Nyari munkat lanynak

Fórumok

Sziasztok,

A kedvesemnek (23 eves foiskolas leanyzo) keresek valamilyen munkat (legkorabban juliusi kezdessel), elsosorban nyarra, de ha kolcsonosen bevalik a dolog, akar hosszabb tavra is. Budapesten, vagy kozvetlen kornyeken.- Kivalo magyar nyelvismeret (titkarnoi feladatokhoz, leveliras, forditas, dokumentumok javitasa nyelvi szempontbol, stb)
- Jo kommunikacios es problema megoldo keszseg
- Beszel angolul
- Szamitastechnikai ismeretei is vannak, ert kicsit Linuxhoz (Debian/Ubuntu) de megy a Vörd/Ekszcel is (OpenOffice, AbiWord, stb is), latott mar parancssort is es nem ijedt meg tole (alap parancsok, mc, ssh/scp, ping, wget, stb.), ert egy kicsit a webes dolgokhoz is, szoval az atlaguser szint felett, de nem szakmabeli :)
- Gyorsan tud gepelni
- Megbizhato, pontos, gyakorlatias, lelkiismeretes, rendszereto, jo munkabirassal (ez most nagyon marketingkamponak tunik, pedig nem az :)

Ha valaki tudna valami hasonlot, esetleg konkret ajanlata volna, kerem vegye fel velem (vagy 70/593-3362) vagy vele a kapcsolatot. Elsosorban vmi irodai munkara gondoltunk. Koszonjuk.

Hozzászólások

Volna ötletem :-) :-)! Ne tessék megsértődni, de nem hagyhattam ki!!!

Hipermarketbe tréning aszisztensnek, vagy titkarnőnek ha nem félted ,hogy rá probál valamelyik diri.

Al-Kaida Linux részlegén? :)

**********************************************
Heavy Metal for Human Bee(Gees)ings!
**********************************************

"- Megbizhato, pontos, gyakorlatias, lelkiismeretes, rendszereto"
Ilyen lanyokat hol lehet talalni? (privibe legyszi mert megint elkapkodjak elolem) :-D

---------------------
Ригидус а бетегадьбол

foiskolarol bovebben, ha lehet.
nyari szunetre keres melot vagy mar vegzett?

Foiskola = magyarszakos tanar, de nem akar ebben dolgozni. Amugy mar dolgozott korabban, sokhelyen, sokfelet (pl. kereskedelemben, bolti elado) szoval nem palyakezdo ilyen ertelemben.

Elsosorban nyari szunetre keres munkat, de ha jot sikerul talalni, akkor akar folyamatosan is, bar meg egy eve hatra van a foiskolabol (Szegeden tanul egyebkent, de at tudna menni levelezore, vagy ilyesmi).

(Ps: vegre egy ertelmes valasz, koszonom :)

Hmm...hát nem túl bölcs dolog. Inkább végezze el, és utána még lehet tanár is...
Van pár tanár végzettségű ismerősöm, csak nagyon kevés maradt a szakmában, és még az is aki maradt, mert imád tanítani, 3-4 év után megutálta, mert folyamatosan kiborította pár kis k*cs0g...

Kéretik a hölgyet lebeszélni a nyelviskoláról, vagy nagyon körülnézni az iskolánál, hová esetleg menne. Egyrészt az iskolák nagy része csak az órákért fizet, másrészt sok helyen vállalkozóival fogadják szívesen a tanárokat. S hihetetlennek tűnhet, de sok általános iskolai/középiskolai nyelvtanár egészíti ki így a jövedelmét, a bejutás is macerás.
A tanárképzéssel kapcsolatban csak annyit írnék, két volt általános iskolai osztálytársnőm ment tanárnak, egyikük már átképezte magát mérlegképes könyvelőnek, másikukat folyamatosan nagy pakkokkal látom reggel vagy este, attól függően, éppen hazaviszi-e a javítandó dogákat vagy vissza az iskolába a kijavítottakat...
Személy szerint inkább ajánlom a közgázt (de nem valami marketinges szakon), s ha az megvan, még mindig keresnek embereket HR-es cégekhez, ahol akár pénzügyi szférában kiválasztással, akár tanfolyamok, tréningek tartásával ugyanúgy kielégítheti okítási vágyát (és persze ott legalább figyelni fognak rá).

A marketing jól fizető lenne, de...
Mint tudjuk, volt egy olyan informatikai réteg, amely attól, hogy Windows 3.11/95/98 telepítésében penge, rendszergazdának jelentkezett.

Most ugyanezt lehet érzékelni a marketing szakokon, s ha nem tud a pályázó egy "pénzes" céghez elszegődni marketingelni, gyakorlatilag semmi esélye, hogy tudását kamatoztathassa.
És mivel a cég pontosan tudja, mennyit költ reklámra, nem fogják túlfizetni a munkavállalót, függetlenül az aktuális munkahely sorszámától.

A marketinges feladata a "pénzgyártás", nem az a tudás hogy ha van hogyan tudjuk elkölteni arra ott vannak a felesége, Ők is jó marketingesek? :O

Szóval, aki jó munkaerő azt megfizetik, mindegy mit a szakmálya, az már más kérdés mikor azt hiszi, hogy hú de jó vagyok és közben az ember semmit nem ér...

----- www.blackpanther.hu -----

A marketinges feladata NEM a pénzgyártás, hanem a pénzszórás.
Egészen pontosan reklámcélokra költeni sokmillát, hogy utána megnézd a foci vb szünetében a lefolyótisztítót, aztán megvedd anyunak, mert tisztább, szárazabb, miegyéb...
Persze a reklámnak is vannak olyan részei, amit tv-ben, rádióban nem látsz, ezek repicuccokban jelentkeznek, esetleg valamilyen versenysport támogatásában.

A barátnőm szerencsére tényleg tud tanítani. Minden diákja javított legalább egy jegyet, akivel foglalkozik. Az is, akinek már előtte is volt különtanára.
Van olyan hatodikos lány diákja, aki soha nem volt még életében jobb kettesnél matekból. Idén febuárban vette át, év végén már hármas lett.

> Sajnos tapasztalatom alapján az "imád tanítani" nem feltétlenül
> egyezik meg a "tud tanítani"-val. Tisztelet és megbecsülés a
> kivételnek!

Korrekt, hogy a kivételnek járó tiszteletet és megbecsülést megadod. :) Ezt én is így gondolom.

Azonban szerintem a két dolog nagyrészt összefügg, aki szeret tanítani, annak sokkal jobban szokott menni. IMHO.

Ahogy elnézem, kétféle tanárból van a legtöbb: egyik lelkes, odaadó, akinek valóban az a célja, hogy értelmesen előadja a tárgyat, mert szeret róla magyarázni. Ő megcsinálja ennyi pénzért is. Mondanom se kell, sokat tanultam tőlük.

A másik, aki nem talált jobb helyet magának, az iskola meg fölvette, mert nincs elég ember... értelemszerűen neki is jó ennyi pénzért.

Közepes lelkesedésű tanárok kevesen vannak, inkább elmennek máshova.

Hat azt hiszem akkor el kell vegezni a sulit eloszor es el kell menni kozalkalmazottnak, ugyanis mivel tanari diplomaja lesz az a munkaadoknal (versenyszfera) pedig igen keves, igy berileg erettsegizettkent lehet ot kezelni, illetve plusz koltseg a kepzese, hogy vallalaton belul be legyen tanitva az elvegzendo posztra.

Megemlitenem, hogy hozzank irodai melora 2 diplomaval + 2 nyelvvizsgaval rendelkezo emberek jeletkeznek min 20%-ban. (100e netto + telefon + juttatasok)

Szvsz netto 80e indulo aztan ha jol nyomja es a suli oke, meg van a nyelvizsga es hasznalhato a nyelvtudasa, akkor cca 100e netto + ceg telefon + juttatasok. Szal nalunk cca ilyenek a kilatasok. Persze mint mas, itt sem szeretjuk, ha az iskola akadalyozza a munkavegzest, ugyanis nincs felesleges ember, akit felveszunik arra szukseg is van.

(juttatas egyes esetekben cegauto is lehet.)

"Szvsz netto 80e indulo aztan ha jol nyomja es a suli oke, meg van a nyelvizsga es hasznalhato a nyelvtudasa, akkor cca 100e netto + ceg telefon + juttatasok."
Nyelvvizsga?! Höhh?! Szerintem sz*rt sem ér, a vállalati szférában a HR-es mgasról kakil bele, hogy van-e, ha hirtelen átvált monnyuk angolra és a jelentkező probléma nélkül társalog vele 4 percet :P Rengeteg konkrét példám van erre.
Mi köze egy cégnek ahhoz, hogy a suli oké-e? Semmi. Nem köteles válaszolni és emiatt nem is diszkriminálhatják. Az az ő magánügye.
Cégtelefon? Az inkább rontás, mint áldás :) Legalábbis eddig 3 év alatt sosem éreztem egy percre sem, hogy hasznomra lenne. Az a munkaadó érdeke, hogy adjon telefont. Ez nem prémium.
És ami engem zavar itt nagyon, az a 100k. Ha valaki télleg jól nyomja asszisztensként, a munkája soksok 100k-t ér. Szerintem meg kell becsülni NAGYON az asszisztenst mert olyan szakma ez, mint a rendszergizda: Ha nem látod, hogy bármi különleges történne, akkor dolgozik igazán jól. És ezt az emberek itt is fel szokták róni. Történetesen, hogy nem csinál semmit. Pedig...

Ui.: Öööö télleg no offense, csak kicsit ilyen most a hangulatom, ez vitaébresztő akart lenni, nem flamebait. Télleg. Előre sorry a stílusért :-)

En a piac realitasat kommunikaltam le, es nem az elkepzeleset erositettem.
Ez baj?

Mostanaban sokat interjuznak a kollegaim, es elszmoroito milyen munkahelyek vannak, az ebbol kapott infokat irtam le.

Menj be egy "allaskereso hivatalba" 50:1-hez a diplomas es a szakmunkasok aranya. Azok a diplomasok akik nem tudnak elhelyezkedni a szakmajukban es abban tapasztalatot szerezni, hogy ertekesse valljanak a munkaadok szamara, azok fogjak majd a jovoben takaritani az irodakat, ha penz akarnak majd keresni. (Bocs, en igy latom)

Amugy a fenti aranyt latom megjelenni a cegemnel is amikor irodai vs. uzemi dolgozot keresunk.

jaahh slager szakma meg a fiatalok kozott az elmegyeksofornek is :)

Es meg kevesebben ertenek ahhoz, amiben allast keresnek. Eddig majd' minden munkahelyemen az elso munkam a korabbi 15-20 probalkozo szemetenek eltakaritasa volt. Mindezt ugy, hogy elmeletileg diplomas szakemberek is voltak koztuk. Lehet, hogy csak IT teren ez a helyzet, lehet, hogy bazi szar a mintavetelezesem, de valahogy ketlem.

Minden teruleten ez van. Ma a magyar polgar tulpozicionalja magat. Ha neten keresek munkatarsat, akkor alabol 20-30% felarral szamolhatok a berezest illetoen, es a tobb penz sem garancia semmire. Dragan is lehet "hulyet" felvenni.

Az embverek nagyon nagy szazaleka hazudik az oneletrajzaban. Ez is szomoru. MOndjuk az ilyen hazugokat is olykor behivjuk a poen kedvert.

Egy-ket pelda:
Sofor gyereket behivtuk probanapra, mert Oneletrajzaban jelezte, hogy Ducaton dolgozott nalunk meg Boxerek vannak.
Elso nap eslo kerdes: Hogyan lehet elferni a varosban ezzel?
Pont ugyanugy mint egy Ducatoval. Viszlat.

Programozo csajszi (en interjuztam vele):
- Linux?
- Ismerem.
- Melyik disztrot hasznalod?
- Azt hiszem fel kellene frissitenem az ismereteimet.
- Viszlat.

Miert kell hazudni? Valszeg aki felvesz vagja a temat es beszopat 3 kerdessel. Nem csipem ezt a vilagot, ahol a munkavallalo lehazudja a csillagot az egrol szmrebbenes nelkul. Melyik ceghez kell hazug ember? Mert interjuk utan tudnek kuldeni ugy 50%-nyit. :)

Abbol indultam ki, hogy milyen kiadasai vannak az atlag polgarnak, mennyi a lakashitel reszlet, stb stb. Az eletrajzban hazudas kapcsan: az emberek azert csinaljak, mert sokkal nagyobb eselyed van meggyozni a munkaadod egy x perces szemelyes talalkozon, azzal, hogy nezi 2 percig az oneletrajzod. Az elso oneletrajzomban en is hazudtam (meg egyetemre jarok, most leszek 5od eves, ugy nez ki vegzek is, masodev ota dolgozok mellette), linuxos tema volt, es beleirtam, hogy nekem van x ev linux tapasztalatom. Persze ugy volt, hogy otthon azt hasznaltam, csak ezt mar igy ebben a formaban nem irtam bele. Mire kiderult, hogy igy van, akkorra mar meg voltak velem elegedve, es mondtak, hogy elnezik a hazugsagot, pedig akkor en ezt veresen komolyan gondoltam:). Az interjunal technologiai kerdesekbol ez szinten nem derult ki.

Makod volt. Nalunk okitas van a testbeszedre, igy ha az illeto aki interjuztat, lehet nem is ert ahhoz amire az ember kell, viszont az emberhez ert.

mas.
amugy az emberek olcsobban bevallalnak egy melot egy olyan cegnel ami lathatoan igeneros labakon all es erezhetoen jobbak a korulmenyek es a hosszutavu kilatasok. jobban tervezheto az elet 100 stabil fixbol, mint a himbihumbi vagy megkapom vagynem 200e-bol.

volt ismerosom aki 200e hufot fizetett az embereinek es azok csesztek dolgozni nameg be is szoltak neki. rabeszeltem az automatizalasra es 100e netto fizu + telo + auto csomagra. azota semmi gondja, mert minden ember meg akar felelni neki.

Meg emberi is, mivel aki bevallalja 80-90e hufert es odateszi magat, az valszag hamar eljut a 110e hufig + csomag. Nalunk legalabbis ez igy van. 80e hufert lehet jonni (ha kell ember es o a kivalasztott) es majd jo lesz neki, ha nem kell a meloja akkor meg viszlat.

Amugy azok az emberek akarnak _IGAZABOL_ melozni akik egy munkat elvallalnak az atlag piaci aron. Egy vallalkozasnak meg kell kulonboztetni az embereket, az alapjan, hogy munkat vagy munkahelyet keres.

ps.: nettokrol beszeltem, remelem egyertelmu :)

"nettokrol beszeltem, remelem egyertelmu"
Naná.
"Amugy azok az emberek akarnak _IGAZABOL_ melozni akik egy munkat elvallalnak az atlag piaci aron"
Igen. Bar elég nehéz megitélni, mi az átlag piaci ár. Erről jut eszembe egy sztori.
Egy volt kollégám némi fizetésemelést szeretett volna.
Azt mondták neki: "Palikám, nincs rá keret. De nézz szét a piacon, máshol sem fizetnek jobban ilyen munkáért." Emberünk 2 hét múlva beadta a felmondását. Amikor megkérdezték miért, mosolyogva ennyit vélaszolt: "Köszi a jó tanácsot. Szétnéztem a piacon"

Nekem ez furcsa. Nemtom Oregon te mennyit keresel, de miért van olyan érzésem, hogy nem netto 110-et? :)
Ne nézzük már le a munkaerőt és ne alázzuk már meg az alacsony fizuval, ha gürizik mint gép. Nekem pont az ilyen hozzáállás miatt van napi 4-5 (vagy annyi se) órám alvásra. Egyetemre is járok. 3-4 projekten vagyok egyszerre. Telefonálok és tanácsadok éjjel-nappal, közben két gépen nyomom. És nem elég hogy lóf*sz pénzt fizetnek ahhoz képest, de még késve vagy egyáltalán nem is akarnak fizetni. Szerintem pont hogy a 200-300 nettó a normális, piaci ár egy jó emberért. Nem mondom, tényleg termeljen a cégnek. De nehogy már te ronygyá keresed maga rajta, neki meg csöpögtetsz 110-130k-t :)
Összességében a saját helyzetemben az zavar, hogy elég sokat termelek a cégeknek ahol dolgozom, ráadásul hétvégén is és napi 10 órákat, szétvet az ideg, de hazamenni se tudok nyugodtan, mert otthon meg a számlahalmon agyalok, hogy hogyan fizessek ki mindent úgy, hogy ne giroszt ebédeljek minden nap.

Biztos én látom rosszul. [Privibe meg írd meg plz Oregon, hogy melyik céget is kell elkerülnöm messziről...]

"mtom Oregon te mennyit keresel, de miért van olyan érzésem, hogy nem netto 110-et..." "e nehogy már te ronygyá keresed maga rajta, neki meg csöpögtetsz 110-130k-t"

Nem is értem, kinek mi köze hozzá hogy a főnöke a munkaadója mennyit keres , mire költi, hogyan él... Szabad az ország alapíts céget, tedd siekeressé, vegyél fel pár ilyen embert mint Te és utána majd megérted kinek milyen sors jutott és hogy a 500K is kevés ezért és mennyivel jobban járnak 110-ért Ők...

----- www.blackpanther.hu -----

500k. tok igazad van. nem neki van elbaszva a hetvegeje amikor kardozik a hatosagokkal, nem oneki van elbaszva a nyaralasa mert van egy elbaszott alkalmazootja. Sorolhatnam.
Azt szoktam mondani, hogy "az elet igazsagok" ha van love van szivas is, es minnel nagyobb a kocsid annal tobb gond fer bele az utasterbe.

Kedves mindenki! Nem vagyok alkalmazott, vállalkozó vagyok. Valamint már látom a félreértéseink okát. Én nem 8karú gyapotszedő sötétbőrüeket keresek, hanem olyan embereket, akik képesek egy feladatot megoldani. Elmondod a briefingen hogy mit kéne csinálni, mennyi rá az időkeret és hogy természetesen a cég teljes knowledge base-e mellette áll és viszlát. Megoldja. És van ilyen ember. A többi nem érdekel. De az ilyen embert megfizetem. Aki meg veszi a kódert kilóra, hát az így járt. Szívjon csak a jómunkásemberekkel.

Gondolom a jol megfizetes nem erettsegivel rendelkezo mindenki altal konnyen megtanulhato pziciora vonatkozik. Nameg feltetelezem, hogy a kodereid sem EVA-s EV-k.

En a kkv.k jovojet abban latom, hogy a folyamatok (ertekesites, gyartas) automatizalta teszik, es a koltsegeiket asz elerheto modokon minimalizaljak. Ugy erzem ekkor jobban prosperalo vallalatok jonnek letre es joval tobb munkanelkuli, ami megint jo lesz a gazdasagnak (nem az allamnak). A cegemet is e fele terelem.
Egyre kevesebb ember egyre novekvobb arbevetelek.

Lehet csűrni... a lényeg egy, a fiatalok és a 'munkanélküliek'(ilyen nincs!) menjenek dolgozni és ha annyira jól megállják a helyüket biztos vagyok benne, hogy a munkáltató meg fogja fizetni. De az az elképezlés maradjon a vicc kategóriába, hogy elvégeztem xy iskolát, van x diplomám és én most 389.782Ft-ot érek aki ez alatt fizet menjen a ... mert én fel nem emelem a hátsóm meg aztán ...

----- www.blackpanther.hu -----

NA látod ebben egyetértünk az utolsó vesszőig. :) De egyszerűen nem kell felvenni(persze ha nem vagy nagy kakiban). Ezért van az, hogy bizonyos cégek a nyakukat kitörik csak bizonyos alkalmazottaknak meg se forduljon a fejükben, hogy odébbálnak :) De persze a legtöbbször fel kell venni a kódert kilóra. Sok olyat láttam már, hogy kis cég elvisz 100millás projektet, megünneplik, aztán másnaposan elkezdenek kapkodni és izgulni, hogy honnan a p*csából kerítenek jómunkásembereket a munkára :D Na ez a baj....

Az alkalmazott 130k -ért bemegy reggel dolgozni, du.-n haza, telefon kikapcs, le***ja a világot meg a cégedet is. Te és Én és a hozzánk hasonlóak mit csinálnak? Folytatják az elmaradt munkákat, ellenőrzik hogy az 130k-s alkalmazott mit baszott el a napja során. Pótolják azt amihez a 130K-s nem ért, mert az csak hardveres, de neked érteni kell a szoftverhez, a kereskedelemhez, a pénzügyhöz, a könyveléshez, a marketinghez egyébként a 130k-s alkalmazott a fejedre nől és ott basznak át ahol érnek...A hétvégén az alkalmazott mit csinál? Meregeti a seggét a strandon s Te az irodában a klíma előtt előkészíted az új projektet vagy az őj hetet? Hmm. Ezért sok 500k vagy 700k? Vicc.. jobban jár a 130k-val..

----- www.blackpanther.hu -----

Ahogy én látom két lehetőséged van. Vagy 130-at fizetsz az alkalmazottnak, magadnak meg a nagy lóvét, és takarítasz utána, vagy 200-300-ért veszel fel valakit, aki önjáró.
Az első megoldással az a baj, hogy egyszer csak azt veszed észre, hogy nem ismered a családod, mert olyan vagy, mint egy messze lakó nagybácsi.
A jó munkaerőt meg kell fizeni.

Most nézzük a másik oldalról. A jó munkaerőt jobb helyeken megbecsülik. Ahol nem, onnan eljön. Legyen adott egy munka amire az átlag 130. Ő mondjuk megkereste a 150-et, mert jól dolgozott, de tudja magáról, hogy megérne 200-at is, így elmegy munkát keresni.
Ha te azt mondod neki, hogy ez 130, de majd lesz több is, akkor kiröhög, és igaza van.

Egyébként elég nevetséges, hogy ti munkaadók itt sírtok, hogy milyen szarok a munkavállalók, de én mindenhol azt látom, hogy aszerint kerülnek be emberek valahova, hogy kit ismernek, és nem aszerint, hogy mit tudnak.

A játék kétszereplős, nem csak a munkavállalóknak, de a munkaadóknak is változtatni kéne a hozzállásán...

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee."
-- Ted Ts'o

Miert kell hazudni? Valszeg aki felvesz vagja a temat es beszopat 3 kerdessel.

Hat, hogy miert kell hazudni? Mert a mukaado is hazudik. Hazudik a munkavallalonak.. (pl. versenykepes kereset, mit lesz a feladata, meddig tart a munkaideje, mi van a hetvegekkel, miert kap(hat) jutalmat, stb, stb...) Hazudik a tarsadalomnak (hamar ilyen Gral-lovagok vagyunk, hogy keressuk a becsuletes munkavallalot, akkor feltetelezzuk, azt is hogy az allam a tarsadalom mint olyan, kepviseloje ;-)), minimalber utan fizeti a jarulekokat utanad, hamis szamlakkal noveli a koltsegeit, hazugsagokkal kibujik, visszaigenyel stb... Habar alkalmazottkent dolgozol, megis hazug modon szamlat ker toled...

Melyik ceghez kell hazug ember? Mert interjuk utan tudnek kuldeni ugy 50%-nyit. Megforditom a kerdest, ki akar olyan cegnel dolgozni, aminek penzugyei nagyreszt hazugsagokon alapulnak? Mert en interju elott/utan 99%-ot tudnek mutatni... ;-) Nem csipom ezt a vilagot...

Hogy miert, hazudik? Mivel irtozatos a munkaero tulkinalat, s a cegek olyan parametereket is boven beraknak a valogatasi szempontok koze, aminek semmi jelentosege nincs... Az ember latja a hirdetest, eldonti, hogy kepes lenne-e a dologra, majd latja, hogy mi minden szarsagnak nem felel meg... a tobbit a fantaziadra bizom...

Amugy az egesz munkaado tarsasag ugyanugy degenereal, mint a kapitalizmus alapja (az onmagat szabalyzo es fejleszto piac...). Minden munkaado (a kivetelt azt hiszem mikroszkoppal kell keresni), kivetel nelkul fiatal sokevi tapasztalattal rendelkezo palyakezdo lehetoleg rokkant ;-), vagy szamlakepes munkavallalot keres. Miert? Mert igy minimalis koltsegekkel tud maximalis profitot kipreselni az illetobol. Persze arra egyik munkaado sem hajlando, hogy tapasztalatot nyujtson egy tapasztalatlan palyakezdonek... Hat ezert hazudja a szerencsetlen ertekesitesre jelentkezo mernok, hogy ezelott mar 3 cegnel volt ertekesito es ilyen, meg olyan feltetelekkel es igy, meg ugy...

Az, meg hogy ki van elonyben talan nem erdemes feszegetni, hiszen te a jelentkezok 99%-at kidobod s a ceged megis problema nelkul gurul tovabb (nem kell a piacon azert eltoltened +1 orat, hogy megtalald a legolcsobb krumplit/hagymat)... Viszont a jelentkezok legalabb 50%-a sajnos igy el, mivel nincs munkaja...

Zsiraf

p.s. Bocs ez mashonnan, de... és hogy a 500K is kevés ezért és mennyivel jobban járnak 110-ért Rohognom kell, hogy sajnalom a cegvezetest, hogy munkaido utan kenytelen az en altalam elszart dolgokat rendberaknia apropenzzer... Apropo, ha ilyen nehez az eletetek, miert nem mentek el boldog semmittevesre 110-ert? Vagy megiscsak megalazo eladokent 8-10 orat allni a pult mogott?? Az, hogy kinek mi koze hozza -- hogy mennyit keres a fonokod -- meg szerintem nagyon messze van az altalatok felfestett Gral-lovagsagtol... ;-)

Az általd leírt dolgok többnyire meg is állnák a helyüket csak egy a bibi vele, hogy a piac torzulása és zsugorodása okozza a konvergenicát a cégvezetés és a legálitás esetében. Arról nem is beszélve, hogy a Mo.-i vállakozások 85% (lehet hogy kevés) így működött eddig, de csak azért mert így tudott. De gondolom a szavaidból, hogy sosem voltál vállalkozó egyébként akkor jobban a mélyére látnál. Továbbá sztem senki nem sírt itt csak megvitattunk egy olyan témát amiről mindneki magából indulva ki elég szélsőséges és sajátos véleményt alkot.

Hogy miért nem mennek 110-ért "nyugalomba"? Azért mert olyan emberek akiknek muszály a feszültség, a hajtás, az üzlet. Ilyen az életvitelük, távlatibb terveik vannak mint amit 110-ből meg lehet valósítani. Ezért kockáztatnak, néha feltesznek mindent, hajtanak hogy ez megvalósuljon, amire a 110K-s emberek sosem tartanak igényt vagy sosem lesz bennük elég kurázsi hogy véghez vigyék. Helyette 110K-s munkaidő után feljönnek a fórumra és ott kötnek bele 1-1, userekbe topicba ahol tudnak és élik ki a napi frusztrációjukat amit az irigység és a gyűlölet keltett bennük :))))) [nem rád értettem mielőtt még félreérted.] De a lényeg, azért az 500K-ért, és meg is jár nekik

----- www.blackpanther.hu -----

így működött eddig, de csak azért mert így tudott. Te is tudod, hogy ez azert nem teljesen igaz... Ha tizszeresere novelnek az orvosok fizeteset, ha tizedere csokkentenek a nyeresegadot, ha felere csokkentenek a befizetendo jarulekokat, akkor megszunne a csalas lopas??? Remelem ezt magad sem hiszed... Ugyanugy folyna tovabb minden, hiszen a kis penz is penz...

és élik ki a napi frusztrációjukat amit az irigység és a gyűlölet keltett bennük vagy az, hogy az 500k-s "mindenhez" erto managerkem mar megint jobban tud mindent, mert ert o, marketinghez, penzugyhoz, joghoz, it-hez, web-hez, szerverhez, villanyhoz, kavefozohoz s meg tapetazni is jobban tud mindenkinel... Es a 110k-s nak kell valahogy elsimitani a szuperzseni f@szsagait, ugy, hogy se a kulso cegek, se a helyi felhasznalok, se a fonok ne erezze hogy atb*-tak s meg neki se kelljen ezert napi 25 orat guriznie 1 heten at... es mindezert milyen jol meg van fizetve, ha nemteccik meg lehet huzni a halal f*-ra... igaz? [nem rátok értettem mielőtt még félreérted.] De a lenyeg, azert a 110k-ert ezt a stresszmentes munkat szinte ajandekba kapja...

Zsiraf

Csak egy tipp: Decathlonokban keresnek nyaranként diákokat. Tavaly nyáron a barátnőm is ott dolgozott két hónapot (a budaörsiben), nettóban közel 100 ezret keresett havonta, teljesen legálisan, tisztán, nem zsebbe fizetve, hanem adózottan. Végülis elégedett volt, a főnöke is rendes volt vele, és nem is dolgozta halálra magát (bár sokat kell állni, ami azért fárasztó tud lenni). Nem egy álommunka, de szerintem nyárra végülis megfelel.

http://www.decathlon.co.hu/

Teljesen fel szoktam latni azon, hogy a AFSZ annyira finanszifozza a munkaugyi kozpontkat, sz@rasig vannak penzzel, csucs eszkozoket vasarolnak, aminek az elonyeit az egyeszu, estleg minkanelkuli adofizeto nem elvezi. A sz@r DOS-os klipperes programjaikat szogelgetik nagy penzekert, notebook hegyeket vasarolnak maguknak, de effektive semmit nem csinalnak ami a tarsadalomnak erdeke lenne. Folyamatosan fejlodnek a kirendeltsegek, ujitanak nagy penzekbol stb.
Semmi mast nem csinalnak csak onmagukat tartjak el, egy-egy megyei kozpontban tobb szazan dolgoznak, de miert?
Azert, hogy az a nehany ember benyomja a pecsetet a sokszaz sorbanallonak, megkerdezze, hogy hol volt interjun, es mond nehany abszolult nem eletszeru tanacsot!
Alibi munkara az alul v. nem szakiranyu iskolazott csaladtagjaikat feszik fel kulonbozo jogcimeken, holott mar evek ota letszamstop van.
Iszonyat pazarlas!

Ezt ki kellet adnom magambol megint ...
Bocs.

Az a baj Mo.-on, hogy ku**a jó világ van még mindig de remélem a Gyurcsány-csomag most majd rendezi a munkavállók sorait. Sok naplopót most kirugdossák a vállalatok, vállalkozók és lesz dolgozni is akaró munkaerő. Én vissza is vezetném a 15 napon túli munkakerülésért járó büntetéseket, és akkor nem lenne ilyen helyzetbe az ország. Mindenki menne dolgozni mint a kisangyal és nem hordaná fenn az orrát a munkanélküli társaság. Megjegyzem 87.-ben a havi fizetésem napi 8 óráért, 2700Ft volt. De dolgoznom kellett és nem volt apelláta, hogy ha nem fizetnek 289.876Ft-ot akkor ki sem megyek a lakásból...

----- www.blackpanther.hu -----

Magánvéleményem, hogy aki megteheti, nagy valószínűséggel meg fogja tenni. A frissdiplomásokat a szülők kissé morogva bár, de még ellátják pár évig (főleg, hogy a csemete otthon lakik egyéb okokból kifolyólag), a házastárs esetleg addig otthon mos-főz-takarít, míg egyetlen keresetből élnek.
Oregonnak igaza van, 100eFt nettóért is dolgoznak emberek, mint a kisangyal. Más kérdés, hogy lehet, az adott embernek esélye sincs másra, de az is lehet, hogy munkája ténylegesen ennyit ér, s nem hajlandó az adott cég 150-200eFt-ot fizetni érte.
Továbbá az is igaz, hogy a jó munkaerő (legyen pl. egy titkársági dolgozó) jóval többet ér(het) egy cégnek, mint havi 100eFt nettó és egy céges mobil, amin akár este 8kor is lehet zaklatni apró hülyeségekkel, amelyekre mindenképpen csak másnap a munkahelyen lehet megoldást találni.

Személy szerint úgy vagyok vele, ha érzem, hogy megbecsülnek és nem csak egy összeg vagyok a havi fizetésszámlán, én is dolgoznék 100eFt nettóért. De ha állandóan a közvetlen és közvetett főnökeim ellen kell mennem, hogy a cég rám (is) eső része működjön (esetleg fejlődjön), kevesellni tudom a 150eFt-ot is. Hát, én ilyen vagyok...

Ahogy elképzeled. Kedvencem, mikor a magán mobilomon keresnek vasárnap este 8 után (pedig ez csak közigazgatás).
A következő munkahelyemen csak vezetékes telefont adok meg, a céges mobil (ha kötelező), csak munkaidőben fog menni.
Jut eszembe, tudja valaki, lehet olyat rendelni a pannontól, hogy néhány számról ne is kapcsoljanak hívást? :D
Amúgy meg van 1.3mFt/fő adóssága mindenkinek, és ugye: "Adós fizess!" :(

Üdv:
chx

"Az a baj Mo.-on, hogy ku**a jó világ van még mindig de remélem a Gyurcsány-csomag most majd rendezi a munkavállók sorait. Sok naplopót most kirugdossák a vállalatok, vállalkozók és lesz dolgozni is akaró munkaerő. Én vissza is vezetném a 15 napon túli munkakerülésért járó büntetéseket, és akkor nem lenne ilyen helyzetbe az ország."

Nem, barátom a gond itt van: ahoz , hogy te havonta 174 500Ft munkabért vihess haza (ez pont bruttó 300K) a munkaadód havonta 403 950ft-ot ad ki kezei közül. Ez azt jelenti, hogy az összes rádköltött forintjának 57.5 %-át adóba fizeti, a maradék 42.5%-ot kapod csak meg. És még ennek a pénznek a 10-20%-át is befizeted adóba, mert minden általad megvásárolt terméknek van áfa tartalma.

87 ben még nem fizettél áfát, és szja-t.(Mindkettőt 89-ben vezették be) Minden pénz a tied volt, amit megkerestél. Most meg az egész korrupt rendszert, munkanélküli tömegeket, egyre növekvő számú nyugdíjast mindd abból az egyre kevesebb normálisan kereső és normálisan bejelentett ember adójából tartják el. És most a kedves politikus elvtársak ismét csak ezt a réteget kívánják megsarcolni, plusz még azokat is, akiket Bokros elvtársnak nem sikerült: a hazai kis és középvállalatokat. Ha te mazochista vagy, akkor örülj, mert most úgy fogsz szívni, hogy véres lesz tőle a torkod.

87 ben még nem fizettél áfát, és szja-t.(
Mert akkor még minden cég állami tulajdon volt. Nem a dolgozóktól szedték be a pénzt, hanem közvetlenül a cégektől, aztán aki nagyon nagy sz@rban volt, annak visszaosztották. Ebből lett aztán a '90-es évek elején a kétfajta vállalat, egyik, amelyik túlélte a rendszerváltást, illetve másik, amelyikbe hirtelen nem tolták vödörszám a pénzt, hogy totál veszteségesen felhasználja.

Most meg az egész korrupt rendszert, munkanélküli tömegeket, egyre növekvő számú nyugdíjast mindd abból az egyre kevesebb normálisan kereső és normálisan bejelentett ember adójából tartják el.
Ebben viszont nem biztos, hogy egyértelműen a dolgozók a hibásak. A probléma ott van, hogy ha hirtelen végrehajtanánk kellően alkoholos állapotomban gyakran felmerülő elgondolásom, miszerint ha a cég nem tudja/akarja bejelenteni teljes bérre a dolgozóit, akkor zárjon be, hirtelen 4-5-6x-os lenne a munkanélküli ráta. EZ a gáz, nem az, hogy adózni kell.

A hazai kis- és középvállalkozásokról tapasztalati úton annyit jegyeznék meg, kissé gázosnak tartom, ha a cégvezető topszintű Audival jár be melózni, nekem meg két szemmel kell figyelnem a BKV-bérlet árának alakulását. De a rendszere azért menjen folyamatosan és hibamentesen, "mer' abból élünk..."

Jaja, ha az a csúnya Bokros elvtárs nincsen, most ehetnél füvet, mert 800%-os infláció mellett luxuscikk lenne a kenyér... Hejj de egy szemét ember volt... Miért nem lincseljük meg?

Az más kérdés hogy a későbbi kormányok utána megint zsebrevágták a pénzt, szal lehet kezdeni előről a gazdaság helyrepofozását. Az a baj, hogy mostmár nem lehet a rendszerváltásra fogni...

Edit: az öregedő társadalom viszont komoly probléma, és többé-kevésbé az összes európai ország küzd vele...
r=1 fiatal felnőtt fiú+lány
1. nem házasodik össze, minek, 2 hétnél tovább együtt maradni már nem is trendi (ld. még fogyasztói társadalom, a fogyasztás motorja az emberek serdülő/serdülő kor alatti értelmi szinten tartása => divatmajmok, ha neki ez van, nekem ez^2 kell, stb)
2. a pénzt hajszolja, a családra nem is gondol => nincs gyerek, viszont nagymamát/nagypapát nem lehet az utcára küldeni...

"Jaja, ha az a csúnya Bokros elvtárs nincsen, most ehetnél füvet, mert 800%-os infláció mellett luxuscikk lenne a kenyér... Hejj de egy szemét ember volt... Miért nem lincseljük meg?"

Szidtam én Bokros polgártársat? Az, hogy amit csinált jó volt-e, vagy lehetett volna másképp jobban, az máig sem teljesen tisztázott.
Csak annyit mondtam, hogy ő anno csak a lakosságot sarcolta meg, most a lakosságon kívül a kis és középvállalkozásoknak is készül a csomag. Ahelyett, hogy pont ezt a réteget erősítenék...

"Nem, barátom a gond itt van: ahoz , hogy te havonta 174 500Ft munkabért vihess haza (ez pont bruttó 300K) a munkaadód havonta 403 950ft-ot ad ki kezei közül..."+

Hát barátom, mint 'munkaadó' ezzel eléggé tisztában vagyok, viszont azzal is, hogy a munkavállalók nem becsülik meg a lehetőségeket...

----- www.blackpanther.hu -----

"Én vissza is vezetném a 15 napon túli munkakerülésért járó büntetéseket"
Ne haragudj, de nézz körül kicsit vidéken is! Napi min. 10 órát dolgozol minimálbérért egy "kis" településen (max 35000 lakos)...

A dolgozókat pedig most sem a munkájuk alapján ítélik meg.

Most már nem a sarló és a kalapács a jelkép, hanem a fagyi és a madár.
Ha nem nyalsz, repülsz!
Én is így jártam...

De dolgoznom kellett és nem volt apelláta, hogy ha nem fizetnek 289.876Ft-ot akkor ki sem megyek a lakásból...
errol van szo, akarmit megtehetnek veled. majd ha nem kellesz senkinek mer kirugnak es nemsokara 50 eves korul vagy, majd jo nehezen talalsz munkat (remelem 2 hetnel is tovabb tart es akkor majd emlekszel a 15 napon tuli munkakerulesedre), masreszrol majd nekem fogsz dolgozni 1 forintert mert en annyit fogok adni es annyiert fogsz jonni, mert kulonben ehen halsz.
Az a baj Mo.-on, hogy ku**a jó világ van még mindig
hol elsz te?
meg mindig? LOL

sorolni tudnám a példákat főleg hogy kb 23 állast hírdettünk még a Gyurcsi húzása előtt, ide jött a hölgyike jelentkezni az állásra, "marketinges"-nek mondta magát majd közölte a meghallgatáson hogy induló nak netto 120-at akar és nem hajlandó állni és xy feladatot sem hajlandó csinálni mert ha ilyen lenne akkor már megy is...

Másik hölgy, nem értek semmihez de ha van valami webes meló akkor netto 100-ért ELJÖN! Talán ha megfelel felvesszük.. kb. ez itt a baj, kapásból 2 héten belül játszottuk ezt le..Én a naplopókat 2 hónap után bebörtönözném vagy kényszermunkára fognám :)))

----- www.blackpanther.hu -----

aham, hat monjduk az hogy milyen munkarol van szo sokszor behatarolja , hogy mekkora a valoszinusege hogy sajat magat tulertekelo ember megy oda. viszont szerintem senki ne becsulje ala a munkaja erteket. tehat objektivnek kell lenni.
ha van vmi plusz bennem meg a szakmahoz kepest (mittomen 5 nyelven beszelek), akkor annyival is tobbet fogok kerni, nem veletlenul kepzi magat az ember.

az hogy "jolet" lenne azt tagadom tovabbra is :) annyira van "jolet", amennyire "duborog a gazdasag" :), amennyire hitelkepesek vagyunk, stb. :)
fero huzasa az uzleti szektorban az is, hogy mindenki jol legalizalhatja majd a cege penztarabol kivett penzet, ami utan nem adozott. bar az adonem, amivel ezt akarjak eleg alkotmanyellenesnek tunik :) nme beszelver arrol, h el sem tudom kepzelni miert akarhatja ezt ennyire... :) szoval gyurcsi felol minkdei meginkabb naplopo lehetne.

Nem a gazdasági helyzetet firtatom, mert az siralmas. De amig az emberek megtehetik, hogy 'munkanélkülinek' mondják magukat de mert megtelehik, hogy nem mennek el boltba árulni, vagy rakodni, vagy kőművesnek segíteni , helyette herevere van, akkor kijelnthetjük, hogy jó világ van. Majd ha, mostani rendeletek eredményeként kirugdosnak párezer embert és harc lesz 1-1 segédmunkás állásért akkor mondhatjuk, szar az élet...De addig azok fogják be a szájukat és nem nyafogjanak, "hogy nincs munkám.." akik így élnek. Aki dolgozni akar az tud is..ezek az emberek viszont egy jólfizető helyet keresnek ahol eltelik a 8 óra naponta...Na az ilyen helyek most tele vannak mert 'munkanélküli' az van bőven...

----- www.blackpanther.hu -----

"De amig az emberek megtehetik, hogy 'munkanélkülinek' mondják magukat de mert megtelehik, hogy nem mennek el boltba árulni, vagy rakodni, vagy kőművesnek segíteni , helyette herevere van."

Az a baj, hogy a felsőfokú műintézményekben folyik a selejtképzés, és tonnaszámra tolják a munkaerőpiacra az olyan embereket, akiknek a képzettségére semmi szükség. Ezek természetesen vannak olyan alávalóak, hogy nem akarnak diplomával a zsebben lapátot támasztani, inkább munkanélküliek lesznek. Én azért meg tudom érteni ezeket az embereket, annál is inkább, mert nem biztos, hogy ez az ő hibájuk. Az egyetemek/főiskolák rá vannak kényszerítve a tömegtermelésre, mert fejkvótában kapják a pénzt, ezért orrba szájba indítják a "könyv és ruhatár szakos" képzéseket.

Az állásinterjú 2 résztvevős. Miért csak és kizárólag munkaadónak lennének feltételei? A cégnek vannak elvárásai, hogy mihez értsen a jelölt, a jelöltnek szintén vannak elvárásai, hogy mit akar csinálni, és mennyiért. Ha a két elvárás találkozik, akkor az "üzlet" megköttetett, a munkavállaló fel van véve. Bocs, de a hozzáállásod kicsit diktatórikus szemléletre utal, akinek a munkavállaló csak egy eszköz, akinek nem lehetnek elvárásai a jövendő munkahelyével szemben.
Nyilván ehez rossz tapasztalataid is hozzájárultak, de akkor sem kellene mindenkit így beskatulyáznod. Az a te bajod, hogy valószínűleg nem kellett még soha munkát keresned.

"Én a naplopókat 2 hónap után bebörtönözném vagy kényszermunkára fognám "

A feleségem 5 hónapig keresett állás, de nem talált. Rengeteg helyre elküldte az önéletrajzát, kb 15% hívta be, és ott is csak hitegették.
A végén már annyira elkeseredett, hogy már a bolti eladói munkakiírásokat kezdte olvasgatni. Szerencsére sikerült róla lebeszélnem, mert úgy gondoltam, hogy főiskolai diplomával és némi gerincproblémával az eladói munka nemcsak megalázó, hanem egészségtelen is.
Gondolom van egy jó pár hozzá hasonló naplopó aki hiába keres hónapokig állást, pedig lenne sok lehetőség falat rakni, meg szart pucolni, csak a szemét válogatós olyan helyet keres, ahol tudja hasznosítani azt a szar papírt, amiért hosszú éveket tanult.

(Egyébként most egy, a szakmáján belül igen elismert orvosprofesszornak a személyi aszisztense, és egy leukémiás gyermekeket támogató alapítvány teljes adminisztrációját intézi, emellett a klinika orvosai is lepasszolnak neki néha 1-1 munkát. Sokat dolgozik, mindenki szereti a munkahelyén és nagyon elégedettek a munkájával. Ja, és 89K-t keres, de nem érdekli, mert szereti a munkáját. )

Én voltam katona, tudom milyen pucolni a szart mások után a wc-n de nem tudok olyan munkakört ami megalázó lenne, és ha kell ma cégvezetőként is bármikor beállok segédmunkásnak ha a megélhetésről lenne szó, remélehetőleg erre nem kerül sor :-)

----- www.blackpanther.hu -----

Igen. Annak megalázó, aki 6 évet dolgozott a diplomájáért, de kénytelen egy boltban gályázni, és utálja, de nincs más.
Nem maga az eladói munka a megalázó, hanem a helyzet amibe kényszerül.
Az nem megalázó, ha valaki eladó szeretett volna lenni, annak tanult, és azt a munkét megfelelően végzi. Az eladókat, főleg a jó eladókat tisztelem, és becsülöm.

Érted már?

Én 15évet dolgoztam a cégemért és nem tartok megalázónak semmilyen munkakört, de szerintem ahogy írod a diblomával az arrogancia együttható hatrványozva nőtt és így az aki nem diplomás az menjen szart pucolni 20ezerért aki meg diplomás az feküdjön otthon amíg nem talál a diplomájához megfelelő 387.975Ft-os állást? Na te nem érted szerintem.. A diploma egy papír, a való világ nem a diploma körül forog, és nem akarok senkit bántani de egy dipomást sem ismerek akinek a tulajdonában 100 milliós cég lenne viszont olyat akinek kicsivel több van mint 8 általános de most 3 milliárdos céget vezet, ez a valóság...Kicsit lejjebb kellene adni és menne miden rendesen ebben az országban...

----- www.blackpanther.hu -----

Ismét elbeszélünk egymás mellett. Nem azt mondom, hogy diplomásként 387.975Ft-ért megy el csak dolgozni, hanem mondjuk 100-120K-ért, de a SZAKMÁJÁBAN és nem eladóként vagy segédmunkásként.
Azzal egyetértek, hogy nem kell überfizetéssel kezdeni (tényleg felesleges), aki jó a szakmájában úgyis előbb utóbb kiérdemli a nagyobb pénzt. Ha gazdasági oldalról nézed, akkor főleg káros, hogy a drága pénzen egyetemen/főiskolán kiképzett munaerő utána elmegy eladóként dolgozni főiskolásként dolgozni.
Annak meg, hogy kinek mekkora cége van a tulajdonában, tényleg vajmi kevés köze van a végzettséghez. De most nem is erről beszélünk, hanem arról, hogy szerintem jogos, hogy egy munkavállaló saját szakmájában akar dolgozni, és van némi minimális elvárása ezzel szemben. Szerinted viszont a jó munkás ember fogja be az arcát, és szép csendben álljon be lapátolni, legyen akár 2 diplomája is.

Ismét elbeszélünk egymás mellett. Nem azt mondom, hogy diplomásként 387.975Ft-ért megy el csak dolgozni, hanem mondjuk 100-120K-ért, de a SZAKMÁJÁBAN és nem eladóként vagy segédmunkásként.
Azzal egyetértek, hogy nem kell überfizetéssel kezdeni (tényleg felesleges), aki jó a szakmájában úgyis előbb utóbb kiérdemli a nagyobb pénzt. Ha gazdasági oldalról nézed, akkor főleg káros, hogy a drága pénzen egyetemen/főiskolán kiképzett munaerő utána elmegy eladóként dolgozni .
Annak meg, hogy kinek mekkora cége van a tulajdonában, tényleg vajmi kevés köze van a végzettséghez. De most nem is erről beszélünk, hanem arról, hogy szerintem jogos, hogy egy munkavállaló saját szakmájában akar dolgozni, és van némi minimális elvárása ezzel szemben. Szerinted viszont a jó munkás ember fogja be az arcát, és szép csendben álljon be lapátolni, legyen akár 2 diplomája is.

Lehet hogy mindenkinek igaza van, az Én véleményem az, hogy akinek nincs munkája ne sírjon a szája hanem adja lejjebb és dolgozzon ott ahol szükség van munkaerőre, mindegy mi az. Miattam lehet 20 diploma is attól a munka még nem lesz büdös... Tudod a munka nemesít :) És ha a szakmában nincs üresedés akkor az otthoni fekvést vagy a segélyt nem tartom megoldásnak

----- www.blackpanther.hu -----

Hát akor Karesz én lasan főnemesé válok.
Az elmúlt időszakban egyik másikűgyfelem saját hűlyesége miat napi átlag 18 órát gurítotam be és alig tudtam piheni. Ez ment hetek óta.
Nesze neked Mision-Critikal hűtésszervíz. Már megfordúlt a fejemben több alkalomal valamelyik másik szakmámban helyezkedek ell. És ez csak azért mert mikor sok milliót (esetleg milliárdot megmentek akkor mosoly) Ha ki kell dobni 70 E huf árút mert soher volt a riasztóra kötni a hűtőjét akor meg úgy beszél mint egy kutyával.

Vagyok villany, háztartásgép, hűtő és klima szerelő, valamint maszőr és energetizáló. Amiről viszont nem tudnak több helyre beadtam a pályázatomat. Azt ha lelépek mert a főnök felesége bunkó modon viselkedik és összedől a cég (valószinű távozásomal megtörténik) akkor
majd lehet gondolkodni. Volt olyan cég ahol hasonló szitú alakult ki főnők felesége marta az alkalmazotakat, én leléptem a tőbiek pedig utána. Azt most az ex főnök alkalmazoti stúszban van mint egyéni válalkozó. Nem kellet dolgozon havi 15-20 Milliot hoztunk neki a konyhára vitűnk belőlle 6-7 száz ezret. Most keres havi 120-130 ezret és dolgoznia kell. Ez van az élet kemény.

Joco aki edig 5 főnököt rugot ki és akit még egyszerse rugtak ki.

a két résztvevős intrjúról annyit, hogy eljön az az idő amikor nem lesznek már elvárásaik csak a munka kell hogy ne éhezzenek. Megváltozott a világ, ma "mindenkinek" nyugati auto kell, régen ha buszra volt lé az is megfelelt...Akkor senki nem hőbörgött, hogy a főnöke mercédesszel jár és neki miért kell gyalog... :)

A feleséged számomra rossz példa volt, mivel jó anyám, 25évet ilyen munkakörben húzott le, négy gerincműtéttel, minden nap 7-16h-ig, azután 17h-tól 21-ig a másodállásábban mert a fizetése mikor nyugdíjba ment elérte majdnem a 80-at, de mivel olyan súlyos lett a betegsége ma 100% rokkant nyugdíjas. De nem volt mit tenni, dolgozni kellett és ha 5 hónapig nem teszi akkor lehet, hogy a híd alatt nőlünk fel...Szóval jó világ van, mert ma ezt nem kell megtenned!

----- www.blackpanther.hu -----

Hát, számomra te azt a fajta egoista soviniszta cégvezetést képviseled, akikkel még üzletet sem szeretek kötni.
Tudod, én sem alkalmazottként tevékenykedek, de én emberként kezelem, és emberként gondolok a beosztottakra. Lehet, hogy a Te kommunizmusban szerzett nagy élettapasztalatoddal ezt nehéz megérteni, és lehet, hogy abban az üzletben (tevékenységi körben) amiben te dolgozol nem is lehet másképp sikeresen működni. Lehet, hogy eltérő gondolkodásunkban az is közrejátszik, hogy külömböző generáció példányai vagyunk (legalábbi s kommentjeidből úgy saccolom, hogy 10-20 év külömbség lehet köztünk, pedig én is 30 felett vagyok).

Ezzel nem azt mondom, hogy szemet hunyok a felett, ha egy munkaerő használhatatlan a feladatra. Ez ebben a szakmában ez gyorsan kiderül, és ilyenkor távozik a kolléga. Viszont aki működik és beválik az igen jó pénzeket kap, mert bőven megtermeli az árát, és ha nincs normálisan megfizetve (nettó 4-500K) a konkurencia gyorsan elviszi.

36 vagyok csak nekem nem esett az ölembe semmi, hanem keményen megdolgoztam érte és sokszor volt hogy napi 20 órát. Viszont elrettent a tény, hogy az ország helyzete azért ilyen mert mindenki aki lehet azt keresi, hogy hol lehet a legtöbb pénzért lógni. És az emberekről annyit, hogy Éngem sosem érdekelt, hogy milyen iskolát végzett, ha azt mondja, hogy jó programozó vagy marketinges jöjjön és mutassa meg, bizonyítsa, hogy Ő a megfelelő ember, ha megfelelő akkor pedig megkapja ami megjár hogy jól is érezze magát. De ezzel Te is kimondtad a lényeget, munkát nem úgy vállalunk hogy oda megyek ahol 500-at fizetnek ha ilyen nincs akkor here-vere, ezért dolgozni kell. Nyílván minden okos cégvezető megbecsüli a jó munkerőt, de a diploma miatt nem fogja égetni a malteros vödör az emberek kezét...

----- www.blackpanther.hu -----

Szerintem teljesen el vagy tevedve, minden elismeresem, hogy idaig eljutottal sok munkaval, de hadd ne sajnaljalak :-)
Eloszor is ezt az egeszet erdemes ugy felfogni, hogy uzlet. Van egy (munka)szerzodes, munkakori leiras, kollektiv szerzodes es a torvenyek. A munkavallalo megcsinalja, ami le van irva _es_kesz_ vege. Nem puszira maszatolt dolgokat bevallalni, meg galyazni. Ezt el kell felejteni. Ceges mobil szobakerult. Le van irva valahol, hogy rendelkezesre kell allni? Mennyit fizet a ceg a telefonos ugyeletert? Stb, stb. De ez csak egy pelda a sok kozul, vegyuk peldaul azt, hogy ki dolgozik es mennyit, mert szerintem nem vagy kepben. Fonok semmit nem csinal, azt sem tudja, hogy hol lakik a joisten. A beosztott majd megcsinalja. Ha csokos a beosztott, akkor senki nem csinalja meg, talan valaki olyan, akinek nem az a feladata, a fontos az, hogy mindenki lefele szarik. Ezt a fajta mukodest nagyon sok helyen lattam. Ezert is van az, hogy ugy emelkedik a fizuja a beonak, hogy elmegy mashova tobb penzert.
A diplomas pedig nem fog arra torekedni, hogy halalra dolgozza magat, nem azert tanult. Fogadd el, hogy az emberek hozzaallasa az, hogy nem akarnak dolgozni es mindent megtesznek, hogy ne is kelljen :-)
Az ilyen 80 meg 120K-s netto fizuk meg egyszeruen nevetsegesek, nem gondoljatok komolyan, hogy valaki ezert "odateszi" magat. Ha nincs mas, akkor azert, ha van, azert.

Munkaadokent ebben igaza van, mivel a 95-os evekben egy allasra olyan 500 jelentkezo volt, es ebbol 100 olyan akibol 99-et fajo szivvel kuldtel el.
Ma is van egy-egy melore 100-200 jelentkezo (legalabbis nalunk) de annak is orulunk ha van olyan akit szivesen alkalmaznenk, mert ha nincs akkor megy tovabb a fejvadaszat kampany.

Hát, Csárli, nagyon betapintottál témába... ;)

Tolna-megyében nyári munka fiúnak[Szekszárd közelében]???
-Window$ ismeretek[az elég jól megy:])
-Linux ismeretek[én alapszintnek mondom[samba meg ien kis alapoknál tartok[Ubuntu]]
-Megbízható vagyok és pontos
-Jó kommunikációs es probléma megoldó képesség
-Kivételesen még szeretek is dolgozni
-Rendszerinformatikusnak tanulok
-NEM CSAK IT Munka érdekel,de elsősorban az!

[A dübörgő gazdaságról meg annyit,h nem tudok aludni a gazdaság zajától.]

Ja, csak ez ugye nyári munka.
Nyári munka keretében in is csináltam anno, a köműves segédmelótól, a halbelezésen át az árurakodóig mindent,amit csak szerezni tudtam, de hogy ebből kelljen megélnem......és nem a pénz miatt.
Első munkahelyemen (90-es évek, linux rendszergazda) kevesebbet kerestem, mint akkor egy kőműves segédmunkás , de észre sem vettem, ha 10-12 órát lehúztam, és még este 11-kor is csörgött a telefon.

No javaslom zárjuk le a hitvitát. Dolgozzon mindeki szorgalommal legjobb tudása szerint, és építsük közösen szeretett hazánknak, a Magyar Köztársaságnak, a szép és boldog jövőjét. :)

Ha jol beszel angolul es valoban tudna maradni nyaron tul is, akkor privizz ram. Masnak is, hatha mas is munkat keres : angolul jol beszelo titkarnot keresunk budai munkahelyre.

Nos, en volnek a leanyzo, aki munkat keres. Mindenkinek koszonom az epito (es nehol kevesbe epito) jellegu hozzaszolasokat a temaban:)

Remelem, a tagsag melle jar kedvezmenyes kartya a pszichiatriai osztalyra :) (azt hiszem, a tb kartyat at lehet minositeni hasonlo fogalomkorbe;D

Majd, ha lesz mirol beszamolni... ;)

Szivesen kommenteznem a hozzaszolasokat, de felek, par nap alatt sem ernek a vegere. Mindenesetre, akadnak elgondolkodtato es nemikeppen megdobbento hozzaszolasok.