Hungarian Twitter Portal

Fórumok

Annak egyébként mi értelme, hogy az összes bejegyzés a hupon gyakorlatilag egy twitter bejegyzés? Azon túl, hogy kurva idegesítő, ahogy töltődik be és ugrál tőle az oldal, nem ad hozzá semmi pluszt.

Legközelebb mi lesz, midnen hír egy java appletet igényel flashba ágyazva, ami egy silverlightban lévő iframeben fog inicializálódni és egy javascriptes virtuális gépen fog futni?

Hozzászólások

emlekszem, hogy ment a siras, meg rinyalas, hogy marpedig kepek ne legyenek beagyazva a kommentekbe, mert hogy akkor lassu vagy a szervert terheli? Vagy legalabbis a javasasszony ezt mondhatta user/1-nek, pont ugy, mint a comments_per_page feljebb huzasa kapcsan :-)

--
t-systems-es it architect allast keres. Jelige: csak webshopot ne kelljen...

Porgetni kell a HUP-ot a mediaban. Az meg csak akkor mukodik ha van uj tweet comment etc. Szokjad megfele.

a személyes menüben pár napja kikapcsoltam a hup tweeteket - bár ha nem lennék bejelentkezve akkor is tiltva van egyes gépeimen a böngészőből (facebook meg egyéb szarok társaságában).

így nyilván tartalmat veszítek, de ez kevésbé idegesít, mint az ugráló és lassan töltődő főoldal. a fórumot és blogot szerencsére nem érinti, és amíg így marad addig mindenképpen jövök.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Nagyon ritkán nézek be a beállításokba, de most hogy mondtad én is kikapcsoltam a HUP Tweetjeit. :)
A Tweetteres jelenléthez oda kell megosztani az itteni tartalmakat nem fodítva.
Vagy nem jól gondolom?
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

nem én értettem félre :)

részben én azért tiltottam le mint te, részben te azért tiltottad le mint én: szerintem is oda kellene osztani tartalmat, nem onnan ide. mindegy amúgy, ez ízlés kérdése: ezért írtam nagyjából, hogy mindegy ki mit gondol.

a nekem érdekes okok másik felét az ugráló oldal és a hamarabb lenyalt mobilnet jelentik. ezek hangsúlyosabbak.

egyébként érdemes nézegetni bárkinek a beállításokat: trey alkalmanként MS és Apple kuponokat osztogat 12 órán keresztül elérhető boxokban a beállítópanelre rejtve. neki nem kerül semmibe, szponzoráció részeként kerülnek hozzá ő meg olyan jó fej, hogy szétosztja. tisztára megváltozott a srác, látszólag megbánta bűneit. ha meglátod a boxot, csak teszel egy pipát és kész, megy egy általad kért mail címre a kód. tehát még át is ruházható.

jah ez a fikció csak vigadalom volt, de amúgy jó lenne :DD

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Kezd engem is idegesíteni hogy Twitter blokkok vannak mindenhol szöveg helyett, esetenként bazi nagy képekkel. Eddig azért olvasgattam a hup-ot mert releváns content volt gyorsan emészthető formában. Most már se nem releváns (egyre több mobilos cucc), se nem gyorsan emészthető.

+1 noscript nelkul mar en sem nezem az oldalt, eddig mobilrol is nezegettem napkozben, msot mar inkabb nem, mert lassan general annyi adatforgalmat mint egy index.hu
____________________
http://szoftvervasarlas.co.hu - szoftverek legjobb áron

BP őrület lecsenget, ideje hogy a HUP is csináljon valamit, végén csökken az olvasó szám. :D

A Silverlight-ot már akkor eltemettem, amikor a haverjaid szerint még az volt a jövő. Tudhatnád... Sok-sok flame volt erről a HUP-on. Sajnos nem nekik lett igazuk ("meglepetésre").

Meg is döglött, nyugodjék békében!

--
trey @ gépház

Izé Trey...

Viszont tényleg, nem volna célszerűbb fordítva csinálni: Hup cikkeket linkelni twitterre is, és nem twitter bejegyzéseket visszalinkelni ide? Szerintem barátságosabb lenne, megoldaná a problémát, meglenne az átjárás oldal és twitter közt, és nyavalygás se lenne belőle.

Csak egy ötlet.

Ennél összetettebb azért ez most:

1) A HUP-on megjelenő hírek automatikusan kimennek a Twitter-re, onnan pedig a Twitter postolja a Facebook-ra
2) Az általam írt tweetet és az általam nyomott retweetek megjelennek a "HUP tweetjei" blokkban. Ez akkor hasznos, ha mondjuk nem vagyok géppel netközelben, de valami fontosat ki akarok a HUP-ra postolni. Amit megnyomok a mobilon, az azonnal megjelenik itt. Úgy, hogy az oldal közelébe se jöttem.
3) A HUP-ra kiteszem azt, amit napi szinten összeszedtem és érdemes kiemelni. Vagyis, a Twitteren több cucc van, itt csak a leszűrt tartalom kerül publikálásra. Az, amit érdemes lehet megvitatni és kommentelni.

A nyavalygást a helyén kezelem. Nyavalygás akkor is volt, amikor 2005-2015-ig (10 év) egy bit változás sem volt a HUP felépítésében, kinézetében és működésében.

Akkor az volt a baj. Amikor PHPNuke-ról váltottam, akkor az.

--
trey @ gépház

Mindjárt 2018 van. Haladj már kicsit a korral.
Én örülök neki, hogy lassan a HUP kilép a múlt évtizedi terndből és hatékonyabb a tartalomszolgáltatás!

Főleg, hogy a világ harmadával együtt fordítva használja a Twittert. A Twitter nem cél, hanem egy eszköz lenne, amivel hatékonyan a hír tényleges helyére lehet irányítani az embereket. Többek között ezért is limitált a karakterszám.
- - - - - - - - - - -
"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

Attól ez igy meg fos. Nem a kép a baj, hanem az egesz mögötti igénytelenség es az ótvar végeredmény.

Ha ez igy megy tovább lassan mar tényleg csak egy-egy blogbejegyzes alatti flame miatt érdemes a hupot olvasni.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

De nem ilyen szep strukturaltan...

Nem is ertem, disqus(ting), facebook elindult a megfelelo iranyba, majd 1-2 szint utan azt mondtak, hogy, hat ennyi hierarchia boven eleg a usereknek, kulonben megzavarodnak jajjaajj... szoval sikerult osszehozniuk valami oszvert, ami se nem igazan hierarchikus, se nem igazan linearis, de legalabb szar.

A reddit megoldasa se tetszik, hogy elnavigal egy uj oldalra (legalabbis 1 eve meg igy volt), ha mittudomen 5-10 szint utaniakat is meg akartad volna nezni. Hogy miert nem lehet ezt inline megcsinalni valami ajax-szal, az rejtely...

mhm, ghostery + adblock origin mellett eszre se vettem :D

hello, ez itt boglárka -> :-)

boglárka rákmegelőző lépéseket foganatosított a böngészőjében, így - egyéb pozitívumok mellett - nem obtruzív hup főoldalt lát

boglárka okos.
legyél te is olyan, mint boglárka!

>> Boglárka nem ügyes, hanem egy picsa.

^ Egy történet olyan nőkről, akiknek nem mondták el, hogy a számítógép fiús játék

>> benézne a beállításai közé

benézett, a problémának csak részhalmazára megoldás

>> picsogás helyett beállítaná a böngészőjét a többek által jelzett módon

pont ezt tette. boglárka okos. legyél te is olyan, mint boglárka!

" a) benézne a beállításai közé"

Szerintem neked is be kellene nézned a beállítások közé, mert a beállítások között nem igazán van olyan opció, hogy a hírek (tudod, ami középen jelenik meg, nem a mi oldalt boxban) ne egy szájbakurt beágyazott twitteres lófaszként húzódjon be a világ végéről.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Engem csak az erdekel, hogy mi ebben a business.

a) Konnyebb a twitter cikkbekuldojet hasznalni, mint a drupalost?
b) Valahogy ez a twitterkedes penzt termel? 8-O
c) Trey most szanta el magat a kozossegi media hasznalatara?
d) valami egyeb, amire nem gondoltam, valaki?

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

"a) Konnyebb a twitter cikkbekuldojet hasznalni, mint a drupalost?"

A bejelentések ott történnek. Pont. Azt követem, ami érdekes, retweetelem akármikor, amikor nem vagyok HUP közelben. Ebből lesz egy listám. Onnan pedig nem írom át még egyszer szöveges formába, embeddelem. Aki akarja, meg tudja oldani, hogy szöveges formában lássa. Aki nem, az keressen hozzá egy szakembert.

Plusz, ott van egyben a forrásmegjelölés. Van néhány bohóc, ami még ezek ellenére is nekem tulajdonítja a hírek eredetét, pedig csak a szemét kellene kinyitnia...

"b) Valahogy ez a twitterkedes penzt termel? 8-O"

Kíváncsi lennék, hogy ebből hogyan lehetne. Komolyan. Elmondod?

"c) Trey most szanta el magat a kozossegi media hasznalatara?"

Ez részben igaz. Gyakorlatilag elkerülhetetlen. Lásd. első pont eleje.

--
trey @ gépház

Viccet félretéve a b)-hez: az instagram generáció ezt úgy oldja meg, hogy ha kellően nagy követői bázist sikerült kialakítani nagy nehezen beállított fotók posztolásával, akkor jönni fognak a nagy cégek, hogy "ugyan már, mi lenne ha néha megemlítenéd egy-egy félmondatban a cégünk termékeit, hogy de jók." Azaz bujtatott reklám, ami egy célzott fogyasztói réteget ér el. Ez már annyira elterjedt, hogy a platformok bevezettek egy szűrőt, ami megjelöli ezeket a posztokat szponzorált tartalomnak.

IT témakörben is működhet a dolog, csak valami olyan terméket kellene reklámozni, ami széles körben elérhető. Pl. az OTP-s mobilfizetés ilyen lehet. Megállapodhatnál velük elméletben, hogy 2 hetente posztolsz egy olyat a twitterre, hogy milyen olajozottan és kényelmesen működik a szimplepéj, már hónapok óta nem is hordasz magadnál készpénzt. De addig természetesen nem fognak fizetni, amíg ezt ingyen, önszántadból is megteszed (ami mellesleg még hitelesebbé is teszi a posztot). Egy próbát megérhet, ha komolyan gondolod a dolgot, bár nem hinném hogy az OTP-nél eléggé rugalmasak ez ügyben, vagy egyáltalán lenne ott bárki is, aki felismerné ennek a hirdetési formátumnak a mai világban betöltött jelentőségét.

> Egy próbát megérhet, ha komolyan gondolod a dolgot, bár nem hinném hogy az OTP-nél eléggé rugalmasak ez ügyben,

Forditva is lehet. Ekezi, es azert fizetnek, hogy ezutan ne tegye... ;))

Szerintem Trey 2 evenkenti mobilcserejet ingyen meg tudna ejteni. Bar ezek meg igy is csak apropenzek. Vajon megeri az emberi mivoltot?;)

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Ha ennyire megutaltad a drupalt, akkor neked igazabol egy statikus site build kene twitterbol (twitter gateway) es egy disqus az oldal aljara a kommentekert...

Igy mulik el a vilag dicsosege...;-/

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

En a flame-ert jottem csak:)

Az, hogy mibe, hogyan irod a cikked, az a te szived joga.
Engem csak erdekel, hogy mi a twitterkedes mogott a mozgatorugo.
Egyebkent meg nem megyek panaszkodni az indexnek se,
hogy 4-5MB-os egy oldalletoltesuk, nem megyek panaszkodni,
amikor a hackaday-nal atdizajnoltak az oldalt
(sokkal szarabb lett, dehat az o dolguk).

Engem csak az okok erdekelnek. Utana elengedem a problemat.
De addig majd megorulok a kivancsisagtol.

Pl. a hackaday-nel rajottem, hogy direkt mobiltelefonra lett kitalalva,
azert olyan boszme nagyok a cimsor betui, mert az oldalso reklamok
miatt tok pici az oldal mobilon, de a cimeket el lehet olvasni.
Ha razoomolsz, akkor a cikkek is olvashatok (eleg nagy a betumeret).
Desktopon, meg igyis-ugyis olvashato, csak ritka undoritoan nez ki.

Miota ezt "megfejtettem", azota megnyugodtam. Szerintem pocsul csinaltak,
ezer+1 modja lett volna ertelmesebben, de ertem az okot, es latom az eredmenyt.

Itt a te esetedben ertelmes okot meg nem talaltam a twitterre.
Penzt nem termel (te mondtad), valoszinu annyi, hogy ott kovetsz
vagy 100 embert/vallalatot/ujsagot, es vegignezed a napi hirfolyamot, es
bejelolgeted (retweeteled), ami erdekel.
Aztan vagy cikket irsz belole, vagy nem. De ez az egesz a drupal szegyene,
barmelyik oldalrol is nezzuk a problemat.

De meg nem biztos, hogy errol van szo. De most kb. igy latom.

Vagy van meg a divatmajom csapas, de azt egyelore elvetettem... :)

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Nem elfogadható számodra, hogy a Twitter-en gyorsabban össze lehet szedni az infót mint 1000 levlistán és weboldalon?

Vagy az nem érthető, hogy ha úgyis forrásmegjelölést akarok - márpedig arra épül a HUP a kezdetek óta - akkor tök felesleges az eredeti forrást nekem átírnom és sokkal egyszerűbb beágyaznom.

Melyik ebből az érthetetlen számodra?

--
trey @ gépház

"Nem elfogadható számodra, hogy a Twitter-en gyorsabban össze lehet szedni az infót mint 1000 levlistán és weboldalon?"

Ebben egyetértek. Már mint hogy gyorsabb összeszedni. Ami fura, hogy ezeket tweet boxokként posztolod. Van itt rögtön a főoldalon egy cikk "DNS over TLS támogatás érkezhet az Android felhasználókhoz" címmel, aminél ott van általad írt részletes leírás, részletek linkkel. Nem igazán értem mi pluszt ad hozzá a tweetbox, ami ráadásul nem is a hupos twitter fiókból egy bejegyzés

Egyrészt, az a forrás. Tudom, hogy nem divat oldalakon forrást megjelölni, de itt igen. Kettő, ott van egyből a forrás által közölt infó dátuma. Ott van egy követhetőségre vonatkozó infó azoknak, akik használnak Twittert. Továbbá, adott esetben az elsőkézből (forrás) származó kép, videó média instant, plusz lekattintva a tweetet az alatta folyó beszélgetések. A beszélgetésben résztvevőről kiderül sokszor, hogy mi az identitásuk (felvállalják, szemben a suttyó fórumposztolókkal - tudom, tudom vannak kivételek), így infóhoz jutsz, a forrás hitelességet jobban el tudod dönteni és bővíthetes a follow listáádat értékes újabb forrásokkal.

Úgyhogy én nem értek egyet veled.

--
trey @ gépház

Hát, ha az általam felsorolt - szerintem valid érvekre - csak ennyi futotta, akkor szalad és fogj kezed tompos haveroddal.

(Csak szólok, hogy most már kibaszott nagy forrásmegjelölés van a cikkekben, de egykét jó képességű még mindig a HUP-nak (linkelő) tulajdonítja a számára kellemetlen híreket, mint forrás. Abban igazad van, hogy ezeken a szerencsétleneken a beágyazott Twitter sem segít sajnos, de azért van ott még bőven más is, amit felsoroltam.)

--
trey @ gépház

Teljesen jogos amit írsz, érthető érvek.

Bár jobb lenne, ha ezek a források jobban belesimulnának az oldal kinézetébe, és nem ugrálna az oldal ahogy betöltődnek. Igazából erre lehetne ilyen-olyan megoldást kitalálni, van is pár ötletem, ami persze vagy működik, vagy nem, vagy van rá igény, vagy nem :) Akár egy olyasmi is, hogy az auto embedelést kikapcsolni, és marad a szöveges forma, akár olyat is, hogy az auto embedelést egy egyéni script csinálja, ami olyan outputot készít, ami sokkal inkább simul az oldal kinézetébe, és minimálisabb, nem tudom.

Leírták, hogy bármilyen blocker megoldással, hogyan lehet a problémát megoldani 0,5 perc alatt. snq- kommentjét keresd.

Az meg engedtessék meg, hogy akit érdekel - márpedig a visszajelzések, a HUP twitter követési lista gyarapodása, a kedvelések és retweet-ek azt mutatják, hogy van rá érdeklődés - láthassa. Van ingyenes megoldás több is.

Böngészőpluginnek, beállításnak hívják.

--
trey @ gépház

Nem kell ennyire defenzívnek lenned. Én csak ötletelek hogy lehetne olyasmi megoldást csinálni, ami másoknak is jó. De tudod mit, válaszolok:

Igen, leírták hogy lehet blokkolni, nem kell hülyének nézni, de nem minden esetben jobb megoldás, és ha nem támadásnak vennéd amit az emberek írnak, talán el is lehetne beszélgetni értelmesen, és valami kölcsönösen jó megoldásra jutni :)

Ilyenkor a körmondatok helyett inkább olyan érveket várnék, ami úgy kezdődik, hogy:

"Nekem azért nem jó snq- megoldása, mert ..."

Szóval kérlek, ha én vettem a fáradságot és neked három kifejtős hozzászólásban elmondtam, hogy mi miért van, akkor tedd meg, hogy valami értelmezhető indokot mondasz arra, hogy "nem minden esetben jobb megoldás".

Nem állítom, hogy akkor majd el fogom fogadni, de legalább esélyed van rá, hogy foglalkoztatni fog a téma valamelyest.

--
trey @ gépház

De miért kellene megindokolnom? Valószínűleg összekeversz valakivel, hiszen én nem arról beszélek hogy nekem nem jó ez a megoldás, hanem arról, hogy másoknak nem jó, és próbálok épkézláb megoldási javaslatokat adni, ami mindenkinek az előnyére válna. De ha erre nincs igény szólj, és elhúzok, nevem kuss, stb. De nem panaszkodni jöttem, hanem tanácsot adni, úgyhogy ne kezelj másképp.

Snq- megoldása működik akkor, ha tudsz blokkolni. Ha nem, akkor nem. Mobilon Chrome alatt például esélytelen. És ha meg is oldható valamilyen trükközéssel, miért nem kézenfekvőbb ha az oldal eleve ad lehetőséged beállítani hogy jelenjenek meg ezek a tweetek, mintsem elvárni mindenkitől hogy egyénileg hekkelje bele az oldalba?

Igy mar ertheto. Manapsag a hirek joresze twitteren jon, a sajat weboldalon posztolgatas kiment a divatbol.
Forrasmegjeloles, meg az osszegyujtes egyszerubb.

Ok. Engem ez eddig erdekelt;)

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

bthomyka=1/valóság.
Szerk.: Amúgy csípem a stílust, szórakoztat. :)
- - - - - - - - - - -
"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

Ha ilyen gyakorisággal teszed, előbb-utóbb fel lehet rá írni valami állandót. :D
- - - - - - - - - - -
"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

na nekem meg pont bejön, egy csomo érdekes retweetet olvastam már itt (köszi)!

Nem ertek ezzel egyet. Igaz, hogy jobb egy szepen megszerkesztett tartalmas hirt olvasni, de ez nem egy profi hhrportal es Trey mast is csinal ezen kivul.

Ha valami nem tetszik, tenni kell ellene.

Lehet hirt bekuldeni.
Lehet mast olvasni.
Lehet jobbat csinalni.
Lehet reszallasban ujsagirot alkalmazni.
Stb.

A beszed nem jo semmire.

Ez Magyarorszag, itt mindenkinek baja van mindennel, ha ugatni kell 150ft miatt megtelnek az utcak, de ha epiteni kell valamit vagy kifesteni egy szobat egy korhazban, rogton egyedul marad az aki tenni akar.

> A beszed nem jo semmire.

Nem igaz. Picsogni is lehet.
Van egy nyilt forum, van vmi, ami nem tetszik vkinek, engedtessek mar meg szova tenni.
Tudod mit lehet szinten? Ha nem tetszik az oldal uzemeltetojenek, akkor cenzurazza v. tiltsa le a hozzaszolasokat. De a legnagyobb picsaskodas az oldal uzemeltetojekent azon ugralni, h vki hasznalja a forumot. Ha nem viseli a kritikat, ne alljon ki a nep ele.

Ma 7:30-kor voltam az éves kötelező üzemorvosin. Vizelet rendben, látás tökéletes, szívhangok és légzés OK, vérnyomás normális értéken.

Egyébként, köszönöm kérdésed, kiválóan érzem magam!

BTW: mi az összefüggéstelen? Néhány hülyegyerek szerint nekem a flame-ből pénzem van. Itt flame megy nem?

--
trey @ gépház

Pontosan tudod te is, ha akarom, lezárom a picsába a szálat, aztán vége. Ha majd ráunok, azt látni fogod. Addig _LEHET_.

Picsogás helyett értelmesen is lehetne kérdezni. Értelmes kérdésre értelmes választ adok. Raplizásra, köcsögösködésre, picsogásra azt, amit érdemel.

--
trey @ gépház

Ha már értelmes kérdés :) A fentiek szerint sokaknak az a megoldás, hogy a twitter scriptet blokkolják, hogy ne jelenjen meg a widget. Nem volna barátságosabb, ha te magad tennéd ezt? Be lehetne lőni, hogy alapból ne töltődjenek be ezek az embedek, és meg lehetne scriptelni pár sor kóddal, hogy mondjuk kattintsára mégis.

Figyi, ez itt nem kívánságműsor. A HUP ad egy formátumot. Azt lehet alakítani. Lásd: hupper. Nem kívánok belemenni abba a zsákutcába, hogy itt egyenkénti igényeket kódolgassak.

Vagy lehetne ilyen. Igényed van? Fizesd ki a kódolását. Nekem is pénzbe kerülne valakivel megíratni.

Ez a módszer nem idegen az internettől. Keresek egy fejlesztőt a projektre. Kérek egy árajánlatot. Az árra csinálok egy finanszírozási kampányt. Ha finanszírozódott, akkor a fejlesztő megcsinálja. Bocs, de se fejlesztő nem vagyok, sem egyszemélyes hadsereg.

Nekem erre se időm, se kedvem.

--
trey @ gépház

"A beszed nem jo semmire."

Ez nem igaz. Mert könnyen értelmezhetem a fenti mondandódat úgy is, hogy szerinted ha valami problémája van valakinek, akkor kussoljon :) És értem én, azt mondod, hogy tenni kell inkább, nem azt, hogy kussolni, te tenni akkor lehet, ha van közvetlen ráhatásod a dologra. Ha nincs, akkor marad a beszéd, aminek a célja nem a problémán picsogás, hanem a probléma megoldásán ötletelés kellene hogy legyen.

Twitter fiók mélkül is tudom olvasni a HUP-ot.
Vagy a mobil verzióról van szó?

egyetlen másodperc erejéig sem... én ugyanis legalább utánanéztem a 3 -már lefutott- topikban leledző -idióta- feltevéseknek, mielőtt érdemben reagáltam volna rájuk. van-e még kérdés?

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."