Tisza Cipő

Sziasztok!

Érdekelne a véleményetek a Tisza cipőkről, nem olcsók, ugyanakkor a neten elég kevés véleményt találni, azok is régebbről.

Mennyire érik meg a ~30ezer forintos árukat?

Hozzászólások

Ezért lehet sokat fogok kapni, de szerintem egy kalap szar :DDD
Havernak is és nekem is volt, több is, mind szétjött elég gyorsan, pedig nemvolt megpróbáltatásoknak kitéve.. "garancia" pedig csak DAS segítségével lett, mert meg akartak minden szart magyarázni.. :) Fogy.védelem is odalépett a helyi boltnak ezután.

Hasonlo tapasztalataim voltak a Zeg-i markakerben, a superstar kinezetu cipojuk kb 3
honap alatt kuka lett es ra akartak kenni h mert biztos fociztam benne, mondtam nekik h koszi az altalanositast a kozepsulisok neveben, de gyulolok focizni, meg ha a bringazassal akartak volna peldalozni nagyobb eselyuk lett volna de mondtam nekik h arra van kulon spd-s cipo ugyh csere vagy fogyved

A Superstar szar lett, többször is írtam róla ezen az oldalon. A családban valaki min. 15-20 éve árul Superstar-t, egyre szarabb a minősége. Volt egy széria, amire elismerte az Adidas, hogy gyári hibás. Az orrán levő gumi borítás mindkét oldalon szétnyílik, elválik a bőrtől. Annak idején szó nélkül cserélték.

Ennek ellenére, vettem Superstar-t, jelenleg is hordok jó párat (most is az van rajtam), de csak azért, mert nekem rohadt kényelmes. Nem a minősége miatt.

A Tisza nekem eddig - lekopogom - nem okozott ilyen csalódást.

--
trey @ gépház

Ehhez képest a Decathlonos tízezer forintos kirándulócipőm 5 éves és úgy néz ki mint ami még 5 évig fogja bírni. Tavaly kitettem egy 12 éves Decathlonos szandált, mert az UV miatt kifakult, de amúgy teljesen rendben volt. Amit lehet a franciáktól veszek jópár éve. Példás a garanciális ügyintézés és nagyon minőségi a sajátmárkás cuccaik többsége.

A bena vagy es a siman csak nincs szerencsed eleg erdekes igy egy mondatban :D

Amugy ez lehet labfuggo is. Pl nekem olyan a jarasom es a futotechnikam is ,hogy kb barmelyik Adidas futocipot szarra taposom hetek alatt (vagy a talp melletti varras/ragasztas vagy az orr resze megadja magat) mig a Nike futocipok az esetemben birjak eleg jol.

Pedig probalkoztam nem kevesszer. A Vaci utcai Adidas boltban mar rettegtek tolem ha vettem valamit.

A csajomnak van, evek ota "mukodik" az az egy darab.
Azert ebbol igazan sokat nem vonnek le.

Mennyit használja?

Én a legtöbb munkanapon olyan 7000 és 10000 lépés között teszek meg, néha hétvégenként megyek többet, de ez ritka. Vannak napok, amikor nagyon keveset sétálok.

Nekem tipikusan a cipők talpa kopik el, általában fél évig bírják. Most volt egy Decathlonos cipőm, az valami csoda volt. Nagyon vékony, de nagyon kemény műanyag talpa volt, és a talp bélés meg akkora, mint rendes cipőnél a talp + a bélés. Így a rugalmasság és a kinézet ugyanolyan, mint az átlagos cipőn, de a konkrét kopó réteg erős. Ez bírta kb. 2 évig (vagy 3?) de mostanra kilukadt, és már a Decathlonban is mindenféle járást segítő kialakítású cipők vannak, de nem a tartósságot hangsúlyozzák.
Gondolom megint fél évig bírja majd.

Szerintem semennyire.
Kelkáposztaszagú, pállott Kádárizmus, Duran Duran, Casucci, Kaja Goo Goo.
2RULE csuka meg gumicsizsma' lesz csak elfogadott nemsokára.
--
God bless you, Captain Hindsight..

A 30e Ft-ból 4-8e Ft a brand. A 22e Ft-os cipők pedig 1.5x annyiba kerülnek, mint a normál 15e Ft-os cipők, ami kb. az origo (értsd: nulla pont, átlag). A 7e Ft-os cipők vásárlói pedig azok, akik az Auchanban vesznek Celeron gépet otthonra...

> amit nyugodtan lehet mondani, hogy a legjobban hasonlítson a láb formájához. Erre a futócipőnél nem fogsz jobbat találni.

Dehat ez abszolute nem igaz. Ha hasonlit a lab formajahoz, akkor az olyan, mint egy manko -- ott tamaszt, ahol a labadnak is meg kellene tartania magat. Szoval semmifele modern nezopont szerint nem allja ez meg a helyet.

----------------------
while (!sleep) sheep++;

En a Nike futocipoimmel vagyok igy. Probaltam tobbszor adidast de a labam nem szereti es szejjelgyilkolja a cipot pillanatok alatt szoval maradtam a Nike-nal illetve van par New Balance-om is.

Jo fius cipom meg altalaban Panama jack. Draga de legalabb nem szar es nagyon kenyelmes.

Mondjuk a cipokkel ugy vagyok ,hogy az alkalomhoz valasztok (turazni nem futocipoben futni nem hegymaszo bakancsban kell)

Kb annyiért vettem 2,5 éve én is az Asics futócipőm. Viszont semmivel sem bír többet, mint a 10-13k-val olcsóbb Saucony-m és nekem komfortra sem érződött jobbnak.
Legközelebb akkor veszek Asics-ot, ha lesz leárazva valahol (a Decathlonban láttam Cumulust 27-ért, az már baráti).

Futni mondjuk nem celszeru benne 10 ev utan. (3 ev utan se.) A futocipoket a gyartok 500-700 kilometerre es 2 evre tervezik, utana nem nyujtja azt, amire terveztek. Szoval sajnos ha rendszeresen edzel, akkor akar 2-3 havonta uj futocipot illik venni.

----------------------
while (!sleep) sheep++;

2-3 havonta azért nem, de évi 2 cipőt simán elhasználok edzésre. 60-62 kg között mozgok súlyban, ezzel kibír 1200 km-t is akár, de 800-1000 (attól függ, hogy tempóra vagy távra való) felett már azért lehet érezni hosszabb távon, hogy nem stimmel. Ezután még mindig úgy néz ki, mint ha most vettem volna, ezért megy utcainak, vagy ha az még épp rendben van, akkor felajánlom rászorulóknak.
Duplán bebaszna a 3 havonta cserélgetés... Kb. 200 km alatt hozzám alakul az új cipő. Ezt a bejáratást mindig az cél esemény előtt 2 hónappal megejtem. Aztán a nagy esemény után visszaminősül edzésre, vagy rövidebb távra még jó lesz.

A körbefutja a Balatont nem egy eseményt takar. Van ahol több napra van osztva, hosszú távokkal és pihenőkkel, és van ahol egybe van 221 km. Az ultra kicsit más felkészülést igényel.

--
openSUSE 42.2 x86_64

De pl. egy Nike Vaporfly 150 km-ig (!!) adja azt, amiért veszik az emberek (kb. +2% tempó maratoni távon).

Nekem kb. 800 km-t megy egy cipő, néha kevesebbet (pl. a Nike-ok kevesebbet, Mizuno többet, Vibram Fivefingers kevesebbet...)

----------------------
while (!sleep) sheep++;

A nike egy divat szar. Nem a cipő adja a tempót, hanem a felkészültség. Amit én használok, annak van lassabb és gyorsabb tempóra való változata. Ez össz. annyit takar, hogy másképp van a talpa megcsinálva. Mivel a gyors tempónál másképp érek földet, mint lassúnál, más talpformára és elnyelő képességre van szükség.

--
openSUSE 42.2 x86_64

Ez tényszerűen fals állítás. Nemrég készült igazán igényes, részletes kutatás a cipők adta előnyről, és ott szépen bemutatták, hogy a Nike Vaporfly 4%-al jobb időket eredményez, mint az átlag cipő.

https://www.nytimes.com/interactive/2018/07/18/upshot/nike-vaporfly-sho…

A Nike (is) elég sok pénzt öl kutatásba, és meg is terül nekik. Én nem annyira kedvelem őket, mert minimalistabb cipőben futok, de tény, hogy ha nem zavar a drop, akkor a Nike az egyik legjobb manapság (ha hajlandó vagy költeni 500 km-enkent 40e forintot).

A tempót a felkészültség, a körülmények, az eszközök (cipő) és a véletlen adja. Nyilván a felkészültség számít a legtöbbet, de pár százalékot a cuccok is számítanak. Ha négy órás maratont futsz, akkor nyilván felesleges ilyesmikkel foglalkozni, de ha komolyabban tolod, akkor egy-ket százalék plusz fél éves keszuletet helyettesíthet. (Elit szinten meg még többet.) 3:10-rol 3:00-ra lemenni kegyetlen sok munka amatőr szinten, ha egy új cipő ad ehhez 5 perc mínuszt, az tényleg fontos.

----------------------
while (!sleep) sheep++;

Na most jött meg a második converse cipőm Kínából, a hazai ár pontosan feléért. Osszehasonlitva: eddig háromféle gyártásom van, kínai, vietnami, indiai. Mindhárom kb egyforma, minőségben nem látok különbséget, az itthon vásárolt teljesen ugyanaz az anyagminőség és kivitelezés. Ez bizony vagy nem hamis, vagy a hazai is eleve hamis.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Ha arra célzol, hogy a kínai termék gagyi, akkor vagy nem vásároltál még az alin, vagy nem a minőségi termékeket választottad, hanem az olcsót. Gagyi mindenütt van, Kínában viszont már egyre kevésbé.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Nekünk nagyon bejött, idén cseréltük le az előzőket párommal, amik 2 évesek voltak. Azt leszámítva, hogy kicsit megkoptak, a mai napig hibátlanok. Az újak is elég jól bírják eddig, bár most az egyiket vissza kell vigyük, mert a talp betét alatt lévő puha valami párom egyik cipőjéből elmállott érdekes módon. Viszonyításképpen nekem eddig semmiféle (se adidas se egyéb "nagy" márka nem bírta 6 hónapnál tovább a lábamon). Nagyon kényelmesek, nem büdösödik (a lábam se) szemben kb bármi másik eddigi cipővel. A fehéreket érdemes kerülni az eladók szerint is, a többivel nem lesz gond. Erősen javaslom az Astorián lévő boltot (ha BP-i vagy), itt korrektek az eladók, a többi boltra hallottam rosszakat.

Szerintem csak a nosztalgiát próbálják meglovagolni és ennek megfelelően túlárazott középkategóriás cipők.
Lásd Minden időben..
A keresztlányom vett ilyet, aminek nagyon örült, de nem lelkesedett annyira érte mint általában a divatos dolgokért.
Gyerek és ifjú koromban volt Tisza cipőm. Az akkor megérte az árát a legjobbak közé tartozott mint a Trapper farmer is. Igaz ezek voltak elérhetőek és megfizethetőek ráadásul elég tartósak is voltak. A fazon (mai szóval dizájn) is elfogadott volt mind a kettőnél. Az Adidas cipők és a Levis meg Wrangler farmerek nehezen beszerezhető méregdrága termék volt főleg a 60-as, 70-es években Nyíregyházán. A Szegeden élők a piacon könnyebben elérték Jugoszláviából hozott szajrékén.
Azért aki akarta az hozzá tudott jutni a márkás dolgokhoz is, 3-5-10 szeres áron mint a hazai Tisza és Trapper márkákhoz. Sőt szerintem egy-egy darabot mindenki be is szerzett de nem öltük magunkat azzal, hogy csak olyat hordjunk. :)
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Nekem több is van, a legutóbbit nincs egy hónapja, hogy vettem. Az egyik majdnem 5 éves, nincs semmi baja. Kényelmes, de a cipó olyan, hogy azt próbálni kell. Ami nekem kényelmes, az pl. egy medvetalpas másik embernek kényelmetlen.

Menj el, próbáld fel, ha tetszik vedd meg. Minőségében veri az Adidas Superstar-t, ami egykor a tartósság jelképe volt nálam. Most van 6 Superstar-om, mindegyik itt-ott jön szét, főleg az orruknál törnek ketté. A Tisza-val nincs ilyen problémám.

--
trey @ gépház

Persze sok pénz a harmincezer, de nemrég dobtam ki az elsőt, amit kb. hét éve vettem. Úgy vettem észre, az életciklus kb ez: 2 év melóban, 2 év szabadidő, 2 év kertészkedés, kuka. Összesen eddig négyet vagy ötöt vettem.

3 pólót vettem eddig évekkel ezelőtt, sokat hordom őket és semmi bajuk. Nem rongyosodik a gallérja és szerintem az anyaguk is nagyon jó.

Most fogom 4. pár cipőmet venni. Éjjel nappal hordom őket, annyi a rossz tapasztalat, hogy a bal sarka az egyiknek "cuppog", de ez valószínűleg a ferde csípőmre vezethető vissza, mert a bal sarka is jobban lekopott....;D

Rászántam magam én is (elég sóher vagyok így a 10 ezer már rendesen a fájdalom küszöb felett van egy pólónál), érzetre és viseletre képtelen lettem volna megmondani, hogy nem 100 % pamut.
Gyorsan szárad, alig kell vasalni, a kidolgozáson látszik, hogy minőségi termék.
Messze a legjobb minőségű pólóm.

Sportsdirect-ről a Slazeenger galléros tenisz poló, nagyon jó anyagból 1700ft. Persze párban árulják, tehát 3400ft két darab, viszont ennyi pénzből hat darab galléros jön ki, onnan megvéve. Van amelyik galléros póló 3 éves, de szinte mintha új lenne, pedig szárítógéppel is gyötröm őket.

Az semmi. Mikor keresek valamit a nav oldalán, pl. szja vagy hómoffisszal v. szépkártyával kapcsolatban, kidob egy találatot. Legyen mondjuk 6 hónapos hír. Közelstávol nincs hasonló találat a keresőjük szerint.

Aztán kiderül (gugli, v. valamelyik a 150hazai hrportál közül cikjezik róla), h. annál már van újabb mondás is ugyanazon témában. A régi cikkbe nem írják bele h. azóta már van újabb ami felülírja régit. De legalább az újban sincs hivatkozás a régire, hogy ezt meg azt érvénytelenítette. Ennyit a kibaszott nav-ról :)

Üdv!

Nekem négy pár Tiszám is van, minden évszakra külön fajta. Imádom őket. Nálam sokkal strapabíróbb cipőknek bizonyultak, mint a kommerszebb márkák.
A legidősebb Tiszám 5 éves, és tényleg csak a külső kopások látszanak rajta, szerkezetileg nagyon egyben van, jó kis cipő.
Amit észrevettem, hogy kezdetben kicsit kényelmetlenek tudnak lenni, de ha betörted őket, onnantól nagyon kényelmes.

Persze az ismerőseim kicsit hülyének néznek, amikor megtudják, hogy mennyit adtam ki értük, de azóta sosem kellett cipőt vennem.

Én ezt úgy szoktam, hogy bemegyek a boltba és felpróbálom a cipőt. Ha valahol szorít, esetleg csak nem érzem kényelmesnek, akkor felpróbálok egy másikat. Ha nem találtam kényelmes cipőt, akkor egy másik boltban folytatom a keresést. Szerencsére most már tudom melyik boltba kell először menni, és ott mindig találok megfelelő cipőt. Korábban egy cipővásárlás 1-2 hónapos kereséssel indult.

Kb. 2 eve vettem egy par Tisza cipot es most is hordom, ezalatt az ido alatt volt mas (olcsobb, nem markas) cipom ami teljesen tonkrement. Szerintem megerte az arat, de teny, hogy nem olcso es a 'T' betu miatt (is) vettem. Ahol elek nem lehet kapni :)
Ami erdekes: egy (kulfoldi) ismeros rendszeresen vesz Tisza cipot ha M.orszagon jar, nagyon bejon neki.

-----
"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

hasonló ismerős nekem is van. itt lakik mo-on, de minden létező tisza cipőt megvesz, limitált, nem limitált, mindegy. ügyvéd a lelkem, úgyhogy belefér. magyar származású, gondolom innen a gyűjtési mánia, de élete nagy részét külföldön töltötte.

"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

Első Tisza cipőmet gyűröm, 3-4 éve vettem, előtte mindenféle Adidas/Nike/noname cipőim voltak, jellemzően 15e Ft körüli árkategóriából. A fűző a felső lyukaknál elrojtosodott és elszakadt időközben, így azt cseréltem. Kívülről pont úgy néz ki, mint egy ilyen idős cipő, belül a talpbetétből elkezdett kimorzsolódni az anyag, de még mindig baromi kényelmes hordani. Sosem volt ilyen kényelmes cipőm, bár ez lehet inkább engem jellemez, mint a Tiszát :)

Ami még jó (bár ez nyilván szubjektív), hogy tök jól néznek ki. Minden évben frissül egy kicsit a felhozatal, lesz újabb cipő ami láttán megcsordul a nyál a szájban.

Az árnál azért azt is érdemes figyelembe venni, hogy egy kis magyar cég kis darabszámban gyártja ezeket a cipőket, nem egy gigamulti importálja Ázsiából tonnaszámra. Nálam ez is egy érv a Tisza mellett.

Ami rossz, hogy keveset gyártanak, hamar elfogynak a méretek. Ezzel mondjuk elsősorban magukat szivatják, a mostani felhozatalból pont vennék egyet, de nincs megfelelő méret...

Olyan furcsa, hogy 2-3 évet már jónak tekintetek sokan..ha ennyi idő alatt szétmenne a cipő, csak egyszer vennék olyat, nálam legalább 4-5 évig kell bírnia egy cipőnek (elsősorban az általános, utcai használatra), különösen, ha 20-30-40e Ft-ot kiad érte az ember..Az előző cípőmet 10 év után dobtam ki, amikor szegény már nagyon feladta a talpánál, máshol akkor sem volt nyoma az időnek.

Az eddigi legdrágább utcai cipőm ~ 35 000 Ft-ba került, 3/4 évet bírt. A 15K - 20K kategória valódi bőrből jellemzően fél év körül tart ki.
Általában a talpuk kezd leválni, vagy kilyukad a kopástól, esetleg kitörik az oldaluk azon a részen, ahol a lábujjaim kezdődnek és minden lépésnél meghajlik.
Csak én vagyok ilyen cipőgyilkos?

Nem, néha kísérletezem és akkor az a vége, hogy 1 év után már kevésbé vállalhatóan néz ki az adott darab, de ez szégyen, most éppen egy Geox-szal jártam így, ami szintén nem pont a legalja-kategória. De megtanultam már, ha tartós, strapabíró cipőt akarok, melyik márkát veszem és akkor nagy baj nincs, de ezt vállalhatatlannal gondolom, hogy ennyi pénzért ezt kapjuk, ahogy írtam, a 2-3 év is a vicc-kategória számomra, de ez a párhónapos-egyéves kifutás egyszerűen rossz vicc.

Nekem egyszerűen a talpak lyukadnak ki.. (Úgy szoktam észrevenni, hogy esőben kezd a lábam a cipőben vizesedni. :( ) Ilyenkor a felsőbőr rendszerint még jó állapotban van. (Egy cipő max 1 évet bír ki nálam, pedig vigyázok, hogy amit választok tartósnak nézzen ki, műbőrt nem veszek. - Igyekszem akciósan vásárolni, de ált. 20 ezer alatt szoktam maradni, esetleg 1-2-vel felette, - de akkor éppen leszakadt a lábamról és promt kell valami a helyére. - Szeretem a "Lasocki" márkát. A CC-ben mindig találok belőlük kényelmes cipőt. "Tiszám" még nem volt, de hogy "marketingeltek" mellette, lehet kipróbálom egyszer.

Ez mondjuk attól is függ ki mennyit megy benne. De alapvetően én is jobban örülnék ha évekig lehetne használni egy cipőt. Az esetek nagy részében a felső rész kb alig használt viszont a talpát olyan szinten koptatom, hogy minimális esélyt érzek 2-3 évnél többre.

+sok

2003-ban vettem két pár Rockport sportos utcai cipőt, 30-40 (de max. 50) dollár volt egy pár. (Hetekkel előtte 210 Ft-ért vettem a dollárt.) Az egyik pár még mindig használatban van, igaz, azt sokáig nem nagyon használtam, mert rosszul kötöttem meg a fűzőt, és mindig kibomlott. A másikat viszont sz*rrá használtam, mégis kibírt kb. hét-nyolc évet(!). Akkorra is az lett a legnagyobb baja, hogy (érthető módon) a saroknál teljesen elkopott a talpa, egyébként kopottas külsejű, de még viselhető lenne.

Azóta sem volt ennyire jó cipőm, még drágáér' se, nemhogy tisztességes árért.

- - -
TransferWise

négy hónap alatt töredezett - szakadt széjjel a "bőr", pedig eleinte párhetente az általuk javasolt cuccal ápoltam, mostam, majd befújtam.

Kínai fos az egész.

"Mennyire érik meg a ~30ezer forintos árukat?"

Van olyan cipő, ami megér ennyit? Én 15-20 felett soha nem adok cipőért. Tapasztalatom szerint ennyiért vannak a megfelelő minőségű, jó darabok. Szóval ha a minőségük jó is, az ár harmadát a márkanévért adod.

Amikor a japán autógyártók Angliában építettek gyárakat, meglepve vették észre, hogy hiába volt a termékfejlesztés és vállalatirányítás továbbra is Japánban, és Angliában csak a processzeket kellett követni az embereknek, mégis egy csomó selejtet sikerült gyártani, és az eladott autók is megbízhatatlan vacak terméknek bizonyultak.

Szóval de, az, hogy hol gyártanak valamit az elég fontos tényező tud lenni.

Ha a Magyarországon gyártott autók megbízhatóak, jó minőségűek, az nem csak az anyacég érdeme (persze jó nagy részben az övék is).

Lehet nem hívjuk angolnak, de attól még angolok csinálták és látszik is, mert például a második generációs Avensisek és Corollák a gyártás első két évében nem voltak ugyanaz a műszaki minőség mint az első széria. Lásd pl. ugyanezt a török Renault-k esetében. Számít a helyi munkaerő minősége.

"Lásd pl. ugyanezt a török Renault-k esetében."

Ott az anyagminőség sem ugyanaz. Pl.: a török Renault Clio-k esetén gyakori hiba volt a hátsó dobfékek ferodol rétegének a leszakadása, ami beszorult és leblokkolta a hátsó kerekeket egy tolatáskor, ezt nem Juszuf művelte összeszereléskor a kis kezeivel, sokkal inkább a francia gyár, a keletre az is jó lesz hozzáállással.

"Számít a helyi munkaerő minősége."

ez ennel bonyolultabb szerintem. az anya ceg emberei veszik fel a munkasokat, kepzik ki a hr reszleget es ok dontik el, hogy milyen szinten maradnak. persze biztos vannak kulonbsegek orszag szinten is, de a cegtol is fugg milyen meritest hasznal belole. az altalanos elkepzelessel szemben hogyan allnak itt a munkahoz az opel, a suzuki, az audi es a merci is jol mukodik nalunk. feltetelezem a bmw sem lesz kivetel.

a torok toyota aurisra mondtak, hogy botranyosan szar peldaul es koze nincs a toyotarol kialakult megbizhatosagi kephez.

"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

ami ott érdekes, hogy a seat ateca és skoda karoq ugyanazon a gyártósoron készül, jó eséllyel takkra ugyanazokkal az arcokkal. persze más típusuknál lehet még igaz ettől. egyébként feltételezem az imidzs miatt van egyfajta, lehet mesterségesen felállított, sorrend a vag cégei között. de például az nekem nem tiszta, mondjuk órákat azért nem töltöttem a kiderítésével, hogy a skoda-seat párosból melyik van feljebb pozicionálva vag-on belül.

"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

Meg kell hagyni a tiszacipok nagyon jol neznek ki.
En megis ezt a fajta nike sportcipot preferalom:
https://playsport.hu/nike-ferfi-utcai-cipo-t-lite-11-nbk-888507492791.h… (ez nem reklam, csak itt talaltam meg a kepet, a hivatalos oldalukon nincs fent)
mivel fekete hasitott bor barhova fel lehet venni, es nagyon kenyelmes a futocipo szeru talpa miatt.
mondjuk az idetlen pipa nelkul szebb lenne.
mar a harmadik generaciot nyuvom (kb 2 evet bir a talpa) es mintha rontottak volna a minosegen, de ezzel egyutt nagyon megvagyok vele elegedve, sose faj a labam. Regen az adidasnak is volt hasonlo fekete sportos borcipoje, de azt egy ideje mar nem latom sehol.

"off"
Egyszer vettem egy klumpát amit sohasem hordtam, majd évekkel később bevittem a munkahelyemre. Néha felvettem, mivel egészségesebb cserélgetni a cipőket napközben, mint egyben ülni. Egyszer véletlenül abban mentem haza. Azóta, ha lehet kapni a méretemben ezt a fajta klumpát megveszem mindet. Olcsó és cserébe hamar tönkre megy, de legalább kényelmes. Az aszfalt 1-2 hónap alatt megeszi, ha sokat sétálsz benne, én pedig sokat sétálok benne. Van sötétkékben és feketében is. Amikor hosszúnadrággal hordom az emberek észre sem veszik. :) Nálam márciustól novemberig klumpaszezon van, nem akarok felvenni semmi mást.

Ő az:
https://www.reno.hu/bioline-klumpa-fekete-92928/
Most látom házicipőnek ajánlják. :) Én utcára is használom és dobom őket ki sorba, de szeretem. Szeretek cipő nélkül vezetni, így emiatt is nagy a szerelem a klumpákkal.

Nekem ilyenem van:
http://collection.thinkshoes.com/en/mens-shoes/wolfi/3-83702-00

Eg es fold a reno-hoz kepest. Nem tudom, hogy Mo-n lehet-e kapni. De egyet osszehasonlitasi alapnak szerezz be:)

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

+1

7 éve használok én is ilyen "házipapucsot" munkában, és nagyon szeretem. Az enyém vmi drága modell volt, 20-30000Ft körül, csak az irodában használom, még jól bírja a strapát. Ráadásul (valamennyire) ESD-védett is, ami az én munkámnál csak előny.

Rossz érzés 10-12 órákat egy zárt cipőben tölteni (2011 előtt én is ezt csináltam).

Nekem rossz vele a tapasztalatom. Nem veszek többet. A boltív benne elengedte magát és lapos lett a talpa, kényelmetlen.

Nem sajnálom a pénzt a cipőtől, általában nagyon strapabíró gore-texeseket hordok, 3-5 ezer km-t bírnak, illetve márc-nov időszakba túra szandált. Eszembe sem jutna tiszacipőt venni, bár rendszerint preferálom a hazai gyártást. Láttam néhány darabot mások lábán, tudtam mire használják és nekem úgy tűnt, hogy fasorba sincsenek mondjuk a columbiával. Árban meg majdnem ott van.

> Sol omnibus lucet.

"talában nagyon strapabíró gore-texeseket hordok"

Ja, hogy vedjen a beazas ellen, ami idehaza utcan sosem tenyezo, de legalabb szarul is lelegezzen, hogy jol belerohadjon a labad. :^)

----------------------
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"
--> YouTube csatornám

Lasocki bőr = nem létező kategória
Joseph Seibel esetleg

Papir a talpbetetuk mint a leggagyibb kinainak. Vagyis amikor neztem az volt, elfogadhatatlan gagyi ha most is igy van.

Akkor egyről beszélünk. Régen kb rendszeresen úgy hullottak el a cipőim(Deichmann 8-10 ezres tartomány), hogy a gumitalp rácsszerkezete fölé ragasztott papír vagy papírszerű anyag szétmállott. Előfordul olyan, hogy ebbe még egy fémlap is volt merevítésnek. A lényeg, hogy a talpbetét is elkezdett szétmenni, és a gumitalp rácsszerkezetét is totál kinyírtam. Ez általában 1 év alatt végbement. A garancia meg azért volt problémás mert elhasználódásra nem vonatkozik ez meg kb az volt. Utána véletlenül rábukkantam a Deichmannban a Gallus márkára. Akkoriban minden cipőjüknek kiszedhető volt a talpbetét és alul látható volt a gumitalp fölött egy keményebb szőttes anyag ami varrva volt a szélek mentén. Na ezek bírták a gyűrődést. Csak ők is elkurvultak és vagy ocsmány, vagy a hagyományos kialakítást kezdték el árulni.
Legutóbbi csalódás egy CAT volt. Eleinte olyan volt járni benne mintha valami puha vatta lenne. Aztán elkopott a sarka és elkezdett fájni benne a bokám.
Most 3 márka van mondhatni teszt jelleggel. GT cipő, Batz, Geox. GT talpa rohamosan vékonyodik. A Batz eddig oké, de kicsit fura a felsőrész érzetre. A Geox(Nebula) még bejáratós de eddig eléggé rendben van. Ha 2-3 évig garantáltan jó lenne a Tisza akkor kipróbálnám, de a sok pozitív mellett azért van negatív is ráadásul az külön kellemetlen, hogy ha garanciális probléma van akkor erősködni kell velük.

Én még a "húszezres" korszakban vettem egyet, szerintem kényelmes cipő, az alap modell tépőzáras változatára neveztem be. Ami probléma volt vele, hogy a tépőzár szerintem az elvárható használati idő előtt megadta magát, folyamatosan elengedett, emiatt kellett selejtezni (ez így is volt szerintem vagy három év, de nem emlékszem pontosan).

Valamint a bátyám által nem kihasználtat még ma is nyúzom, kicsit kopottas, de nagyon kényelmes. Ez egy olyan típus, amit talán csak pár hónapig árultak, új design volt, most még képet se találok róla az interneten. De őszintén? Még ezért se adnék meg 30e Ft-ot mostanság.

Pedig a kosárlabdából kiindulva a lábamon nem szoktam spórolni (igaz, hogy a sportban van lehetőség komoly, 50-60e Ft-os cipőket jó akciókban kifogni, a Tiszánál még nem futottam bele ilyenbe, akkor elgondolkoznék az újbóli vásárláson). Úgy gondolom, hogy erősen túlárazták a terméket.

Nekem Decathlon-ból van mindennapos viseletre cipellőm, és teljesen elégedett vagyok vele. A mostani az olyan másfél-két éves lehet, az előző minimum három volt, amikor nem a cipő hibája miatt (sikeresen ráborult némi favédő alapozó az egyikre...) újat vettem (azóta a régi "munkacipőként" funkcionál).
Anno volt gore-tex felsőrészes PEMÜ-Puma cipellőm, az volt hasonlóan kényelmes és tartós. Volt vagy két pár Geox, de azoknak, a talpa rövid időn belül keresztben eltört, úgyhogy leszoktam róla.

+1 a Decathlonosra, bár nekem a vízállóbb változat van, de kb. ua. Kényelmes, kb. 1,5 év mindenféle évszakban elég sűrűn hordva is jól bírja.
Igaziból szürkés (képen fekete), egyszerű. Talpa esőben meg tud csúszni sajnos kövön, fémen de amúgy oké.
Hozzá hasonló kényelmet csak ősi sima gyöngyvásznas Reeebokban találtam.

Számomra a legkényelmesebb cipőm, amim valaha volt. Tartósságáról annyit, hogy az előzőt 4 év után cseréltem le, de nem azért, mert szétszakadt, hanem mert vettem utána egy másikat.
Csak úgy tudod meg, hogy neked megéri-e, ha egyszer veszel és hordod. Ha alapból sajnálsz cipőre 30e-t, akkor szerintem ne vegyél, de ha van rá keret, akkor érdemes egyszer kipróbálni. Ez persze igaz mindegyik cipőre, mindenkinek más jön be, más kényelmes. Az ára annyi amennyi, az emberek többsége 20e-t megveszi a Chuck Taylort, én inkább azt nem értem.

Na ehhez én is hozzá tudok szólni. A legelső tiszát jó pár éve vettem. 1 év után elkezdett nagyon durván szétmenni a sarkánál. Nagyon fel voltam háborodva mert szerintem ennél többet kellett volna bírnia.
Szombathelyen vettem, mentem is vissza(soproni vagyok), hogy adjanak helyette másikat. Az eladó nagyon készséges volt, azt mondta hogy elég levennem az egyiket és máris megnézi.
Lekaptam gyorsba, ekkor már mosolygott, és mondta hogy nem lesz rá gari. Rá is kérdeztem, hogy ennyiből hogy sikerült ilyen véleményt alkotni.
Annyit tett hogy megmutatta, hogy ilyenkor mit néznek meg előszőr ilyenkor.
Kikötik a cipőfüzőt, és megmutatják a fűzőt hogy mennyire látni rajt hogy sosem volt kikötve és hogy ez így nem rendeltetés szerű használat, így nem él a gari.

Hát jó... - akkor vettem egy újat és elkezdtem odafigyelni, hogy mindig legyen kikötve, és lás csodát müködnek.
Azért mondom hogy működnek, mert még az elsőt sem sikerült elpusztítanom... jelenleg 4 pár van használatban, az alábbiak szerint: 1. (1 éves) munkába járos, bal oldali erősebben használódik, mert motorral járok és hát a váltókar erősen szexuálja. 2. (3 éves) kutyaséta/olyan hely ahova még "szép cipőben kell menni", de koszos sáros lehet 3. (4éves) kondis cipő, ez kissé szét van már, lóg a bele, de heti 4 alkalommal 2 órát még a lábamon van. 4. (5éves) kerti/fűnyírós cipő.
Itt még annyit jegyeznék meg, hogy napi szintén 9 órát + heti 4 alkalommal +2 órát van a lábamon tisza. Ehhez hozzájön +1 óra napi használat(kutya séta). Ez 3 különbőző korú cipővel történik 12 órában. Eléggé természetes nekem, semmi féle problémát nem okoz hogy 10-12 órát van a lábamon szemben olyan cipőkkel ahol mondjuk örülök ha végre le lehet venni...

Véleményem szerint nagyon jó cipellő, viszont ez eléggé emberfüggő lehet, olyan szempontból, hogy ki mennyire izzadós illetve mennyit foglalkozik azzal, hogy "karban legyen tartva", olyankor amikor nincs a lábán.

4-5 éve vettem, elég sokat nyúzom, kapja rendesen az áldást. Pár fesztivált, kirándulást kibírt. Kicsit már kopott szegényem, de tényleg nem kíméltem. Ezért máshol lelőnének, de én simán bevágom a mosógépbe és kimosom, annak ellenére, hogy bőr. Megvenném újra, sőt! Lehet mostanában beruházok egy újra.

Nekem egy par Tisza egy evet bir ki nagyjabol. Regebben jobb volt, mert tovabb birtak, de mostanaban egy ev utan megadja magat.
Iden ugy voltam vele, hogy nem veszek Tiszat, mert draga, keresek mast helyette. Talaltam egy masik magyar cipot, jol is nezett ki, fele annyiba kerult, megprobaltam. Nem jot be. Rossz benne jarni, faj tole a talpam. A cipo maga jol nez ki, bor, mittomen, de legkozelebb megint Tiszat veszek, lesz-ami-lesz.
Eleg csampasan jarok, ha egy cipo kihuz egy evet a labamon, az nem rossz.

Ha nem "vegyélhazait" mánia, akkor az általam korábban írt Decathlonos cipellőt is érdemes megnézni - bár nem vagyunk egy súlycsoportban, ami cipő tartósság szempontjából fontos, de ha nekem éveket kibír, akkor lehet,hogy nálad sem fog éven belül rommá használódni.

boccs, ha túl személyeskedőnek tűnik, de:
-hány kiló vagy
-lúdtalpad van-é
-lábfejed formájához illeszkedő a használt cipőd kialakítása
-milyen jellegű a hadználat és mennyit mész benne naponta

hirtelen ennyi.

"Szar ez az OS, nem tetszik nekem" --> najó de miért szar? Látod a párhuzamot? ;-)

--

Nehez vagyok, (100+) es van ludtalpam is - azert valasztottam Tiszat, mert annak a talpreszenek eleve olyan a kialakitasa, hogy nem faj benne a gyaloglas, mert amugy eleg sokat gyaloglok - napi 5-6 km alaphangon, kiveve, ha biciklizos ido van (se tul hideg, se tul meleg) mert olyankor azert inkabb bringaval jarok, de a varosban ha tehetem, inkabb setalok, mert nem sokkal lassabb a varosban, mint tomegkozlekedni - marmint a belvarosban, a lehel terrol kokire azert en is inkabb metroval megyek, de altalaban, ha valami 30 percen belul elerheto gyalog, akkor ugy megyek, mert utalok egy percet is varni a megallokban. :D

Eleg magas a rusztom, szoval a tiszanak a csuka formaja nem a legidealisabb, emiatt abbol egy 1/2-1 szammal nagyobbat hordok, de mivel jol tart a bokamnal, nem szamit.

Most a varosban, ha sokat gyalogolok, akkor ilyet hordok: https://www.decathlon.hu/nakuru-confort-bor-cipo-id_8164913.html ez nagyon kenyelmes, de nem tul szep. :(

A Skechers senkinél nem játszik? Én két éve nyúzok egyet de
még nagyon egyben van. Már nem emlékszem mennyibe került, de
nem volt olcsó.

nekem mindig kimegy benne a labam. Egyszeruen nem fogja semennyire a bokam. Egyebkent szeretem:)
Jah es talpa sincs. Bar ez a mostani osszes divatciponel igaz, hogy csak a feher habon jarsz, a gumit lesporoljak.

Ilyesmi:
https://www.skechers.com/en-gb/style/51490/skech-air-extreme/nvbk

Csak az enyem regebbi model, azaz szep szine van, es a legparnaja korben van (es nem csak oldalt).
Kenyelmes meg minden, de kb ahhoz hasonlitanam, mintha egy zoknit vartak volna egy talphoz. Semmi tartasa nincs.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

90-es években volt egy tisza cipőm, gagyi bűbőr felsőrésszel a talpa is kemény volt, nem volt jó futni benne. nike air base megváltás volt utána. ismerősnek tépőzáras utcai tisza cipői voltak, elmondása szerint kényelmes tartós volt, jól is néztek ki. én nem adnék érte 30ezret. sétafikálós utcai cipőnek szétnéznék a geoxok között van-e megfelelő.

https://www.asics.com/us/en-us/gel-cumulus-18/p/0010266060.0193 ezért adtam annyit, nagyon kényelmes puha a talpa, de egy kissé instabil is futás közben, úgyhogy kerestem helyette egy stabilabb cipőt:

https://ca.shop.runningroom.com/new-balance-men-s-860v6-d-running-shoe…, kicsit csilivli, de jól tart, jól csillapít, nem vékony a talp első része. majd az idő megmondja hogy jó-e, 8500Ft-ot biztos megért. 130€-ról 80-ra leárazva, én ennyit simán adtam volna érte, de pénztárnál mondták hogy 80% van erre is (polcon nem írták, nem a 80%-osok között volt), így 26ért kifejezetten jó vétel volt. ahol ezt vettem, próbáltam egy nike air maxot, de úgy találtam nem valami jó. vettem egy sketcherst https://www.skechers.com/en-gb/style/51361/equalizer-persistent/nvy is lótifuti nyári cipőnek, majd meglátjuk milyen lesz, boltban elég kényelmesnek tűnt. ezt azért vettem mert nem akartam 24ezret adni egy ilyenért http://www.waldlaufer.hu/ferfi/standard/herwig-478501, 14et meg megért. waldlauferből van sima bőr és gördülő talpú is, nem rosszak, ezekre is érdemes egy próbát szánni.

nike után volt rebook cipőm ami egész jó volt, de hamar elkopott, szárazon nagyon jól tapadt, de kicsit vizesen meg egyáltalán nem. akkoriban volt még divat kangaroos (lol) cipő, hát az elég gagyi volt. utána lett egy adidas galaxy adiprene, ami a legjobb cipőm volt valaha, 4 évet bírt csak edzésre. később a decathlonban vettem 19eért valami alapabb adidast, az nem volt annyira jó. volt pegasus nike cipőm, az viszont igen jó, nem mondom hogy a cumulus jobb lenne.

Megugrott erősen az ára míg a minőség maradt/romlott. Régebben 10-15ezerért utánad dobták, a mai modellek meg 30-35k. Felejtős. Inkább adidas. Egy adidas neo-t vettem nem egész 15ért és simán bírja úgy mint egy tisza.

--
debian,libreelec,openmediavault,ubuntu,windows,arch,lineageOS
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

Sziasztok!

Mint OP, gondoltam megosztom veletek a tapasztalataim. A topicban tegeteg pozitív vélemény szólt a Tisza mellett, és érzésre alig-alig akadt negatív vélemény.

Eddig a ~15-20 ezres kategóriákban választottam cipőt, ez az Adidas Neo-t a Puma-t és a Nike-t jelenti, annak is a belépő modelljeit. A nagyon futócipő szerű cipőket annyira nem kedvelem, mert egy inghez (szerintem) már nem elegáns egyáltalán. Így a sportosabb, de bőr (a fentebb említett kategóriában műbőr) cipőket hordtam. Ezek olyan 2-4 hónap után igen-igen ramaty állapotba kerültek. Levált a talp, elengedte a ragasztás, másiknak konkrétan lyukasra kopott a talpa, 4 az az 4hét után (Skechers).

A Tisza cipőkből meglepően kicsi a választék, olyan 15-20 modell akadt összesen, ezekből legtöbb ugyan az a fazon, az anyagok színeiben térnek el. Ez meglepő volt egy kicsit a boltban, a neten nem tűnt fel. Vélhetően mert másik boltokban, ugye más márkákat is árulnak.

A cipő első kézbevételre érezhetően jó minőséget sugároz. A műbőr Adidas után hihetetlen volt a bőr érzése, éreztem benne a minőséget. A másik ami szemet szúrt az a talp. Az eddigi cipőim alatt egy vastagnak tűnő talp volt. Azonban ennek nagy része egy műanyag háló, természetesen ezért is kopott ilyen hamar el a talp... A Tisza esetében a talp tömörnek tűnik (bár valószínűleg nem az, de a háló talán kisebb részét teszi ki). Elég hamar találtam egy megfelelőt, így leszurkoltam a 30900 forintos árat, ami azért érzésre egy kicsit sok, de remélem minőségében és kényelmében meghozza.

A neten a kifutó modellek, olyan 24 ezerért mennek, lehet onnan érdemesebb lett volna rendelni, de azokat nem tudod előre megnézni a boltban, ezek már csak a neten érhetők el, azonban a 45 lábammal jó eséllyel még találok méretet a legtöbből.

UPDATE

Szeptember 15. vásárlás óta, már több helyen is megrepedt a bőr. Pontosan ott repedt meg ahol hajlik a cipő (láb ujj), a hajlásra merőlegesen.

Azóta a cipőt egyszer a leírásnak megfelelően kezeltem, bőr tisztító spray, vékonyan cipőkrém, fényesítés. Ez mennyire okés? Szívem szerint ennyi pénzért vissza vinnén a boltba.

Semmit.

Így viszont buzdíthatom valami normális minőség vásárlására, pl CAT vagy akár Adidas. Árban nem rosszabb, cserébe többet kibír, és nem a bürokráciával kell foglalkozni hogy akkor gariban ugye visszavitte-e.

BTW. ha már minőség, a "fogott"-at "hot dog"-ra autokorrectáló keyboard helyett is valami mást próbálnék :-D (vagy nemtudom mi akart lenni az eredeti szó, minesetre tényleg elég randomnak tűnik :-) )

> Konnyu beirni, h nem, mert nem veszithetsz semmit.
Épp ezért nálam az a default, hogy cuccok elhasználódnak, javításra-cserére szorulnak, és az az említésreméltó, ha valami működik :-D Pl. sokszor felemlegetem hogy a random 14.000HUF-os tintasugaras HP nyomtatóm szépen, gyorsan, és 5 éven kereztül hibamentesen nyomtatott minden operációs rendszer alatt. Da ha már cipők, a Mammut többszázezres túrabakancsom _mindent_ kibír prboléma nélkkül évek óta. Cipőre ennyit azért nem költenék, a lélektani határ a 30k HUF

A tiszáról meg többen is megírták itt is, hogy fos. Én is így jártam vele: szar minőség.

Minden cipő elhasználódik - a CAT-omnak is elkopott a talpa, adidas is lyukadt már ki. A probléma az, hogy a tiszafosnál ez három-négy hónap után következett be 30k HUFért, míg a többinél, ugyanezen az áron 28-24 hónapok voltak. A magyarminőség nemzethydelíriumot félretesszük, és a tényekre koncentrálunk.

Egy korábbi hozzászólásomban leírtam, ill. képet is raktam fel róla, nekem pont ellenkező a tapasztalatom. Igaz, nekem is lassan átmegy melós cipőbe, de megszolgálta az árát. Nem kíméltem soha, életében nem látott semmiféle bőrápolót, ha egy fesztivál után koszos volt, bevágtam a mosógépbe. A baráti körömben is van jópár darab, van ami több mint 10 éves, és ők sem kímélik különösképpen.
Szerk.: apropó Adidas, még a Tisza előtt volt éppen, vettem egy könnyű tornacipő nyárra, nem bírt ki 2 hónapot, kilyukadt a sarka.

Nem tízéves cipőkről beszélek, ha elolvasod figyelmesen. Van olyan, ami több mint 10 éves, van fiatalabb is. Nem azt mondtam, hogy mind jó, lehet amiket most gyártanak már nem olyan jó minőségűek. Akiket ismerek és Tisza cipőjük van, sosem panaszkodtak. Erről beszéltem.

Azt erted, h valakiknel mukodik, masoknal meg nem?
Fuggetlenul a markatol, mindegyikre irtak a szart es a jot is.

Nincs ertelme, nincs alapja annak, hacsak nem csinaltal vmi atfogo vizsgalatot es meg tudod nevezni a konkret okot, h az adott szituaciora miert nem lesz alkalmas. Akarsz fogadni, h nincs ilyened?

Pont ugyanolyan fos mint 30-35 évvel ezelőtt. Akkor csak azért vették, mert nem nagyon volt más, most sikerült a nemzethyes propagandát meglovagolva piacot szerezniük.

--
"You can't convince a believer of anything;
for their belief is not based on evidence,
it's based on a deep seated need to believe."
Carl Sagan

nekem csak azt magyarazza el valaki,
hogy miert ilyen hulladek talppal aruljak ezeket a cipoket?

Miert nem tudnak egy ertelmes futocipo talpra raepiteni ezt a bor felso reszt?

Licrnsszelni kene? Vagy itthon csak ilyet tudnak froccsonteni?;)

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Sajnos ezen a foton ocsmanyul nez ki a fekete, de a honlapjukon nincs fenn, amit a boltban kapni:
https://www.decathlon.hu/hw-540-bor-cipo-id_8392228.html

A valosagban egyseges barna szinben is kaphato. Kb. mint amit zeller linkelt.

Egyseges velur (igazi) bor a felso resze.

Mondjuk az hozza tartozik az igazsaghoz, hogy ez volt a 4. cipo amit a decathlonban vettem, es elotte mind a 3-at visszavittem, mert egy het utan szakadt szet (tipikusan a rusztunel a varras a kulso oldalt).
A sajatmarkasuknal a felso resz ugyanolyan kialakitasu meg a 25ezresnel is. Szoval muszaj volt valtani:)

Mondjuk probalkoztak, hogy ez csak hobbi cipo, nem intenziv hasznalatra (az elozoeknel), de mondtam nekik, hogy egy hete vettem, ha minden nap intenzivkedtem, akkor is csak szuk 2 honapot elt volna meg...:)

A mostani ugy nezem birni fogja.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Épp utaztam külföldre és nem volt időm vele foglalkozni. Végül nem érdekelt, még nem cseréltem ki. És szerintem már eltelt elég idő, hogy mondhassák, hogy rosszul ápoltam.

Erős a gyanúm, hogy az ő általuk adott ~6000res ápoló szett tette tönkre. Azóta rendes bőrwaxot kap, és láthatóan megállt a repedezés.

Amiket az "átkos rendszerben" csináltak, azok még jók voltak, 20+ évet kibírtak. Az újakról én sem hallok sok jót.
A Decatlonban jók a "SOLOGNAC" cipők, én vettem egyet 2 éve, még most is jó. (egy olcsó kínai cipő nálam 1-2 hónapig szokta húzni.)
Konkrétan ezt vettem:
https://www.decathlon.hu/vadaszbakancs-sporthunt-300-as-id_8185817.html

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.

Ti mind kretenek vagytok. En 30 eve hordok Tiszat (mar oviban is az volt a labamomn). A legjobb dolog. Extrem strapabiro, en eddig csak azert dobtam ki Tiszat, mert vagy kinottem, vagy patinas lett.

Kevesebb mint 4 hónapos tisza cipő, berepedezett a bőr rajta, pedig méhviaszos cipőápolóval szoktam kenegetni. Asszonynak a 3 éves tiszája hibátlan
állapotú. A magam részéről soha többet nem fogok Tiszát venni.

Vegyél GT-t helyette, ezt ma kaptam:

"Kedves Tassadar! A(z) 27674 számú rendelésed feldolgozásra került és a rendelt terméked gyártása elkezdődött. Az általad rendelt termék(ek) legyártása várhatóan 8-10 munkanapot vesz igénybe! Újabb értesítést küldünk, amikor a termék elkészült és átadásra került a csomagszállító cégnek! Köszönjük a türelmed! További szép napot kívánunk! GT Sportcipő Manufaktúra Kft.
Fizetés készpénzben átvételkor."

Van mar ebbol a sorozatbol cipom (a teljesen barna, most a feketet rendeltem): a felsoresz egyertelmuen premium minosegu, ilyen puha es eros borcipom nem volt meg.
A teljes belso es a telp is bor, a kidolgozas nagyon szep.

A talp a cipo gyengeje, 10 honap utan kicsit kopottas mar az alja (hozzatartozik, hogy sokat es minden evszakban hasznaltam), viszont hozza kell tennem, hogy egyenlotlenul, igy lehet, hogy a jarasom is kozrejatszik.

Osszesegen elegedett vagyok vele.

Most is egy GT van a lábamon. De nagyon vegyesek az érzéseim így kb 1 év után...

Tetszik és kényelmes puha a belső felülete... Viszont a talpa katasztrófa. Nagyon megkopott és a redős kialakítás mára már szinte lapos. Belül pedig érzem, hogy elvékonyodott és a rács szerkezete is kvázi eltűnt. Így kb minden kisebb kavicsot, púpot érzek... Vezetni mondjuk imádok benne. Szóval őrlődöm, hogy adjak-e neki még egy esélyt. Outletben vettem GEOX-okat alig többért és ott nincs probléma.

Nekem egy Aktív van. Lehet nekem is írnom kéne nekik... Nem is annyira a garancia miatt, mert az már nincs. De az, hogy a rács szerkezet is feladata a harcot benne, az nagy probléma... Innen már meg vannak számlálva a napjai.
Pedig alulról karcolom a 80kg-ot, szóval még nehéz sem vagyok.

Ha a talp összeroskad, akkor azzal egy dolgot lehet csinálni: végleg elfelejteni a gyártót/márkát, mert ami fos, az fos. Ilyen problémám egyébként kínai olcsó sportcipőkkel volt, azoknak a fröcsi talpa olyan, hogy a súlycsökkentés okán csak egy rács tartja a nem túl izmos talpbélést...

Én késő ősztől kora tavaszig Martens vagy Shellys bakancsot hordok. Az UK Martensek simán tudnak 5-8 évet, ebből van 3 páram, 3-6 évesek. A Shellys 15 éves, ebből egy páram van. Mindezek közül mára jóformán csak a Martens elérhető és leginkább maláj kivitelben, melyek sajnos 2 éven belül "szétesnek". Az acélbetétes is. Többet dobtam már kukába. Szóval az UK cuccokat meg kellene becsülnöm - hátha kitartanának addig amikor már nem érdekel a dolog. A Shellys az más kategória, a talpa szándákosan könnyen cserélhetőre van alakítva gyárilag, amolyan élethosszra tervezett alkotás. Ennek megfelelően a bőr felső rész is törés- ill. kiszáradásmentes. Olyan kényelmes, hogy azt elmondani sem tudom.

Késő tavasztól kora őszig Skechers bőrcipőt hordok, bármely sportos fazon megteszi. Akarom mondani megtette, mert lassan le kell szoknom róla: most nyúzom a harmadik modellt, ami az elmúlt négy évben kukaéretté válik. Többé nem adok 16 ezreket azért, hogy 5-6 hónap múlva ránézésre 5 évesek legyenek.

Utóbbi miatt érdekel a szál elsősorban. Bár 5 hónapnál minden tovább húzza :)

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Nekem két-három bakancs vált be idáig (Martens, Getta, Shelly felejtős). Dán civil polgári védelmi bakancs ('76-78-as gyártásúak), Corman ugróbakancs (NATO), és Holland fűzöld vászon+bőr bakancs (NATO/Bosznia). Ezekből mind van soha nem hordott surplus boltokban. Corman bakancs konkrétan 11 éves és olyan mint 1-2 éves korában.

https://www.militaryplaza.hu/holland_katonai_nyari_bakancs_uj_1260
https://www.army-star.eu/original-leather-boots-from-the-danish-civil-d…

A Martensekből az újak felejtősek, igen. A régebbi és UK-s cuccok viszont amíg a talpuk el nem kopik addig bírják. Márpedig ezek (nálam) elég jól viselik. A Shellysről személyes tapasztalatom annyi, hogy az enyém ahogyan írtam 15 éven túl van, és köszöni.

Getta volt a közelemben nem egy, 2 évesen már a cipész csavarozgatta a talpát majdnem mindnek, egy idő múlva a gagyi szinonimája lett.

Amúgy volt valaha egy cipész ismeretségem aki felajánlotta, hogy 0-ról készít nekem komoly cipőt, bőrből. Mint ahogyan régen csinálták, rétegelt bőrtalppal meg ilyesmi. Uhh hányszor megbántam már, hogy hezitáltam. Emiatt nem lett belőle semmi. Illetve lett, csak nem nekem csinálta :/

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

A Martens nekem is bejött. Valamikor 1996-97 környékén vettem egyet, tavaly dobtam ki, mert lekopott a talpa, pedig kb újnak nézett ki a többi része, pedig használtam rendesen! Volt egy félcipőm is kb ugyanakkor vettem, azt 3 éve kukáztam, szintén talpkopás miatt. Az újakat nem ismerem, simán lehet, hogy szarabb. (Valamikor a Levis 501 farmer is 7 évig bírta, a következő 1.5 év alatt szétkopott)

Nah ja. Van egy Church's Grafton custom grade cípőm. 200K körül van az új ára. Mondjuk én úgymond véletlenül jutottam hozzá ötöd áron.
Azóta mindig sírok ha cipőt veszek és megnézem a varrást vagy bármit egy kommersz cipőn. Olyan ez mint a Rolex. :)

https://www.herringshoes.co.uk/church/grafton_brogues

Én 200k HUF-ot cipőért nem adnék ki, de még annak az ötödéért is eléggé szívnám a fogam. Egy normális bőr öltönycipőnek azért ~20k-ból meg kéne állnia. Félre ne érts, biztos jobb minőségű ez a Church Grafton, valamit biztosan tud a felárért, puhább bőr, kényelmesebb talp, jobb varrás, kézi manufaktúra, de annyival biztos nem jobb, hogy +180k-t fizessen rá valaki. Épp úgy, ahogy a Rolex sem jobb, szebb, pontosabb óra, mint egy 10-ed annyiba kerülő, de még mindig minőségi óra. Ezek a felső kategóriás presztízscuccok mindig is lehúzás kategória voltak, és aki megveszi, nem azért veszi, mert többbet nyújtó termék, hanem mert státuszjelzésre használja.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Én a pici gyerek cipőjére kiadtam 20-at, és nála volt két necces helyzet, mikor jó, hogy rajta volt a cipő, mert vackabban lehet, hogy megsérül a lába, ugyanakkor magamra én is sajnálom a 15-20k+ cipőt, amúgy se bírja rajtam sokáig a márkás sem, inkább költök géles betétre még, mint magára a cipőre. 

A másik, írták az összevetést a kínai árakkal, szerintem is egy fillérb@szónak jobban megéri bemenni a dekába, mint egy kínaiba cipőért és táskáért.

Nekem volt két Getta-m is, mindkettő kibírt 5-6 évet, csak a talpuk végül simára kopott. A másodikon pedig elrepedt a bőr a végére a fémbetét szélénél. Akkoriban pedig télen-nyáron ezt hordtam.... :) Mondjuk ez '93-tól volt. Szomorú hallani, hogy a "régi, jó dolgokból nem maradt semmi".