iOS 11.1

Címkék

Az Apple kiadta az iOS 11.1-es verzióját. Részletek itt.

Hozzászólások

70 emoji, gratulálok, ez a legfontosabb amit említeni kell a release notesban...
Akkuidőt javították esetleg?
A hívószámküldés random kikapcsolását is javították esetleg? (látszólag be van kapcsolva, de nem küldi el a számot)
Control Centerből ki lehet már ténylegesen kapcsolni a wifit és a bluetooth-t?

szerk.: számológépet kifelejtettem, az már nem fért bele ebbe a release-be, majd a következőbe belerakják...

"Inkabb ertekelned, hogy ~1 het mulva az iOS11 kepes eszkozok 70%-an ott lesz az update, szemben pl. a Google fele Androiddal, ahol a legujabb verzio par honappal a kiadas utan _talan_ mar elerte a 10%-ot."

Verzióbuziknak ez mindenképpen nagy megnyugvást jelenthet. Látjuk is a nagy kapkodás eredményét.

Inkább lenne 70 emojival kevesebb (a vicc, hogy az Apple-fan újságírók is ezt nyomatják: "70 új EMOJI!!! SZALADJ ÉS VEDD BIRTOKBA ŐKET!!! KÜLDD!!!", mint valami értelmi fogyatékosok) és kevesebb a valós probléma.

Nem, nem mindegy. Support oldalról engem is érint.

--
trey @ gépház

trey: van neked barmennyi humorerzeked es/vagy skilled az ironia kitapintasahoz?
minden "apple-fan" ujsagiro cikke megemliti az emoji-kat, de egy meglehetosen ironikus kontosbe zarva azt.
ne aggasd mar ra az apple userekre, hogy habzo szajjal varjak az uj emojikat, mert nevetsegesse teszed magad -- senki nem varja az uj emojikat a tizeneves kiscsajokon kivul

Hahahaha. Ügyes próbálkozás:

https://twitter.com/search?q=%23ios11.1

Az irónia jelzésére megvannak a bevett jelzések, hangulatjelek.

Az Apple tesz nevetségessé benneteket változásik listájában kiemelt 70 emojival:

https://flic.kr/p/YWHe1u

Szánalomgyár.

"Gender-neutral emoji!!!!!"

Lassan jönnek a Fag emojik is. Ez az egész kezd gyomorforgatóvá válni. Ja, és a beszélő szar animojival végképp elment mára az étvágyam:

https://www.wired.com/story/iphone-x-first-impression/

Gratulálok hozzá. A beszélő szaros fasz innen már nincs túl messze.

--
trey @ gépház

az a baj hogy követik az unicode szabványt? tényleg nagyon nevetséges. egyszer az a baj hogy "jajhát semmijen szabványt nem követnek szánalomszarapül bezzeg a bubguutntu linugzom az mennyiregecijó!!4444" ha meg követik a szabványokat akkor is szánalmasak. nevetséges vagy. :D

sajnálom, hogy továbbra sem látod az animoji működéséhez szükséges technológiát. azt esetleg el tudod képzelni hogy a fejlesztők előbb utóbb elkezdik majd ezt máshoz is használni?

és egyébként mi is a baj az animojival? az hogy egy 2,5 órás keynoteon beszéltek róla konkrétan 3 percet maximum? mindenki járjon fapofával, szórakozni nem lehet?

nehéz megérteni hogy az iPhone nem megkeseredett alkoholistáknak készült akik ubuntu alól parancssorból irányítják a telefonjukat és minden szar számukra amit éppen ők nem használnak?

konkrétan mi ezen a szánalmas nem értem?

ez nem szánalom szar, hogy az éppen aktuális kedvenc gyártód szerint 1+3 az 37-el egyenlő? :D stb...

https://opstatics.com/mage/images/859/oneplus5/section-oxygenos/phone6…

Említést tettem volna bármilyen Unicode szabványról? Bármikor is? Ezért van animálható szar az Apple telefonjain? Már értem! Nem gondoltam volna, hogy ez szabvány kérdése...

"nehéz megérteni hogy az iPhone nem megkeseredett alkoholistáknak"

Vigyázz a szádra, nem őriztünk együtt libát! Nehogy baj legyen belőle...

"konkrétan mi ezen a szánalmas nem értem?"

Azt látom...

"ez nem szánalom szar, hogy az éppen aktuális kedvenc gyártód szerint 1+3 az 37-el egyenlő? :D stb..."

Kerestem valamiféle referenciát erre a Google-ben, de nem találtam. Egy renderelt képen kívül valami erről?

--
trey @ gépház

Ez marketing. Mas OS vendorok peldaul azzal marketingelik a platfomjukat, hogy nem kell frissiteni (mert nem jon hozza), esetleg azzal, hogy megadjak a szabad valasztas jogat az OS valasztasra, nem skatulyaznak be elotelepitett OS-sel.

Ezzel szemben az Apple tudja, hogy aki ert hozza, az ugyis frissit, aki meg nem, annak a 70 emoji vonzobb ajanlat a frissitesre, mint a HRA-1266 bug fix, igy tartva a platformot a mindenkori legujabb verzion.

Akkuidő: 10.0.3-al 1,5 napig bírta, most 8-9 óra alatt lemerül. Telefon ugyanaz, felhasználási mód ugyanaz. Az azért botrány, hogy waze közben, töltőn, menet közben merül a készülék... Töltő, autó, waze ugyanaz mint korábban...

Szerintem az nem előny, hogy szinte az összes iOS eszközön fenn van már a 11-es verzió, és mindegyik hemzseg a bosszantó hibáktól. Amiket felsoroltam, azok csak azok, amik minden egyes iPhone-t használó ismerősnél előjöttek eddig (iOS 11.x-en). Biztos vannak még, amiket elsőre észre sem veszünk.

A control centernek akkor mi a funkciója? Elmondanád nekem, tudatlannak? Ha eddig 10.0.3 alatt és az előző verziókban is ki tudtam kapcsolni ezeket, akkor most miért is nem tudom?

A szám(nem)küldés a legjobb, amikor az ismerős ügyfél úgy veszi fel nekem a telefont, hogy "hallo, tessék" akkor már tudom, hogy nem jelezte ki a számom. Így pl. parkolást sem tudok indítani, jöhet a szerencsétlenkedés a számkijelzés ki-be kapcsolásával. Persze a beállításoknál bekapcsolva mutatja...

Btw, nem mondtam, hogy az android jobb, bár ha ott is a stock androidos készüléket veszed (A1), akkor kapod az updateket, de ha a gyártó által buzerált az OS akkor ott is a gyártóra vagy utalva frissítésügyileg. Az 50-100$-os kínai cuccokat meg ne vegyük már egy kalap alá az 500-1000$-os iPhoneokkal...

nekem már lecsengett az akku-problémám, az üzemidő szépen visszaállt a frissítés előttire.

viszont amit most legjobban szeretek, az egy értéktelen 5C - mivel ott nem volt lehetőségem frissíteni és maradt a 10.3.3. ott minden a legnagyobb rendben: pont mint előtte :)

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Reggel vettem le toltorol, egesz nap mobilnet - wifi - BT bekapcsolva + hasznalva, most tart 39%-nal. Oke, van Apple Watch, szoval nem villan fel allandoan ertesites eseten a nagy kepernyo, lehet az hasznal valamennyit.

Control Center mukodeset azert valtoztattak meg, hogy egyszeruen le tudj kapcsolodni egy halozatrol, anelkul, hogy pl. az Apple Watch logint Macbookra, az AirDropot, Contiunity-t kikapcsolnad. Kis megszokas utan nekem mar hasznos volt, mikor lementem egy cigire az epulet ele, a gyenge wifi jel miatt meg nem allt at mobilnetre, de mar lassu volt, igy egyszeruen le tudtam csatlakozni rola. Egy dolgot lehet felroni, es azt nem is ertem, hogy miert nincs 3D Touch integracioja, akar uj menuvel, vagy legalabb a Settings megfelelo almenujere navigalassal.

Szamkijelzes problemarol nem tudtam, igen ritkan hivok barkit is, akkor is WhatsAppon.

Értem, itt ugyanez a használat, 8:00-kor lehúztam töltőről, most 21.00-kor 35%-on van. A gond az, hogy 10.3.3-al ilyenkor még kb. 60-65% volt. Ha egész nap itthon voltam, akkor meg 80%.
A gond nem ez, hanem az, amikor délben már csipog, hogy 40%-on van az akku, délután 3-ra meg 20% alá esik, és éhes... pedig semmi különöset nem csináltam vele.

A Control Centert értem, bár szerintem hülyeség volt így megoldani. A legfeltűnőbb az volt, amikor az autóhoz nem akart BT-n csatlakozni, és hiába kapcsoltam ki-be a Control Centerben, nem történt semmi. Amikor a Settings-ben kapsoltam ki majd be, akkor egyből helyreállt a kapcsolat.

Számkijelzés most a cégnél különös performanszokat képez, van kolléga aki mielőtt ügyfelet hív, megcsörget másik kollégát, hogy kijelzi-e a számát :)
https://origin-discussions2-us-dr.apple.com/thread/8088311

Fájlkezelő van már benne?

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.
/usr/lib/libasound.so --gágágágá --lilaliba

Azt vajon mikor oldják meg, hogy ha kikapcsolom a Wifit, akkor az valóban ki is legyen kapcsolva, ne csak lecsatlakoztassa a hálózatról?
11-es óta problémám, hogy a Beállításokba kell menni külön, hogy spóroljak az aksival...

1 vs 3 nap? Ennyit nem jelent se a Wifi se a Bluetooth, maximum 1-2 orat. Ami a legtobb akkut eszi az a

-kijelzo (LCD eseten ez nagyjabol egyseges, AMOLED eseten feher pixelek 4x annyit mint LCD, feketek tizedannyit)
-GSM/EDGE/3G/HS*PA/4G es ezek jelenek gyengesege: stabil 4G alatt nagyon keves aksi fogy, de ha nem talal semmit ebbol az otbol a telefon, villamgyorsan lemerul. Meg a 3G alatt a stabil jel alatt is rengeteget evett, amint nincs 4G, az eletbe is lep

Es ezeket csak "overpowerelni" lehet. Minden masnak le tudtak minimalizalni a fogyastasat, de ezt a kettot nem lehet. Olyan ez mint a mely hang 80 Hz alatt. Egyszeruen kell a Watt, nem tudsz mit csinalni.

Ettol fuggetlenul van olyan szar az aksi most, hogy ezt az 1-2 orat is meg akarom wifivel es bluetooth-tal en magam is sporolni idonkent. Wifit sokszor bent hagyom ha kell a location, mert a GPS nem csak hogy pontatlan, de kepes neha tobbet is enni Wifi nelkul. A Bluetooth viszont tenyleg csak "eszik".

Csak az itteni hszeket olvasva a kerdesek:
Miert nem adjatok el?
Minek vettetek meg?