SONOFF Basic & hőmérséklet mérés

Sziasztok,

Van otthon pár elfekvő SONOFF Basic "okos" switch-em, amiket már megpatkoltam ESPEasy firmware-el. Párat már beépítettem a ház külőnbőző helyein (garázs, kapubeálló, napfényroló, stb).
Most lenne egy újabb projekt, egy BBQ smoker-hez szeretnék csinálni automatikus légbefúvót. Szinte minden eszköz meg van hozzá, kivéve a hőmérséklet érzékelő.
A garázsban lévő SONOFF-hoz már illesztettem egy DHT22-es érzékelőt, mivel 1 GPIO port szabad volt a lapkán.
Természetesen a DHT22 és DS18B20 alapú érzékelők nem használhatók ehhez a projekthez, mert nem elegendő a hőmérséklet tartomány. A kérdésem az lenne, hogy milyen érzékelőt tudnék illeszteni a SONOFF-hoz, ha csak 1 GPIO szabad?

Előre is köszi a tippeket!

Hozzászólások

Én még nem láttam olyan magas hőmérsékletet mérő szenzort, ami egy gpio porttal beérte volna. Van analóg jelet adó szenzor, de ezt az ESP8266 A0 bemenetére kell kötni, mert az nincs külön kivezetve a nyákon. Illetve, valószínűleg a firmware-t is módosítani kell, ha használni akarod. (Pl.: https://www.dfrobot.com/wiki/index.php/HighTemperatureSensor_SKU:SEN0198)

Illetve infra sensorok is vannak, de azok szintén analóg jelet adnak. Cserébe még az sem kizárt, hogy egy szenzor többe kerül, mint az egész BBQ felszerelésed.

Közvetlenül sehogy, mert SPI buszos mindkettő, szóval CLK, MISO és MOSI is kell hozzá.
Viszont az épp megoldható, hogy fogsz mondjuk egy Attiny-t, SPI-on kérdezgeted a MAX-ot (vagy épp egy opamp-pal erősíted a TC jelét és ADC-vel olvasod), aztán az eredményt egy saját protokollon keresztül "lemorzézod" az ESP-nek.