Módszerek arra, hogy hogyan tudod gyorstölteni az iPhone X-et (és az iPhone 8 / 8 Plus-t)

Címkék

Az 1000 dolláros, vadiúj iPhone X töltője nem túl jó. Az Apple szerint az iPhone X (és az iPhone 8 / 8 Plus) valójában támogatja a gyorstöltést, ami 30 perc alatt ~ 50 százalékos töltöttséghez juttatja a készülékeket. Sajnos ennek elérése további pénzmagot kíván, mivel az Apple a készülékek dobozából "kifelejtett" mindent, ami a gyorstöltéshez szükséges lenne.

Két módon lehet a felsorolt iPhone-okat gyorsabban tölteni mint a gyári töltőikkel: a) kicsivel drágább, kicsivel hatékonyabb módon b) sokkal drágább, jóval hatékonyabb módon

Részletek itt.

Hozzászólások

Welcome to 2016 közepe, - gyorstöltő a dobozban.

--
trey @ gépház

A világ legjobb biznisze a gyorstöltés. A két SMD ellenállás és duplázod a készülék árát.

Egy 2A-es táp már nem kifejezetten drága, viszont a legtöbb 2A-es táppal is 460mA körül tölt a telefon.
Az USB szabványban benne van, hogy a D+, D- vonalakon mekkora ellenállásnak kell lenni, hogy a telefon valódi 2A-es töltőnek érzékelje.

Innentől kezdve megveszed a legolcsóbb tápot, 2 ellenállást bepakolsz, azt söpröd a pénzt befelé.

"Testing conducted by Apple in August 2017 using preproduction iPhone X, iPhone 8, and iPhone 8 Plus units and software and accessory Apple USB-C Power Adapters (29W Model A1540, 61W Model A1718, 87W Model A1719). Fast-charge testing conducted with drained iPhone units. Charge time varies with environmental factors; actual results will vary."

https://support.apple.com/en-us/HT208137

--
trey @ gépház

Erre tudnál valami forrást adni?
A Pixel (az 1 és az az előtti Nexus 5X/6P biztosan) jellemzően USB rapid charge-ot használ, ami szigorúan 5V és magas áram. Az iparág többi tagja bekajálta a Qualcomm féle töltést, ami felvált 9V-ra (vagy 12V-ra). Ez nagyon nem mindegy, mert keresztbe nem lehetőket gyorsan használni.

Pedig egyszerű, ha kb. 1C-vel töltöd, akkor fél óra alatt kb. 50%-nyi kapacitás megy bele.
Nyilván csak addig, amíg el nem éri a maximális feszültséget, mert onnantól tartja a feszültséget és a töltőáram csökkenni fog.

1C-nél többel meg nagyon nem ajánlatos töltögetni, mert hamar lehet kukázni az akkut. Legtöbb lítium akkut így is 1/2C körüli árammal ajánlanak tölteni.

Én is azt hittem, amíg nem lett olyan telefonom. Aztán rájöttem, hogy bizony jó dolog :)
Előtte volt egy (ótvar tré) Lenovo P1-em, aminél tudtam, hogy két-három óráig pá a telefonnak, ha tölteni akarom. De még az az előttinél is jó két óra volt ez az idő. Bár jó lenne a mostani telóba nagyobb akksi (Oneplus 3), de ezzel a gyorstöltővel tök jó érzés, hogy ha valahol vagyok és fél órával azelőtt jut eszembe, hogy mennem kell, akkor is tudok érdemben rátenni az akksira.

De mi van akkor ha intenzíven kell használnod néhány órán át a telefont és délelőtt 11-re kimerül az aksi?
Akkor lefekszel aludni, mert most minimum 6 óra töltés következik?
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Van töltőm otthon, mindegyik irodában ahol megfordulok, az autóban. Szinte kizárt, hogy olyan helyre kerüljek ahol intenzíven telefonozni kéne órákig és nincs töltő. De ha mégis adódna akkor otthon figyel két db feltöltött powerbank, reggel magammal viszem ha fog kelleni. Évente 1x. Szóval számomra ez nem vonzó ficsőr.
Legyenek kevésbé törékenyek a telefonok, lopjanak kevesebb adatot, és bírják tovább akksival. Nem azok a divatos fókuszpontok amiket én szeretnék.

--
debian,libreelec,openmediavault,ubuntu,windows,arch,lineageOS
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

Csak épp szerintem szó helyett a megfelelő szó a számomra. Számodra nem szükséges az adott funkció, nem pedig szerinted a világ számára. Mármint... szíved joga úgy vélekedni, hogy a világnak nincs rá szüksége, de az nyilvánvalóan megalapozatlan kijelentés :)

Bocsi, amúgy nem akarok kötözködni, vagy erőszakkal félreérteni dolgokat, csak már kicsit uncsi, hogy akármikor van egy funckió, ami nem mindenkinek hasznos, akkor jönnek az emberek, és mindenki azzal jön, hogy nekem ugyan nem kell, és úgy folyik utána a diskurzus, mint ha az egész funkció hülyeség volna. Függetlenül attól, hogy "szerintem"

> gyorstöltővel tök jó érzés, hogy ha valahol vagyok és fél órával azelőtt jut eszembe, hogy mennem kell, akkor is tudok érdemben rátenni az akksira

Most nem azért de ehhez nem kell gyorstöltő, a telefonom akksija <2000mAh, fél óra alatt egy mezei 1-2 amperes töltővel is bőven lehet bele pakolni.

Nem fért bele az 1000 dollárba, na, hát szegény apple, ne bántsuk már!

--
debian,libreelec,openmediavault,ubuntu,windows,arch,lineageOS
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

"Cook noted that Apple sees the iPhone X as offering new technologies that are “leading the industry,” thus the reason for the higher price"

Legutóbb Szaniszló Ferenctől hallotam ilyen jókat az Echo tv-n.
-------------------------------------------------------------------------
Nem, de lehetne.

Ne viccelj mar meg a szaros oneplus -on is van 3D touch megfelelo illetve ez nem hardver hanem szoftver specifikus android 7 vagy 7.1 -ota es ugy hivjak ,hogy long press ami ugyanugy app specifikus mintahogy iPhone-on a 3D touch ha az app keszitoje hasznalja lesz plusz elerheto funkcio a lenyomasakor ha nem akkor baszhatod.

Megneztem tegnap en is. Kellett mint pup a hatamra. Ugyanis addig nagyon jo ,hogy kijelolsz vele egy szot. Es aztan mi tortenik? Ra kell tapicskolnod a szora hogy copyzzad vagy kivagjad. Szoval nem nagyon ertem mi ebben a vilagmegvalto. Ha ra kell tappancsolnom a szora akkor elotte nem kezdek el varazsolni hanem csak rabokok es egybol fel is dobja ,hogy mit akarok vele csinalni. Plusz ezzel csak egesz szot lehet kijelolni.

Szoval azon kivul ,hogy lehet vele jatszani mire is jo ez egyaltalan? Komolyan kerdezem.

"Mar miben jobb? Tegnap probaltuk Galaxy 8 Pluson, nem ugy tunt, hogy lenne pl. 3D Touch."

Nem úgy tűnt, hogy az iPhone-t tudnád használni stylussal. Akkor most mi van? Mondtunk mindketten valamit, ami nélkül is bőven el lehet lenni, és egyik tudja, másik nem. Gratulálok a remek összehasonlításhoz :)

Brutal jol hasznalhato - mondjuk nem mindenhol hasznalom en se.

Altalaban preview-ra szoktam, illetve most, hogy 11.1-gyel visszajott a 3DTouch a kepernyo szelen -> futo alkalmazasok, azota azt is (ugyan fogalmam sem volt rola elotte, hogy ilyet lehet).

Macbookon is baromi hasznos a szon Force Touch -> azonnal hozza fel a dictionary-t a szo jelentesevel.

Azt nem tudom, hogy a 3D touch mennyire jó, én még nem kívántam meg és emiatt nem vagyok kevésbé hatékony egy telefonon szerintem. Ez csak ilyen ujj-candy lehet, hogy fun használni, de meg lehet lenni nélküle. Persze ha az app fejlesztői fő funkcionalitást adnak hozzá, akkor már mindegy.

Es miutan felfedezte a csoda uj feature-t igazabol nem tudja megmondani, hogy miert jobb eloszor ratappancsolni a billentyuzetre megnyomni azt touchpadkent hasznalva (ezdekurvajo es innovativ) elnavigalni a szovegig kicsit jobban megnyomni a 3D taccsot kijelolni a szoveget majd ------> elengedni a 3D taccsot es ugyanugy rakoppintani a mar kijelolt szovegre ,hogy tudd masolni vagy kivagni.

Mindezt a nem innovativ bunkok ugy csinaljak hogy rakoppintanak egybol az adott szovegreszre ami kijelolodik es mar fel is jott a valasztasi lehetoseg a masolas kivagashoz.

Orulok is neki, mert igy tobb fajta interakcio kozul valaszthatok, ami ugyanazt az eredmenyt hozza vegeredmenyben. Neha ezt, neha azt, epp mi esik jol. Amugy a kurzort ujjal pozicionalni elegge szenvedos, foleg 4.7"-on, szoval en inkabb ezert orulok neki, kevesebb a hibalehetoseg, jobban lehet pozicionalni vele (a kurzort, szavak kijelolese annyira nem mozgat, ha nem oldja meg).

hagyd már abba a faszsagodat. gyorsabb és egyszerűbb így. nincs kedvem kifejteni ha nem látod a nyilvánvalót.

ha nem tetszik nem kelll használni, ha long presselni akarsz akkor csináld azt, a kutyát nem érdekli. azért vagyunk egy páran akik nagyon szeretjük ezt a featuret, és már nem vennék olyan telefont amiben nincs ilyen.

Kiprobaltam (mint emlitetetm van a haztartasban iPhone) nem gyorsabb es nem egyszerubb. De magyarazd meg miert egyszerubb a 3d touch kijeloles vs az amit leirtam. Mert ugye igy lehet vele csak kijelolni ahogy irtam. Hacsak nincs valami titkos feature amit csak a belso koros apple felhasznalok tudnak.

egy profit orientált cégnél minek elégedjenek meg annyival ha többért is tudják adni? minden annyit ér amennyiért megveszik. vicces hogy ilyenkor mindenki Robin Hood-nak képzeli magát. álszenteskedés felső fokon.

Te is annyiért adod a tudásod amennyit szerinted megér, nem? miért is nem elégedsz meg kevesebbel? hiszen akkor másoknak több maradna, tiszta jó business!

a negatív hír is hír. amikor bemondják a rádióban, hogy a ~Media Marktot megbüntetik 5 millió Forintra, akkor a MM-nál hülyére röhögik magukat. 5 millióért talán még Bangladesben sem mondanák be a nevüket óránként. ilyen a marketing, piszok érdekesen működik.

ezen az analógián értelmezd az Apple esetét. ott szerintem még a 3rdparty féljélvideóknak is örülnek: hát ki fog több AppleCare+-t eladni?

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

engem a szerény/nemszerény megítélésnél sokkal jobban érdekel valami. mi alapján tudták előre belőni az árát (szóval ezt a profitot)? hiszen látszólag igazuk volt már az első pillanatban: a célközönség ezt még kifizeti. annyira könnyű ráfogni, hogy "mosott agyú, ibuzi" meg ilyesmi a közönség, hogy ez nem lehet válasz. van ebben valami fura matek, ami nekem eléggé meredek.

ha csupán a programozott agyak fizetnék a pl. 5000000000000 dolláros Campus 2-t, akkor viszont el kellene tanulni az Appletől a módszereket, addig amíg rossz kezekbe nem kerül :) szerencsére nem erről van szó.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

meglehet. bár az ilyesmit most elég későn böffentetted fel, hiszen mondjuk Linuxot is már csak a szabadidőm hobbirészének a töredékében bootolok. hosszú évek óta. de te is Debianról álltál másra, iOSról másra.

egyébként nekem nehezebb dolgom van, mint neked: neked 40+ évesen van egy felnőtt fiad, nekem 40- évesen egy kisiskolás lányom. téged már vihet a kaszás, engem még nem. te már ráérsz, én még nem. c’est la vie, nem?

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Ez most arra lenne válasz, amit írtam? Neked egy olyan platform volt az isten, ami csődbe ment és amikor a topon volt, akkor sem használta a kutya se.

Én meg egy olyan platformról (iOS) váltottam, amit is osztottam, amikor használtam. Volt problémája bőven.

A Debiannal a mai napig semmi bajom, használom számtalan helyen. Desktopon kicsit elavult volt mindig a stable ág, ezért váltottam Ubuntura.

Lehet nekem még gyerekem, a répával semmi baj sincs ;)

--
trey @ gépház

1., sajnálom, ha ilyen mélyen megérintett.
2., én sem mondtam, hogy a WP hibátlan. sőt, a világon még nincs hibátlan rendszer, hiszen emberek tervezik és több állomásán jelen vannak.
3., ok. de ha támogatott lenne én is használnék egy WP releaset. halál komolyan.
4., lehet, de nincs. emiatt pl. te ráérsz Linuxot reszelni.

témától erősen elkanyarodva: a kései gyerekvállalás gondolata nagy ellenségem: azért sem lesz már tervezetten második gyerekem, mert nem tudom megmondani a mai világban mi lesz velünk 60+ évesen. igen szomorú lennék, ha mondjuk a gyerek napja azzal indulna tizenévesen, hogy az apja seggét kell kitörölnie aztán bébipapit lapátolni az arcába ;) rosszul vagyok a látványtól is, amikor reggel az iskolába úgy hoznak pár gyereket egyes "nagyszülők", hogy a többi szülő szól: azok ott nem a nagyszülők ám.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Nem tudom miért mániátok, hogy engem a ti kommentjeitek mélyen érintenek. Engem fizetnek azért, hogy veletek beszélgessek. Ez egy munka. Egyáltalán nem érintenek meg a kommentjeitek, ha úgy lenne, nem lennék már itt, vagy úgy táncolnék, ahogy ti fütyültök. Mivel egyik sem jellemző és ráadásul nyugodtan is alszom, maradhatunk szerintem annyiban, hogy a kommentek kb. addig foglalkoztatnak, amíg elolvasom őket és esetleg reagálok rájuk.

A WP-t eleinte eléggé felszoptad, majd ahogy ment lefele a klotyón, úgy változott a tónusa a hangodnak.

A késői gyerekvállalásról és a többiről pedig annyit, hogy egyik kollégám a szemem láttára kapott agyvérzést tőlem 5 méterre. 30 körüli évesen. Már nem dolgozik.

60+ évesen pedig lehet akár maratont is futni. A ki mit gondol pedig nálam mindig is a leszarás kategória volt. ;)

--
trey @ gépház

nem mániám nekem, dehát mégis felböffent a téma nálad és immár több kör óta tart. szerintem most jön majd a negyedik.

törvényszerű. a Microsoftnak szól, leszophatnak.

igen, ez így van - csak a valószínűsége a dolognak más. nagyon más. sőt olyan is van, aki 90 évesen reggel rágyújt és van akinek a torkát vágják 40 évesen. dehát ott is más a képlet. pontosan a példád analógiája miatt van annyi leszarom-ember: aki akkor is rágyújt, akkor is a bolti színezett alkoholt issza, akkor is beszúrja az adagját, akkor is bekokszol, akkor is leszarja a biztonsági övet, hiszen a szomszéd bezzeg.

nekem nem volt mindig default a leszarás. szerencsére. viszont pár éve a leszarásod szintjének a négyzetével nyomom, van mit behoznom.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Desktopon kicsit elavult volt mindig a stable ág, ezért váltottam Ubuntura.

Nem, mintha az Ubuntuval bármi komoly gond lenne, de az azért meglep, hogy ez volt a kiváltó oka.

Debian-on belül is lehet friss desktopja az embernek.

Én pl. szerveren használok stabilt, desktopon eszembe nem jutna, mert egy kicsit elavult. Inkább használok testinget.
Ismerek olyan embert, aki sid-et használ desktopon.

Szóval vannak választási lehetőségek.

> csak máshol megelégednek ennél szerényebb marginnal is.

Nekem van egy vállalkozó haverom, fiatalon megtanulta, hogy úgy is bukhat boltot, ha alacsony árat szab meg.
Volt aki drágábban adta a rosszabb minőségű termékét és nyert.

Azóta házhoz megy a programjával, megpróbálja belőni a cég árbevételét, mit lehet leakasztani róluk és cégre szabottan ad árat.
Azért bukott, mert nem vették komolyan, azt hitték, hogy valami ócsított szart feléért próbál elsózni.

:)

Én az aktuális telefonom direkt egy négy évvel ezelőtti telefon töltőjével töltöm, plusz az autóban (az is elég kis töltőáramot ad).
Így 60-90% között mozog, és szerintem az akksinak ez a legkényelmesebb.

Egy ideig én is így tettem. A OnePlus One-t egy kisebb teljesítményű töltővel töltöttem. A OnePlus 3-at meg a gyorstöltővel. Megmondom neked őszintén, semmi különbséget nem érzek a kettő kezelési mód közt, csak annyit, hogy az előbbivel kurva hosszú volt a töltési idő a másikhoz képest.

Az akku mindegyikben az eredeti és egyiket sem érzem jobbnak, ha ugyanabban a életkorában vizsgálom.

--
trey @ gépház

Kezd a HUP átmenni iPhone (Apple) fikázó Site-ba... :)

--
robyboy

:) Jah, ok akkor. Èn inkább szakmaibb cikkeket olvasgatnék, ami a javamat szolgálja. De mindegy. Az Apple és a bugjai nem érdekelnek. Ennyi erövel lehetne tolni naponta a CVE-ket is ezerrel, hogy mi mennyire bugos. No offense.
Kicsit kezd populista lenni a HUP, velem együtt :)
--
robyboy

Mi itt a fikázás? Ezek tények. Nincs töltő, ami van az relatív drága, maga a cucc drága, bugos mint az atom. Szerintem az a "fikázás" ha valaki alaptalanul szid valamit vagy mert "nemteccik a szine".

Kíváncsi lennék a Xiaomi Mi Mix 2-vel hasonlóan ennyi gond van-e. Töredékébe kerül és egy nappal az iPhone előtt mutatták be. Volt szerencsém iPhone-hoz is, Samu csúcskészülékekhez is de igazából egyiket sem szeretem. Utóbbiban a Knox tetszik, illetve a Note. Viszont az OS-ben sok dolog zavaró. Van egy Redmi 4X-em, azóta csak az NFC hiányzik. Tudja a B20-at is, 4100 mAh akku >3nap használat. Előtte ezt nem hittem volna el. A gyári 2A töltővel beletolok ~25%-ot fél óra alatt, ami majd' egy teljes napra elegendő. Egy 45K-s készülékről beszélünk 2 év magyar garival. Tényleg az iPhone-ra mennyi garit adnak?

Nem vagyok iPhone fan, de Google fan sem. Mindegyik használható, a problémák sokszor a mögöttes dolgokkal vannak, pl. kémkedés -ld. OnePlus cuccok, ahol a sok szaki mosolyogva leszedte a nevezetes modult, és utána elégedetten hátradölt, hogy meg van oldva a probléma (kár, hogy késön). Google-ról ne is beszéljünk. Xiaomi is simán hazatelefonál, csak kutyát sem érdekel, mert legalább olcsó. Te is bevallottad, hogy az OS-ben sok a zavaró, meg nem tudja az NFC-t. Ergo, nem vagy vele maximálisan elégedett, de vigasztal, hogy legalább olcsó(bb) volt.
Van akinek a 400 ezer is zsebpénz. Ès az Apple szara pont nekik készül. Gucci, stb...

Az összehasonlítások nagy része általában szubjektív, az ember egyszerüen nem szereti kritizálni azt, amije van, inkább megmagyarázza magának, hogy mekkora jó üzletet kötött. Ez általános emberi magatartás.

Az egyik így szar, a másik úgy. Bármelyikkel lehet elégedett is az ember, meg elégedetlen is. Örülhet valaki a 400 ezres X-nek, ha van rá zsé, és örömet okoz. Ennyi. Lehetek elégedetlen bármelyikkel. Nem ragozom tovább.

--
robyboy

Neeeem, ami ingyen van az nem ér semmit. :) ...tegnap, Vday2017, előadás végén kérdésekre válaszolva, Microsoft előadója :) ...miután arról szólt az egész előadás, hogy az MS szereti a Linuxot.
Vicces elszólás volt, röhögött is az egész terem. :D :D :D
--
Tanya Csenöl az új csatorna

Na még a végén kirúúúgjátok szegényt. :)
Az előadásban jelentős súlya volt annak, hogy MS love Linux, egyébként az Azure volt a téma. A végén a kérdéseknél kérdezett valaki egy másik szolgáltató kapcsán, hogy ott valami ingyenes és az Azure-ban is az -e (nem értettem pontosan mit, messze volt) és erre jött a válasz, aminek a lényege az volt, hogy amit ingyen adnak az nem ér semmit :)
Persze érthető volt, hogy mire gondolt az előadó, de ettől függetlenül hangos röhögés volt a teremben :)

--
Tanya Csenöl az új csatorna

Komolyan, van ebbe a telefonban valami amit nem basztak el?
Reped, törik, szar a töltője...
Jobs szerintem forog a sírjába hova jutott az Apple.

Asszonykával vettünk fejenként 50 ezerért LG telefonokat.
Ő számtalanszor leejti, de egy karc sincs rajta.
1 óra alatt feltöltődnek és napokig bírják. Enyém egy hétig is, mert nem sokat használom.
Szép nagy kijelző, amibe nem lóg bele mindenféle hülyeség, és nem kerek a kijelző széle, mint a 40 évvel ezelőtti TV-knek.

engem pont annyira nem érdekel a gyors töltés mint a vízállóság és a "vezeték nélküli" töltés. éjjel töltőre rakom, 2 óra alatt maxra tölt és utána 1-1,5 napot kibír. nem szeretném gyilkolni az aksit ha nem muszáj.

egyébként a cikkben van egy hiba, szerintem ki kellene javítani:

"vadiúj iPhone X töltője nem túl jó."

ahogy én láttam ugyanazt a töltőt adják már évek óta, és amit ismerősöm az X-hez kapott az is tökéletesen működik, tölti szépen a telefont ahogy kell. nem igazán tudom értelmezni a nem túl jót... mi baja? mi az hogy kifelejtette? ígérte valaha is oda fogja tenni? a bemutató után egyből felrakták a termékoldalra a doboz tartalmát, és nem láttam hogy oda lett volna ígérve a gyors töltő.

Azert fanyalognak mert a gyorstoltes feature igazabol egy opcio egy kozel ezer dollaros szarhoz es kicsit atverve erzik magukat az emberek annak dacara ,hogy senki nem igerte ,hogy ez benne lesz a csomagban.

Amikor veszek egy "top" termeket utana nem akarok meg kulon hozza baszokat venni meg par szazasert.

a Watchot 2+ éve lehet "vezeték nélkül" tölteni. nem most jutottak el idáig, viszont valahogy nem ismerek senkit akit ez nagyon érdekelne. akkor lenne érdekes ha kb minden közösségi helyen lenne kihelyezve ilyen töltő, itthonra teljesen feleslegesnek találom a dolgot, úgyhogy jelenleg nem is érdekel.

Itthon nem használom, de az irodában a laptop dokkolója mellett van a telefon vezeték nélküli töltője.

Amikor valahonnan visszajövök és leülök, ráteszem a laptopot és a telefont a helyére.
Amíg ott ülök, mindkettő tölt. Ha 5 perccel később kell felállni és menni valahová, vagy 30, az alatt már kap valamennyit.

Korábban vezetéket dugdostam. Működött. Csak rátenni viszont kényelmesebb.

Ugyanaz, mint a laptophoz a dokkoló. Nélküle is elvan az ember, de ha valaki nem az asztalánál ül egész nap, akkor jól jön.

Pedig állati kényelmes. Szerintem ez olyan dolog, hogy amíg nem kezded el használni, el se tudod képzelni, micsoda különbség. Nálam legalábbis ez volt, mondjuk alapból utálom a kábeleket, pl. ha töltés közben fel kell venni a telefont bármi miatt, akkor számomra nagyon zavaró volt mindig a pórázon lógás vagy ki-be dugdosás. Így viszont bármikor felkaphatom, letehetem a töltőpadra, amiből több is van a lakásban, munkahelyen is egy az asztalon. Alapkövetelménnyé vált számomra.
Ismerősök akik látják, hogy ez hogyan működik a gyakorlatban, mind rácsodálkoznak, hogy ez milyen frankó dolog.

mindenki sir itt mindenen (megy a fillerbaszas) de apple reszvenyeskent orulok, hogy eladnak meg tobb cuccot. hajra apple! termeljek nekem szepen a profitot.

Olyan botrány még nem volt, hogy a gyorstöltés szoftveresen volt megoldva? 5 perc alatt mutat 90%-ot, ami igazából csak 10 mondjuk...