A Grsecurity mögött álló cég 260 ezer dollárt kell fizessen Bruce Perens ügyvédeinek

A bíróság újra Bruce Perens javára döntött. Az értelmetlen, csupán a kritikusok elhallgattatását célzó pereskedés gyakorlatát szankcionáló kaliforniai anti-SLAPP törvény alapján a bíró az ügyvédi költségek kifizetésére kötelezte Brad Spengler cégét. Bár fellebbeztek, már most fizetniük kell.

Ami talán még rosszabb hír a kissé ironikus módon a mai napig "Open Source Security, Inc" néven futó cégnek, hogy a per következő szakaszában az Electronic Frontier Foundation is beszáll Perens védelmébe, márpedig már ez a puszta tény is jelentős negatív marketingértékkel bír.

Hozzászólások

Hogy a zsenialis programozo, de az emberi/szakmai kapcsolatok apolasaban nem tul brillians Brad Spengler miert nem tudja elengedni ezt az ugyet, arra talan magyarazat lehet sajat ugyvedjenek Freud-i elszolasa: egy nyilatkozataban azt mondta, hogy "[we] will ultimately persist." (kitartunk), az angolul nagyon hasonloan hangzo "ultimately prevail" ("vegul gyozni fogunk") helyett. Marpedig neki valoszinu a hosszu elhuzas a legjobb uzlet...

"kell fizessen" ilyen a magyar nyelvben nincs, bár Budapest egyes kerületeiben elterjedt...

--
debian,libreelec,openmediavault,ubuntu,windows,arch,lineageOS
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

knagyOT

Akkor ebbe most beleállnék: mi az hogy ilyen nincs a magyar nyelvben? De, van. (Ha legalább azt írnád, hogy nem helyes - szerintem amúgy az se igaz -, de a cikk címe mutatja, hogy van is :-) )

/knagyOT

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Én inkább a "kell, hogy fizessen" alakra szavazok. De +1. Szerintem mindenki megértette, és sokan használják is ezt a szerkezetet. Ez kimeríti a definícióját annak, hogy ez bizony az élő magyar nyelv része. Max azt fogadom el, hogy nem szép (szubjektív), vagy nem az irodalmi/akadémiai/hivatalos/bármi nyelv része (objektív, de referenciát kérek hozzá).

Amúgy csak az érdekelne, hogy ha ilyesmibe belekötsz, utána hogyan tudod leírni azt, hogy: "hogy" -al? :) Ez helyesen "hogy"-gyal.

Ez csak onnan jutott eszembe, hogy manapság mindenki inkább másban/máshol keresi a hibát, pedig nem kéne eltávolodni ennyire az első autentikus hibaforrástól.

BandiG beküldte, trey elfogadta, én elfogadtam (mert már én is mondtam hasonló szerkezetet), fejesjocó és gee szintén, szóval többek mondjuk, hogy ez egy létező szerkezet - azaz van. Nektek meg hasogassa a fületeket ;-)

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Szivfajdalom nelkul kivegeztetnem azt a magyartanart, aki erettsegi dolgozat javitasa kozben ezt a szabalyt enforce-olja.

Raadasul az ilyen szerencsecsomag fog azzal jonni, hogy "magyar nyelvben nincs passziv/szenvedo szerkezet". Ja. Egeszen addig nincs, mig az igazgato nem mondja azt neki, hogy "ki van rugva".

Látom, az irónia nem jött át. :)

Pont a magyartanárt nem kéne ezért bántani, ő van a leghülyébb helyzetben, egyrészt tanítania kell azt, hogy igen, élő nyelv, az írás a nyelv papíros változata blablabla, másrészt neki kell azt mondania, hogy tudom, hogy "senki nem használja így (emlékszel, élő nyelv, ...)", de bocs, ezért most pontlevonás, mert meg lett asszondva, hogy mánpedig evvan.

Nagyon-nagyon-nagyon offtopic: nekem továbbra is az angol megoldás jön be - ahány ház (gyakorlatilag szó szerint, ha a házat híresebb kiadónak értelmezzük :) ), annyi szokás (pl. Harvard/Oxford comma). És a legtöbb style guide, ami a kezemben járt úgy nézett ki, hogy "preferáljuk azt, hogy ..., de az se baj, ha ..., csak legyen az egész dokumentumban következetes, hogy ne zavarja az értelmezést". Ami sokkal barátságosabb, mint a Zakadémia "ez van, mert ha nem, eltöröm mindkét lábad egy baseball-ütővel" hozzáállása....

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

> Pont a magyartanárt nem kéne ezért bántani, ő van a leghülyébb helyzetben, egyrészt tanítania kell azt, hogy igen, élő nyelv, az írás a nyelv papíros változata blablabla, másrészt neki kell azt mondania, hogy tudom, hogy "senki nem használja így (emlékszel, élő nyelv, ...)", de bocs, ezért most pontlevonás, mert meg lett asszondva, hogy mánpedig evvan.

Ez nem jött át, mi akar lenni. Ha azt mondja, hogy van egy elvárt nyelvváltozat magyar érettségire, amelynek a szabályai megtalálhatók a 12-ik kiadásban, és pontosan azt tanít amit akar és olyannak állítja be szemléletileg amilyennek akarja, az miért is nem felel meg neki/neked/gyereknek?
(Oké, az állam beleszólhat valamennyire hogy mit tanít, de nem nagyon. A szemléletbe meg semennyire.)

(Egyébként úgy hiszem hogy a „"senki nem használja így (emlékszel, élő nyelv, ...)"” nem állja meg a helyét, az A magyar helyesírás szabályai c. könyvben szereplő formákat használják, nagyon kevés kivételtől eltekintve. De ez talán részletkérdés.)

szerk: wtf, most látom a cikket. Bocs az offért.

(Oké, az állam beleszólhat valamennyire hogy mit tanít, de nem nagyon. A szemléletbe meg semennyire.)

Hahahahahahahahahahahahahaha. Nem.

Az állam mondja meg pontosan, hogy mit taníthat, melyik könyvből, hány órában, ... Márpedig azt, hogy megkülönböztetünk élő nyelvet, irodalmi nyelvet, akadémiai nyelvet, ... urambocsá' tájszólásokat (amiket probléma nélkül lehet írásban is jelölni, a nagy többség érteni fogja, még ha a Mindenható MHSZ tagadja is, hogy lehetne máshogy...), el kell mondania. Az érettségi pontozási rendszerét szintén az állam határozza meg. És ezt az ellentmondást ("nincs Egy Igaz Út" vs. az érettségi alatti "csak az Egy Igaz Út van") nem nagyon próbálják feloldani...

A magyar helyesírás szabályai c. könyvben szereplő formákat használják

Hahahahahahahahahahahahahaha. Nem.

Az átlag embernek fogalma sincs arról, hogy mi van az MHSZ-ben, ahogy a példa is mutatja, vagy még ha tudja is, kommunikációs helyzettől függően (!) vagy használja, vagy nem. Sőt, itt a hupon is volt már vitám (az éppen a "Kérem, kapcsojjaki." mondatba kell-e vessző [nézd, anyu, a kommnunikációs helyzet és a beszélő és a hallgató között feltételezett kontextus miatt használhattam "hibás", "rossz", "elítélendő" helyesírást stilisztikai eszközként!!!!négy! És az általános- és középiskolás emlékeim szerint most a tarkómra tett kézzel kell várnom az MTA kommandót, hogy jöjjenek és vigyenek a rögtönítélő bíróság elé, mert Nekik Van Igazuk]), ahol a vonatkozó MHSZ szabály citálása után _sem_ fogadták el, hogy úgy a "helyes" (mert sajnos amíg van az MHSZ-szel, amiben ki van nyilatkoztatva, hogy márpedig az a _helyes_, addig technikailag így van, még ha nem is értek egyet vele/nem is érdekel).

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Ez a "BandiG" a másik tery sockpuppet nick a "trinity" mellett?