Meltdown Spectre > Gaming

Hozzászólások

mivel a játékprogramok jóval komplexebbek mint 10-15 éve, ennél komolyabb eltérést vártam. viszont:

-csupán kíváncsiságból megnézném gyengébb (de érintett) hardveren. ott a két érték között nagyobb eltérést gondolok.

-akármennyi az eltérés a peccselt/nem peccselt verziók között, az a gamer réteg akik miatt egyáltalán ez a termékvonal immár komolyabb gyártóknál is befigyel - nos ez a réteg általában attól is izzadni fog, ha egy játék pár százelékkal kevesebbet dob. főleg itt a balkán felé, hiszen nem mindenkit vet fel a pénz ill. minden csúcsra van járatva a pénztárcákhoz képest. tehát hiába szerényebb az eltérés mint az elágazásbecslésben érdekesebb alkalmazásoknál, nem lesz kisebb híre a szopásnak. sőt, a célközönség miatt itt nagy lesz a csábítás a folt nélküli léthez. aminek a végeredménye úgyis figyelmet kap majd.

nekem ez utóbbi réteg amúgy 8, nálunk a "mérési hibák" száma körül léteznek. másrészről komolyan: a kétezres évek elejétől a giccs és a sokadik rókabőr uralja a játékpiacot - mind realisztikusabb megjelenítés, virtuális *és* anonim közösségi lét mögé rejtve. szóval az igazán jó játékok megjelenésének száma 2000 után meredeken zuhant a nulla felé. egészen addig, hogy a (nekem) okés friss alkotások az összes játékok számához képest már a mérési hibát sem éri el. de mivel az érintettek mégis komoly piacot teremtenek a hardvereknek, látszik mennyire nem vagyok már célszemély. elég nehéz lenne eladni nekem mondjuk -rotfl- gamer tápegységet.

jah még annyi, hogy ez a két sebezhetőség csak a kezdet. erre befizetnék. mint ahogyan arra is, hogy lesz még hasonló szopatás úgy, hogy annak megléte már nem a szerencsétlenkedés műve.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Offline játékokkal még megkockáztatható a patchek letiltása. De akkor játékon kívül mást nem érdemes azon a rendszeren csinálni, webböngészni pláne nem. Dual boottal még gazdaságosan meg is oldható a patchelt lassított és a patcheletlen gamer rendszer egymás mellett. A probléma az internetes játékokkal kezdődik. Pláne azokkal amelyek nem csak egy központi hivatalos szerverre csatlakozhatnak. Bár ez utóbbi sem jelent teljes biztonságot. Ha lesz egy jelentős no-patch gamer réteg, erre pedig minden esély megvan, akkor az elég vonzó célpont lehet.

Normális HUP-ot használok!

A jatekok inkabb GPU heavy-k. Az adatokon is ez latszik: legtobb gamernek nem kell uj processzort vennie ugyanazert az fps-ert.

Az AI lesz lassabb egyedul kb. Nagyobb jatekoknak sincs durva CPU igenye. Game console-okban sincs eros CPU (annal erosebb a GPU)

Egyelőre még kevés a teszteredmény. Abból ami van az látszik, hogy Haswell utáni Intelen kicsi a lassulás még Haswellen (és nyilván előtte) 13% lassulás is van. Pedig alapvetően úgy van ahogy írod, grafikus kártya számít inkább nem a cpu.
A konzolok gpuja pc szemszögből nem nagy szám. Különben sem a gpu maga számít hanem gpu+videoram együtt. Konzol grafikának nincs dedikált ramjuk, apu az összes. Gamer pck között az apu gépek csak a belépő szintet képviselik. Nagyon meggyőző volt az AMD bemutatója az egyesített ram előnyeiről de valódi játékokon mért teszteredményekben eddig sajnos nem láttunk ennek számszerűsíthető következményeit. Máig a dedikált graf kártya garantálja a gyors gamer pc konfigurációt.

Normális HUP-ot használok!

Régen amikor overclockoltuk a procikat, hogy örültünk 1-2%-os teljesítménynövekedésnek!
Én még mindig ebben a szellemben élek, és nem akarok 1-2%-os teljesítménycsökkenést sem egy olyan javítás miatt, ami nem is performance hibán segít, hanem egy olyan biztonsági hibán aminek jelenléte nekem amúgy is mindegy.
Szóval én maradok a több FPS-nél overwatchban, annak több hasznát veszem!

Ezt abszolút megértem. Csak akkor jobb ha van egy külön csak játékra szánt partíciód és egy másik böngészésre és egyéb általános használatra szánt partíciód egy másik patchelt rendszerrel.
Linuxon ehhez két rendszer sem kell csak két kernel és hozzá két boot entry. Viszont a foltozatlan kernelt valószínűleg magadnak kell lefordítanod.

Normális HUP-ot használok!

De hát hajasbazár megmondta, hogy 30% és NAGYSÁGRENDBELI ELTÉRÉS van!!!4444

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™