Linux desktop 2%?

Most volt hír itt a HUP-on a 2.5% körüli Linux desktop penetráció, gondoltam megnézek mást is, ne csak a NetApplications-ra hagyatkozzunk. A statcounter-nél kicsit máshogy néznek ki a számok és ők külön mérik a ChromeOS-t is (de én itt lent össze is adtam a könnyebb összehasonlíthatóság végett). Náluk ChromeOS nélkül még nem értük el a 2%-ot, ChromeOS-szel viszont már 2015 elején is voltunk 2% felett.

Hozzászólások

miert van ekkora jelentosege ennek a %-nak?

--
t-systems-es it architect allast keres. Jelige: csak webshopot ne kelljen...

hát, hogy a másik szálból idézzek: azért, mert már majdnem a fele a macOS-nek :)

azt lásd oda pls, hogy az Apple a saját 6%-nak töredékéből is milliárdokat termelne, dehát a Linux a 6% közel felénél is milliárdokat "kér". ezeket a millárdokat a HP/IBM szintű mamutok teszik be a közösbe, miközben ők maguk nemigen látszanak a 2%-ban. Linux, én így szeretlek.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Nem teljesen ertem ezt a logikat. Az Apple tobbfelekeppen termeli a penzt, eladja a HW-t az OS-t es hozza az alkalmazasokat is. A fenti gorbe kizarolag az OS-rol szol... HW-t ugyanugy kell venned ha Linuxot hasznalsz akkor is, de nehez megmondani, hogy az Apple-nel ha egy gepet veszel akkor ott mennyibe kerult a HW es mennyibe az OS es igy nehez osszehasonlitani.
Es a HP/IBM mit tesz a kozosbe? Kernel fejlesztest? Vagy mire gondolsz? Ha arra... azt szerintem ok a szerver piacon (amirol itt egyaltalan nincs szo) szeretnek lekaszlani es valoszinuleg meg is teszik.

Azert mert engem erdekel. Nem biztos, hogy mast is es nem biztos, hogy masok szamara is jelentoseggel bir.
Ami miatt nekem erdekes (azon kivul, hogy Linux userkent alapveto erdekem, hogy a rendszer valamelyest elterjedt es ezaltal elfogadot legyen), hogy jol lathatoan van mostanaban valami novekedes.