forintért.

Én még nem láttam ilyen részletezőt. Nem is értem miért kérnék részletezőt, ha nem tudom meg kivel beszéltem. Közületnek is joga van szerintem tudni, hogy miért fizet. Bár a mai világban elképzelhető, hogy valaki rosszúl értelmezett valamit és úgy gondolja több joga van a munkáltatóját kihasználó alkalmazottnak mint annak aki fizeti a beszélgetést.

Ha az adott hívószámhoz tartozó SIM személyhez köthető (igen), akkor annak a személynek a kifejezett nyilatkozata (tehát nem elég az, hogy benne van a munkáltató n+1 szabályzatában, amit általánosságban elfogad a dolgozó) szükséges a részletes híváslistának a munkáltató által történő megismeréséhez és kezeléséhez.

Az hagyjan, de marciustol, ha nekik ugy tetszik akkor szerzodest bonthatnak veled.

Hivatkozva arra, hogy szolgaltatas kozben tsunyan beszeltel kiemelten az ufsz igenybevetele kozben.

Mi a nem elfogadhato ? Lesz egy lista ? 

En varom, es keszulok a marciusi ufsz hivasra.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

" Az Előfizető tudomásul veszi, hogy a közte és a Szolgáltató között létrejött Előfizetői Szerződés alapján igénybe vett szolgáltatás(ok) használata során, különösen az ügyfélszolgálat megkeresésekor, továbbá az előfizetői bejelentések megtétele és panaszbejelentés során köteles tartózkodni a zaklató, közízlést sértő és az emberi méltóságot sértő magatartástól. "

szerintem egyszerűen megunták a sorozatosan kezelésre szoruló ügyfélszolgálatosokat, esetleg volt pár kirívó eset és el akarják kerülni a facebook/youtube moderátorok elmeállapotát megoldó accanture féle működési modellt (ahol beleírták, hogy előfordulhat: némi maradandó károsodást szenvedsz a munkából adódólag..)

Van egy ÁSZF amit elfogadsz, amikor a szolgáltatást igénybe veszed - és mindkét fél kötelezőnek érzi magára tekintve.
Ha ezt nem olvasod el Te, mint másik fél, attól még be kell(ene) tartanod - ellenkező esetben vállalhatod a következményeit.

Pl határozott idejű szerződésnél az Ügyfél oldali súlyos szerződés esetén a szolgáltató jogosult azonnali szerződésbontáshoz ÉS jogosult a hátralévő időre vonatkozó előfizetési díjra IS.
 

Erről nem hallottam.

Szvsz itt arról lehet szó - aminek értelme is lehet -, hogy azokat a SIM kártyákat, amiket csak úgy a delikvensek után hajítottak, de kb. 2 kimenő hívást nem produkáltak rajta, azokat bevonják. Nekem nem esne jól, mert aktívan használom.

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓

A nem használt kártyákat miért vonák be csúnya beszéd miatt? Nekem ez kissé ellentmondásosnak tűnik. (Sőt egyáltalán miért kéne bevonni: nem a számmezőjük korlátos, hanem a frekvenciájuk.) Speciel nekem is van egy fel nem használt, de nem örülnék, ha visszakérnék.