HUP Olvasók Választása Díj 2018 - kategóriák

Címkék

A terv az, hogy idén is tartunk HUP Olvasók Választása Díj szavazást. Az idei HOVD immár a tizenhatodik lesz a sorban.

A HOVD 2018-en minden regisztrált HUP olvasó szavazhat. Ahhoz, hogy idén is lehessen szavazni és győztest hirdetni, első körben fel kell állítani 20 kategóriát. A HOVD 2018 választás ideje alatt a 20 kategóriában állított jelöltekre lehet majd szavazni.

Tavaly az alábbi kategóriákban lehetett voksolni:

  • Kedvenc kommunikációs megoldás (644 szavazat)
  • Kedvenc webböngésző (805 szavazat)
  • Kedvenc virtualizációs technológia (674 szavazat)
  • Kedvenc szerver Linux disztró (704 szavazat)
  • Kedvenc szkriptnyelv (773 szavazat)
  • Kedvenc desktop környezet (785 szavazat)
  • Kedvenc programfejlesztést segítő eszköz - (700 szavazat)
  • Kedvenc desktop Linux disztró (855 szavazat)
  • Kedvenc BSD rendszer (337 szavazat)
  • Kedvenc multimédia lejátszó (784 szavazat)
  • Kedvenc HTTP szerver (660 szavazat)
  • Kedvenc fordított programozási nyelv (650 szavazat)
  • Kedvenc munkakövető / -tervező rendszer (352 szavazat)
  • Kedvenc verziókezelő rendszer (663 szavazat)
  • Kedvenc smartphone OS (777 szavazat)
  • Kedvenc fájlrendszer (680 szavazat)
  • Kedvenc sebezhetőség (305 szavazat)
  • Kedvenc szövegszerkesztő (862 szavazat)
  • Kedvenc adatbázis-kezelő (644 szavazat)
  • Kedvenc cloud computing platform (394 szavazat)

Hacsak értelmes módosítási kérés nem érkezik, idén is ezekben a kategóriákban fogunk jelölteket állítani, kategóriánként 10-et (ahol egyáltalán lehet 10-et).

Holnap 20 óráig lehet javaslatokat tenni a kategóriák változtatására. Ennek módja:

Annak az olvasónak, aki valamelyik kategória eltávolítását kéri és egyidejűleg helyette másik kategóriát javasol, annak az alábbit kell tennie. Ennek a cikknek a hozzászólásában patch-szerűen meg kell jelölnie az adott kategóriát.

Példa:

Tegyük fel, hogy valaki szeretné a "Kedvenc virtualizációs technológia" kategóriát a "Kedvenc foobar" kategóriára cserélni. Ebben az esetben a jelölését az alábbi módon kell megtennie:

- Kedvenc virtualizációs technológia
+ Kedvenc foobar

Mivel új kategóriát jelölt, 10 új kategória-jelöltet is meg kell neveznie! Ne várja senki, hogy a HUP találja ki, hogy az Ő kategóriájában milyen jelöltek legyenek! Tehát az általa javasolt új kategória alá fel kell sorolnia 10 választható lehetőséget:

* Kedvenc foobar1
* Kedvenc foobar2
* Kedvenc foobar3
* Kedvenc foobar4
* Kedvenc foobar5
* Kedvenc foobar6
* Kedvenc foobar7
* Kedvenc foobar8
* Kedvenc foobar9
* Kedvenc foobar10

A könnyebb összesíthetőség miatt kérem kommentár nélkül megtenni a jelöléseket! Kommentálni természetesen lehet, de kérem, hogy az képezzen új hozzászólást!

Ha több csereigény is van, akkor értelemszerűen egymás alá kéretik felsorolni az összes cserekérést. A HUP fenntartja magának a jogot arra nézve, hogy eldönti, hogy a cserét megejti-e vagy sem. A nem a kiírásnak megfelelő, offtopik, flamebait hozzászólások figyelmen kívül lesznek hagyva és az egyszerűbb összesíthetőség érdekében törlésre kerülnek!

FIGYELEM! Jelenleg csak a kategóriákat állítjuk össze! A kategóriák egyes jelöltjeit az elkövetkezendő napokban jelöljük ki! Most azokra nem kell változtatási kérelmet postázni!

Köszönöm!

Hozzászólások

- Kedvenc cloud computing platform
+ Kedvenc init rendszer
* BusyBox
* dinit
* finit
* nosh
* pies
* procd
* s6
* systemd
* SysVInit
* uinit

Miért van lekorlátozva mind a kategóriák száma, mind a jelöltek száma? Sokkal több kategóriát lehetne még felsorolni mint 20 és pl. init rendszerből is lett volna bőven több, mint 10.

20*10 az kétszáz

Az még kattintásból is sok. Nem csak beírni, kell, hanem rendszerezni, ABC sorrendbe állítani, összehasonlítani, végignézni az összes kommentet, eldönteni, hogy mi maradjon, mi menjen. Ráadásul semmi értelme sincs emberek által nem ismert szarok görgetésének, ami adott esetnem kapna egy vagy két szavazatot. De ezt kértem, hogy ne itt beszéljük meg. Ha valamire kíváncsi vagy, nyiss a fórumban rá egy topikot. Itt zavarja az összesítést.

Hidd el, 16 év után kurvára tudom, hogy mennyi munka van ezzel.

--
trey @ gépház

nem lehetne ezt valahova kiszervezni megfelelo oldalra?

most megint megtudjuk hogy apache/nginx a kedvelt webserver ahogy 16 eve mindig. vagy mysql/pgsql a kedvelt db server ahogy 16 eve mindig. vagy a vlc a medialejatszoknal, stbstb. mellette meg lehetne sok mas kategoria, ami ujdonsagot hoz

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Nem értem, hogy hogyan "segítene" ezen az, ha ki lenne szervezve más oldalra. Ha egyszer ezek az olvasók kedvencei, akkor ezek.

A témának - ahogy már többször kértem - nyissatok egy topikot a fórumban, ne itt beszéljük meg. Ez itt le lesz zárva a határidő miatt.

--
trey @ gépház

- Kedvenc sebezhetőség
+ Kedvenc projektvezetési módszertan

* scrum
* kanban
* agile
* waterfall
* xp, pair programming
* lean
* sima ticketing rendszer + assign + prioritás szintek egyéb szabályok nélkül
* főnöknek szólok, ha elkészültem, szól, ha van új feladat
* chat window, email szabályok nélkül
* crystal

Gondoltkodtam, hogy ugy irjam "agile, egyéb", de hovd-hoz az ilyesmi nem jellemzo. Majd ha abba a szakaszba jutunk, megvitatjuk az opciokat is.

Egyebkent a scrum, kanban, xp, lean az agile kiterjesztesei. Azaz reszhalmaz + hozzaadott ertek. Mind. Az agile opcio ebben az esetben egyertelmu: vagy szereted az agile-t, jobban, mint amit a felsorolt tobbi hozzaad, vagy nem szereted amit a tobbi hozzaad (kedvenc) --> Agile-ra szavazol.

Ahogy a kedvenc Linux disztroban is megfer egymas mellett a Debian es leszarmazottai, Ubuntu es leszarmazottai, Mint es leszarmazottai.

Had kötözködjek:
1, szerintem nem egyértelmű a felsorolásból, hogy szerinted ezt így kellene érteni.
Azt tudnám elképzelni, hogy Agile helyett azt írjuk, hogy "más Agile metódus" vagy esetleg "mindegy melyik framework, csak Agile legyen"

2, azért mondtam, hogy vannak akik szerint a lean is, mert vannak, akik szerint meg nem. Arra hivatkozva, hogy a Lean-t leíró könyv az agile manifesto megalkotása után jelent meg. Személy szerint én egy kalap alá veszem őket, főleg, hogy a Kanbant mindenki Agile-nak tartja, közben az meg a Leanből jött.

3, Nekem inkább olyan ez, mint hogy mi a kedvenc operációs rendszered: Linux, Windows, Debian GNU/Linux, Windows 7, Ubuntu, MacOS, Redhat, stb.

Abban viszont igazad van, hogy majd megtárgyaljuk, amikor a 10 opciót kell kiválasztani. Ha irányt kérdeznénk (Agile, Waterfall), nem pedig konkrét megvalósítást (Scrum, RUP) akkor talán 4-et tudnék csak mondani, lehet, hogy hosszas gondolkodással még párat, de tizet biztos nem.

a talalomra minuszolgatas helyett nem lenne ertelmesebb megnezni az elmult 1-2-3 ev eredmenyeit, mi az amire keves szavazat jott vagy ahol sok eve nagyon nincs valtozas, es azok helyett keresni aktualisabb temat?

Javasolni tudni kell.

Meg van, hogy egy javaslat projektatnevezes vagy fork miatt erkezik, pl.

-facebook chat
+messenger

-mysql
+mysql, mariadb

Szoval ez nem ennyire algoritmizalhato.

Ami a kategoriakat illeti a "Kedvenc BSD rendszer" pl. szemelyes okokbol kell maradjon, hiaba van keves szavazata.

Meg a kedvenc kommunikacios megoldasbol sem lenne erdemes kivenni az Apple fele Facetime, iMessage-et, csak mert legkevesebb szavazaton all, akkor mar jobb osszevonni a telefonszammal autentikalo mobilapp alapu megoldasokat (Whatsapp, Viber, Telegram)

Ez nem egy AI, nem lehet csak statisztikara bizni.