Mi a véleményed a blackpanther.hu ÁSZF-éről és annak a disztribúcióra gyakorolt hatásáról?

Címkék

Példaértékű. Iránymutatónak, követendőnek tartom.
3% (8 szavazat)
Pozitív. Jót tesz projektnek.
1% (2 szavazat)
Közömbös.
6% (18 szavazat)
Negatív. Nem tesz jót projektnek.
5% (15 szavazat)
Romboló. Határozottan károsnak tartom.
46% (147 szavazat)
Nem érdekel. Microsoft bérenc vagyok. Kérek még popcornt. Csak az eredmény érdekel.
41% (130 szavazat)
Összes szavazat: 320

Hozzászólások

+1

Olvastam az előző vitaszálon a BP Führer magvas gondolatait, rögtön nyomtam, hogy példaértékű.
Aztán elolvastam az ÁSZF-et is, nehogy igazságtalan legyek, de nem kellett változtassak az álláspontomon.
Annyira komolytalan, hogy még a róla szóló szavazást sem tudom komolyan venni.

Bárcsak a gobolinuxnak lenne ennyire előremutató ÁSZF-je!

_______Peter
I am a stone. I do not move.

Az a cél, hogy megnyissam a honlapot, rákeressek arra, hogy "ászf" és ne találjak semmit?

Arra sajnos nincs most időm, hogy az egészet végigolvassam, de azt kell mondjam már megint érzek valami lelki rokonságot ezzel a vectorral, függetlenül attól, hogy továbbra se vagyok Blackpanther felhasználó.

A linkelt szálban megint akkora a csatazaj, hogy nem nagyon lehet kideríteni, kinek mije is fáj pontosan, de ha jól értem, a következő történhetett:

1; Vector nekiállt valamikor csinálni egy magyar Linuxot és ehhez szeretett volna toborozni maga köré olyan felhasználókat, akiktől visszajelzések jönnek (many eyeballs módszer).

2; Jöttek is normális emberek, de az evolúció kifürkészhetetlen kegyéből a szemgolyó olyanoknál is kifejlődik, akik képtelenek az emelkedett szakmai vitára, uram bocsá' az artikulált véleménnyilvánításra is.

3; Eljött az a pont, amikor Vectornak és csapatának a használható visszajelzések közül annyi szart kellett kigyomlálnia, ami már az értelmes munka végzését veszélyeztette. És mivel volt szemük, láták, hogy ez így nem jó.

4; Kitalálták tehát, hogy a továbbiakban biztosítanak maguknak egy "belső fórumot", ahová eleve csak azokat engedik be, akik komolyan gondolják a dolgot.

5; Most már csak két dolgot kellett kifundálni:
a; Mi legyen a "komolyan vevés" kritériuma?
b; Hogyan bírjuk rá a többieket a távolmaradásra?

6; Lőn este és reggel, és megszületett a hivatkozott ÁSZF.

A tévedés jogát fenntartom, artikulált reakciókat szívesen veszek.

---
Science for fun...

Vector anno megcsinált egy rendszert. Oké, tökéletes, vannak emberek akik azt használják.

A régi dolgokról nem tudok, de amit látok a következő:

Az oldalt/fórumot csak bPOS alól lehet használni, ha máshonnan akarsz, akkor fizess. Ha valaki új és mondjuk elakadt a telepítéssel, akkor első gondolat, hogy a hivatalos oldalon keres megoldást. Megpróbál regisztrálni és egyből jön a képébe, hogy tolvaj szemét alak vagy, fizess!
Ezzel el van rettentve a bPOS-től.

Vector állítása szerint a Facebook oldalon lehet szépen segítséget kérni, de ez nincs sehol feltüntetve az oldalon. Tudtommal egy program/disztribúció leghivatalosabb információ forrása a saját oldala/fóruma, aminek elérhetőnek kellene lennie bárki számára (kivéve ha a támogatást, mint szolgáltatás adja el). A Facebook oldal meg Facebook oldal és nem hivatalos információ és segítség forrás.

Az oldalnak szépen kiemelve kellene tartalmaznia, hogy mi a szitu és nem pedig az "ÁSZF"-nek csúfolt blog bejegyzésben kellene leoltani az illetőt, hogy ő bizony így nem lesz soha a közösség tagja.

Ha valaki virtuális gépen futtatná a rendszert, az sem vérbeli bPOS-es, mert nem vason van a rendszer. Ez mire jó amúgy? Valaki tényleg használni akarja virtuális gépben szinte minden funkcióját, de nem akar Dual Boot-al szarakodni, akkor az már nem is igazi felhasználó? Akkor mi? Paprikáskrumpli?

A másik lenyűgöző pont az "ÁSZF"-ben, hogy ha valaki mégis megpróbál regisztrálni és azt hiszi nála van a hiba és újra próbálkozik, akkor a Facebook oldalon kiraknak róla minden adatot, hogy nesze. Szerencsétlen nem tudja mi is van, próbálna regisztrálni, mert kell neki segítség és kiteszik "szégyen" falra, hogy nézzétek a hülyét. S ilyen miatt még bíróságra is cipelnek. (Zárójelben megjegyzés: személyiségi jogok megsértése. Hiába, hogy (talán) vector-nak van igaza, de attól még az illetőnek vannak személyiségi jogai, amiket ezzel a cselekedettel földbe tiport és ha lenne elég mersze hozzá akkor ő is benyújthatná a bíróságra az ügyet.)

Valamit kihagytam? :D

A Virtualizációs támogatás hiánya miatt az én értelmezésemben esélytelen vagy nem csak helyi gépen/laptopon kipróbálni a rendszert, de bármilyen virtualizált rendszerben (vagy cloudban) használni azt.
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

Számtalan helyen csúsztatsz.

Mint mondtam, nem olvastam végig a másik szálat, de azt a részt még igen, ahol Vector értelmesen leírta, hogy az illető nyugdíjas bácsi nem kétszer próbálkozott a regisztrcióval vagy mivel, hanem - ha jól értem - többszöri felszólítás után is nagyon sokszor.

Nekem jogos önvédelemnek tűnik a dolognak ez a része. Egyszerűen van az a pont, amikor csinálni kell valamit az idiótákkal. Oda kell ütni, ahol valószínűleg fáj nekik, ha szép ez harcművészeti szempontból, ha nem.

A többivel kapcsolatban meg csak annyit tudok javasolni, hogy hozzám hasonlóan próbálj meg elgondolkodni a dolog miértjén.

Azt gondolom azért te is érzed, hogy a blackpantheresek nem azért csinálhatták ezt az egészet, mert aznap reggel így keltek. Kell legyen benne józan megfontolás. Az más kérdés, hogy a kivitelezés egyes pontokon tényleg nem tűnik tökéletesnek.

---
Science for fun...

Az a baj, hogy te is ezzel a részletkérdéssel foglalkozol és nem azzal, hogy mi vezethetett egy ilyen ÁSZF megszületéséhez, és miféle egyéb megoldást lehetne találni arra a problémára.

Amúgy biztos túllőttek a célon, de te mit csinálnál egy ilyennel? Várnád, hogy a hatóságok majd kezdenek vele valamit? Ugyan már!

---
Science for fun...

Az, hogy valamilyen problémára megoldást kell találni még nem jelenti azt, hogy törvénybe ütköző módszerek használata belefér annak megoldására. Jó, van háttér, jó, kezdeni akartak vele valamit, NEM, nem lehet a hátába baltát állítani csak mert nem mindent úgy csinál ahogy az le van írva, még akkor is ha amúgy ezt állítólag elfogadta: Hiába iratsz alá egy fiatal gyerekkel egy papírt, hogy ő saját akaratából beleegyezik abba, hogy veled szexuális kapcsolatot léthesíthessen, törvényileg az még pedofilia marad..
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

Látom a párhuzam nem ment át..
Más userek személyes adatait közzé tenni publikus felületen (tehát mindenki számára elérhetően) személyi adattal való visszaélésnek minősül, ami BTK szerint büntethető: http://buntetojog.info/kulonos-resz/btk-219-%C2%A7-szemelyes-adattal-vi…
Ez abban az esetben is játszik, ha a userrel elötte olyan ÁSZF-et fogadtattál el, ami explicit kijelenti, hogy annak megszegése esetén az ilyen adatokat közzé teszed (Az ilyen adatok kezelésére elég erős törvényi szabályozás van, és azt nem lehet simán egy ÁSZF-el felülbírálni (lásd a pedofil példa)
Erre mondtam, hogy hiába van lehetőség technikailag az illetékes "ÁSZF szegőt" megsuhintani egy baltával (hogy a problémát megold), attól még ez törvényileg nem elfogadható: Ha egy problémára valami megoldást keresel, akkor az maradjon törvényes keretek között, akkor is ha szerinted (!) a probléma súlyossága erősebb intézkedést is indokolna.
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

"Amúgy biztos túllőttek a célon, de te mit csinálnál egy ilyennel? Várnád, hogy a hatóságok majd kezdenek vele valamit? Ugyan már!"
Nálam ez erősen súrolta a felbújtási kísérletet. Ezért is reagáltam úgy, hogy hiába nem tetszik, maradjon már a törvényi keretek között.
És értem én, hogy nem a hatóságokra akarnál egy ilyen problémát bízni (Ebben mondjuk egyet is értünk), de azért van még technikai lehetőség ennek kezelésére ami törvényes keretek között is marad.
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

"hogy az illető nyugdíjas bácsi nem kétszer próbálkozott a regisztrcióval vagy mivel, hanem - ha jól értem - többszöri felszólítás után is nagyon sokszor."

Nem az volt a legnagyobb baja, hogy a bácsi nem BP alól próbált regisztrálni? Könyörgöm, az miért baj?

--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

Tapasztalataim alapján vectornak rég nem az számít, hogy ki tagja a bp-nek és ki nem usere, hanem az, hogy elmodnhassa, hogy mindenki hülye, de ő bezzeg helikopter! És mindenkinek helikopternek kellene lennie, persze olyan, amiyennek ő gondolja.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Nekem közvetlen tapasztalataim nincsenek vele kapcsolatban, azt viszont kifejezetten sajnálom, hogy Vector kafkai átváltozásának, amely során helikopterré vált már soha nem fog kiderülni a kórtörténete.

Van ugyanis egy olyan érzésem, hogy amit ma belőle látunk, az az őt körülvevő közeg miatt olyan helikopteres.

Ha megnézzük, mi is történt a magyar linuxos "közösség" berkein belül az elmúlt kb. 20 évben, valamiféle ismeretlen eredetű dögvész körvonalai rajzolódnak ki.

Az LME amíg működött, addig se csinált sok hasznosat pár konferencián kívül, mostanra pedig hivatalosan is megszűnt.

A linux.hu-n cirka egy évtizede egy képernyőkép van, és ül rajta egy faszi, aki ezen kívül nem csinál semmit.

Volt olyan linuxos levelezési lista, ahol kitiltás járt annak, aki túl egyszerűt kérdezett.

Volt magyar linuxos szaklap. Nem vették, de anyázták, azok is, akik nem vették. Megszűnt.

Volt egy magyar kiadó, aki linuxos szakirodalmat adott ki. Anyázták, azok is, akik nem vették a könyveit. Profilt váltott.

Van egy Hungarian Unix Portál, aminek a hangulata néha az armageddont idézi.

Van egy magyar disztribúció, aminek a fő fejlesztője mostanra helikopter.

Mindeközben a HUP-on néha megy a rinyálás, hogy az éppen aktuális kormány hány milliárdot költött már megint Microsoft termékekre, pedig Linuxra is költhette volna.

A magyar linuxos közösség mostanra egy trágyadomb látszatát kelti.

Nem lehet, hogy itt valami kurva nagy baj van, és ennek csupán egyik tünete a BlackPanther?

---
Science for fun...

"A magyar linuxos közösség mostanra egy trágyadomb látszatát kelti."

#ebbenislinuxvan

"Nem lehet, hogy itt valami kurva nagy baj van, és ennek csupán egyik tünete a BlackPanther?"

Arra gondolsz, hogy a "linuxos közösség" feltűnően nagy mértékben vonza azokat az embereket, akik nem tudtak kinőni a serdülőkori lázadásukból és más egyéb hormonális zavaraikat egy dagadt pingvinfigura már-már vallási fanatizmusba hajló éltetésében élik ki és az idealizmusukon a che guevaras pólón tenyésző gombafajták fogyasztása sem sokat segít?

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Azért szerintem túl sötéten látod.

Ugyan nekem fura dolog adott OS-re, adott technológiára, stb-re baráti/rajongói jellegű közösséget építeni (értsd: nekem bármilyen ideig-óráig tartó dologra lelkesedésből fakadó közösséget csinálni fura), ellenben nem gondolnám, hogy a Linux rendszert használók olyanok lennének, mint leírod, csak azok kommunikációjára élesedtél ki, mert az taszít téged.

Félreértesz, nem mindenki ilyen, csak más közösségekhez képest különösen nagy arányban képes vonzani a deviáns viselkedésű vagy egyébként más jellegű szocializációs nehézségekkel küzdő embereket.

Kicsit ugyanolyan, mint amit IRC-en is tapasztaltam az elmúlt ~15 évben: miután megvolt a deviáns viselkedésre a terep, hosszú távon annyira kontraszelektált lett az egész, hogy ma már csak vagy a sérültek használják vagy egy nagyon szűk normális réteg, de őket meg általában már rég el lehet érni máshol is.

Különbség az IRC és a Linux között annyi, hogy utóbbi egy üzlet lett, emiatt igazából a nagy egész szempontjából lényegtelenek ezek a kis mikroközösségek.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

-offtopic
Jaj régi szép IRC idők :) #debian.hu / később #hup.hu ? Freenodeon valakinek rémlik még? :) ignotus, licsi :) Egy csoda volt. :) Jókat lehetett ott röhögni esténként :) És kissé jobb volt mint a fórum / bármi egyéb, révén full realtime volt az egész kommunikáció.

Akkoriban még trey is feljárt, ha jól emlékszem :) De időt nem tudnék belőni. ~10éve tán.

"ideig-óráig tartó dologra" hat ha a Linux a maga 26 evevel (Initial release September 17, 1991) meg ideig-oraig tarto hobort a szemedben, es erdemtelen kozosseget epiteni kore, akkor kifejtened mire erdemes? a 26 ev az 1/3 emberolto. tudnal peldat mondani, hogy akkor mire erdemes lelkesedes alapu kozosseget epiteni?

-
Kiterjesztések írása Go nyelvi környezetben

Ott volt még egy stb. is. De szerintem arra akart célozni, hogy általában fogkrémre meg írógép-papírra, stb. sem szerveznek "rajongói közösségeket", ehhez képest az IT-ben mindenre ezt próbálják ráhúzni. Csakhogy egy felhasználók halmaza nem feltétlen lesz közösség és nem is feltétlen kell, hogy az legyen.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Utálom ezt a mondatot, de csinálj jobbat. Nem bántás/szarkazmus/akármi, de az "ez szar"-ból sosem lesz közösség. Egy linuxos közösség is olyan, mint bármelyik másik, hasonló elvek alapján szerveződik. Obligát autós példa: sosem lesz komoly közösség egy "Minden Volkswagen szar" nevű Facebook csoportban.

"Utálom ezt a mondatot, de csinálj jobbat. "

Nincs semmi gond ezzel a mondattal.

Ezzel együtt én úgy érzem, hogy amit én (az adott környezetben) megtehettem az üggyel kapcsolatban, azt már megtettem. Épp csak arról van szó, hogy néha döbbenettel figyelem, mi folyik itt, de megváltoztatni már nem akarom.

Egyszerűen helytelennek érezném, ha erről szólna az életem, valahogy úgy, ahogy valószínűleg trey is régen lemondott arról, hogy kocsmából klubbá változtassa a HUP-ot.

---
Science for fun...

no offense (tényleg), de ha ennyire nem tudjátok miről van szó, akkor oktató jelleggel nem lehetne végigolvasni a másik threadet? konkrétan ugyanezeket a kérdéseket jártuk körbe ott is, ráadásul minden szarkazmus nélkül tudom mondani, hogy iszonyú szórakoztató a beszélgetés, amúgy is megéri átolvasni

ez az amúgy: https://i.imgur.com/xW1lQwD.png

Kérlek, olvasd már el a fenti hozzászólásaimat, és csak aztán oszd nekem az észt!
Ezt a linket már trey is beidézte rögtön az első kérdésemre.
Bele is olvastam és úgy döntöttem, teljes terjedelmében semmiképpen nem érdekel.

Érzésem szerint te vagy a díszpéldánya annak az okostojás típusnak, akik miatt ez a szegény Vector idegileg ott tart, ahol.

Gratulálok.
---
Science for fun...

Végre valaki aki képben van. Segíts már, légy szíves, hogy Linuxos (2m Euro/USD/GBP/Ft, a továbbiakban =: píz) virtualbox on Windows (1m píz) host esetében az átlagot vagy az összeget kell venni? Fontos lenne, mert az induló projektünk költségvetésébe csak az átlag férne bele.

_______Peter
I am a stone. I do not move.

IANAL, de mivel az ÁSZF nem ismeri el a virtualizációt (t.i. a virtualizált bP nem fogadható el), ezért gondolom itt is a hoszt után (nem-bP linux) kell fizeteni. Úgyhogy 2.000.000 forintot lesz a vége, de ez Euro/USD/GBP-ben értendő (gondolom Great BlackPanther az utóbbi), ezért érdemes a legjobb árfolyamú devizát választani fizetéskor.

Na ez már egy izgalmasabb kérdés, mert a WSL definíció szerint nem virtualizáció. Így ha a böngésző bPOS (nem ez, hanem a blackPanther) alól fut, akkor az egy natív bPOS instance. Ha Windows alól, akkor nyilvánvalóan ki kell fizetni az aktuális árat. (Érdemes frissíteni az oldalt, mert az árfolyam ötpercenként változik!)

Akkor még az adatkezelési nyilatkozatról, és egyéb faszságokról még nem is beszéltünk...

Mi az az ÁSZF? Lehetne egy linket esetleg, hogy ne kelljen a weboldalt böngészni?
--
:wq

úristen mennyire magyar(os) ez az oldal.

Én azt nem értem, hogy értem én, hogy ha megsértem az ÁSZF-et, akkor tolvaj, köcsög, csaló vagyok. De mennyit is kéne ezért fizetnem?
Ki, és milyen módon hajtja be ezt rajtam? Ezek azért olyan alapkérdések, amiket általában egy ÁSZF-nek tisztán, világosan és érthető módon tartalmaznia kell. Tekintve, hogy az egy szerződés két fél között. Nem véletlen, hogy egy normális ÁSZF több oldal vagy több 10 oldal... Ez nem ÁSZF, ez vagdalkozás és fenyegetőzés. Szomorú. :( Ráadásul a stílusa, a megfogalmazása még komolytalanná is teszi az egészet. Nagyon szomorú. :(

Ha igaz az, amit fentebb írtam, akkor szerintem is nagyon szomorú, csak pont nem azért, amiért te annak hiszed.

Ez itt valójában az internetes demokrácia egyenes következménye.

Ha döntést kellene hoznom egy sok embert érintő kérdéssel kapcsolatban tudod mit csinálnék? Megszavaztatnám a neten, aztán halálpontosan az ellenkezőjét csinálnám.

Az internetes véleménnyilvánítók között ugyanis mostanra annyi az egy lépésnél tovább gondolkodni nem képes "átlagember", hogy ez a módszer - bár nem lenne tévedhetetlen - nagyobb arányban vezetne sikerre, mint a klaszzikus demokrácia, amit eredetileg értelmes, jól tájékozott és legfőképpen jóindulatú embereknek találtak ki.

---
Science for fun...

Nem ismerem a dolog hátterét. Én szimplán kattintottam a linkre és fogadott egy weboldalon ÁSZF-ként az, ami. Nekem abból pedig az jött le, amit leírtam. Hogy a szándék nem ez mögötte, az nekem ebből az egy weboldalból nem derül ki. Én valami olyasmivel kezelném a helyzet:

"Kedves Felhasználóink!
Az utóbbi időben olyan mértékben megszaporodtak a fórumos bejelentések, hogy azok feldolgozása már túl sok időnket és energiánkat veszi el az érdemi fejlesztéstől. Ezt a helyzetet kezelnünk kell valamilyen módon. Ezért úgy döntöttünk, hogy a fórum használatát csak blackPanther OS alól, azok közül is csak a fizikai számítógépekre telepített példányokról tesszük lehetővé. Minden más egyéb operációs rendszer vagy platform alól (pl. virtuális gépre telepített blackPanther OS) alóli bejelentkezést és bejegyzést kénytelenek vagyunk figyelmen kívül hagyni illetve törölni.

Kérünk tehát benneteket, hogy csak és kizárólag fizikai számítógépre (notebook, PC, szerver) telepített példányból regisztráljatok és lépjetek be a fórumba!
Ezzel a döntéssel ismét arra tudunk koncentrálni, hogy a blackPanther OS-t a számunkra vállalható minőségben tudjuk fejleszteni. Hálásak vagyunk érte, hogy ennek betartásával segítitek a munkánkat!!"

Ezzel elmondanám mit szeretnék, aki azt se tudja mi van a háttérben, az is egyből megérti miről van szó. És az egészet megírtam 10 perc alatt, mert lassan gépelek, meg itt-ott átfogalmaztam, rövidítettem.

Probaltam keresgelni infot arrol, kik/hol/mennyien hasznaljak vagy hogy az ilyen "statisztikaknak" mi adja az adatokat de erdemben semmi hasznalhatot nem talaltam.
Ha valaki tud ilyenel szolgalni ne tartsa magaban!

Belefutottam en is ebbe a kormany.hu-n levo pdf-be, illetve mek honlapjan egy 2008-as pdf-be, de mindkettot ok maguk irtak, statisztikakrol meg nincs forras.
Ahol megadtak forrast peldaul az elsok lettunk vagy a megint elsok lettunk , ott megnezve a forrast elegge az latszik hogy a "tamogatok" tobbsege sajat csapattagjaik kozul kerult ki...

csúsztatás. voltak akik önszántukból mentek, egy-kettőt meg kib*sztak (a független adminok szerint is joggal).
van-e még kérdés a témakörben...?

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

Mindketten tagjai a bpOS csoportnak.
Nem kell őket megkérdeznem.
Moderátoroknak pedig olyanokat választottak, akik az egész balhét keltették.
Utánna pedig vagy kitették azokat, akiknek más volt a véleményük, vagy a poszt törlésekkel elérték hogy maguktól lépjenek le.
Asszem ez pont elég.

az lme csoport két adminja a büdös életben nem kereste a blackPanther társaságát - amíg oda nem vetődtünk... ezen két személynek a pantheres csoportokba való felvétele (már ha tényleg csopitagok) címkézve van dátummal és a szereplővel, aki őket csopitaggá tette (nem megyek utána, hogy csopitagok-e, s ha igen, ki által).
anno moderátort kerestek, mire benyökögtem egy nevet (akit korábban röptettek az lme csoportból). erre fel választották a delikvenst és engem, majd még másik 3-4 személyt moderátornak. közülök 1 lelépett, 1 kihagyta, 1-et kivágtak(?).
miután egyetlen, tagröptető eset sem nekem köszönhető (sőt emlékeim alapján legalább kettő esetében túlzásnak tartottam a röptetést), egy klasszikust idézve ordas baromság rajtam számonkérni ilyesmit.

a tudatlanságod mellett az elkötelezett utálatod a probléma testvérem...

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

A blog posztot olvastam és már ott a fejemet fogtam vector hozzáállása miatt és most belenéztem az "ÁFSZ"-be. Ez kész vicc!

Anno gondolkodtam, hogy ki kellene próbálni a rendszert, mert csak magyar meg még akkor jónak is tűnt, viszont egy életre sikerült elásnia magát a szememben.

Teljes vezetőség és stílus váltás után talán érne valamit a projekt.

https://hup.hu/szavazasok/20171011/mi_a_velemenyed_a_blackpanther_hu_as…

"Úgy emlékszem, hogy mind a weboldal, tartalom az enyém, ebből adódik, hogy a szabályokat is én hozom, és hidd el én el tudom dönteni, hogy nekem vagy a projektnek ki/kik vagy mi kell, mire van szüksége, mi viszi előre vagy mi adja a lendületet."

Ez alapján oda azt ír, amit akar, hiszen az övé minden. A csapattagokat is ő írja, legyen akár valós, akár fiktív.

--

nTOMasz
"The hardest thing in this world is to live in it!"

"Azt a felhasználót aki virtuális gépben futtatja a blackPanther OS-t, nem minősítjük valódi blackPanther OS felhasználónak! A díjfizetési kötelezettség mindaddig fenn áll amíg a blackPanther OS nem kerül telepítésre a fizikai gépre."

:DDDDDDDDDDDDDD

Nem vagyok Microsoft bérenc, de ha blackpanther, akkor kérk popcornt.

A kérdés burkoltan inkább arra vonatkozott, hogy ha neked a Linux úgy általában se jön be (tehát nem csak a BlackPanther), akkor miért szólsz hozzá egyáltalán egy ilyen témához.

Tényleg kell valami ilyesfajta stimuláció ahhoz, hogy kényelmesen tudd eszegetni a popcornodat?

Te Ádám, lehet, hogy te nem is a popcornt szereted?!
---
Science for fun...

Használunk linuxot eleget, csak nem desktopon. Minden gnome release-nél felrakom egy vm-be és megállapítom hogy még mindig nem elég jó.

Anyukám linuxról Androidra állt át, a speckó fullscreen ipari appjaink mögött meg kb mindegy mi fut.

Nekem meg, mégha jó is lenne a desktop élmény, a sketch-omnigraffle-origami triumvirátus akkor se futna rajt. Márpedig sketch nélkül a cégem jelenleg megfagyna.

A háttérsztori ismerete nélkül nekem az első dolog, ami eszembe jutott az ÁSZF-ről, hogy a leírtak valami vélt vagy valós sérelemre, sértődöttségre utalnak és kb. úgy hatnak, mintha egy szekta belépési nyilatkozatát olvasnám. Szerintem konkrétan ijesztő, ha valaki tényleg komolyan gondolja, hogy így kell egy korrekt ÁSZF-nek kinéznie.

Nem vagyok képben a blackPanther OS kapcsán (se a fejlesztők, se a userbázis terén), de az ÁSZF elolvasása és a site böngészgetése után egyáltalán nem éreztem, hogy szívesen csatlakoznék a projekthez akár contributorként, akár csak sima userként - mondom ezt úgy, hogy korábban több open source projektbe is "bedolgoztam" fordítóként, package maintainerként, illetve pár alkalommal kisebb bugfixeket is küldtem be néhány ismert disztróhoz.

Nagyon károsnak tartom ezt a hozzáállást, mert totálisan szembemegy az open source filozófia évtizedek óta bizonyítottan jól működő metódusaival és értékrendszerével.

Egyéb: fogalmam sincs, mi van egy általam még soha fel nem keresett weboldal ÁFSZ-ében.

A legviccesebb, hogy az ászf percről percre változik az oldalon. Pár perce, mintha még benne lett volna, hogy ha Winről jövök akkor 3.000.000Ft/év, ha más Linux akkor 2.000.000Ft/év, ha MacOS akkor 10.000Ft/év (nem elírás), vagy hasonlók, most már nincs ilyen benne.

Az egész teljesen nevetséges, ha pénzt akar belőle látni és nem akarja a csak odatévedt usereket segíteni, akkor kössön támogatási szerződést az állítólagos felhasználóival, és adjon rendes supportot a rendszeréhez.
Bár, ha az a támogatási szerződés is ilyen szintű lenne (mint az ászf), akkor egész vicces pillanatokat okozna a felhasználóinak :)

Volt pár értelmes gondolat, respect nekik, egyet emelnék ki: "az előzmények nélkül..."

(Na most ebben a válaszban a konklúzió trey-nek szól, javaslom gondolkodni rajt, de majd írok e-mailt is, ha már az irodában leszek, és végig tudom nézni az elmúlt napok "termését".)

Régi "barátom" Hiéna: a feltett szavazás ebben a formában megválaszolhatatlan mások által, ugyanis az egyedüli választ én tudom, de segítek, pedig a célod most is a ferdítés és a lázítás!

Nagy ész nem kellett hozzá, hogy megértsék -akik akarták - az ÁSZF lényegét, ami valóban ok-okozat eredménye. De csak egy lehetséges felhasználó vagy, nem az anyám, hogy magyarázatot adjak, pláne így 50 magasságában már neki sem kell. És még mindig arról a projektről beszélünk, ami az enyém,amit én finanszírozok én tartok fenn, amibe nem tettetek semmit, sőt..

+1 vagy +1000 Windows felhasználóval sem lesz a 'projekt' előbbre, mint ahogy egyik Windows user sem lett azért szakértő mert ide regisztrált a Hungárián UNIX portálra, de nem csak szarkétő nem, de még csak Linux felhasználó sem, ahogy látjuk.

Úgy emlékszem, hogy mind a weboldal, tartalom az enyém, ebből adódik, hogy a szabályokat is én hozom, és hidd el én el tudom dönteni, hogy nekem vagy a projektnek ki/kik vagy mi kell, mire van szüksége, mi viszi előre vagy mi adja a lendületet.

És milyen furcsa?! Ez működik. A teóriátok, korlátolt vagy perverz álmaitok arról, hogy hogyan működik egy ilyen, már csak azért is fikció marad, mert bebizonyítottátok az elmúlt 10+ évben, hogy:
- képtelenek vagyotok létrehozni fenntartani magatok (duma van róla)
- ha mégis megtörtént, mára már semmivé lett, mert kitartás és elhivatottság nulla, tőke és főleg energiátok nincs mert rabszolgák vagytok valamiben amiből nem szabadultok soha....(munkahely)
- ha vállalkozó vagy, akkor szégyeld a pofádat, hogy pénzt mersz kérni a szolgáltatásaidért, a munkádért az eltöltött idődért..(vagy hirderésért, vagy egyáltalán bármiért) , hát mit képzelsz, hogy felveszed a fizetésed az egész havi munkádért?!
- aki kivétel volt, az most röhög rajtatok és azt mondja szegények, mint az ovisok, talán egyszer felnőnek... (én kétlem, ez már szerintem kóros)
- megnéztük a duplájára nőtt forlagmat, 90%-ban Win, annak a 90%-a Win10, és mindegyik innen jött a HUP-ról! Na már most ez is épp elég ahhoz, hogy ezzel a gondolkodás móddal, semmilyen Windows felhasználót ne lássunk köreinkben, mert aki úgy gondolja, hogy megmondhatja másnak, hogy mit tehet, annak nem regisztráció kell, hanem elmeorvos.

Olyan hűdeszuper okos vagy, de azt még soha senki nem tudta megválaszolni nekem az elmúlt 1,5 évtizedben, hogy:
- miért kellene a blackPanther OS projektbe egyetlen felhasználó is?
- miért akarnám, hogy bármilyen Win/Mac/BSD/egyéb disztri felhasználója blackPanther OS-t használjon?
- ha nem jó úgy ahogy én csinálom, hogy lehet, hogy még mindig létezik?!
- ki vagy "te", hogy nekem azzal kéne foglalkoznom, hogy neked mi a jó vagy a rossz? Egyáltalán mi közöm hozzá?
- állítólag a blackpanther egy szar, ezt állítjátok:
a.) minek foglalkoztok vele?
b.) ha szar úgy is megszűnik majd
c.) minek akartok regisztrálni a honlapján?

Az UHU-t mindgyikőtök használta, és ebbe bele is rokkantak! Az Ubuntu-t milliók használják, ki is nyirtátok az Unity-t. És még sorolhatnám a végtelenségig az elmúlt 1,5 évtizedben eltűnt kiváló projekteket, amelyeket tőke hiányában bedaráltatok. Ebből következik, hogy a károskat Ti vagytok ezzel a gondolkodás móddal egy olyan világban ahol a létezés alapja a tőke, és azzal amit csináltatok az elmúlt években. A legofontosabb, hogy nem csak ti vagytok károsak, jelenleg a HUP is számomra káros, mert elferdített és kiforgatott fikciókra egy torz képet alapoz, azt gondolja trey , hogy majd ez lök a forgalmon,ami így is van, de ez sokkal többe fog kerülni. És hiteltelené is vált az oldal 900+ Windows látogatóval innen az UNIX portálról.

a jövőben nem kívánom kommentálni a számomra érdektelen kérdéseket és válaszokat sem.

Szerinted mit használok? Wi... neeem! Na, na, na? Hát blackPanther OS v17 betat-t * blackpanther.hu

Még emlékszem amikor megváltoztak a HUP regisztrációs feltételei! Ez miért is törltént? Csak az eredmény kérdéses számomra, még, ha a projekted még mindig virágzik is. Érdekes, hogy én nem válogathatom meg a "barátaimat"? Hát de.

Szerinted mit használok? Wi... neeem! Na, na, na? Hát blackPanther OS v17 betat-t * blackpanther.hu

"Még emlékszem amikor megváltoztak a HUP regisztrációs feltételei!"

Én is! Tovább?

"Ez miért is törltént?"

Főként, hogy spambotok ne tudjanak egyszerűen regisztrálni. A célját elérte, nem nagyon látsz spamkommenteket a HUP-on.

"Csak az eredmény kérdéses számomra, még, ha a projekted még mindig virágzik is."

Ühüm.

"Érdekes, hogy én nem válogathatom meg a "barátaimat"? Hát de."

Nem nagyon emlékszem arra, hogy én valaha állítottam volna ennek az ellenkezőjét. Tudnád linkelni?

--
trey @ gépház

Nem te vagy az egyetlen, aki nem ertett a kapitalizmushoz, mikor projektet kezdett. Aztan kesobb rajottel, hogy minden penzbe kerul, igy az idod is, van ilyen. Csak aztan ha nekiallsz kapalozni, az neha nevetsegesse tud valni. Szo szerint felnevettem az ASZF nemely pontjan. Amugy reklamnak is jo, hogy idekerult ez a szavazas, a United Airlines-nak is egy eletre megjegyeztem pl. a nevet.

En pl. mar inkabb azert adom el nemelyik volt megrendelonek a forraskodot, meg azert kap meg tolem minden jelszot, mert egyszerubb ebbol penzt csinalni, mint elmagyarazni neki, hogy milyen soknapos feladatot akar "mennyit engedsz a felebol" hozzaallassal megcsinaltatni, igy legalabb lekopik a leghalatlanabb fajtajaval egyutt, es majd megmutatja neki mas, hogy "nem 2 perces taskot kert". Meg szerencse, hogy a tobbit elore fizette es teljesitettem is. Megyek a kovetkezore/vissza azokhoz, akik tudjak mennyit er az idom es kell epp megint nekik valami.

(Amugy nekunk Mac-eseknek hogyhogy ennyivel kisebb bunti jar?)

"igy legalabb lekopik a leghalatlanabb fajtajaval egyutt"

Kissé bizonytalan vagyok a bekezdésed kapcsán, de a tartalom és a mondanivaló meg arra hajaz, hogy mi értjük egymást... most akkor, hogy is van ez? De az ilyen reality-things gondolatokkal vigyázz, mert meglincselnek.

Először is aki nem gyűlöletből, balhéből, irigységből ment a honlapra az pontosan tudta, hogy a "bünti" célja nem az, hogy fizessen bárki is, hanem az , hogy ne regisztráljon és pont te írtad le, hogy miért ne. Van nekem jobb dolgom is, mint másokkal foglalkozni naphosszat, mert lusta olvasni, tájékozódni, mert képtelen elvonatkoztatni magát a berögződésektől. Egyébként a Mac uncsitesó, neki jár kedvezmény :)

Szerinted mit használok? Wi... neeem! Na, na, na? Hát blackPanther OS v17 betat-t * blackpanther.hu

"De az ilyen reality-things gondolatokkal vigyázz, mert meglincselnek."

Lincseljenek, attol nekem nem lesz kevesebb penzem, nekik se tobb. Nem ideologiakbol, hanem a kereslet-kinalat nyujtotta lehetosegek kiaknazasabol elek.

A BlackPanther eseten azert nevethetnek picit jobban, mert ott ismereteik szerint a kereslet vs kinalat kicsit maskepp all, mint az en megrendeloim eseteben. Az a kep el bennuk, hogy "ez ingyen se kell a legtobbeknek". Ettol meg a reklamerteke ennek az ASZF-nek ezzel a szavazassal itt nagyobb, mint barmi masnak, amit eddig csinaltal a termekkel kapcsolatban. Igazsagtalan ez a kapitalizmus, evekig hiaba dolgoztal ingyen kemenyen, sokszor meg pontosan is. Most meg egy ilyen ASZF-re csomoan legalabb egy virt gepre feldobjak.

Az UHU köszöni jól van. Lassú a fejlesztés, de attól még él. 2014-ben volt az utolsó verzió megjelenés, de még így is többen keresik fel, mint a bP OS-t DistroWatch-on.

A Unity-t nem a milliós felhasználóbázis nyírta ki, hanem a Canonical. Inkább fókuszálnak az érdemi fejlesztésekre és ezért állnak vissza a Gnome-ra. A Unity pedig köszöni jól van az UBports szárnyai alatt.

Az a 900+-os Windows látogatás azért lett mert az előző thread-ben már úgy álltál hozzá mindenhez, hogy ez egy szar közösség. De ha így állsz hozzá, akkor ne várj mást. Van aki nem hitte el a regisztrációs dolgot és kipróbálta.

Az "ÁSZF" legyen olyan amilyen, de akkor legyen szó arról, hogy miért ilyen (sz*r), mert így csak egyből az jön le, hogy hát ez nem egy olyan ÁSZF, ami megállná a helyét a világban, mert olyan dolgok vannak benne, amiket kb minden oldalon szép nagy betűkkel kellene kiírni és nem egy olyan helyre, amit a netezők 90%-a el sem olvas és rá sem kattint.

Szeretném felajánlani az (second-hand) UHU-nak a blackPanther OS teljes látogatottságát a DW-n, innentől kezdve örökre! Bár amit írtál egy paradoxon, de talán ebből remélhetőleg majd új verziót is ki tudnak adni, meg tudják fizetni a számlákat, netalántán be is tudnak ruházni új eszközökre és még egy-két tengerparti nyaralásra is futja majd.

Persze csak, ha ez segít nekik, vagy, ha ettől jobban érzik magukat, mert nekünk ugyan mindegy!

Basszus! Nekünk vannak új eszközeink, új verzióink, meg nyaralni is voltunk, ez nagyon nagy paradoxon tényleg! Hogy lehet, ez?! Hiszen akkor az UHU-nak sokkal jobban kellene mennie mert a DW-on látogatják, sőt jól vannak, sőt, ÁSZF-jük sincs. Logikus, nem? De.

Szerinted mit használok? Wi... neeem! Na, na, na? Hát blackPanther OS v17 betat-t * blackpanther.hu

Ha annyira nem akarod, hogy legyenek felhasználók, jó úton jársz, de azt nem értem, miért van akkor honlap, fórum, és miért véded a dolgot pl. itt.

Én sosem akartam ennek a vitának egyik oldalára se állni, és elég furcsa innen nézve, hogy kétfelé osztod a világot, BP és mindenki más egy kalap alatt, pedig a világ ettől sokkal bonyolultabb.

Avval nincs baj, hogy ha pl. szeretnél pénzt látni a projektből. Ennek van sok jó módja ami után az embert nem szokták bántani. De amit az ÁSZF-be írtál, az egyrészt valami súlyos lelki betegségről tanúskodik, és szerintem még BTK-s kategóriás dolgok is vannak ott. Több-kevesebb sikerrel erre próbálnak itt egyesek utalni. De persze ezen fórumtársak stílusával sem értek egyet sokszor.

Emlékeztetsz valakire akinek a felhasználóneve "h"-val kezdődött és "ajbazer"-el végződött. Egyett tudok érteni dolgokkal amit mondasz (azért nem túl sok mindennel) de a stílúsoddal mindekit magadra uszítasz. Szinte látom ahogy kivörösödő fejjel és kidagadó erekkel kalapálod be az órdító hozzászólasokat.
--
:wq

Nem értem ezt a h..ajbazer(?) dolgot, már évek óta nem követem nyomon a hup-ot, viszont a te az elképzelésed rólam vicces... Általában az ember magából indul ki a neten, ugye tudod :) Én szeretek tényszerű maradni, a többi maszlag minek?? Barátokat se akarok, vannak elegen. És, hát Nostredamus jóslatait olvastuk itt évekig, csak még egyik se jött be, pedig "ezrével" voltak! Tehát ennyire lehet komolyan venni a bagázst, inkább vicces - talán szánalmas-, hogy a sok jóindulat hogy tör a felszínre a kommentek egy részéből, mennyi energia, újra meg újra, de beleszólásuk még mindig semmibe nincs.

És én nem úszítok, csak reagálok az elferdített tényekre. Azt aláírom, hogy nem biztos, hogy egyet értesz, de nem is kell én ezt elfogadom, hiszen az a te élted a te döntéseid, ez pedig az enyém. Én nem is akarom megmondani senkinek, hogy mit tegyen, mit tehet, de nekem se akarja más. Egyszerű a képlet, nem? De:)

Most sajnos mennem kell, mert lassan jönnek a gyerekek a suliból és szeretném látni ahogy mosolyognak és hallani ahogy mesélnek, hogy mi történt ma ;-)

Szerinted mit használok? Wi... neeem! Na, na, na? Hát blackPanther OS v17 betat-t * blackpanther.hu

viszont a te az elképzelésed rólam vicces... Általában az ember magából indul ki a neten, ugye tudod
Az ember csak abból tud következtetni amit lát és nekem a sok CAPSLOCK ÍRÁSBÓL mindig az jön le, hogy az illető dühös.

És én nem úszítok, csak reagálok az elferdített tényekre.
Nem is úgy értettem, hogy ez a szándék de ez az eredmény. Én nyugodt ember vagyok de még nekem is megjött a harci kedvem amikor mindekit leszánalmasoztál (nem emlékszem a pontos jelzőre de a jelentése kb ez volt) aki nem PantherOS-t használ. És hát én is nyomi Fedorát tolok ingyen és habár ez nem volt említve de gondolom szerinted egykutya.
--
:wq

A capslock azért volt, mert akkor már sokadik alkalommal írtam le, hogy a weboldal, nem egy kozosségi oldal, az más címen van. Csak nem értették meg még mindig, a hup időrendjében meg nem értelmezhető. Ez egyes válaszok értelmezésében is problémát okoz, így nem is akarok belemenni, mert mindig meg kéne magyarázni, hogy mi volt előbb, meg az előtt, meg az előtt.

Engem nem érdekel most sem, hogy ki mit használ, semmi közöm hozzá, sőt, ha valaki blackPanherOS-t használ, ahhoz sincs semmi közöm, az Ő döntése és nem az enyém. Soha senkit nem kértem és ezután sem fogom, hogy így tegyen, mert mitől lenne jó nekem az, ha 1.000.000 blackpanther os felhasználó követelné, hogy "holnap" mit csináljak ?

Van egy olyan zárt és minősített felhasználói kör, és egy mégválogatottabb ügyfélkör akik megfelelnek az elvárásainknak. Ide bekerülni "regisztrációval" nem lehet, és ellentétben mindenki mással, nem vágyunk sem tömegre, sem kitüntetésre, ahogy egyesek predektív módon próbálják ezt inerpretálni mások felé. Viszont az átlagnál és a jelenleginél többet "adni" csak annak akarunk, aki ide tartozik.

Szerinted mit használok? Wi... neeem! Na, na, na? Hát blackPanther OS v17 betat-t * blackpanther.hu

"Soha senkit nem kértem és ezután sem fogom, hogy így tegyen"

http://www.kormany.hu/download/d/1b/f0000/Black%20Panther.pdf

Aszongya idézem:

"Lassan 15 éve, hogy mi megalkottunk egy magyar operációs rendszert, Ön mégis egy külföldit használ ?!'

Bár gondolom az állambácsi lenne a "mégválogatottabb ügyfélkör" :D Végülis énis úgy szeretek válogatni, h azért már csak fizessenek érte

Hmmm.
Ha ez igy van, akkor minek a sok hirdetés a fb csoportokban, minek a sok nagymagyarozás, minek a támogatói oldal?

Biztos nem is tudsz róluk...

Ahogyan arrol sem, hogy azt terjesztik a "közösség tagjai", hogy azert is nagyon jó bpOS-t használni, mert csak kérniük kell, hogy milyen programok legyenek az os-ben.
Ha annyira nem kellenek a felhasználók, akkor erre mi szükség van?

Erre állítod, hogy én hazudok?! Ez szerint én vagyok a FŐ követője az itteni eseménykenek?

Hát elkeserítelek. Én ide IS csak akkor jövök, ha már mások szólnak, hogy: Menj már, írj valamit, hadd csámcsogjanak..

https://i.imgur.com/JNb6QXe.png

Te vagy az aki itt éli az életét, jó lehet :D))

https://i.imgur.com/U94Qrzm.png

Szerinted mit használok? Wi... neeem! Na, na, na? Hát blackPanther OS v17 betat-t * blackpanther.hu

Erre állítod, hogy én hazudok?!

allitas: "már évek óta nem követem nyomon a hup-ot"
valosag: a 'kovetes' feature szerint ez nem igy van
konkluzio: hazudtal

Meg kerdes?

Én ide IS csak akkor jövök, ha már mások szólnak, hogy: Menj már, írj valamit, hadd csámcsogjanak..

jajaja, nyilvan, csakis, pont, ahogy azt te elkepzeled... ROTFL, OMFI...

--
t-systems-es it architect allast keres. Jelige: csak webshopot ne kelljen...

szeretném látni ahogy mosolyognak és hallani ahogy mesélnek, hogy mi történt ma ;-)

ez latod, rad is fer, mert az utobbi napokban elkovetett posztjaid alapjan egy frusztralt balfasz vagy, aki gorcsosen vagyik az itteni elismeresre. Bar, ha az apjuk tenyleg ilyen, akkor azok a gyerekek aligha mosolyognak...

--
t-systems-es it architect allast keres. Jelige: csak webshopot ne kelljen...

- miért akarnám, hogy bármilyen Win/Mac/BSD/egyéb disztri felhasználója blackPanther OS-t használjon?

csak akkor használhatom az operációs rendszered, hogyha mellette nem használok mást? mondjak fel a munkahelyemen is ha esetleg ott Windows az elsődleges oprendszer hogy otthon használhassam ezt a szart? vagy különben fizessek évente 5 millió forintot neked a szarodért? :)

"a jövőben nem kívánom kommentálni a számomra érdektelen kérdéseket és válaszokat sem."

Miert, eddig megtetted? Ha mar egyszer reagalsz ra, akkor az szamodra sehogy sem minosulhet erdektelennek, nem? :D

----------------------
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"
--> YouTube csatornám

"Olyan hűdeszuper okos vagy, de azt még soha senki nem tudta megválaszolni nekem az elmúlt 1,5 évtizedben, hogy:
- miért kellene a blackPanther OS projektbe egyetlen felhasználó is?"

Miért teszel akkor úgy, mintha kellene?

- miért akarnám, hogy bármilyen Win/Mac/BSD/egyéb disztri felhasználója blackPanther OS-t használjon?

Miért teszel akkor úgy, mintha terjeszteni akarnád?

- ha nem jó úgy ahogy én csinálom, hogy lehet, hogy még mindig létezik?!

Végül is a tehénszart is szeretik a legyek.

Stb.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Kedves Vector barátom!

A szavazás, nem neked szólt. Bármennyire is szeretnéd, hogy rólad szóljon a dolog, nem is rólad szól.
A szavazás célja részint az volt, hogy adott egy jelenség, mely befolyásolhatja a magyar open-source projektek és Linux disztribúciók megítélését, és kíváncsi voltam rá, hogy ezen jelenséget miképp ítélik meg egy tematikus portált látogatói.
Másrészről, akartam dobni egy zsíros koncot amin elrágódhat a nagyérdemű, kellő mértékű szórakozást biztosítva.

"- képtelenek vagyotok létrehozni fenntartani magatok (duma van róla)"
Nem úgy tűnik, hogy létfenntartási problémáim lennének. Nem úgy tűnik, hogy a HUP-nak létfenntartási problémái lennének.

"- ha mégis megtörtént, mára már semmivé lett, mert kitartás és elhivatottság nulla, tőke és főleg energiátok nincs mert rabszolgák vagytok valamiben amiből nem szabadultok soha....(munkahely)"
És, miért is megvetendő ha van valakinek van munkahelye, ahelyett, hogy segélyből élne? Munka mellett miért ne lehetnének az embernek saját projectjei? Ne adj isten olyanok, amik még pénzt is hoznak?

"- ha vállalkozó vagy, akkor szégyeld a pofádat, hogy pénzt mersz kérni a szolgáltatásaidért, a munkádért az eltöltött idődért..(vagy hirderésért, vagy egyáltalán bármiért) , hát mit képzelsz, hogy felveszed a fizetésed az egész havi munkádért?!
"
A vállalkozó és és pénzért rinyáló koldus között van különbség. Az utóbbi is vállalkozó, de erősen kétséges morális és egyéb téren. A másik aprócska dolog, hogy én egy vállalkozót megbízok, hogy adott dolgot csináljon, és ha elvégezte, akkor kiegyenlítem a számlát. Nem pedig fordítva.

"- aki kivétel volt, az most röhög rajtatok és azt mondja szegények, mint az ovisok, talán egyszer felnőnek... (én kétlem, ez már szerintem kóros)"
Ez igaz, és vajon tudod, mennyi pénzt lehet keresni az infantilis felnőtteken?

"- megnéztük a duplájára nőtt forlagmat, 90%-ban Win, annak a 90%-a Win10, és mindegyik innen jött a HUP-ról! Na már most ez is épp elég ahhoz, hogy ezzel a gondolkodás móddal, semmilyen Windows felhasználót ne lássunk köreinkben, mert aki úgy gondolja, hogy megmondhatja másnak, hogy mit tehet, annak nem regisztráció kell, hanem elmeorvos. "
És ebből mekkora bevételetek lett? Nulla? Az megvan, hogy minden egyes látogató aki nem hoz pénzt az oldalra, csak veszteséget okoz? Segítsek, hogyan tudnátok monetizálni az oldalt?

Majd minden fórumon azt hangoztatod, hogy mekkora, kurva nehéz munka a bp-t csinálni, és milyen hálátlanok a felhasználók, és milyen szemét a kormány, hogy nem tol pénzt belétek.
Itt erős zavart érzek az erőben. Ha van egy hobbiprojectem, amiből nem akarok pénzt keresni, akkor nem is publikálom. Nem csinálok neki honlapot, nem csinálok bele fórumot, nem ölök bele n+1 órát az üzemeltetésébe. Ha van egy hobbiprojectem, amit meg akarok osztani a nagyérdeművel, de nem akarok pénzt csinálni belőle, akkor csinálok neki oldalt és megosztom, hadd legyen mindenki boldog. Töltsék, vegyék, vigyék.
Ha van egy hobbiprojectem amiből pénzt akarok csinálni, akkor csinálok hozzá oldalt, fórumot, kutyafülét, és szépen beterelem és megfejem a felhasználókat.
A te, az ÁSZF-ben felvázolt üzleti modellben, úgy akarsz bírkát nyírni, hogy közben bottal csapkodod a hátukat, miközben sírsz, hogy nem jön be a pénz, és még hálátlanok is a birkák, mert bégetnek.
Én nem vagyok egy üzletileg túl okos ember, de ez annyira szokatlan üzleti modell, hogy nekem is szemet szúr.

Ha már feltetted a kérdést:
Azért kellenek a felhasználók, hogy pénzt csinálj belőlük.
Azért kellenek, a Win-es, Mac-es, lófaszkarikás felhasználók, mert nem tudhatod, hogy a több 10k-ból, mikor esik be egy olyan aki pénzt is hoz. Mert előfordulhat, hogy neki nem asztali gépre kell disztribúció, hanem mondjuk POS terminálhoz.
Mindenki foglalkozik olyan dologgal, ami neki fontos, másnak meg nem.
Nem kell foglalkoznod azzal, hogy nekem mi a jó. A terméked sem ingyenes, sem fizetős formában nem felel meg nekem. Kipróbáltam, nem jött be, továbbléptem. De ne is hangoztasd azt, hogy mennyire gecik vagyunk, hogy ennek ellenére sem fizetünk neked.

Végül, de nem utolsó sorban:
Ahhoz, eladható terméked legyen, ahhoz valami többletet kell letenni az asztalra. Valamit, amitől kiemelkedik a piacon lévő összes többi termék közül. Valamit, amitől az emberek akarják a termékedet használni.
Kicsit úgy érzem, hogy sértődött vagy, amiért nem ismerjük el a zsenidet azzal, hogy milliókat költünk a termékedre.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Koszi. Egy honapja kerestem el mindenfele nickjen keresni a joembert, de csak forumbol kilepve/kirugva, weboldalakat/wikiket bezarva/megszuntetve talaltam barmi rola :( Jo, a MEK-ben fent vannak a "muvei", de szivesen olvastam volna tole valami uj agymenest.

Szoval koszi, itt megtalalhato.

UPU...faszombaszmekk...

--
http://www.micros~1
Rekurzió: lásd rekurzió.

+1

"A te, az ÁSZF-ben felvázolt üzleti modellben, úgy akarsz bírkát nyírni, hogy közben bottal csapkodod a hátukat, miközben sírsz, hogy nem jön be a pénz, és még hálátlanok is a birkák, mert bégetnek."

Gyonyoru, plasztikus kep, megjegyzem magamnak.

--
http://www.micros~1
Rekurzió: lásd rekurzió.

>> A vállalkozó és és pénzért rinyáló koldus között van különbség. Az utóbbi is vállalkozó, de erősen kétséges morális és egyéb téren.
>> A te, az ÁSZF-ben felvázolt üzleti modellben, úgy akarsz bírkát nyírni, hogy közben bottal csapkodod a hátukat, miközben sírsz, hogy nem jön be a pénz, és még hálátlanok is a birkák, mert bégetnek.

Made my day :D

Köszönöm a kimerítő választ, az út mutatást arról, hogy elmagyaráztad Te nekem, hogy nekem majd mitől és hogy lesz jó.

Egyúttal arra is rávilágítottál, hogy az elmúlt 15 évben mindent rosszul csináltam mert, hogy egyáltalán nem úgy, ahogy te levázoltad. Bár ellentétben azokkal akik a te sémád szerint éltek és mára nyomuk sincs, el kell, hogy keserítselek nekem kimondottan jó volt így, és csak így érte meg. Milyen furcsa, hogy én még mindig jobban meg tudom itélni, hogy nekem mi és, hogy jó, mint ahogy te valaha is fogod.

Régen is volt olyan ember akik meg tudta mondani, hogy mi lesz majd a jó nekem, ő volt az apám. Milyen fura, ő is tévedett, mára tudom, hogy elég sokszor, de mégis csak az apám volt. ő legalább jót akart.

Te még csak az apám se vagy, a jó szándék legkisebb szikrája is hiányzik minden mondatodból, mégis jobban tudsz mindent látszólag, ami nekem jó lesz.

Már bocs, hogy megkérdezem, de te ki vagy?!

Azért a sok sok zagyvaságban amit összehordtál mert, hogy a valósághoz köze sincs - és a jövőben sem te leszel az aki majd megmondja, hogy nekem mire van szükségm -, találtam egy értékes szót a körmondataid között, mégpedig, hogy: "továbbléptem".

Annyi ezzel a probléma, hogy te is hazudsz, hiszen te magad fogalmaztad a "szavazást", illetve ennek a válasznak az első bekezdéseiben megfogalmazott céljaid.

"De ne is hangoztasd azt, hogy mennyire gecik vagyunk, hogy ennek ellenére sem fizetünk neked."

Itt újra hazudsz, de már megszokhattuk, hogy a negatív hangulatkeltéseket úgy értitek el, hogy elferdítitek a valóságot, magyarul hazudtok azért , hogy elérjétek a célotokat.

Egy kicsit összefoglalom, hogy miért (a teljesség igénye nélkül):[/]

[b]- úgy interpretálod nagyszámú közösségnek a weblapom tartalmát,korlátozásait mintha ehhez nem lenne jogom - pedig van, az enyém.

(Valójában sem neked, sem másnak nincs joga vagy köze hozzá, hogy beleszóljon. Téged idézve: lépj tovább, mert nem neked szól a projekt és pont)

- úgy állítasz be, mintha nekem kötelességem volna, bárkivel foglalkozni, mintha nem válogathatnám meg az ügyfél- és közvetlen felhasználói körömet.

(Ez egy fontos momentum amir, hiszen valójában bárki lehet felhasználó, erre nincs semmilyen korlátozás! bárki kérhet segítséget is másoktól)

- negatív kitikának akarod beállítani, de helyette a lejáratás a célod, úgy, hogy a valóságot elferdíted, egyes részeket elhallgatod

( Például elhalgatott tény, hogy:
1.) Bárki letöltheti a rendszert, bárki használhatja és bárki kérhet segítséget bármilyen regisztráció nélkül!
2.) Azt is elhallgatod, hogy bárki jelentkezhet a felhasználói csoportba aki akar, ahol akár segítséget is kaphat
3.) Csúsztattok alapjában véve mindennel, ugyanis a rendszer alapvető megismeréséhez, általános használatához, minden tartalom elérhető korlátozások nélkül
4.) Csúsztattok abban is, hogy valójában felhasználóknak nem joga bármit megkapni, elvenni, használni, hanem csak egy lehetőségük.
5.) stb. )

- a reakciókból és a válaszokból kiderül, hogy sokan azt sem tudják pontosan miről van szó, és nem tudják, hogy valójában a célod az, hogy ezt a demagógiát fenntartsd, a fent megfogalmazott céljaid miatt

( Mint ahogy nem tudhatod te sem az előzményket, és az ok, okozati összefüggéseket sem, de a valóság az, hogy nem is akarod hiszen úgy nem érnéd el a "szórakoztatásoddal" a célod. Én viszont nem tartozom beszámolnivalóval sem neked, sem másnak, és ez a jövőben is így lesz.)

- úgy állítjátok be, mintha az általam létrehozott oldal valami felhasználótoborzó, kamuközösségi oldal lenne,

( A valóság az, hogy oldalon több helyen is le van írva, hogy nem az, és ez a weblapon több helyen is le van írva, hogy ez a projekt nem foglalkozik közösség építéssel, mint ahogy én sem. A valóság az, hogy egyáltalán nem akarom, hogy a hozzád hasonlók a HUP-nál közelebb jöjjenek, mert, hogy pontosan erre nincs szükségem. )

- abban is tévedsz, hogy bármilyen formában szerenék a hozzátok hasonlóakkal azonosulni,pláne a magad fajtájához tartozni, hiszen akkor ide kéne "járnom" és a fél életemet eltölteni azzal, hogy megmondjam másoknak, hogy nekik mit és hogy kell tenniük, hogy majd jobb legyen az életük.

( Légy nagyon boldog, hogy révbe értél a HUP.hu-n, mindneki boldog ha ott lehet ahova tartozik, én viszont soha nem tartoznék ide, mert akkor Debian-ra kellene rejsz@lnom, meg az APT-hez hasonló beteg perverziókban kellene részt vennem. )

Ui: sajnálom, hogy a korábbi válaszomban nem tudtam a te szinteden elmagyarázni az az én szemszögemből nézve nekem mi felel meg, és kifejteni a teljes mondanivalómat, sajnálom, hogy ennyi ember között csak nagyon, nagyon kevés buki van jelen (vagy hallgatnak). Pedig több bukival akár értelmes céljai is lehetnének egy ekkora közösségnek (nem kell, csak lehetne), a mostanitól persze messzemenően eltérően.

Szerinted mit használok? Wi... neeem! Na, na, na? Hát blackPanther OS v17 betat-t * blackpanther.hu

Úgy érzem, le kellene szállnod az egobicikliről, mert olyan gyorsan tekered, hogy kezd beszűkülni a látásod. Nem akarok neked semmit, megmondani, nem akarok neked tanácsot adni, mindössze leírom a nagyérdeműnek, hogy az én meglátásomban, miért látom az adott dolgot hibásnak. Még a jószándékom jelét is adtam, hogy segítek az oldalatokból történő bevételek növelésére.

Hogy ki vagyok? Egy egoista, skizoid, szociopata bohóc, egy aprócska porond közepén, azzal a céllal, hogy szórakoztassam, megnevettessem vagy elgondolkoztassam a nézőközönséget, akár annak az árán is, hogy én állok az általam feldobott habos pite alá.

Továbbléptem, az operációs rendszereden. De nem jelenti, hogy továbbléptem volna azokon a dolgokon, amiket furcsának disszonánsnak, logikátlannak, rossznak, vagy épp betegesnek tartok.

Nem a jogodat vonom kétségbe, hisz mindenki ott és olyan formában csinál magából bolondot, ahol neki jól esik, hanem az általad alkalmazott módszereket és ideológiákat tartom furcsának, hibásnak.

Nem vagy köteles foglalkozni a usereiddel, de megint csak furcsa, hogy közben elvárásokat támasztasz/támasztottál velük szemben.

Nem célom a lejáratás, mert akkor a termékedet támadnám. Pusztán személyes véleményemet hangoztatom, az oldaladon megfogalmazottak kapcsán. Megoszthatod az ellenvéleményedet, kifejtheted az érveidet.

Valóban, minden sor igaz amit az elhallgatott tényekről írtál, de ezek egyike sem kapcsolódik az oldalra történő regisztrációhoz rittyentett szabályrendszeredhez. Ezt te kevered össze.

Ez egy internetes szavazás, nem pedig az azonnali választ követelő kérdés. Mindenkinek van lehetősége tájékozódnia, az internet és a keresők segítségében az érintett kérdésben, vagy a "Csak az eredmény érdekel" opcióra történő szavazással.

Ami még mindig sokakat zavar az az te, mint a disztribúció főatyaúristene által közvetített kép (milyen nehéz, mennyire nincs bevétel, mennyire nincsenek felhasználók) és a disztribúció honlapján szereplők közötti éles ellentmondás. Egy disztribúció weboldala általában pont a közösség összefogására, ismeretek megosztására, új felhasználók megszerzésére szolgál. Egy piacról élő operációs rendszer, megpróbál a felhasználók kegyében járni.

Szíved joga megválasztani, hogy kikkel akarsz azonosulni. Én speciel messze elkerülöm akikkel nem akarok azonosulni. Te nem ilyen típusnak tűnsz, mert visszajársz és kijavítasz minket. Az operációs rendszerre történő onanizálást nem tudom értelmezni, mert a HUP belépési nyilatkozatában nem szerepelt, és bár sokféle OS-el foglalkoztam, köztük olyannal is aminek a kabalafigurája igencsak segges és csöcsös, egyszer sem fogott el a vágy, hogy önkielégítést végezzek. De ezek szerint, ebben is eltérünk.

Szerinted, milyen céljainak kellene legyen egy ilyen közösségnek? Egyes kiválasztottak pénzzel való tömése? Kukaborogatás és gyújtogatás a MS székházánál? Kiválasztott személyek előtti leborulás és istenként való tisztelete? Esetleg, a visszatetsző, visszás dolgok elhallgatása, kifelé történő cukiskodás és jópofizás?
Szerintem, te inkább vallást keresel és nem technológiai közösséget. Ez esetben próbálkozz a Jehováknál, vagy a Hitgyülinél, azt hallottam, mindkét helyen van tagfelvétel.

De tudod mit, öntsünk tiszta vizet a pohárba, válaszold meg az alábbi kérdéseket ami már bizonyára sokakban megfordult az itteni emberek között:
- Milyen jogi személyiség áll a blackpantherOS mögött?

- Amennyiben szervezet vagy cég áll a blackpantherOS non-profit vagy for profit a státusza?

- Amennyiben non-profit szervezet, hol tekinthető meg annak a legutolsó beszámolója?

- Amennyiben for profit cég vagy szervezet áll a blackpantherOS mögött, mi annak a bejegyzett adószáma?

- Amennyiben nem cég vagy bejegyzett szervezet áll a blackpantherOS mögött, miképp kerülnek a disztribúcióért befolyt összegek , jogdíjak, támogatások elosztásra?

- Kapott-e valaha bármiféle közpénzes támogatást vagy forrást (segély, pályázat) a blackpantherOS?

- Mikor és milyen formában vett részt állami beszerzési vagy más pályázaton a blackpantherOS?

- Mekkora a blackpantherOS valós piaci részesedése az összes Linux disztribúció között?

- Mekkora a blackpantherOS valós felhasználói száma?

- Milyen módszerekkel és eljárásokkal követi a blackpantherOS a felhasználóit, milyen személyes adatokat gyűjt róluk?

- Milyen harmadik félnek ad át adatokat a blackpantherOS a felhasználóiról, azok számítógépeinek a kiépítéséről?

- Tartalmaz-e a blackpantherOS bármilyen, külső statisztikákat szolgáltató oldalakat befolyásoló scripteket vagy eljárásokat?

- Hány aktív fejlesztője van a blackpantherOS-nek? (Csakis azon fejlesztők, akik kizárólagosan vagy elsődlegesen a blackpantherOS-re fejlesztenek.)

- Milyen ellentételezést kapnak a blackpantherOS fejlesztői a munkájukért cserébe?

- Hány kizárólagosan a blackpantherOS-ben megtalálható fejlesztés fut a jelen pillanatban?

--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Amúgy bírom, hogy soha senkit nem akar BP- re állítani, rábeszéllni etc. , ehhez képest :

http://hu.blackpanther.hu/nyilt-level-magyar-kormany-felhivas-magyarok-…

Itt az egész magyar népet megszólítja nyílt levélben :)

A kedvenc részem a : "pánikkeltés helyett tájékoztassák a magyar lakosságot, a magyarokat, a vállakozásokat, intézményeket, hogy a magyar fejlesztésű blackPanther OS használatával, telepítésével..." :)

Ki akarna olyan OS-t futtatni állami vagy vállalati szférában ami VM-en se fut? :D
Szerintem most sok olyan szakmabeli embert is eltántorított a rendszertől, aki szívesen támogatta volna , akár még be is vezette volna.

T-s balhé után, azért kicsit ciki ott dolgozni. Utána itt hup-on többen is jelezték, hogy a jövőben inkább kerülik a T-t.

pánikkeltés helyett tájékoztassák a magyar lakosságot, a magyarokat, a vállakozásokat, intézményeket, hogy a magyar fejlesztésű blackPanther OS

mindenki nyugodjon le a picsaba, es telepitsen blekkpantert!

--
t-systems-es it architect allast keres. Jelige: csak webshopot ne kelljen...

vector már többször jelezte (amit itt én is), hogy a hup nem a megfelelő csatorna (hanem zsákutca) a blackPanther ilyen szintű dolgairól érdeklődni, ezekre választ várni. egy vödörnyi elérhetőség leledzik a websiteon, kérlek téged is, meg hiénát is, ott próbálkozzatok.

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

Miért büdös a nyilvánosság? Eleve miért nincsenek kiírva ezek az oldalra? Hmm?
Vectornak van HUP regisztrációja, projectvezetőként ő az illetékes. Ha nem jó ez a szál neki, akkor küldje be a megválaszolt kérdéseket trey-nek és Ő majd kiteszi a főoldalra. Még reklámnak is jó lenne.
Legalább a sok hupper megláthatja miképp kell egy open source disztribúciót vinni.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Ahh, a kretén projekt újra, kár rá a biteket vesztegetni.

Ki nem szar le egy N. linuksz disztrot akit a nepszerubbekhez kepest kb senki sem hasznal, senki nem fejleszt..?

----------------------
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"
--> YouTube csatornám

Az ÁSZF és a hozzászólások alapján számomra egyértelművé vált, hogy a BP egy új generációs, pre-alfa állapotú zsaroló vírus! Na mit nyertem? :)

ebcsontot..

a véleményünk más! szerintem a Windozba beleunt és épp a 238. disztrit próbáló felhasználókban fut egy zsarolóvírus, így szívesen forwardolom bárkinek, aki szeretné őket.

Szerinted mit használok? Wi... neeem! Na, na, na? Hát blackPanther OS v17 betat-t * blackpanther.hu

Én értem miről van szó alapvetően. Azt is miért lett valami ilyen megoldás a dologra. A megoldás egyébként rossz, rohadtul kontra produktív. Vektor stílusa időnként bicskanyitogató. A vektort támadók stílusa szintén az időnként. Az, hogy a tyúk vagy a tojás volt előbb, azt már fene se tudja. Tény, hogy ez a fajta kommunikáció nem tesz jót a disztrónak. Az is tény, hogy értem mi volt a célja ennek, Az biztos, hogy ezt én máshogy oldottam volna meg. Pl BP-ben van egy ikon és az elvisz oda, egyébként nem nyilvános ez az oldal és akkor nincs belőle probléma, kérdés megoldva csak BP alól érni el, nincs hiszti nem is tudják hogy létezik csak azok akik használják.

--
Rózsár Gábor (muszashi)

Gábor.. Próbáltunk ezer dolgot, hónapokon át! Egyedül az vált be, hogy 1000Ft-tól a végén elértünk egy olyan lélektani határt, hogy a végén már nem akartak mindenáron regisztrálni. Így lett egy natív felhasználói tábor, akik nem azért használják a blackPanther OS-t mert a 999 variáns közül épp ezzel bohóckodnak, hanem azért mert ez a rendszer fut a gépiken.

Te is tudod miről beszélek, hiszen a te ügyfeleid között is van/volt olyan aki blackPanter OS-t kért a gépére, és ha jól tudom nem dualboot a Ubuntu, v. ArchLinux v. Wndows 10 mellé.

Ez a "filter" bejött végül, de ez is csak úgy, hogy felszólításokat kellett küldeni, hogy fizetni kell, mert egyébként simán bejelölték azt is, hogy fizetni akkarnak. Ezért már hónapokkal korábban felmerült a hitelesítő-token gondolata, de idő hiányában mindig tolódott.

Ezzel nem is volt probléma, megírták, hogy már fizetni nem akarnak és nem kérik a fiókot, pont. Ebből volt úgy ~70! Na most volt pár cifrább is, méghozzá a sértett és "mit képzelünk mi" fajtából. Néha azt hittem, hogy én nézek rossz oldalt és nem én vagyok a tulajdonosa.

Épp egy ilyen "sértett" post jelent meg ezt a szavazást megelőzőleg az illető blogjában, ahol saját magát "tovajnak" minősítette az ember, holott csak egy értesítést kapott.

Az "evolúciós" kérdésedre én pontosan tudom a választ, és még rajtam kívül jó páran. A probléma alajai ott gyökereznek, hogy a felhasználók azzal, hogy letöltenek egy rendszert, azt hiszik jogot formálnak már mindenre, pl.: arra, hogy "nekem majd segítenem kell, vagy meg kell, hogy oldjam a problémáit". Ha azt mondom, hogy az ő problémája és oldja meg ő, akkor már jelzőkkel illetnek? Az én "problémáimat" miért nem oldja meg más? (irónia)

Érdekesen alakult az itteni kommunikáció, mert ezt követően vulnerability szkennerek/bruteforce próbálkozások érték egymást a szervereinken, majd ezek az emberek fogalmaznak meg bírálatot olyannal szemben, amiről semmit nem tudnak, vagy ítélkeznek olyaról amiről nem ismerik a tényeket, csak egy apró és elferdített részletét.

Mindezt úgy teszik, hogy senki nem kérdezte meg, hogy most mi van?

Szerinted mit használok? Wi... neeem! Na, na, na? Hát blackPanther OS v17 betat-t * blackpanther.hu

Na most akkor egy kicsit tenyszeruen par dolog:

1. Kerestem az oldalon az informaciot arrol, hogy a tamogatas ket szintu, azaz "nincs, old meg magad" valamint "fizetos es vallaljuk a segiteseget X osszegert". Majdnem vegigklikkoltam az egeszet (volt egy uncsi 1+ oras meetingem). Jobb helyeken ez a foldalon van a tamogatas menuben, vagy kiemelve, ha mar az adott "ceg" vegez ilyen szolgaltatast. Igy elkerulhetoek a "zsarolo levelek", miken nem veletlenul haborodnak fel az emberek.

2. Az a szinvonal ami belengi az oldalt minimum vicces. Ha ez egy termek, akkor nem irunk olyat meg a "blogom" szekcioban sem olyat, hogy "nem minositem az elmeallapotat" valakiknek. Es rengeteg ilyan talalhato az oldalon.

3. El kell donteni, hogy ez egy termek vagy egy hobbi. Ha hobbi, akkor siman lehetsz bunko akarkivel. Ha termek, akkor senkivel sem(!!!). Ez kommunikacios kerdes. Az ugyfelnek mindig(!!!) igaza van, legalabbis igy kell eljarni.

4. Iratkozz be par tanfolyamra. En a kovetkezoket javaslom (akar veletlen sorrendben is): Assertive communication, Effective feedback, Stress management, Customer Care, Introduction to Business Communication, Product management and life-cycle

5. Jok a haverok, de meg jobbak a szakemberek. En beszelnek valakivel aki ert is ahhoz, hogy kell egy hasznalhato weboldalat osszedobni. A tamogatasokbol futnia kellene ra. (no offense)

Es meg mindig lehet a termeket ugy pozinionalni, hogy Te viszed a "bunkozos reszt", hiszen a Te gyereked igy majd Te megveded es lepofozol mindenkit (ez lesz az unsupported), a masikat meg olyan emberek, akik ertenek a marketing es business reszehez (ez lesz a supported/paid support).

Lehet nem is artana a projektnek, igy Te is rage-elhetsz amennyit akarsz, Te fogod iranyitani a fejlesztest, lehetsz a fonok a technikai reszeken. Az viszont kiderult, hogy az uzleti resz vitelehez elkellne egy masik ember, aki nalad gyakorlottabb.

Persze a fentiak csak akkor erdemesek a figyelmedre, ha komoly terveid vannak a projekteddel. Ha nem, akkor lehet frocsogni es kopkodni erre a hozzaszolasra. :D

most egy kicsit ne nézzétek plz a site-ot, épp letölteni próbálom de elég lassú, gondolom a megnövekedett forgalom miatt :(

nekem az furcsa, hogy emberunk folyton fikazza az ittenieket (is), meg hogy mennyire leszarja az itt levok velemenyet, neki senkire nincs szuksege, bla-bla-bla. De az aszf-es blogban 2 ora nem telt el, es mar ott volt az oles dorgedelem B. Karcsitol.

Ez pedig csak ugy lehet, ha o es/vagy valamelyik padawanja masszivan szkennelik a hupot, hogy hol/mikor kerul szoba a blekkpanter. Amibol viszont az kovetkezik, hogy allitasaval ellentetben nagyon is szamit neki az itteni kritika. Csak kar, hogy nem birja elviselni.

Szoval emberunk ugy jar ide, mint a viccbeli vadasz a medvehez: egy jo kis oralozasra :-)

--
t-systems-es it architect allast keres. Jelige: csak webshopot ne kelljen...

A bp és a mögötte álló társaság fullba nyomja a kretént és minimum funkcionális analfabéta. Az önbíráskodás tényét is kihagyták a magán adatok leközlésének említésénél. Gyökér vektor. Én szívesen kifizetem a kezelését. Nem sajnálom a pénzt rá. Btw zárjuk le azzal hogy lessük már meg hogy mi az ami alapján az OS-t azonosítja. De sztem mr szellemi óriás letudja egy szimpla böngészőbeállítással. Ezzel felejtsük el és mindenki menjen a maga dolgára. Aminek van értéke szívesen fizetek érte eddig is jogtiszta volt idehaza minden eztán is fizetek érte de amióta hallottam először is a bp-ről azóta is csak sírva röhögök rajta. Ha ők fizetnek sem használom.

Úgy tűnik, az oldal szerkesztői önkritikát gyakoroltak és az eredeti ÁSZF-t átszerkesztették új formába. Ezzel, a szavazás értelmét vesztette. Vagy elérte célját? Mindenki döntse el maga.
Viszont ez adott egy újabb szavazást ötletet.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Végre! Eltűnik a balaszt a balckpantherOS kornyekerol es marad csak a kemeny mag...azaz egyetlen fo. :D

Le a felhasznalokkal!!!!

Azt is szoktam mondani, hogy minden megoldona, ha nem lennenek anyak es/vagy gyerekek :D

En meg vagyok dobbenve hogy a bP egyaltalan meg letezik. Amugy ez az aszf sztori a het legjobb vicce volt. Almosan es kedvetlenul villamosozok eppen meloba de ez megadta a lokest :)

--
arch,debian,retropie,osmc,android,windows

Szomorú látni, hogy lafisoft Zoltánhoz hasonlóan vector is meghasonlott, összetört ember lett, mert a saját pénzéből finanszírozott projektje nem termeli a lóvét rendesen.
Hát, ilyen ez a mocskos kapitalizmus, ahol jónak és versenyképesnek kell lenned.
És ilyenkor jön, hogy támogassa őt az állami szféra a megrendelésekkel - mert még mindig szocializmus van a fejekben, bár utóbbi években már inkább a korrupció is bejátszik.
De ehhez sajnos le kell menni kutyába a politikusokhoz, 20%-50% a megfelelő zsebekbe, és máris megy a dolog, ha ismered, akit ismerni kell.

(írónia) Hát hogyan gondolod te ezt? Azonnal hozd nyilvánosságra, vegyél szervereket és neked engedélyezned kell, hogy oda bárki regisztráljon! van rá fél napod, egyébként kiírok egy szavazást arról, hogy mit képzelsz te magadról, hogy megtartod magadnak?! És legyen fórumja is, és az oldalon legyen lerírva , hogy a PAX az egy tollmárka-e vagy mi a f@sz! Azt is tudni akarjuk, hogy mikor jönnek a frissíŧések, és majd mondjuk tovább. (/írónia)

Szerinted mit használok? Wi... neeem! Na, na, na? Hát blackPanther OS v17 betat-t * blackpanther.hu

azt irta valahol, hogy tan 50 eves. Ez azert sok mindent megmagyaraz. Az en elmeletem az, hogy kapuzarasi panik van nala. Ilyenkor szoktak a kozepkoru ferfiak megbolondulni. Nala ez a blekkpanter rulez mozgalomban manifesztalodott, es most gorcsosen teper, hogy valamit villantani tudjon. Csak hat azok a szamok nem akarnak ugy jonni, hiaba a nyilt level a magyar nepnek. Kicsi Karcsika meg toporzekol. Nem lennek most a kutyaja helyeben...

--
t-systems-es it architect allast keres. Jelige: csak webshopot ne kelljen...

Itt két dologról van szó és egyiket sem tudom megérteni. (Amúgy az ÁSZF-et nem találtam, igaz nem is kerestem kitartóan.)

1.) Elég nehezen elviselhető (frusztráló) az, hogy nem vagyunk hittérítők és mégsem terjed eléggé a hitünk.
2.) Nem vagyok vallásos vagy más vallású vagyok de csesztetem kicsit azt a vallást ami nem érdekel.

??? (Felhúzott vállak, széttárt karok, felfelé fordított tenyerek.)
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Az eredeti blogpost alatt találtam, én jót röhögtem:

http://magor.webnode.hu/

;)
--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

ilyesmire gondoltál:

"Letöltések

A letöltésre csak a MagOR rendszerből regisztrált felhasználók jogosultak!

Ön jelenleg NEM MagOR rendszer alól nézi ezt az oldalt,
így szellemi tulajdon lopásának esete forog fenn.

A fiókját zároltuk.

A fiók zárolásának feloldásához fizessen be
40.000 Ft-ot, vagy Eurót, vagy angol fontot!
Dollárt is elfogadunk.

Természetesen mi nem adjuk meg a fizetési adatainkat,
hanem Ön küldje el nekünk a magáét!

Kérjük, hagyja nyitva az oldalt, amíg szkenneljük a számítógépét,
majd személyes adatait kiposztoljuk Facebook oldalunk szégyenfalára!

További szép napot, és a kurva anyját!"

"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

Szerintem elég szégyen, hogy ennyit zaklattunk valakit csak azért mert hozott egy kérdéses döntést egy olyan dologban ami igazából az ő dolga, hogy ennyire elege lett. Lehet vitatni a döntését de ami itt ment az már messze nem egy kultúrált vita volt.
Vegiggörgetve a hup főoldalát ez a sárbadöngölős téma kapta messze a legtöbb hozzászólást, senki se akart kimaradni (beleértve engem is). Én azért egy kicsit szégyenlem magam.
--
:wq

A kultúrált beszéddel nincs is semmi baj. Amit én nem értek, hogy miért kell személyeskedni pl.: kétségbe vonni, hogy mennyire lehet jó apa vagy biztosra venni, hogy kapuzárási pánikja van amikor a vita arról szólt, hogy *szerintünk* mennyire hasznos vagy nem hasznos az ÁSZF. Ami szerintem szégyelni való, hogy a szavazás témájától két nap alatt oda jutottunk, hogy ilyen szinten megy a vita. Vagyis már csak sárdobálás megy légből kapott sértésekkel és az emberek azon versengenek, hogy ki tud nagyobbat odaszúrni.

Persze vector se igazán "hűtötte" az indulatokat a hozzászólásai nyelvezetével, ez is igaz.

De mindegy hiába ugatok én itten, úgyis ez megy mindenhol ahol hozzá lehet szólni valamihez és nem kell arcot vállalni hozzá. Engem személyesen zavar és elveszi a kedvem attól, hogy hozzászóljak.
--
:wq

Ha nem is azonos, note-ként itt hagyom, mivel elég sok "configban" van default a sorbs listája. Mai napi tapasztalat, random gmail* szervereket szűr ki úgy hogy ők bizony spamlistán vannak. Javasolt elkerülni a használatát ^^ (mivel a 10 darab levélből amit kiszűrt 1 darab nem volt spam).

Azzal az ÁSZF-fel fekszem és ébredek, Bibliaként forgatom, az élet minden kérdésére megtalálom benne a választ.

Na jó, hazudtam. Esetleg akar valaki írni egy-két szót, hogy mi is lenne érdekes abban az ASZF-ben? Vagy legalább egy linket?

https://www.ubuntu.com/cloud/plans-and-pricing

Erről is lehetne szavazni.

Pontosabban nem lehet, mert ugyan fel lett tegnap vetve a téma, de nem lett kirakva az oldalra.
Ez a cenzúra.
Ugye?
Komolyan eleve ide erre az oldalra regisztrálni is csak ajánlással lehet, és sok más szakmai lapra is csak előzetes szűréssel lehet bejutni.Ami érthető szerintem.
Aztán meg keveritek a szezont a fazonnal az bP oldalról az általános információk és az ISO is ingyen letölthető. Ami feltételhez van kötve az a fiók használat ami egyébként egyfajta support amiért az UBUNTU-nál fizetni kell (https://www.ubuntu.com/cloud/plans-and-pricing) azonban a blackPather felhasználóknak ha telepített rendszerrel rendelkeznek akkor ingyenes.
Én értem, hogy ti ezt most támadásként élitek meg, de ha valaki eleve utál egy rendszert akkor miért akar regisztrálni?
Szóval értelmes emberek ha használni akarnak valamit akkor kipróbálják. Nem tetszik nem használja.
A cipőboltokban, hogy felpróbáld a cipőt előírják, hogy legyen rajtad zokni.
Nektek ez nem tetszik ezért betöritek a kirakatot?
Álljatok meg egy pillanatra gondolkodjatok. Ti támadtok, és mégis ti sértődtök be. És ha ennyire szar a rendszer akkor mért érdemel ekkora fórumot és érdeklődést és mért támadják hirtelen többen is a szervert?
Magor, ja az jó poén. Tényleg szellemes, csak a baj az, hogy a helyet, hogy megtartotta volna a kulturált cinizmust vagy iróniát elment gusztustalanba.
És sok más komment is.
Szóval ahhoz képest, hogy mindenki leszarja a rendszert és szart sem ér és egy percet sem érdemel, valaki - valakik komoly energiát fordítanak a lejáratására.
Ez szerintem olyan mint az óvodában amikor meghúzza egy fiú a lány haját, hogy csúnya közben meg szerelmes belé.

padawan, nem padawan
Te kinek a padawanja vagy?
De mindegy is. Ha leülnénk sörözni egyet akkor lehet, hogy egész más véleménnyel lennénk egymásról és egy jót röhögnénk az egészen. Sőt.
A hálózatnyi távolság és arctalanság olyan mint a kutyák között a kerítés:
Addig ugatnak egymásra amíg van.

"Pontosabban nem lehet, mert ugyan fel lett tegnap vetve a téma, de nem lett kirakva az oldalra.
Ez a cenzúra."

Ezt én se értem miért nem került fel. Nem fér el?

"Aztán meg keveritek a szezont a fazonnal az bP oldalról az általános információk és az ISO is ingyen letölthető. Ami feltételhez van kötve az a fiók használat ami egyébként egyfajta support amiért az UBUNTU-nál is fizetni kell. "

Nem erről van szó hanem a BP ÁSZF-ről, BP*nek a jelenlegi és esetleges jövőbeni felhasználók felé tanúsított viselkedéséről, Vector mint "frontemeber" megnyilvánulásairól. Ezek maik ellenszenvessé teszik a BP-t.

"A cipőboltokban, hogy felpróbáld a cipőt előírják, hogy legyen rajtad zokni.
Nektek ez nem tetszik ezért betöritek a kirakatot?"

Ha az eladó olyan hangnemben mondja ezt akkor megfogom és vele töröm be az ablakot. :D

"mért támadják hirtelen többen is a szervert?"

Script kidekel sikerült megutálatni a BP-t. :) Mire programozók, informatikusok lesznek már messziről kerülni fogják a BP-t. Szóval megint csak rossz reklám volt.

Valójában sajnálom a projektet. Kár, hogy akik vezetik nem bírják a kritikát. Ahogy elnézem a rendszer se a professzionális használat felé tart (virtualizáció hiánya, elszigetelődés). Így ajánlani se merem, időmet se pazarlom a kipróbálásra. :S

A bP-nél sem kötelező. Letöltöd használod és ha problémád van használod a nyilvános fórumokat. Ha többre vágysz telepíted-regisztrálsz és ellentétben az UBUNTU-val ingyen kapod utána a support-ot.
Félre magyarázzátok jelzem megint. Ha valaki használja a rendszert akkor INGYENES minden támogatás.

nagyszerű köszi.

félém még valamik nem frissültek mert még mindig a hup.hu-ra redirectel a blackpanther.hu, de ez itt valami 'Magyar közösségi oldal'-nak tűnik - ez van rá kiírva, de ez most zavaró, mert:

" - úgy állítjátok be, mintha az általam létrehozott oldal valami felhasználótoborzó, kamuközösségi oldal lenne,"

https://hup.hu/szavazasok/20171011/mi_a_velemenyed_a_blackpanther_hu_as…

Nekem is szúrja a szemem a hozzáállásuk.
A disztró nem is annyira érdekelne, mert szerintem igencsak a süllyesztő szélén áll...
Ez látszik is a fejlesztői hozzászólásokból.
Nálam az okoskodó, arrogáns megnyilvánulások csapták le a biztit.
Ez az "ingyen adtam, kussolj" üzleti profil sem igazán jön be és ezt a filozófiát magukénak érzik a felhasználóik is. Persze tisztelet a kivételnek.

Nem te nem keresed nem telepítenéd és nem használnád.
Maradjunk ennyiben.
Viszont idegesít.
Miért?
Miért érdekel a bP ÁFSZ?
Én használom és telepítettem és nincs gondom. Szerinted szar szerintem jó.
Egyet azért le szögezhetünk én még soha sehol sem szidtam semmilyen OP rendszert. Nem éltem még negatív kritikával sem. Használtam nem tetszett - elengedtem.

Rosszul tetted fel a kérdést. A kérdés helyesen:

"Ez a szavazás miért nem került ki még?"

A válasz pedig az, hogy volt előtte egy másik a várakozási sorban. Az most került ki. Az általad felkérdezett szavazás a _várakozási sorban van_ és várja a sorát. Sőt, van utána is egy szavazás a _várakozási sorban_, ami majd utána fog következni, mert ez a dolgok rendje.

https://flic.kr/p/ZmzdNq

Itt szeretném jelezni - és majd Hiéna és a többi szavazást beküldő megerősíti, ha akarja - van, hogy egy szavazásnak akár egy hétbe is kerül, hogy elérje a főoldalt.

Mert annyi van előtte.

További összeesküvős kérdés?

--
trey @ gépház

Szerkesztői oldalról a szavazás ebben a formában nem ütközik a FAQ-ba, normálisan meg volt fogalmazva és formailag is rendben volt. A kérdés alapjában véve nem bántó és a szavazási opciók is rendben voltak, mindenkinek (pro és kontra) adtak válaszlehetőséget.

A további miértekről a szavazás készítőjét kérdezd.

--
trey @ gépház

perpill szarok a cenzúrára, nem ez volt a kérdés (tanulj meg szöveget értelmezni). de hol is keltem ki rettenetmód? összekeversz valakivel, szaladj neki mégegyszer...

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

Te 12 es fel ev utan ehhez az egyetlen topichoz szoltal hozza ?
Soha semmi? Most meg "veletlenul" olvastad es ugy erezted, hogy mindenkeppen hozza kell szolnod ?

masodnick-e vagy ?

Hogy a szavazas (amiben csak a disztro neve van kicserelve) miert nem kerult ki, arrol talan Treyt
kellene kerdezni.

Az meg erdekesebb, ha Vector kert egy szavazast, ami meg nincs kiirva, te honnan tudsz rola ???

--
http://www.micros~1
Rekurzió: lásd rekurzió.

nyugtasson a gondolat, a szavazás beküldése után hozzávetőleg 637 ember tudott erről legalább 3 fb csoportban.
a hupos nicket illetően pedig nem engem kéne kérdezni, nem is a népességnyilvántartót, hanem treyt.

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

"a hupos nicket illetően pedig nem engem kéne kérdezni, nem is a népességnyilvántartót, hanem treyt."

Viszont akkor miert meltatlankodsz ? Tenyleg nem ertem...

- megkerdezem xy-t
- te valaszolsz helyette es kozlod, hoyg treyt kerdezzem
- kozlom, hoyg nem is teged kerdzetelek, a szalbol latszik, hoyg xy-t
- erre aszondod, hoyg megis valaszoltal, ne torjek ossze

Nem ertem, tenyleg. Most az a baj, ha nem teged kerdezlek , te megis ramszolsz ezert, aztan mikor megemlitem, hoyg nem teged kerdeztelek, akkor meg bedurcizol ?

Vegulis, nekem mindegy. Nem fontos nekem midnent megertnei.

--
http://www.micros~1
Rekurzió: lásd rekurzió.

ok. magyarázat: többet lógok a hupon mint mesziz...
(ám ha ő állítaná magáról, hogy nem vector, akkor meg azt nem hinnétek el, magyarán tökmindegy az állapot)

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

Mivan? A cipőboltokban (hogy a példánál maradjak) előrírják, hogy 1. olyan cipőbe gyere be ami ott is kapható 2. fizessél már valami összeget, hogy felpróbálhasd a cipőt ? szar hasonlat nagyon...

És hogy a lényegre térjünk,

1. nem volt előírva sehol a regisztrációnál hogy óó csak és bP alól lehet regisztárlni.

2.. az se volt "előírva" hogy a userek weboldal tevékenységét rögzítitek jogtalanul ...
https://www.facebook.com/blackPantherOS.Eu/photos/a.508893779308344.107…

^^

Ezek után mi a lényeg? :)

btw az Unbuntunál _nem_ kell fizetni semmiért. Ott fizethetsz a supportért, ennyi mint ahogy bárhol máshol....

Nem Krix a cipőboltba bemehetsz bármilyen cipővel. A próbához szintén nem kell fizetni. Ez ferdítés. Letöltöd win alól a bP-t és live kipróbálod vagy VB-ben. Aztán ha tetszik telepíted és kapod a többi okosságot.
Ennyi.
A linket amit betettél azt ugye te sem gondolod komolyan. Ezt bárki telepítheti sőt felhasználhatja. Szerinted más fórumok vagy akár az FB nem teszi ezt meg. ???
Ugyan már.
Ne legyünk naivak. Nem a bP találta fel ezeket.

3TB of Ceph and/or Swift usable storage per node
24x7 phone and ticket support (all hosts and Ubuntu guests)
Livepatch (all hosts and Ubuntu guests)

Eztet mind ? :) Ti aztán odateszitek magatokat (gyanítom a Livepatch-et most guglizod majd ki micsoda, meg a többit is)

Amugy csak h tisztába tegyük, ez egy ÁSZF oldal , amit linkeltél az kb olyan, mint amikor a Spotify-on kiírják mint kapsz 5 dolcsiért:
https://www.ubuntu.com/legal/terms-and-policies/terms

Felhőből elérhető bP instákat biztosítotok mindenkinek ráadásul 7/24-es telefonos/személyes támogatással? Rohanok is minden szervert lecserélni bP-re.

Most komolyan? A linkelt Ubuntu árazás az Enterprise-ra vonatkozik, de ti egy sima felhasználói problémáért képesek vagytok annyit elkérni, mint egy Enterprise környezet (éves) támogatása, ha a felhasználó véletlen közvetlen tőletek várna választ ha nem Facebook-on, meg más felhasználók által üzemeltetett és irányított "blogokon" és "fórumokon" akar tájékozódni.

Ha jobban utána néznétek az Ubuntu-nak, meg Debian-nak, meg minden más disztribúciónak, amit ti annyira utáltok, akkor láthatjátok, hogy ott legalább a fejlesztők vették a fáradságot és ők maguk biztosítanak egy mindenki számára elérhető fórumot, hogy ha probléma van akkor tudjon tájékozódni anélkül, hogy vérszerződést kelljen kötnie a szekta vezetőivel, hogy az ilyen titkos információkat megtudja.

én pl nem rühellem az ubuntut, momentán kettőt is rugdosok belőle. az embert, amit kitermelt, azzal van értetlenség.
szekta: az ubuntu knowledge base sem ingyenes. r-go egy rohadt mocskos szekta, ráadásul még lóvét is kér ha nekem az kell.
(ellentétben a blackPanther KB és extra szoftverek pont a pantherjúzereknek ingyenesek... de köpködjél csak tovább nyugodtan)

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

Te eszeden vagy? A Knowledge Base-hez való hozzáférés fizetős voltát hogy a fenében tudod egy egyszerű júzer problémát megoldani kívánó kérdésére adandó válasz fizetős voltához? Olyan mértékben van elcsúszva az egyensúly érzéked, hogy nem is tudom elképzelni, nem állandóan fekszel.
És rohadt nagy tévedésben vagy. Nem a fizetősség, hanem a gusztustalan megnyilvánulásaitok miatt látszotok szektának. De láthatóan nem is érted.

________________________________________
"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

az egyszerű júzer többféle módon is hozzájuthat a megoldásokhoz. hogy nem képes olvasni, mikor mit "ír alá", az nem lehet az én hibám, ahogy barczáé sem.
a KB fizetős mivoltja pont ellentéte a pantheres KB+szoftver történetének. rugdalózhatsz tovább, csak hát értelmetlen...

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

Hu ennyi csusztatast egyben. Menjunk is roban vegig rajtuk.

1. Szavazas, ami kimaradt
Lentebb olvastam, hogy mi a helyzet. Hogy majd kikerul. Szerintem teljesen folosleges, mivel csak valami csapkodos hiszti generalta az "ellen" szavazasotokat. Miert pont az ubuntutra? Miert nem rogton a RedHat-al jottok? Lehetne altalanositani is.
Javasoltam egy fentebbi hozzaszolasomban, hogy hogyan lehetne ezt szepen es elegansan megoldani (community edition vs. Enterprose edition) rogton jelezve a fooldalon(!!!) a dolgokat. Hozzateszem hogy a fooldalon talalhato agymensek kritikan aluliak. Persze Vector szerint ez igy jo, mert nki nem kell eldontenie mit akar. A felhasznalo meg le van szarva, ha informaciot szeretne. Csoads hozzaallas. :D

2. Nem hogy nem tualom a bP OS-t, de meg csak le se szarom. Akkor tudnam utalni, ha kiprobalnam. De akkor is maximum azt mondanam, hogy nem nekem valo. Ugyanugy, ahogy a windows-t sem utalom, viszont nem nekem valo. Kicsit vegyetek vissza a sertodottsegbol. Ha valaki epito jelleggel hozzaszol es felhivja a figyelmeteket valamire, akkor az szerintetek maris tamadolag lep fel es azert mert utalja a bP-t. Szanalmas hozzaallas.

3. Meg hogy megsertodunk? Hat az itteni hozzaszolasok fele tok vicces. Nehez lenne sertodest feltetelezni mogottuk. Egyszeruen kirohognek benneteket a hozzaallasotok miatt (es nem az OS-etek miatt). Ha valaki itt besertodott, azok Ti vagytok. Mi nagyon jol elnevetgelunk itt. :D

4. Ezen a forumon meg sem emlitjuk hogy jo vagy rossz rendszer e a Bp. Mert nem errol szol. Az AFSZ-rol es projekt tagjainak hozzaallasarol szol. Nem azert foglalkozunk vele, mert annyir jo lenne, csak nem merjuk bevallani. Ezt csak Te szeretned belelatni, hogy igazolva erezd magad es a munkad.

5. A MagOr tok jo stilusgyakorlat. Atkuldtem a kollegaknak, akik semmit sem tudtak a bP-rol. Nagyon jot rohogtek rajta. Aztan csatoltam a forumot is. Ezek utan meg is ertettek a mierteket es meg jobban rohogtek. Mert a vicc akkor igazan jo, ha van mogotte asszociacio. Ti meg aztan adtok municiot rendesen. :D
Hazzateszem, hogy a MagOr oldala ezerszer atlathatobb es hasznosabb, mitn a bP mostani "velemenyblogunkon fenyezzuk magunkat kinosan" weboldala, amin semmilyen informaciot nem lehet megtalalni es az informaciok is kinosan vannak megfogalmazva es nem tenyszeruen, egyszeruen atlathatoan. Szerintem inkabb tanuljatok belole. Vagy mint emlitettem vegyetek fel az embert aki csinalta, mert o legalabb ert ehhez. :D

6. Komoly energiakat a sajat rendszeretek lejaratasaba igazan Ti fektettek. A MagOr-t szerintem minimalis energiabefektetessel hoztak letre par ora alatt. Ti evek ota csinaljatok. Ez szerintebb tobb energiaba kerult mar eddig is. :D

7. Hidd el, de tenyleg, hogy nem erdekel bennunket a bP. Nem hasznalnank. Foleg miattatok, de inkabb azert mert van mas. Hidd l, hogy nem vagyunk szerelmes kisfiuk es vagyakozunk a bP kislany utan. Persze ertem, hogy ez egy ultimate erv lehet, amivel megnyugtatod magad, hogy a rendszer annyira fasza, hogy mar az emberiseg 99.999%-a be sem meri vallani, hogy titokban a Bp-re onanizal es maszturbal nekem szerint. De kicsit elj a valosagban es gondold ezt at. :D
Tenyleg, de tenyleg nem erdekli az emberek majdnem 100%-at a bP, akarmennyire is szeretnetek. :D

Mindenesetre en megkoszonom a munkatokat, mivel igy lehetosegem adodik az oktatasaimon peldanak felhozni a projektet szamos temaban. Nem kell tobb helyrol osszegyujtenem a rossz peldakat, hanem egyetlen helyen vegigszaladhatunk rajtuk. :D

Side note, de bő egy éve volt egy hasonló eset, ami sajnos szintén a BP-hez kötődött. Akkor már azt hiszem végig rágtuk, hogy kommunikációban lenne hova fejlődnie a community-nek, de ahogy nézem a változáshoz ennyi idő nem volt elégm hiába hivatkoztunk már akkor is arra, hogy ami ott folyt az tökéletes oktatóanyag arról, hogy ezt hogy NEM szabadna csinálni..
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

Unod már a blackPanther körüli hülyeségeket? Unod már a gerillamarketingjüket? Unod már az egészet? Akkor ez a te csoportod! Szeretettel várunk mindenkit aki nem szimpatizál a blackPanther OS körüli közösséggel és a rendszerrel!
https://www.facebook.com/groups/123505891698575/

---

baglyas az az ubuntufejlesztő, aki engem itt a hupon már jól figyelmeztetett, hogy engem sem nehéz lekáderezni... az lme csoportból való röptetésével -egyedüliként- nem értettem egyet. próbálkozásai voltak a panthercsopikba való bejutásra, melyeket rendre elutasítottak (vajon miért?).
gergely andrás és tenkes captain -> fakenick mindkettő. közös bennük a blackPanther iránti szerelem, mert rengeteg erőt fektetnek abba, hogy a pantheres csopikból információkat kukázhassanak ki, illetve más csopikban vagy hülyeséget, vagy valótlanságot állítsanak akár pantherről, akár a panthercsopik tagjairól. andriska postjainak nyelvtani problémái mellett most haladjunk el, a MINThez nem gyártottak helesyráskontrollert.
torma andrás szintén volt tagja valamelyik pantheres csopinak, emlékeim szerint valamiféle kutyaszarba ő is bele lépett. ha nem gond, nem megyek a story után.

amúgy vehetnéd a fáradtságot a többi (lme csoport moderátorait szarozó) faszfejjel együtt arra, hogy utánamenjetek, kit mikor és miért, főleg pedig ki röptetett akár az lme, akár a pantheres csoportokból.

tudatlanul pofáztok itt mindenről...

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

a facebook országában mit vársz, ha különbözik a véleményed másokétól...?
(nem te vagy az első, s nem is az utolsó, akit emiatt röptetnek fb csoportokból... avagy a nagy cinizmus hevében körmölj pár sort, hogy miért távoztál onnan.)

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

Ne haragudj, de hogy egy ironizáló hsz-hez ilyen litániát írsz megjegyzésként, már önmagában magyarázza a fenti FB-csoport létjogosultságát. Tényleg olyanok vagytok, mint (jaj, lehet ezt a szót használni?) egy szekta.
Különben meg többeteknél úgy vettem észre, hogy az a bizonyos helyesírás ellenőrzőt a magyar (hahaha) fejlesztésű (hahaha) feketecicába sem sikerült még beépíteni. A cicás csoportba eszem ágában sincs belépni, mert bár évek óta egyszer-egyszer nézegettem a bP-t, de sosem tetszett, ahogy a stílus sem. Utóbbi pár hétben, hónapban pedig kellően sok érv keletkezett amellett az elhatározás mellett, hogy még a közelébe se akarjak kerülni. Vettem egy csomag dörzsit, egy-egy flakon CIFet és Cillit Banget, és az utolsó bitet is kisikálom az SSD-ből.
Mondjuk, a csoporttagok neveinek felsorolásából látszik, miért is vagytok idegbetegek, ha valahol a weben bármi utalás történik a bP-re. Rögtön odaseregletek és idegesen zsizsegtek, hogy „mán megint bánccsák a kiscicánkat”. Pedig csak nem értettétek meg, hogy nem bP-ről, hanem Bp-ről volt szó. Egyszerűen a túlfűtött düh lila köde nem engedi, hogy értsétek is a szövegeket, ami a szemetek elé kerül.
„amúgy vehetnéd a fáradtságot…”
Hát persze! Nyilván Büte Levente legutóbbi posztja törléséről is teljesen objektív véleményt lehetne kapni a bP-s moderátortól. Pedig nagy valószínűség szerint Levente minden egyéb kommentár nélkül egyszerűen csak belinkelte ezt és a másik bP-s HUP-posztot.

@muszashi
Ez hol is van az FB-n?

________________________________________
"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Na ez egy jó bizonyíték arra, hogy mennyire fontos szereplő a bP ezen a platformon.
Erről írtam az imént. Erre fordítjátok a feles energiáitokat, ahelyett, hogy az általatok fontosnak szánt rendszert megismernétek tökéletesen és azt népszerűsítenétek.
Gyűlölet kampány.
??
Ez valahonnan ismerős nekem.
Ha nem tudsz jót tenni akkor keress egy ellenséget és tereld el a hibáidról a figyelmet. Végül is ez működik itt Magyarországon. :(
De ez nem gond Ti minél idegesebbek és dühösebbek vagytok Mi annál nyugodtabbak ez az egyensúly.
Ez a világban lévő Energia egyensúlyra történő törekvése.
Én jól alszom ti meg azon agyaltok majd egész éjjel mit kell kitalálnunk, hogy neki rossz legyen.

Erre fordítjátok a feles energiáitokat, ahelyett, hogy az általatok fontosnak szánt rendszert megismernétek tökéletesen és azt népszerűsítenétek.

mar miert *kellene* barmit is a usereknek nepszerusiteni? Persze nem tilos, de a blekkpanteren kivul en meg nem lattam ilyen kenyszert. Aztan meg ha halvanylila fingod lenne rola, hogy kinek mennyi energiaja van, es abbol mennyit szan arra, hogy arra a kis buta fejedre koppintson. De hogy a sajat kakad a fejedre boritsam: te ki vagy? Neked ehhez mi kozod egyaltalan?

Mondom, ez az ellensegkep (=nincs benne a blekkpanter szektaban) csak a te fejedben letezik. Sot, valojaban, sokkal inkabb te pazarolod el az energiad, ahelyett, hogy a blekkpanterbol tokeletes rendszert csinalnatok.

Ha nem tudsz jót tenni akkor keress egy ellenséget és tereld el a hibáidról a figyelmet. Végül is ez működik itt Magyarországon. :(

pontosan, csak eppen te vagy a zacskos mikrofon rossz oldalan...

De ez nem gond Ti minél idegesebbek és dühösebbek vagytok Mi annál nyugodtabbak ez az egyensúly.

ha valoban annyira nyugodtak lennetek, akkor elengednetek a topikot. Ennyi. De egyre tobb blekkpanteres padawan jelenik meg. De szerencsere nem vagytok sokan, el-o-el...

--
t-systems-es it architect allast keres. Jelige: csak webshopot ne kelljen...

- Tok nem fontos senkinek sem a bP rajtatok kivul, de tenyleg, hihetsz mast, de akkor at alternativ valosagodban fogsz elni. Mi maximum jol szorakozunk a bP csapatan (meg csak nem is az OS-en, mert meg annyira sem erdekli itt a legtobbeket, mint remeled)

- Altalam egyik rendszer sem fontos. hasznalom oket. Nepszerusiteni meg nepszerusitse a f@szom. Most beszeltem le embereket arrol, hogy Linuxra valtsanak 20 ev windows utan. Maradjanak rajta es futtassanak virtualis gepet, ha szarakodni akarnak egy rendszerrel, amihez nem ertenek. De lehet ajanlom nekik a bP-t. Soha tobbet nem fognak meg csak gondolni sem a Linuxra mint alternativara. :D

- Nem gyulojuk a bP-t. Sot titeket sem. Csak "nem szeretjuk" a hulyeket ugy altalaban :D. A gyulolet teljesen mas erzes. De a hozzaszollasokbol pont azt hiszem, hogy Te ezzel tisztaban vagy. :D

- En csomo jot teszek. A mennyorszagba is fogok majd jutni. Persze ha szentpeter is bP-t hasznal, akkor kurvaisten, hogy a pokolra kerulok. Mert ahhoz bottal sem piszkalnek. :D

- Hat kicsiszivem, mi tutira nem vagyunk idegesek. Mikozben ezt irom is csak somolyogni tudok rajtatok. Es szerintem az egesz topicot belengi ez a kedelyes hangulat. Na persze rajtatok kivul. :D

- vilag, energia, egyensuly, te most OS-t csinalsz vagy vallast? Persze neha tenyleg elvaakult fundamentalistanak tunsz. Ami megint vicces, mert egy kitalalt izet az egben megertem, hogy sokan imadnak, de a sajat munkajukat vallasos ahitattal, csak az onimadok tudjak piedesztalra emelni. :D

- Hidd el hogy jol alszunk mi is. Eszunkbe sem jutsz. Csak annyira, amig idejovunk elolvassuk amit irtal, felrohogunk es folytatjuk az eletunket ugy ahogy eddig, bP nelkul, teljes ertekuen. Ha ez neked bP nelkul nem megy es nem erted, hogy ez masoknak hogyan mehet, akkor ott nagyobb a baj, mint gondljuk itt :D

egy fenét. csak elég sokan fordítva ültök a bilin, amikor barczának akartok "vezényelni", vagy egyáltalán bármibe belepofázni a blackPanthert illetően. miután nem jártok eredménnyel, érvekre/kérdésekre kitérő/témaidegen/dehonesztáló válaszok érkeznek, nyilván ennek is csak és kizárólag én lehetek az oka...

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

Edes istenem, le se szarom a bP-t. Miert akarnek barmibe is belepofazni. Irtam egy egyszeru javaslatot par dolgora, amik annyira evidensek, ha az ember valaha is dolgozott barhol, ahol a szoftver es termekfejlesztest komolyan vettek, hogy szinte szegen hogy egyaltalan meg kellett emliteni.
Erdemben nem jott valasz, csak annyi, hogy "ugy lesz ahogy en akarom, mert leszarok midnent es mindekit". Tudomasul is vettem. Ennyi.

Az hogy ti mindenkinel jobban tudok mindent es ezt el is hiszitek, meg titeket minosit.

Az ASZF vitaba be sem kapcsolodtam. Az OS-eteket meg sosem hsznalnam. De tenyleg. Ez olyan lenne, mintha olyan kupiba akarnek elmenni, ami hirhedten tele van nemibeteg kurvakkal. Nem hianyzik nekem. :D

Onnon fontossagodba vetett hitedbol meg szerintem lejjebb adhatnal es nyugodtabb ember lennel. :D
Te kezdted el keretlenul vedeni a bP-t, melleden inged feltepve, hogy na id lojetek. Ne sirjon az, aki tatott szajjal szalad be a faszerdobe. :D

Valaki tudna adni egy linket a szavazás tárgyát képező ÁSZF-re? Mondjuk a kiírónak illett volna ezzel kezdeni. Na mindegy.
--
♙♘♗♖♕♔

semmi közöd hozzá ugyan, de felszólaltam a megfelelő helyen és időpontban.
menj utána, mi az a szégyenfal (mert nem így hívjuk), miért született, aki meg ki lett baszkodva, az miért lett kibaszkodva. ha nem akarod, akkor nem kell hülyeségeket sem beszélni.

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

csak utánad, mert érdekes módon itt nem vagy hajlandó pro és kontra vizslatni a hepeninget, de millió -rád és másra nem tartozó- kérdéssel meg megtámasztottad.

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

Nem tudom, milyen happeninget kell lássak. Én egy ÁSZF-et láttam, azzal együtt ami ott le volt írva. Az nem tartalmazott okokat, csak fenyegetőzést, és követelődzést. Ennek kapcsán tettem fel egy kérdést, majd a főadminisztrátor úr megjegyzései kapcsán még párat.
Hmmm, ezek szerint nem tartozik senkire, hogy egy disztribúció, ami adott esetben kényes, személyes adatokat szolgál ki, milyen szervezeti és financiális háttérrel rendelkezik? Értem. Szerinted semmi kockázat nincs benne, ha egy átláthatatlan, sunnyogó, pénzzel trükköző csoport termékére bízol kényes információkat?
Ezt a menetet régen elvesztettétek. Pontosan, amikor a nem tetsző kritikák hatására, egymás után többször is átszerkesztettétek, majd átirányítottátok, levettétek az oldalt. Ott kezdődik a dolog, hogy eleve az átszerkesztés is jogszerűtlen, mert a ASZF változásakor fel kell tűntetni annak idejét és érvényességének az idejét, miközben változatlanul meg kell tartani az eredetit, feltűntetve annak érvényességi időtartamát. Ugyanis az aki a korábbi ÁSZF alapján fizetett nektek, most követelheti vissza a pénzét.
Ugyanígy kérdéses a számlaadási kötelezettségeteknek való megfelelés is. Nem elég pénzt követelni embereken, de igazolni kell annak az átvételét is.
A kérdések ezek tisztázása végett lett feltéve. De mindaddig, míg egyenes válasz nem érkezik ezekre, élni kell a gyanúperrel, hogy jogilag nem tiszta a disztribúció háttere.
De tudom, hogy mindezeket leszarod, mert neked semmi közöd a disztribúcióhoz, csak egy lelkes szócsöve vagy.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

alapjában véve fingom nincs, hogy milyen adatokat kezelünk, ha egyáltalán. én személy szerint semmifélét, ami tőlem idegen.
a meccset ti vesztettétek el akkor, amikor dobálóztatok hülyeségekkel, meg páran alaptalan dolgokat állítottak.
felvetéseid nagyrészét megint rossz helyre címezted, de hiába pofázok. élni kell a gyanúperrel, hogy lassan te is beállsz a gyökerek közé, de hát ki vagyok én, hogy megállítsalak...

vannak dolgok, amik mellett elmegyek, vannak amik mellett meg nem. van olyan, amire válaszolhatok, meg van olyan amire még rálátásom sincs.

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

Az „Újra elsők lettünk” témára (amiben korábban, ugye, Kaminak mentek neki ezerrel) pedig annyira rápörögtek, el sem tudják képzelni, hogy rajtuk kívül pont senkit nem érdekel a téma, ezért a cikkből csak az a mellékes infó maradt ki, hogy miben lettek az elsők. :D

________________________________________
"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

ám a blackPanther OS trükközések nélkül érte el ott amit - ellentétben kami mintjeivel... ha fingod nincs a témáról, ne alkoss elhamarkodott véleményt, még a végén kiröhögnek.

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

Érdekes ez a fenti linkelt cikkbe nincs utalás arra, hogy hol is lettek elsők ? :) Se egy ref. csak képek, szép diagrammok.

Egy neve sincs oldalon, mert még megjelölni sem sikerült. Lehet abból pénz is lett, nem vitatom, de ez mi ez? Elsők lettünk ? Hol ? Egy xysitelinuxlovers.com-on ? Szuper!

Hiteles.

Lasd korabbi hsz-t.
Vegul is teljesen igazsagos es kierdemelt ha en nyerek a falusi ki mit tudon a zsuri szerint, az csak a veletlen muve hogy az ot tagu zsuribol 4-en a haverjaim.
Bar az 5. tag szakmailag lehet kicsit hatranyban van, dehat o jozsi ba, 4 eve zsinorban vezeti minden honapban az egy fore eso top 10-es alkoholtartalmi listat a reggel 7 es este 11 kozotti tikkaszto nappali versenyszamban, hat csak kijar neki hogy zsuritag lehessen, nem?

a valóság ezzel szemben az, hogy a blackPanthernek nincs érdekeltsége/ismerőse/haverja/farka vége/miegymás egy ilyen noname oldalon, ahol pénzügyi támogatásokat osztogatnak erre-arra...

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

En csak azt mondom, hogy eleg feltuno hogy a tamogatok kozt szerepel par olyan nev amihez tobb mint hasonlo megtalalhato a blackpanther os csapata listaban is.
Amugy meg ahhoz kepest hogy noname oldalnak mondod (en nem ismerem az oldalt, bp kapcsan talalkoztam vele eloszor, igy nem tudom ezt megitelni), megis 2 cikk is szerepel bp os-nel arrol hogy milyen jo hogy ott elsok lettetek. Ezzel pedig ki is merul bp oldalan felelheto info ami arra utalhatna, hogy kikbol all az elsodleges felhasznalo bazisuk (kor, nem, iskolai vegzettseg, informatikai tudas, a nagy szurke kacsaisten utani fanatizmus stb. szerint), ami segithetne valakinek eldonteni szamara megfelelo rendszer lehet-e a bp os.

soha nem volt titok, hogy a felhasználók esetenként dobtak adományt. ugyanakkor én pl különbséget teszek a felhasználók között:
a) akik tudják, miért pont ezt választották és használják (elsődleges felhasználói bázis)
b) mindenki más, aki nem találja a helyét 30 millió disztribúció között

"ami segithetne valakinek eldonteni szamara megfelelo rendszer lehet-e a bp os."
puding próbája az evés ;)

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

Nem arrol beszeltem, hogy felhasznalok dobtak adomanyt, hanem a fejlesztok (nem kis aranyban a fellelheto szamok szerint) dobtak ossze maguknak es ez okozhatja azokat a szamokat amitol elso lett ketszer is ott a bp os. Szamomra igy az nem tekintheto hiteles forrasnak.

"puding próbája az evés ;)"
Mivel nincs szabad fizikai gepem, igy nem tudom csak ugy kiprobalni ezert szerettem volna utana jarni ki miert is hasznalja vagy mi jellemzi az atlag felhasznaloit, amibol talan lehetne kovetkeztetni, hogy jo lehet-e szamomra.

részleteiben nem rendelkezem információval. amennyire tudom, nem csak a pár fejlesztő dobált oda információt, hanem a felhasználói tábor egy jelentős hányada is.
egyébiránt nem kell fizikai vas, megy ez virtualbox-ból is.
szerintem minden pantherjúzernek van valamiféle egyedi oka arra, amiért ezt választotta. ha van fb account-od, dobjál egy ilyen jellegű kérdést a felhasználói csoportba.

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

„érte el ott”
A kérdés lényege ugyebár, hogy HOL van az az „ott”. Alig hiszem, hogy az amúgy többszörösen is a vérbe kívánt és küldött, „szükségem nincs rá” potenciális felhasználónak kellene a weblapon felkutatni ezt az „ott”-ot, ráadásul kivárni azt a 10+ másodpercet, míg egy-egy oldal betöltődik. De mintha gondolkodás- vagy fogalmazásgátlót szedtetek volna be.
Amúgy a felhasználótábor korlátozott számú voltát ismerve az, hogy (bárm)ilyen helyen elsők lettetek, legfeljebb annak tudható be, hogy van egy masszív fanatikus tábor. (Kb. olyan történet, amiért és ahogyan a bolsevikok nevezték el magukat bolseviknak. És nem csak ez a hasonlóság.) Semmit nem mond sem a rendszer használhatóságáról, sem a felhasználók táborának méretéről.

________________________________________
"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

"felhasználónak kellene a weblapon felkutatni"
nem értem. ha opensuse témában akarsz megtudni valamit, akkor nem a releváns weboldalakat lesed meg?

"ráadásul kivárni azt a 10+ másodpercet"
türelem rizsát terem. annak a szervernek nem a huposok és egyéb látogatók villámgyors kiszolgálása az alapvető feladata. nyilván ha majd a blackPanther mögé is beáll valami milliárdos, majd itt is lesz 8-10 szerver.

"van egy masszív fanatikus tábor."
mint az ubinál, a mintnél, a google-nál, aztán ott vannak az androidbetyárok, az iphone-buzik és így tovább. mily meglepő...

"Semmit nem mond sem a rendszer használhatóságáról, sem a felhasználók táborának méretéről."
de hát annak abszolút nem a használhatóság vagy a júzerlétszám megállapítása a célja. előbbire mondjuk hogy próbáld ki -ha akarod-, utóbbira meg azt hogy van a fb-n felhasználói csoport.

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

nem értem.

Pedig egypárszor el lett magyarázva. A weboldalon ki van írva, hogy valamit, valahol megnyert a BP. Csak az nincs kiírva, hogy mit és hol. Milyen verseny volt ez, hol lehetett szavazni, vagy mit mért, esetleg nincs egy link, ahol ennek az eredményét meg lehet nézni?

Kb. mintha én kiírnám, hogy megint első lettem! Hurrá! Nézzétek:

enpassant: 87%
bthomyka: 5%
...

Így már érthető?

a LHG projektről van szó, ami nem a panther saját, különbejáratú cucca. ha nem bírsz/akarsz utánaolvasni (mert ugye nem kötelező), hülyeséget sem kell írogatni...

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

Megtaláltam! De:
20+ éve dolgozok lap- és könyvkiadási területen, de még soha nem jutott eszébe egyetlen szerkesztőségnek sem, hogy a leglényegesebb információt ne a közlemény címébe, összefoglalójába vagy a cikk elejére írják, hanem valahol az irodalomjegyzék, a szerző elérhetőségei, a kötelező jogi nyilatkozatok után apró betűkkel.

látod, ezért deficites minden kiadványotok. meg kell találni a megfelelő módszert ahhoz, hogy emberek pörögjenek ilyen apróságokon. itt a példa.

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

Valóban nem világos. Abban igazad van, hogy ha tudod, hogy minek a rövidítése, akkor könnyű dolgod van!

Kíváncsi vagyok, ha azt írom, hogy a VV oldalon érdemes megnézni a toplistát, akkor tudod-e miről van szó. Az az oldal nagyon illik a ide! :-)

Abban igazad van, hogy ha tudod, hogy minek a rövidítése, akkor könnyű dolgod van!

Szerintem többek között arra vannak az internetes keresők, hogy az ember megfejtse a számára ismeretlen rövidítéseket. Nem feltételezem, hogy hülye vagy az internetes kereső használatához, inkább arra tippelek, hogy csak átfutottad a cikket (amit egyébként meg is értenék), és ezért voltál képtelen meglátni az összefüggéseket.

:)

Szerintem többek között arra vannak az internetes keresők, hogy az ember megfejtse a számára ismeretlen rövidítéseket.

Az LHG-re semmi releváns találat nem volt. Tehát az LHG-ből, önmagában keresővel nem tudtam kitalálni, hogy minek a rövidítése.

A cikkben se az LHG, se a linux, se a hardver (hardwer) szó nem szerepel. Utólag már látom, hogy a cikk után, a megosztások után, a címkéknél ezek ott vannak, abból valóban kitalálható volt talán, hogy mire kell keresni.

Egy normális cikknél nagyjából így kellene kezdeni, hogy:

"A BP első lett az LHG (Linux-Hardwer-Guide.com) felhasználóinak szavazásán."

Hülyeséget irogatni?
Ebben te vagy a Mester.

Én csak annyit látok ezen az oldalon, hogy majd az összes bpOS-hez tartozó adatot a fejlesztők küldték be.
Gondolom tudod ki az a H_Miki ...
A jelenlegi 11460 karma pontból 3585 az övé... tényleg hiteles eredmény...
Kapaszkodjatok csak nyugodtan az ilyen adatokba.

2016.okt.01 - 2017.jan.01-ig sehol sem volt az oldalon ez a disztró... nesze neked 15 év...

Nem utolsó sorban, téged idéztelek.

"ráadásul kivárni azt a 10+ másodpercet"
türelem rizsát terem. annak a szervernek nem a huposok és egyéb látogatók villámgyors kiszolgálása az alapvető feladata. nyilván ha majd a blackPanther mögé is beáll valami milliárdos, majd itt is lesz 8-10 szerver.

"nyilván ha majd a blackPanther mögé is beáll valami milliárdos, majd itt is lesz 8-10 szerver."

Most akkor mi is van ezzel az LHG oldallal?
Ha a bpOS mögé beállna egy milliárdos, akkor az LHG oldal is gyorsabb lenne?

Ezt kértem hogy fejtsd ki!
De persze mellébeszélni könnyebb. :D

a lhg oldal technikai problémáit a blackPanther nyakába varrni ordenáré hülyeség... a deklarált problémát a panther szerverére értettem, bocs.
te mellébeszélést emlegetsz, én meg adom alátok a lovat. teljesen jó ez így, ti viszitek ilyen irányba a diskurzust :D

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

""ráadásul kivárni azt a 10+ másodpercet""
- "türelem rizsát terem. annak a szervernek nem a huposok és egyéb látogatók villámgyors kiszolgálása az alapvető feladata. nyilván ha majd a blackPanther mögé is beáll valami milliárdos, majd itt is lesz 8-10 szerver."

Az a 10+ másodperc nem esetleg abból származik hogy rögzítve van az hogy ki merre kattingat az oldalon ? ... Érdekes mikor felugrott a balhé, akkor hirtelen megszűnt a 10ms "lag". Amikor elült a balhé, akkor valahogy visszajött a 10ms+ lag...

Hagyjuk már a "milliárdos" beáll mögé szöveget.. baszki ennyire nem lehetsz szakmaiatlan .... még Te sem bthomyka. Egy egyszerűbb olcsóbb VPS kiszolgálná az egész bP* -ot cakkpakk... De ha nagyon akarunk, akkor be lehet ruházni egy ~fél millás szerverbe + egy kis költségbe hogy berakjátok valahova a szervert fizikálisan havi ~20ezerért. (mondtam valamit, de nem hiszem hogy több lenne) Ehhez kell a milliárdos ?

S nem, nem kell nekem kiselőadást tartani majd abból hogy "mekkkkkora terhelés éri a szervereiteket" meg a stb. Tudod... tevékenykedtem már ilyen projektben nem egyszer nem kétszer... Ott valahogy nem volt 10ms+++ lag egyik projektnél sem. Meg millllliárdos támogató sem. Bár Soros Gyuri bejelentkezett, de elhajtottuk!... (neem, nem az UHUra gondolok itt, mielőtt felhoznád, hogy de azt egy cég fizette...)

Előbbire mondjátok hogy próbálja ki, azt ha esetleg elakad, akkor még megnézni se tud sehol semmit (max a facebookon tud kérdezni, ahol elkülditek a k.rva anyjába hogy nem képes dokumentációt olvasni, ami mellesleg reghez kötött, de regelni csak bP alól lehet... WIN! )....

Bravó.

Srácok, ha már úgy is életben tartjátok a témát, akkor bedobom ezt:
https://www.facebook.com/blackPantherOS.Eu/posts/744956239035429

Nem mostani, még akkor került ki mikor elindult ez az egész, de én olyan jót röhögtem rajta, hogy mi mindent értelmeztek/értettek/ferdítettek el az egészből.

ezt a postot úgy írtad, hogy korábban volt rálátásod sokmindenre. így tudhatod, hogy több fejlesztő kellene (pénzbe kerül), több szerver kellene (pénzbe kerül).

"ha esetleg elakad, akkor még megnézni se tud sehol semmit"
egy vödörnyi olvasnivaló van a website-on, amihez bárki hozzáférhet.

"a facebookon tud kérdezni, ahol elkülditek a k.rva anyjába"
felelőtlen kijelentés volt... van olyan, aki ezért bíróságra cibál, én viszont simán csak megdobállak puffinlekvárral. ;)

"hogy nem képes dokumentációt olvasni, ami mellesleg reghez kötött, de regelni csak bP alól lehet..."
és tényleg, senki nem képes olvasgatni... hiába van sok ilyen cucc ami bárkinek elérhető, csak külön apróságok vannak, amikhez kizárólag pantherről férhetsz hozzá. a pantheres reg, vagy az alkalmazásraktár pl ilyen.
aztán mielőtt még a sok, olvasni és inputot ellenőrizni nem szerető hupper idegeit borzolod, írd hozzá, hogy a "Gyorsmenü" nevű legördülő alatt lévő tartalmak mindenkor mindenki számára szabadon elérhetőek, mitöbb OLVASHATÓAK... ha nekem sikerült ringyóz/guglikróm alól, akkor biztos mindenki másnak is menni fog.

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

régi afsz link most erre mutat:
http://hu.blackpanther.hu/tudasbazis/regisztracio-az-oldalra-aszf/
->
http://blackpantheros.charlesbarcza.com/hiena

Ejj, ez a lap nem foglalkozik a témával amit keresel: Hiénák nemi élete

Sajnáljuk, hogy nem tudunk segíteni, de azért összekaptuk ezt a rövid leírást neked. Érdemes tudni, hogy: A foltos hiéna nem azért foltos mert rohad vagy mert dögöt eszik: https://hu.wikipedia.org/wiki/Foltos_hi%C3%A9na

ez az új:
http://blackpantheros.charlesbarcza.com/tudasbazis/a-b-c-szerzodesi-fel…

No rainbow, no sugar

Csodálatos a weboldalon ez a "A mai anyagias világban egy ingyenesen is használható rendszer miért akarná, hogy te használd" kezdetű szöveg. A felhasználók kioktatása hatalmas arrogancia, de hát hajrá Károly, csak így tovább, éljen a magas ló, amin rajta vagy. Csak ne csodálkozz, ha ezt mások szóvá teszik.