Vertikális egér

https://evoluent.com/products/vm4rw/
Használ valaki ilyet? Tényleg annyival kényelmesebb?

Hozzászólások

sub

Jó lenne kipróbálni valahol...

én Logitech M570 Trackball-t használok, ott sem kell mást mozgatni csak a hüvelykujjat

Van egy csomó Android app amivel PC billentyűzetként és egérként használható a mobil vagy tablet. gondolom ez akkor is működik ha az Android mobilra egy vezetékes egér és billentyűzet van kötve otg-vel. Úgy wifi hálózaton kommunikál, és annyira lesz biztonságos amennyire a wifi hálózat az.

Igen. Egy régi M510-em van, kb. 10 éves lehet, de nem nagyon szeretem. Valamint olyan is van még, hogy elalszik, és utána hiába mozgatom, nem tár magához, csak ha kattintok egyet.
A unifi receiver-rel meg nincs személyes tapasztalat, de ismerősük/ügyfelek között több is volt aki vett billentyű+egér kombót. Volt aki pár nap múlva úgy vágta ki a billentyűzetet mint a szar, mert mondjuk gépeléskor kimaradtak betűk, vagy épp kettő ment belőle, meg befigyelt 2-3mp kimaradás néha, majd utána bedarálta a karaktereket. Volt aki az egeret is.
--
"Sose a gép a hülye."

Pont ilyet művelt nálunk is egy Logitech kombó csoda már elég közelről is. De nem Unifying volt.
Lett másik kombó helyette (MK330), nagyobb távolságról (6-7m) ez sem tökéletes, és már Unifying. Ezt kb 4m-ről használják, így rendben van.
Érdekes hogy az egérrel semmi gond, a billentyűzet nem továbbít bizonyos távolságból normálisan.

Szóval olcsót semmiképpen nem vennék semmiféle drótnélküliből.

OK, hogy ez egy ~10 éves modell, de akkor sem volt olcsó, ha jól emlékszek valami 14000 Ft körül volt, ami szerintem nem mondható olcsónak.
De mivel nem akarom hurcibálni, nem akarok elemet cserélni, nem akarok laggot és kimaradó karaktereket, ezért csak vezetékest fogok venni. A wifit se preferálom, inkább kábel. :)
--
"Sose a gép a hülye."

Vagy 10 éve nincs.

Ez a bajom, én is inkább hajlanék egy vezetékes változatra, már egy ideje gondolkodom egy ilyen hanyattegér vételén. Találtam többféle Elecom márkájút, de megvenni egyiket sem merem, amit olvastam róluk, eléggé megoszlanak a vélemények.
Ha pedig használtan nézem a sokat dicsért, régebbi Logitech Trackman Wheelt pl. eBayen, az annyiba kerül szállítással, mint az itthoni boltokban árult új M570. Lehet az utóbbi marad végül, de nem tudom, hogy mennyire működik együtt egy meglévő Unifying Receiverrel, amit a vezeték nélküli Logitech headsethez használok.

---
| Dropbox |

Nekem M570 után lettek Elecom egereim, itt írtam róluk:
https://m.prohardver.hu/tema/trackball_hanyatteger_topic/friss.html

Csak ajánlani tudom a hüvelykujjas trackball-okat, elsődlegesen kézfájdalom miatt vettem de jól jön a zsúfolt asztalokon is ;)
--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

Elecom XT2-3-ból van vezetékes is, bár nekem mindkettő vezetéknélküli és nincs semmi gondom velük (egy XT2 meg egy XT3 van)

Itt egy cikk a teljes termékcsaládról, sok képpel
http://www.trackballmouse.org/elecom-trackball-range-explained/

Egyetlen hátrány hogy csak Japánban kapható, szóval ebay a barátod.
--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

Az M570 használat terén semmiben nem marad el a Trackman Wheeltől. Trackmant és származékait használok 20+ éve, soha nem találtam másik hasonlóan hüvelykujjas megoldást, ami ennyire kényelmes lenne.
(Ha esetleg nem menne a headset Unifying receiverével, akkor mi történik, ha még egyet be kell dugni?)

Én a főnökömnél láttam először egy ilyen hanyattegeret, az egy vezetékes Microsoft Trackball Optical 1.0, és dicsérte nagyon.

Korábban volt egy vezeték nélküli billentyűzetem egérrel, azt hiszem Speedlink volt, azzal rossz tapasztalatom volt. Emiatt van az egész aggódás a vezeték nélküli cuccokkal.

---
| Dropbox |

Par kolleganak van, neha muszaj hasznalnom, de nem all kezre.
Gondolom megszokas kerdese.

-----
"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Én egy Ewent EW3156-et kezdtem el használni egy Microsoft Ergonomic Keyboard-al, miután a csuklóm úgy bedurrant, hogy 5 kg-t se bírtam felemelni vele. Használt. A vertical mouse-t gyorsan meg lehet szokni, és a csuklóm se vinnyog már annyira (bár még nem tökéletes, de mérföldekkel jobb mint volt), szóval ha hasonló problémák miatt gondolkodsz a vásárláson, akkor én csak ajánlani tudom.
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

Az lehet, hogy a gombok helyzete így kényelmesebb, de az egész egér csuklóból finom mozgatását így nehezen tudom elképzelni.

----------------------------------^v--------------------------------------
"Probléma esetén nyomják meg a piros gombot és nyugodjanak békében!"

Én Spiret használok, teniszkönyök miatt szereztem be, és valóban jó a kéznek. A mozgatást hamar meg lehet szokni.

Ki mennyire erzekeny erre. Itt is van par embernek, en is fogtam, szerintem abszolut nem egy gamer eger :), de megszokas kerdese. RSI-vel lehet, hogy kenyelmesebb.

Probaltam, sokkal kenyelmesebb, mint a korabbi (Teljesen Atlagos™) egerem volt, viszont a jelenlegi Kensington Orbit hanyattegerem meg ennel is kenyelmesebbnek bizonyult (mondjuk kellett hozza eszkabalnom egy alatetet, hogy kellemesen dontve legyen).

Az, hogy a csuklomat nem kell teljesen lefele forditanom, sokat segit a serulesek elkeruleseben, es erezhetoen kenyelmesebb is. Ugyanakkor nekem az is szempont volt, hogy nem akarom rancigalni az egeret, inkabb simogatom, igy lett trackball. Viszont hianyzott a dontes, hat ala tettem par dolgot, es igy mar jo. :p

--
|8]

Én a teljesen átlagos, béna genius egeremet is úgy fogom, hogy a csuklóm és a tenyerem kb. 45°-ban el van fordítva az asztalhoz képest. Korábban nem figyeltem rá, de tulajdonképpen ez lehet a magyarázat arra, hogy mindig is kényelmetlennek találtam azokat a rágcsálókat, amiknek az oldalán kialakított hely van a hüvelykujj számára.

Hogy mik nincsenek. Nem is hallottam még róla eddig, nem hogy kipróbáltam volna. Így levegőben próbálgatva viszont kényelmetlennek tűnik, mivel hiába nincs kitekeredve az alkar, kattintani nehezebb így, meg nagyobb megterhelés az alkarban futó inakra.

„Pár marék nerd-et leszámítva kutyát se érdekel már 2016-ban a Linux. Persze, a Schönherz koliban biztos lehet villogni vele, de el kéne fogadni, ez már egy teljesen halott platform. Hagyjuk meg szervergépnek stb…” Aron1988@Proharder Fórum

pont az evoluentet hasznalom a cegnel (2 eve talan), szerintem irodai munkara tokeletes, ha kell.

Még egy f@szság, aminek semmi értelme. Semmivel sem jobb, mint a "horizontális".

--
robyboy

Nekem ne mondja meg senki, hogy milyen kartartás az ergonomikus, amikor a kar gyakorlatilag forgatásra, mozgatásra, stb. van megalkotva. Nem a tartás iránya, stb. a probléma, hanem a statikus terhelés, magyarán, ha egy irányban tartod SOKÁIG. Ez pedig mindkét egérnél ugyanúgy adott. Sokkal egészségesebb, ha nem egerészel órákon keresztül a kar pihentetése nélkül.

Mindent meg lehet szépen magyarázni, hogy eladhatóbb legyen a termék.

--
robyboy

Majd ha beszerzel valami sérülést az alkarodban, akkor mondd ugyanezt. Ha a tenyered lefelé vízszintesen tartod, miközben a felkarod függőlegesen, az alkarban az izmaid folyamatosan feszítve vannak, teljesen feleslegesen. Ha teniszkönyököd van pl., ez eléggé tud fájni.
Egyébként biztos jó sokat eladhatnak belőle, ha megnézel egy webáruházat, van 200 féle hagyományos egér, mindenféle világító bizbazzal (ami aztán tényleg marhaság), és mondjuk van 2 fajta vertikális.
De amúgy igazad van, a legjobb nem is használni az egeret. Be se kéne menni dolgozni.

- mi a kozos a 45 fokos egerben?

- az vertikalis, meg nem is!

Nemrég vettem egy hasonlót (SpeedLink), kényszerből, mert már nagyon fájtak a kézizületeim. Nekem nagyon bevált ez a vertikális egér forma, több évtizednyi hagyományos egerezés után igazi felüdülés, hogy nem kicsavart csuklóval kell dolgozni. Először ugyan furcsa, de gyorsan hozzá lehet szokni. Most az lett nekem nehéz, szinte már kín, ha hagyományos egeret kell valahol használnom.

Igen, a Descano. A burkolata érdekes, valami nagyon puha műanyagból van: végülis kellemes, de szinte már túl finom, koszosabb kézzel sajnálnék hozzányúlni írták is a leírásában, hogy rendszeresen kell(ene) tisztítani). Gombjai és a görgői teljesen ok. A DPI váltógomb hasznos kényelmi extra: a szoftveres DPI érzékenység beállítással azt hiszem lusta lettem volna bajlódni, de ha már ott ez a gomb, kipróbáltam, és át is álltam más DPI-re, mint a default. A 4. és 5. gombot (előre hátra navigálás) ritkán használom, de lehet, hogy majd rászokom. Vezetékes, de engem ez nem zavar, olyan dpi-vel használom, amivel nagyon kis egérúttal bejárható a teljes képernyő, igy csak egy kicsi kábelhosszat kell ráhagyni a használathoz. Nem az asztallapon, hanem annál kicsit alacsonyabban fekvő kihúzható bill. tartón használom, ezen a magasságon nekem nagyjából jó.

Mint másik kísérleti egér-alternatíva, Kinából (itthon ilyen nem kapható) rendeltem egy noname márkájú kézben szabadon tartható, off-table trackball-os egeret is, amit lógó kézzel is lehetne használni. Na az már nem volt ilyen jó, a labda mozgott a foglalatában, emiatt a pontos pozicionálás nagyon nehézkes, nem is használom emiatt.

Tudom, hogy más, de nekem az apple magic trackpad 2 vált be nagyon (nem csak macre).
A nagy felület miatt nem csavarodik a csuklóm, sokkal természetesebben tartom.