Okos vércukormérő

Sziasztok,

Okos (telefonnal és/vagy számítógéppel szinkronizáló) vércukormérőt keresek.

Ami fontos lenne:

- minél egyszerűbb használat, nagyméretű, kontrasztos kijelző, Bluetooth kapcsolat preferált

- lehetőleg tudjon online is mérési értékeket tárolnia, a felület átláthatató és könnyen kezelhető legyen

- örülnék, ha hanggal jelezné a mérés szükségessét (ez beallitható legyen) és a magas értéket

- tesztcsikokra TB támogatás

Két itthon is forgalmazott típust találtam: a magyar fejlesztésű DCont, illetve a Roche-hoz tartozó Accu-chek-t.

Hozzászólások

Asszonynak Dcont van, BT-os, faék egyszerű.
De tudtommal nincs TB támogatás a csíkokra, kb 2700 ft egy dobozzal.

Két típusból választhatsz, ha automatikus adattovábbítást szeretnél: 77 Elektronika Dcont NEMERE, Roche Accu-Chek Instant. Mindkettőnél mobil kell az adatátvitelhez, illetve el tudnod kell a név/jelszót az online felülethez.
Egyik sem figyelmeztet a mérésre (ilyen mérőről még nem is hallottam).
A magas érték – eltekintve attól, hogy egészségesnek a 4,0–6,0 mmol/l éhomi értéket tekintjük – nem egy abszolút egyértelmű valami (a diabetológus állapítja meg a kezelési célértékeket). Az Accu-Chek Instanton be lehet állítani céltartományt, és jelzi az attól való eltérést.
A tesztcsíkra támogatás csak inzulinnal kezelteknek (nem mindenkinek!) vagy 6 éves kor alatt jár (14/2007. [III. 14.] EüM rendelet, 10. számú melléklet 356-361. sor).

Fogalmam sincs, én szerencsére nem vagyok diabéteszes, csak 20+ éve szerkesztek diabetológiai kiadványokat, ezért vannak nálam kézközelben a gyártók tájékoztató anyagainak tömkelege, vagy olyan információk, mint pl. pontosan hol találhatók az vonatkozó rendeletek megfelelő szakaszai.
Én néha mérem csak a reggeli cukromat, jelenleg egy Accu-Chek Performával, de csak egy G Sheetbe mentegetem a vérnyomás-, súly- stb. adatok mellé.

Sajnos kb. 24 éve érintett vagyok, I. diabeteszes, inzulinnal kezelem magam. D-Cont-nak volt usb-n a mérési eredményeket feltölthető gyártmánya, csak windows alatt működött,lecserélték egy infrawörös porton kommunikáló D-Cont Trendre, ami még Windowson sem működik. Van rá TB támogatás -mármint a tesztcsíkra- az eszközt is ingyen kaptam. Ritka az IRDA adapter, de sikerült egyet kerítenem, ha tudna valaki segíteni, hogyan lehet a Windows alatt az usb-irda eszközt engedélyezni, azt megköszönném.

nekem Accu-chek van (nem okos verzio), de ugy latom a tesztcsik egyseges.
az a baj, hogy ez kemiai uton mer, a tesztcsikra eleg sok (de nem tul sok) ver kell, attol elszinezodik, es a muszer csak bescanneli (szines ledekkel megvilagitja) ezt. eleg maceras a hasznalata, sok csik megy karba, mert vagy azt mondja hogy keves vagy azt hogy sok rajta a minta... meg nem is tul egyszeru a csik kozepen levo kis lyukba beleugyeskedni a vercseppet... es az egesz muveletre van asszem 15 masodperc, mert elotte kalibralja az ures csikot, aztan kell ra a minta es visszadugni gyorsan, kozben egyre gyorsabban pittyeg :)

Apamnak a Mery-t vettek, azt sokkal egyszerubb hasznalni, ott a csik veget kell beverezni, hajszalcsoves es csak annyit sziv fel amennyi kell neki.
Ha jol latom a fent emlitett DCont is olyan tesztcsikot hasznal, mint a Mery.

Nem, nem egységes: neked Accu-Chek Active-od van (a mentett anyagaim között 2002-ből már találtam hirdetést az Active-ról, szóval nem egy mai fejlesztés), az fotometriás, a Performa (szintén nem mai darab) már bioszenzoros, ahogy a nemrég megjelent Instant (és gyakorlatilag minden az elmúlt 5 évben megjelent mérő) is.

Egy éve próbáltam a következő vércukormérőt: https://onedrop.today/

Sajnos eléggé pontatlan, de legalább szinkronizálható a telefonnal :D. Azóta lett egy Eversense XL CGM-m és egy Accu-Chek Roche inzulinpumpám és az AndroidAPS nevezetű alkalmazást használom a vércukrom karbantartására.

TB támogatás:

napi kétszeri inzulinadás: "normatív" (havi egy doboz???)
napi háromszori inzulinadás: "emelt" ( havi két doboz??)
napi négyszeri inzulinadás: "kiemelt" három hónapra kilenc doboz

A D-cont elég jó széria, nagyon jó a terméktámogatás.

az AccuCheck-kel kapcsolatban kérdezz meg hozzáértőt, hogy milyen tesztcsíkok használhatóak hozzá.
=====================================================================================

A vércukor értékek az egy számérték, az étkezések időpontja + szénhidrát mennyiség ( és az ún glikációs index) is kell hozzá; az sem elhanyagolható, hogy mikor mennyi fizikai aktivitás társul hozzá

Sziasztok!
Esetleg valaki találkozott már olyan "okos vércukormérővel", ami a mért értéket felolvassa/kimondja?