Garanciális ügyintézés vasgolyóval egy francia Apple szaküzletben

Címkék

Egy francia férfi a minap furcsa módját választotta a garanciális ügyintézésnek: berontott a dijoni Toison d'Or bevásárlóközpont Apple szaküzletébe és egy vasgolyóval nekiesett a kiállított iPhone és MacBook készülékeknek. Állítólag az volt a baja, hogy az üzletben vásárolt laptop elromlott és kérte vissza annak árát... A dijoni ügyész szerint a férfi az ámokfutással körülbelül 50 ezer eurós kárt okozott. Részletek itt.

Hozzászólások

Idióta, egy év gari minden cuccon van az EU-ba. Be kellett volna vinni a macbookot nem szétverni azt a sok jó kis ájfont lol...

--
GPLv3-as hozzászólás.

Ja, hát ez személy és vagyonőr 101. Senkihez nem lehet hozzányúlni de feltartani lehet (amíg a rendőrök meg nem érkeznek).
Ha szerencséje van a srácnak még terrorizmussal is megvádolják így Nizza után.
Meg nem hiszem el, hogy egy mostani macbooknak gyári hibája legyen. Megkérik az árát de nagyon kiforrott már a hárdver. Életemben nem láttam még jobban összerakott cuccot mint a mostani imac meg macbook pedig én se ma kezdtem.

--
GPLv3-as hozzászólás.

Valsz ezen a vlogon azért akad pár szériahiba:
https://www.youtube.com/user/rossmanngroup

Lehet elsőre kicsit fura stílusú a srác, de mindenféle apple cucc javításáról készít videókat. Érdekes történeteket lehet találni javítások kapcsán. Pl pár centes alkatrészt kell cserélni, de mivel az Apple nem javít, hanem cserél, úgy annyiba került volna, mint megvenni egy másikat. Vagy, hogy be akarták perelni, mert kapcsolási rajzok képe szerepelt a videókban és az szerzői jog védett, azért csinál mórickarajzokat újabban.

Gondolom a apple elhajtotta, hogy nem jól tartotta/beáztatta/rontást rakott rá stb... Ami azért bosszantó, mert filléres alkatrészekből van összerakva az összes ilyen cucc, tehát nem kerülne nagy áldozatba a gyártók részéröl a javitás...

--
Ha nincs internet akkor minek az áram ?

Igen, és ha egy ponttal lejjebb vinnénk a ponthatárokat, sokkal több diák kapna 2-est. De megint lenne sok diák, akinek csak egy pont kellene. Lehet jófejkedni, csak a tapasztalat azt mutatja, hogy aki a kezét nyújtja, annak perceken belül a fejét is letépik a zombik.

(Amúgy meg nyomorult, mind a vasgolyós, hogy nem ment bíróságra ha nagyon igaza van, mind a körülötte állók, hogy csak nézték, ahogy valaki aki láthatóan bekattant egy emberre is fizikailag igen károssá tehető tárggyal pusztít. Második iPhone reccsenésekor kint lettem volna a boltból, ha bolti dolgozó vagyok szerintem elvárható, hogy minimum kiterelje az embereket.)

Nem nice. De a reakciók (hiánya) viszont fura is.

Miert fura? Ki tudja hogy mennyire van bekattanva az urge. A dolgozokat sem azert fizetik kozel minimal béren, hogy potencionalisan verekedjenek. A vevoknek aztan folleg nem erdeke a konfliktus. Akarmennyibe kerul is, az iphone csak egy targy amiert nem ere meg osszetuzesbe keveredni. (Amugy meg kinek kepzelik magukat az emberek a boltban hogy onbiraskodjanak)

A pétanque francia eredetű golyójáték.

szellemi fogyatékos szar. akik Ferrarit meg Lambót vernek szét a megfelelő bázis előtt, legalább a sajátjukat verik szét. én lerúgtam volna a vendégek helyében, főleg manapság: ki tudja mi következik és mi van a táskában.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

okés, dehát az őr nem tette. én meg elég sok helyre magammal viszem a lányomat és félteném az ilyen gyíkoktól. egyébként az az igazán meglepő, ahogyan kényelmesen sétálgat mások között és zúz.

btw én nem látom ráírva, hogy homár. igaz hang nélkül néztem, de ha nem kiabál ilyesmit, akkor nem érne utólag reklamálni.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

a biztonsági őr nem figyeli folyamatosan, ő csak a végét kapja el az egésznek: nemigen látja a mozgását [az utolsó pár másodpercet leszámítva]. ha pedig valamely nézelődő ügyfél szájbavágja amikor éppen felé mozog egy kilós acélgolyóval kalimpálva, akkor az a legkevésbé sem fog érdekelni senkit sem, hogy homár vagy sem akiben fenyegetést látott. legalábbis remélem.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

a biztonsági őr nem csapta le. mivel nem látta az esetet és a tag mozgását, nem annak félelmében vonakodott, mert félt a homéroszlobbitól. te azt mondtad, hogy az lenne a normális ha leteperné. szerintem is. de valamiért nem tette. ellenben ha simogatták vagy épp kiverték neki, az első kontakt után már nem érdekel, akkor már nem tartozik a rongáláshoz. ezt akartam az őrös résszel.

csak az első videót néztem, pont elég volt. nem kattintottam a többire, óvom a környezetem a szellemileg roggyantaktól és csodálóiktól ezért nem túl jó érzéseket kelt bennem a látványuk sem.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Akkor elbeszélünk egymás mellett. :) Én arra céloztam, hogy haladó világunkban ha rászólsz egy szemetelő buzira/zsidóra/cigányra, akkor az homofóbiába/antiszemitizmusba/rasszizmusba torkollhat. Az őrös részt ettől függetlenül írtam, mert nem tetszik, hogy semmit sem tehetnek egyértelmű helyzetekben.

:)

Nem tölem kérdezted, de jogos ez a mindig felmerülö kérdés.
Nekem speciel az, hogy büszkék a betegségükre. Mert ez egy betegség, eltérés, rendellenesség, úgy, mint megannyi más is.
Mondjuk, ha pl. Hólyaggyulladásom van, azzal sem vonulok az utcára büszkén mutogatva.
Egyébként senkinek semmi köze a nemi identitáshoz, ezért sem kell büszkének lenni rá, nomeg reklámozni.

Lassan bakker az lesz a Coming Out, ha valaki azt mondja nagy nyilvánosság elött, hogy hetero.

--
robyboy

Mondjuk igy te se feltetlen segited elo a kulturalt parbeszed letrejottet.

On:

Nincsen semmi baj veluk. Nyilvan mindenhol megvan a magamutogato, polgarpukkaszto reteg, nem csak a melegeknel, Forma-1es pilotak kozt is vannak ilyenek, muveszek kozt is, fiatalok kozt is, stb.

En ugy veszem eszre, hogy az atlag csak nyugiban akar elni, es nem akarja, hogy lekopdossek az utcan. Nyilvan van, hogy elpoenkodnak a melegsegukon/melegsegukkel, ugyanugy, ahogy egy hetero tarsasag poenkodik a szex-szel. Van aki egyaltalan nem is hozza szoba. Az emberek kulonbozoek, a hajuk, a szemuk, a fejuk, a gondolkodasuk, a vallasuk, a szexualitasuk.

Hogy ez most termeszetes hajlam, orokolt, betegseg, vagy tudatos dontes eredmenye, igazabol mindegy. Az a lenyeg, hogy ha a baratod meleg lenne, akkor kevesbe kedvelned? Szerintem az embernek sokkal fontosabb tulajdonsagai is vannak, mint a szexualitasa.

#define buszkek ra.

Tobb kulonbozo orszagban vegzett felmeres szerint a lakossag durvan 20%-a LMBTQI ember, vagyis korulbelul minden 5. ember az. Ehhez kepest azok, akik - a te szavaiddal elve - "buszkek" ra, ennek a 20%-nak az elenyeszo kisebbseget alkotjak. Nyilvan ok a leghangosabbak, de ettol meg nem ok vannak tobbsegben. Ha mesz az utcan, a legrosszabb esetben is minden 10-15. ember akivel osszefutsz, valoszinuleg nem heteroszexualis egyen. Ok tenyleg buszkek ra? Ez jon szembe az utcan, hogy hatalmas feliratokat lobalnak, hogy "BUZI VAGYOK"? Aligha.

Ugyanugy lehetne mondani, hogy a heteroszexualis emberek meg buszkek a homofobiajukra, mert uton-utfelen ezt kiabaljak. Ez pont ugyanugy nem lenne igaz, mint az, amit te mondasz.

Csak hogy tisztazzuk, mit szerettem volna mondani: nem azzal van gond, hogy utalod a magamutogato homoszexualisokat, ha bantoan oszinte akarok lenni, en is helytelenitem azt, amit csinalnak. De pusztan az o viselkedesuk alapjan megitelni egy teljes kozosseget, elhamarkodott velemenynek tartom.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

Pongyolán fogalmaztam. Helyesen "akik büszkék rá".

Egyébként rohadt káros a büszkeségük a normális melegekre pont a viselkedésük és a sztereotípiák miatt.

Ugyanez a jelenség a romáknál is. A sztereotípia alapja a valóság, de az agy általánosít, egyszerűsít, mert alapból lusta.

--
robyboy

Nem pusztan az a baj, hogy homofobias vagy, az csak egy tudatzavar, de melle olyan sotet vagy, hogy azt sem tudod, valojaban mit utalsz. A nemi identitas az valami egeszen mas, mint a szexualis iranyultsag. En utanaolvasnek a helyedben, mielott ilyen szavakat rangatok elo a semmibol.

Avagy: Senkinek semmi koze hozza, hogy te szemely szerint mit utalsz, ezert nem kell buszkenek lenni, nomeg nyilvanosan reklamozni.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

En homofob-ellenes vagyok, es mar igen regota. Csak mostanaban elkezdett a mindenfele kisebbsegek elleni utalat divat lenni, es mar rettenetesen unom, hogy ez lett a mainstream. A zsidok, a ciganyok, az arabok, a muzulmanok, a melegek... eleg volt mar. Mozgasserultkent amugy is kisebbsegbe tartozok, es folyamat tapasztalom, hogy duplan kell teljesitenem ahhoz, hogy normalisnak tekintsenek, bele tudok gondolni, mennyivel inkabb igaz lehet ez azokra, akiket a szarmazasuk vagy a szexualis iranyultsaguk alapjan itelnek meg...
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

> Csak mostanaban elkezdett a mindenfele kisebbsegek elleni utalat divat lenni, es mar rettenetesen unom, hogy ez lett a mainstream. A zsidok, a ciganyok, az arabok, a muzulmanok, a melegek... eleg volt mar.

LOL

Nyugodj meg, gyors tempóban megy az agymosás! Már nem kell sokat várni és nem lesz értelmes ember a földön és akkor gyönyörű szivárványos lesz minden...

Megnyugtatlak, amióta világ a világ, ez így megy mindig. Bármennyire is szomorú és szánalmas, az emberiség ennyit tud. Az, hogy van pár "tisztán látó" a csürhében, nem oszt nem szoroz.
Ezzel a "mostanában elkezdett mainstream lenni"-re reagáltam.

Gondolom Te nem vagy büszke a betegségedre, mert nincs szükséged erre a pótcselekvésre ahhoz, hogy elismerjék az akarásod és bizonyításod.
Szerencsések az egészségesek -amíg azok- és nem tudják beleélni magukat más élethelyzetekbe. Sajnos ilyen az emberi természet. De még ha valaki bele is tudja magát élni, akkor sem tudja, hogy VALÓJÁBAN milyen is az, amíg nem vele történik meg.

--
robyboy

> Szerencsések az egészségesek -amíg azok- és nem tudják beleélni magukat más élethelyzetekbe.

Ez abszolut igy van. De tudod mit mondok neked? Nekunk, mozgasserulteknek is kellene egy Pride, vagy felvonulas, vagy majalis, vagy tudomisen, mi. Mert az egeszsegesek kozott egyszeruen nem tema az, hogy ha valaki nehezen jar, akkor igenis at kell adni neki a helyet, ha valaki elesik az utcan, akkor illik odamenni hozza, es megkerdezni, hogy nincs-e baja. Akkor is ha seggreszeg, meg akkor is ha nem. Es - noha nem helyeslem, de - en ebben latom a Pride lenyeget, hogy vegre elhozta azt a parbeszedet, ami mar nagyon hianyzott, hogy vegre tema lett a buziveres, vegre tema lett a bullying, vegre elojott egy csomo dolog a gyulolettel kapcsolatban, ami korabban is letezett, csak fu alatt, es a vilagert se vallotta volna be senki, hogy ezek a dolgok megtortentek, sot megtortennek. Ma mar ezekrol nyiltan lehet beszelni, es ha ehhez egy Pride kellett, akkor az kellett.

Tudom, hogy ezzel a velemenyemmel baromira nem leszek nepszeru (bar itt... ennel lejjebb? Na mindegy), de en valahol csodalom ezeknek az embereknek a batorsagat, hogy ki mernek allni - nem csak magukert, hanem a hozzajuk hasonlokert. En nekem addig terjed a kepessegem, hogy magamert kuzdok, de mar a tobbi mozgasserultert nem tudnek kuzdeni. Nem azert, mert nem sajnalom oket, hanem mert nincs bennem annyi ero es mereszseg, hogy igenis kialljak es kiabaljak azert, hogy a mai napig nem akadalymentesitettek a kozepuletek, hogy a mai napig van olyan metromegallo (actually, nem is egy), amit mozgasserult ember nem tud megkozeliteni, illetve onnan kijutni keptelen, es meg egy csomo minden masert is.

Es ha ahhoz, hogy ezek a dolgok megvaltozzanak, hogy bekeruljon a koztudatba a mozgasserultek igenye, minden evben kell rendezni egy felvonulast az Andrassy uton kerekesszekkel meg mankokkal, hat en tamogatni fogom az otletet. Nem fogom helyeselni, de ha ez segit, akkor tamogatom.

Johetnek a kovek.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

Az a legnagyobb probléma, hogy tömegek nőnek föl gyakorlatilag nevelés nélkül. A növény is elvadul, ha nem vágják.

Az akadálymentesítésnek sem törvényből kellene megszületnie, hanem akaratból.

Ha kedves vezérünk pl. lesérülne, egyből minden akadály mentesítve lenne, ami addig soha. Tényleg, az új stadionok vajon azok?

Sajnos nem vagyok abban biztos, hogy a Pride-szerű rendezvények pont a kívánt célt érik el.

Egy biztos, a kpmmunizmus óta azért már elég sok minden elmozdult pozitív irányba, csak lassú a folyamat nagyon.

A kommunizmus volt a teljes sötétség ilyen szempontból is. És sajnos teljes generációkat változtatott meg már szinte genetikailag.

robyboy

M4 és M5 -ön emlékeim szerint adták.

"Ezzel együtt a paralimpiát több mint száz országban közvetítik majd - így Magyarországon is, ahol a közmédia a korábbiaknál nagyságrendekkel nagyobb adásidővel és élőben számol be az eseményekről az M4 Sporton és az M5 csatornán. "
http://www.ma.hu/olimpiahirek.hu/289432/Paralimpia_2016__Szerdan_rajt_R…

-most szépen visszapörgetjük az árakat 1965-ig, nah, mit szól hozzá?
[.. szétverünk mindent]
[.. szétverünk mindent]
-ceruzaelem, négyes csomag?!
-öööt, öd e d, négyüüm, négydollárhuszonkilenc.
-eeeeh, látom igyekszik! de nekem ez az egész, ez az egész polc gyanús.
[.. még mindig rombolunk]
-egy kokakóla... 3 decis..
-ötvenszen!!
-megveszem.

:DD ehheheh, ez visítós. de régen láttam, meg is nézem hétvégén, köszi!

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

A biztonsági őr helyében vasgolyó kicsavar a kézből és behelyezés fogsor helyére. Az anyját +b@ az idióta. Börtönben a helye.

LOAD "http://digx.hu",8,1

Ezen mar ugy is csak az NCH segít

Az elsö gondolatom az volt a videót látva, hogy ez a csávó meleg.
Amúgy meg elmebeteg is.
Ja, és ha nem volna Internet, az ilyen majmok sem nöttek volna ki a semmiböl soha, nem lenne róluk videó.
Ha tudja az ilyen majom, hogy senkit nem fog érdekelni az amit tesz, nem hajtja végre az akciót.

A YouTube nagy motiváció, az biztos.

--
robyboy

50 ezer Euro-s "kár", meg 4,1M youtube néző, azaz elért ember. Az mekkora reklámköltség is /néző? :) kb 4Ft?
Ilyen ár érték arányban melyik reklémügynökség képes egy Apple reklámot kihozni? :)