Ha egy uzlet beindul

Amint attol joggal tartottam, az ismert elozmenyek utan tovabbi megrendelesek futottak be a rokonsag kulonfele tagjaitol hasonlo gepekre...

A korabbi gepbol kiszedett memoriat es winchester, valamint nehany mas, evek ota a polcon rohado alkatreszt uzleti alapnak felhasznalva a legujabb gepet mar 3000 magyar forintert sikerult megszereznem. 256MB RAM-mal. :) Kozben vettem egy K6-2/450-et is 2500-ert alaplappal, holnap pedig ha minden jol megy, roppant kacifantos csereuzletek vegen egy K6-2/500 fog kikotni nalam. Ha jol megy, valamennyi gepre Linux fog kerulni.

Kozben hozzam kerult egy tovabbi Gravis Ultrasound (a nyolcadik GUS-om) valamint egy ATI Rage 4MB es egy Matrox G200 8MB videokartya is. Es meg mindig 6000 forint alatti befektetesnel tartunk. Gondolkodom hogy a K6-2/500 - Matrox G200 combora a Linux melle DOS-t is teszek, belekerul az egyik GUS-om, es megtartom magamnak regi DOS-os demokat nezni. 303, Boost, Gateways, Second Reality, Machines of Madness, Dope, Dis, Spirit... Ezek ernek valamit! :)

Hozzászólások

Ejha... Ami a K6-osokat illeti, en Linux-szal csak szivtam veluk, nagyon sluggish volt az egesz :( A 450 MHz-es K6/2 ugy ment mint a 233-as P1 MMx. Lehet, ha nem unsz kernelt tekerni hozza, jo lesz...
---
Hey! Where'd my terminal go?

Fura. En egy Xubuntut futtattam/tok rajta gyari kernellel. Ranezesre semmi kiugroan lenyeges diff a P2/350 es a K6-2/400 kozott. Sebessegben sem. Bar nem benchmarkoltam, de kizart h. P233MMX teljesitmenyt hozna. De hat Linuxoltam meg OS/2-ztem en vagy jo 6-7 eve egy ugyanilyen K6-2-n, ugyanilyen alaplappal, es nem volt vele gaz. Miert is lenne?

Én innem veszem az olcsó vasakat (a PIII-asokat érdemes megnézni): http://www.marseus.hu/arlista.php

Igaz, nem 3000-ért, de 100%-os irodai desktop, csendes, nem eszik sokat, és nem volt még kompatibilitási problémám velük (Ubuntu, Debian, SuSE).

Szia
Énis egy ilyen gépet használok xubuntuval, (450 k6-2, 256 ram, s3 savage4) tökéletes. Alap kernellel (2.6.15-23-386). Divxet tökéletesen viszi, netezni stb...
Viszont nem tudom beállítani a GUS-omat rajta.
Ha Breezy-ben beírtam, hogy sudo modprobe snd-gusclassic akkor működött, viszont Drapper alatt lefagy minden, ha beírom. Csak a resetgomb működik. Szóval ha sikerül beállítanod, légyszíves küldj nekem egy üzenetet, hogy hogy kell.
Köszi.

Hat en egy GUS MAX-ot hasznalok most Dapper, alatt - tokeletesen mukodik (modprobe snd-gusmax, es megy). Nem lehet hogy a Dapper rakonfigural vmi mas hardvert a GUS megszakitasara es/vagy DMA csatornajara? Jo otlet, ha BIOS-ban szabadda teszed (Plug & Play helyett Legacy beallitas) az 5-os IRQ-t meg mondjuk az 5/7-es DMA-t es ezeket kezzel megprobalod megadni a modulnak.

Lehet egyebkent hardvernyug is. A GUS-ok ISA csatlakozoja erosen hajlamos az oxidalodasra. Hozzam sok "doglott" GUS kerult mar, ami egyszeru ISA csatlakozotisztitas utan eletre kelt, es azota is tokeletesen mukodik.