A Google vezérkar reakciója a 2016-os elnökválasztásra a Breitbart kiszivárogtatott videóján

Címkék

A Breitbart hírportál birtokába jutott, napokkal a 2016-os elnökválasztás után készült bizalmas felvétel tanúsága szerint a Google vezérkarnak komoly csalódást okozott az végkimenetel. A több mint 1 órás felvétel első szakaszában Szergej Brin csalódottságát fejezi ki, amiért ennyi ember nem ért egyet a cég értékeivel, valamint „mélyen sértő”-nek titulálja a választást.

Sundar Pichai CEO valamivel mérsékeltebb hangot megütve emlékezteti a jelenlévőket, hogy kétpárti demokráciában néha az ellenfél nyer.

Ruth Porat CFO könnyeivel küszködve idézi vissza a választás éjszakáján Hillary Clinton csapatával folytatott kommunikációját, majd a bukott elnökjelölttől idéz.

A csalódottság mellett szóba kerülnek a politikába fektetett erőforrások, valamint a jövőbeli választások effektívebb befolyásolása is.

A teljes videó, valamint az érdekesebb részeket tartalmazó kivonat megtekinthető itt.

Hozzászólások

Pont ugyanolyan szégyenteljes, mint amit az Apple csinál.

--
trey @ gépház

Persze, csak az is igaz, hogy amikor a főnök így beszél arról a jelöltről, akire szavaztam, akkor én hülye paraszt nem biztos, hogy hangoztatom a véleményem olyan könnyen. A munkaadónak sem jó ez egyébként, mert lazán felmond pár ember, ő meg csak néz, és keresi miért, esetleg az AI megsúgja neki, hogy he főnök, választósdi volt, lehet nem véletlen a felmondási trend, de lehet nem.

(Egyéni vállalkozó vagyok, és kultúráltan, őszintén beszélek, a fenti példa volt egy kevésbé bátor dolgozóra.)

Amikor kirobbant a botrany, elolvastam a teljes memojat, de nem emlekszem mar minden reszletre. Ha jol emlekszem, o nem azt irta, hogy a nok hulyebbek (ami amugy igaz lenne, a ferfiak intelligenciaja magasabb atlagban, plusz a szoras is nagyobb - koszonhetoen a nagyobb agyterfogatnak, ami a testmerettel korrellal), hanem azt - ami szinten igaz, hogy a nok kevesbe valasztjak ezt a szakmat, bioligiai okokbol. ld. STEM-en belul a nok aranya sokkal nagyobb Algeriaban meg Iranban, mint mondjuk Norvegiaban.

Szoval de, tudamanyosan megalapozott, csak nem polkorrekt. Egyebkent nem Trumpista, onmagat tobbszor "classical liberal"-kent irta le, Trump meg szerintem nem az.

--
When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Ne zavard össze tényekkel.

Az egy dolog, hogy Nyosigomboc nem képes értelmezni, mit írt a csávó, a másik az, hogy - mint linkelted -, tudományosan NEM bizonyított (pontosabban: az ellenkezője bizonyított), hogy a nők genetikailag butábbak lennének, úgyhogy nem értem, milyen "tudományosan megalapozott"-at emleget itt.

A faszságokra már nem is reagálok, mert látom, minek.

"ld. STEM-en belul a nok aranya sokkal nagyobb Algeriaban meg Iranban, mint mondjuk Norvegiaban."
(komolyan, Irán a példád, ahol egyetemre se járhatnak?!)

Ezt is már 512x kiveséztük itt, hogy a jóléti társadalmakban (vö. nagyarányú háziasszonyok országa, pl USA, skandináv országok, etc) nincs igény arra, hogy a nő is jól kereső állást tartson fenn.
Mint azt ugyanúgy ezerszer kiveséztük, hogy a nőket hagyományosan elnyomó társadalmakban (pl India, Pakisztán, bővebb közel-kelet) az IT nincs vallásilag szabályozva, plusz a főnökök tipikusan nem helyiek hanem fehérek, ezért ott jobban érvényesülhet egy nő.

Ja, ők az űrbe mennek megint, a stadion meg mi is?
Vagy ez itt neked teljesítés?
("Utcakép Gyálról, ahol az Elios végezte a közvilágítás fejlesztését, és ahol a lakók azóta a sötétségre panaszkodnak.")

Értem én, hogy amikor viktort kell védeni, akkor jól megy a szómágia meg a szó szerinti értelmezés, de kapjunk már észbe.

Véletlenül sem szeretném, ha úgy tűnne, hogy az Eliost védem, de az ilyen képekkel és videókkal az a bajom, hogy könnyű velük manipulálni.

Aki ért egy kicsit is a fényképezéshez az tudja, hogy csupán kamera beállítások kérdése (rekesznyilás, zárásidő, ISO érték) az, hogy ilyen sötét utcát fényképezzen valaki a legjobban kivilágított utcáról is.

> a jövőbeli választások effektívebb befolyásolása is

Nem pont emiatt kritizálják a Facebookot mostanában? Vagy az kizárólag a másik politikai oldalra vonatkozik?

Érthetetlen, hogy miért nem a YouTube-ra került ki a videó! :)

444 kommentszekciojaban talaltam egy olyan erosen upvote-olt allitast, miszerint abbol derul ki, hogy Trump lenne az "oroszok altal penzelt bomlaszto", hogy a CNN-t es hasonlo (kommentelo ur szerint) hiteles ujsagok irasait lefakenews-ozta.

Az mondjuk kulon cuki, hogy az emlitett hirportal szerint 2016 novembere ota mindig a kovetkezo heten mostmar tenyleg beindul az impeachment. Szerintem meg 2024 nyaran is az impeachmentet fogjak varni, hogy "jovo heten mostmar tenyleg". ;)

Rohadt unalmas mar egy u.n. unix portalon allandoan politikaba utkozni.

trey nyissal mar egy politika forumot ahova az osszes ilyen atkerul pliz.

A tech hirekkel nincsen gond, ez viszont szintiszta politika. Ha erre vagyok kivancsi, majd olyan oldalakat olvasok.

Egyre inkabb a bulvarhirek es a megoszto tartalmat fele viszed a dolgokat es a hozzaszolasok is egyre gazabbak. Szived joga, de szamomra nincs ertelme ezzel barmilyen kozosseget vallallni ugyhogy kerek egy torlest igy tobb mint 16+ ev utan.

"Rohadt unalmas már, hogy unix portálozzák ami nem az.."
- de az volt, nem igaz? :) azért mert te idővel átnevezted valami mássá, úgy hogy a mozaiknév változatlanul megmaradt és nem kommunikáltad határozottan a brand változást, még nem feltétlen a tájékozatlan olvasók hibája.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

De akkor most minek a rövidítése a HUP? Ez nem derült ki továbbra sem. :)
(Bár mondjuk szerintem a 'Hungarian Universal Portal' simán beleférne (bármennyire is suta), amennyi nem számtech-téma előfordul itt mostanában...

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

"Key moments from the video can be found at the following timestamps:

  • (00:00:00 – 00:01:12) Google co-founder Sergey Brin states that the weekly meeting is “probably not the most joyous we’ve had” and that “most people here are pretty upset and pretty sad.”
  • (00:00:24) Brin contrasts the disappointment of Trump’s election with his excitement at the legalization of cannabis in California, triggering laughs and applause from the audience of Google employees.
  • (00:01:12) Returning to seriousness, Brin says he is “deeply offen[ded]” by the election of Trump, and that the election “conflicts with many of [Google’s] values.”
  • (00:09:10) Trying to explain the motivations of Trump supporters, Senior VP for Global Affairs, Kent Walker concludes: “fear, not just in the United States, but around the world is fueling concerns, xenophobia, hatred, and a desire for answers that may or may not be there.”
  • (00:09:35) Walker goes on to describe the Trump phenomenon as a sign of “tribalism that’s self-destructive [in] the long-term.”
  • (00:09:55) Striking an optimistic tone, Walker assures Google employees that despite the election, “history is on our side” and that the “moral arc of history bends towards progress.”
  • (00:10:45) Walker approvingly quotes former Italian Prime Minister Matteo Renzi’s comparison between “the world of the wall” with its “isolation and defensiveness” and the “world of the square, the piazza, the marketplace, where people come together into a community and enrich each other’s lives.”
  • (00:13:10) CFO Ruth Porat appears to break down in tears when discussing the election result.
  • (00:15:20) Porat promises that Google will “use the great strength and resources and reach we have to continue to advance really important values.”
  • (00:16:50) Stating “we all need a hug,” she then instructs the audience of Google employees to hug the person closest to them.
  • (00:20:24) Eileen Naughton, VP of People Operations, promises that Google’s policy team in DC is “all over” the immigration issue and that the company will “keep a close watch on it.”
  • (00:21:26) Naughton jokes about Google employees asking, ‘Can I move to Canada?’ after the election. She goes on to seriously discuss the options available to Google employees who wish to leave the country.
  • (00:23:12) Naughton does acknowledge “diversity of opinion and political persuasion” and notes that she has heard from conservative Google employees who say they “haven’t felt entirely comfortable revealing who [they] are.” and urged “tolerance.” (Several months later, the company would fire James Damore allegedly for disagreeing with progressive narratives.)
  • (00:27:00) Responding to a question about “filter bubbles,” Sundar Pichai promises to work towards “correcting” Google’s role in them
  • (00:27:30) Sergey Brin praises an audience member’s suggestion of increasing matched Google employee donations to progressive groups.
  • (00:34:40) Brin compares Trump voters to “extremists,” arguing for a correlation between the economic background of Trump supporters and the kinds of voters who back extremist movements. Brin says that “voting is not a rational act” and that not all of Trump’s support can be attributed to “income disparity.” He suggests that Trump voters might have been motivated by boredom rather than legitimate concerns.
  • (00:49:10) An employee asks if Google is willing to “invest in grassroots, hyper-local efforts to bring tools and services and understanding of Google products and knowledge” so that people can “make informed decisions that are best for themselves.” Pichai’s response: Google will ensure its “educational products” reach “segments of the population [they] are not [currently] fully reaching.”
  • (00:54:33) An employee asks what Google is going to do about “misinformation” and “fake news” shared by “low-information voters.” Pichai responds by stating that “investments in machine learning and AI” are a “big opportunity” to fix the problem.
  • (00:56:12) Responding to an audience member, Walker says Google must ensure the rise of populism doesn’t turn into “a world war or something catastrophic … and instead is a blip, a hiccup.”
  • (00:58:22) Brin compares Trump voters to supporters of fascism and communism, linking the former movement to “boredom,” which Brin previously linked to Trump voters. “It sort of sneaks up sometimes, really bad things” says Brin.
  • (01:01:15) A Google employee states: “speaking to white men, there’s an opportunity for you right now to understand your privilege” and urges employees to “go through the bias-busting training, read about privilege, read about the real history of oppression in our country.” He urges employees to “discuss the issues you are passionate about during Thanksgiving dinner and don’t back down and laugh it off when you hear the voice of oppression speak through metaphors.” Every executive on stage – the CEO, CFO, two VPs and the two Co-founders – applaud the employee.
  • (01:01:57) An audience member asks if the executives see “anything positive from this election result.” The audience of Google employees, and the executives on stage, burst into laughter. “Boy, that’s a really tough one right now” says Brin.

"

Nem szeretek politizálni, de több tízmillió amerikai érzett ugyanígy csalódottságot, akkor miért is baj, ha egy magánbeszélgetés során ezek az emberek is elmondják a véleményüket? Az is köztudott volt, hogy pl. Brin kiment tüntetni másfél éve és nyilatkozott is, amikor Trump kitiltott többek között vízummal rendelkező embereket is. Vagy most miért kéne meglepődni?

Akkor ebben nem értünk egyet. Ha én pl. egy X fős cég vezetőjeként valamit mondok pár kollégának, akkor rögtön publikusnak számít és ki szabad twittelni X bizonyos értékei esetén? Mi az az X?

Illetve továbbra se értem, mi az, ami ebből a videóból szenzáció. A Trump-nak való nem örülés, a fake news elítélése, a Google dolgozók jellemző politikai beállítottsága, stb. mind bőven ismert dolgok és bőven túlmutatnak egy cégen. Biztos még itt a HUP-on is sokan ugyanígy éreznek Trump ellen, egy-egy témában vagy többen is. Sőt, még az is nyilvános, hogy melyik cég melyik pártot támogatja (a Google is támogatta a republikánusokat is). Szerintem maximum az lehet benne újság, hogy kötetlenül fogalmaztak, de egy magánbeszélgetés esetén ebben sincs meglepő dolog számomra.

Megnézted a videót? Most a kedvedért megnéztem ezt a részt. "Praise" alatt azt értik, hogy azt mondta, jó ötletnek hangzik, megfontolják. Ez egy sablon válasz, nyilván nem fognak egy javaslatra rögtön pénzt szórni a kollégáknak (bárcsak!). "Progressive groups" alatt valójában ACLU, Equal Justice Initiative, crisis response meg nem tudom mi hangzott el. Nekem ebből úgy tűnik, hogy nem is a választásra reflektált, mert ebből az utóbbi kettő nem is politikával foglalkozik. Még azt is elárulom, hogy a donation matching független a politikától, bárki bármilyen nonprofitnak adakozhat. Jobboldali szervezetnek, cicamenhelynek, stb., ugyanannyit. Most akkor evvel mi a gond? Esküszöm, nem a Google-t akarom védeni, habár biztos úgy néz ki, de tényleg nem értem :D.

Liberálnácik.

----------------------------
Az emberiség valaha volt legnagyobb tévedése a dízel személyautó...

So much butthurt in such small place! Bueno!
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "