OTP Webkártya kontra Steam

Fórumok

Sikerült már valakinek az Otp webkártyával steam-en keresztül vásárolnia. Nekem minden próbálkozásnál a legelsőnél is azt írta ki, hogy a kártyakibocsátó bank a tranzakciót visszautasította.

Hozzászólások

Esetleg limit problema? Hivd fel az OTP-t, remelhetoleg meg tudjak mondani az okot (nekem a CIB-nel nagyon keszsegesen segitettek ebben).

otp webkártyáról még nem hallottam, de én úgy tudom hogy steam-en csak dombornyomott kártyával lehet vásárolni. Ez egy ilyen speckó, netes vásárláshoz? :]
_______________
"Óra nélkül halottak vagytok! Stimmel?!" (szivatógép rlz)

Ez egy kimondottan netes vásárlásra való Mastercard kártya nem gyártják le de dombornyomotnak felel meg.
A limitem rendben van.
A telefonos segítség szerint is minden oké bár még fel kellene hívni valakit aki látja a kártyával kezdeményezett tranzakciókat is csak ahhoz telebank szerződét kell kötni így holnap irány a bank.

Az érdekelne, hogy valakinek egyáltalán sikerült e ezzel a kártyával steam-en vásárolni.

És ezt neked hogyan sikerült összehozni linux alatt, mert én már hónapok óta próbálkozok a legkülönbözőbb cedegákkal és wine-al, de sehogy sem akar összejönni. (Ubuntu 6.06)
Egyszer Suse 9.2 alatt anno sikerült CS1.6ot beüzemelni, de most azzal a configgal sem megy.
Sima wine nem elég hozzá, CXOffice-t csak Photoshophoz használom, Cedega... háth az meg nem hajlandó futtatni, de a timedemo sem. Addig meg nem veszem meg, amíg az nem indítja el.

A gépem 1,6-os P4 1 Gb ram Nvidia 6600GT.
Oprendszer slackware 10.2.
A netről levadásztama a cedega 5.1.1-es verzióját.
http://transgaming.org/forum/viewtopic.php?t=4457 ezen leírás alapján használhatóvá tetem a parancssori indítást.
Ezután steam install majd steambackup (le voltak mentve a már letöltött játékok) install és ki is próbálhattam a half-life 2 demot de 800x600-ban minimál grafikával is igen lassú volt ezért nem is sokat játszottam vele de lehet hogy csak a configon kellett volna kicsit állítgatni.
A CS-t nem próbáltam.

12 éves topik, de éppen ma próbáltam OTP Webkártyával Steamen játékot venni, és az általad írt hibaüzenetet adta nekem is. Most használtam volna először a webkártyát, hát nem jött be. Fogalmam sincs, hogy miért.

Valódi bankkártyával sikerült a vásárlás.

12 éves topic, én 16+ éve használok OTP Webkártyát, a Steam-en használtam már jó régen is, több száz webes vásárláson vagyok túl (főként nemzetközi webáruházakban használva, szerte a világon), és mindenhol tudtam vele fizetni, még kis ázsiai oldalakon is.
Nulla próbéma és nulla visszaélés volt. Minden rendben, már a sokadik web kártyámat kapom.
Ugyanez a tapasztalat ismerős körben is, hogy megfelelően működik. Én a többi bank bánkártyáiról tudnék mesélni, ahol a kézben tartott, gyönyörű és drága dombtornyomot kártya NEM működik, és én segítettem ki a Webkártyával, hogy fizetni tudjon... :-)

Érdemes kideríteni a triviális dolgokat, mert user error-ra tippelnék: rosszul beállított limit, nincs pénz a kártyán, azaz konkrétan azon a számlán, amiről fizetnél, vagy egyéb korlátozás.

+1: Én is javaslom, hogy Paypal-on keresztül használjad. Úgy bizonyos trial-t, ami elsőre 0-t, majd 30 nap után vonná le a pénzt, a Paypal-on belül is tudod kezelni, látod.

Sakk-matt,
KaTT :)

„Én a többi bank bánkártyáiról tudnék mesélni, ahol a kézben tartott, gyönyörű és drága dombtornyomot kártya NEM működik, és én segítettem ki a Webkártyával, hogy fizetni tudjon... :-)”

Én meg olyanról tudnék mesélni, hogy a gyönyörű és nem (túl) drága dombornyomott kártyával segítettem ki mást, aki a saját olcsó kártyájával nem tudott fizetni. Így azt hiszem, nyugodtan kijelenthetjük, hogy vagy
- hazudsz, vagy
- én hazudok, vagy
- mindkét eset megtörtént.

Én a harmadik változatra szavazom. Ami viszont azt jelenti, hogy egyik esetet sem szabad általánosítani.

Én nem általánosítani próbáltam, csak ez a tapasztalat. Tudjuk, hogy hány láncszemből áll egy online fizetés, és nyilván az OTP-nél és másnál sincs 99.9999 % garantált működés.

Mindkettő megtörténhet nyilván.

Nekem kb mindig szerencsém volt. Például az ELMŰ és online étel rendeléses oldalaknál rendszeres, hogy nem megy a webes fizetési felületük, tehát be sem lehet írni a kártya adatokat.

Sakk-matt,
KaTT :)

Kb. 12 éve kártyával fizetem az Elmű számlát, és soha nem volt gondom vele. Ételrendelésre csak a netpincért szoktam használni, ott sem volt semmilyen gondom. Pedig többféle kártyával fizettem már mindkét helyen.

Az sem kizárt, hogy amikor észlelik a fizetési szándékomat ezeken az oldalakon, akkor gyorsan összekapják magukat a bankok. :-)

Tehát Works for me. Vagy csak – eddig – mindig szerencsés voltam.

Én meg a PayPal-hoz tudom hasonlítani, amivel órákat elvacakoltam mielőtt feladtam, az ÓhTíPí webkártyával meg 5 perc alatt tudtam fizetni.
Ali rá van állítva, ha kell valami, csak utalom a hasra megegyező kemény magyar valutát (vagy ebben az esetben devizát?), a kínaiak leemelik és küldik a cuccost.

Csak a pontosítás végett, hogy _szerintem_ az ismerősödnek is virtuális Mastercard bankkártyája van, ezt tisztelve OTP Webkártya néven.
Ez egy normál debit card, azaz nem hitelkártya ebből fakadóan természetesen előzetesen pénznek kell lenni rajta.

- Attól virtuális v. Webkártya, hogy nem kapsz a kezedbe holmi plasztik lapot, csak az adatait :-D

Szia!

Igen, virtuális Neki és mikor belép online felületen akkor ugye felsorolja milyen számláid vannak lakás takarék vagy más megtakarítású és ennek mind külön bankszámla száma van. S itt a felsorolások között ott van a webkártyája is ami mellett ha nulla forint van nem tud vele fizetni. Ezért mielőtt vásárolna átutal a saját számlájáról arra a számlára(ingyen)...

Milyen helyesen.

Mert ha valaki meglovasítja az adatait, vagy esetleg éhesebb a pénz levételkor,akkor csak annyit bukhat, amennyi rajta van.
Ismerős ez w működés :-)
Még innét a HUP-ról kaptam ezt az ötletet, miszerint érdemes fenntartani egy virtuális bankkártyát, nem pedig kockáztatni a valószínűleg magasabb fedezetű plasztikot.

Tényleg... volt már valakinél olyan eset, hogy megpróbáltak visszaélni az adataival?
- És olyan eset hogy a fenti korlátozással fogta meg a visszaélést?

Érdemes szerintetek ez összekapcsolni az ORT Simple szolgáltatással?
- Vagy biztonságos az egyébként is?

Nekem USA-bol egyszer szolgaltato megegyszer lehuzta kartyat, mert allitotta hogy recurring-ot x-eltem a szerzodeskor. Aztan elkuldtem nekik az accountom screenshot-jat + emailben a szerzodest, amiben nincs kiikszelve a recurring. Nem akartak visszafizetni. Jo sok levelezesbe es a BBB-vel + card fraud bejelentessel valo fenyegetessel vegul 2 vagy 3 honap mulva visszafizettek. Azonban tudni kell, hogy bank semmit se tett volna. Beszeltem bankommal, ahol azt mondtak IJ, ez jogi kategoria, birosagra tartozik, a kartya biztositasa nem fog fizetni, hiaba jelentem be naluk. Ennyit a VISA biztositasrol, szoval erdemes virtualis kartyat hasznalni, ahol csak lehet. Azt mondjak AMEX ilyen esetekben is fizet, ezert nem is fogadjak el mindenutt..

Breaking news: én néztem be meg nem is. Előtte utaltam át a kártya számlára pénzt, ami a webbank szerint ott is volt. Utána vásároltam volna, de fedezetlenség miatt elutasította. Aztán másnap kaptam SMS-t, hogy átment a pénz - LOL. Kipróbáltam a poén kedvéért és másnap már működött.

Tehát a probléma oda redukálódott, hogy a bankon belüli saját technikai számlára átutalás miért nem volt azonnali, és miért mutatta weben, hogy ott a pénz, ha nem volt ott. És hogy mi értelme van így a webkártyának?

A sima utalás a saját számlák között is csak "nyitvatartási időben" megy végbe, de tapasztalatom szerint olyankor szinte azonnal. Lehet helyette az 7x24 OTP kártyák közötti utalást is használni, ami azonnali, csak lehet, hogy nem kapod meg azt a kedvezményt/díjmentességet mint sima utaláskor. Hogy miért mutatta, ha nem volt ott a pénz, azt passzolom.