[Megoldva ]Magas teljesítményű kártya kis FPS

Fórumok

Sziasztok!

Lenne egy olyan problémám, hogy lecseréltem a grafikus kártyámat egy sokkal jobbra de viszont, nem igazán jön ki belőle. A rendszer felismeri az új VGA-t, de játéknál nem add több FPS-t.
Újraraktam a drivert plusz az nvidia-settings -et is. Először, arra gondoltam, nem kapcsol feljebb a VGA de nvidia-settings-be megnéztem ott felkapcsolt a legmagasabb órajelre.
Játék úgyan azon a grafikán ment mint a régi kártyán.

[root@ArchHack pusztito]# lspci -k | grep -A 2 -E "(VGA|3D)"
01:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation GP102 [GeForce GTX 1080 Ti] (rev a1)
Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. GP102 [GeForce GTX 1080 Ti]
Kernel driver in use: nvidia
[root@ArchHack pusztito]#

Negatív steam-en tesztelve eredeti csgo-val.

Gépkonfig:

CPU: AMD 8320
Memoria: 2*8GB
VGA: Nvidia GTX 1080 TI

Régi VGA: nvidia GTX 660 OC

NVidia driver verzió:

[root@ArchHack pusztito]# nvidia-settings --version

nvidia-settings: version 415.18
The NVIDIA X Server Settings tool.

This program is used to configure the NVIDIA Linux graphics driver.
For more detail, please see the nvidia-settings(1) man page.

[root@ArchHack pusztito]#

Rendszer:Arch linux Gnome Shell felülettel.

Tudja valaki mi lehet a gond?

Válaszokat előre is köszönöm.

Bye: PP

Hozzászólások

Hmm... Hanyszaz FPS-t tudott a korabbi, es mennyit a mostani? Ugye nincs vsync bekapcsolva? Amugy egy 1080Ti-t lehet, hogy nem tud a procid kihajtani. CS:GO helyett pedig probalj ki par olyan jatekot, amelyik masszivan megdolgoztatja a GPU-t.

Kb max 130 körülire pörög fel az FPS játék közbe. Felbontás is ugyan az mint volt. Úgy mint a régi kártyán.
Nincs bekapcsolva a vsync.
Az elképzelhető, nem tudja teljes egészébe kihasználni de akkor is Kb 300-400 FPS-nek kéne lennie. Vagy ha nem is 300-400 között, akkor is 300 körülire fel kéne menni. Még a menübe sincs több FPS.

Ez egy 5-6 éves proci... Próbáld ki alacsonyabb felbontással, ha több az fps-ed, akkor proci limited van, ami valószinű is.

Lehet, hogy van limit, de nem ennyinél. Kicsit keresgéltem a neten.

CPU: 8320
VGA: GTX 1070
Game: CSGO

Olyan grafikai beállítással mint amit én használok 177-200 FPS produkált (Mutaták a videóba a beállítást). Van amikor 200 felett van az FPS a kör elején. Igaz, nem linux alatt ment hanem windows.
Szerintem, ha egy GTX 1070 -el tudja a 200 feletti FPS-t, akkor egy GTX 1080TI -vel is menni kéne legalább ennek. Esetleg ugyan ez az FPS stabilabban.

A csgo nagyon CPU függő. Az meg gyenge. Mással próbáld, vagy jobb CPUval

Sziasztok.

Ma volt időm jobban letesztelni a kártyát. Bekapcsoltam a steam fpt mutatóját is. Van növekedés. Több 100 felett időnként. Bár többre számítottam.
Szerintetek, egy FX 9590 -el sokat javítanék a dolgon? Vagy olyan nagy ugrásra ne számítsak? Menyi pluszt nyerhetek vele?

Egyik 5 éves procit minek cserélnéd egy másikra? Nézd meg az adott játék mit preferál, és aszerint végy egy újat. Gondolom a 1080ti-re sem a madarak hordták össze a dellát, szóval ez van. Valószinűleg jobban jártál volna, ha a keretből mondjuk egy 1060-at veszel, de új alaplap+procival.

Terveztem, komplett gépcserét de nem mostanában. A jelenlegiből próbálok kihozni a maximumot. Teszteket nézegetem a CPU-ra. A mostanihoz képest játéktól függően kb 10 FPS plusz van.
De tényleg nagyon játék függő. Lehet, jobban járok, ha úgy hagyom ahogy van. Aztán majd egyszer komplett gépcsere. A memóriákat is érdemes lenne cserélni DDR4-re.

Ugyanebben a cipőben járok, ne aggódj. Én azt csinálom, h egyszer veszek vga-t, majd utána rá 1-2 évre alaplap++proci+memóriát. Jelenleg így van most rx470 kártyám (bitcoin láz miatti brutál vga áraknál beragadtam vele), viszont idén lett egy ryzen 5 2600 procim, 16G ddr4 memóriával. Ár/teljesítményben állat. Memória még mindig drága, de most már emészthetőbb ára van, mint tavaly ilyenkor. Jövőre meg jön egy használt 1080.

Igazad van. Többet is tudna a kártya. Bár most is egész szépen viszi a játékokat. Még az új "shadow of the tomb raider" is szépen fut nem minimum grafikán. Még a CSGO-ba is stabilabban megy jóval. Időnként 300 köré is elmegy. Eddig max kb 160-ra ugrott fel.

Az a baj, ha lecserélném a procit az minimum egy ryzen 7 2700 lenne. De eredetileg "AMD Ryzen Threadripper" -ba gondolkodók a későbbiekbe. Ebből is a "AMD Ryzen Threadripper 1950X" lenne a minimum. Inkább a "AMD Ryzen Threadripper 1950X" felé hajlok.

Viszont a mostani árakhoz képes minimum 300 ezer lenne a mutatvány. És ez csak egy alsó határ amit tervezek.

Threadripper gamingre? Nay.
Új játékok GPU intenzívek, 4 core-nál többet egyik se használ ki, amihez meg a nem-TR is bőven jó.
Neked inkább magasabb órajel kell.

Mire lehet jó a threadripper: sokmagos számításra, pl video encoding, editing, jól párhuzamosítható algoritmusok amire még nem csinálsz Spark/Hadoop implementációt de majdnem.

FX6300-ról váltottam FX9590-re, és nem nagyon volt érezhető a +2 core. Az RX480-ra váltás annál inkább :D

Szerintem az AMD-s gaming csucsan eppen egy Threadripper ul, a 2950X. Nem a 16c/32t miatt, hanem mert hivatalosan ennek a legmagasabb a boost orajele, es a nehany szalas teljesitmeny dominal jatekoknal. Nyilvan a HEDT kategoria nem eppen koltseghatekony jatekra, a sokkal tobb PCIE lane hasznalataval lehet pl. 16x/16x SLI-t hasznalni (ha ennek egyaltalan van ertelme, tudtommal meg nincs). En amugy a 2600X-re szavaznek, ha a koltseghatekonysag is szempont.

Cpu limiten vagy. Hiába van ferrarid, földúton nem fogsz jobban repeszteni. Vehetsz másik cpu-t.

Egyébként nem az fps számít. Vsync be és ne menjen 60 alá. Vagy ha a monitor többet tud, akkor az alá ne menjen. A minimum vagy minimum 1% a lényeg. A minimum 0,1% is érdekes lehet, de inkább azt megmagyarázhatatlan hibának tartják.