A legnemmindennapibb ESSID, amit a géped lát(ott) a(z) ...

Fórumok

Fura ESSID-k

"matyi az analpapa"

A tiéd?

Hozzászólások

Nem nemmindennapi, de mivel melóhelyen minden nap látom: orban egy geci.
Valamelyik szomszédé (ahhoz, hogy mobil hot-spot legyen, túl folyamatosan ott van), ami tekintve hogy kevéssé lakossági (több cég van a wifi range-n belül, mint magán lakás) a környék... jó esély van rá, hogy ez valakinek a céges wifije.

Egy időben itthon valamelyik szomszéd valszeg szobánként külön SSID-t szórt, Lenin - Sztálin - ... vonalon vagy 4 különbözőt (szovjet vezetők).

Az "Ide kattints [Keresztnév]" már-már megszokott, tegnap még én is elgondolkodtam, amikor ismerős mobilján a hotspotot állítottam be...

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

"Rendőrségi megfigyeő jármű" SSID is elég fun volt :D

"clear-internet"
se nem clear (auth kell)
se nem internet

"Vannak kecskek a szomszedban"

Nagyon viccessel még nem találkoztam. Van egy DoktorGenya a környéken, meg egy ilyen: y5XiPFbTT3j8KurtCxoGaZoHN89n53w3

Ha paranoiás, biztos nem boldog, hogy épp most hoztam a remek SSID-ját nyilvánosságra. :)

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

"csillámfaszláma"
amúgy "rendőrségi megfigyelő jármű"vet már én is láttam. Nem, nem poén. Valami tüntizés volt mellettünk és szerintem a kamerás mikrobusznak volt ez a fedélzetén sacc. Csak akkor láttam, se előtte, se azóta ezt az SSIDt.

Ez a "rendőrségi jármű" ssid dolog szerintem a 14 évesek körében lehet(ett) óriási poén (valamikor 10+ évvel ezelőtt). Biztos lehetsz benne, hogy egy rendes hatósági járműben nem ilyen ssid-t adnak meg. Ha csak egy minimálisan is próbálnak rejtőzködni, akkor se nem ez a neve, se nem broadcastolt.

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

Aki járt már a közszférában nem vendégként az bármit el tud képzelni, sőt ennél rosszabbat is :)
Persze az is lehet, hogy a tüntin az egyik jófejgyerek indított a telcsijén random hotspotot, bár ez már jó 10-15 éve volt (az is lehet, hogy az egyik tüntető akarta így is felhívni a figyelmet a kamerás kocsi jelenlétére, afféle modern füstjelként). Mellesleg mint mondom tüntire kirendelt biztosító-megfigyelő mikrobusz volt, kékfehér, rendőrség felirattal, tetején kis emelvény rajta a mozgó kamera, semmi rejtés nem volt a cél, a rendezvény történéseinek a nyílt rögzítése volt a cél. Vmi ilyesmi, csak retróbban. Szóval mégegyszer, amikor én láttam ilyen SSID-t akkor és ott épp volt ilyen kocsi is. Lehet ebből a balf***kodásból lett "mém".

matolnemlopomanetet

Ezt nem a mi környékünkön láttam, csak úgy olvastam valahol. Egy igazi önvallomás... :-)

Olyanon gondolkoztam, hogy a telefonom generál egy random karaktersort pl. macrodroiddal, azt egy rest api-n posztolni a szerver felé, így az meg lecserélné egy script az ssid-t hostapd alatt.

És akár ugyan így a jelszót is :)

----------------------------------------

SELECT * FROM World WHERE "Someone" LIKE '%You%';
----------------------------------------
o.-

A lakóhelyemen valakinek van egy "Munka alapu wifi eleres" nevu ssid-je. Amióta itt élek (~5 éve) azon gondolkozom hogy ez mi a bánatot jelenthet. :)

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

Balcsin a strandon a mobil hotspotomat "NAV Online ellenorzes"-re állítottam. Hadd fusson. :)

"TEK Megfigyelojarmu"
"♖♘♗♕♔♗♘♖"

Mindkettőt én állítottam be, az egyik egy home wifi, a másikat egyiknél ügyfélnél egy rendezvényre :)
--
"Sose a gép a hülye."

"Martin Router King"

"Hozz sort es netezhetsz!"
alatta:
"De hova vigyem a sort?"

"Anyad tudja, hogy lopod a netet?"

vagy valami ilyesmi volt... :)

- Viktorunk legyen szent

- Választásokkor:
Ingyen wifi lesz - [párt neve]

Felebaráti szeretetből nagyon régen egyszer nem titkosítottam le a router wifi-jét. Aztán feltűnt, hogy a korlátos akkori UPC előfizetésem "túlhasználat" miatt gyorsan korlátozás alá került. Letitkosítottam. Pár nap múlva szétnéztem, milyen SSID-ek vannak a környéken, és láttam egy ilyet: "add vissza pls..." Kibontakozott valami SSID párbeszéd:
- miért?
- csóró főiskolások vagyunk
- mit tanultok?
- informatikát
- mi a uname -a?
- az mi a fene?

Nem osztottam a továbbiakban.

hát úgy az egészet. ez az egész valahol a vicces, a szürreális és a szomorú hármaspontja körül mozog...

"all submitted complaints will be forwarded to /dev/null for further investigation"
"ez ilyen hippi kommunás felfogás, ahogy Stallman sámán módjára dobol a nagy hasán, hogy GNU, free software, free as free beer."

Hát szerintem aki egyetemre megy és informatikai szakot választ, legyen már annyira tájékozott, hogy látott már html kódot, meg linuxot, meg beleásta magát a windows parancssorba, írt már bash scriptet. Mert szerintem ezek annyira alapvető dolgok.

Szerintem aki ilyen hivatást választ ott elengedhetetlen a mérhetetlen tudásszomj és az önszorgalom, meg egy rakat türelem Nem az iskola fogja megtanítani ezt a szakmát.

Aki meg nem így áll ehhez az egészhez, nem fog tudni megmaradni a szakmában. Mondjuk a mai 18 évesek alapból gyagyák az élethez is. Nincsenek eléggé megérve.

powered by ©gentoo

+/-1, mert egyrészt jogos, amit írsz, másrészt a kismintás, nem reprezentatív stb. személyes tapasztalataim szerint többnyire azok, akik a "ja, én azt elvből nem"-t hangoztatják (akármelyik oldalon is), a szakterületükön sem lesznek kiválóak. (mondjuk azt azért én is elvárnám, hogy ha nem tudja, hogy mi az, tudja, hogyan tud utánanézni és ne visszakérdezzen)

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

+1

én ugyan nem informatikát hanem biológiát hallgatok de nálunk is az alapképzésen egészen szerteágazóan sokféle dologról kell hallanunk hogy ezt az informatika területére vetítve teljesen jogosnak és indokoltnak érzem.

"all submitted complaints will be forwarded to /dev/null for further investigation"
"ez ilyen hippi kommunás felfogás, ahogy Stallman sámán módjára dobol a nagy hasán, hogy GNU, free software, free as free beer."

Hát - hogy kövesselek a csakazértisháttalkezdjükamondatot mozgalomban - nincs igazad. Az informatikának annyi területe van manapság, hogy bizony lehet úgy megélni belőle, hogy nem látsz Linuxot, nem kell a szar htmllel vacakolnod és a Windowson is csak pár ikon mögöttes tartalmát kell ismerned. Ez csak a te világod, más másfelé tanult tovább.

Es mi ertelme lenne felsooktatasban, allami penzbol, minimum 3.5 vagy 5 even at kepezni egy rendszergazdat, mielott elmenne dolgozni?

(Actually, mi ertelme az egesz intezmenyesitett informatikaoktatasnak, amikor mar inkabb a piaci szereplok csinaljak meg ezerszer jobb minosegben, de ez a kerdes eleg messzire vezet.)

de Genere Bocsinka, valahol a XIV. Kövér Lajos utcában, egy nagy Szaffi rajongó..
--
God bless you, Captain Hindsight..

"Pretty fly for a WiFi" és "Lord of the Pings"

:)

"jelszó asd123" - Egyszer rápróbáltam, és tényleg az volt! :) Aztán később megszűnt/átírták/kicserélték az eszközt; nem tudom mi lett vele, de azt feltételezem, hogy észbe kaptak.

"Ne netezz Igyál" - természetesen kocsmai hotspot.

Otthon vmelyik szomszédom meg "BikinisPanda" - ezt nemigen tudtam mire vélni.

----------------------------------^v--------------------------------------
"Probléma esetén nyomják meg a piros gombot és nyugodjanak békében!"

Amit pár évig nézegettem az a következő volt "+bszom a nagycsöcsüt a másodikon" de sosem változott múltidőre:) legalább két éve eljöttem a környékről, de lehet ha arra járok megnézem mi lett vele:)

és még én hittem azt hogy a "request_access_from_neckbeard" ESSID-vel vicces voltam...

"all submitted complaints will be forwarded to /dev/null for further investigation"
"ez ilyen hippi kommunás felfogás, ahogy Stallman sámán módjára dobol a nagy hasán, hogy GNU, free software, free as free beer."

Jó pár éve volt (kb 9-10), hogy szegeden várakoztam a buszmegállóban, lapos elő, hogy elüssem az időt és kicsit körülnéztem, hogy milyen wifi-k vannak. Volt egy WEP-es titkosítású, amit egy kicsit elkezdtem piszkálni backtrack 4 alól.
Másnap ezen a BSSID-n már egy olyan wpa2-es titkosítású háló lett, ami valami olyasmire lett átírva, hogy "ezt_tord_fel_kocsog". :D Azt hiszem, hogy az illető nem péknek készült :D.

Vizsgára felkészülés végett keresek "kidobásra" szánt menedzselhető Cisco switch-eket és routereket, leginkább Pest és Bács-Kiskun megye területén.

Tegnapi gyöngyszem:
"De szép macska vagy Sanyí"

"Nincsen rajta bugyi"
Kolléga megjegyzése: szerintem ez nem céges wifi lesz...

Nálunk otthon:
searching...
és
AgyatLAN
és
FelfoghatatLAN

Félig off, mert Blutut-azonosító volt, de munkahelyen láttam a "Józsi iPhone-ja" után olyat, hogy "Subscribe to PewDiePie". :-O (Igen, "öreg" vagyok...)

- - -
TransferWise refer
Humble Monthly refer

Idehaza a társasházban valaki nagyon szeretetéhes, ölelésre vágyik, az SSID: "olelesertadoknetet" :)

Én ezt értem. Csak énhozzám korban sokkal idősebb. Az meg általánosságban azért jellemző a férfik nemre, hogy inkább a fiatalabb pipiket tartják vonzónak.

Van az a fiatal kor, amikor még jobb az idősebb nővel, de ahogy az ember öregszik egyre inkább p@d@fil lesz.

 

"Egy 60 éves nőnek még lehet magas a libidója és jó a teste" Megkérdezhetnénk Norbit íg a botrányos megnyilvánulása után, hogy látja ezt a kérdést.

Az őszinteség szót nem nagyon szeretem, mert ezzel lehet takarózni akkor, ha valaki szimplán nyers, érzéketlen bunkó. Talán ismerősen cseng az „ami szívemen, az a számon” mondás, amellyel éppen ez a baj. Az őszinteséggel sok kárt lehet okozni, a szavaknak súlya van, még ha nem is érzi ezt mindenki. Igen, Norbinak igaza volt, de aligha lesznek ettől boldogabbak azok a nők, akik felszedtek pár kilót szülés után. Vagy még szülniük sem kellett hozzá. Ez részben örökletes, de nem kis mértékben életmód kérdése. Nem mindegy, hogy valaki azért eszik, hogy valami öröme legyen az életben, ahelyett, hogy szexelne, vagy csak akkor eszik, amikor az valóban szükséges. Egyáltalán hajlandó-e mozogni bármennyit is, de az sem mindegy, milyen az anyagcseréje, rendben van-e a pajzsmirigy hormonszintje, cukros-e, és így tovább.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Az elhízás egy komoly magyar társadalmi probléma. Amikor a gyerekek azt látják, hogy az apjuk és az anyjuk olyan mint egy teleszart búvárruha, az nem túl jó példa. Szépen lehet látni, amikor a tonna család megy a kölkivel és az is túl van etetve.

trey @ gépház

Évekkel ezelőtt volt valami "botrány", hogy egy fitnesz-lédi megosztott magáról egy képet kb. egy évvel a(z asszem második) gyereke születése után, amin látszott, hogy nőiesen, de kifejezetten sportos. A képhez leírta, hogy mindezt egyedül érte el (értsd: a párja dolgozott, ő egyedül volt napközben a gyerekekkel, semmi bébiszitter meg bejárónő meg ilyenek), és hogy igen, lehet kismamaként is időt szakítani a sportolásra, meg a "fittségre".

Na, azt is nehezen viselték sokan.