CPU renderfarm

Fórumok

Sziasztok,

Tudtok-e esetleg ajánlani olyan céget, akinek van tapasztalata Render farm építésben. Jelenlegi öt gépet (i7-6700K) tartalmazó "render farmunk" kapacitását szeretnék megnövelni újabb gépek beüzemelésével. A jelenlegi és a közeljövőben használatos programjaink csak CPU alapú rendert használnak, Windows alapon működnek.
A nehézséget elsősorban az jelenti, hogy nem tudom pontosan megítélni, hogy mik fogják jelenteni a gyenge láncszemet a jelenlegi infrastruktúrában, mit kell majd bővíteni. Valamint a jelenlegi tervünkre jó volna egy alternatíva is, mert valószínűleg meg lehetne oldani hatékonyabban is, de kevés tapasztalat révén nem tudom merre érdemes elindulni.

Válaszaitokat, ötleteiteket előre is köszönöm.

Hozzászólások

Hello,

Jó volna tudni, hogy milyen programokat használtok, mert ahhoz lehet igazítani, hogy milyen gépre van szükségetek, mit használ ki a program.

Az eddigi tapasztalatok alapján általában kell egy dedikált gigabites hálózat a renderfarm gépei között, a több ram nem mindig hozott gyorsulást, Néhány program az asztali i7-eseket szerette, másoknál a xeon processzorokra való átállás hozott hatalmas előrelépést.

Mindenesetre a mostani rendszereteket kellene elősször mérni, hogy mit használ, mi a szük keresztmetszet.

Mérési pontok:
* hálózati forgalom
* memória fogyasztás
* cpu terhelés
* diszk io

Teszt eset:
Irod, hogy jelenleg 5 gépet használtok, vegyél egy olyan feladatot, ami 30 perc körül végez a jelenlegi clusteren. futtast le 2-3x. A kapott idő eredményeket átlagold, és a fenit mérési adatokat mentsd el.

Vegyél ki 2 gépet a clusterből. Futtasd le újra a fenti feladatot. Nézd meg a renderelési időt, és a terheléseket.

Ebből már lehet tippelni, hogy mit kellene fejleszteni.
---...---
TLoF