ASP.NET - kezdőnek való leírás

Fórumok

Üdv!

Végre rászántam magam,hogy utánanézzek a webes technológiáknak,és mivel a C# áll közelebb hozzám,ezért úgy gondoltam,hogy az ASP.NET jó választás lesz.
Csakhogy.
Nem igazán találtam olyan leírást,ami elég részletes és többé-kevésbé jól magyaráz.Amit eddig láttam,azok pár (2-3) példaprojekt volt,és annak a konkrét megvalósítása volt leírva,de semmi elméleti alap. Esetleg tudnátok ajánlani olyan leírást/könyvet/videót,ahol ha nem is teljesen a leges legalapvetőbb dolgokkal kezdik,de mégis egy magamfajtának jó segítség lenne?

Hozzászólások

Igazából nagyjából ugyanazok a trendek mennek asp.net-nél is, mint mindenhol máshol a webes világban: MVC framework már nem menő, helyette egy vastag kliens oldalra és egy WebAPI alapú szerver oldalra helyeződött a hangsúly.
A kliens tipikusan egy SPA alkalmazás angular vagy react alapon, tippre azt mondanám, hogy typescript picit jobban eltrejedt, mint más körökben, mert ugye az is Microsoft technológia, és a Visual Studio elég jól támogatja.
Ezen kívül .net core alapokon elkészült az asp.net core framework, ami a korábbi asp.net webapi frameworkön alapszik, de ugye ezzel már akár linuxon is hosztolható az alkalmazás, amivel elérhető a konténer alapú deployment. Szóval gyakorlatilag ugyanazok a technológiák és módszerek elérhetőek és használatosak, mint mondjuk egy java alapú (vagy gyakorlatilab bármilyen más) alkalmazásnál.

mi a magamfajta? én valahol itt kezdeném. ha megvan, mi az a HTTP, mi a HTML/CSS (hogy néz ki a C#), onnan nagyrészt csak framework, s azt szerintem nem lehet jobban megtanulni, mintha meg akarsz benne oldani dolgokat. kezdésnek 2-3 példaprojekt alapján saját ötletet :)

Hello,
Ha jó a videó is akkor nézz el a Microsoft virtual academy oldalára. Ott lesz kezdő és haladó szinthez is anyag. De ha modernebb dolog is érdekel akkor jól jöhet ha valamelyik kliens oldali webframeworknek is utána nézel.

Üdv,