[MEGOLDVA] Miért lett lassú az Xming (X, X11, bármi)?

Fórumok

Update: mindent visszaállítgattam szépen alapértelmezettre, és lám, megint olyan mint régen. Szóval valahol user error volt, de hogy pontosan mi is volt az, már ki nem derül. Nagyjából az MTU, ssh cipher volt ami változott, meg amiket még nyomoromban elbirizgáltam. A fene se tudja hogy melyik volt az igazi (vagy melyek együttállása) hunyó.

Van egy gép (lxc, Debian Jessie host és konténer), ami amolyan internet-átjáró. Van két lába, az egyik egy belső hálózatban (legyen ez az A), a másik meg egy nem annyira belső hálózatban (B hálózat). A B hálózatból bejelentkezve normális sebességgel megy pl. a Firefox vagy Chrome(*) görgetés, az "A" hálózatból viszont nagyon lagol. A gépelés nem.

A mókás az, hogy egy ideig jó volt, ám áramszünet miatt le kellett állni, és azóta (vagy nem, ezt már nem lehet kideríteni) áll fenn a probléma.

- Az emberek putty-tyal jelentkeznek be, win7-win10 gépekről, XMing az X11 szerver.
- Mindkettő helyi háló, gigabit.
- A ping folyamatosan <1msec.
- Az iperf kb. a gigabit sebességét méri.
- A DNS ide-oda működik mint a nyúl.
- Az "A" hálózatból/ba nincs route kifelé/más hálózatba.
- Az MTU 9000 (1500-zal se volt jobb).
- Az SSH tömörítés ki/be, TCP_NODELAY, nem segített.
- pam ldap van (bár kétlem hogy ez számítana, de az van).

Az igazi gondom az az, hogy kifogytam az ötletekből, hogy mit ellenőrizzek. Félek, hogy valami apró, helyi hülyeség lesz az oka, de hátha kiderül, miközben mást ellenőrzök :D

Tehát... ötletek?

*) Az xpdf is vacak, csak kicsit másképp.

Hozzászólások

Rejtett subscribe, és csak egy tipp: a két hálózatban ugyanazzal a klienssel próbáltad? Nem lehet, hogy az egyiken van IPv6, a másikon nincs, és ott afölött megy, a másikon IPv4 (DNS alapú címzésből ítélve)? Ugyanaz a user (mmint a szerveren) vagy usertől függetlenül?

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Momentán ott tartok, hogy bootoltam (frissebb kernel, miegyéb) egyet, illetve megfésültem a konfigot a szép, 9000-es MTU miatt. Most már mindkét hálózatból lassú. Állok vissza 1500-ra.