Fájl megnyitás lassú

Fórumok

Sziasztok!
Linux Min 17-et használok Cinnamon-nal, de azt hiszem, olyan gondom van, ami a GNOME-ból ered. Szóval a jelenség az, hogy ha valamilyen GUI-s programból megnyitok egy fájlt (akár olvasásra, akár írásra), akkor megnyitás után egy pár másodpercre leáll az egész GUI.
Korábban volt már nekem ilyen, és akkor megtaláltam a hiba okát. Valami olyasmi rémlik, hogy valamelyik modul, ami az utoljára megnyitott fájlok listáját tartja nyilván megpróbálja frissíteni azt a listát, és az okozza a fagyást, hogy van köztük olyan fájl, ami már nem létező hálózati meghajtón volt. Valahogy valahonnan ezt a listát törölni kell, és akkor a fagyás elmúlik. Nem tudja valaki fejből, hogy mit kell törölni, vagy legalább mire keressek a Gugliban?
Köszi!

Hozzászólások

A mostanaban hasznalt fajlok listaja:
$HOME/.local/share/recently-used.xbel

Nem lehet, hogy a gvfs-smb a ludas? Arra gondolok, hogy hálózati megosztásra vár esetleg. Valamennyire normálisan konfigurált samba szerver, nsswitch.conf, vagy, ha nem kell filemegosztás, akkor eltávolított gvfs-smb szokott segíteni. Mondom ezt úgy, hogy Fedorán Xfce-t használok és Thunar-t, de ebben a környezetben is találkoztam olyasmi jelenséggel, amiről írsz.

Szerk.: ja, nálam ilyenkor csak a filemanager fordult magába, az egész GUI azért nem. Még valami névfeloldás körüli zűr lehet talán. Sőt, amit megnéznék, hogy megy-e a notification-daemon. Olyan is van, hogy valami felhozná a buborékot, nem kap erről nyugtát, aztán vár, vár...

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE