A Microsoft egy új megoldást szabadalmaztatott a fülhallgató aljzat vékony eszközökbe való beépíthetősége érdekében

Miközben a 3,5 milliméteres fülhallgató aljzat kezd fokozatosan eltűnni a high-end készülékekről, a Microsoft egy új eljárást szabadalmaztatott annak érdekében, hogy a port az egyre vékonyodó készülékekbe is beépíthető legyen. A megoldás lényege, hogy az aljzat használaton kívül a készülék külső méretéhez igazodik, de hogy beledugható legyen a 3,5 milliméteres csatlakozó, képes kitágulni. Részletek itt.

Hozzászólások

Nekem nem lenn ellenemre, ha már nem vékonyítanák tovább a telefonokat! Mondjuk legyen olyan vastag amibe még stabilan beépíthető a 3,5 mm-es Jack aljzat, meg még egy kicsivel vastagabb, hogy beleférjen egyben egy minimum 4500, de inkább 5000 mAh-s akkumulátor is!
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

+1

Ugyan az megy, mint anno az egyre kisebb telefonokkal, egy ideig volt értelme (táskatelefon) kicsinyíteni, majd megjelentek a kézzel már nem nyomkodható gombok, éééés a piac birkái azért vették azt is, mert szép, csini, cuki. Rühellem, hogy 2-3 miliméteres aksikat csinálnak, ahelyett, hogy adnának neki, jelen telefonom simán 1,5-2x vastagabb lehetne, és akkor nem kellene powerbank-et hordanom magammal.

Egyetértek. A vékonyságnak is van egy határa, amikor már a funkcionalitás és a strapabíróság kárára megy, de előnye már nem lesz. Nem csak a telefonok, de az ultrabookok is elérték már azt a papírvékonyságot, aminek már nincs értelme, mert se rendes aksi, se normális hűtés nem fér bele, az a kevés teljesítmény, ami beleszuszakolható egy vékony házba, elveszik throttling miatt.

Ennek ellenére máris lementek olyan vékonyságig, hogy a 3,5-ös jack nem fér el. A megoldás nem ilyen szétnyíló 3,5-ös aljzat lenne, hanem a kisebb csatlakozót kéne szabványosítani. Van 2,5-ös jack is, de az úgy tudom csak mono. Valami 1,2 körüli stereo jackre lenne szükség. A BT-nak nem vagyok híve a szar hangminőség és a lossy tömörítés miatt. Hiába kényelmesebb kábel nélkül, ha a minősége szarabb.

„Pár marék nerd-et leszámítva kutyát se érdekel már 2016-ban a Linux. Persze, a Schönherz koliban biztos lehet villogni vele, de el kéne fogadni, ez már egy teljesen halott platform. Hagyjuk meg szervergépnek…” Aron1988@PH Fórum

2,5-es jack nem mono, van még 4 eres is belőle, de mindenki kerüli ha teheti, mert könnyen törik, és annyit nem spórolsz rajta. Tapasztalatból mondom, persze lehetne jobb aljzatokat csinálni hozzá, de most komolyan, az az 1-2 miliméter, nem az fogja megmenteni a tervezőket.

BT-n is tudtommal már van lossless átvitel, csak ott meg aksi cipelgetés, JÓVAL több meghibásodásra kész alkatrész, lásd még az USB-s fülesek terjedését miért nem tartom jó ötletnek, az integrálás helyett nagyobb szabadságot ad a modularitás, és az agyatlan vékonyítás csak számhajhászás ("9%-al vékonyabb ház!"), közben tényleg mindenki beruház egy powerbank-ra, ami ronda, gusztustalan kinézetű, és zsebben elég körülményes tölteni vele a telefont. Több helyen keresgéltem, mire találtam 2000-3000 mAh körüli powerbank-et, mert mindenhol a 10000-esek voltak, ami viszont külön zsebet kíván. Hülye megoldások magasiskolája.

Sajnos még mindig nincs valódi lossless codec bluetoothon. Az aptX HD-ről azt állítják, hogy amíg az adatátviteli sebesség engedi, addig lossless és csak azokon a "rövid" szakaszokon használ veszteséges tömörítést, amikor egyébként nem férne bele a kapacitásba...

+1
Sajnos az extremitás jellemzi a mainstream smartphone tervezést (papírvékony péklapát), és ez nem jó ergonómiailag (egykezes használat), fos az akksi idő, és könnyen törik (és látjuk hogy még a high end is tele van minőségi problémákkal).

--
debian,libreelec,openmediavault,ubuntu,windows,arch,lineageOS
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

Plusz száz. Van egy OnePlus 3-am, ami nem a legvékonyabb telefon, de tok nélkül már így is kényelmetlen fogni, tehát ennél vékonyabbat szerintem nincs értelme csinálkni. De ebben még szerencsére van jack csati. Viszont simán lehetne felőlem akár dupla vastag is egy akkuval, ami kibír 2-3 napot.

Ilyesmi van nehany laptopon, csak az RJ45-hoz. Rengeteg fejlesztest igenyelhetett a MS-tol, hogy egy 8 pinbol allo csati alapjan megcsinaljak egy 3-4 pinesre (ami raadasul kor alaku).
(ettol fuggetlenul udvozlom a kezdemenyezest)

--
Worrying about killer AI and the superintelligent robots is like worrying about overcrowding on Mars. - Garry Kasparov

... ecccsém, nemsemmi ...
ezek feltalálták a digitális **nát ... //<|>//
szidjuk hordjuk ezt a jó M$-t, pedig ilyeneket alkot nekük ...
... nem, drága drugjaim, mi nem érdemeljük + ezt a céget ...
:):):)
_____________________
www.pingvinpasztor.hu

Miért is szed majd vámot ? Úgy látom amikor az MS bead bármi szabadalmat, vagy nyilatkozik bármiben, akkor felhördül a tömeg, hogy "úúú az MS feltalálta a spanyol viaszt, meg stb"...

Istenem... Nem lehet erről leszakadni? Ha az apple adta volna be, akkor azt fikáznátok most, ha a google, akkor azt ..... Szánalom.

De miért kell tovább vékonyítani???
--
"Sose a gép a hülye."

Bocs a hülye kérdésért, de miért nem állt még át minden gyártó az usb -s headset-ekre?

Mert akkor kellene egy USB-Jack-3.5 átalakító is a meglévő sok tízezer Ft-os füleshez!
Amúgy én nem használok fülhallgatót, de a 3,5mm-es Jack aljzathoz ragaszkodom. Hátha egyszer mégis kell! :)
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Csak akkor ha már a meglévő 3,5es jackes fülhallgatókat eladták, egyébként veszteség. Egyébként meg ha átállnának akkor mindenki kínából rendelne átalakítót.

===============================================================================
// Hocus Pocus, grab the focus
winSetFocus(...)

http://c2.com/cgi/wiki?FunnyThingsSeenInSourceCodeAndDocumentation

Üdv!

Semmilyen kérdés nem hü-yeah.
Amúgy ugyanaz a gond vele mint a jack-el. Az egyik legnagyobb gond maga a mélyedés - azaz a lik.
A zsebpiszok szépen beleül és minden szépen növekszik. Amúgy anno a Me$e valamikor levédette az univerzális ceruzaelem fogadót. (Talán másik fórumon olvastam...) Na annak volt értelme.

Ha jó a sejtésem akkor a jack-nek elég egy fémes érintkezés bárhol a felületen. Szóvel szvsz : Szinte sima felülethez egy ráhúzható műanyaggal v gumival hozzá szorítod már működő megoldásod van.

A qkacos harapott alma a saját világmegváltó villámcsatiját akarná népszerüsíteni de mivel kapzsi és önző már meg is akadályozta a dolgot.
Ugyanez a helyzet a me$e ceruzaelem foglalatával csak pepitában - "ha nem nekünk fizetnek - akármilyen egyszerű is a dolog - mindenki dögöjjön meg és inkább tilos legyen..."

A fizikai kapcsolat jó lenne, lehetőleg mágnesek nélkül. De valószínű a meglévő felhasználói kör valami miatt nem akarná bevenni - ígyse-úgyse.
--
RudyD

a leírás alapján a koncepció alapötletét a közösülés mechanikája szolgáltatta...
bocs az indiszkrét kommentért, ezt nem tudtam ennél finomabban megfogalmazni.

"all submitted complaints will be forwarded to /dev/null for further investigation"