Lehetséges NFC-s fizetés okosórával Magyarországon?

Sziasztok,

Én azt nagyon jó dolognak tartom, ha van egy okosórám, azzal sok mindent kiválthatok/kiválthatnék, pl. a bankkártya használatát is.

Szimpatikus a Xiaominak a Mi Band 3 terméke, van is benne NFC, de csak Kínában használható (gondolom, itthon nem engedélyezett frekvencián működik).

A kérdésem, hogy tudtok-e olyan okosóráról, amely szintén ilyen filléres tétel, mint a Mi Band (vagy legalábbis olcsó), és valahogy meg lehet oldani, hogy az ERSTE számlámról fizessek vele NFC-vel?

Köszönöm!

Hozzászólások

"de csak Kínában használható"

ezt mi korlátozza le? doksi írja? vagy hogy?

Egyrészt igen, másrészt a magyar bankok. :)
Nem olyan egyszerű ez a dolog mint gondolná az ember. Attól, hogy van benne NFC még nem lesz jó mindenre, csak nézd meg az iPhone-okat.
A fent említett eszközben csak és kizárólag Mi-Pay-re lehet használni ami természetsen nincs MO-n még ha VPN-el átveri az ember magyar bank kártyáját akkor se fogja tudni felvinni rá.

Ott van még a Samsung Pay ami Samsung Tizen órákkal menne vagy a Google Pay ami pedig Android Wear órákkal. Ezekkel annyi a buktató, hogy ezek a szolgáltatások itthoni bankokkal nem érhetők el. Ha minden igaz akkor VPN és nem magyar bankkártya használatával életre kelthetők ők is de hivatalos magyar support még nincs órákhoz.

return signResponse.getSignForUser("zeletrik").map(SignResolvable::getSign).orElse(StringUtils.EMPTY);

Az NFC fizetes eleg bonyolult tema. Elsosorban a biztonsagi szempontbol a fizetest lehetove tevo alkalmazasnak (NFC alkalmazasnak) kepesnek kell lennie a fizetesben resztvevo szamla (kartya) adatainak biztonsagos tarolasara. Van par fizetos alkalmazas ami gyakorlatilag bankkartya emulatorkent mukodik. Mind az Apple pay mind az Android Pay legeloszor beolvassa a kartya adatait majd lekommuniklja a bankkal hogy az illeto bank engedelyezi-e a kartya ilyesfele modon torteno hasznalatat - tamogatja-e az appot es ha igen akkor a kartya _bizonyos_ adatai letarolasra kerulnek az alkalmazasban. Ipari szabalyozasok alapjan (PCI DSS) ezek eleg komoly titkositasi kovetelmenyeknek kell megfelelniuk. Apple pay es Google pay a telefonon tarolja az adatokat - tobbretegu titkositassal es megegyezes van egyes bankokkal hogy tamogassak a kartya Apple/Google Pay hasznalatat. Masik megoldas amit pl a Vodafone probalt a Gemalto (SIM/Chip) gyartoval kozosen hogy magan a SIM kartyan taroltak volna a kartyaadatokat de integracios problemak es bankokokkal valo megegyezes hianya miatt a projekt nem igazan indult el...
Szoval nem ugy mukodik hogy megadom a kartyaszamomat vagy leklonozom a kartyam NFC chipjet (szep is lenne!!!) aztan tolom minden olvasonak az arcaba.

Az tuti biztos hogy kinai cuccra nem lesz neked banki felhatalmazasod, es meg Apple pay es Google pay is csak limitalt kartyaval - bankkal mukodik (pl business account kartyat pl en nem is tudok apple pay-re hasznalni)

Arrol nem tudok nyilatkozni hogy az okoskutyu amit hasznalni akarsz egyuttmukodik-e magaval az apple/goolge pay rendszerrel mert ugy esetleg lenne ra eselyed mivel az app akkor tulajdonkeppen a fenti ket app valamelyike lenne de maganak az app-nak az NFC chippel valo kommunikacioja is titkositott es meglehetosen zart ugy hogy kisse skeptikus lennek a xiaomi cucc tamogatottsagat illetoen.

Röviden és tömören, nincs ilyen megoldás jelenleg.

Tapasztalataim alapján úgy megy ez, hogy ha a kártyádat be tudod regisztrálni az alkalmazásba, akkor a contactless fizetési helyeken elfogadják mindenhol.

Viszont az, hogy milyen kártyát lehet regisztrálni, az nagyon sokszor korlátozott.

Pl. én használok android pay-t, a magyar kártyáimat (pl. Erste) nem lehet bele regisztrálni, az angol kártyáim közül 3-ból 2 ment.

Van egy fitbit lépésszámlálóm, ami szintén tud NFC-s fizetést, de egész Angliában csak 3 bankkal van megállapodásuk, az én bankkártyáim meg más banoktól vannak. Ha kiváltanék egy olyan banktól egy kártyát, akivel szerződtek, akkor onnantól tudnék bárhol fizetni az "órámmal".

Feltételezem, a te esetedben azt jelenti a korlátozás, hogy kizárólag kínai bankokkal van megállapodása a gyártónak, szóval európai bankkártyát nem fogsz tudni beregisztrálni.

Ha az Erste kártyát akarod használni, kérdezd meg az Erste bankot, hogy milyen mobilfizetési alkalmazással van megállapodásuk. Várhatóan vagy azt mondják, hogy semmivel, esetleg azt, hogy kizárólag az OTP Simple támogatott, de fene tudja, lehet, hogy lesz más is, ami támogatott. Ha megvan a lista, akkor már csak olyan órát kell találnod, amin az adott alkalmazás megy. Szóval ha azt mondja, hogy pl. a Samsung Pay támogatott, akkor a Samsung okos órái között kell szétnézned. Ha valami random androidos appot mond, akkor olyan okosórát kell keresned, amire az az app telepíthető. (Egyébként Simple telepíthető órára?)

Megnéztem az Erste MobilePay Androidos appjánál a kommenteket, és ott ezt írta többeknek is a support: "Az NFC-s fizetés fejlesztése és tesztelése folyamatban van, hamarosan elérhető lesz ügyfeleink számára."

Tegyük föl, hogy ez megvalósul, és ezzel az appal tudok majd fizetni. Honnan tudom, hogy milyen okosórát kell vásároljak, hogy kompatibilis legyen ezzel az appal?

Az, hogy a mobil appra megoldják az közel sem jelenti azt, hogy órára is meglesz.
A Simple app (OTP) régóta tudja a mobilos fizetést de egy órára sem elérhető és passthrough-t sem lehet megoldani.
Túl secure a dolog.
Android Wear órákkal Android Pay-t tudsz használni ha van olyan kártyád amit betudsz regisztrálni hozzájuk.

return signResponse.getSignForUser("zeletrik").map(SignResolvable::getSign).orElse(StringUtils.EMPTY);

Az Erste technológiát tekintve olyan, mintha belekerült volna valami idővákuumba. Egy ideig fejlődött és tök jó netbankot összerittyentettek.
Aztán a fejlesztés megállt.
Eltelt egy csomó idő, majd készítettek egy TELJESEN ÚJ felületű netbankot, ugyanazokkal a fícsörökkel. Lassú ...nagyon lassú volt és leállt gyakran. Ja és nem mezei usernek készült. Vagy ha volt usertesztelve akkor rossz csoporttal.
NADE mire megszokta a nép addigra most megint csináltak egy új felületű, de azonos tudású netbankot ami UX szempontból #eltörömakezed lett. 21:9-es monitoron úgy szét van minden csúszva, mintha 18:9-es mobilkijelzőre készítették volna eredetileg.

Most a mobilalkalmazást a legéletszerűbb használni, de abban is vannak akkora értetlenségek, hogy inkább már nem hőbörgünk csak beletörődünk, hogy ez sz*r és soha nem lesz megjavítva.

És amikor felhív telefonon az Erste, hogy "miért nem használom a bankkártyám", "mit tapasztaltam a legutóbbi netbank használat során" vagy "mennyire voltam elégedett a személyes ügyfélszolgálattal" csak pislognak, mint hal a szatyorban, hogy elégedetlen vagyok. Bezzeg ha bemegyek a bankfiókba megkérdezni, hogy miért is változtattak mondjuk az sms értesítő szolgáltatásukon (2-3k ft alatt nem küldenek a fizetésről sms-t) vagy miért lett több a havi számlavezetési díjam akkor felajánlják, hogy tulajdonképpen most is felmondhatom a folyószámlámat.

Meglep a hír, hogy a kártyadigitalizálás már folyamatban van. Néhány hónapja (amikor kérdezték miért nem használok bankkártyát) nem tudták megmondani, hogy mikor lesz ha lesz mobilfizetés.

Ahhaha, a ketezer forintos SMS-re emlekszem, tessek a levelezes.

Kerdes:
Tisztelt Erste Bank!

Az előbb olvastam az Önök üzenetét, miszerint "2018. decemberétől csak a 2000 forint értékhatár feletti tranzakciókról küldünk SMS értesítést". Azt szeretném megkérdezni, mivel ez valamiért kimaradt az üzenetből, hogy az SMS szolgáltatás havidíja mennyivel lesz így kevesebb?

Üdvözlettel,

Valasz (trimmed):
Kérjük, engedje meg, hogy felhívjuk figyelmét az Általános Szerződési Feltételek 11.5 és 11.6 pontjára:

Az Erste SMS Max csomag keretében nyújtott KártyaŐr SMS és SzámlaŐr szolgáltatásokhoz a Bank jogosult alsó összeglimitet meghatározni. Alsó összeglimit meghatározása esetén az alsó összeglimit alatti tranzakciókról a Bank nem küld értesítést. Az alsó összeglimit összegét a Bank a mindenkor hatályos Hirdetményben határozza meg.

A Számlatulajdonos jogosult a Hirdetményben meghatározott alsó összeglimittől eltérő egyedi alsó összeglimit meghatározására. Ebben az esetben a Számlatulajdonos által meghatározott egyedi összeglimit alatti összegű tranzakciókról a Bank nem küld értesítést. Az egyedi összeglimit összege a Számlatulajdonos által a jövőre nézve bármikor módosítható.

Bankunk egyedi döntése alapján a szolgáltatás díjszabása a fentiekre tekintettel nem módosul.

Tessek, elinteztem nektek. :D

EH. KÖSZI! :)

Netbankon nincs (vagy csak én vagyok hülye) beállítási lehetőség az általad idézett alsó összeglimit módosításra.

Felhívtam őket.

Elsőre nem értette meg az ügyintéző, hogy mit akarok. 2000 Ft az alsó limit és kész.
Másodjára felolvastam neki a leveledet, mondván, hogy ők küldték egy ismerősömnek, tehát az ászf [...] pontja alapján nekem van jogosultságom egyedi alsó összeglimit meghatározására és ezt szeretném beállítani alacsonyabb összegre.
Ekkor visszakérdezett, hogy 2000-es alsó limittel mit akarok csinálni.
Elismételtem, hogy az sms max csomagom alsó összeglimitjét szeretném 1 Ft-ra állítani.
Visszakérdez, hogy tehát akkor minden vásárlásról szeretnék sms-t kapni-e.
Mondom igen, ezért szeretném ha 1 Ft-ra állítaná.
Ezután némi szüttyögés után mint egy gép a telebank pinkódomon kívül minden adatommal és azonosítómmal elmondta, hogy ekkor és ekkor 1 Ft került beállításra.

Néha úgy érzem mintha meg kéne hackelnem a saját bankszámlámat és elgondolkozok azon, hogy miért van az, hogy ha a BP bankot hívom ott sokkal kedvesebbek tudnak az ügyintézők lenni...

Az új netbankkal sincs gondom.

Akkor biztos te vagy annak a szarnak a developerje? Csak mert az enduserek eddig még mindenki köpködte, akit megkérdeztem. Tényleg szarabb lett. És ez nem az agyalágyult 50+ technológiai analfabéták nyekergése.

Az 1. bekezdése a hsz-odnak nem feltétlenül cáfolandó.
--

A többit is próbáltad, vagy csak elégedett vagy?
Voltak meredek Erste Bankos storyk az elmúlt években. A kedvencem az volt amikor egy adott nap tranzakcióit véletlenül duplán könyvelték le az összes ügyfélnek. :) "Az értés megfizethetetlen, minden másra ott a MasterCard." :)

Hollandiában lakom és van egy FitBit Versa okosórám. Az órámhoz hozzá tudtam adni a helyi (holland) bankkártyámat és hitelkártyámat. Az emberek meglepődnek, amikor fizetéskor csak az órámat tartom oda és sikerül a tranzakció :D

Kicsit off, de a munkahelyi nfc kártyám vajon meg tudom etetni amazfit cor 2-vel vagy mi band 3-mal? Van valakinek tapasztalata?

Saját tapasztalatom az a K&H bankkal , hogy K&H mobilbank app letöltöttem és van lehetőség mobilpénztárca létrehozásra appon belül. Itt az NFC képes eszközöket megkeresi , Mi6 telefonomon ezt meg is találta és használja.

- Jövőhéten kollégám bent lesz neki van band3-ja, letesztelem hogy mint NFC eszköz hozzáadható-e a k&h mobilpénztárcához...

(tudom nem Erste a lényeg :) )

Samsung telóval már tudok NFC-zni (SimplePay prepaid kártyával), de a galaxy watch active-t nem tudtam eddig rábeszélni az NFC-s fizetésre. Ha találsz megoldást, oszd meg kérlek :)

Igen, kb. 3-4000 ft értékben, ha az eladónak éppen megtetszik az okosórád.

Sziasztok!
Esetleg van valakinek friss tapasztalata a témában?

Üdv,
Laci

Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a visszajelzést! (Valóban nem voltam pontos. Most leginkább a címben említett "NFC-s okosórás" megoldásnak próbálok utánajárni.)

Akinek működik a fitbit-es megoldás, esetleg leírná, hogy pontosan melyik verzió a használható? Illetve, hogy azt mikor és milyen kártyával aktiválta?

Elkezdtem keresgélni a leírtak alapján és ebbe futottam: https://community.fitbit.com/t5/Charge-3/Charge-3-Wallet-and-Revolut-cr… (A Fitbit Charge 3 esetén még a mai napig reklámozzák a Revoluttal való kompatibilitást, miközben több felhasználónak már április óta nem működik.) Úgy látom Revolut esetén az sem mindegy, hogy fizikai vagy virtuális kártyát szeretnénk regisztrálni.

Üdv,
Laci

Használható csak nem okosórán. ;)

https://support.google.com/wearos/answer/7643998?co=GENIE.Platform%3DAn…

Az enyém előszeretettel tünteti el a payt az óráról. Egyedül amerikai pay profil + VPN kombóval jelenik meg akkor fizetni is lehet vele... (Ha megjelenik úgy is marad VPN nélkül 10-12 óráig, gondolom aztán újra csatlakozna látja, hogy ez bizony Magyarország és kilövi a Pay-t)

Milyen okosórád van?

Amíg "hivatalosan" még nem volt nálunk Google Pay én már szórakoztam vele, felraktam apk-ból és ment, de nekem is előfordult, hogy néha szépen csendben eltűnt a telefonról. Akkor most hasonló helyzetben lehetnek az okosórák...

Nem gondoltam, hogy a fizetés szempontjából meg vannak különböztetve az okorórák, tény hogy itt csak phone-ról van szó:

https://support.google.com/pay/answer/7454247

Akkor ezek szerint kijelenthetjük, hogy Magyarországon okosórán csak alternatív NFC-s fizetési lehetőségek (pl. Fitbit, Samsung Pay) használhatók, Google Pay nem?

A tudomány és a hit vitája akkor eldőlt, amikor villámhárítót szereltek a templomokra.

Nem mai darab. Egy Skagen Falster 2 Wear OS-el. Volt egy köröm a Google supportal mert a "Pay Enabler" app felhozza ugyan a Google Pay-t a play storeban ,de azt mondja hogy "This device no longer compatible with Google Pay" ahelyett , hogy azt mondaná, hogy "Not available in your country". Az ötödik ügyintéző után kiderült, hogy ez bizony azért van mert nem támogatott Magyarországon.

Van egy ilyen "permanent proxy" nevű app amivel át lehet proxyzni az órát egy támogatott országon, de az se ment (a proxy logban láttam, hogy az óra beszél kifele, de a Pay nem jelent meg). Akkor jelent meg amikor, ettől függetlenül kipróbáltam a telefonon az "early access" Google Pay appot amerikai számmal (ami kreált egy amerikai pay profilt a Google fiókomba és felvettem bele a Revolut kártyám). 

Ennek meg az a hátránya azon kívül, hogy reggelente meg kell etetni VPN-el, hogy előjöjjön, hogy a telefon a magyar payment profilt használja az óra meg az amerikait, így amit az órával fizetek a telefonon nem látszik a Pay appban (tök mindegy mondjuk mert a Revoluton látszik :))

Nekem telefonon már megjelent a google pay, de órán meg nem engedi? Érdekes szituáció ( mondjuk az egész google érdekes szituáció, nem valami standard dolog, állandóan változik, valami megy, valami nem, és ha véletlenül valami mondjuk tűrhető, akkor telebassza reklámmal, vagy fizetős lesz)

Szerkesztve: 2021. 02. 13., szo – 13:43

Milyen okosórát ajánlotok amivel NFC fizetés lehetséges Magyaországon?

Revolut ill. Binance kártya esetén szeretném használni.

- Nem sport óra.

- Klasszikus kijelző.

- Android (Huawei) telefonhoz (NFC-t nem támogatja, egyenlőre nem szándékozom lecserélni.)

Nem írtam árat, minden megoldás érdekel.

 

Köszönöm előre is.

Samsung  WATCH   esetleg ??

https://support.google.com/wearos/answer/7643998?co=GENIE.Platform%3DAn…

Hungary: Supported payment methods

To find out if your bank or card supports contactless payments with Google Pay, check out the table below. For other countries and regions, find supported payment methods for contactless payments.

Banks Supported cards Unsupported cards
Curve OS Ltd Mastercard Debit  
Monese Mastercard All cards  
Revolut Mastercard and Visa All cards   
TransferWise Mastercard All cards  

Your bank decides if its cards work with Google Pay. Banks may restrict any of its cards from making mobile payments.

If your bank isn't listed or your card can't be set up for mobile payments, call the phone number on the back of your card to offer your bank feedback.

https://www.alza.hu/okosorak-nfc-vel/18869481.htm?layoutAutoChange=1#f&…

 

Samsung Galaxy Watch Aktív Rose Gold

Okosóra - közvetlen pulzusmérés a csuklón, kalóriaszámláló, megtett távolság mérése, alvásfigyelés, sebességmérés, emelet számlálás, intervallum edzés, GPS, barométer, magasságmérő, giroszkóp, iránytű, fényerősség érzékelő, Galileo műholdvevő, kapcsolódás: WiFi, Bluetooth és NFC, töltöttségi szint kijelzése, mobil vezérlése, értesítés a mobilról, mobiltelefon keresése, érintéses (NFC) fizetés, vízállóság: 50 m (5 ATM), Tizen, Android és iOS kompatibilis, tárhely kapacitása: 4096 MB, üveg anyaga: gorilla glass, tok anyaga: alumínium, szíj anyaga: szilikon

Fitbit Versa 2 (NFC) - Black/Carbon

Okosóra - közvetlen pulzusmérés a csuklón, Fitbit Pay, kalóriaszámláló, megtett távolság mérése, alvásfigyelés, sebességmérés, emelet számlálás, intervallum edzés, magasságmérő, giroszkóp, fényerősség érzékelő, véroxigénszint mérő, kapcsolódás: WiFi és Bluetooth, töltöttségi szint kijelzése, zenelejátszó, mobil vezérlése, értesítés a mobilról, menstruációs ciklus nyomon követése, érintéses (NFC) fizetés, 

 

 

 

TicWatch C2 + Rose Gold

Okosóra - közvetlen pulzusmérés a csuklón, Google Pay, kalóriaszámláló, megtett távolság mérése, alvásfigyelés, sebességmérés, GPS, gyorsulásmérés, giroszkóp, iránytű, fényerősség érzékelő, kapcsolódás: WiFi, Bluetooth és NFC, töltöttségi szint kijelzése, zenelejátszó, értesítés a mobilról, mobiltelefon keresése, biztonsági funkciók, érintéses (NFC) fizetés, 

Ticwatch Pro 2020 fekete

Okosóra - közvetlen pulzusmérés a csuklón, Google Pay, kalóriaszámláló, megtett távolság mérése, alvásfigyelés, sebességmérés, intervallum edzés, GPS, giroszkóp, iránytű, fényerősség érzékelő, Galileo műholdvevő, kapcsolódás: WiFi és Bluetooth, töltöttségi szint kijelzése, zenelejátszó, mobil vezérlése, értesítés a mobilról, mobiltelefon keresése, lehetőség Párosított telefonon keresztül, érintéses (NFC) fizetés

Nekem fitbit van, asszonynak Samsung Active Watch.

A fitbit tud fitbit pay-jel fizetni, viszont ehhez csak nagyon kevés kártya adható hozzá. Én Curve kártyával használom, régebben meg Revolut kártyával használtam. Ehhez nem kell telefon, pontosabban bármilyen telefonról a fitbit alkalmazással fel lehet konfigurálni, aztán a telefont otthon lehet hagyni és lehet a fitbittel fizetni ahol akarok.

A Samsung Active Watch a Samsung Pay-t támogatja, az asszonynak a Samsung telefonjával nagyon jól integrálva van. Fogalmam sincs, hogy más márkájú telefonnal megy-e a telepítés és ha igen, mennyire könnyű vagy nehéz. Ő is a Curve kártyát használja a Samsung Pay-ben.

Google Pay nem megy egyik eszközön sem, viszont ha az ember nem ragaszkodik hozzá, akkor csak úgy fizetni lehet mindkettővel.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Jelenleg Angliában élünk.

Miután az angol Revolut és Curve kártyát betettük a rendszerbe, utána a fizetés maga működött Magyarországon is (meg mindenhol máshol, ahol kártyával lehet érintéssel fizetni).

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Engem olyan (Android) okosóra érdekelne, amin Google Pay-el lehet NFC-vel fizetni.

Azért fontos számomra a Google Pay (és nem érdekelnek az alternatív megoldások, pl. Fitbit Pay), mert be lehet reszelni alá a Curve kártyát, az alá pedig bármilyen kártyát. Így gyakorlatilag az összes kártyával lehet NFC-vel fizetni. Ez telefonnal jelenleg is kiválóan működik.

Keresgéltem, van sokféle óra, de elég borsos az áruk. Valakinek van tapasztalata esetleg olcsóbb darabokkal?

A tudomány és a hit vitája akkor eldőlt, amikor villámhárítót szereltek a templomokra.

Azért fontos számomra a Google Pay (és nem érdekelnek az alternatív megoldások, pl. Fitbit Pay), mert be lehet reszelni alá a Curve kártyát

Azt ugye láttad, hogy én fitbit pay alá tettem a Curve kártyát, az asszony meg Samsung Pay alá szintén a Curve kártyát?

https://imgur.com/a/kg3KCc6

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Ezek szerint egy megoldás ha jól értem.

Rendelek egy Curve kártyát. Ez alá regisztrálom a debit és credit kártyáimat.

Fitbit Versa 2 (NFC) órát rendelek, ezzel pedig működik az NFC fizetés. Nem kell magamnál tartani a kártyákat, elég ha a Curve kártya van nálam.

Köszönöm.

Körülbelül igen.

Én beregisztráltam a kártyáimat (nyolcat) Curve alá. Azóta a tárcámban nem hordozok magammal egy halom kártyát, van egy Curve kártya, egy hitelkártya (backup arra az esetre, ha a Curve nem működne), és egy debit kártya.

Viszont amióta van Google Pay, elég sokszor direkt hagyom otthon a tárcámat, mert a telefonommal úgyis tudok fizetni a boltban, a buszon, akárhol szinte.

És amióta van fitbit pay, azóta ritkán, ha olyan helyre megyek, mint mondjuk uszoda, koncert, stb. akkor se telefont, se tárcát nem viszek magammal. Ha fizetni kell, arra ott a fitbit. Azt nem hagyom el, nem tudja senki kivenni a zsebemből / elvenni az asztalról feltűnés nélkül (igen, a karomról le lehet csatolni, de az szerintem lényegesen nehezebb feladat), és ha reggel fel volt töltve, akkor egy hétig nem merül le, szóval nem kell izgulni, mint néha egy hosszú nap után a telefonnal, hogy lesz-e elég töltés benne, hogy a vasútállomáson ki tudjak jönni a fizetőkapukon.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

De ez amit itt leírtál, mint Angliára igaz, ha a fentiekből jól értem. Az eredeti topic eredeti kérdése az volt, Magyarországon melyik működik?

Szerintem aki továbbra is itthon él, annak semennyire sem releváns, hogy Angliában időközben egy csomó módon lehetőség nyílt az okosórás fizetésre legálisan.

Amennyire én látom, Magyarországon, magyar bank által kibocsátott kártyával, támogatott módon továbbra sem lehet semmilyen okosórával (vagy fitnesz cuccal) fizetni. De legalábbis ide senki semmilyen módszert nem írt be, ami működik. Hiába van már Magyarországon is Apple Pay meg Google Pay néhány banknál szerződve, eddig senki sem számolt be arról, hogy órával lehetne ezeket itthon használni.

Arról pedig senki sem ír, hogy azt érdemes körüljárni, hogy ha külföldi szolgáltatót használ az ember magyarországi bank kártyájával (Revolut pl.) bárhogyan, bármire, akkor probléma esetén milyen jog- és pénzügyi védelem érvényes, valamint milyen jogorvoslati lehetőségei vannak, ha bármi történik. Mert pénzügyeknél azért ez nem egy utolsó dolog.

Az Erste kártyáihoz van saját appjuk (ami most ezzel a George átállással nem tudom változik/megszűnik/átalakul vagy marad), amibe lehet Erstre magyar kártyát regisztrálni, és aztán a telefonnal fizetni. De ez sehogyan sem "vihető át" semmilyen gyártmányú okosórára, és nem találtam ezzel kapcsolatos tervekről sem hírt. Én még CIB Bank vonalon vagyok érintett, ott egyenlőre semmilyen telefonos NFC-s fizetésről nincs hír, nem még okosórásról.

Hamarosan kiderül. Curve kártyát már megrendeltem.

Megjegyzés: Nem magyar banki kártyákkal fogom használni, de érdekelt az hogy Mo.-on működi-e. (Binance, Coinbase, Revolut cards).

Az sem nagy gond ha Magyarországon nem használható, A lényeg hogy többnyire EU-s országokban használhassam.

Az okosóra rendelést hamarosan leadom. (Fitbit Versa 2 (NFC)

Tapasztalatokról majd beszámolok.

De ez amit itt leírtál, mint Angliára igaz, ha a fentiekből jól értem. Az eredeti topic eredeti kérdése az volt, Magyarországon melyik működik?

Igen és nem.

Pl. ha a Fitbitemen be van állítva a fitbit pay és a Curve kártya, akkor bármilyen országban, így Magyarországon is megy a fizetés. Tehát működik Magyarországon.

A kérdés másik fele, hogy be tudod-e állítani a Fitbit pay-t a Fitbit eszközön Magyarországon, illetve ha van Fitbit Pay-ed, akkor be tudod-e tenni a Curve kártyádat úgy, hogy minden rendszerben Magyarország a beállított ország és IP szerint Magyarországon vagy. Erre a kérdésre nem tudom, mi a válasz, mert nem próbáltam. Ebből a szempontból szerintem a Fitbit help-et megnézed, hogy melyik országban melyik kártyát támogatják (nem támogatnak sokat, itt, Angliában pl. csak 4-5 kártya működik velük, és nagy szerencse az, hogy a Curve és a Revolut éppen igen). Ha azt látod a help-ben, hogy Magyarországon megy a Curve, akkor az azt jelenti, hogy minden ugyanúgy fog működni otthon is, mint itt.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Igen, jogos. De ez így szemantikai kérdés, nem műszaki. Az eredeti felvetésben nincs explicit megfogalmazva ez, de szerintem pontosan úgy érthető, hogy ezt Magyarországról meg lehet-e csinálni.

Az természetes, hogy ha külföldön támogatott módon megcsinálod, akkor az Magyarországon is működik, mert onnantól az eszközöd pont úgy műödik, mint a kártyád, így miért is ne működne bárhol, ahol egyébként elfogadják azt a fajta kártyát, amit az eszközre beállítottál.

Minden esetre a választ megkapta akit érdekel: Angliában ez egy járható út többféle eszközzel, többféle bankkal, és ami ott életre lett keltve, az Magyarországon is használható fizetésre. Most már csak annyit kell mérlegeleni, hogy megéri-e (és egyáltalán lehetséges-e) itthonról mindezt elintézni Angliai bankkal, szolgáltatókkal.

Szerkesztve: 2021. 02. 15., h – 16:19

Ha már témánál vagyunk: próbálom a google pay nevű appot keresni play store-ban de nem találom. Sem a webes megfelelőjét.

Szóval, hogyan tudom kezelni a g pay dolgaimat, pl a hozzáadott kártyákat? Azért teszem fel ennyire kezdő szinten a kérdést mert sosem jártam erre, és az előző, szénné customizált androidon próbálkoztam a revolut appban nyomkodni az 'add to g pay' gombot, de az eredményét azóta sem tudtam megnézni. Köszi.

(olyat találtam a g account kezelőben (weben) hogy fizetési módok / előfizetések / kártyák, az ugyanaz vagy nem?)

szerk.: meg lehet találni a webes kezelőjét is.

Google cuccai sokszor nem logikusan működnek. Nálam a Play Store keresője nem találja meg a Google Pay-t, de a telepített programoknál ott van, és szépen frissíti is magát időközönként. Amúgy kifogástalanul működik, napi rendszerességgel használom.

A tudomány és a hit vitája akkor eldőlt, amikor villámhárítót szereltek a templomokra.

Nekem Fitbit + Revolut/Curve comboval megy