ZFS on Linux 0.7.5

Megjelent a ZFS on Linux 0.7.5-ös verziószámú karbantartási kiadása. Kompatibilis a 2.6.32-es Linux kerneltől kezdve a 4.14-es kernelig bezárólag.

Hozzászólások

Én mostanában az Ubuntu 16.04-ben levővel játszadozom, amióta egy félresikerült parancs eredményének helyreállításában sikerült neki bizonyítani. (A FreeBSD-s gépemen kiadtam egy zfs set exec=off parancsot a root-poolra :-( . Maradt egy nyitott xterm-em, amiben már csak shell belső parancsokat lehetett kiadni, meg egy egyfüles FF-ablak, amiben némileg korlátozottan lehetett böngészni.) Egyelőre amiket próbálgattam, az minden működött Ubuntun ugyanúgy, mint a FreeBSD 11-ben levővel. Mondjuk az M.W. Lucas - Allan Jude páros "FreeBSD Mastery - ZFS" és "FreeBSD Mastery - Advanced ZFS" könyveit érdemes forgatni, elég korrekten össze vannak szedve benne a dolgok. Nekem személy szerint elég kényelmes úgy dolgozni, hogy a FreeBSD-s mdconfig-gal (= Linux-os losetup-pal) csinálok 10-20 virtuális diszket, és utána elkezdem felépíteni a rendszert zpool create-tel, aztán amikor kipróbáltam a dolgot, akkor zpool destroy. Elég sok mindent ki lehet próbálni vele :-)

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Ugyanaz a zvol ugyanazon hardveren FreeBSD alatt szaturalhatom a gigabit linket, meg se kottyan a RAIDZ1-nek, Linux alatt meg 20 MB/sec a max irasi sebesseg. Biztos valami obszkur beallitas valahol, amit nem sikerult megtalalnom, de azert eleg frusztralo volt.

----------------------
while (!sleep) sheep++;