A hajlítható kijelzős telefon szerintem ...

Címkék

Nagyon hasznos, ahogy lehet veszek egyet!
1% (6 szavazat)
Hasznos, majd ha már pár éve piacon vannak és kiforrottabbak lesznek, lehet veszek egyet.
34% (155 szavazat)
Hasznos, de nekem nem kell.
8% (36 szavazat)
Hülyeség / Haszontalan / Értelmetlen / Csak tech demó
40% (185 szavazat)
Nincs véleményem / Nem érdekel
14% (64 szavazat)
Egyéb, leírom.
2% (11 szavazat)
Összes szavazat: 457

Hozzászólások

Majd pár év múlva lesz róla véleményem.

--
trey @ gépház

-1 mert szerintem pár év múlva sem veszek ilyet, ergo nem lesz róla komolyan vehető véleményem.
Jelenleg nem tudok elképzelni olyan usecase -t, ami miatt megérné ennek az árnak akár csak a harmadát ebbe invesztálni.
De persze tévedhetek is, - bár azt nem szoktam, mert tökéletes vagyok. :-)

Szerintem hype/rétegigény. Nekem pl. tuti nem való, nem vagyok az a vigyázós fajta, és a jelenlegi eszközöknek is legtöbbször az élei azok, amik elkopnak/karcolódnak. Ez nem tudom mennyire karcolódik/kopik majd, de ha igen, akkor pár hét/hónap után erősen rontja a használhatóságot ha a kijelző közepén van egy matt/karcos sáv.

+1

Napi sokszázezres forgalmunkat figyelve nálunk most 49% a desktop, 1-2% a tablet, a többi mind mobil. Amióta elterjedtek a tespsiPhone-ok azóta a kutyának se kell a tablet.

A témához hozzászólva - én még mindig jobban örülnék annak ha lehetne legalább a flagship telókhoz olyan keretet venni amiben plusz akksi van és egy nagyobb kijelző és a teló tabletté alakítható.

Talán nézz már meg róla egy képet.
Mondjuk ezt: Samsung Galaxy Fold’s Full Specs and Price Revealed
Vagy ezt a videót 6:15-től: Apple Sheep RANT on Galaxy Fold / S10 Phones are Neat

szerk.
Bocs az a kép nem végleges helyette ezt:
A Huawei lényegében megsemmisítette a Samsung összehajtható telefonját

Azt nem tudom milyen szoftver fut egy Honda hangvezerlesben de teljesen kellemesen lehetett neki parancsokat vagy akar kerdeseket is feltenni:

Meddig tart meg az ut? Es szep kerek mondatokban valaszolt kb 1:20 perc mulva eleri uticeljat.
Milyen messze van az uticel? Az uticel xy km/merfoldre talalhato.

Futes bekapcs
Kapcsold be a radiot
hangero fel le valts csatornat
Hivd fel Anyat

etc. Mindezt 2009-ota

Hasznos, de nincs benne 2000 dollárnyi value számomra. Ha párezer forinttal kerülne többe, mint az egyszerűbb készülék, akkor talán megvenném.

De én eleve igénytelen vagyok, és csak használtban utazok, úgyhogy teljesen irreleváns a véleményem.

+1
A matekon mulik. Mondjuk egy uj technologia piacra kerulesekor mindig joval magasabbak az arak, ezen nincs mit csodalkozni. Azert tovabbra is jo kerdes, hogy mire lesz ez pontosan, amit most latunk az inkabb meg csak tech demo, ki kell meg talalni, hogy hogyan is erdemes ezt hasznalni.

Én aki nem használ otthon pc-t és a Samsung Chromebook pro-t is csak néha használom, nagyon jó lenne egy kinyitható teló.
De akkor inkább Chrome OS legyen rajta és fusson Android és esetleg Linux is rajta.

Egyelőre nem tudom elképzelni, hogy ez mire is jó. De nem mondom azt, hogy hülyeség. Adok neki pár évet, aztán majd meglátjuk, hogy jó dolog-e, vagy csak valami buta ötlet volt.

Mindenképp hasznos ha lehet belőle sodorni egy spanglit!

4-5 napos uptime, és ne törjön pozdorjává ha véletlenül leejtem a betonra. Ezért könyörög a világ ~8 éve, nem ilyen marhaságokért.

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/p9_lite

Az autóm is sokkal messzebbre jut, ha kipakolom belőle az összes ülést, hangszórót, kárpitot, pótkereket, kalaptartót, belső műanyagot, és minden olyan alkatrészt ami nem életbevágó ahhoz hogy egyenesen guruljon.

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/p9_lite

Nem várok csodát. Az a bajom, hogy az iparnak fontosabb a papírvékonyság, mint az akkuidő. A hétköznapi élet egyszerű kihívásainak való megfelelés meg az utcában sincs (értsd nem merem nem szilikon tokban tartani a telefont, mert havonta összetörném).

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/p9_lite

Innen nézve azt várod el, hogy egy elegánsan vékony telefon ütésálló legyen, ugyanakkor arra a helyre, ahova befér 3000 mAh akku, oda tegyenek be 9000 mAh akkut. A technika jelenlegi állása mellett ez irreális elvárás. És gondolom legyen olcsó is, ugye?

--
https://iotguru.live

Hát most lett S9-em. Hamar merül (nekem). Mond már meg, hogy melyik a bumfordi verziója légy szíves!
Tehát az eleje lehetőleg legyen olyan, mint ennek, hátul nem kell üveg (sőt!!!), legyen akármennyivel vastagabb (nem baj, ha emiatt bumfordi) és tudja ezt a teljesítményt és ha nem vagyok elrugaszkodott, akkor a kamerája legyen egy kicsit jobb.

Árfüggő, ha elég olcsó lesz és ellenálló is, akkor jöhet. Ezzel végre megszabadulunk a kijelzőre ragasztott papírvékony üvegtől?

Nem racionális 2000 euróért egy olyan újfajta telefont vásárolni aminek a hasznosságára egyelőre csak ötletek vannak. Elképzelhető, hogy kipusztul a piacról, mert nem létező igényt próbál lefedni (ezzel egyébként sokat szenved mostanában a mobilipar). A hülye talán túlzás, legyen kütyübolond :)

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/p9_lite

Szerintem így annyi értelme van, mint tech demónak, hogy a technológia kiforrottságán, költségén lehet javítani. Aztán majd hosszabb távon valami tényleg értelmes felhasználásban is megjelenhet, már nem horror áron az ilyen kijelző.

Lehet kérni olyat, ami kinyitva 5 inch?

Majd ha lesz egy kiforrott verzió a OnePlustól...viszont ez nálam az "amint lehet veszek egyet." - talán addig a OnePlus 3-al kihúzom :)

Hasznos lehet, ha a fejlesztés jó irányba megy. A cikkindító alapján én a Samsungét jónak tartom, a Huaweit nem.

Nekem régóta vannak hordozható kütyüim, és számomra mindig a calmshell jellegű eszközök voltak a legjobbak (Atari Portfolió, Psion vonal), összecsukva nem kellett túlzottan vigyázni rá, használatkor kinyitotta az ember, úgy megfelelő méretű volt. Amikor aztán a technika (vissza?)fejlődése miatt le kellett cserélni más eszközre (Palm cuccok), mindig problémának éreztem, hogy a viszonylag érzékeny kijelző ott van szabadon, sérül, stb. szóval szinte mindig első dolgom volt valami tokot keresni rájuk, ami védi a kijelzőt (egyetlen kivétel volt a Sony Clié clamshell jellegű cucca - nagyon szerettem. (NX-70, stb) Aztán persze a PDA vonal beleolvadt a telefonok közé, és lassanként elkezdett növekedni a méret (emlékszem, hogy mennyire péklapátnak tartottam a 4"-nél nagyobb telefonokat, most már lassan 5" alatt nincs semmi.

Érthető, hogy a kényelmes használathoz nagy kijelző kell, használaton kívül viszont mindig csak nyűg a nagy méret. Ezt a dilemmát jól fel tudja oldani egy olyan eszköz, amit össze lehet csukni, és használaton kívül a könnyen sérülő részeket védi a készülékház. sajnos a telefon használatát gátolja, ha összecsukva nem lehetne használni, így jogos, hogy összecsukott állapotban is legyen rajta egy kis kijelző, hogy telefonálásra lehessen használni. A Samsung megoldása valahol errefelé keresgél, ezt jónak tartom. Az, hogy a kijelző hajlik, vagy az, hogy két, tökéletesen egybeolvadó kijelző van a készülékben, amit kinyitva egy kijelzőként lehet használni, mellékes, maga a kijelző hajlítása inkább tech demo számomra. Az viszont, hogy az összehajtott telefonnál a teljes kijelző kívül van, és belül van az a rész, aminek az esegleges sérülése, karcolódása nem tragédia (Huawei irány), szerintem roppant nagy iránytévesztés. Szerintem csak azért mennek ebbe az irányba, mert így technológiailag egyszerűbb a kijelző meghajlítása (nagyobb ív).

Egy, a Huawei Mate X-hez hasonlót tudnék hasznosítani, mivel egymaga kiváltaná a tabletet és az okostelefont.
De most még a nagyon magas ára és kiforratlansága miatt nem érné meg nekem.

Egyéb: érdeklődve várom (és továbbra is várom, hogy az okosóra is mire jó igazándiból :D)

... hát én megvárom a zselé-állagú kijelzőket. Az olyat bepréselhetem 2 üveglap közé, rákenhetem a falra, vagy hosszú szálat pödörinthetek belőle. Különösen érdekes dolgokat lehetne még csinálni ehető kijelzőkkel.

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.

Aki hajlogatni akar, annak hasznos. - Én már előre tudom, biztosan nem szeretnék..!

x Majd megnézem a OnePlus 8-ban :DDD
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Én azt nem értem hogy a hajlítható telefon kijelzője miért kívül van? Ha a telefon összecsukásakor belül lenne, akkor az védené a kijelzőt. Így viszont karcolódik, üvegfóliát nem lehet majd rá tenni, és tokba se lehet beletenni. Ha belül lenne a kijelző, még talán vennék is ilyet, ugyan nem sűrűn használom az okos funkciókat, de néha jól jönne egy nagyobb kijelző, akár olyan bontásban hogy az egyik oldal a billentyűzet (és végre a nagy ujjaimmal nem gépelek félre), és rendesen látom is hogy hova mit gépelek be.

Tudod egy mobil(okos)telefon előnye, hogy: kicsi, könnyű, mindig kéznél van -> Csak előkapod és használod.
Na ez mind nem igaz egy hajlítható kijelzős telefonra. De ha belül van a kijelző - és nincs kívül is mint a Samsungnál - akkor még rosszabb a helyzet, mert még az időt se tudod egyszerűen megnézni rajta. -> Azaz a kijelző védve lesz, csak az eszköz válik így teljesen értelmetlenné.
Gépeléshez szerintem jobban jársz egy ilyennel.
https://mobilarena.hu/hir/mwc_2019_kiegeszitovel_teszi_hajtogathatova_a…
Vagy aminek van rendes billentyűzete.