Az Apple megerősítette, hogy szándékosan fogja vissza az iPhone-ok teljesítményét, ha azokban öregszik az akkumulátor

Címkék

Hozzászólások

Elismertek, de en akkor is meg akarom oket verni, mert van rajtuk sapka.

Lefordítom:

Alulméreteztük az (amúgy sem combos) akkujainkat, ami miatt a 1-2 éves telefonjaink kikapcsolgattak nagyobb teljesítményigény fellépése esetén. Basztunk visszahívni, mert az arcvesztés és pénz lett volna, inkább beletettünk egy throttle megoldást. Persze nem kommunikáltuk. De miután egyesek rájöttek (hogy rohadnának meg!) az interneten, csűrtünk-csavartunk köré egy "jaj, mi az usereket védjük" sztorit.

Természetesen, tanulhattunk volna a sztoriból és a következő telefonjainkba nagyobb kapacitású akkukat is tervezhettünk volna, de lófaszt! Inkább azokba is teszünk throttle-t.

Mindenki menjen a picsába, mi jobban tudunk mindent.

--
trey @ gépház

És ebben az a "szép", hogy ezt simán megtehetik. Tulajdonképpen komolyabb következmények nélkül. A következő telefonért ugyanúgy sorban fognak állni, hogy kifizethessenek érte 1000+ USD-t. Beperelték őket? Hát na bumm. Röhögve kifizetik a "kártérítéseket" és minden megy tovább.

Mondhatod, hogy a Bentley szar, mert Afrikaban kevesen veszik, bezzeg a Peugeot 504 mennyivel jobb, mert azt meg mindig mennyien hasznaljak Kenyaban meg Nigeriaban.

Az olcso, kevesbe minosegi termek mindig nagyobb piaci reszesedessel fog birni, mint a dragabb, jobb termek. Az, hogy Papua uj guineaban az emberek nagyobb resze kenytelen a Google rabszolgajava valni, az nem sokat mond a platform josagarol, csak az olcsosagarol.

Azert az iphone-t bentley-nek hivni nagy hiba. A verttu jatszott abban a kategoriaban. Az iphone max (mercedes/audi/bmw) kategoria. Ahhoz hasonlitanam, mintha a mercedes az uj s osztalyba olyan uzemanyagtankot szerelne, ami a hasznalattal egyre zsugorodik, es hogy a kello hatotavolsag meglegyen, 240 loeros motort elkezdi visszakorlatozni mondjuk olyan 120-ra mondjuk 1.5 ev hasznalat utan. Aztan az s osztaly vevoi felhaborodnanak ezen, a mercedes meg kiadna a kozlemenyt hogy ez a felhasznaloi elmeny biztositasaert tortenik.

Amugy most kerestem mobilt, mert a korabbi telefonom kijelzoje betort. Teljesen elfogulatlanul alltam a dologhoz, ugyanis pont ugyanannyira nem tetszik az android mint az iphone/ios. Amit egy telefontol elvarnek: eros hw, nagy akksi, es ne torjon pokhalosra az elso leejtesnel. Es azt tapasztaltam, hogy ilyen _nincs_. Ezekbol kettot valaszthatsz. Az iphone amelyik ezek kozul csak 1-et teljesit, az androidos telefonok kozott pedig volt ugy 5-6 fele amelyik kettot. Sajnos az eros hw-rol lekellett mondjak, igy egy ugyan igen hitvany teljesitmenyu cat s41-et vettem. Miert annyira nagy elvaras hogy egy telefonba beletegyenek egy 5000mAh koruli akksit, a kijelzo ne legyen a telefon szeleig kihuzva es ne domborodjon ki a telefon "sikjabol" hogy ha leesik, akkor ne torjon ossze, illetve ha az elobbi ketto kozul valamelyiket tudja, akkor pedig ne a "vilag leghitvanyabb" chipsetjeibol valogassak ossze?

androidra építenek low-end xiaomi 4a-t a szegény pápuáknak, meg flagship galaxy s 8-at is a gazdag szöuliaknak. A sokféleség nem a platform olcsóságáról szól, hanem a nyitottságáról, kiterjeszthetőségéről, kedvező licenszekről.

Az említett bentley története a példa, hogy a hírnevéből, múltbéli sikereiből és fölényéből nem élhet meg egy cég örökké. A kilencvenes évekre el is nyelte a tömeggyártó VW.

Ez oké, görények.
De majdnem minden eszköz ugyanúgy lassul minden egyes frissítéssel. Mi értelme pont ezt az esetet elő venni? Egyetlen ok jut csak eszembe... Mert ez Apple?! Ma már más telefon is van olyan ár kategóriában szóval nem értem.
A tervezett el avulas nem mostani találmány.

Igen az.

Nem tartom magam teljesen apple partinak, vannak jo megoldasaik, mint pl az airplay, handoff, easy hotspot (nem igy hivjak), stb. Egy reszuk biztos ott van a konkurencianal is.

De attol fuggeltenul "pc"-bol dragan adnak lassut. Jo, luxus az osszes periferia, de a beltartalom az mar nem nagyon.
Ugyanilyen a macOS. Nekem a legnagyobb fajdalmam az, hogy linuxrol jottem, es ott egy csomagkezelo volt, mac-en nincs. Lehet ra tenni, de akkor elofordulhat, hogy 2 git telepitesed lesz, stb. Neha bajos.

Ezt mar tobbszor is irtam, nekem az a gondom, hogy itt a huszarok 'fujj apple'-t ordibalnak minden egyes percben. Ez unalmas, gusztustalan, egyszeruen mintha buta emberek lennenek. Pedig gondolom, hogy nem azok, de elvakult ez a gyulolet amit neha latok az apple ellen ezen a forumon, pedig semelyik masik nagy ceg sem jobb.

Ez is tok jogos. De pl ebbol is pont hogy szerintem az apple jobb. En iOS fejleszto vagyok fokent mostanaban, van egy projekt ami van iOS-re es Androidra is. Sokszor kell elmagyaraznom az ugyfelnek, hogy rendben van, hogy ez Androidon megoldhato, de az iOS appok eletciklusa ezt stabilan nem teszi lehetove. De ez csak egy pelda volt.
Tehat jobban van korlatozva iOS-en egy-egy app, mint Androidon, kevesebb resource-t ehet atlagban a hatterben.

Hiába lett elvileg gyorsabb a 6-os android, mint az 5-ös, és hiába elvileg gyorsabb és takarékosabb a 7-es mint a 6-os, a helyzet az, hogy a telefon egyre lassabb, egyre bugosabb, és az akksiidőben sem veszek észre semmi javulást.
Anno, az 5.0-val volt a legjobb, amivel megvettem.
--
"Sose a gép a hülye."

Ez a Nexusoknál is ugyanígy volt annó. Nemrég volt alkalmam összehasonlítani egy Nexus 5-öt egy iPhone 5S-sel. Mindkettő 2013-as telefon. És hát az iPhone pár nagyságrenddel jobban működik (iOS 10 volt rajta, a Nexuson meg Android 6). Napi szinten sokkal használhatóbb az iPhone.

Ebben a történetben szerintem nem az a probléma hogy lassul a telefon (ami mondjuk 2+ év után következik be: pl 6S-nél), mert ez az Androidos telókra is igaz (Nem volt még olyan droidos telefonom, ami a következő verzióra történő frissítés után ne kezdett el volna belassulni, üzemidőt veszteni, pedig csak stock Androidos telefonjaim voltak).

A probléma azzal van hogy nem tájékoztatják a júzert (állítólag az akkumulátor menüben van erre figyelmeztetés). Bár mondjuk az Android sem tájékoztat, hogy a Google megint elcseszett valamit, úgyhogy most éjjel a szokásos 2-3% helyett csutkára fog merülni a telefon. Ezt eddig mindegyik Androidos telefonom produkálta legalább egyszer... És ha a bíróság megnézi az ipari sztenderdet, akkor biza a többi gyártónak még nagyobb félnivalója van mint az almának. (És nagyon remélem hogy megbüntetik őket, bár erős a gyanúm hogy nem lesz belőle semmi)

Fura, de nekem volt olyan, hogy az új androidra frissítés után minden szebb és gyorsabb lett. Azt hiszem 4-esről 5-ösre váltáskor volt.
Próbáld ki úgy a frissítést új verzióra, hogy előtte csinálsz egy full factory resetet és nem telepítesz rá semmit. Ahogy öregszik a készülék, az ember kipróbálgat rajta ezt-azt, gyűlnek az appok, melyek a háttérben is lassítanak, gyűlik a szemét, betelik a tárhely és jön esegleg a wear leveling miatt is egy kis belassulás.

Ez a "reseteld ki" az agyamra megy... Oldják már meg, könyörgöm, hogy ne fossa saját maga alatt tele szeméttel a rendszer, egy app ha el van távolítva, akkor gyakjon ki mindent ami volt neki, és kész.
Nem resetelek... Az egy napomba kerül utána, míg minden visszakerül úgy, ahogy volt és ahogy szeretem. Ezt egyszer csinálom meg mindig, amikor új telefonra költözök.
Egyébként, pár bevált app van, újat letölteni, kipróbálni viszonylag ritkán szoktam. Sőt, az utóbbi időben már úgy vagyok vele, hogy törlök le mindent, amit nem használok, ne legyen csak ott "mert van".
--
"Sose a gép a hülye."

Kell a francot. Ha rendesen használod, simán elmegy a windows is akár 7-8 évet is (kb. amíg a hardver megy). Win98-ból is, XP-ből is, Win7-ből is láttam, személyesen tapasztaltam.
A usernek nincs joga, csak használni, és van pár program, amit használ. Időnként le kell őket frissíteni, windows updatek mennek, néha ccleanerrel takarítani kell cachet, tempet meg browser historyt, és vígan elvan.
--
"Sose a gép a hülye."

Nincs vitrinben tartva, épp erről beszélek. Minden nap használják, és kb. pont ugyanarra, mint anno 7 évvel ezelőtt. Annyi, hogy nincs össze-vissza telepítgetve rá minden. Ha neked ez a "normál" android használat, tudom sajnálni a telefonodat, és a gépedet is.
Mint írtam, időnként kell rá egy takarítás, és amúgy meg megy. Nem mondom, hogy nem lassult semennyit se a kezdeti állapothoz képest, de mivel panaszkodni nem panaszkodnak, és egy ilyen kövülettel (G440, 2GB ram, HDD) már egyébként se lehetne csodát tenni, így nem is akarom piszkálni.
A win98-ról két éve csináltam videót, de azóta is megy: https://www.youtube.com/watch?v=S0xYfXWYy6g
Original telepítésű win98 (IBM_PRELOAD C meghajtó név....). Szóval hidd el, annyira nem nagy művészet.
--
"Sose a gép a hülye."

Elméletileg már az is lehet a felhasználók érdeke, hogy minél előbb új telefont vegyenek, hiszen már számos alkalommal nagyokosok bebizonyították, hogy az early adopter réteg versenyképesebb™, ezáltal mindenkinek jobb, ha mindenki újat vesz. Más kérdés, hogy én elvagyok egy 10 éves Nokia C2-vel, dehát én ilyen laggard lúzer szar vagyok, hogy ha épp olyan elintéznivalóm van, ami buta hagyományos telefonról képtelenség, akkor képes vagyok türelmesen kivárni azt a néhány órát, amíg gépközelbe kerülök.

Szerintem ez vicces. Évek óta hallani a sok konspirációs elméletet hogy lassítják le az apple telefonokat. Erre most kiderült hogy tényleg igaz. :D

Az Apple úgy volt vele, hogy egyszer a konteósoknak is legyen jó napja. Biztosított egy kis sikerélményt a fa alá.

Egyébként meg engem az foglalkoztat, hogy régi PC-k, laptopok mitől lassulnak be idővel. Anno arra jutottam, hogy az öregedő HDD miatt, mások szerint öregedő alaplap. Ki tudja.

„Pár marék nerd-et leszámítva kutyát se érdekel már 2016-ban a Linux. Persze, a Schönherz koliban biztos lehet villogni vele, de el kéne fogadni, ez már egy teljesen halott platform. Hagyjuk meg szervergépnek…” Aron1988@PH Fórum

Az Apple úgy volt vele, hogy egyszer a konteósoknak is legyen jó napja. Biztosított egy kis sikerélményt a fa alá.

ez a BS mar eleve ott buzlik - amelett, hogy egyebkent bicskanyitogato ostobasag - hogy a fa alatt kapott ajandekert nem kell par szaz ezret kicsengetned...

--
t-systems-es it architect allast keres. Jelige: csak webshopot ne kelljen...

A bloat szoftverek és a töredezett fájlrendszer miatt.

Elsőt annak köszönheted, hogy szoftverfejlesztőék háromévente kapnak vadonatúj hardvert a seggük alá, így esélyük nincs arra, hogy a fejlesztés alatt álló szoftvert életszerű környezetben is kipróbálják, vagy már a fejlesztés korai fázisaiban ráérezzenek a szűkebb keresztmetszetekre. Odáig maximum csak akkor jutnak el, ha jön a support ticket, hogy lassú a program. Vagy még akkor se, mert megoldják egy minimum requirements átírással, a csúnya, lemaradott laggard ügyfél noszogatásával. Eredménye az, hogy az ügyfél, a felhasználó kell, hogy alkalmazkodjon a fejlesztő kényelméhez és az idealista menedzserhez, aki mindenhol munkaórát akar spórolni, cserébe az egyszerű szoftver is több száz megabájtos, bloat keretrendszerre fog épülni (pl. Qt, .NET) és egyre lassabb lesz, hiszen a keretrendszert is a fenti módon fejlesztik.

A töredezett fájlrendszer megoldható defragmentálással (de inkább újratelepítéssel), de a legjobb, ha HDD helyett SSD kerül a gépbe.

Eddig egyszer kaptam a seggem alá valóban ütős gépet szoftverfejlesztőként: amikor épp akciósan kiszórta a SUN az opteronos desktop gépeit és ketten voltunk szoftverfejlesztők a cégnél, így ki tudtuk sírni a tulajnál, de azt is csak kb. két hónapig élvezhettem, amíg még azon a munkahelyen voltam. Ezt leszámítva általában irodai gépeket kaptunk. Jó, most egy négy magos előző generációs core i7-esem van, de ez is laptop, szóval ezt se tekinthetjük erős gépnek.

Nem terveznek telót 2 évnél további használatra. Az is lehet, hogy 1 évnél tovább se. Az autókat sem 30 évre méretezik manapság, akármit veszel, max. 10 év ameddig még megéri(?) őket üzemeltetni.

Nem ez a probléma, hogy lemerül az akksi, meg belassul a teló. A fő probléma az, és ez minden gyártót érint, hogy ezerrel termeljük a szemetet, tök indokolatlanul. Ez itt a legnagyobb probléma. Ha 100 év múlva lakhatatlan lesz a bolygó, unokáink azt fogják majd biztosan mondani, hogy de megérte, mert évente volt új iPhone-om, OnePlus One-om, Samsung-om, vagy bármilyen más szarságom.

--
robyboy

Szép, nem szép, ez van.

Globális felmelegedés. Volt szerencsém a Mare de Glace gleccsernél (is) látni, hogy 1990 óta mennyit olvadt a gleccser. Töbmillió tonnányi víz olvadt már le. Kb. 100m-el van lejjebb a jégréteg, mint kb. 30 (!) éve.

Az egész Alpok szépen olvad le. A gond ezzel csak az, hogy országoknak nem lesz energiája, amit a vízlépcsők generálnak, illetve ivóvízük sem. És ez csak egy példa. Persze nem látjuk, nem érezzük (még) a hatásait. Meg nem is érdekel senkit, amíg a saját bőrén nem érzi a következményeket.

Lehet itt migráncsozni, de 50 év múlva már nem csak Afrikából fognak elindulni a tömegek, hanem máshonnét is.
Ne higyjük egy percig se, hogy meg tudjuk védeni a legendásan bő vízkészleteinket. Úgy fognak minket letaposni, ahogy már párszor a történelem során.

De mindegy, ez nem a mi bajunk, majd a jövő generációi megoldják... vagy nem.

--
robyboy

Nem feltétlenül azzal van baj, hogy nem látjuk vagy nem érezzük. Hiszen láthatjuk és érezhetjük. Keveseket érdekel viszont.

Azzal van baj, hogy akár tanult, diplomás, elvileg racionálisan gondolkodó mérnök uraknak (is) fontosabb, hogy az unokáik 4K-ban nézhessék a most felvett családi videókat, mintsem, hogy egy élhető és fenntartható civilizációban létezhessenek.

Döbbenet egyébként, hogy mekkora tabu lett a környezetvédelem. Sőt, vicc! Még az általam felvilágosultnak, intelligensnek tartott ismerőseim is csak néznek rám nagy kerek szemekkel, mikor meg merem említeni, hogy talán nem kell mindenhova autóval menni, vagy nem kell annyi szart megvenni. Hogy talán többet jelent a gyereknek a vele töltött idő, mint az n-edik lego szett. Hogy esetleg lehet mikró, elektromos vállmasszírozó és arcszolárium nélkül is élni. Egy 5 éves üzleti notebook is jó lehet internetezni, stb.

Az emberi, és más jellegű erőforrások gátlástalan kizsigerelését, ha lehet, száműzzük valahova messze Ázsiába. Ne kelljen gondolni se rá, hogy a szenteste kicsomagolt tévé (valójában) milyen áron készült. Lehet, hogy többe került, mint ami az akciós Media Markt katalógusban szerepelt, talán nem is lehet forintosítani, esetleg később kell majd kifizetni. Röhögjünk azokon, akik esteleg ezen gondolkodni mernek, vagy szóvá merik tenni, hogy hova vezethet ez az egész.

(És ennek nem csak környezeti vetülete van, hanem azon is érdemes gondolkodni, hogy ha a fullhd tv-det ugyanakkora örömmel csomagoltad ki, és használtad néhány éve, mint most a 4k-sat, akkor valójában mi jelenti a boldogságodat, és akarod-e, hogy az jelentse?)

Be lehet zárni a klímakutató szervezetek honlapjait, el lehet tüntetni a publikációikat ("fékezi a gazdaságot!!!"), és mikor az utolsó ember is megfullad a szemétben, vagy szomjan hal iható víz hiányában, remélhetőleg azért tud egy utolsó pillantást vetni a pénzügyi jelentésekre, és melegséggel tölti el a szívét, hogy a Q2-t sikerült túlszárnyalni a Q3-ban. Talán annyira szépen, hogy egy könnycseppet is elmorzsol majd.

Igen, tettek mar napelemet benzinkut tetejere, hogy mutassak mennyire kornyezetvedo az egesz.

Nekem megis az a "kedvencem", amikor sotetzoldek kibulizzak, hogy valami kornyezetszennyezobb legyen, utana meg megprobaljak eredmenykent beallitani.
Peldaul nehanyan szetdobaltak muanyag zacskokat. Erre ok kitalaltak, hogy keverjenek a muanyagba nehezfemeket (!), mert attol idovel szetporlik. Nem lebomlik, hanem kisebb darabjaira hullik. Ezzel ket legyet utottek egycsapasra: sima polietilen zacskok helyett nehezfemeket szornak szet a kornyezetben, plusz lehetetlenne teszik a kesobbi ujrahasznositast, mert barmit csinalsz belole, szetporlik.
Commieforniaban lekorlatoztak a muanyag zacskok hasznalatat, amit korabban hajlektalanok hasznositottak ujra (wc-nek hasznalva). Erre most keptelenek, mindenfele jarvanyt kirobbantottak ezzel a huzassal.

--
Worrying about killer AI and the superintelligent robots is like worrying about overcrowding on Mars. - Garry Kasparov

Apropó autó: mikor kisült, hogy csal a VW (véleményem szerint sz összes csal(t), csak őket kapták el) mekkora cirkusz lett. Hogy az Apple átveri a vásárlókat, csak egy kis hírecske az újságok hátsó oldalán. Jó lenne ha köteleznék almáékat is a telefonok javítására vagy visszavásárlására és milliárdos büntetések kifizetésére.

+1

Elég csak itt a fórumon körülnézni, micsoda szélsőséges idealizmus, álszentség és nemtörődömség uralkodik a féktelen pazarlás, a vadtermelés, a környezetszennyezés, a kínai rabszolgák és a mindezt kitermelő vadkapitalizmus visszásságainak felvetésével kapcsolatban. Sőt, egy-két topikom a témában szinte eseti mintapélda lehetne, hogyan védik foggal-körömmel a reklámok és a trend által bemanipulált (de maguk szerint igenis józan és racionális™) mérnök urak az újabbnál újabb rendszerhez, a 4K-ban felvett családi videóikhoz, vagy a már 14 éves korában menedzser módba kapcsolt Messenger-gyerek okostelefonjához fűződő jogaikat.

Aha, így lesz gyorsabb az új telefon mint a régi. Ügyes, csalók.

nem ertetek ti semmit: az apple igy motival titeket, hogy minden evben megvegyetek az uj modelleket, egyuttal segit felporgetni a lakossagi hitelezest. A csorobb gyokerek meg nyilvan egy random mobilszolgaltato becsomagolt ajanlatat veszik meg 2 ev huseggel, amivel jol lehuzzak oket...

--
t-systems-es it architect allast keres. Jelige: csak webshopot ne kelljen...

Hidd el, onnantól, hogy egy ökör akár 1 másodpercet is spórol az életéből az okostelefonjával, ezáltal versenyképesebb™ lesz, már foggal-körömmel ragaszkodni fog hozzá, és mérnöki precizitással fogja megindokolni, miért szükséges és elengedhetetlen alapeleme kell, hogy legyen ez az ő életének, vagy úgy általában, a modern™ életszínvonalnak. Aki pedig ezt megkérdőjelezi, azt előbb-utóbb egyenlővé alázzák azzal a majommal, aki nem jött le a fáról. Egyetlen dolgot sajnálok nagyon. Hogy tanult, műszaki diplomákkal rendelkező, elméletileg racionálisan gondolkodó, értelmes embereket lehet ilyen mértékben megvezetni. Hogy idáig süllyedtünk.

Az okostelefon egy nagyon hasznos számítógép, ami mindig az embernél lehet. Pl. mindig velem van egy térkép, van rá facebook, hogy el tudjam baszni az időmet haszontalan baromságokkal stb. Rengeteg olyan dolgot ezen csinálok már, amit amúgy PC-n csinálnék. Ezzel mobilis is leszek, és amúgy még energiát is spórolok, mert nem kell egy sokkal nagyobb fogyasztású gépet és monitort bekapcsolni. Van, hogy napokig be se kapcsolom a saját számítógépemet (a munkám számítógépes, ahogy itt szinte mindannyiunké, de az céges gép).
Az, hogy te úgy döntöttél, hogy te erre nem akarsz költeni, a te döntésed, de ettől még nem mi vagyunk a hülyék. Igazából én úgy vagyok vele, hogy nem izgat, ha valakinek csak telefonálásra kell az a kütyü a zsebében. Ő dolga. De hogy aztán utána támad azért, hogy mi milyen agyatlanok vagyunk, mert más felfogásunk van a világról mint neki...
Szóval most ez a többszörösen tanult, többszörösen mérnök ember mondja azt neked, hogy ÁLLJ LE a sértegetéssel! (és hogy mennyire nincs igazad: most cseréltem le a 9 éves PC-met. Mobiltelefont csak azért cseréltem, mert tönkrement, és akkor is használtan vettem másikat. Pedig megtehetném, hogy a legújabbat és legdrágábbat megveszem, de ha nincs rá szükségem, akkor minek? És sok tanult mérnök kollégám van ezzel szintén így.)

Ugye az megvan, hogy a 2-3 évente legyártogatott új okostelefonok, alapanyag bányászattal, alapanyag feldolgozással, legyártással, ideszállítással sokkal többet fogyasztanak, mint ha az okostelefonos dolgaidat számítógépen csinálnád?

Nem emlékszem, hogy sértegettelek volna. Elmondtad, hogy időelbaszásra használod az okostelefonod. Meg olyan dolgokra, amiket gépen is megcsinálhatnál, de nem ott csinálod, mert "kevesebbet fogyaszt" a telefon. Ami meg tudjuk, hogy összességében nem igaz, ha minden járulékos költséget beleszámolunk.

A mobilitásod egy illúzió és sokkal drágább, mintha türelmesen kivárnád azt az 1-2 órát, amíg gépközelbe kerülsz.

Praktikus kérdésem lenne, hogyha kicserélem az akksit egy újra, akkor visszagyorsul, vagy marad a folytás? Elméletileg. Köszi, ha valaki már kibogarászta.

Sajnos nagyon átprogramoztak már minket, az már természetellenesnek tűnik ha valami jól működik, főleg hosszú távon.. Most porszívóval vagyok így, körbe akarok nézni 200-300 ezres árkategóriában, hogy tudok-e venni valami bika erőset (akár ipari) ami nem megy tönkre fél-1 év alatt, de lehet használni rendesen otthon takarításra.

Az is elég siralmas, ha valaki annak ellenére szeretne megcsináltatni egy elromlott eszközt, hogy a javítás költsége már-már vetekszik az új árával, azt nem csak a technológiai jólétben szélsőségesen elkényelmesedett veddmegdobdki birkák nézik hülyének, hanem néha már a szerelő, szervizes is.

Nem értem a problémádat. Veszel egy műhelyporszívót vagy egy ipari takarítógépet. Műhelyporszívó megvan 100 ezer alatt és nem megy tönkre évek alatt se. Amúgy meg egyszerű: nézd meg, hogy milyen márkát használnak takarításra intézményekben, áruházakban, iparban. Ott napi szinten nyúzzák őket. De ha nem akarod naponta órákat használni, akkor nem tudom elképzelni, hogy milyen igényeid lehetnek, ami max 150-ből ne állna meg. Én allergiás vagyok, van egy antiallergén Karcher vízszűrős porszívóm, lassan két éves. Se az erejével, se a minőségével nincs gond. 100 ezer Ft alatt volt.

Látatlanban is azt mondom, hogy ez nem egyirányú utca. Ha csere után nem lenne gyorsabb az eszköz, akkor baromira nem lenne védhető az Apple állítása, hogy csak a felhasználó érdekében történt mindez. Okos gyerekek azok, nem adnak ilyen felületet a támadásra. Bőven elég volt az is, hogy mindezt elfelejtették kommunikálni, csak hát túl hamar kiderült...

A Koreai Kommunikációs Bizottság magyarázatot vár az Apple-től:

"The Korean broadcasting and telecom regulator has formally sought an explanation from Apple on allegations that it tried to defraud customers by deliberately slowing down devices without warning, according to industry sources on Dec. 28.

“We are hoping to get some answers on whether Apple intentionally restricted the performance of old iPhones and tried to hide this from customers,” said the Korea Communications Commission."

--
trey @ gépház

Ha ha ha....

Na ezt is csak a hülye iPhone userekkel lehet megcsinálni. Visszavették a sebességet, hogy ne égjenek be a szar akku miatt amit cserélhettek volna ingyen gariba! Erre most kedvezményesen jótevőmátyáskodik az Apple! A rajongók pedig hálásak és fizetnek. De jó nekik!