10 tuti tipp választási depresszió ellen, avagy így éld túl a kétharmadot

A hvg.hu velemenyrovataban olvastam ezt a 18-as karikas kiskatet. Nagyon otletes, jopofa, es a helyenkent mar-mar vicces jellege ellenere is komoly dolgok vannak benne. Egyszoval maris imadom ezt a not :-)

http://hvg.hu/itthon/20180418_10_tuti_tipp_valasztasi_depresszio_ellen_…

Hozzászólások

^ferikauszt-túlélők kérték című műsorunkat látják

Ez az előző generáció Sorosozása. Azért szar neked mert a zsidók ellopják a pénzedet. Véletlenül se azért mert szar vagy :D

Ne foglalkozz vele, vasárnap a családdal bever 3 liter pálinkát azt jól megbeszélik a nagybácsival hogy miért dögöljön meg mindenki akinek nincs rossz dolga.

Srácok, mire jó ez?

Ez egy informatikai portál, miért kell itt is a politizálásnak, és az abból elkerülhetetlenül fakadó utálkozásnak folynia?

Nem lehetne kicsit visszafogni magunkat, és ha valaki megosztja a véleményét (vagy ebben a példában más véleményét) akkor nem nekiesni, és eljutni két komment alatt a személyeskedésig? Ha valamivel nem értesz egyet nem lehetne kulturáltan beszélni róla, vagy figyelmen kívül hagyni?

Nem lehetne eleve ki se rakni ilyen bejegyzéseket? Hiszen az oldal tematikájához nincs köze, és tudva levő mennyire triggerel mindenkit mostanában az egész politika.

Nem elég egymást bántani, személyeskedni, anyázni olyan témákban, amik egyébként az informatikához kapcsolódnak?

> Ez egy informatikai portál, miért kell itt is a politizálásnak, és az abból elkerülhetetlenül fakadó utálkozásnak folynia?

* vim vagy emacs utálkozás
* francia vagy német autó utálkozás
* listázzuk-e és megöljük-e egymást, kezdve a világszinten elismert tudósainkkal vagy sem utálkozás

A hup-on nem ildomos, (ciki, stb.), Windows-t anyázni, - hát egymást kell gyakni, de nagyon. (A régi szép idők, amikor az oprendszer-tolerancia, (homok-, zsidó-, néger-, blibsi-, migráns-, stb.) még nem létezett. - De jó volt is.., senki nem kötött bele senkibe, mert ott volt az örök átok az MS, azt kellett szidni, nem maradt erőforrás egymásra.)

(Mivel piszok sok gondom van mostanában az "Intel-MS duo" aktuális problémahegyeivel, én a politikai és jól megfontolt okból történő személyeskedés helyett visszahoznám a régmúlt idilt.)

Ez egy informatikai portál, miért kell itt is a politizálásnak

talan elkerulte a figyelmedet, hogy ez egy blog, kozelebbrol az en blogom. Ebbol az kovetkezik, hogy a temait en valasztom meg, amihez nem nagyon szoktam senki velemenyet kikerni. Idonkent IT a topik, idonkent meg valami mas. A policy egyszeru: ha valamelyik nem fer bele a vilagkepedbe, akkor ne nyisd meg*. De ha megis megnyitod, es picsogni kezdesz, hogy nem tetszik a rendszer, akkor automatikusan nyertel egy emberes lebaszast. De mivel te meg uj vagy itt, es nem ismersz, ezert ettol most eltekintek.

Btw. ha az a ~4-5 (jellemzoen mindig ugyanaz) ember nem bir viselkedni, az nem az en problemam. Ha bantjak a szeperzeked, az enyem amugy igen, akkor tudod, hol kell panaszt tenni ellenuk (-> /visszajelzes). De egyet kerek: ne akard megmondani, hogy mirol bloggoljak. Vagy hat megmondhatod, de majd a regebbi butordarabok elmondjak, mit szoktam ezekre valaszolni...

*: btw. en is rengeteg uncsi blogot, meg forumtemat skippelek. Ha meg nem figyelek oda, es csak a megnyitas utan jovok oda, hogy ez az n+1-dik HaZe ostoba blog, akkor jaj, mit tettem! felkialtassal gyorsan odebb allok - nem nagy ugy.

--
'Amikor az embernek rossz szerencséje van, az rossz szerencse' - Best of Leekens, a foci feltamasztoja (muhahaha)

Nem értem miért kapod fel ennyire a vizet. Nem akartam megmondani, hogy miről blogolj, vagy sem. Elmondtam a véleményem, feltettem kérdéseket. Ha ez neked picsogás, akkor csak sajnálni tudlak. Azért külön is tudlak sajnálni, mert ahelyett, hogy megpróbáltad volna megérteni mit, és MIÉRT írok, inkább személyes sértésnek vetted, és rögtön támadással védekezel, ahelyett, hogy megpróbálnád az álláspontomat még ha nem is elfogadni, de legalább megérteni.

További kellemes blogolást akkor, akármiről. Hiszen megteheted!

tevedesben vagy, senki nem kapott fel semmit, midossze elmagyaraztam neked, hogy miert haszontalan ill. ertelmetlen a hisztid.

További kellemes blogolást akkor, akármiről. Hiszen megteheted!

Igy van, koszonom! Ezek szerint a vegere megis sikerult felfognod a lenyeget. Amikor az ember tanit, a vilag mindig egy kicsit jobb hely lesz...

--
'Amikor az embernek rossz szerencséje van, az rossz szerencse' - Best of Leekens, a foci feltamasztoja (muhahaha)

"senki nem kapott fel semmit"

Ehhez képest az én kérdésekben feltett véleményem úgy kezelted, mint ha utasítottalak volna akármire is.
Ehhez képest a picsogás és hiszti szavakat használod, holott semmit sem tudsz rólam, vagy a szándékomról. Szomorúan beszűkült világképed lehet, ha mindent így kezelsz, ami egy kicsit bántja a saját kis világképed. Másik oldalról nézve iszonyúan tahó dolog tőled más véleményét így kritizálni, ahelyett, hogy megpróbálnád a másik álláspontját megérteni.

Ehhez képest a picsogás és hiszti szavakat használod, holott semmit sem tudsz rólam, vagy a szándékomról.

hogy is van? Ami ugy nez ki, mint egy kacsa, ugy is hapog, mint egy kacsa, nos, az egy kacsa. Probald meg osszerakni a sajat picsogasod/hisztid kapcsan a legot.

Szomorúan beszűkült világképed lehet, ha mindent így kezelsz, ami egy kicsit bántja a saját kis világképed.

ahhoz kepest, hogy alig 2 hete vagy itt, es igy nyilvan mar mindent tudsz rolam, kicsit eros szavak ezek toled.

Másik oldalról nézve iszonyúan tahó dolog tőled más véleményét így kritizálni, ahelyett, hogy megpróbálnád a másik álláspontját megérteni.

kar, hogy az fel sem merult fel a fejedben, hogy ertem az allaspontod, de nem fogadom el. Viszont jo hirem van: elmult a kezdeti ujoncokkal szembeni finomkodasom, szoval a lenyeg az, hogy ha nem tetszik a temavalasztasom, akkor van meg csillio masik blog, forumtema, whatever, ugyhogy vizesnyolcas, lehet elhuzni a peloba. Mert bizonyara megerted az allaspontom (probald erosebben), hogy egyreszt az offtopic hisztid mar kezd farasztani, masreszt sose toleraltam, amikor egy 2 hetes fikanick elkezd arcoskodni a sajat blogomban...

--
'Amikor az embernek rossz szerencséje van, az rossz szerencse' - Best of Leekens, a foci feltamasztoja (muhahaha)

Nem számoltam össze, de érzésre még mindig többször kötöttél te belém, mint fordítva, így mivel most böszmeséget látok és kötelességemnek érzem, társadalmi munkában beszólok:

"ha megis megnyitod, es picsogni kezdesz, hogy nem tetszik a rendszer, akkor automatikusan nyertel egy emberes lebaszast."
Amennyiben az "emberes lebaszas" alatt a humorosnak képzelt, de valójában inkább ciki kiszólásokkal tarkított, többnyire összefüggéstelen fröcsögés és személyeskedés halmazt érted, úgy végülis igazat mondtál.

Kicsit lejjebb írod, hogy "Amikor az ember tanit, a vilag mindig egy kicsit jobb hely lesz...". Öregem, ennyi arrogancia az összes környezetemben élő emberben együtt nincs, mint benned.

Aki nem orul a FIDESZ meltan kierdemelt gyozelmenek, az egy szemet mocskos geci KOMMUNISTA!

A KOMMUNISTAK miatt kerult ilyen helyzetbe az orszag.
A KOMMUNISTAKAT gyilkolni kell!

De lehet, hogy egy összeesküvés-elmélet szerinti.., profi provokátor, a CIA kiskáté-ja szerint zajló "fellazító" és "arab-tavasz gyártó" tevékenysége, egy direkt ezért fizettet ügynök bevonásával.

A cél, a kiszemelt országban minden normálisan gondolkodó és szavazó állampolgár elbizonytalanítása minden féle-fajta médián keresztül, meggyőzése önmaga hitvány és alkalmatlan mivoltáról.

(Hogy a csapból is a félelem folyjon, nehogy valaki is büszke legyen magyar nemzeti mivoltára.) - Lehet ezeknek hála, nekem is elgurult a gyógyszerem?

Milyen helyzetben is van az ország?
A Gőbölyös Soma díjra érdemes Bőtös Botond is a kommunistákat akarta irtani, nem? Ja bocs, mégsem.

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Bőtös Botond ott kurta el, hogy az antiszemita szelsobolsevik fasiszta LMP csoporttal lepaktalt. Azt a zsidozo nyilatkozatat a TV-ben felterjesztettek Belgiumba es emiatt csaptak ki.
A szepsegversenyt nyert felesege persze vedte volna, de hat azzal a penzert meg a labam is szet teszem multjaval, nem sok eselye volt.

Volt egy tanarom, aki minden orat azzal kezdte, hogy feleltetett.
Egyszer azt kerdezte a felelotol, hogy ha egy puskagolyo 50 m/s kezdosebesseggel
indul es 100 meter ut megtetele utan egy 2 mm-es uveglapon derekszogben attorve,
valamint meg 10 cm-t repulve belerepul egy ember szivebe,
akkor a repkedo szilank vagy a szivebe repulo golyo fog vegezni az emberrel?
A valaszt nem tudta az osztalytarsam egyest kapott.

meg kb 1 het, es utana remelem kibaszkodja trey minden topicot/threadet.

sajna kulturaltan nem tudnak vitatkozni, egy ido utan _mindegyik_ atmegy kurvaanyazasba :(

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

én lassacskán megszeretem ezeket a szálakat, nagyon jó eszközt látok bennük: meg lehet tudni kitől mire lehet számítani. az nem érdekel ki mire/kire szavazott - de a stílus és a vehemencia, esetenként az eszköztelen és sokirányú vagdalkozás módja nagyon pontos képet tud rajzolni. a politikai megosztottság leszedi az emberek álarcát. talán Hiéna mondta a múltkor: maradj láthatatlan. végignézve ezeket a szarságokat rém találó tanács, páran megfogadhatták volna :)

szőr mentén: ha valaki nem szavazott annak amúgy fair ha van aktuálisan a szavazással, eredményekkel, értelmezéssel kapcsolatos belpolitikai véleménye? halál komolyan kérdezem.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

dobbenetesen gyenge duma, a gabuklonos faszsaggal es az idiota vigyori arccal egyutt. ironia, szarkazmus gondolom veletlenul sem jatszik. elegge ijeszto ahogyan nem latod, es az is ahogyan azt sem, hogy lassan a teljes huppal bajod van megis idejarsz. nyugi itt vagyok, nem razlak le, sirhatsz meg: jo eros vallam van. vagy nem leszek veletlenul agymosott fityeszes fasz en is? engem nem akarsz veletlenul pm-mel farasztani? vagy fel mondattal elterelni valamit? vagy meg ket ertelmetlen szot szolni nehogy ne legyen tied az utolso szo? vagy egyertelmuen magadra ismerni valahol megis karalni ellene?

jussunk mar egyrol kettore, ne kerulgessuk a forro kasat, hajra itt vagyok.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

piszok gyenge terelés ismét. sehol konkrétumok, inkább az ovis dúvad szerepét játszod már megint válasz nélkül, akinek csúnyát mondtak mások előtt. mondjuk az tényleg könnyebb, brühühü. kb ezért tett szűrőre akár sj is, pedig ahhoz azért tudni kell.

legközelebb 3 vigyori arcot kérek. jó lenne még két lol is, feltéve, hogy jó kerek mindkettő. cserébe én nem fogom égetni egyikkel sem magam.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Azt hiszem, fair. Ahogy Huncraft talaloan irta:
"A másik oldalról azért azzal is lehetne érvelni, hogy a jelenlegi rendszerben a választásnak csak a látszata van meg (mint amikor a bűvész odaadja neked a paklit, hogy válassz egy bármilyen lapot) és a tényleges eredménybe amúgy kb 0 beleszólása van, csupán színjátékért van az egész"

Ez alapjan aki nem szavaz, az nem huzott ugyan lapot, de ugyanugy elvezheti a buvesztrukkot, mint a mellette ulo onkent vallalkozo, aki igen.

--
Any A.I. smart enough to pass a Turing test is smart enough to know to fail it. -Ian McDonald

én a "semmi beleszólása nincs" dologban nem hiszek. viszont ha mégis igaz, akkor 4 év múlva már nem kell nagyon meglepődni sem az eredményen, sem a 2/3-on.

illetve nem teljesen kerek a bűvészes hasonlat sem, bár ennek túl nagy jelentősége nincs. szóval ha a delikvens is élvezheti a bűvésztrükköt (itt a károgás és virnyíkolás esete) akkor fair esetben érdemes lett volna ugyanilyen elánnal vitézkedni az előadás előtt. bárhol a világon lehet utólag reklamálni, ha az előjáték valóban ennyire nyilvánvalóan felesleges? illetve érdemes reklamálni? nah, szóval nem is szeretnék hinni a fenti dologban.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

> én a "semmi beleszólása nincs" dologban nem hiszek

Sztem nincs egy olyan part se ma Mo-on, aki korrupcio nelkul uzemelne.

Szoval tiszta szivvel nem lehet itt szavazni, meg a legelvakultabbaknak sem.
Csak a leheto legkevesbe rosszra lehet szavazni.

Es innentol en azokat is megertem (bar nem tartom helyesnek), akik legyintenek es nem mennek szavazni.

En a magam reszerol ugy vagyok vele, hogy amit megtehetek azt megteszem. Ez pedig per pillanat a szavazas.

De ha egyszer neadjisten fellogatnank oket, akkor kb. elsok kozott tanulnam meg a csomo tisztesseges koteset, nehogy kibomoljon... :)

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

jogos, foleg a fellogatos resz - szerintem ott nagyobb lenne a reszveteli arany 70%-nal is.

ellenben a ketharmad latszolag megakadalyozhato lett volna. ha a statisztikat nezzuk, az utca "mi vagyunk a tobbseg, viktator, helikopter" embereinek 30%-a nem volt szavazni. ha ennyi szavazat odakerult volna pl. a kotkodacshoz akkor nem lett volna 2/3. de mint mondtam tenyleg nem erdekel ki hova szavazott, nekem ettol senki nem lesz sem gyik sem kiraly. azert irom mert a valasztokat nem is akarom tulzottan hibaztatni, kiveve persze azokat akik 04.08-an inkabb otthon vertek, esetleg hozzaadott ertekkent meg utolag reklamalnak is :)

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Az ATV lenyomott a választások előtt egy "Szavazz rám" cím szériát, van Gyurcsányos, Szél Dettis, XMAS Gergős.

Na most, ezek nem tudom, hogy gondolták mert bár Ferkó pl. megint táncolt a nagy "sikerre" való tekintettel, így inkább azon csodálkozom, hogy nem lett ötnegyed. :)

No rainbow, no sugar

nem az az érdekes, hogy egy 'ellenzéki' tv lenyomta ezeket, hanem az hogy a állami/közpénzből finanszírozott 'köztévé'-nek nevezett gagyi tévének, 80 milliárdból, miért nem sikerül ez.

miért csak kormánypárti jelöltekről nyomott le ilyet?
ami pont ugyanilyen nevetségesre sikeredet:)) - mellessleg:) -

és még a karácsony is elmarad az idén, mert semjén lelőtte a mikulás egyik rénszarvasát :/