villanyborotva vs hagyomanyos pengek

Eljott az ideje egy borotvalkozo cucc upgrade-nek. A kerdes az, hogy villanyborotva legyen vagy inkabb a hagyomanyos borotvahab/gel/zsele/... + borotvapenge?

Nehany szempont:
- minel hamarabb, minel kisebb maceraval vegezni a muvelettel
- erzekeny arcbor
- nem szoktam naponta borotvalkozni
- mivel egy villanyborotva valoszinuleg nagyobb beruhazas (legalabbis egy pengehez kepest), igy hosszu (~1-2 ev) tavu koltsegeket hasonlitom egymashoz - de persze egy vagyont nem akarok a projektre kolteni.

Melyiket javasoljatok? Ha a villanyborotvara szavaztok, akkor johet konkret tipus javaslat is, tippek, whatever. Thanks!

Hozzászólások

Ha minimális borosta belefér, akkor Philips QC5115, hajnyírásra is jó, gyakorlatilag nem tudom elpusztítani az elődjét 10+ éve és olcsó. Bőrirrtáció elvileg kizárva.

Villanyborotvákból Braunt dicsérik, de Series 3 kb. az alap a csúcs gépek simán 100k HUF fölött kaphatók. Ajánlott a PH fórum

Pengéből és habból többfélét kipróbálhatsz viszonylag olcsón és meglátod mi válik be neked, azért itt is érdemes a márkát keresni.

Erzekeny arcbor vs. villany ?

Sok sikert.
Probaltam, olyan voros volt az arcom, mint aki agyverzest akar kapni.
"Majd beall" hat fel ev nem vol hozza eleg, de legalabb elromlott a gep.

Azota penge. Ennyi.

http://karikasostor.hu - Az autentikus zajforrás.

Milyen elektromos borotvát próbáltál? Nekem nagyon érzékeny a bőröm, pengével szinte nem is tudok borotválkozni, mert brutálisan kipirosodik. Viszont a Braun-okkal eddig nem volt para. A Series 3 legjobb modelljét használtam pár évig, ott még azért húztam a számat, mert erős szőrzetre nem az igazi. Ádámcsutkánál még voltak problémák. Azóta váltottam egy-két éve a Series 7 legjobb modelljére és ég és föld a kettő. Igaz, hogy nem olcsó, de black friday-en vettem, így nekem megérte.

Braun Series valami osidokben nagyon draga toltheto csoda motyo.
Philips szinten a nagyonvagany 3 keses N millio fokban billego szuperketyere.

Egyik sem jott be, a philipsel meg meg is tudtam vagdosni rendszeresen magam.

Voros fott rak szin 3 napig, foltokban vedles, benoves kombokat nem emlitve, van nehany ami "megmaradt" tartosra azota is neha benovi magat...

Probald ki lehet azota fejlodott a technika.

http://karikasostor.hu - Az autentikus zajforrás.

Szerintem az a baj az elektromosokkal, hogy problémás vagy lehetetlen velük(főleg a körkésesekkel) a szőr növekedési irányát figyelembe véve gépészkedni.
Én is váltottam pengére, ezzel első menetben növekedésnek megfelelően lehúzom és semmi probléma. Akár 2. menet is mehet utána már oldalirányban.

Nekem volt 2 Braun Series 1 elektromos borotvám.

Kiment egy év alatt az éle mindegyiknek és nem vitte azt amit vinni kellett volna. :D

Szóval visszatértem a pengés megoldáshoz.

Ez ilyen csúsztatható borotva. Egy idő után csak a nyilazott részt használtam: https://i.imgur.com/dmKSKVK.png mindkettőn.

De igazából 1 pengés borotvával hamarabb végeztem mint egy ilyen géppel. :D

Ilyesmit használok: https://www.ebay.co.uk/itm/Unigloves-DISPOSABLE-TATTOO-Blue-RAZORS-Medi…

Csak fekete.

Nekem Philips villany volt, kb. 10 évet bírt. Igaz, nem rendszeres használattal, mert volt, amikor inkább szakállat növesztettem. :) De érzékeny bőrhöz nem ajánlom a villanyt.

Hm, ha nem is villanyborotva konkrétan, de én erre egy ~8k HUFos hajvágót használok mostanság.

8k HUF hajvágó 0ással előny / hátrány:

előnyök:
- tölthető
- viszonylag gyorsan megvagyok (~5perc)
- könnyen tisztítható
- egy alap 0.1-es borostát hagy, amivel nem nézel ki úgy mint a baba popsija

hátrányok:
- nem mindenhol tökéletesen viszi le a szőrt
- ezért néha kicsit "erősebben" kell korrigálni
- egy nyírást bír ennek a csodának az aksija
- ki kell tapasztalni a használatát, mert ha nem, akkor könnyen vághat is rajtad sebeket, ez főleg ütőér fele érdekes, bár na, csak bőr sebzés, de azért jobb vigyázni
- Egy alap 0.1es borostát hagy

Sima borotva:
Előnyök:
- Simára borotvál, bár borotva függő, de azért nem lesz simításra teljesen sima
- nem elektronyos, nem kell tölteni
- szép finom mozdulatokkal tudsz dolgozni

Hátrányok:
- ha tényleg fullosra akarod csinálni akkor ~20perc
- ha olyan a bőröd adott esetben kipattogzik, piros pöttyök, stb.
- megvághatod magad (bár ez az előbbinél is van, de itt azért fokozottabban fennáll)
- penge csere (nekem havonta kell)
- babapopsit csinál az arcból, valakinek lehet ez tetszik, de azért egy kis 0.1-2-3as szőrzet szerintem senkit nem zavar

A villanyborotváról annyi tapasztalatom van, 3 fejes "szokásos" arcsimogatós történet, hogy nekem úgy simogatta meg az arcomat, hogy csak úgy rángatta a szőröket borotválkozás közben, rossz emlék.

Lehet offtopic, ha igen bocs.

ps.: most hogy érzékeny arcbőr is feltűnt, akkor a sima borotva szerintem kiesik, akárhány pengés is legyen az. (próbáltam, 1 pengés, 3 pengés 4 pengés rezgős...) és a 3 fejű kifejezett villanyborotva is ebbe tartozott. Hajvágó 0ással. :)

hagyomanyos borotva!!
Ajandekba kaptam annak idejen villanyborotvat (Philips) de nem jott be, egy normalis sima borotva sokkal jobb vegeredmenyt produkal.

Nekem a 3-penges eldobhato borotvak jonnek be az ar ertek aranyuk miatt. Marka szempontjabol pedig a tesco-s ugyan olyan jo mint a Gilette vagy a Wilkinson, a lenyeg,hogy legyen rajta egy kis szappancsik, meg jo legyen a borotvahabod (ajanlom a Nivea sensitive gel-t)

Star Citizen referral: STAR-CX9F-NJ2B

Nekem is a szakáll vált be legjobban. Heti 1-2 alkalommal szakállvágóval egyen hosszra igazítom, aztán jól van. Heti szinten pár perc. Ápol és eltakar.

Szakállolaj passz, van itthon, de annyira még nem éreztem a hasznosságát. Esetleg, ha (sokkal) hosszabbra hagynám.

Szerk.: előtte rossz tapasztalatom volt a sima eldobhatókkal... Néha 2 is kellett egy borotválkozáshoz, ha nem akartam szenvedni/arcom nyúzni. A Mach3 turbo, fusion, meg ilyen drágább akármik nem rosszak, csak drágák picit*

Villanyborotvából is két iskola van, a forgókéses (philips) meg a rezgőkéses (braun). Legalább annyira hitkérdés mint a vi vs emacs. Szerintem mach3 turbo nivea sensitive géllel.

--
"There is only one God, and his name is Backup.
And there is only one thing we say to backup:
Not today!"

Az első 3 pont kizárja egymást...
Amire én jutottam(nekem is elég érzékeny a bőröm):
- először több pengés dolgok: drága, leginkább napi használatra, a bőrömnek nem igazán jött be
- váltottam valami rettenet drága 3 körkéses Philipsre: első néhány alkalom még jó volt vele, de aztán ugyanúgy irritált, még habbal is
- hagyományos DE borotva: Mühle R41(vagy ha nem hagyod hosszúra megnőni R89), hagyományos borotva szappanok, pamacs és krémek. Ezekből néha a legolcsóbbak meglepően jók. Lassabb mint géppel, de ha megvan a rutin ezzel is lehet haladni, igazából a habosításra kell szánni kicsit több időt

Hátránya a hagyományosnak, hogy rá lehet kattanni(pl: Hagyományos borotválkozás, fórum és piactér FB csoport, ott sokan tudnak tanácsot is adni).

Ami kimaradt még: borotválkozás után timsó tömbbel végig menni a felületen(pl: https://www.wetshaving.hu/markak/de-vergulde-hand-1/de-vergulde-hand-ti…)

ha én elektromos cuccal nyúlok a pofázmányomhoz, akkor másnap centis foltokban izzik a bőröm. amikor pár nap múlva már borostás vagyok, azokon a helyeken ahol bepirosodott, elkezd lehámlani. nem a legszebb látvány, nem is részletezem tovább.

gondolom más érzékeny arcbőrénél sincs máshogyan. én az elektromost kizárnám.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

nincs nagy tapasztalatom velük. az egyikük olcsó cucc volt (de azért nem noname vagy zsibis termék), a másik már egy átlagáras Philips. nem akartam tovább doktorálni a saját képemen, szóval nekem tényleg mindegy mi van ráírva. tudom a "kettőből semmi" nem nagy mintavét, de kísérleti jelleggel elég volt egy időre.

ui az a ruszki cucc az nem szögletes bőrdobozban volt, telefonkábel jellegű rugós hálózati kábellel, kétfejes rozsdásodó acél-megoldással? talán nagyapámnál láttam olyat 30++ éve, amikor kihajította :)

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Да, да, az lesz az - nekem még megvan, és működik is, igaz, hasnzálni már jó ideje nem használom, egy Braun középkategóriás darabbal leptem meg magam pár éve, és azóta -ha épp borotválkozni van kedvem- azt, meg ami-épp-kezembe-akad eldobhatós borotvát használok, vegyesen.

Érzékeny bőröm van, ráadásul 14 éves korom óta borotválkoznom kell, mert nő a szőrzet. Így lassan ~22 év alatt végigpróbáltam minden létező borotvát(pengés,sokpengés elektromos,elektromos körkéses, stb) , majd pár éve visszatértem a klasszikus "Gillette Safety razor" cserélhető pengés borotvához, konkrétan nagyapai örökség, lehet idősebb nálam. Nem nyúz meg, a penge filléres bele, és nem egy rakat műanyag hulladékot veszek, környezetvédelmi szempontból sem utolsó, ha ez érdekel. A kezdődő szakáll méretű borostát is simán viszi, nem szorul bele, nem a dobd el, vegyél újat tervezés gyümölcse. Hozzá a DM-ben kapható Balea Sensitive gel-t használom, ez irritál a legkevésbé.

---
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt.
Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának.

Jaja, ár-érték arányban ezek a régi, klasszikusok a legjobbak. 5-10 pengét kapsz párszáz forintért. Bár én nem borotvahabot használok, inkább borotvakrémeket (vagy borotvaszappant, a kékdobozos Wilkinson kifejezetten jó, árban is), amit persze pamaccsal kenek a pofikámra :) A régi jó Barbon nekem nagyon bejön, bár most vettem Palmolive-ot illetve Wilkinson-t kipróbálásra.

Amíg nem elektromosan borotválkoztam, mindig tartanom kellett timsótömböt. Mivel érzékeny a bőröm, nem bírja a Philips forgókését, ami "tépkedi" a szőrt. Persze a Philips e miatt alaposabban borotvál, tovább maradsz borosta nélkül. A rezgőkésesek csak azt vágják le, ami kint van, ezért hamarabb borostásodsz, de 100% nem lesz vágás még félálmosan sem, max a hosszúszőrnyíróval lehetne ha nagyon nem figyelsz oda.
+ volt egy anyajegyem, ami a késes megoldást nem tette járhatóvá, pár éve megváltam tőle, de a borotválkozási megszokáson nem változtattam.

Hosszabb ideje Series 3 (akkus, mosható) használó vagyok. Szárazon, majdnem minden nap. Szerintem a Series 5/7/9 nem éri meg az árát, a mobil(egykéses utazóborotva) szinte használhatatlan, az 1(egy nagyobb kés) pedig erős kompromisszum. A hármassal gyorsan, hatékonyan lehet borotválkozni.

A Series 5-nek van egy arckövető lengőtagja közvetlenül a fej mögött... imho akinek be van gipszelve a csuklója annak biztos szüksége van rá. Maga a vágó él és a rosta valamint azok elrendezése gyakorlatilag ugyanaz hármastól felfelé ( a series 5 és 7 "lengéscsillapító upgradek" a hármas vágórendszeréhez) kivéve a Series 9-et, ahol a vágórendszerbe is belenyúltak, meg valami géladagoló van valamelyik felsőbb kategóriában. Lehet, hogy marha príma dolgok azok, de szerintem nem érnek annyit. Nem számolom, de nagyon ritkán kell csak tölteni, mivel gyorsan el lehet készülni vele. Ha tönkremegy a series 3-am nyugodtan veszek egy másik ugyanolyat. Csere kés és rosta mindig van otthon, az jó lesz a következőhöz is. Csodatisztítópatron meg egyéb drága fogyóeszköz nem kell a hármashoz, ha felsőbb kategóriást nézel Braunból, ne lepődj majd meg ezeken. Én ezekbe direkt nem mentem bele.

Series 3 után váltottam Series 7-re, ég és föld a kettő. :) Tény, hogy a Series 7 nagyon drága, de sokszor akciós, én Black Friday-en vettem féláron kb. Egyébként arcszőrzet függő is. Nekem a 3-as nem végzett valami jó munkát, a 7-es sokkal, de sokkal jobb. Tesómnak meg a Series 3 is teljesen jó. Egyébként a 3-ashoz is van tisztítópatronos változat és tök jó. Pár ezer forint egy patron és nekem hónapokig elég.

Nekem a (négy) pengés jobban bejött.
Hosszabb szőrzetet is gyorsan le lehet vele nyesni, még a villanyossal nem.
Sokkal simább lesz utána a bőr, még villanyossal után érezni némi borostát.
Nem zümmög a füledbe, szinte relaxáló érzés ahogy aratod vele a szőrszálakat :)

Btw egy csomó márkát kipróbáltam pengéből, de asszonyka DM-es vacak kis rózsaszín borotváit semmi sem überelte! :D

Az én bőröm is elég érzékeny, ráadásként van egy anyajegyem, amit az összes pengés borotvával elvágtam.
9 éve használok egy Panasonic ES8109-et heti max 3 alkalommal. Az előírt penge/szita cseréket megcsinálom, de 1 év helyett másfél évenként, az akku pedig még most is kibír 3-4 borotválkozást. Ez az akkori csúcskészülék volt (~50000.-), és a kiegészítők is kimondottan drágák hozzá (szita 7000.-/1,5 év kés 7000.-/3 év).
Korábban Philips forgókésest használtam pár évig, (és abból is valami magasabb kategóriát) de az sokkal kevéssé volt alkalmas az érzékeny bőrre.
Elégedett vagyok vele maximálisan, a következő is Panasonic lesz.

Nekem is volt anyajegyem, de meguntam hogy minden második borotválkozásnál meghámoztam, igy elmentem a bőrgyógyászatra és kivágattam mindkettőt. Ami maradt heg, az pedig csak 2 fél centis egyenes vonal, amit már a borosta is eltakar.

Topichoz:

Én mezei eldobható fejűt használok, márkája nincs, de 12 fejjel (3 pengés) valami 2000 Ft-ba kerül, ezzel pedig 1 évet elvagyok. Nyilván a szar minősége miatt, de csak 4-5 borotválkozást bír egy fej.

Nekem a zselé jött be jobban, költcséghatékonyabb mint a hab, továbbá jobban felpuhitja a szálakat az alatt az 5 perc alatt amig rajta van.

-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Hát az a helyzet, hogy 30+ éve borotválkoztam egy darabig, mert a honvédségnél kötelező volt. Ott annyira megszerettem a dolgot, hogy a következő tizenpár évben szakállam volt. Aztán eljött az idő, mikor a télapó nézett szembe a tükörből, és elkezdtem villanyborotválkozni. Azóta se vágtam el az anyajegyet, ellenben nem vagyok nagy barátja a sebészkésnek, ezért tartok tőle, hogy sokáig marad a helyén :)

Topichoz:

A borotválkozás általában nem tart tovább 5 percnél, viszont a készülék elég zajos. Költségek tekintetében pedig azt kell mondjam, hogy bármilyen pengés megoldás olcsóbb lehet.

Nekem is érzékeny a bőröm, nekem még az eldobható borotvát se bírja. Ugyanakkor ha megnő sem szeretem, mert az meg viszket. Kb. 5 éve vettem egy Remington szakállnyírót, azzal szoktam kb. 4-5 naponta nyírni, illetve kb. 1 éve a hajam is azzal dúrom le kb. hetente. Két ceruzaelem kell bele, hónapokat kibír ilyen használat mellett.
--
"Sose a gép a hülye."

Én a hagyományos gillette pengés borotva híve vagyok, azonban erről tudni kell, hogy nem lehet vele gyorsan borotválkozni. Viszont a többi kritériumot teljesíti: Érzékeny arcbőrösök szokták szeretni, nem kell naponta borotválkozni (én hetente kétszer szoktam) és filléres mulatság a penge.

Ha csak kipróbálni akarod, akkor javaslom a Lord L5 vagy Lord L6 borotvát, ez szinte csak egy ezresbe kerül és egy korrekt kezdőknek való penge is jár hozzá. Aztán ha beválik, akkor beruházhatsz egy jobb minőségű lehúzóba, pl. Mühle vagy Edwin Jagger.

Azt tudni kell, hogy a piacon két fajta fejkialakítás létezik, a régi Gillette Tech és a Merkur fej, illetve van a nyitott és zárt fésűs kialakítás. Előbbi hosszú arcszőrzethez való (szakáll?) és harapósabb a borotva vele, utóbbi pedig ennek az ellenkezője és kezdőknek inkább az utóbbi, zárt fésűs kialakítás ajánlott. Hogy kinek melyik fej jön be jobban, az hit kérdése, nekem a Merkur jobban tetszik.

Na most, amik a hátrányok ezzel a fajta borotválkozással:

1.) Érdemes beszerezni hozzá pamacsot (lehetőleg borzot, de minimum egy disznószőrűt, semmiképpen nem szintetikusat, mert azzal képtelenség habot csinálni) és borotvaszappant, amiből normális habot lehet képezni.

2.) Ki kell tapasztalni, hogy melyik a számodra jó penge, ami elég pepecselős mulatság tud lenni. Nekem a zöld Astra Platinum vált be eddig a legjobban, de lehet, hogy neked meg más fog bejönni. Borotvától is függ, hogy melyikben hogyan viselkedik a penge.

3.) Ez nem úgy megy, hogy egyszer lehúzod és megvagy vele 10 perc alatt. Minimum két kört érdemes csinálni (szőrnövekedéssel megegyezően, oldalirányból, esetleg plusz egy kört a szőrnövekedéssel ellentétesen, hogy babapopsi simaságú legyen a végeredmény, bár ezt a harmadikat lehet, hogy az érzékeny bőröd már nem fogja annyira tolerálni). Nekem a három kör kb. fél óra alatt van meg a pamacsozást is beleszámítva. Hetente kétszer szoktam így borotválkozni.

4.) Meg kell tanulni a helyes technikát, de egy-két pontvérzés még így is előfordulhat, ha nem figyelsz. Ha nem tudsz várni, akkor erre jó a timsó, az gyorsan megszünteti a vérzést.

Ha csak nem ragaszkodsz a seggsima archoz, szakállnyíró gépet javaslok, leszedi 1-2 milisre és semennyire nem bassza szét az arcod, gél/zselé sem kell hozzá.

A Braun Series 1 nálam kritikán aluli eredményt produkált, ráadásul csak akkumulátorról működik. Ha be van dugva a konnektorba, akkor CSAK tölti magát... Úgyhogy sok éve a legolcsóbb körkéses Philips-t használom, talán még mindig 10000 HUF alatt van. 2 évente veszek újat, mert a kések cseréje drágább lenne.

--------------------------------------------------------------------
http://www.kmooc.uni-obuda.hu/
http://www.memooc.hu/
https://www.safaribooksonline.com/

"Nyúzhat, vághat akár a hentes, magyar zsilet rozsdamentes!" - nekem szakáll mögül és a témához csak ennyi jut eszembe. - (Nagyon régen, némiképp ösztönző volt a "leszokáshoz")

Villany előnye: reggel, félálomban is veszélytelen.
Szakáll előnye, hogy hetente egyszer elég igazítani.

A villanyborotva soha nem lesz olyan sima, mint a hagyományos pengés, mivel a száraz szőrszál szakítószilárdsága megközelíti az ugyanolyan vastagságú acéldrótét. Plusz a villanyborotva nem is vág annyira, hanem inkább roncsol, mert nem olyan éles a pengéje.
A bal oldali a kézi borotva, a jobb oldali a villanyborotva eredménye: https://static.femina.hu/terasz/igy_nez_ki_egy_kavecsepp_millios_nagyit…

Én régóta borotválkozom és az a tapasztalatom, hogy a kipattogzott, sebes arcbőr ellen két dolog kell: rendesen kimosni a borotvát, rendszeresen cserélni a fejet és normális arcszesz. Ez utóbbiból nekem a Nivea termékek jöttek be, azóta nincs gondom vele.

Általában hetente borotválkozom és így is letudom kb. 5-10 perc alatt, inkább. Múltkor siettem és kb. 2 perc jutott rá, mondjuk nem is lett tökéletes az eredmény.

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

Én egy tök másik oldalról közelíteném meg a kérdést, méghozzá azzal, hogy melyik mekkora mocskot csinál.

Többféle elekromost is próbáltam, de mindegyikben idegesített, hogy borotválkozás közben tök szőrös lett tőle minden.
A nagyját ugyan összegyűjtötte, de pont annyit hagyott szerteszét szállni, hogy azt utána takaríthassam, s azt utáltam.

Ezért én pengéssel borotválkozom, heti egyszer.
Pengésből ha jót akarsz, akkor olyat vegyél amin van penge magasság állító, ez egy tekerentyű a borotva nyakán, ami a penge dőlésszögét és kinyúlását állítja, így ha ezt jól beállítod, akkor nagyjából sose vágod meg magad.
Én egy ilyet használok: http://www.vatera.hu/gillette-borotva-made-in-u-s-a-allithato-magassagu…

Ez még az nagyapámé volt, és a mai napig tökéletes.
A penge hozzá nem drága, de én most még ezt is kínából veszem, most éppen 100 darabot 3.5 dollárért, ezzel közel egy évtizedre le is tudtam a kiadásokat:
https://www.aliexpress.com/item/100Pcs-lot-Super-Sharp-Razor-Blades-For…

Cirka 10 perc kell a borotválkozáshoz ha sietni kell, de ha ráérősen csinálhatom akkor negyed óra kényelmesen.

Utána én a spray jellegű arcvizet szeretem utálom, de a kis csípéstől legalább arra az egy percre marcona Rambónak érezhetem magam.

A penge magasság állító tekererentyű léte vagy nemléte IMHO ég és föld, anélkül elég gázos tud lenni a borotva, én olyat tutira nem vennék amin nincs!

-Ha hetente egszer elég, akkor vagy nincs erős/bő szakállad, vagy nincs érzékeny bőrű nő a környezetedben :-) (tudom, a jó oldalra kell születni, és akkor nem szúr)
-A zsilettpengét nem érdemes betárazni - az él ugyanis annyira vékony, hogy idővel elveszti az élét - hogy mikorra, az anyagminőségtől függ. Ugyanez van a "kaparós" borotvák esetében is - ott a 3-4 évesek már húznak, miközben ugyanabból a típusból az újakkal semmi gond nincs.

A trükk: nem a fürdőben kell tartani, hanem páramentes helyen. Nem véletlen vannak ezek majdnem légmentesen csomagolva.

---
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt.
Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának.

Szerencsére a csaj már hozzászokott az elmúlt 15+ évben. :-)

A penge tárolás kérdésben teljesen igazad van.
A mostani csomag előtti az egy olyan volt, ami rettenetes régi volt, talán 10 éves is lehetett már. Kibontva nem tűnt rossznak, de nagyon gyorsan elvesztette az élét, gyakorlatilag a második használatakor már olyan volt, mintha egy már cserére érettet használnék. Valószínűleg nem éle volt már neki, csak sorjája. :-)
(atyaég, micsoda szó...)

Spórolhattam volna párszáz forintot, ha fele annyit rendelek. :-)
Meg aztán fene tudja, hogy milyen lesz a minősége. Bár a tapasztalatom szerint a kínai vasáru teljesen korrekt, legalábbis a szerszámok, csigafúrók, kézi eszközök minőségére még nem volt panaszom, pedig sokat rendeltem, sokat használok belőlük.
Jó az acéliparuk.

Borotválkozáshoz mostanában a Rossmannban kapható Isana hétpengéset használom. Olcsó+jó, érzékeny bőrűek szeretni fogják. Részemről a borotválkozás problematikáját megoldotta, lezárta.

Elismerésem... (lokkkkk)

<troll>
Fura ez a sok érzékeny bőr. Máskor vastagbőrű kiállításon érzem magam. :D
</troll>

Ugyan azt képzeltem, az én bőröm is érzékenynek mondható, de a saját tapasztalataim nem egyeznek az itt leírtakkal.
Eleinte rezgőkéses Remington és Braun borotvákat használtam, azokkal voltak gondjaim. (Jó régiek voltak)
Katonaság közbeszólt, ott valami noname pengére szoktam át. Aztán kezdtek beszivárogni a köztudatba a duplapengés, eldobhatók, sokáig az maradt. Volt még kétféle Philips körkésesem, az első egy viszonylag alap, a második, úgy tíz évre rá egy akkus, mosható csúcskategória. Előtte-közte-utána meg Gilette, 3-4-5 pengés (Mach sorozat és utódai)
Ezt csak azért sorolom, hogy látsszon, volt néhány próbálkozásom, de komoly gondom egyikkel sem volt. Max. a pengékkel könnyen levágtam az apróbb pattanásaimat.
Ami szerintem fontos: pengével lehetőleg minden egyes napon kell borotválkozni, hogy könnyű legyen, a rezgőkésest sosem tudtam megszokni, mert nem volt elég alapos, a Philipseknek meg kellett a min. kétnapos borosta, hogy legyen mibe kapaszkodni az első pengének, különben azzal is maradtak szúrós felületek. Borotvakés kimaradt az életemből.

Ha már véletlen beleolvastam:
Szintén nem szoktam naponta borotválkozni, eddig semmilyen villanyossal nem jöttem ki.
Régebben szokott pattogzani ius a képem.
Upgradek során jutottam a cserélhető pengéshez (wilkinson kizárva, az alapból szaggat, eddig gillette a befutó, a szíjjon fenős késhez nem volt bátorságom)
Előkészítés vmily gillette gél, utókezelés hidegvíz.
A kipattogzásmegelőzéshez fogmosásszinkron is kell, borotválkozás után ellenjavallott.

koszonom a hozzaszolasokat, tippeket. A dontesem vegul egy Braun 3-3050cc-re esett. Eddig 2 kort mentem vele, es meg elek :-) Az arcomat szepen vitte, nem pattogzott ki a borom. A nyak borotvalasat meg gyakorolni kell, de a hatoldalan levo trimmelovel azert sikerult a muvelet.

Azt azert mar latom, hogy van elonye annak, ha az arc, all, stb. vonalat koveti a borotva feje, viszont annyi penzt nem akartam raszanni, hogy a 7-es vagy 9-es szeriabol vegyek. Szerencsere pont akkor volt a Glamour napok, igy 20% kedvezmennyel sikerult beszerezni ~25k HUF-ert.

--
'Amikor az embernek rossz szerencséje van, az rossz szerencse' - Best of Leekens, a foci feltamasztoja (muhahaha)