Tanya Csenöl 31. rész -->>

Volt már egy hasonló bejegyzés, elég sok komment jött össze és az volt a kérés, nyissak egy új bejegyzést. Ha Trey nem feszít érte keresztre, akkor a 31. résztől kezdve itt lehet megvitatni a dolgokat.

Tanyán lakom már vagy 9 éve. Sokan nem értik miért, sajnálkoznak stb. Én jól megvagyok itt. Most, hogy kicsit több időm van elkezdtem egy "realITy" csatornát csinálni. Ha gondolkodsz rajta, hogy otthagynád a várost lehet pro vagy kontra segít dönteni.

https://www.youtube.com/channel/UC11TuAPp-tMHjyoa71T8FIw

Hozzászólások

en az elejen akkor lecsatlakoztam amikor elkezdtel szakmazni :DDD

Az ecetfa (latinul Rhus typhina) inkább egy cserje mint fa:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Ecetfa

Ami a fűtést illeti rengeteg ember szívta meg odahaza Erdélyben is, ahol gyerekkoromban a fa nem volt probléma, a gázról a fára való visszaállást. 5-6 éve még nagyon olcsó és kifizetődő volt a fa, ma az egyik legdrágább fűtőanyag ha egyáltalán lehet kapni.
Más híján öcsém is fával fűt, de tervezi átállítani a rendszert valami olcsóbb és nem hiánycikkszámba menő energiahordozóra. Sokszor a pénzzel a markában nem kap sehol tűzifát.

Igazából Bálványfa volt, csak mindenki ecetfának ismeri, azért használtam ezt a szót. Ez nagyra nő, gyorsan is és agresszíven terjeszkedik. Ellenben a fűtőértéke csekély és semmire se jó. :)
Kivágás előtt egy bő héttel körbefurkáltam a törzsét, közel fél liter tömény gyomirtót öntöttem a lyukakba és úgy tűnik kopp-kopp azóta se hajtott ki.

Háááát a fűtés sajna egyre bajosabb igen. Vagy nagyon árat kellene emelnem és akkor nem fáj a fabrikett / német szénbrikett ára. :)

--
Tanya Csenöl az új csatorna

Tényleg a hóban tartod a tűzifát? O_o Látszik ott hátul valami fedett fészerszerű...
Én azt is utálom ha hideg, nyirkos, ezért egy ládányi mindig bent szikkad egy kicsit még használat előtt.
Bár ez csak falu...
______________
"If you immediately know the candlelight is fire, the meal was cooked a long time ago."

A hó esett rá a fára, fordítva volt. :)

Hátul van egy terasz ott a fabrikett, mert az meghal a víztől, ami még ott van fedett rész az a fészer, ott szerszámok vannak, gépek, fűkasza, stb.
Tüzelőnek egyelőre nincs fedett hely. Tervben van, de mindig van fontosabb projekt. ...és most nyáron se a fatároló a feladat, de egyszer lesz.

--
Tanya Csenöl az új csatorna

Azokat a tűzifa hordozó kosarakat azért használják az emberek, mert a tűzifát általában nem kint a havon tárolják, hanem fedett helyen. Így máris nem olvad le róla hó. Ebben az esetben szerintem inkább te ülsz egy kicsit fordítva a lovon. :)
A gyújtós hasogatást elég meredek volt a hasító fejszével, de gondolom a videó kedvéért volt. :D

Nem, nem nem én ülök fordítva. A megjegyzésem nem a kosárnak szólt, hanem az ilyesminek:

https://www.otthonokeskertek.hu/sites/otthonokeskertek/files/images/upl…

De láttam már ennél cifrábbat is, ez csak az első találat. A fa teli van bogarakkal (sajnos itt a cincér nem csak a tűzifában van időnként, de az egy másik sztory), szóval ezt így a lakásban...

A lustaság kedvéért inkább. :)

--
Tanya Csenöl az új csatorna

kitartást a csatornádhoz, én nagyon jól szórakozom a kisfilmeiden

(sub erre is)

A kiszolgált karácsonyfa felaprítva jó gyújtósnak.

----
"Kb. egy hónapja elkezdtem írni egy Coelho-emulátort, ami kattintásra generál random Coelho-kompatibilis tartalmat."

Köszi a videókat, nagyon jó a csatid, a párommal kikapcsolódásképpen szoktuk nézni őket. :)

Egyebkent mocsok drága a helium. :(
Pedig nyáron szeretnék egy másikat is csinálni sokkal-sokkal több lufival, hogy legalabb 3-600 méterre felmenjen és az egész táj látszódjon. De ehhez kéne valami olcsóbb helium forrás, mert ez a kis produkció is húzós játék volt.

--
Tanya Csenöl az új csatorna

Az olcsók vackok, nem bír súly emelni, pár percet bír csak, és pontatlan az irányítása, és ennek következtében könnyebben földhöz is lehet vágni vagy nekimenni valaminek -> gyorsan le lehet amortizálni. Ami jó, az meg elég nagy beruházás egy ilyen hobbinak szerintem.
--
"Sose a gép a hülye."

Tegnap jött posta...
Használt. ...mondjuk az akkuidő elég kevés is (ma reggel próbáltam)lehet kell új akku, bár -1 fok volt szóval az se ideális. 10 percet bírt a 20 helyett, pedig nem is emelkedtem nagyot.
Ja igen 501s

Még használtan is fájt kifizetni. De mindent a nézőkért!

--
Tanya Csenöl az új csatorna

veszel egy db 12V-os tapegységet, egy tekercs napfeny szinhomersekletu (5000K) feher ledszalagot, felvagod 20-30cm-es darabokra. egymas alatt osszekotozod. es kaptal egy hideg reflektort amihez akar egy kartonra ragasztott alufliaval is keszithetsz tereloszarnyakat.

Nem bizony. Lesz majd róla videó, egyelőre ismerkedünk. Használtan vettem, de rendeltem hozzá egy új antennat a dronra, mert a kép 100 méternél tovább nem jön át. Láthatóan az előző antenna csatlakozója kuka volt, remélem a csere után jó lesz és csak ennyi volt a baja. Ha nem akkor szomorú leszek, mert 100 méter az nulla, a tízszeresét is tudnia kéne.
Az irányítás menne tovább, de vakon nem akarok. Amúgy is nehéz ipar ez a dronozas, párszor már csaptam szegényt földhöz. :)

Tanya Csenöl az új csatorna

Töltődik fel az első Mi a Tök rész! Kb egy órán belül fent van!
Az Instán is fent vagyok mostantól tanya_csenol néven. Oda időnként képek mennek majd, a videók helye továbbra is a youtube.

Arra gondoltam, hogy mivel most már 3 rovat van (TCS adások, villámhírek és Mi a tök) elég sok videó lesz, így nem posztolok be ide minden részt. Ha valaki szeretne írni valamelyik résszel kapcsolatban ide, akkor majd csevegünk itt róla, de nincs értelme minden részt ide posztolni, akit érdekel az úgyis feliratkozik.

--
Tanya Csenöl az új csatorna