KDevelop 5.3

Címkék

Megjelent a KDevelop 5.3-as verziója. Részletek a bejelentésben.

Hozzászólások

most, hogy a kde deprecated lett...

--
GPLv3-as hozzászólás.

Miből gondolod, hogy bármi is b@szta volna a csőrüket?

Laikusként teljesen idegen szakmából érkezve egyszer régen dolgoztam egy Osztrák cégnél az üzemltetésben 3 évig eyesek szerint alantas, szerintem érdekes munkakörben, tonercsere, nyomtatók (thermo, tintás, lézer) helyi supportja, alkatrészek utánpótlása, micike félrekattintásának orvoslása, címkéző gyártósorok karbantartása, satöbbi... Érdekes volt, mert pont beleláttam a két ellenérdek miértjébe..

A gyártás érdeke: mennyen a gép, mee terműnyi kő, nemérdekel hogyoldodmeg, egy órád van, vagy leállítom a gyártást, és rákenem az IT-ra

Az üzemeltetés érdeke pedig a következő LETT VOLNA: az eszközök üzemeltetése szakszerű módon történjék, jól betanított alkalmazottakkal, akik tiszteletben tartják munkaeszközeik értékét(kb havonta cserélődött pár barom, akire egy fagolyót sem mertem volna bízni, nem hogy egy drága kis DLoG terminált, vagy egy Bizerba GLM-L-t)

^^ A fentiek fényében véleményed szerint üzemeltetői ldalról nézve, pláne a big blue több évtizedes tapasztalatával, melyik üzemeltetőbarátabb megoldás?

A KDE/Plasma Desktop - Ahol Micike hála a By design agyonvariálhatóságnak, azzal b@szhatja el a fél munkaidőt, hogy a panelt helyezi, hol jobbra, hol balra, hol rozsaszín háttér lesz, hol kék, aztán valamit elkattint Mici, és hívja az IT-t, hogy szörnyűű probléma van.. Ráadásul ezt mint mondtam by design nincs lehetőséged megakadályozni, mert Plama Desktopon a sima júzer az SDDM-en kívül mindent is csesztethet..

A Gnome - Ami a Tweak Tool hiányában szinte egy faék. Semmit nem tudsz rajta variálni szinte, csak olyan dolgokat, melyek alapvetően nem változtatják meg az alap workflow-t. Ha nincs Micinek lehetősége letölteni a Tweak Toolt, és nem guru a gsettings...-ben, akkor Mici az egyetlen egy nyitott alkalmazásablakán kívül, valamint a minimalizált alkalmazásválasztékon kívül semmi mással nem fog tudni foglalkozni, csak azzal ami a munkája.

Mindezt laikusként, Gnome-ellendrukkerként írom..

Archlabs

Maximalisan egyetertek - az elmult ~1 evben megszoktam a KDE-t, de egy dolog borzasztoan hianyzik belole: egy darab toggle, amivel ki-be lehet kapcsolgatni az osszes cucc testreszabhatosagat.

Franc se akarja naponta tologatni meg atmeretezni a taskbart, atszinezni az ablakokat, vagy a milliardnyi aprosagot csesztetni. Az elejen eltoltottem par hajtepos orat, amig nagyjabol kitapasztaltam es beallitottam mindent ugy, ahogy jonak lattam, aztan ennyi (de oszinten szolva en sokkal, sokkal jobban orulnek annak, ha UI designerek csinalnak ezt helyettem, es nekem mar csak 5-10 elore osszerakott cuccbol lehetne valasztani).

Nem hinném, hogy baszta a csőrüket, én hasonló forgatókönyvet tudok elképzelni, mint a btrfs esetében (https://www.reddit.com/r/linux/comments/6qysws/rhel_74_deprecates_btrfs…). Azért lett deprecated, mert már nem volt rá fejlesztőjük, így nem tudtak rendes supportot sem adni. Szerintem itt is ugyanaz a helyzet, nem volt KDE fejlesztőjük, ezért inkább kivezetik a Red Hatből.

Én még jó pár évvel ezelőtt használtam, e segítségével írtam a szakdolgozatomat. Azt hiszem akkor még a 4-es verzió volt, de nagyon bugos volt, crash-elt sokszor. Akkor áttértem a QtCreator-ra. Lehet hogy majd teszek vele egy próbát. :)
---------------------------
Oszt jónapot!