playonlinux Diablo3

Fórumok

Sziasztok.

Napok óta kínlódok a Diablo3 elindításával. Egész pontosan a Battle.net-el. A playonlinux-on belül a diablo3 scripte-el telepítettem fel a battlenet-et. El is indul a program, a bejelenező ablak felugrik,de csak tölt. Először arra gondoltam, hogy az "europe" szerver kínlódik. Ezért kipróbáltam a többi szervert, de ott is ugyan ez a helyzet. Viszont, offline módba tovább tudok menni. A játékot is letudom tölteni és el is indítani. De online módba szeretnék játszani vele. Megpróbáltam letörölni a wine, playonlinux és a wget-et is, beleértve a függőségeivel együtt. Töröltem a ".PlayOnLinux" mappát és és újra elkezdtem elölről. Sajnos, a hiba még mindig nem oldódót meg.

Install log file: https://pastebin.com/TPMqps0z
Futtatási log file: https://pastebin.com/mdbxnMMQ

OP: Debian sid amd64

Hozzászólások

AppDB ide vonatkozó részét végignézted? Ahogy látom 2.5-ös wine verzióval próbálod és az AppDB-n 2.7 alatt platinumot jelölt valaki,szóval mennie kellene. Első tippem az, hogy 64bites wine környezettel akarod futtatni és az nem tetszik neki.
Egyébként meg ajánlom inkább a Path of Exile-t, klasszisokkal jobb, mint a Diablo 3.
Vagy,ha kicsit visszafogottabb játékmenet kell, akkor meg a Grim Dawn-t.

Sajnos, ez se segített. A wine oldalán írja, hogy kell a "wininet" is hozzá. Nálam még mindig nem működik.
Viszont van egy felugró ablak aminek a tartalma a következő: https://pastebin.com/cPSXqX5c
Nem találtam semmi érdekeset benne, vagy azért mert átsiklottam felette vagy rosszul értelmezte.

Fent van. Azóta felraktam egy arch linux-ot. Abba reménykedtem, hogy a frissebb csomagokkal nem lesz talán annyira bug-os. Tévedtem :(
Érdekes, hogy az arch repo-ból telepített playonlinux, el se indul. Indítás terminálba a következő hibákat dobja: https://pastebin.com/fZJRmgRC
Tettem kísérletet az AUR csomagból a "playonlinux4-git" csomag felrakásával, ami sikeresen fel is ment és indul is szépen. Kicsit másabb a felülete. Viszont, ez se működik teljesen helyesen. Kicsit keresgéltem a wine oldalán, miként sikerült elindítani a "battlenet"-et. A leírtak alapján, szükséges a " Install wininet & ie7" telepítése. Természetesen, a playonlinux-ba lévő script nem működik. :) Ezért, létrehoztam egy új javított script-et. A telepítés sikeresen megcsinálta, de még mindig nem lehet bejelentkezni a battlenet-re. Mivel, külön futtattam a script-et ezért megfordult a fejembe, lehet nem is jó helyre rakja fel. Ezért megközelítettem a problémát más oldalról. Másképp telepítettem a 2 csomagot. Feltelepítettem a "winetricks" csomagot és a következőképp futtattam: (WINEPREFIX=/home/pusztito/.PlayOnLinux/wineprefix/DiabloIII_32/ winetricks -q wininet) Sajnos, még így se oldottam meg a gondom.
Ha nem vettem volna meg a diablo3-at, akkor nem is érdekelne, hogy nem tudok bejelentkezni, mert offline módba működik. Viszont ha már megvan eredetibe, szeretnék neten játszani. Egyenlőre, nincs jobb ötletem, mint simán a wine-al kisérletezgetni hátha...

Nézd meg, hogy a CrossOver támogatja-e, és ha igen, fontold meg az előfizetést! (...és egy, a CrossOver által támogatott distro használatát...) (Régebben Mac-en használtam Windowsos játékokhoz közel teljes megelégedéssel. Létezik Linuxra is. Ennél hülyebiztosabb nem lesz semmi.)
------------------------
{0} ok boto
boto ?

Örömmel jelentem be végre sikerült :)
Rádásul 64bit-en :D

Megoldás a következő.

szükséges csomagok: corefont, vcrun2015, wininet

Hamarosan elkészítem a playonlinux script-et is hozzá.

Sajnos, az angol nyelvtudásom nem valami jó. Én is úgy csináltam, hogy a playonlinux-ot és a winetricks használtam. A playonlinux program script-ek nem valami jók. Hiányosak és van ami nem működik pedig lett beküldve javítás.
Viszont megpróbálkoztam másik wine verzióval, hátha jobban lesz. Igazam lett :D
Ha a wine-3.1 -et használjuk és nem a wine-2.11-staging -ot, akkor a font-ok normálissan jelenik meg.
Itt van egy módszer, amit a "playonlinux" és a sima "wine" felhasználók is tudnak használni.

1; Létre kell hozni, egy 32bit-es "wineprefix"-et -> (Ezt mindkétt programmal meg lehet tenni, én a 'Battlenet_32bit'-et hoztam létre.)
2; Futtasuk a "Battle.net-Setup.exe" -t -> (Telepítés befejeztével hibát fog dobni, de nem kell vele foglalkozni. Egyszerűen zárjuk be a programot.)
3; WINEPREFIX=/home/pusztito/.PlayOnLinux/wineprefix/Battlenet_32bit/ WINEARCH=win32 winetricks -q wininet ie7 vcrun2015 corefonts
4; Indítható újra a "batle.net"

Indításnál lesz egy felugró ablak. Problémát észlel a "SystemSurvey.exe". Nem kell vele törődni. Zárjuk be és máris előjön a "battle.net" bejelenkező ablaka.
A Diablo3-al lett tesztelve és remekül működik!

Jó játékot ! :)