"Viszlát Apple!"

Ez valahogy kimaradt....

Hozzászólások

Én láttam már. :) Rühelltem őt, de szimpi lett, hogy kijózanodott. Egy normális intelligens ember kritikusan (nem kritizálva!!!) figyeli a világot. Olyan meg ugye nincs, hogy minden termék jó, ha egy gyárból jön ki. Vannak hibák és ez emberi. Az pedig egy barom aki ezt tagadja.

ps.: Amúgy szerintem H.A. új bálványt talált. Meghalt Steve Jobs. Éljen Elon Musk.

Én nem követtem munkásságát, egyszer-kétszer linkelte itt egy-egy Apple-huszár, hogy "Handras így megmondta, Handras úgy megmondta..." (én meg magamban (rosszindulat nélkül, mert tényleg nem tudtam), ki a f.szom az az Handras?), de ennyi.

Én a Tesla vonalról botlottam bele pár hónappal ezelőtt. A TV YouTube alkalmazása dobta fel nekem valamiért ajánlott tartalomnak. Megnéztem a videót, onnan jött ez.

--
trey @ gépház

Most láttam először Handras videót. Sőt megnéztem a másodikat is, aminek a linkje ennek a végén van. 2013-ban feltöltött és állítólag 2003-ban készült eMac kicsomi. Hát!
1. Handrás mostani korához képest elfogadhatóan néz ki. De hát 29 évesen baromira koravén fazon volt.
2. Milyen pontosan megjósolja az iPhone-t, Safarit egyéb jövőlátások mellett.
3. Majd megcsillan az iPhone sziluettje a csillogó eMac-en miközben videózza.
4. Visszanézem a böngészős részt. Hát persze, hogy semmi nem jön be az IE mac kiadású változatán.

Miért is csinált volna 2003-ban egy olyan videót amit akkor legfeljebb valami Napster-utódon lehetett volna publikálni ? Ráadásul drága hd kamerával!

Ha már rekonstruálja a Youtube korában a 2003-as "nagy kezdet" akkor elszalasztott pillanatát, legalább ne villogna ezzel a kamu jövőlátással mert ez így nagyon cinkes.
A szememben egyből sokat levon Handrás hitelességéből.

Normális HUP-ot használok!

Regen en is utaltam, de nem az apple cuccai miatt (mivel azokkal nem volt semmi bajom, ez mostanra valtozott kicsit), hanem mert egyszeruen bunko volt :)

Mostanra egyebkent sokkal kulturaltabban kommunikal, es meg szoktam nezni a videokat amiket csinal, sokat valtozott az elmult par ev alatt.
Elkezdett ervelni, ertelmesebben kommunikalni es all-in-all nem ugy viselkedni mint egy elkenyeztetett hulyegyerek.

Ó, én élőben néztem. Az akkori kommentek gyönyörűek voltak. :D
A patreon-os bejelentése olyan jó sikeredett mintha már koldult volna és már jöttek a nézők azzal, hogy "cigit ne adjak?".

Azzal, hogy halom epöl cucc ott az asztalán, de azt részletezi, hogy mekkora szar - nekem kész bohóc ez a figura...

a videója szerint az apple által erőltetett második márkabolt volt az utolsó szög a koporsóba. Profit helyett csak veszteséget termelt két üzlet fenntartása, miközben már más hálózatokban is lehetett kapni, meg úgy egyébként kb bárhol manapság. Szóval a felhalmozott adóságok kifizetése elvitte a teljes vételárat. Neki annyiból érte meg, hogy adósággal terhelt tulajdonos helyett jól fizettett alkalmazott lett a másik hálózatban, ahová beolvadt.

> Azzal, hogy halom epöl cucc ott az asztalán, de azt részletezi, hogy mekkora szar

Nem pontosan az van a videóban, hogy "mekkora szar". Kifulladt a buli, ez igaz, elég sok gond van az Apple háza táján, de néhány termékvonal bőven jó még így is. A teljesség igénye nélkül, iPhone, Watch, Apple TV, Airpods, iPad, iCloud, Music, stb. -- ezeket napi szinten használom, nagy részére nem tudok olyan alternatívát, ami _nekem_ jobban megfelelne.

Magyarósi Úr ugyanezt csinálja. Folyamat fikázza, de használja. Handras is sokat videózik még mindig iphone-al. Én sem szeretem az Applet mert szerintem egy túlárazott, túlhype-olt, számomra túlzottan zárt rendszerű cucc. De! Nem vagyok rest változtatni ha valami nem tetszik. Itt meg megy a világmegváltó szöveg, de saját magán nem akar segíteni. Gyanús ez nekem. Vagy ezek szerint mégsem annyira rossz.

Egyik videojaban (a fagyasztott csirkesben, ha nem linkelik be, nem nezem) epp azt mondta, hogy ugye youtuber, emiatt fontos neki a videovagas, es ha megtanul egy uj vagoprogit, azt az idot a csaladjatol venne el. Ha most valasztana (0-rol), akkor az nem iAkarmi lenne.
Ez is a vendor lock-in hatranya. Ha valtanal, az sokkal tobb erofeszitest igenyelne, mint ha szabadabb rendszert hasznalnal.

--
When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Az idom donto reszet Linuxon toltom. Amikor office jellegu programot kell hasznalnom (szovegszerkesztes meg tablazatkezeles azon belul), akkor Libreoffice-t szoktam. Ha winen kell ugyanez, akkor elinditom azon, es teljesen jol hasznalom. Az MSO viszont szivas, minden funkciot szetdobaltak hulye helyekre, semmi nem ugy mukodik, mint kene. Pedig 6.0-as Wordot rengeteget hasznaltam (apu egy ismerose irt konyvet, azt gyakorlatilag en gepeltem be neki anno), es utana az ujabbakat is (2000 pl.).

Ha az exem valamit meg akar "Fotoshopoltatni" a windowsos gepen, akkor elinditom rajta a gimpet, es megcsinalom, amit kell. Pedig ilyen fura win10-es gepe van, de ha mar fut a gimp, onnantol elboldogulok vele.

Hasonloan vagyok a Firefox/Chromium bongeszokkel, a puttyal (ha beleptem vele a gepemre, onnantol megy), meg egy csomo hasonloval.

Valami ilyesminek hittem eddig a videoszerkesztest is. Elinditasz egy ismeros/ismeretlen programot, es hasznalod. Aztan hogy / vagy \ a directory elvalaszto a progi alatt, meg hogy milyen kernelt tettek ala, azt majd lekezeli o.

--
When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Magyarósinak van több PC tesztelős videója is, ez alapján ami a Mac mellett szól:
Megszokás/kényelmesebb MacOS, jobb touchpad, sokkal jobb nagyfelbontás támogatás, illetve a sebesség: a számára fontos videóvágási feladatokban 1.5kg-os MacBook Pro 2x gyorsabb, mint a 4.5kg-os brutál Asus ROG Windows laptop: https://youtu.be/fynnsyWx4FM?t=656

kb 1 éve érezhető volt ez, a videó pedig: 2018. jan. 17.

nem nagyon tudom, ennyi idő után mi értelme van elővenni ezt a témát.

de semmilyen pálfordulás nincsen, mindössze nem árulja őket tovább. kiszáll az üzletből, de ugyanúgy apple termékeket használ.

inkább az az érdekes, hogy ameddig másokat faszozol, és leszólsz, vajon miért nem nézed meg a feltöltött videót, hogy ne kelljen baromságokat beszélned? engem ez jobban érdekelne.

Hehe majdnem Linuxos lett, csak sokat kellett olvasni meg fordítani, borzasztó volt az egész :-)

Hát Handrás nem szeret olvasni. Meg azt is elfogadom, hogy a Gnu kiszerelésű Linux nem átlagembernek való. Úgy főleg nem, hogy telepítenie is magának kell. De hát 2018-ban amikor már több mint négyszer annyi Android cuccost adnak el mint Windows PC-t összesen még mindig linuxdesktopévezni! Abszurd.
Benézel egy mai otthonba router, mobil, tablet, okostévé mind Linux. Legfeljebb a régi notebookon piheg mégy egy Windows 7. Esetleg szektatagoknál járva Apple minden a tévét leszámítva mert abból még csak az okosító box almás. :-)
Közben a Google Chromebookja is úgy megindult, hogy a Microsoft ijedtében elő is állt az S mode nevű borzalommal. Pedig azt gondoltam Ballmer után már nem lesz ilyen agyament ötlete a MS-nak. Ezzel persze újra feldühíti Valve, GoG-ékat és társaikat, akiknek így tényleg csak a Linux marad a túlélés útja.

Szóval azok akik tudnak és szeretnek is olvasni, végül csak összehozták azokat a Linuxos termékeket, amiket a tök átlagos és olvasni utáló userek is szívesen használnak.
Ja igen! Azt vajon tudja Handrás, hogy a Tesla is Linuxot használ?

Normális HUP-ot használok!

Ezt egy kicsit ferdítésnek érzem. Tudjuk hogy mindenfajta embedded cuccban ott a Linux, de most a klasszikus desktopról beszélünk (aminek konkrétan nulla köze az androidhoz). Amit én mondjuk ~8 éve szinte kizárólagosan (munkában is) használok ugyan, de ettől még nem állítanám hogy a szélesebb tömegeknek is ajánlani lehetne (elég arra gondolni hogy nem fogják találni a start menüt meg a letöltött setup exére csak bambulni fog a gép).

--
debian,libreelec,openmediavault,ubuntu,windows,arch,lineageOS
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

Szerintem ez a start menüs dolog ferdítés 2018-ban. Nézz körül! Mindenki mobilt meg tabletet simogat. Nemcsak arról van szó, hogy több mint négyszer annyi mobil eszközt adnak el mint Pc-t. De a képernyő előtt töltött idő is eltolódott Android és iOS felé. Senki sem keresi a start menüt Androidon vagy iPhone-on. ChromeOS pedig annyira klasszikus desktop Linux, hogy Gentoo-ból fordítja a Google.

Normális HUP-ot használok!

Azt hittem, rosszul értem ezt a szélesebb rétegeknek nem ajánlást, de ha ketten értettük félre, akkor talán mégis gyárilag volt mérsékelten meggondolt.

Persze ha úgy volt értve a nem ajánlás, hogy rettentő sok időt csesznek el vele, ezért csak erős akaratúaknak ajánlott, akkor csatlakozom.

De a LibreELEC egy JEOS, amit ha felirsz az rpi kártyájára, és bedugod, közvetlenül egy KODI fog rád mosolyogni, és nem is fogod másra használni soha.
De a mai világban azért már "tanulékonyabbak" az emberek, mint mondjuk 10 éve, az igaz (elsimogatja valaki az androidját, ios-t, okostévét, meg windowst egyszerre, oké).

--
debian,libreelec,openmediavault,ubuntu,windows,arch,lineageOS
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

Handrás eddig is egy gyökér fasz volt, ezután is az lesz.

Én bírom Handrást, szvsz jó fej.
Régen a macskája, Dezső miatt kezdtem nézni. Sajnos az új macskájáról kevés a kontent.
Az Apple dolgok nem érdekeltek annyira, de azért azokat is megnéztem. A mostani elektronyos autók pedig teljesen hidegen hagynak, így csak akkor nézem ha abszolút nincs más érdekes.

Az Apple ugyanez volt 15 éve is - a vlogger más. A 4. X után egyre nehezebb minden baromságot megéljenezni; az ember egyre inkább úgy érzi, hogy "egen, ezt a 'minden földi boldogságot egy csapásra elhozó' szöveget párszor már hallottam (kereskedő esetén: elmondtam), kissé már elkoptattuk egymást, a szöveg és én". A kritikus Énke viszont nem kopik, az mindig csak erősebb. És ez így van jól - a minden baromság kritikátlan megéljenzésére ott van a következő generáció, és felkészül az azután következő.

na, akkor legalább az autós videóiban befejezi az Apple agyatlan reklámozását

Én sem csíptem sose a vallási felhangú videói miatt, de most megkedveltem. Nyilván ítélkezni könnyű volt nekem is :)
De lássuk be ez a fickó a semmiből épített valamit, k. sokat dolgozott rajta, és hitből élt. Még akkor is tiszteletre méltó ez, ha amúgy nekünk ez másképp jött le.
A videót már láttam annó mikor megjelent, akkor megkedveltem. :)

-42-

érdekes ez a hozzáállás számomra egyébként.

szereti az applet, szereti az ezzel kapcsolatos dolgokat, hisz benne, olyat árul amiben hisz, és bátran ajánl másoknak is. (=hiteles ember) a vevők elégedettek -> ez az ember egy elvakult fasz, gyűlölöm is rühellem!!!

nem árul tovább apple termékeket mert nem hisz benne mostanában (=hiteles ember) -> mekkora jóarc már a csávó!!!4444

valószínűleg, soha a büdös életben nem fogom megérteni, hogy valaki miért nem tudja elképzelni, hogy nem az alma logó, meg a trendiség miatt vesznek emberek apple terméket, hanem mert szeretik használni, és tökéletesen kiszolgálja őket. ha pedig erre feljön a példa, hogy facebookozni lehet egy 100 ezres teszkó laptoppal is, akkor az vegyen egy 15 éves suzuki swiftet, hiszen az is elviszi bárhová a világon ha karban van tartva. :)

akármikor jártam handrasnál, mindig mindenkinek ki volt nyalva a segge. és lehet azt mondani, hogy ennyi pénzért legyen is, de mikor a macbooknál drágább business laptopot vásároltam, akkor még a bunkózás is belefért, és nem éreztem jól magam a vásárlás után. nem értem, miért fáj itt mindenkinek ez az apple dolog. divat fika.

Az átlagember mentalitásában keresendő a hiba. Itthon ha valaki karizmatikus és nyiltan vállalja a meggyőződését, esetleg még jól is üzletel azzal kapcsolatban, akkor az mindjárt köcsög, mert átlag józsi aki bármiből semmit tud csinálni, az jól megmondja. Ellenben, ha valaki gerinctelen és nyilvánvalóan hazudik és csal, akkor itthon igen jól tud érvényesülni, mert minnél nagyobbat hazudik és lop, annál többen térdelnek le előtte áhitattal.

Egyébként az apple cég változásai mellett (megint pepsi korszak van, karizmatikus vezető nélkül) üzletileg sem éri meg ezzel foglalkozni kizárólag. Anno, mikor még kihívás volt az apple cuccok beszerzése itt a vadkeleten, akkor sokkal jobb üzlet lehetett benne. Most meg már kb bármelyik vegyesboltban kapni, két zsák klumpli mellett mellékesen, szóval márkabolt nem él meg csórisztánban. A videójában pedig el is hangzik, hogy az apple meg márkabolt hálózatot álmodott volna, persze az ő pénztárcájából fizetve. Hát itthon nem lesz apple üvegpalota, csak ha kínai bútorokat és zöldségeket is árulnak.

Még egy helyi szektavezért is bármit le tud tolni a hívei torkán.

A poén elsütése után illene odaírni utólag, hogy vicc volt. De semmi ilyen nem történt. Mi több, Handras Viszlát Apple monológja végére odabiggyesztette ennek a linkjét mintha visszaidézné a kezdeteket. Ez a húzás csak az elvakult rajongók szemében nem cinkes.

Normális HUP-ot használok!

Gondolom találtak egy bontatlan eredeti eMac-et a raktáruk mélyén. Erre kitalálták, hogy rekonstruálják a 10 évvel ezelőtt történt nagy eseményt, amikor Handrás kicsomagolja élete első eMac gépét. Csak ezt úgy adták el mint eredeti archív felvételt. Hogy ez mennyire poén, hát nem tudom. Apple körökben nyilván vicces.

Normális HUP-ot használok!

Nem igazán értelek. Most vagy benyaltad az egyértelmű fake videot, aminél eleve az volt a cél, hogy mindenki rájöjjön hogy fake.... vagy nem, de akkor meg te is rájöttél (max neked nem jött be a vicc).

Szerintem amúgy te elsőre bevetted, most meg próbálod elmaszatolni, hogy egy tréfán akartál fogást keresni, sőt, lebuktatni! Az megvan hogy a Star Wars se igazi? :)

Erről kérdezd evone-t. Illetve ez az arc is írta szóval gondolom volt később egy mea culpa videó is.
Annyira nem szórakoztató arc Handras számomra, hogy visszakeressem azt a bejelentését.
Az pedig, hogy kamu eléggé nyilvánvaló a fent felsorolt okok miatt. Akiknek az iPhone sziluett kevés nézzenek csak rá Handrásra. Borzalmasan koravén lett volna olyan fejjel 29 évesen. :-)

Normális HUP-ot használok!

Mert kívülről nem tud annyival többet. Kívülről annyi látszik, amit a csávó is mond, hogy lekerekített sarkok a szögletes helyett, amit már bocs, de ki nem f*sik telibe? Ha használod, biztos tökjó, ha együtt használod az apple termékeket, biztos tökjó, hogy együtt működnek... ad egy feelinget az egész, amit persze ugyanúgy agyonvág a délutánra lemerülő aksi és más apró kellemetlenségek - legalábbis a külső szemlélő számára... de amíg működik, addig biztos jó :)

én minimalista beállítottságú vagyok, a kevesebb néha több. többet ér hogy amit tud azt jól tudja. próbáltam mást is, és használok mást is, mégis ez jön be jobban.

a macbookom bír 10-12 órát aksirol, és az iPhone se merül csak 1,5 naponta. szóval nem igazán értem milyen délutánra lemerülő aksirol van szó. :/

Én személy szerint mindig is rühelltem az apple-t mert túl hype-olt cucc arany áron, és elég agresszív a marketingje meg mindene. És nagyon nem tetszik, hogy körül lengi egy kis "ha nem almád van csóró kis gyökér vagy" légkör. De ez szubjektum. És Almásban éppúgy nem szeretem az Ori hírnököket mint linuxban, és emiatt elég sok vitám is van egy kollégámmal. (aki látványosan kezet mosott miután megfogott véletlenül egy microsoft bögrét. (Nem vicc, tényleg))
Egyrészt egyetértek az elöttem, szólóval is, hogy itthon eléggé anyázzák aki meggyőződésből él és dolgozik valamiért, még akkor is ha személy szerint nekem az ellenszenves. Másrészt lehet mondani, hogy business man és miért ne tolná lendületből a porszívő ügynök stílust is? Ebből él. Szokjuk meg!
Tehát nekem sose volt szimpi sem a mac, sem pedig ez az egész, handrással az élen. Maradok "csóró kis gyökér" még akkor is ha amúgy havi két iphone X-et is vehetnék jobb hónapjaimban. (de egyet sem vettem sose és nem véletlen)

Viszont ez a videó átfogó történeti áttekintés is, és megvilágítja, hogy miközben éveken át utáltam, ő mit gondolt és tett, és miért.

Én személy szerint tudom tisztelni ha valaki azt csinálja amit szeret/amiben hisz, azt teljes erővel csinálja, a semmiből épít fel valamit, és mikor már nem hisz benne nem a vadkapitalista business man jön ki belőle, hogy akkor is csinálja mindössze pénzért hanem ki mer állni, és azt mondja: már nem hiszek benne, hiába van zseton.
Viszont nem hülye, és éhen dögleni nem akar ő sem, talált valamit amiben zseton is van és hinni is tud benne. Ez most az e-autó. Sok sikert neki hozzá. De komolyan.
No és azt se feledjük el, hogy az ember változik az évekkel, ha úgy tetszik be nő a feje lágya, ez rá is érvényes, emberek vagyunk. Vannak orbitális f...ok amiket annó teljes meggyőződéssel megcsináltam, ma már 40 éves fejjel felnéznék laptop mögül ha valaki hívna egy ilyenbe, hogy : hülyevagy?
Egyszóval olyan emberként mutatkozott be ezen a videón és olyan gondolkodással (és elő történettel) amit én személy szerint tudok tisztelni. Még akkor is ha amúgy nem értettem vele egyet sose.

-42-

nem erősebb a marketingje mint bárki másnak. elég keveset is költenek ilyen célokra.

> "ha nem almád van csóró kis gyökér vagy" légkör

ez maximum benned él csak, nem ismerek egy "almás gyökeret" se, aki lenézne bárkit amiatt amiért ő nem almás.

eddig is ilyen ember volt, csak sokan elvakultan mást látnak benne. :) bár nem tisztem védeni, de kicsit erős ez a fika áradat amit ő kap.

Mindigis eros velemennyel megaldott csak felhasznaloi szemmel nezte a vilagot, ezert en sem talalkoztam vele kb soha. Tudom ki, vasaroltam meg XMS-ben is, de sosem kersetem munkajat, es nem is talalkoztam vele.
Ebben a videoban is hemzsegnek azok a reszek, ahol feluletesnek tunik a tudasa a temaban.
Csak egyet emeljek ki, elejen mondja, hogy vett 2003ban egy g5 imacet, ami kesobb 2004 agusztusaban jelent meg.
Nincsen megfelelo szakmai tudas, akkor szerintem nem lehet jo reviewot kesziteni.

Jajj istenem. Túl hosszú. Nem is érdekel. Az Apple a Forbes 500-as listáján az első. Ez azért jelent valamit.
Kit érdekel, hogy a a magyar nem-piac mit gondol erről az egészről?

--
robyboy

Fölösleges okoskodás, ha igaz, ha nem. Teljesen érdektelen. Ettől még rogyásig van $-al az Apple, és magasról leszarja, hogy itt mi megy.

u.i.: még jó, hogy van Google, meg Youtube, hogy lehet az ilyenek nézettségét növelni, hátha kap is érte valami kis manit. Az öngól egy "Viszlát Google!" videó lenne igazából... :)

--
robyboy

"Ettől még rogyásig van $-al az Apple, és magasról leszarja, hogy itt mi megy."

Ez valóban így van. Ezért sincs pl. Magyarországon Apple Pay. Nekem a hazai hardcore Apple-zés egy kicsit a "nyugat" utáni vágyakozásnak tűnik. Akiknél ez "életstílus", azok egy kicsit szeretnének olyanok lenni, mint a fejlett országok lakói.

--
trey @ gépház

+1

Nekem van egy céges iPhone-om, úgy használom, hogy nem vagyok regisztrálva az Apple Store-ba sem. Telefonálok vele, internetezek, kb. ennyi. De igen, szerintem is, sokan felvágásból birtokolnak ilyet azzal a szlogennel, hogy "mert megengedhetem magamnak", neadjisten "több vagyok emiatt" :)

--
robyboy

Valamit elmond a magyarországi Apple árakról, hogy Forbes 500 I. helye ellenére olyan az Apple megítélése Magyarországon amilyen.
Handrás meg elmehetett volna LOT Airlines-hoz marketingarcnak. Úgy egy másik oldalról fűthetné az Apple magyarországi jelenlétét. Amerikai repülőúttal városnézéssel együtt is olcsóbbra jön ki egy Macbook vásárlás és már egy iPhone X is.

Normális HUP-ot használok!

> Amerikai repülőúttal városnézéssel együtt is olcsóbbra jön ki egy Macbook vásárlás és már egy iPhone X is.

Ez nem csak az Apple sara:
- kifizeted az árfolyamkockázatot USD és EUR között
- kifizeted az árfolyamkockázatot EUR és HUF között
- Magyarországon 27% az áfa, Amerikában változó, ezért _nettó_ árakat látsz kiírva
- Magyarországon van artisjus
- stb.

" kifizeted az árfolyamkockázatot USD és EUR között"
Igaz, pedig valójában az iPhone gyártás Yuan, hivatalos nevén Renminbi gazdaságban megy. Ez részben az Apple sara. Meg lehetne spórolni egy pénzváltást a direkt Európába irányuló szállítmányoknál.

" kifizeted az árfolyamkockázatot EUR és HUF között"
Ez mostanában egyáltalán nem magas. Handrás korábbi cége majd munkaadója, valamiért "elfelejtette" korrigálni a számait.

" Magyarországon 27% az áfa, Amerikában változó, ezért _nettó_ árakat látsz kiírva"
Amerikában nincs áfa. Sales tax van ami nem áfa. Szerintem az áfánál sokkal ésszerűbb rendszer. És nincs minden államban. Ez valóban nem az Apple sara.

" Magyarországon 27% az áfa, Amerikában változó, ezért _nettó_ árakat látsz kiírva"
Repülőúttal legálisan ki lehet hozni 19%-ra csak máshol kell leszállni. Nem hivatalosan ezért nem szokták zargatni az utasokat.

" Magyarországon van artisjus"
Ez sem az Apple sara. Károsabb mint a magas magyar áfa, mert joggal érzik igazságtalannak a vásárlók. Alternatív csatornák használatára ösztönöz aminek a végén áfabevétel sem lesz.

Normális HUP-ot használok!

Nem fogok egy óra hosszan nézni valakit, aki össze-vissza beszél az életéről, akit nem ismerek és nem tűnik olyan valakinek, mint akit meg szeretnék ismerni.

Valaki összefogalalná egy mondatban?

Kb. 13 percen át szólt háttér tabokban, abból annyi jött le, hogy tetszett neki a Macintosh és apple boltot nyitott.

A cím alapján arra gondolok, hogy most meg bezárta, vagy váltott és most már mást csinál.

Van ezen kívül bármi más is, vagy erről beszél ilyen sokat?

És amennyiben ennyi csak, miért kell erről egy ilyen hosszú videót csinálni, és miért kell ezt a hupon beküldeni tartalomként?

Mert ha csak ennyi, lehetett volna egy tweet.

Vagy egy blogbejegyzés.

A minőség valóban érezhetően esik Jobs halála óta. De a hatalmas innovációnak korábban is legfeljebb az illúziója volt meg. Amikor Jobs elkezdte erőből nyomni ezt az Apple a leginnovatívabb cég dolgot, a hívőket leszámítva mindenki csak mosolygott olyan "világraszóló innovációkon" mint az apple egér bogyóval. Már akkor vicces videók ihletője volt az Apple. Az iPhone miatt gondolják annyira innovatívnak ma az Almát. De smartphone már korábban is létezett. iPhone desktop sem volt akkora újdonság, csak húzogatás helyett még tab-okba voltak csoportosítva az appok. A "nagy" unix-szerű rendszer mobilokban bevetése sem Apple ötlet Linux már évekkel korábban mobilokban volt. Az Android inc is évekkel az első iPhone előtt már okostelefont fejlesztett, amikor a Google felvásárolta még nem volt sehol az iPhone.
De voltak természetesen jó saját ötletei Jobs-nak. Az kapacitív érintőképernyő kizárólagos alkalmazása például jó ötlet volt. Vagy az egeres világhoz még kötődő odabökés mellett ujjelhúzás az érintőképernyőn. Az üveg alkalmazása műanyag helyett is eredeti Apple ötlet ami elterjedt. Ennek köszönhetően törnek már egy évtizede a drága mobilok. Még korábban egy erőből földhöz vágott Nokia is jó eséllyel egy darabban túlélte.
Tabletek is már évek óta ismertek voltak a távol-keleten MID meg hasonló neveken mielőtt az első iPad megjelent. Az Apple inkább csak elleste az új ötleteket, jó minőségben és jó drágán terméket csinált belőle. Steve Jobs személye pedig maga volt az élő marketing.
Az utóbbi időben sajnos a minőség egyre kevésbé jellemzi az Apple-t miközben az árak egyre magasabbak.
De továbbra is vannak hasznos húzásai az Apple-nek. Például a most megszellőztetett Macintosh Intelről Arm-ra váltása. Apple nélkül is alkalmas már az Arm az x86 kiváltására és 2 év múlva még inkább az lesz. De az Apple hívja fel erre az iparág és mindenki figyelmét.

Normális HUP-ot használok!

Annyit pontosítanék, hogy at ablet ötlete már a 2001 űrodusszeiában megvolt (a kubrick filmben) ezért nem tudta magát a tabletet szabadalmaztatni az apple. Ezen csúsztak el. (ők az apple newton-ra mutogattak ami szvsz valóban az első kézzel fogható termék volt. De az ötlet már szerepelt régebben)

-42-

ki és mikor mondta, hogy nem voltak az iPadek előtt tabletek egyébként?

http://www.tabletpc2.com/Graphics/Reviews/Lenovo%20X41/Lenovo%20Thinkpa…

úgy érzed, hogy ezután nem innováció ez?

https://cdn.macrumors.com/article-new/2017/01/original-ipad-2-800x523.j…

nyilvánvaló, hogy rengeteg dolog volt ezelőtt is, mégsem vette a kutya se. neked csak fáj, hogy az átlag ember telibe fossa a no life geek cuccokat... :)

"Ennek köszönhetően törnek már egy évtizede a drága mobilok."

érdekes. nekem még sosem tört képernyője egy szifonomnak sem. (pedig esett már le lépcső tetejéről) viszont nokia 6303-nak egy ejtés követően szarrá tört a kijelzője pár éve. hogy is van ez?

szerintem csak féltékeny vagy, amiért az applenek sikerült ugyanazt a technológiát szerethetően becsomagolni, és eladhatóvá tenni az ÁTLAG EMBER számára aki pont telibe fossa, hogy milyen kernel, mennyi ram és milyen cpu van egy adott eszközben. nem látom, hogy ezt miért olyan nehéz itt egyeseknek belátnia, azt sem, hogy mitől lesz hülye meg sznob attól, hogy így gondolkodik. téged sem érdekel minden szakma a világon, neked is vannak eszközök amiket úgy használsz, hogy nem tudsz semmit arról, hogy azt hogyan és kik készítették, és nem is érdekel. ezen az elven haladva te is egy vallásos hülye vagy.

nem rosszak azok a termékek sem, amik azelőtt voltak, mert valakinek készültek és ha jó kezekbe kerültek akkor volt hasznuk és ki voltak használva. csak az a baj, hogy ezek nem az átlag emberek akiket egyáltalán - számodra teljesen felfoghatatlan módon - nem foglalkoztat az informatika.

Régen Steve Jobs nem hagyott volna ilyen hibákkal termékeket kijönni. Egyszerűen kitaposta volna az embereiből azt, h 110%-os, tökéletes legyen a vas, és a szoffer is. Ma már ez nincs, erre céloztam, h esik a minőség.
És tudod, egy rollsrollsnak az ember nem nézi el a legkissebb hibákat sem. Tökéletesnek kellene lennie.

"ki és mikor mondta, hogy nem voltak az iPadek előtt tabletek egyébként?"

Na ne röhögtess ezzel a szalmabábozással. Kiválasztod a legbénább tablet néven forgalmazott de facto notebookot?!
Még ha egy ilyen Windows XP-s táblát citálnál. Én különben ilyen MID táblákról írtam. Ezek egyáltalán nem álltak annyira távol a első iPad-től.

"úgy érzed, hogy ezután nem innováció ez?"
Ezek után nem nagy innováció.

"nyilvánvaló, hogy rengeteg dolog volt ezelőtt is, mégsem vette a kutya se."

Te és a környezeted nem vette, nem is hallottál róla, akkor már nem is létezik, igaz?
Engedd meg, hogy átnyújtsak neked egy szimbolikus XVI. Lajos díjat! :-)
Távol-kelet nagyon más világ. Ott kelendőek voltak ezek a termékek. Voltak multimédiára, főleg videolejátszásra kihegyezett típusok, amik emellett böngészésre emalire és a szokásos netes dologkra is jók voltak. Illetve voltak játékra kihegyezett kézi MAME gépek. Ezekből pedig tablet méretűek is. Bár a telefon méretű volt a gyakoribb meg az olcsóbb is. Az Android korszakban már droiddal jöttek ezeknek az utódai. Lényegében Android tabletek voltak gamer gombos kiegészítőkkel. Ezek között is volt amelyik megelőzte az első iPad-et bár csak pár hónappal.

"érdekes. nekem még sosem tört képernyője egy szifonomnak sem. (pedig esett már le lépcső tetejéről) viszont nokia 6303-nak egy ejtés követően szarrá tört a kijelzője pár éve. hogy is van ez?"

Akkor te ritka kivétel vagy, sőt talán az egyetlen ilyen ember. Nem azért mert nem tört el az iPhone-od. Sokan vigyáznak rá mint a hímes tojásra. A lépcsőtetős esést pedig igen ritkán ússzák meg sértetlenül az iPhone-ok. De azt ne próbáld mondani, hogy nem törnek naponta az üveglapos okostelefonok és nem látni az utcán naponta tucatjával embereket kezükben törött képernyős mobillal, mert mindjárt rádszakad a plafon! :-)
A Nokia mobilok viszont sokkal jobban bírták a strapát. Simán túléltek számtalan esést képernyőtörés nélkül. Direkt erőből kellett földhöz vágni, hogy valóban baja legyen. Az ilyen szangvinikus karakterek viszont az iPhone-jaikat is törik rendesen. Ezért vagy te ezzel egyedül. Akinél a Nokia törik de a iPhone nem. Na persze! LOL :-)
A Nokia külön tesztelte esésre, ütésre, nyomásra az összes mobilját. Apple-nél ilyen tesztek természetesen nincsenek.

"szerintem csak féltékeny vagy, amiért az applenek sikerült ugyanazt a technológiát szerethetően becsomagolni, és eladhatóvá tenni az ÁTLAG EMBER számára aki pont telibe fossa, hogy milyen kernel, mennyi ram és milyen cpu van egy adott eszközben. "

Az az "ÁTLAG EMBER" 1:9 arányban Android mobilt vásárol. Szavaiddal élve az átlagember "pont telibe fossa" az Apple parasztvakító de értelmetlen úgynevezett innovációit mint a notch, fácse ájdí, meg társasi. Ezeket a béta tesztes mulatságokat meghagyja a 10% iBirkának.

"nem látom, hogy ezt miért olyan nehéz itt egyeseknek belátnia, azt sem, hogy mitől lesz hülye meg sznob attól, hogy így gondolkodik."

Akarsz beszélni róla? :-)

" téged sem érdekel minden szakma a világon, neked is vannak eszközök amiket úgy használsz, hogy nem tudsz semmit arról, hogy azt hogyan és kik készítették, és nem is érdekel. ezen az elven haladva te is egy vallásos hülye vagy."

Ez egy érdekes logikai svédcsavar. Azt azért ugye tudod, hogy az Android mobil ugyanezt nyújtja. Meg az, hogy nem úgy megy a droidolás, hogy letölti a júzer a Debian/mobile ftp-ről a Zandroid iso-t, majd installálja a Samsung mobiljára a gyárilag boltilag telepített freedos helyett?!

"nem rosszak azok a termékek sem, amik azelőtt voltak, mert valakinek készültek és ha jó kezekbe kerültek akkor volt hasznuk és ki voltak használva. csak az a baj, hogy ezek nem az átlag emberek akiket egyáltalán - számodra teljesen felfoghatatlan módon - nem foglalkoztat az informatika."

A Világ nem magyarországi lakóhelyedből és annak szűken vett környékéből áll. Mondhatnám képletesen egy csöpp iróniával, néha nem ártana kidugnod az orrodat a Nagykörúton kívüli világba is. Ott is élnek átlagemberek. A fent felsoroltakat is tök átlagos emberek vásárolták számodra ismeretlen kultúrákban.

Normális HUP-ot használok!

hatásvadász és még xar is...még ha Magyarósi Csaba mondaná akkor felkapnám a fejem!:D

nem nagyon érted szerintem, hogy az iOS11 egy szoftver, ami mindegyik iPhoneon ott van, amikor ez a videó készült, rémes állapotban volt az iOS 11. azóta nagyon sokat javult a helyzet _mindegyik_ iPhoneon. ezeket a hibákat ugyanúgy elmondta volna bármilyen más iOS-t futtató iPhone esetén azon a napon amikor ez a videó készült.

Nem veletlen lengettek be, hogy az iOS 12 a stabilitasra fog koncentralni, nem jon uj, egetrengeto feature. Amit a Samsung par nappal kesobb ugye szinten lenyilatkozott. Hiaba, na, ertelmes otletuk maguktol sosincs.

Amugy nem lenne rossz, ha csak trollkodtak volna, beleringatnak a versenytarsakat abba a hitbe, hogy "nyugi van, lassulunk", majd huznanak valami eleg komoly fejlesztest iOS 12-re, megintcsak allvahagyva a fenymasolo kisiparosokat, ahogy azt tettek a FaceID-vel es a TrueDepth kameraval.

A FaceID ami összekeveri a gyereket a szülőjével. LOL! :-D Az iPhone X kudarcában vastagon benne van a FaceID, ami ki sem váltható ujjlenyomatolvasóval mert az meg nincs.
TrueDepth kamera még mindig közelében sincs annak, amit a Nokia PureView tudott 6 évvel ezelőtt.

Azt ugye tudod, hogy az Androidot nem a Samsung fejleszti. A Samsung csak belekontárkodik a Google munkájába. Mostanában annyira nem rontja el, hogy így is jó mobil rendszer maradjon kevesebb szopással mint amit a iOS okoz rajongóinak. :-)

Normális HUP-ot használok!

A szoftver a termék része. Szerinted nem?

"ez a videó készült, rémes állapotban volt az iOS 11"

Hát ti Apple hívők baromi toleránsak vagyok rajongásotok tárgyával annyi szent!
Már-már olyan ez a szifon nektek mint a barátnő, akinek vannak néha rossz napjai. :-) De sebaj, utána újra formába jön.

Normális HUP-ot használok!

Csávót még a fix.tv-s időkből ismerem, a 2000-es évek első feléből talán, de max közepe tájékáról. Ha követni nem is követtem sosem, de azért bele-belefutottam a munkásságába néha.

A hazai Apple fantábor "arca" volt kb. mindig is, hozta az összes rossz tulajdonságát a fanboyoknak, nagyon nagy hangja volt, mindent jobban tudott. Rettentő bugyuta vitákba képes volt belemenni, amikben rendszeresen felsült. Az ilyen körben trollkodók közt mém volt a figura: http://handras.tumblr.com/

Azért az évek során az ő feje is benőtt (még akkor is, ha elég lassan), gondolom az anyagi pofáraesés, esetleg magánéleti problémák ebben közrejátszottak. Ahhoz képest, milyen irritáló figura volt anno, az e-autós videóiba (vagy akár a legfrissebb alma cucc tesztelősökbe) belenézve egészen szimpatikus lett.

Ez de gáz... ismertem egy HAndras nikken ténykedő amatőr fotóst, aki azt hiszem, almás gépeken dolgozott. Azt hittem, ő kattant be ennyire.
Megkerestem az adatlapját egy régi fotós oldalon. Semmi közük egymáshoz a nicket leszámítva. :D

Ahogy kivettem így utólag, ez a cikkbeli HAndras akkora nagy arc volt Almás körökben, hogy a metró fúrópajzs mögött is csak nagy nyomáson fért volna el. Ráadásul annyira hiperaktív volt a zinterneten, hogy milyen más HAndras menekült saját (korábbi) nickneve elől.

Normális HUP-ot használok!

..ütném.
--
God bless you, Captain Hindsight..