[Frissítve] Az Apple eltávolította az App Store-ból a Telegram titkosított üzenet küldő alkalmazást

Címkék

Indok: "inappropriate content".

[Frissítés] Visszakerült az app az App Store-ba: https://twitter.com/durov/status/959094104822034434

Részletek itt.

Hozzászólások

azt hiszem váltok androidra. ezt az appot mindennap használom. platformot váltani is hajlandó vagyok érte.

A maga nemeben kb. hibatlan alkalmazas. Ilyet nagyon ritkan latni, egyszeruen minden reszleteben jol meg van csinalva. Minden platformra van nativ app (nem Electronos hulladek), nem eszi az akksit, nem hagy el uzenetet, nem kuldi el ketszer, jo benne a kereso, jo a hanghivasok minosege, esatobbi. Egyszeruen ugy jo, ahogy van.

----------------------
while (!sleep) sheep++;

"A maga nemeben kb. hibatlan alkalmazas. Ilyet nagyon ritkan latni, egyszeruen minden reszleteben jol meg van csinalva"

Nagyon régóta használom és szeretem, de azért én várnék pár újítást a felületen. A kontakt listára pl ráférne valami rendezési/mappázási lehetőség (mióta sokan használják megszaporodtak a kontaktok, illetve vannak ugye csoportok, csatornák is, és minden egybe van hányva).

sacc betiltanak egy terméket egy ilyen mondattal:
"inappropriate content".

és ők annak bírái mi approriate a világban.

En hajlanek arra, hogy vegyuk nagyon komolyan a szabalyozast, es a kvazi-monopolhelyzetben levo cegeket kezeljuk utility company-kent. Az Apple App Store nincs monopolhelyzetben, egy csokkeno piaci reszesedesu szolgaltatasrol van szo. Per pillanat a harom 'veszelyes' ceg a Google (totalis keresopiaci dominancia, es nagyon eros reklampiaci jelenlet), a Facebook, meg szerintem az Amazon lesz meg nemsokara megkerulhetetlen.

----------------------
while (!sleep) sheep++;

Az MS-t mar megszexualizaltak rendesen a trosztellenes eljaras soran, akkor tort meg a ceg, amit meg a mai napig nem hevert ki. (Az, hogy nem volt rendes beepitett app-kinalat az OS-ben, az emiatt van -- siman letaroltak volna kb. minden szegmenst, ha szallitjak a sajat cuccaikat az OS-sel ugy, ahogy az Androiddal altalaban jon a Play pakk.) Masreszt a desktop evrol-evre megy ossze, itt a hupon is barki elmondhatja neked, hogy mar lenyegtelen az egesz. :)

----------------------
while (!sleep) sheep++;

Bár tényleg lényegtelen lenne... :/
Egyelőre desktopon még eléggé megkerülhetetlenek és most nem arra mondom, hogy otthon mit használ az ember, itthon nekem sincsen, de amúgy megkerülhetetlen, mert szinte mindenütt azt találsz az asztali gépeken.
Az ms elég sok dolgot elcseszett a built-in appok hiányán kívül is, pl. nekik előbb (2001-2002) volt tabletjük, mint a konkurenciának, de a szemétre dobták... Vagy ott vannak a böngészők is, ahol 2001-ben az ie6 kijövetelekor még ~99%-os részesedésük volt, de utána több, mint fél évtizedig semmit nem fejlesztettek az ie-n, aztán csodálkoztak, hogy egyre népszerűbb a róka...

Pedig ott van az App Storeban mindkét verzió, nem értem miért megy a hiszti...

telegram, telegram x

Feltettem a telegram x-et (androidra), de pont ugyanolyan mint a telegram, csak szebben animalodik, es baromi gyors.

Ugy latom, hogy mind a ketto fennvan (meg):
https://itunes.apple.com/us/app/telegram-x/id898228810?mt=8
https://itunes.apple.com/us/app/telegram-messenger/id686449807?mt=8

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Hajrá, csak használjatok egy oroszok által készített cuccot, aminek a szerveroldala nem nyílt.

Mitol orosz? Mert Pavel Durov ott szuletett?
Sajat bevallasuk szerint is 2-3 honaponkent mas varosba mennek fejleszteni.

Szerintem nincs az orosz titkosszolgalattal osszeborulva.

De teny, hogy megnyugtato akkor lenne, hogyha csinalhatnal sajat szervert.
Ezt igertek is egyik blogbejegyzesukben.

Itt van egy szosszenet (2017 szept 28):
"
It’s easy for me not to travel to Iran – while the country has a rich history and sounds like a fun place, I have no connections with it and can live with that travel ban. It’s a bit more noticeable in case of Russia since I am an ethnic Russian (although with a St. Kitts passport), and my parents live there. Not being able to occasionally drop by is not great, but a small price to pay considering the matters at stake.

Luckily, we don’t have any legal presence in any of these countries. The last remaining link between Telegram and Russia was cut in July, when we terminated our contract with “Telegraf” – a Saint-Petersburg-based company to which we outsourced fighting spam coming from (surprise) Russia and Iran.
"

Per pillanat, en a Telegramnal jobban hasznalhato instant uzenetkuldot nem talaltam. Pedig mindet kiprobaltam. Olyan egzotikumokat is, amik igazabol a gmailra voltak ratelepulve (imap push).

Meg itt van par adalek:
https://thebaffler.com/salvos/the-crypto-keepers-levine
http://telegra.ph/My-Thoughts-on-the-FBIs-Attempts-to-Influence-Telegra…
https://twitter.com/durov/status/951243462912995328

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Ez a bulvar.

Ez az eredeti:
https://www.reuters.com/article/us-russia-telegram-security/telegram-ap…

Cikkbol:
“We won’t comply with ... laws that are incompatible with Telegram’s confidentiality policy or protecting people’s private lives,” Durov said.

Es ez a twitter valasza:
https://twitter.com/durov/status/880114461075439616

We've no issue with formalities, but not a single byte of private data will ever be shared with any government https://www.nytimes.com/reuters/2017/06/28/technology/28reuters-russia-…

Es meg ez is:
https://twitter.com/durov/status/880115710260903936

They got this public info about our company – https://www.bloomberg.com/profiles/companies/1399104D:RU-telegram-messe… … – and I made it very clear that no private info will be shared.

Meg ez is:
https://t.me/durov/61

They seem to be unhappy because we won't comply with the unconstitutional "Yarovaya laws" and won't give them the encryption keys they wanted.
...
Because of my parents, not being able to visit Russia on occasion is more painful for me than never going to Iran.

https://vk.com/wall1_2013203
Itt le lehet tolteni az orosz felszolitast is. (oroszul van, de alatta angolul is megirtak ugy kezdodik, hogy Dear Pavel Valerievich...)

Vagy a szeptember 14-ei vegzest is, amibol csak par momentum:
...relying on the fact of violating the obligation to submit to the federal executive body responsible for control of security the information required to decode the recieved, transmitted, delivered and (or) processed emails.

Van lejjebb is egy komoly (3 oldalas) kifejtes is.
Ebbol is par reszlet:
cim: Record of an administrative offence, 137/2/2/3904

Telegram ... is an organizer of information distributing on the Internet ...
june 28 2017 it was included in the register ... assigned the 90-PP registry number ... offers to its ... users ... end-to-end encrypted chat.

aszongya:
information for decoding to the Department ... was sent to ... abuse@telegram.org ... the letter was received by the addressee in Great Britain ...

At the same time up to August 30, 2017 there was no answer from Telegram ...
the Department has no information about the fulfillment of obligation ...

...Hence Telegram committed an administrative offence ...

---

Szerintem annyira nem felhotlen az a viszony... Es engem megnyugtatott amit olvastam.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

"Update: At around 8:00 a.m. PT, company CEO Pavel Durov tweeted that Telegram is now back on the iOS App Store."
Más is járt már így...