Local storage megosztasa vmware alatt

Fórumok

-

Hozzászólások

Ilyen környezetbe az Altaro sokkal olcsóbb megoldás:

https://www.altaro.com/

Mondom én, aki Barracuda Backup-ot használ VMware vSphere mentésre :D

"A local storage-k megosztására Vsan-t fogtok használni?"

Az emlegetett megoldások (freenas, rockstor, nexenta) alapján nekem nem úgy tűnik, hogy annyi pénzt szánnának erre. Szerintem valami iSCSI-n kiajánlott local storage lesz. :)

--
trey @ gépház

Az Altaro és a Veeam ebből a szempontból ugyanaz: legegyszerűbb kiépítésben kell egy Windows, abban elég hely, ahova mentesz. Ez lehet local datastore-on is.

A különbség: az Altaro jóval olcsóbb.

(* Disclaimer: használok élesben Veeam-et, Altaro-t, Barracuda Backup-ot is VMware környezetek mentésére. Ja, és mindegyikre tudok árajánlatot adni :D)

--
trey @ gépház

"Egy local storage van, amire a backupok keszulnek a vm-ek rendes iscsi storageokon vannak."

Akkor még egyszer:

A virtuális gépek iSCSI-n kiajánlott shared storage LUN-ján vannak? A mentést akarod local datastore-ra csinálni?

"A veeam nem draga kicsit erre a celra?"

A Veeam a legdrágább megoldás. A fent említett Altaro kb. a feléből tudja ugyanazt, erre a környezetre. A Veeam ágyúval verébre.

--
trey @ gépház

"Mit javasoltok egy n+3 as backupnak, ahol az elore raid vezerlovel bekonfiguralt Vmware esxi alatti local storage lesz megosztva hostok kozott."

Ha leírod hogy ezt hogyan, akkor tudunk mentési javaslatokat adni.

--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

Tehat van egy vmware alapon virtualizalt kornyezet., hostok vm-ek, storagek, halozati eszkozok stb. Van mar 2 mentesi megoldas offsite.
Ebbe a rendszerbe bekerul egy host, aminek hatalmas local diskjei vannak, ezt szeretnem hasznalni backupnak, ezeket a local diskeket, maga a host eroforrasai reszben bekerulnek a vmware clusterbe es jol ellatjak a feladatukat, de ennek az egy hostnak a sok kozul felhasznalnam a lokalis diszkjeit mentesre.

Tök jó koma, hogy a kérdést törölted, de a válaszokat nem. Igy mi értelme? Vagy meg vagy épp sértődve és szomorú panda vagy?

Hivatásos pitiáner - Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @

Ezek utan tulajdonkeppen magat is torolhetne..:)