USB dongle gép-gép kapcsolat?

Sziasztok!

Van egy édekes elképzelésem, és ha lehet megvalósítanám, de mielőtt nekiállnék agyalgatni megkérdezném van e valami kész megoldás rá?

Az elképzelés az lenne, hogy a fő gépem értesítéseit kivezetném egy okosabb kütyüre.
(Értsd: usb-s eszközök fel/le kapcsolása, audio, vagy video stream (tehát vezeték nélküli webkamera,mikrofon,email értesítő,stb...)
Tudom, hogy léteznek wireless eszközök, de nekem olyan kéne, ami egy wireless kütyüvel több eszközt is képes vezérelni,adatokat mozgatni oda vissza (képet hangot a main gépbe, onnan vissza a hangszoróba a bejövő válasz pl. skypeolás) nyilván a túloldalon megfelelő panellel. Értelemszerűen valamilyen szinten programozhatóan.
Ez lenne az A terv.

A B. terv (ha nem lenne kész megoldás erre), hogy egy rasperry pi lenne a túloldal, amit egy vezeték nélküli módon utasítgatnék, illetve ide küldené ki a main gép az értesítket.
Ez megoldható e, és ha igen, mi a leg célravezetőbb módja?

Előre is köszönöm a válaszokat..

Hozzászólások

Lehet csak nekem nem tiszta: értesítéseket ÉS media stream-et is akarsz átvinni egyik gépről a másikra? Valamint "okosabb kütyü" alatt mit értesz pontosítva?

Szinte mindenre egyébként azt látom elsőre megoldásnak, hogy bt vagy wifi adott, mindkettőn lehet adhoc hálókat létrehozni, nem tudom célod-e tényleges hálózatot létrehozni, vagy csak 1-to-1. Ha nem kell media stream, akkor van egy rakás messaging protocol készen, ezekre kliens, biztonsági réteg (parancsvégrehajtásra), elsőre nem látom melyik részre keresel megoldást.

Mennyire kell speciális megoldás, dongle-t írsz, az lenne a célod, hogy zero config, usb bedug, és már megy is a két dongle közt az adat? Vagy mehet a bluetooth-wifi féle nyitottság?

Az elképzelés az, hogy a kütyün ami mondjuk a hálóban van, tudok skype videó telefont intézni, közben jön egy mail akkor pittyen egyet, ez pedig a nappaliban lévő laptop küldi ki rá az adatokat vezeték nélküli módon. Kvázi úgy működjön mint egy okosóra/telefon kombó, csak saját cucc/laptop :)

-42-

ez innentől akkor streaming, nem vagyok biztos benne, hogy elfogadható latency lenne elérhető skype esetén

ha elfogadsz egy javaslatot: nézd meg, hogy nem egyszerűbb-e megoldani egy egyszerű okostelefonnal, közvetlenül a skype-olást, vagy lehet csak én nem látom a use case-t, amit meg akarsz valósítani és még nincs megvalósítva

Értem amit mondasz. A usecase annyi lenne, hogy kvázi egy rádiós ébresző óra lenne állandó vezeték nélküli kapcsolatban a laptoppal, még a tts-ennis elgondolkodtam, hogy reggel a beérkező mailek feladóját felolvasná, mintha üzenet rögzítő lenne, skype csevegés, ébresztőóra rádióval lenne default funkció, szóval ilyesmi.

Tuti lehet kapni hasonlót készen, de érdekel hogyan tudnám én megvalósítani. Még ha baromság is :)

-42-

Alapvetően két problémám van:

- otthoni wifin kellene, helyben maradó eszközökkel, akkor már email esetén egyszerűbb online közvetlenül elérni az email-eket, és akár a skype-olást is (utóbbinál a latency amúgyis elég nagy probléma lehetne), mint kliensévé tenni a gépet egy másik gépnek

- az értesítések, rövid, kis szöveges üzeneteket, és hozzá kapcsolódó feldolgozást kb. bármi megoldja, egy raspberry, egy android-os eszköz, bármi, akár közvetlen bt-n keresztül, akár neten keresztül, akár több adatforrásból (levelek innen, hírek onnan, ...), a skype streaming teljesen más téma, ott nem kevés küzdelem lenne megoldani a már említett átvitel miatti késést, és egyáltalán azt, hogy kvázi bluetooth-on vagy wlan-on vagy etherneten vagy usb-n kamerának álcázd a másik gépet.

Ez jelenleg nekem egy mobilappként jobban megoldható (az értesítéses rész), mint egy különálló hardware-ként, illetve feleslegesnek látnám külön vasat tenni alá (plusz a tts, ébresztés, stb. könnyen elérhető most egy mobilapp-ban, androidon ez órák alatt összerakható).