Nyílt forrású java projektek gyakorlásra

Fórumok

Sziasztok!

Szeretném átképezni magam java-ra, pár hónapja kezdtem. Kérlek írjatok nyílt forráskódú java projekteket (lehetőleg github reposokat) amihez tudnék javításokat, új funkciókat beküldeni gyakorlás céljából. Próbáltam keresgetni, de jobb szeretném ha olyanokat tudnék bővíteni amit a magyar közösség is használ. Lehetőleg olyanokat írjatok ahol aktívak a collaborator-ok és nem kell heteket várnom meg sírnom nekik, hogy átnézzék és elfogadják a PR-t. :)

Köszi!

Hozzászólások

En a Spring Shell-t forkoltam nemregiben*; ha letisztazom, lehet kuldok PR-t is.

Annyira nem aktiv a project, de viszonylag kicsi, es ha Javazni akarsz, akkor a Spring majdhogynem elengedhetetlen. Ez project talan ad egy kis betekintest.

Nem mellesleg van sok issue es feature request, ami elindithat, viszont nem tudom hogy a karban tarto srac mennyire aktiv. Gondolom PR-re felfigyel azert.

* ez azt is jelenti, hogy ha kerdesed van, meg talan tudok is valaszolni :)

Szerk: vagy ha szeretnel nekem segiteni, feltehetem a forkot egy public repoba :)

Gyakorlatilag egy mindmap-be oltott notepad app, elsore CLI alapon, mert PoC, meg mert konnyu osszerakni; jelenleg azon gondolkozom, hogy hogy kene megoldani egy macOS (cross platform iOS, amit rebesgetnek?) nativ frontendet elerakni, majd szep lassan a kezdeti Javas implementalas utan migralni a funkciokat. Cloud, vagy local + IPC? Mindkettonek meg van az elonye, es mivel Spring project, barmelyikre is essen a valasztas, egyeszerunek kell lennie a megoldasnak.

Vonatkozo topic: https://hup.hu/node/158554

Igazabol sok ertelme nem hiszem, hogy lenne portolni, mert alapvetoen csak skeletonnak hasznalnam, hogy a segitsegevel migralni tudjak nativra. A CLI reszt esetleg meg lehet tartani, de lehet erdemes valami nem-JVM nyelvre atirni, a JVM indulasa azert eleg sok overhead egy lightweight CLI tool eseten (bar lehet csak a Spring indulasan kene optimalizalni).

Szerk: amugy nem lenne rossz felszedni egy kis Scala tudast, de ha megint elvesztem a fokuszt, akkor sose lesz kesz a project :)

Mi fejlesztunk egy cuccot a neve Cloudbreak. Kb 20 magyar fejleszto van a projekten full time, szoval eleg aktivak vagyunk :D rank nem nagyon kell varni. Tovabbi elonye a projektnek, hogy a Java mellett szamos egyeb teruletet is erint a szoftver, szoval rajtad mulik, hogy melyik reszehez nyulsz hozza. Szivesen segitunk, szivesen fogadjuk a pr-eket, en szemelyesen nagyon szivesen kritizalom masok munkajat :) es nem utolso sorban akar foglalkoztatni is tudunk ha latjuk a szandekot es te is kesznek erzed magad ;)

-
Advanced testing of Golang applications

Ha megmozgat az Imperum Galactica 1, akkor lehet erdekel, hogy van egy nyilt forrasu java re-implementacioja. https://github.com/akarnokd/open-ig

Van egy csomo nyiltott issue, egy-keto nem tunik olyan veszesnek megoldani.
Az owner magyar, baromi jo programozo amit lattam a munkajabol, mellesleg az RxJava egyik legnagyobb contributor-a.

Sajnos nem tudom, hogy mennyire gyakran nezik a pull requesteket.

Ha van valami pain pointod, dolgozhatsz annak a megoldásán is.

Én most kezdtem Scalában egy olyan toolt írni, kb mint a MeetBot csak nem IRC-re, hanem local futna, és egy userrel. Ennek elsőre látszólag semmi értelme, viszont olyanokra lenne jó, hogy meeting közben bedobálok egysoros szövegeket neki, parse-olja, majd
- meeting végén kimegy a memo minden résztvevőnek
- az action itemekből Jira ticket lesz
- követné az agendát és segítene tartani az időt
- ha valami témával nem végzünk, tegye be a következő agendába
- stb

Nem tunik rossznak ez a MeetBot, lehet egy-ket otletet felhasznalok majd belole.

Amugy az altalam elkezdett project itt talalhato: https://github.com/hevi-public/

Build:
- clone spring_shell repo
- switch to enter_as_command branch
- mvn clean install

- clone note repo
- mvn clean package
- java -jar target/note-1.0-SNAPSHOT.jar

A standard Spring Shell cuccokon kivul tud:

- Enter (ures soron) modot valt
- Modok jelenleg: COMMAND (standard Spring Shell behaviour) / ADD (add new note) / TAG CURRENT NOTE (tag last added note) / FIND (find note)

Ami tetszett a MeetBotban az a tranzakcio kezeles (#startmeeting vagy mi), valami hasonlot lehet en is implementalok majd.

Kicsit meg funkcioszegeny szegeny, de mult het vegen dobtam ossze a nagyjat, szoval van meg mit csinalni vele. Aztan ha mar viszonylag elegedett vagyok a feature-okkel, akkor el kell kezdeni valami GUI-t is faragni hozza.

Es sorry OP-tol az off-topicert :)

Szerk: azt viszont nem banom, ha azt meg ezt osszeeresztjuk, aztan sunmao is tud Scalazni / errotan tud Javazni, meg mindket project is halad rendesen :) Mondjuk mixed (Java + Scala) projecten meg nem dolgoztam, de elvileg kivitelezheto.

Szerk2: ja, azert nem akartam meg kirakni a projectet publicba, mert egyelore file-ba ment es hardcoded a path. Egyelore a FileHandler class-ban lehet megvaltoztatni. Szerk3: fixed