Ajánljatok Android TV boxot

Lecserélem a WD TV-met egy Android TV "doboz"-ra, hogy gyorsabb, jobb UI-t kapjak.

Kinéztem ezt:
https://www.aliexpress.com/item/Original-Xiaomi-MI-TV-BOX-3-Smart-4K-HD…
Vélemény, jobb ötlet?

4k-s TV nincs, egy régi HD ready -re kötöm rá HDMI kábellel, a TV marad, félreértések elkerülése végett nem okos TV-t keresek/vennék, hanem egy plusz kütyüt, ami a jelenlegi TV médiadoboza lesz, a médiadoboznál nem szempont, hogy legyen saját, értelmes storage-a.

Hozzászólások

Ugyan ilyet vettem, csak innen http://eustock.eu/shop/okos-eszkozok/xiaomi-mi-box-3-4k-android-tv-set-….

A router-em elég régi így a wi-fi instabil volt ezért vettem hozzá egy USB-LAN átalakítót https://www.aliexpress.com/store/product/Ugreen-USB-Ethernet-10-100-100….

Azóta tökéletes, külső mobil vinyóról és hálózatról is hibátlan a lejátszás, saját kamerával felvett 1080p-s videót szépen lejátssza a tekerés, ugrálás sem akasztja meg.

Vettem hozzá egy gamepad-et is http://www.supergamer.hu/xiaomi-bluetooth-gamepad-okostelefonhoztableth… innen.
Alkalmi kikapcsolódáshoz megfelelő, platform és autóverseny játékokkal próbáltam ki nem volt vele gond.

Háromszor olvastam el, hogy megértsem, de nem sikerült. Csak engem zavar, hogy a cím és a tartalom között ellentmondás van?!

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

RPi2 v 3, LibreElec.

--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

almogic s905(x)-ből vannak gagyibb android boxok is 20-40 dolcsi közt, amelyekre elérhető libreelec build
https://prohardver.hu/tema/amlogic_s905_s912_processzoros_keszulekek/fr…
Ez komplett házban, táviránytóval, táppal jövő cucc. Ártól függően 1-2GB rammal (flashre nem ajánlom telepíteni, jobb és biztosabb az sd kártyán beletenni a libreelecet).

Ha jobb fajtát vesz, akkor még mindig ott az android is, át lehet bootolni rá.

Persze a legkényelmesebb, főleg előfizetős hd tartalomhoz a mi box, csak arra nincs libreelec, mert máshogy bootol.

Ahogy felettem is írták, kell neki egy microSD, egy táp, egy ház.
Nagy előnye a legtöbb médialejátszóval szemben a HDMI-CEC támogatás, magyarul használod a TV távirányítójával.
Utálok külön távirányítóval bohóckodni

--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

Egy kicsit kekeckednék. Ház nem fontos hozzá, sőt még a táp sem. Ugyanis backpowerből is tud üzemelni. Magyarul ha pl. van egy saját tápos külső vinyód, akkor képes bebootolni úgy hogy nincs tápon, csak USB van bedugva, de azért ezt nem ajánlom senkinek :)

--
arch,debian,retropie,osmc,android,windows

Ha WDTV-t cserél és még mindig csak videólejátszásra kell akkor jobban jár egy ilyennel mint egy kínai androidos csodával :)

--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

Volt S905-ös csodám (~20$-ért jött Kínából), néha nem ment a HDMI-CEC meg néha zöld lett a képernyő. Maradtam az RPi2-nél :)
--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

MiBox3-om van. Röviden: megveszed, használod. Azonban, ha nem tervezel mostanában legalább HD TV-t venni, és Netflixet HD-ben nézni (DRM), akkor egy s905/s912-es chippel szerelt olcsóbb box is jó lehet. Ezekkel nincs személyes tapasztalatom, de a prohardver fórumán olvashatsz róluk bővebben.

A MiBox3 távirányítója – szerintem – zseniális. Pillanatok alatt meg lehet szokni.

Az Android TV platformról viszont tudni kell, hogy nagyon sok androidos program nem támogatja, tehát ebből a szempontból nem teljes értékű android. Egyes programok ugyan feltelepíthetők, de a kezelésük a nehézkes a távirányítóról, mert nincsenek felkészítve a kevés gombbal kezelhetőségre. Én egy Rii MX3-M-et használók ezekhez. Bár egy kicsit sok nekem, mert „billentyűzet” részre nincs szükségem.

Viszont a hivatalos androdi tv rendszer (a fentebb linkelt eustock-os mi box ilyen) támogatja a chromecast módot is. Így péládul hbo go és más appból is ki lehet küldeni rá tartalmat. Ha ez számít, akkor ez komoly plusz a barkács android rendszerű nem igazi tévés boxokhoz képest.

Nyilván ha van app egy adott megoldásra, érdemes azt használni chromecasten küldözgetés helyett, de vannak esetek, amikor app nem érhető el, vagy kényelmesebb telefonról kitolni valamit (mert épp kéznél van, vagy épp ott meg van nyitva. Ráadásul chromecast-tal telefon/számítógép képernyőjét, weboldalakat is ki tudsz rakni a tévére, hasznos jóság.

Nekem nem kell bemutatnod a Chromecastot, ismerem, használnom, kedvelem. :)
Konkrétan az HBO Go-t viszont Android boxról használom mert úgy kényelmesebb. Bár ez inkább múlt idő, mert annyira gyenge az HBO Go képminősége, hogy leszoktam róla. Az pedig külön poén, hogy ethernet kapcsolattal nem hajlandó működni csak wifin.

Normális HUP-ot használok!

Azon is múlik hol laksz.
Másik érv Chromecastos videózás ellen ha egyébként van Android box az, hogy wifit kell használnod arra, hogy a mobilodra menjen a videófolyam. Majd szintén wifit arra, hogy a mobilodról eljusson a Chromecastra. Terhelt wifis környezetben ez problémákat okozhat ha nem ethernet képes a Chromecastod.
HBO Gonál ez ugyan indifferens mert úgyis agyon van tömörítve.
KODI nekem felhőből szedi a bluray filmeket és az bizony már megérzi a wifi hálózat korlátait.

Játékra viszont nagyon jó a Chromecast. Van egy csomó játék amihez kell a érintőképernyő és csak nehézkesen lehetne Android box kontrollerével irányítani.

Normális HUP-ot használok!

"Másik érv Chromecastos videózás ellen ha egyébként van Android box az, hogy wifit kell használnod arra, hogy a mobilodra menjen a videófolyam. Majd szintén wifit arra, hogy a mobilodról eljusson a Chromecastra. Terhelt wifis környezetben ez problémákat okozhat ha nem ethernet képes a Chromecastod. "

Ezt rosszul tudod. A telefonod csak dobol hozzá, a chromecast közvetlenül tölti le a streamet, nem folyik át azon az eszközön amelyikről indítod. Ez igaz minden olyan appra, amelyik cast támogatással bír. Abban az egy esetben nem lesz igaz ha teljes képernyőt küldesz át.

--
arch,debian,retropie,osmc,android,windows

"Másik érv Chromecastos videózás ellen ha egyébként van Android box az, hogy wifit kell használnod arra, hogy a mobilodra menjen a videófolyam."

Ez nem igaz. Ha a képernyőt tartalmát küldöd át, akkor nyilván igen.

A ChromeCast lényegében egy webböngésző. Ha te elkezdesz Castolni (például YouTube-ról) akkor szimplán betöltődik egy spéci oldal, ami konkrétan azt a lejátszót tartalmazza. Ez a lejátszó tolja a videót, a telefonoddal lényegében minimális adatcsere történik (parancsok és állapot)

"Sajnos a HBO Go képminősége pocsék és ez nagy képernyőn nagyon látszik".

Ez hogy lehet? Én is nézek HBOGO -t, chromecast -olva (nem az egész mobil képernyőt kell kiküldeni, hanem appon belül kell a cast gombot megnyomni, ugye, de gondolom ez trivialitás).
Ugyan mérést vagy egyebet nem végeztem de 720p minőség tuti hogy megvan, de lehet hogy 1080p is. Méri a sávszélt, és úgy állítja be hozzá. Nekem csodálatos szépek a filmek rajta.

--
arch,debian,retropie,osmc,android,windows

"de gondolom ez trivialitás"

Őszintén nem biztos, hogy az, ismerősnél láttam, hogy úgy nézett... már nem is tudom mit, hogy a képernyőt küldte ki, hiába volt az appban direkt feature erre. Bár ő nem annyira számtech központú, de hülyének nem nevezném semmiképp.

A felbontásnak nincs nagy jelentősége ha egyébként túl van tömörítve. A Netflix 4k is egy 1080p BD25 képminőségét hozza nagyjából. De legalább az már elfogadható. Csak 4k tévére felesleges csak ezért váltani.
De a HBO Go inkább a 2CDs avi videók minőségét idézi meg, hiába a nagyobb felbontás. Azon is múlik mi az összehasonlítási alapod. Ha mellette Telekom tévészolgáltatód van, ahhoz képest még egy HBO Go is lehet szép.

Normális HUP-ot használok!

Tévedésben vagy.

"Android Tv" rendszerre nincs magyar HBO GO app még, csak ígéret rá.
https://www.facebook.com/HBOMagyarorszag/posts/10154397106940837

Amire te gondolsz, az a telefonos/tabletes hbo go app, ami 480p minőségben megy. Mivel te tabletes android rendszert használó boxszal találkoztál. Ha ezt igazi android tv-re felteszed apk-ból, akkor is csak 480p marad.
https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.hbogo.android
Példa:
https://prohardver.hu/dl/upc/2017-04/23987_mobil-hbo.jpg

Onnan, vagy desktop chromeból lehet chromecast-ra (és "android tv" -re), ami viszont 720p-s, úgy mint a desktop böngészőből nézve. Természetesen nem tab/képernyő tükrözéssel, hanem a hivatalos cast megoldással.
Példa
https://prohardver.hu/dl/upc/2017-04/23987_pchbo.jpg
Persze lehetne mégjobb, mégszebb, de azért az átlagos digitális tévé adásnál talán jobb a minősége.
Meg más kérdés, hogy megint balfaszok és sok filmnek nem lehet magyar hangsávot választani castkor. Képtelenek stabilan szolgáltatni. Egyszer sikerül belőni a rendszert, aztán bármit frissítenek, utána eltörnek a szolgáltatások. A korábbi app utolsó update-je 3 hónapig kresselt, mert elrontották a cast támogatását. Előtte maga a cast bugzott bizonyos esetekben. Valsz a különböző fejlesztőcsapataik képtelenek együtt dolgozni.

Ez nekem jó infó, köszi. Megerősít abban hogy jó ez a raspi+kodi plusz mellé egy chromecast setup. :) A HBOGO tkp az egyetlen amire a külön chromecastot használom. Voltak olyan gondolataim hogy androidot tegyek a raspira, mivelhogy androidra van hbogo, de ha csak 480 lesz akkor nem vonz nagyon.

--
arch,debian,retropie,osmc,android,windows

A miboxon próbáltam én is a tabletes appot, a példa screenshot onnan van :)

Raspipra úgy tudom, még mindig nem teljes értékű az android. A videojátszás úgy tudom még mindig problémás azon a driverek hiánya miatt.

Nekem egy mibox van, régebben arra is használtam, hogy este play musicról indítsak playlistet rajta kijelző nélkül. Csak át tettem a másik szobába.
Aztán vettem egy chromecast2-őt is, csak azon csupán hdmi kimenet van, így alapból nem megy képernyő nélkül (vagy hdmi-s hifi nélkül) a sötétben hang játszás. Hdmi extractorral végülis megoldottam, összességében akár vehettem volna mégegy miboxot, mert nem sokkal drágább, mint a cc2 + külső hang megoldása. Gondolkodom, hogy talán fejlesztek rá valamit, inkább ezért vetten natív cc2-t is.

Meg persze van két fapados s905(x) boxom is (akkoriban 6-8 ezer ft körül csíptem meg őket), de azóta nem nagyon használtam, hogy megvan a mibox. Libreelec-kel egyébként teljesen használhatóak, androidjukkal már kevésbé.

Szóval van többféle tapasztalat is :) Így végül a kényelem diktál, hogy mibox-on mozizok, cc2-re kötött monitoron nézek valamit (akár youtube vagy hbo...) vagy pécén vagy éppen tableten.

Ahogy írtam vettem is, egy ilyet
https://www.aliexpress.com/item/1080P-HDMI-Input-aduio-Splitter-convert…
A táp bemenete lehetne jobb, nem szűri a zajokat, a cc2 meg úgy tűnik tol vissza sok zajt a tápjára. Szóval úgy lett jó, hogy egy 4 portos aukey tápra kötöttek külön-külön a cc2-őt, az extractort...

Az új EU-s app már nagyon jó szerintem, a korábbi magyar az tényleg használhatatlan volt. Valamiért nem tudták megoldani, hogy értesítsenek az új app-ról, ezért hónapokat vártam énn is a fix-re, mire kiderült, hogy azt már nem fejlesztik.
A képminőség szerintem elég jó, simán jobb, mint a Netflix (csak 1080p van nálam). Chromecast1-el használom wifin, teljesen frankó.

Edit: Play kommentekben látom, hogy azért volt ezzel is gond rendesen. Akkor ezek szerint szerencsém volt és pont jókor használom.

Egy hibajavító update kapcsán sok készüléken megtagadta a működést, mondván rootolt (pedig nem), de ezt úgy tűnik szerver oldalon tudják konfigolni, mert úgy tűnik újabb update nélkül megoldódott.

Most arra panaszkodtak és én is kipróbáltam - tapasztaltam, hogy a cast-ból hiányzik a magyar hangsáv. Valsz másik hang stream lehet az arra optimalizált és talán kimaradt. A weblap is a közelmúltban újult meg és ezzel a cc-n futó mini app is. Magamtól nem vettem volna észre, mert általában az eredeti hangsávot választom.

Előtte, a régi megoldásnál is volt valami komolyabb szerver összezuhanásuk, amikor megsérült több tartalom és hetekig panaszkodtak rájuk. Sajna facebookon nem látom, talán nem publikus direkt link nélkül, hogy miket írnak be a felhasználók, pár hete még tele volt az is panaszokkal.

Szerintem Android boxból csak olyat érdemes venni amiben "erős" cpu magok is vannak. A gyakorlatban ez out of order képességű Cortex-A57, A72, illetve A73 A75 arm magokat jelentenek. Bár ez utóbbiak még nagyon újak. Árban szinte ugyanott vannak, de teljesítményben azért érezhető a különbség a csak gyenge magokat használó boxokhoz képest.
https://prohardver.hu/hir/xiaomi_mi_box_3_enhanced_edition_wii_hasonlo…
Ez például egy ilyen Android box.
Az ára sem vészes: https://www.aliexpress.com/item/XIAOMI-Mi-Box-3-Pro-Hexa-Core-64bit-4K-…

Normális HUP-ot használok!

Ne ajánlj kínai régiós boxokat légyszi! Azok kínán kívül használhatatlanok.
Csak a nemzetközi mibox3 az, amin hivatalos androdi tv fut és a google szolgáltatásait tartalmazza, így a nyugati előfizetős tartalmak támogatását is.

A kínai box kínai szolgáltatásokhoz való, ottani streamekhez. Nincs rajta google. Az sem érv hogy esetleg rá lehet hekkelni rendes androidot, mert az akkor sem lesz teljes értékű (pl a chromecast mód és a drm támogatás nem fog menni hackelt boxszal).
https://www.youtube.com/watch?v=rNvAIRaTFWM

Ha hosszabb távra tervezel mindenképp érdemes olyan kütyüt keresni, amire garantált, hogy legalább az Android 8-as ki fog jönni, és nem ér véget a szoftvertámogatás azzal, amivel épp megvetted, és az sem árt, ha a hardver kicsit izmosabb. Szempont lehet az Ethernet csatlakozó megléte, főleg ha helyi hálón streamelnél filmeket mondjuk egy NAS-ról.

Az, hogy a mi boxot most is Android 6-os boxként hírdetik kicsit elrettentene engem.

Javasolnám a Shield-et, de elég borsos az ára.

A Xiaomi nem ilyen. Minden eszközükre rendszeresen jönnek a frissítések. Már egy ideje van Nougat frissítés még a Mi Box 1-re is. Pár apró bug miatt nem került eddig stable ágba. Netflixen nem megy a HDR és automatikus refresh rate nem megy csak a manuális. De már ma is lehet frissíteni betara ha ezek nem fontosak.
A sima Mi Boxokkal annyi bökkenő van, hogy csak gyenge cpu magokat használnak. Ezért jobb az Enhanced kiadás Xiaomi Boxból.
Nvidia Shield valóban baromi jó, de drága is. Játékokban konzol szinten van, viszont kevés nagy konzolos cím jött ki rá. Az átlag Androidos játékok Xiaomi boxokon is elmennek és videózásra is elég.

Normális HUP-ot használok!

Ahogy fentebb írtam, az Enhanced kiadás egyáltalán nem jobb. Nem androidTV rendszer van rajta, hanem kínai android változat, google nélkül.

A nemzetközi mibox 22 ezer körül megvehető itthon. A Shield valóban jobb és azon már megoldották ami még fejlesztés alatt van a nemzetközi miboxon, csak hát ugye itthon nem kapni és drágább sokkal.

Egyébként nem tudok olyan dologról, ami médiaplayerként a procin "gyengesége" miatt nem menne a miboxon. Játékoknál a gyengébb gpu miatt persze már nem annyira ideális, de médiaboxként az mindegy.

A mibox kapcsán a biztonsági frissítések kicsit késve jönnek, de legalább jönnek. És 6-osra is rendszeresen adnak ki kisebb javításokat vagy kompatibilitás javító módosítást. Például a legfrisebb update óta működik jól a hbo go cast miboxra, előtte elakadt a videó gyakran. Az előző frissítésekkel pedig még többféle usb lan adapter támogatása jött be.

A 7-es ennél azért lehet jó, mert néhány képesség (pl hdr) az a 7essel jár. Valamint azt mondják, hogy a 7 bétával még pörgősebb a felület, bár most sem rossz.
A házimozisok azért panaszkodnak még, mert nincs kadenciahelyes lejátszás. A libreleces boxokon már megoldották ez, de az android kernelben még bugzik amlogiccal.

Mondjuk évtizedekre tervezni egy eszközzel, főleg ezen az árszinten, nem túl reális. De android 5.1-gyel jött ki és 6-ost szépen rendbetették rajta, remélhetőleg a 7esből is lesz stabil még. A 8ban nem hinnék, erre a socra nem hiszem, hogy kiadná a hw gyártó a kernelt. Sokan egyébként lehet olyan képességek hiányára panaszkodnak, amit a megjelenítőjük egyébként sem tud, szóval teljesen mindegy lenne.

Én személyesen szeretem az új dolgok varázsát, például nagyon várom, hogy az asszisztens megérkezzen a tévémre.

Persze ez személyes indok. Viszont minél újabb Androidod van, annál később fogsz találkozni azzal, hogy egy-két, majd több és több szoftver már nem elérhető az általad használt Android verzióra.

Illetve ha egy kütyüre várható, az épp most megjelenő Android verzió, akkor valamennyire garantált, hogy a következő 1-2 évben meg fognak érkezni a frissítésekkel a fontos biztonsági javítások és foltozások is.

Gondolom marhára nem volna menő megvenni egy olyan kütyüt, ami a vásárlás pillanatában lyukas, és frissítésre nem is számíthatsz.

Egy kicsit challengelném már a kérdést is: fontos, hogy android legyen? Ha igen, mik azok az appok vagy szolgáltatások amik miatt direkt androidot szeretnél? Csak mert egy rpi2-3 -on futó OSMC vagy LibreELEC disztró általában boldoggá teszi az embereket. Persze az android appok ekkor ugranak, de a szolgáltatások nem, ugyanis minden fontosabb dologhoz van addon. Pl. youtube, twitch, meg ilyenek.
(A libreelec és az OSMC is spéci Linux disztrók, amikben előre van csomagolva a KODI media player, és a rendszer úgy van összerakva hogy minél teljesebb UX-et kapj dedikáltan a medialejátszás terén).
Egy konkrét példa: távirányító appnak a Yatse a de facto standard. Ha ez fent van, akkor pl. a youtube app-ban a share now menüpontba beköltözik egy lehetőség, hogy a KODI játssza le a videót, és már játssza is (reklám nélkül!).
A dolog amúgy meg úgy fest hogy veszel egy raspit, egy microusb tápot, egy microsd kártyát. A kártyára kiírod az imaget, összedugod, ráteszed a tvre HDMI-n és örülsz.
Ha teszel rá külső vinyót USB-n, meg feldobsz egy transmissiont akkor a Linux ISO-kat is letölti magának szépen helyben, és rögtön le is játssza őket.
Nálunk 3-4 éve ez a setup van, most már két tévén. Összesen 3 raspink van, amiből az egyik dedikáltan NAS/torrent, a másik kettő meg 1-1 tévén a lejátszó végpont.
Linkek:
https://libreelec.tv/
https://osmc.tv/
https://kodi.tv/
https://play.google.com/store/apps/details?id=org.leetzone.android.yats…

P.s. a libreelec és az osmc közötti választás ízlés kérdése. Az OSMC debian alapú, így van benne apt-get és bármit felrakhatsz amit leszállít a debian, a libreelec viszont teljesen saját fejlesztés, és a csomagkínálat elég szűkös. Igazából nem is nagyon van hozzá semmi, csak amit ők lecsomagoltak, és az se sok. Ha nem tervezel semmi pluszt feltenni, akkor jó lesz.
P.s2: a KODI-s disztrók óriási előnye az androidos random kütyük ellenében, hogy garantáltan hosszú évekig supportált lesz, folyamatosan fogod kapni a frissítéseket és új cuccokat. Nekem az egyik lejátszóm Rpi1 (!), ami már jópár éves, mégis kapja az OSMC-s frissítéseket, és szépen le is játszik mindent.

--
arch,debian,retropie,osmc,android,windows

Ezzel vitatkoznék kicsit.

Abban igazad van, hogy egy Kodi központú megoldással jópár dolgot meg lehet valósítani, amihez nem kell Android. Az én Androidos TV boxomon is van telepítve Kodi, és használom is filmnézésre, illetve előtte egy pi-t használtam Kodival.

De! (és nyilván minden az igényeken múlik...)

Azért sok dolog van, ami nem pótolható Kodi addonokkal, vagy csak hiányosan, és ha pótolható is, az addon nem hivatalos, nem támogatott, bármikor eltörhet.

Persze, lehet Kodival Youtube videókat nézni. De lehet rendesen böngészni, csatornákat kezelni, fel/leiratkozni, videókat kedvelni, feliratsávokat kezeli-e? Annotációkat? Emlékszik-e hol tartottam egy adott YT videóban?

Ráadásul az Androdid TV platform egyik erőssége a beépített Chromecast támogatás, és remélhetőleg hamarosan az asszisztens is olyasmi, amiről nem érdemes lemondani.

Főleg úgy nem, hogy egy olcsóbb TV-s box csak épp kicsivel drágább, mint ha megvennéd a Pi-t, bele az SD kártyát, hozzá az adaptert, kábeleket, stb.

Itt jön be az, hogy mi az igény. Amiket leírtál, azok igazak, ezek az addonok jórészt nem hivatalosak. A youtube addon képességeiről nem tudok sokat, egyrészt mert van chromecast -em is, és azon szoktam nyomulni, másrészt r=1 youtube user vagyok, még fiókom sincs ott, nemhogy listáim meg feliratkozásaim.

--
arch,debian,retropie,osmc,android,windows

Youtube kapcsán nekem valahogy jobban bejött a korábbi androidtv app. A mostani, smarttv kinézetét átvevő valahogy nem áll úgy kézre. De legalább már a másodlagos fiókba is be lehet lépni, mert amikor kiadták, akkor kb nem is volt teljes értékű. Igaz, a legutolsó klasszikus androidtv app pont elrontotta a sima lejátszást miboxon. Szóval muszáj is volt váltani, mert az új fajtával nem akad vagy ugrik a videó, mint az utolsó update után a klasszikussal.

Egyébként az átmeneti időben jól jött a chromecast mód, hogy legalább úgy elértem és el tudtam indítani a boxon a feliratkozásaimon lévő videókat :)

Ezt nagyon nem javasolnám, elég csak elolvasni pár review-t. Nem Android TV rendszerrel érkezik, hanem a telefonokra/tabletekre optimalizált Androiddal, abból is 5.1-gyel, amivel tavaly is szégyen volt eladni akármit. A user experience a béka segge alatt lesz a sok alkamazással, ami érintőképernyőre van tervezve. Ha az ember tévére akar Android boxot, tessék rendes Android TV rendszerrel szállítottat venni.

A konkrét terméket nem ismerem. Azonban a felhasználási igények ismerete nélkül nehéz eldönteni, hogy kell-e az Android TV. Most MixBox3-at használok, előtte évekig egy Rikomagic mk802 IV-et nyúztam.

Rikomagic:
- 4.x-es android volt rajta. Az általam egyébként is használt programok mind futottak. Nem éreztem hiányát az újabb verziónak.
- Egy airmouse-zal használtam, és a user experience-szel nem volt probléma. Ez mindenképpen kötelező termék, mert nélküle semmire sem jó. Ugyan lehet rá billentyűzetet és egeret is dugni, de azzal tényleg a béka segge alatt van a user experience.
- Mivel „normál” android volt és nem android tv, így gyakorlatilag minden program futott rajta. Volt rá sokféle RSS reader, többféle böngésző, twitter kliens. Ennél sokkal több, de ezeket használtam.
- Ha a Kodi nem tetszik valakinek, akkor felteheti rá a kedvenc médialejátszóját.
- DRM védett tartalom fogyasztása gondot okoz.

Android TV (MiBox3):
- 6-os android tv van rajta, de ez szintén lényegtelen, mert teljesen más a felület mint a „normál” androidon, így ezt mindenképpen meg kell szokni.
- Ha szöveges tartalmakat is olvasni akarsz, akkor ehhez is szükség lesz egy airmouse-ra.
- A böngészőből kevés telepíthető, ezek közül a Chrome üti meg a használható szintet. De ehhez is kell airmouse.
- RSS readerből is csak kevés telepíthető, ezek közül csak az Inoreader használható. (Airmouse-zal)
- Twitter kliens nincs.
- DRM védett tartalom fogyasztása nem jelent gondot.

A sebesség tekintettében nincs lényeges különbség. Azért váltottam, mert a Rikomagic időnként a demencia jeleit mutatta (flash memória gondok). Az Android TV rendszer elsősorban audió és videó tartalmak fogyasztására lett kitalálva, és abban nagyon jó. A MiBox3 távirányítója zseniális. Viszont szöveges tartalmak fogyasztásánál már kompromisszumokat kell kötni, és ahhoz mindenképpen szükséges egy airmouse, vagy valami hasonló kütyü. A twitter TV-n való olvasásáról leszoktam. A programválaszték – a játékok kivételével – szegényes.

Szubjektív: A korábbi Android Youtube alkalmazás nekem sokkal jobban kézre állt, mint az Android TV Youtube alkalmazása. Azóta már az Android verziót is elszabták, így most már az sem áll kézre. :-(

A verzió kérdése: Nyilván a sebezhetőségek miatt nem mindegy, de a MixBox3 is kb. csak félévente kap frissítést, így a helyzet ott sem túl rózsás. Viszont elég szegényes a telepíthető alkalmazások listája, így elméletileg kisebb a kockázat. Azonban az Android TV platfromon a kínai és orosz alkalmazások nyomasztó fölényben vannak, így egyáltalán nem biztos, hogy kisebb a kockázat.

Tehát az android-os TV okosító vagy Android TV Box kérdés eldöntéséhez mindenképpen szükséges a felhasználási igények pontos ismerete.

"Azonban a felhasználási igények ismerete nélkül nehéz eldönteni, hogy kell-e az Android TV"

Részben igaz. De egy olyan platform, ami érintőképernyőre lett tervezve NEM való tévére. Akkor sem, ha épp neked a saját igényeid mellett használható eredményt ad.

Egyik mondatodban azt írod, hogy nem volt az user experience-szel probléma, de ugyanabban a mondatban írod, hogy kénytelen voltál egeret használni hozzá. Csak mert számodra ez oké, attól még kompromisszum. Sokkal kényelmesebb arra felkészített alkalmazásokat egy távkapcsolóval irányítani. Nyilván ez is egy kompromisszum, de az alkalmazás fejlesztőjének a feladata hogy megoldja hogy így is jó legyen az experience, nem a te feladatod egy egyszerű eszköz hiányosságait egérrel/billentyűzettel kipótolni, amit egyébként kéne tudnod a távkapcsolóddal vezérelni.

"Ha szöveges tartalmakat is olvasni akarsz, akkor ehhez is szükség lesz egy airmouse-ra."

Miért is? Olyan alkalmazás kell, ami támogatja hogy kényelmesen tudj olvasni szöveges tartalmat a tévéden a tévére szabott távirányítóval. Jogos érv, hogy az alkalmazás ellátottság gyenge. Ez tény. Gondolom egyik kedvelt alkalmazásod gyártójának sem írtál, hogy volna igény arra, hogy fusson TV platformon. Viszont ami fut, az használható rendesen, és nem kell egérrel szórakozni.

"A böngészőből kevés telepíthető, ezek közül a Chrome üti meg a használható szintet. De ehhez is kell airmouse."

A Chrome sem telepíthető, gondolom a platformod megoldja, hogy települjön az egyébként tabletre szánt változat. Szóval ezért kell egér.

De kérdem én, mi szükség van arra, hogy közvetlenül a tévén böngéssz? Az Android TV megoldása erre a Chromecast integráció. A telefonodon/tableteden megnyitod a weboldalt, és kiküldöd a tartalmát a tévére.

„Egyik mondatodban azt írod, hogy nem volt az user experience-szel probléma, de ugyanabban a mondatban írod, hogy kénytelen voltál egeret használni hozzá. Csak mert számodra ez oké, attól még kompromisszum. Sokkal kényelmesebb arra felkészített alkalmazásokat egy távkapcsolóval irányítani.”

Az airmouse tulajdonképpen egy távkapcsoló és egy egér kombinációja. (Illetve a hátulján van billentyűzet is, de azt soha nem használom.) A TV-nek csak a bemenetválasztási funkcióját használom. Ezt a funkciót, illetve a TV bekapcsolását felprogramoztam az airmouse egy-egy gombjára, így a TV távirányítója a fiókban van. Az airmouse egyik oldala pont úgy néz ki, és úgy is viselkedik mint egy távirányító. Ha a TV távirányítójának használata kényelmes, akkor az airmouse távirányítójának használata is kényelmes. Annyi az eltérés, hogy van benne egy giroszkóp, így egy egérmutatót is tud mozgatni, ha ezt a funkciót bekapcsolod. Ha nem, akkor csak egy szimpla távirányító.

„Gondolom egyik kedvelt alkalmazásod gyártójának sem írtál, hogy volna igény arra, hogy fusson TV platformon.”

Az egyiknek írtam. Pont egy olyannak, amely egyébként videó tartalmat biztosít, de az alkalmazás Android TV-re nem telepíthető. Néma csend lett a válasz.

„De kérdem én, mi szükség van arra, hogy közvetlenül a tévén böngéssz? Az Android TV megoldása erre a Chromecast integráció. A telefonodon/tableteden megnyitod a weboldalt, és kiküldöd a tartalmát a tévére.”

Sajnos már olvasó szemüvegre van szükségem, így a telefonos munkamenet:
- Szemüveget felveszem
- a telefonon megkeresem a tartalmat
- átküldöm a MiBox3-ra
- leveszem a szemvüget
- elolvasom a tartalmat

Enném sokkal egyszerűbb, ha telefonon megkeresett tartalmat a telefonon is olvasom el, és nem küldöm sehova a tartalmat. Nyilván egy videót sokkal jobb TV-n megnézni, így ott ezt fogom választani. A böngészőből viszont nem lehet átirányítani a tartalmat a TV-re, így ott erre még elméleti lehetőség sincs.

Az összes olyan program, ahol egyszerre több tab/mező/… látszik, sokkal könnyebben kezelhető egy airmouse-zal, mint hagyományos távirányítóval. Még akkor is, ha az egy natív Android TV-s alkalmazás. Míg a távirányítóval egyesével lépkedve jutok el az 5. mezőre, addig az airmouse-zal egyből rámutattok. A Kodi például nagyon jól kezelhető távirányítóval, de airmouse-zal még gyorsabb a használata.

Kiegészítés:
Eddig milyen típusú airmouse-okat próbáltál ki?

Nem próbáltam airmouse-t. Kodit eszembe nem jutna használni egérrel, nagyon is kényelmes az távkapcsolóval, vagy billentyűzettel. A billentyűzet viszont nem túl kényelmes a nappaliban, a kisasztalon a kanapé előtt nem igazán van helye.

Tapasztalatom egy Rpi-vel van, amin csak Kodi volt, illetve egy Nexus Playerrel, ami saját távkapcsolóval jött. Persze én is próbálkoztam olyasmikkel, hogy próbálok böngészőt tenni rá, vagy egérrel használni, de rájöttem, hogy semmi értelme.

Őszintén nem tudom elképzelni azt, hogy valamit meg akarok nézni az interneten, akkor a tévé elé ülök le ahelyett, hogy telefonon, vagy számítógépen böngésszek. Ha olyan van, hogy közös szórakozás részeként mutogatunk egymásnak weboldalakon lévő tartalmat, akkor azért kerül a tévére a kép, hogy a többiek lássák, én ugyanúgy telefonon nézem, úgyhogy nincs gond szemüvegváltásokkal. Ráadásul családi felhasználásra a cast jobban működik, amit mindenki a saját gépéről, saját profiljával tud használni, mint egy tévés böngészőn közösködni, és ki-be jelentkeztetni egymást mindenből.

A szálban az első (és a többi) hozzászólást azért írtam, hogy jelezzem, léteznek olyan felhasználói szokások, amikhez jobban illik az Android, mint az Android TV. Az, hogy ezt személy szerint Te nem tudod elképzelni, még nem kizáró ok. Továbbra is fenntartom, hogy ha valaki a TV-n akar böngészni, híreket olvasni, akkor egy sima Android a jobb választás. Ha Te ilyet nem akarsz, akkor neked jobb az Anrdoird TV.

Viszont azt nem tudom hova tenni, hogy még soha nem használtál airmouse-t, ennek ellenére határozottan kijelentetted hogy egy távkapcsoló jobb, mint egy airmouse. Még egyszer: Az airmouse nem más, mint egy távkapcsoló, amiben van giroszkóp, így tudja mozgatni a kurzort. Ha a giroszkópot kikapcsolód, akkor van egy szimpla távkapcsolód. Nem kötelező használni az egér funkciót. Illetve van még egy apró különbség: RF-n kommunikál az eszközzel, így nem szükséges a TV felé fordítani, ha használni akarod. Az enyémen van 5 IR-es gomb is, azok használatánál természetesen a vezérelt eszköz (= minden ami infrával vezérelhető) felé kell fordítani. Jelenleg az airmouse-zal kapcsolom be a TV-t, választok rajta bemenetet, illetve szintén ezzel kapcsolóm be az aktív hangfalat is. Így az asztalon az airmouse az egyetlen távirányító.

"Viszont azt nem tudom hova tenni, hogy még soha nem használtál airmouse-t, ennek ellenére határozottan kijelentetted hogy egy távkapcsoló jobb"

Pedig ez baromira egyszerű: Azt hittem, hogy az egy sima egér. Ennyi. De így, hogy tudom mi az, nem tartom rossz ötletnek. Ettől függetlenül a megoldást továbbra sem abban látom, hogy egy tablet rendszeren egerészünk a tévén, hanem abban, hogy a tv-re szánt rendszer legyen alkalmas ilyen távirányító kezelésére, és legyen ellátva megfelelően szoftverrekkel.

Konkrétan ezen android kategória a rákfenéje a TV-s rendszernek, mert az emberek inkább ezt veszik, és csodálkoznak, hogy a TV-s rendszerre nincsenek appok, stb. Cserébe bevállalják a kínai sokéve nem frissített romokat (tisztelet a kivételnek) és leszarják, hogy ott a nappaliukban egy lyukas eszköz.

Egyébként a mi box bluetooth távval jön, márcsak a hangvezérlés miatt is.

Valószínűleg az airmouse-soddal is összehozható, mert a boxnak infra vevője is van (csak ugye be kéne tanítani valamivel, bár utángyártott gagyi infra távot a kínaiak is árulnak 4 dolcsi körül, ha más nem azzal tanítható). Az infra csak a bekapcsoláshoz érdekes, aki sosem kapcsolja ki, annak nem számít.

A kínai box változat távjában van mozgásérzékelő is, bár nem tudom, hogy a nemzetközivel az airmouseként tud-e működni. Minden esetre külön is árulják 20 dolcsi körül aliexpressen azt a távot.

"atbaszas": az 24k-s okosora akciozva 3k-ra az egy "SmartWatch DZ-09", ebayen 10$-ert ingyen elkuldik, ami ~2500 penz.
az mx boxot is meg tudod venni egy picivel olcsobban. es ez kb mindig a 30-50$ arsavban mozgott, sose volt 22k huf...

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Ezt a Gruppi, Gruppen.hu vagy mi a szar csaló társaságot már régen letöltendő börtönbüntetésre kellett volna ítélni. A magyar webshopok többsége vagy csal, vagy vastagon lehúzza az ügyfeleit. De a Gruppi.hu még ezeknek is a legalja. Egyik magyarországi ismerős vásárolt a gyerekének egy tabletet. Azon lehet vitatkozni, hogy 20 ropi sok vagy kevés. Nyilván gyereknél az ilyesmi fogyóeszköz ezért érthető, hogy nem akartak drágát neki. De az a tablet amit ez Gruppi küldött nekik ab ovo ipari hulladék volt. A legolcsóbb plasztik házba belehányt Cortex A5 valami. A kamera helyén egy színes kemény papírra!! nyomtatott cam fénykép volt. Amit azért bekötöttek két vezetékkel a nyákra a vicces emberkék. A természetesen legsilányabb tn+film display felbontása nem érte el a 640x480-at. Az érintőképernyőn látni lehetett az érzékelőcellákat és az érzékenysége is ennek megfelelő volt. Még a betűk is mellémentek néha a virtuál billentyűzeten. Gyakorlatilag még Angry birdre is alkalmatlan szar volt az egész. Az is jobb befektetés lett volna ha a 20 ezret szimplán lehúzzák a wécén.

Azóta megfogadták, ha még egyszer meglátják a Gruppi.hu csomagkiszállítóját a környékükön, elengedik a kutyákat és előveszik vadászpuskát. :)

Sajnos eléggé rosszak a magyarországi webboltos tapasztalatok. Az az érzése az embernek, hogy a suhogó melegítős bolhapiac dzsigolók beköltöztek Magyarországon a webre és ott nyitogattak boltokat.
eMAG-gal, Mall.hu-val is vannak problémák. iPon-ra még nem hallottam panaszt. De ők annyira nem olcsók és nagy akcióik sincsenek.
Szerintem jobb közvetlenül kínai webboltból vásárolni ha Magyarországon lakik valaki. Sokkal korrektebbek a kínai webboltosok mint a 90-es évek lehúzós magyar vállalkozói szellemét átörökítő magyar webboltok, akik maguk is Kínából vásárolnak csak rácsapják a saját vastag haszonkulcsukat a nagy semmire.

Amazon van Magyarországon?
Ha igen, az is egy korrekt webbolt.

Sok helyről rendeltem már, és nagy problémám nem volt. Sőt, csak idén négy-öt rendelést vittem vissza, élve a 14 napos szabállyal, kicsit morcosan, de szó nélkül visszakaptam a pénzem.

Hasonló esetben (szart adnak) első körben érdemes ezt megpróbálni, és a fogyasztóvédelemhez is fordulni rögtön.

Viszont gagyi cég ide, gagyi cég oda, a 20e forintos tablet kategória nagyon kerülendő. És értem, fogyóeszköz, nem ér többet, de akkor inkább meg kell fontolni, hogy ne vegyen az ember egyáltalán. Autót se veszel karosszéria és műszerfal nélkül, hiába olcsó (hacsak nem olyan szaki vagy).

Ez milyen elv? Éppen ezzel a magyar szemlélettel van baj! Kis pénzt lophat a webboltos csak sokat nem? Megélhetési webbűnözés már tolerált dolog?
20 ezer forintért kínai webboltból nem szemét jön hanem egy szerény de gyereknek használható tablet:
https://www.aliexpress.com/item/Dragon-touch-Y88X-PLUS-7-Kids-Tablet-fo…
https://www.aliexpress.com/item/Original-Phone-Call-10-Inch-Tablet-Andr…

Fillérekért is lehet tisztes terméket adni. A Wish ezzel lett sikeres többek között az Egyesült Államokban, ahol azért vannak fogyasztói elvárások és az átlagfizetés sem magyar szinten van.

Nem az ára határozza meg, hogy egy termék szar-e. De ha csak a legolcsóbbat keresi, akkor ne lepődjön meg, hogy szart kap.

Az első linked is eléggé legalja fajta. Az, hogy most már 4 magos a legalja szemét 20 ezerért, csak azért van mert pár éve még 1 magosok voltak ezek.
Tudod, közben eltelt pár év és már nem ugyanazt kapod 20 ezerért.

Tájékozódni kell, elolvasni, hogy mit akar rendelni. Ha fogalma sincsen semmiről, akkor meg ne rendelgessen minden szart a netről.
Ha nem azt kapta, amit rendelt, akkor reklamálhatott volna. De pontosan azt kapta amit rendelt.

Nincs igazad! Papir kamukamerás, tejfölösplasztik házba turhányolt tabletnek álcázott tárgyat árulni lopás. A legalja cigány-lókupec fajta csinál ilyet. Azóta messze kerülik a magyar webshopokat és csak Kínából vásárolnak ilyesmit. Úgyis ott gyártanak már mindent. Sanszos, hogy a Gruppi többi átvágott ügyfele is hasonló következtetést vont le, vagy végleg elment a kedve a webes vásárlástól. A felperzselt ügyfélbázis stratégiája a Gruppié.

Amiket linkeltem alsó-kategóriás de használható tabletek. Az soha sem volt az.
Azzal meg ne röhögtess, hogy a vásárlónak kelljen tájékozódnia arról, megüti-e a kiszemelt termék műszakilag a használhatóság minimális szintjét. Repülés előtt meg bújják az utasok a repülőgép műszaki dokumentációját és szerviznaplóját, mert ha ez elmulasztják és lezuhanna csak magukat okolhatnák?!
Ja meg a másik remek "érved" a 'fapados göbzijegy is túl olcsó volt', ennyiért ugyan ne várja már senki, hogy garantáltan túl is éli az utazást.

Gruppi.hu nem olcsóbb mondjuk a Wish-nél. Inkább drágább. Mégis ez a magyar csaló kizárólag szemetet szállít ügyfeleihez. Wish meg olcsó noname cuccokat, amik azt a kevés pénzt bőven megérik. Még a WSJ is elismerően írt a Wish-ről. Ott ugyanis a filléres holmi nem hulladékot jelent. Ezt nem képes egyetlen magyarországi magyar sem felfogni agyilag. És ezért van biztos bukásra ítélve a magyar webboltok 90%-a. Amelyiket nem a kínai konkurencia nyír ki azt majd elintézi valamelyik globális amerikai multi.
Tisztelet a nagyon ritka kivételnek.

Kicsit nagy az arcotok odaát, azt hiszed, hogy mindenki azt nézi, hogy nektek mi a jó. A valóság pedig az, hogy az egyéni felelősséget nem helyettesíti a beképzeltség. A lehúzós, helyetted kínából rendelős boltokkal pont jól egymásra találnak a nagy pofájú funkcionális anaflabéták. Igen, a vásárló választ. A hülye meg szenved.

Ez a wish meg megint valami noname legalja helyetted rendelős oldal. De használd egészséggel.

Az ilyen webshopok a nyelveket nem beszélő, önállóan ügyet intézni nem tudó balekokra mennek rá. A legolcsóbb kamu kínai szemetet árulják magyar ajánlóval. Esetenként márkás termék hamis, vele nem ekvivalens változatával. Szóval egyáltalán nem védem az ilyen helyeket. Csak azt útálom, amikor valaki mindenki mást hibáztat a saját hülyesége miatt.
Tippre valamelyik 1 magos 512MB-os 30 dolcsis legalja tabletet vették pár éve, amelyekhez hasonlót itthoni nagyobb boltokban is árultak büntetés gyanánt 10-20 ezerért :)

Az első linkje pont az a fajta, csak a ma elérhető legalja technikával és gyerekes házba téve.
A szokásos ház ez szokott lenni
https://www.amazon.co.uk/Original-Q88-Android-Allwinner-1-1-5Ghz/dp/B00…
https://www.gearbest.com/tablet-pcs/pp_113123.html

Nagyon köszönöm mindenkinek a tanácsokat, csak hogy visszajelzést adjak, erre esett a választás: Xiaomi Mi Box 3 4K Android TV lett belőle.
Egy komoly hátrányát látom, hogy nincs rajta RJ45-ös csatlakozó, de túlnyomórészt USB-ről tervezem a lejátszást helyből + némi YouTube.

Ilyenem van (mibox3), tökéletesen működik, és szeretem is. Nekem is volt fenntartásom a dologgal, itthon vettem egy ismert boltban, mert ott sem sokkal drágább, cserébe ha nem működik, vagy nem tudod használni, akkor kérdezés nélkül visszaadják az árát, vagy cserélik más típusra asszem 15 napig + az egy éven belüli garancia intézése is egyszerűbb szerintem.

Tudom, hogy tavalyi a topik, de nekem most van hasonló problémám és gondoltam nem nyitok ezért újat.

A nem túl okos Hyunday TV-m saját "okos" programja sajnos szinte semmire sem jó, és arra a kevésre is csak nagyon nehézkesen.

Van viszont rajta két HDMI bemenet és USB és hálózati csatlakozó is. Egy DIGI-s Kaon set top box-ról megy rajta az adás.

Én jelenleg e között a kettő "okosító" kütyü közül választanám az egyiket:

Xiaomi Mi Box 3 4K Android smart set top box, médialejátszó
Google Chromecast 2.0 HDMI Streaming Media Player Stick

Mobil telefonról, tabletről szeretnék TV adásokat (DIGI online, MindigTV, Telenoros MyTV, stb.), HBO Go-t, Youtube videókat nézni, illetve Linuxos és Windows-os PC-ről szeretnék filmeket nézni, akár böngészőből is.

Arról pl. nem találtam egyértelmű infót, hogy a Xiaomi támogatja-e a HBO Go-t.

Ti melyiket ajánlanátok a kettő közül?

Mindannyiótoknak köszönöm a tanácsokat, javaslatokat, és hogy megosztottátok velem a tapasztalataitokat!

A Xiaomi Mi Box 3 4K Android smart set top box lett a döntés.

Külön köszönöm Dejonak az Eustock-os linket, ahol régebben már vásároltam mobilt, de most nem néztem meg a kutakodás során. Meg is rendeltem mindjárt és ~5.000 Ft-tal olcsóbb lesz, mint máshol.

A XiaomiShop-nál ez a figyelmeztetés olvasható:

Figyelem! Az Oreo frissítés, (melyet a Google kiadott a Mi Box-hoz 2018. június végén) több funkció működését is negatívan befolyásolja. Külső USB-s adattárolók elérését teszi lehetetlenné, azaz nem lehet sem külső HDD-ről, sem Pendrive-ról tartalmat lejátszani.

Ez megoldódott azóta?

Hello!

Amióta frissítettem 8.0-ra, azóta szerintem sokkal rosszabb, egy csomószor nem reagál a távirányítóra, újra kell indítani sokszor, és ami különösen zavar, hogy a hang alapú keresés mindig a Google Assistant-ot aktiválja (a youtube keresője helyett - eddig beírta a youtube keresőbe amit mondtam, most nem így működik, és ez nekem rosszabb)).

Üdv.

Egyébként most állítólag a 2303-as update-et végül visza is vonták, mert szar. Nem lehet szebben mondani. Persze halottnak a csók, mert kb mindeki frissített rá, aki oreozott. A kretének kiengedték úgy azt a verziót, hogy nem tesztelték és visszajött több hiba, ami az előző és béta tesztereknek is kiadott verzióban már nem volt. Szóval a 2179-es build, ami a legjobb eddig a 8-asból, legalábbis több hibát javított, mint amennyit behozott.

Állítólag ES File Explorer tud bekavarni, ha továbbra sem működik jól, mert összeakad valami megoldása a rendszerben lévő fájlkezeléssel. Szal érdemes leszedni.

Nem szükséges külön alkalmazást telepíteni a telefonra. Abban a percben hogy azonos hálózaton észreveszi hogy van olyan "sink" ami cast tartalmat tud fogyasztani, megjelenik a cast gomb a youtube-ban, hbo go-ban, meg a mindenféle egyébben, ami tudja.
A külön app maximum a chromecast fizikai eszköz konfigjára (wifi) kellhet.

--
debian,libreelec,openmediavault,ubuntu,windows,arch,lineageOS
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

A chromecast kifejezetten streamelt adások megtekintésére jó, mobilról, támogatott alkalmazásokkal. A HBO GO-hoz van megfelelő app, a youtube természetesen megy. A Digi/mindigTV/MyTV -nek utána kell nézni. Lokálisan tárolt tartalmak lejátszására nem alkalmas.
Én olyan androidos dobozt keresné, ami képes chromecast targetként is működni, így 2in1 eszközöd lesz. Ami android tv-t futtat, az pl ilyen.

--
debian,libreelec,openmediavault,ubuntu,windows,arch,lineageOS
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

A telenornak van mytv otthon appja, az kifejezetten androidtv rendszerre van, távirányítós használtra. Egyébként a telefonos app is támogat chromecast módot, ha úgy akarnád átküldeni.

A MindigTv alatt nem tudom melyiket érted, ha az extra előfizetőset, annak nincs natív alkalmazása sajnos. Viszont csináltak https://tv.mindigo.hu/live oldalt, amit alapból webböngészőből lehetne nézni, bár az nem kézreálló boxokon. A Web Video Caster alkalmazás képes telóról átirányítani a mindigo streamet chromecast módra.

Digit nem tudom, ahhoz nem volt szerencsém.

HBO Go cast módban, vagy kodi leila alá van nem hivatalos addon, amivel az előfizetés használható és fhd is megy. Lentebb linkeltem a topicot.

Látom egyébként, hogy a mibox lett a kiválasztott, szerintem ár-értékben jó választás. A hivatalos androidtv és a működő chromecast mód sokmindent lefed. Amit nem azt meg kis barkáccsal, kodi addonnal jó eséllyel meg lehet oldani.

En ezt valasztottam.
https://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_503486.html?wid=1433363
Alfawise H96 Pro+ TV Box
Van EU plug verzio is ha turelmes vagy akkor kifoghatsz egy "sale"t.
Nekem 54$ + Ship volt.
Elegedett vagyok vele mindent tud ami szukseges.
Plex, YT, Netflix, G LAN ami jol jon a 4K tartalomhoz, eleg sokszor megy 100+M folott ahogy nezegettem. Nem melegszik, nem fagy, HDMI CEC kepes eszkoznel nem kell kulon taviranyito sem siman megy a TV taviranyitojaval a vezerles. 8T kulso usb hdd siman latja 3.0 is van rajta. BT4 ,kartya olvaso lik.
Androidbol 7x valami van rajta amivel erkezett. Leiras szerint van 6 is, de forum szerint frissitheto 7x verziora es csinalja auto updattel.

Hali,

Itthon van egy NAS (szerűség), egy Chromecast (v2) meg egy TV 2 darab HDMI inputtal (1. set top box, 2. Cc).

Use case-ek:
1) cucc lejön a NAS-ra, letöltött cucc áttolása TV-re Chromecast-on át (telefonon Localcast appal, Wifi-vel)
2) Netflix nézése Cc-n át (rendes előfizetéssel)

A Netflix természetesen gond nélkül megy, de a Cc a legtöbb letöltött formátumot nem támogatja, konvertálgatni meg nincs kedvem.

Főleg azokat kérdezem (így egy menetben), akik a Xiaomi Mi Box 3 -at vagy az Alfawise-t vették, hogy a fenti NAS + Cc kombót ki tudja-e váltani egy ilyen Androidos TV Box + le tudom-e játszani azt is, amit Cc-vel nem (tehát bővebb-e a támogatott formátumok listája) + menni fog-e továbbra is a Netflix?

Thx.

A Chromecast kis túlzással csak h.264 mp4-et tud AAC hanggal. Android TV-re viszont van pl. VLC, ami tud közvetlenül NAS-ról lejátszani, és sokféle formátumot támogat.
Netflix app is van Android TV-re natívan, én azt szoktam használni (de megmarad a Chromecast support is persze, azt a HBO Go-ra használom, mert annak nincs Android TV appja).

Ugy remlik, hogy a netflix csak az android tv-s appon keresztul tamogatja a 4k-t, de cafoljon meg valaki, ha maskent van (windows es android telefon alatt biztosan nincs 4k). Ugyhogy celszeru is a nativ appot hasznalni.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

A noname tabletes androidos boxokon nem lesz fhd vagy 4k netflix, szóval sokkal inkább jobb erre a nemzetközi mibox, amit az eustock is árul vagy a hivatalos üzlet.
A kodi tévére kézreálló lejátszó a távirányítóval. Egyébként hbo go-ra létezik hozzá (béta leia kodi-hoz) nem hivatalos addon, amivel az is használható
https://hup.hu/node/156409

Persze a mibox igazi, certes androidtv rendszere tudja azt is, amit a chromecast, szóval át is lehet rá abban a formában küldeni tartalmat (pl hbo go hivatalos telefonos appból).
A mi boxra feltehető az amazon video for androidtv app is apk-ból, hivatalosan az app még nem tette whitelistre a miboxot, de jól működik.

Látom újra aktív ez a topik.
Erre a xiamoi kütyüre HDD dokkolót is lehet kötni? Jelenleg egy Asus Oplay HDP/R1-em van melyre most raktam fel a moservices 3 fw-t, de a youtube az nyögvenyelős. Sokat nem játszik le onnan. S bár az oroszok kihozták a maximumot ebből, az idő elszállt felette. 4K-s tartalom nem érdekel, de az ext3-as vinyókon lévő cuccot azért szeretném viszont látni.

Ha már van egy nagyobb tévém mint monitorom, akkor nézném a yt-t is nagyban.