Utálom a win10-et

Pedig nem is használom. Komolyan. Napi szinten Linux Mint fut a gépemen. De megkért egy családtag, hogy hát segítsek már neki. Nosza. Legalább látok ilyet is.

- kinézetre szerintem olyan, mint a win7. Nekem minden windows egyforma. :)
- nincs benne mediaplayer. Nem baj tettem rá vlc-t. Azt legalább ismerem.
- a fotók nevű alkalmazás időként nagy fekete képernyővel elszáll. Semmi bocsi, semmi hibakód. Csak kilép. Oszt jóvan. Utánanéztem fórumokon milyen megoldásokat javasolnak. Telepítsd újra a programot. Nem működik. Akkor telepítsd újra a windózt. Ja persze. Egy egyszerű képnézegetőért. Végül találtam valami registry buherát amivel be lehet kapcsolni a régi windows kép és faxmegjelenítőt. Öröm boldogság. Ezért mi a f.sznak kellet csinálni egy szar új programot. No mindegy.
- media feature pack. No ez a kedvencem. Ezzel lehet telepíteni a Media Playert, mert enélkül szar a webes lejátszás. Ezt mondjuk nem egészen értem. Kérem magyarázza el nekem valaki miért kell a flash videókhoz win media player. És ha kell hozzá mi a f.szért kellett kivenni. Hogy mondjuk települni sem volt hajlandó az elcseszettje miután letöltöttem és majd 15 percig vártam kiírta, hogy nem települ. Akkor anyád.
Összegzés: A win7 minden szempontból jobb volt. Javaslat a redmondi cégnek: állítsátok vissza a win 7-et tegyétek bele a telemetriát és akkor lesz egy használható kémkedő oprendszeretek.
Köszönöm, hogy meghallgatták puffogásom!

Hozzászólások

> media feature pack

nem vagyok Columbo, de véletlenül nem az történt, hogy az N editiont torrenteztétek le?

>- kinézetre szerintem olyan, mint a win7.
Nem.

>- nincs benne mediaplayer.
De van, csak nem N verziót kellene használni.

>- a fotók nevű alkalmazás időként nagy fekete képernyővel elszáll.
Magam nem tapasztaltam, de nem tartom kizártnak.

>miért kell a flash videókhoz win media player
A flash videókhoz nem kell media player.

>És ha kell hozzá mi a f.szért kellett kivenni.
Mert kötelezték rá őket.

>Hogy mondjuk települni sem volt hajlandó az elcseszettje miután letöltöttem és majd 15 percig vártam kiírta, hogy nem települ.
Próbáltad ezt megoldani? Egészen biztos vagyok benne, hogy működnie kellene.

>A win7 minden szempontból jobb volt.
Nem.

Összegzés: PEBKAC.
Köszönöm, hogy meghallgatták puffogásom!

Amirol Te beszelsz, az nem Windows 10, hanem Windows 10KN vagy Windows 10N. Ezeket a verziokat az EU teruleten lehet valasztani. Nyilvan azert valasztottad, mert nem akartad, hogy barmilyen Windows Media Player komponenes (kodekek, libraryk) legyenek a windowsba gyarilag beepitve. Tekintve, hogy semmilyen mediaplayer framework nincs a rendszerben, igy a webbongeszo sem fogja tudni lejatszani a videokat. Ha a Windows 10N-es verziojat lecsereled a Windows 7N-es verziojara (vagy a KN-es verziora), akkor ugyonezekkel a problemakkal fogod magadat szembetalalni, ugyanis ott is szukseg van a media feature packra.

---
Apple iMac 27"
áéíóöőúüű

Sok mindenért lehet szidni a W10 nevű spyware-t, de amit felsoroltál az alapján nem értesz hozzá (ami nem baj!), de Jónapotkívánok Köcsög József vagyok legalább fel is vagy háborodva.

Majd a frissítések közben megszereted, meglátod..
--
God bless you, Captain Hindsight..

Hát persze, és ez csak a jéghegy csúcsa. A creators update után hullott kicsit a hajam tőle mire sikerült félig használhatóra visszakonfigurálni. Az új szivárványos számológéptől epilepsziás rohamot lehet kapni, a vadászni kellett vissza az eltűnt parancssort, stb. De a curier new elkúrása fáj a legjobban. Szerintem a Windows kiadásokat már nem tesztelik csak eszetlenül tolják kifelé, már lassan rosszabb mint egy ubuntu/fedora.

Számológép alatt erre gondolsz? Nem kell szivárványos háttérképet beállítani és akkor nem lesz szivárványos.

Azt meg a magam részéről nem tudom megérteni, hogy miért akarna bárki Courier New-t használni bármire. Láthatóan a Microsoft is ebbe az irányba tart, ahol csak lehetett lecserélték az alapértelmezést Consolasra. Btw. kipróbáltam, böngészőben vagy Wordben nem jön elő a screenshoton látható jelenség.

Meg az ilyen "fejlesztésnek" mi értelme van? Értem én hogy ettől is meg lehet szabadulni meg a parancssort is vissza lehet szerezni a menübe (bár a courier new font problémára pont nincs megoldás), de miért kell minden update után szembesülni olyan változásokkal amik megakasztanak a rutinban és fél órát tölteni kereséssel, hogy hogyan lehet visszacsinálni. Mert ha még ingyen lenne, akkor jó, ölni kell bele időt, de így...

Nem tudom hogy mit ügyködsz. Viszont nehezen hiszem el hogy az a kis grafikai frissítés a számológépen fél óra keresésre késztetett. :D

Itt tudod vissza varázsolni a cmd-t: http://i.imgur.com/QZdQQdp.png

Van egy blog amit felveszel rss-be és átfutod mikor jön vmi új blogbejegyzés hogy ne érjen meglepi: https://blogs.windows.com/windowsexperience/#dM2MkZIqkYwQp3oj.97

Fentebb a cmd visszaállítását is közölték egyik blogba már nem tudom mikor.

Elfelejtetted írni, hogy mi a probléma a Courier New-val. Annyit jegyeztél meg róla, hogy elqrták, az meg így kevés infó. Komolyan kíváncsi vagyok.

„Pár marék nerd-et leszámítva kutyát se érdekel már 2016-ban a Linux. Persze, a Schönherz koliban biztos lehet villogni vele, de el kéne fogadni, ez már egy teljesen halott platform. Hagyjuk meg szervergépnek stb…” Aron1988@Proharder Fórum

Fentebb linkeltem, itt ujra https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-start/crea…

szerk: csak a pontosítás kedvéért: a putty pont nem probléma mert a beállításai lehetővé leszik az aliasing kikapcsolását, ami a puttyban megoldja a font problémát. A problémával szembesülve erre magamtól is rájöttem egy perc alatt gugli nélkül is. Viszont ezen a ponton nem álltam neki meghekkelni az összes több alkalmazást (notepad++, eclipse, stb.), valami általános megoldás kellene inkább.

"régi windows kép és faxmegjelenítőt"

Ha a régivel megpróbálsz 3-4 MB-os tiff állományt megnyitni, rájössz, hogy az sem jobb :)

Legalább lehet registry-t buherálni, és van megoldás. :D

Ha akarod, bármelyik linux disztrót elQrom neked, hogy ilyen, vagy még ilyenebb hibajelenségeket produkáljon. Jó, prekoncepciók, meg minden, de nyilvánvaló PEBKAC esetén nem nagyon hiszem, hogy a windows a hibás.

Nem kell a flash videokhoz windows media player, a 'Fotók' az egyik legjobb alap képnézegető, ami windowsban valaha volt, egyébként is WMP helyett a media player classic az első, amit telepíteni kell, és aki nem így tesz, az csak magát szopatja!

Vagy most én is írjak egy ilyen listát?
A Thunderbird egyszercsak lefagyott. Nem tudtam visszavezetni semmire, nem csináltam semmit se. Két-három napos szenvedés után kiderítettem, hogy a Lightning plugin fosta össze magát. Nosza, kikapcsoltam. Kerestem fórumokat a javításra, értelmes megoldást nem találtam. Ismert hiba, nincs itt semmi látnivaló. Újra kell telepíteni a plugint. Újratelepítem, megadom az irodai naptárt, de elbaszom a formátumot, most a naptár nem üzemel. A naptárat törölni nem tudom, mert már valaki hallgatózik azon az exchange címen, módosítani a típust nem tudom, blabla. Ja, és ha már lightning. Az mi, hogy nem szól az eventről, ha nem kap fókuszt a thunderbird? Ez milyen? A win3.1 bármelyik alkalmazása fejlettebb volt ennél... :P

Hogy én hogy utálom a Linuxot. :P

Ja, ma az apt-get nyiffant ki, nem tud bekonfigolni egy frissen telepített kernelt. Még nem volt időm meló miatt rákeresni, de már érzem, hogy kurvanagy szopás lesz. És egyébként is, kernel telepítés után (ami lássuk be, monolitikus rendszernél elég gyakori) újra kell indítani, hogy érvényre lépjen. 2017-ben hetente kell újraindítani? Mi ez? Az őskor?

Jajj, ez a Linux nagyon utálható oprendszer. :P

De ha kikapcsolom a trollt, akkor nyilván csak komolytalan desktop alternatíva, semmi extra. :)
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Ja. User error, nem értek hozzá. Ez mind igaz. Egyébként ez úton is köszönöm a segítséget, legalább tanultam valamit ma is.
DE. Nem tetszik a kinézete. Ez max rossz ízlés lehet nem vitatéma. Nekem az xfce tetszik, a száraz bor és az étcsoki. De biztos jó a win10 felülete az édes bor és a tejcsoki is. Ízlés kérdése. Nekem nem ízlik, nem használom. De, hogy negyed óra szarakodás után annyit tudott írni, hogy nem települt, ez nem PEBKAC, hanem a rendszer hibája. Szerintem.
Hint: Ez itt a blog szekció és nem fórum téma, így inkább helyénvalónak érzem a puffogást.

Még, ha arról puffogtál volna, hogy mit keres egy frissítés után a "Rendszergazda"-profil tartalma egy "Rendszergazda.000" profilkönyvtárban, - (és a továbbiakban ez az alapértelmezett Rendszergazda-profilkönytár) - és ez már a harmadik gép a 10-es Pro-k között a "prakszisomban" - vagy, hogyan történhet meg, hogy a jogosultságkezelés "eltűnik", és innentől kezdve a Windows 10 rendszer bármelyik másik profil-könytárát teljes mélységéig lehet user-szintű, restriktív jogosultságokkal "nyitogatni", ("Rendszergazda"-ét is,) valamit másolni bele, stb...?

Kb. 1 év alatt, a 2 W7 Pro "társaságában" (egy szubhálón) él 1 db W10 Pro. Természetesen a "csapatban" az automatikus frissítésre beállított W10 Pro pusztult le, esett szét "atomjaira". - (majd telepíthetem újra a gépet), az 1 éve már letiltott frissítéssel futó, némiképp "korosodó" 2 W7 teszi a dolgát, kutya baja egyiknek sem...! (És sorolhatnék még dolgokat napestig..)

Azok biztosan nem. - Az a tizes esetleg esélyesebb :)

Már csak azért is, mert, ha egy eredeti állapotú (Nem "up to date" frissítéssel "tizesített") W7 Pro-n beállítok valamit, akkor azt év múltán is megtartja. A 10-esen rendszeresen kell szórakozni az adatvédelmi kapcsolók, + bármi más ismételt beállításával, CandyCrush deinstall-al, stb. És lám, lám, még a jogosultságokat sem képes megőrizni. - Sőt egy primitív startmenű állapotot "lök" szét hetente kétszer, sok gépen rendszeresen megtörténik... Ha már ennyire nehéz egy operációs rendszert konzisztens állapotban tartani, kell is keményen frissítgetni. 2 év óta tapasztalataim szerint, és a W7-hez képest jobb nem lett, csak mindig "frissebb"! - (sok gép "usermode"-ban!)

(És én vagyok, aki a W10 Insider program kezdetétől 10-esezem, majd ingyenesen minden 7-es gépet 10-re átraktam. Dolgozok is velük 3x annyit, hogy használható állapotban legyenek, mint a mára megmaradó pár hetessel, ill. a pár évvel ezelőtti "full" 7-es korszakban. Nekem azután lehet mesélni, hogy milyen hihetelenül előnyös a W10-es desktop kényszerített frissítése. Valószínűleg az okos fejlesztők az operációs rendszer folyamatos direkt és "meztelen" hálózati felhasználásában gondolkodnak, esetleg még szerverekben, - a router-NAT, külső tűzfalak, szűrőlisták világával, biztonsági célprogramokkal, valamint az offline alhálókkal nem számolnak, vagy ha igen akkor inkább leküzdendő akadályként tekintenek rá.)

A 10-es a "kényelmes" rendszeradminok favoritja lehet, akik szeretnek gyakran széteső rendszereket, gyakran backup-olni és gyakran "imidzsből" újrahúzni...

En mar a kovetkezo Windows-t is utalom