Xbox One kontroller audio kimenet

Miután az egyik játékot sehogy nem bírtam rávenni, hogy használja a jó öreg PS3-as kontrolleremet, és mivel úgy is Windows 10 alatt játszok, gondoltam veszek egy rendes, eredeti Xbox One kontrollert, mert akkor tuti 100% támogatást élvezek és minden szuper lesz!

A kezdeti gond ott volt, hogy bluetooth 2.0-án nem megy wireless, legalább 4.0 kell neki. Ok, majd veszek egy újabb sticket. mert nyilván ezer eszközhöz jó a régi, de az MS éróltetti az újat, akkor legyen...
Addig megy USB kábelen keresztül, amivel nincs is gond, minden szép és jó.... majdnem!

Nagy örömömmel konstatáltam, hogy a kontrolleren van audio ki(-be?) menet.
Gondoltam de fasza lesz, mert akkor akármire kötve játszok vele, nem kell a fülest külön átkötözni.
Ezzel csak egy problémám van:
Miféle jack dugó megy ebbe bele? A leírását nézve 3.5mm 4 pólusú. Tehát sztereó hang, mikrofon és föld.
Sajna a fülesemen külön van jack a mikrofonnak és a hangszóróknak, így gondoltam hegesztek egy adaptert, mert 4 pólusú jackem van itthon és anya aljatom is.
Megcsináltan a kábelt és akartam ép kipróbálni, viszont a csatlakozó az istenért sem ment be végig a kontrollerbe!
A három pólusú simán bemegy.

Néztem egy 2.5mm négyest jacket, de az nyilván lötyög benne :)

Tehát WTF?
Akinek van itt ilyenje, miféle jack megy oda be? :)

Bónusz kérdés:
Megy egyáltalán az audio bluetoothon keresztül? Mert van ahol azt írják nem, van ahol meg azt, hogy megy...

UPDATE:
Vettem egy ilyen átalakítót. Ez már simán bemegy a kontrollerbe. Érdekes módon, amik nekem vannak 4 pines jackjeim, azok nem mennek bele. Bár szemmel láthatóan ugyanolyan a kettő, hajszálnyi eltérés mégis lehet, ami pont elég hogy ne férjen be teljesen.
Noh mindegy, így már elvileg jó. Gyakorlatilag mégsem, mert sehol nem látom a kontrollert mint lehetséges hangkimenet.
Próbáltam uninstallálni a kontroller driverét, de azután sem jelent meg a hang kimeneteknél.
Szóval most megint ott vagyok ahol a part szakad...

Na ezért szeretek a jó kis Commodore 64-en játszani! betöltöm a játékot, rádugom a joyt és megy bazdmeg! Ezzel meg hetek óta szívok és már nem is érdekel az a játék ami miatt vettem a kontrollert :S

Hozzászólások

Sima telefon headsettel működik nálam. (sennheiser) Ha ez segít.

Én egy sima JBL mikrofonos headset-et használok, vagy lenyúlom párom teló headset-jét ha az van közelebb. MIndkettővel teljesen hibátlan. (igaz csevegéssel még nem próbáltam egyiket se, csak játék hang) Semmit nem varázsoltam, rádug->működik

-42-

Nálam ment a miki része is, mert a cortana reagált. Online nem chatelek hanggal, szóval ez a funkció annyira nem hatott meg. Egyébként a hang minősége azért nem egy nagy dolog, játékra éppen jó, másra annyira nem ajánlanám. - igaz, pont játékra való lenne elsődlegesen, szóval jóvanaz.

Én a gyereknek
ezzel
oldottam meg.
Nem látszik, de van rajta analóg audio.

Nem tudom, hogy mi kellhet hozzá, de működik. Pasz, nem igazán szoktam a pcbe dugdosni. Most direkt megnéztem, de plug and play, semmi extra nem kellett. Több hw rev is létezik ezekből, mondjuk azt nem tudom, hogy ez valamiben befolyásolja-e ezt a képességét. Nekem a legújabb került a dobozba. Oprendszer meg win10, de ilyen preview insider akármi, ha ez számít. (szerintem sima windows10-el is működnie illene, mert nem egy olyan hú de extra feature) Drivert emlékeim szerint első használatkor sem kellett feltelepíteni, külön, kézzel vacakolva.