Milyen usb-s dvb-t tunert, illetve távirányítót?

Fórumok

Sziasztok! A régi kínából rendelt olcsó eszközöm rövid úton elhalálozott, keresem az utódját.
Tv-t teljesen kiváltva lenne használva egy mini pc-n, (linux alatt) ezért fontos a stabilitás.
Más kritérium nincs. az előny ha egyszerre több streamet is ki tud szolgálni.

Keresek még infrás vagy bluetoothos távirányítót, kodi irányítására. Itt nem fontos a tudás, inkább minél olcsóbbat szeretnék.

Van valakinek valami tuti tipje?

Hozzászólások

Minipc elad veszel WETEK tv box-ot.
Jön hozzá távirányító meg olyan tuner amit kérsz.

pch
--
http://www.buster.hu "A" számlázó
--

Távirányító @ minipc: én pár éve egy kb. 200 Ft-os TSOPxxxx (talán 4138?) vevőt tápláltam meg USB 5 Voltról, a kimenetét pedig a hangkártya bemenetére kötöttem. A LIRC kezeli, annyi feladatom volt hogy a TV távirányító használni kívánt gombjait felismertettem a LIRC-cel és kodihoz csináltam keymap-et. Akarom mondani az még xbmc volt. Fő előnye - az árán kívül - az, hogy nem kell hozzá külön távirányító.
Ha érdekel: link1, link2

Ma ezt inkább egy arduino nano-val csinálnám meg.

A kettővel lejjebb levő topic miért nem volt jó?
--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

DVB-T tunerre:

http://www.rtl-sdr.com/buy-rtl-sdr-dvb-t-dongles/
http://www.nooelec.com/store/sdr/sdr-receivers/nesdr-smart-sdr.html

Mindkettő tisztességesen megcsinált jó/stabil cucc ebben az árkategóriában. Alapvetően SDR célokra valók, de ebből adódóan TV-re is tökéletesek. Egyetlen hátrányuk az SMA csatlakozó (ami persze egyben előny is, hiszen jobb minőségűbb mint pl. a koax), viszont veheted bundleben is "szobaantennával". Az első linken levőt próbáltam teszt jelleggel használni TV nézésre is, és az előbb említett antennával tökéletes vétel volt vele olyan helyen, ahol előtte semmivel nem tudtam beltérben DVB-T-t fogni. Eddig úgy 25-30db volt a kezem alatt, ezekből 20db-ot folyamatosan működtetek kültéren (persze vízhatlan dobozban) több mint 1 éve. Tökéletesen mennek, igaz nem DVB-T-re használom őket, de ennek végül is az ajánlás szempontjából nincs jelentősége.

Ha nem elég a kis gyári antenna, akkor lehet egy plusz köröd, amíg egy komolyabb DVB-T antennára SMA csatlakozót krimpelsz, vagy átalakítót szerzel, de szerintem bőven megéri a macerát.