Az Apple bejelentette az iPhone SE-t

Címkék

iPhone 5S méret, iPhone 6S specifikáció, 399 dolláros ár. Nagyjából így lehetne összefoglalni. Bővebben itt. Részletek: http://www.apple.com/iphone-se/

Hozzászólások

Végre visszatértek egy élhető dizájnhoz. A 6/6S übergagyi kinézete, a szégyen kameramegoldás, hogy kilóg a házból, meg billeg az asztalon, amihez foghatót olcsó kínai telefonokon is ritkán lehet látni, hát... egy vicc volt.

--
trey @ gépház

szerintem te maximum képről láttál i6-ot, én i5 után 6s-t használok megjelenés óta, és sokkal jobb a telefon fogása (ki is megy akkor csak a designra? a nagy uborka fanatikus, vagy az apple? tény, hogy szebb az 5/5s, de fogásban használatban nyer a hatos a széria), ugyanolyan minőségi érzetet kelt, az asztalon meg soha nem billeg a telefon, csak ha izomból ütöd a kijelzőt, de örülök hogy elhittél mindent amit az interneten olvastál, akit meg zavar az ilyenkor fellépő billegés az rakjon rá tokot. (engem még soha egyetlen 1x sem zavart semmiben...)

jó annak akinek annyi pénze van, ha véletlenül kiesik a 300 ezres telefonja a kezéből a betonra és szarrá törik, akkor gyorsuló szívverés nélkül vásárol egy újat a sarki apple storeban. :) szerintem ez még usában sem jellemző az átlagra. amikor az otthonom / munkahelyem közelében vagyok én sem rakok rá tokot, de mindig ott van nálam, és ha hosszabb útra indulok akkor felpattintom a biztonság kedvéért.

a samsung telefonjaiban is kilóg a kamera, mégse zavar senkit érdekes, de nem is kell ezen meglepődni, egy android/ubuntu portálon ez a normális, csak az apple a szar. :)

Az egyik kollégám kétbalkezes, nem egy telefont (iPhone-t is) tört már össze. Megoldotta egy biztosítással. Mondjuk most is van neki rajta tok a biztosítás mellett, de előtte tokkal együtt törte össze.

"a samsung telefonjaiban is kilóg a kamera, mégse zavar senkit érdekes. :)"

Fel se merült bennem soha, hogy Samsung telefonért pénzt adjak, így annyi fáradságot sem veszek, hogy megkritizáljam.

--
trey @ gépház

Hogy mit vennék következő telefonnak? Ez egy nagyon jó kérdés. Jelenleg fogalmam sincs. A mostani telefonommal nagyon elégedett vagyok, így könnyen lehet, hogy hosszú idő után ez lesz az első készülék, amit 2 évnél tovább is használni fogok. Közben pedig aktívan keresem a következő jelöltet.

--
trey @ gépház

Es a kinyithato tokja a masik legeltalaltabb valami.

Sose volt kinyithato tokom, mert gagyinak talaltam,
de 1+1 kinyithato tokja baromira el van talalva.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Úgy, hogy ha valami annyira drága, hogy különösen vigyázni kell rá (preventatív módszereket alkalmazni, pl. tokot venni, fóliát venni, kényesen kezelni), akkor egyszerűbb biztosítást kötni rá. Mert akkor az tényleg megtéríti a károdat. Míg a tok/védőfólia semmilyen garanciát nem ad.

Ami meg nem annyira értékes (pl. egy 20E forintos Androidos kütyü), arra meg nem kötsz biztosítást.

Hogy értsd: ha valami annnnyira értékes, hogy kifejezetten vigyáznod kell rá, akkor inkább köss rá biztosítást. Az tényleg működik. A többi dolog meg félmegoldás csak.

Ugyes vagy. Kezdjuk cifrazni a dolgot :). En se ejtettem meg ki kinai porcelant a kezembol, mert nem nagyon fogtam meg olyat.
Attol meg hogy valami draga, eppugy kicsuszhat a kezedbol, vagy veletlenul kibokheti valaki. De meg egyszer mondom, ugyes vagy, csak kisse irritalt, hogy a hozzaszolasod olyan hangnemben volt, hogy aki draga cuccot kezbe vesz es elejti, az hulye es csakis az o hibaja. Bezzeg Te, aki vigyaz ilyesmire :)
Tegnap epp a fonokomnek esett le kb. 50 centimeter magassagbol a foldre a 700 dollaros Samsung telefonja, azonnal eltorott az uveg. Szerencsere volt ra biztositasa es 99 dollarert egy ujabb modellt kuldenek neki.
Na mindegy, tultargyaltuk a dolgot.

figyelhetsz akármennyire, mi van ha valaki pont neked rohan az utcán és úgy esik ki a kezedből a telefon? (láttam ilyet)

minek fizessem feleslegesen a biztosítást? arra figyelek hogy ne lopják el, nem 1x esett már le úgy (nyilván véletlenül...), hogy tört volna valszeg, egy 6-7 ezer forintos tok rajta, és nem lett semmi baja.

Ez az Apple premium kategoria es "nagyon draga" megiteles azert idoben/terben eleg relativ. Mondjuk teny es valo, hogy a 300e az felelmetesen soknak hangzik - de pl emlekszem, hogy kb ket eve az USA-ban megfordulva szuksegem volt egy olcso telefonra + SIM kartyara a rovid ott tartozkodas idejere. A valasztasi lehetoseg valami Lumia meg kinai Android voltak, aztan rakerdeztem, hogy mi a helyzet az Apple termekekkel: az elozo generacios iPhone 4 kerek 99 USD volt, a 4S pedig 199 USD feltoltokartyas konstrukcioban :) Mondjuk tokot nem adtak hozza.

ha emlékszel még, ugyanez a konstrukció mibe került (volna) a lumia és kínai android esetében? akár előző generáció esetén is, már ha volt a kérdéses nem apple eszközökből előző generáció.

"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."
"Vajon mit várok a sorstól, ha hányok az édestől, és izzadok a sóstól."

Emlekeim szerint feltoltokartyas konstrukcioban nem kaptam volna semmit 100 USD alatt, ezert is csodalkoztam az iPhone 4 aran -- praktikusan az volt az "egyszer hasznalatos" telefon (hogy legyen mit hasznalni telefonalasra, e-mailezesre, navigalasra 1-2 hetig) megtestesitoje az adott helyszinen es idoben.

"Életemben nem tettem telefonra tokot"

Életem legjobb döntése volt, hogy a Huawei Ascend P7-es telefnomra (iphone 4 klón, kétoldalt üveglap) raktam egy gagyi szilikon tokot. Megszoktam 2-3 nap után, a kinézete se volt vészes, cserébe többször leesett a telefonom, és túlélte mind. 2 év használata után adtam át tesómnak, úgy nézett ki mint újkorában.

Amiről nem esett szó, de érdekes lehet hogy vajon a 3d touch és az újabb touch miért maradt ki. Ez így egy fél update, nem teljes.

Viszont árban nagyon jó.

___________________
http://szoftvervasarlas.co.hu - szoftverek legjobb áron

Imádom ezt a buzizást. Vannak természetesen szép számmal úgy idióták, mint fogalmatlanok az összes táborban - ettől még nem szükségképpen kapafogú, pinaallergiás kretén az összes Android zealot, sem pediglen hipszterhomár az, aki tudatosan Apple cuccokat preferál.
------------------------
{0} ok boto
boto ?

Kérdés, hogy miért nem adtak akkor már egy teljes értékű 6s-t egy 5-ös méretében? Mert azt hittem, hogy ez volna a lényeg, legyen kis méretben is erős telefon. Akkor ne hagyták volna ki a funkciókat, és ne adták volna olcsóbban. (Max annyival amit a méretbeli különbség megindokol)

őszintén, ha kell a 3d touch mindenképpen akkor veszel 6s-t, én használom napi szinten, de azért tudnék élni nélküle. ha meg zavar hogy fél másodperccel lassabb a touchID akkor vegyél 6s-t.

az SE egy kurva jó telefon lett, és nagyon sikeres is lesz, nem tudom minek kell mindenbe bele kötni. ha valamelyik tulajdonsága nem tetszik akkor ne ilyet vegyél, de rengeteg embernek tökéletes lenne. nekem is, csak már van 6s, úgyhogy mind1.

Bar a apple cuccok hidegen hagynak, jo latni, hogy az ipar nem feledkezett meg a normalis meretu telokrol.

----------------------
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"
--> YouTube csatornám

A többi gyártó biztosan elfogja kezdeni másolni a kompakt kinézetét/méretét az SE-nek. Személy szerint én örülnék, mert a mostani telefonok kezdenek kirúgni a hámból, már túlságosan is nagyok szerintem (legalábbis az én kezemnek biztosan).

Mindenesetre remélem, 1-2 év múlva én is foghatok normális méretű Nexus-t a kezemben. :)

-
"Everything is just a matter of perspective."

Ertem en hogy premium kategorias, meg minden, de nekem mindig olyan gagyi erzesem van ha meglatok egy iphone-t. A forma, a nagy gomb, a szinek. Olyan, mint egy hatvanas evekbeli sci-fi, ami egy star trek parodia akar lenni Pirx kapitany citromfacsaro bazisaval papirmasebol, de jo sok szines csillagszoroval, meg rozsaszin autogumi idegenekkel. :D

Privat velemeny. Abszolute nem mondtam, hogy ilyen is lenne. Keretik az iphone fanokat nem raharapni es szajhabozni.

Ugyanakkor az asztali es laptop vonallal nincs ilyen bajom. Azok mindig ubercool-ak voltak. :D

+1

Az en egyik problemam apple vonalom: majd ok megmondjak, mekkora kezed van. OK, most mar 2 meret is van evente: micsoda fejlodes.
A masik: az a borzalmasan bezart erzes; no meg a back gomb hianya, rosszul vagyok tole.
Ezerszer inkabb a 180 USD-be kerulo Ulefone Power root-olva, mint barmilyen apple mobil.

Es jah, apple viszonteladonal meloztam egy evet, az asztali OS-sel nincs bajom (szerencsere ez meg ajfon elotti idokben volt).

azert a back gomb androidon hagy kivannivalot maga utan.
Ez most visszamegy az elozo alkalmazasra, vagy be is zarja a jelenlegit?

Szerintem egy elhibazott valami felfuzni egymastol fuggetlen alkalmazasok history-jat.

Dehat kinek a pap, kinek a papne.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

ha elmondod mi értelme a back gombnak a rendszerszinten működő swipe to back funkció mellett akkor talán megértem miért vagy rosszul tőle. bárhol működik az egész iOS-ben, hogy kijelző bal széléről elkezded húzni jobbra az ujjad akkor visszalép egyet, nincs ott egy felesleges plusz gomb, de ezt általában az ilyen fika gépek nem szokták tudni mint Te, ilyenkor látszik hogy fogalom nélkül böfögsz ide valamit.

nincs mindenkinek igénye arra, hogy rootoljon, naponta romot/témát/hellokitty ikon packot cseréljen :) csak egy jól működő stabil telefonra van szükségünk.

az iOS alapja pedig az OSX amivel állításod szerint nincs bajod. vicces vagy. :)

"mi értelme a back gombnak a rendszerszinten működő swipe to back funkció mellett"

A swipe to back:
- Nem egyértelmű, hogy létezik. Amíg valaki nem mutatja meg, nem olvasol valami leírásban róla, addig jogosan feltételezheted hogy nem létezik a funkció. Egy gomb ezzel szemben ott van szem előtt.
- Összeakadhat az appokkal. Mi van ha egy vonalat akarsz rajzolni a képernyő bal szélétől a jobb széléig? :) De akár játékból is tudok pár példát mondani, ahol az ujjad balra-jobbra huzogatása közben simán aktiálhatod a vissza funkciót is.

Igazából megfordítom a kérdést: Mi értelme van elrejteni a back gombot, és inkább egy kriptikus gesture-t adni helyette?

aki nem olvas használati utasítást az így járt, ismerősi körömben mindenki használja ezt a nagyon egyszerű funkciót, ami sokkal kényelmesebb mintha a kijelző tetejére, vagy a legaljára kéne állandóan vinni az ujjad. te eddig erről nem tudtál, nem használsz iOS-t csak osztod az észt, úgy hogy megnyugtatlak: kiválóan működik a dolog, és nem, nem akad össze semmivel sem.

miért próbálsz okoskodni olyan témában amit nem ismersz? semmi értelme e mellett a back gombnak igazából.

nem tudom a játékos példádnak ehhez mi köze van egyébként. ha a játékból ki akarsz lépni, akkor a home gombot nyomod meg értelemszerűen. a hszedből lejön hogy életedben nem használtál még iOS-t, vagy max futólag. javaslom próbáld ki mielőtt baromságokat írogatsz, mert ezzel csak magadat égeted le. :)

A kedvedert utananeztem az iOS hasznalati utasitasnak es valoszinuleg megint bennem van a hiba, mert nem talaltam konkretan semmi ilyesmit benne.
Latom Te eleg okos vagy a temaban, kerlek masold ide be (egy linket is dobhatsz) a hasznalati utasitasbol, hogy hol irjak ezt le vilagosan (magyarul, vagy angolul, mindegy).
Koszonom.

fogalmam sincs már hol láttam, de amúgy tele van vele a net 2013 óta szerintem, csak az nem látta aki nem akarta / nem használja és csak okoskodni tud róla, illetve a keynoteokon 2x is kihangsúlyozták szerintem. itt egy példa

elfogadom hogy nektek droid usereknek mindent az arcotokba kell tolni, különben soha nem jöttök rá. :) rossz lehet fantázia és kreativitás nélkül élni.

gyanítom, gyakran hordtatok / hordtok ilyen órát :)

2 napja kellett egy rokonomnak segitenem letrehozni egy felhasznalot, hogy tudjon bejelentkezni az App Store-ba, majd segitenem kellett, hogyan keressen meg egy alkalmazast es installalja. Par honapja van meg neki az iPhone 6, de ez ido alatt egyedul nem volt kepes erre.
Szerintem jo esellyel fogalma sincs a kulonbozo tobb ujjas swipe funkciokrol.

P.S.
Nem akarok tovabbi vitat inditani, csak egy peldat adtam arra, hogy egy fantazia es kreativitas nelkuli droid user kell az iPhone felhasznalo arcaba toljon valamit, mert kulonben soha nem jott volna ra.
Maradjunk annyiban, hogy minden oldalon vannak ertelmes es kevesbe ertelmes felhasznalok.

Sic Transit Gloria Mundi

A konkret problema az volt, hogy mikozben hozta letre az uj felhasznalojat, es eljutott a kartya adatok megadasaig, nem volt olyan opcio, hogy "None". Mindenkepp meg kellett adni a kartya adatokat, amit o nem akart. Letrehoztam neki egy felhasznalot szamitogepen, es mikor azzal lepett be, akkor mar ott volt a "None" opcio.

Androidon van 2 opciod (legalabb is nekem volt), hogy "Set up credit card" es "Not now".

Dontsd el te, hogy egy Android telefonnal tobbre jutott-e volna vagy sem.

Sic Transit Gloria Mundi

4 szót kellett volna beírnia a googleba: kártya nélküli app store.

de amúgy nem látom értelmét annak hogy 100+ ezer forintos okos telefont veszünk és bankkártyát meg nem adunk hozzá, mert droid esetén warezoljuk az appokat enkórról, ios esetén meg valahogy megleszünk az ingyenes appokkal is. (minek vesz valaki 200+ ezer forintos telefont, ha sajnálja 1 sör árát egy jó appra?)

fentebb problémát csináltak egy helyen ahol nem volt. hozzáadta volna a kártya adatait, tudna vásárolni is, illetve nem kellett volna szenvedni. mi a bonyolult ezen? aki 200 ezer felett vásárol mobiltelefont, nem hiszem hogy gondot okozna ez. ha meg csak villogni vette akkor így járt, szopjon vele :)

Szerintem mindenkinek a saját ügye, hogy hogyan jutott hozzá a telefonhoz és mit telepít rá. Lehet, hogy azért nem áldoz be egy sör árát egy jó appra, mert amúgy nincs szüksége arra a „jó appra”. Több embert ismerek Androidosok és iPhone-osok között is, aki semmilyen plusz alkalmazást nem telepített még a telefonjára. Nem azért, mert nem tehette volna meg, hanem mert nem volt rá szüksége.
Úgy látom, te továbbra is nagyon megmondó-ember vagy.

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

viszont szerintem aki a gyári appokat is alig használja egy iPhoneon, és nem telepít rá azon kívűl semmit sem, annak minek ilyen készülék? simán elég egy buta telefon is. de egy tényleg olcsóbb androidos készülék is. az is simán megbírkózik a telefonálás funkcióval.

aki viszont 2-300 ezer forintot kidob egy okos telefonra, annak ne okozzon már gondot megadni a bankkártyája adatait.

Azt nem mondtam, hogy a gyári appokat alig használja. Ezt te mondod.
És ártól függetlenül teljesen megértem azt, aki nem akarja megadni csak úgy a bankkártyájának az adatait senkinek, legyen az az Apple, Google, vagy csak simán a sarki fűszeres.

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

Mondjuk akár biztonsági okokból is el tudom képzelni, hogy valaki nem akarja megadni a bankkártya számát. Én amit használok: térkép app, facebook,
hangouts, messenger, böngésző, utazás alkalmazás (bkv, menetrendek), mail. Ezek mind ingyenes programok, vagy az alaprendszerrel járnak, tehát ehhez nem kell kártya.

Egyrészt nem értelmezed amit írtam, másrészt személyeskedsz, és feltételezéseket teszel olyanról amit nem tudsz (például hogy mennyi ios-t használok. Elárulom napi szinten nyomogatom az ipademet :)

Akkor ki is beszél baromságokat?

A játékos példát megpróbálom elmagyarázni jobban: Ahogy írtad, ha az ujjadat a képernyő széléről jobbra húzod, az a back funkció. De mi van ha ugyanez a mozdulat a játék része? Vagy ha nem is, a játék hevében ezt a mozdulatot húzod? Csak mert nem egy játék van ami swipe-olásra épít. De akár csak egy rajzprogram. Hogy húzol egy vonalat balról jobbra, ha azt a rendszer úgy értelmezi, hogy a vissza funkciót akarod elérni?

És ha már a használati utasításnál tartunk, nem az apple akarja lenyomni mindenkinek a torkán, hogy mennyire intuitív, könnyen kezelhető, és nem kell hozzá tanulni semmit? Hogy minden egyszerű és kényelmes? Hát ez pont nem az. Nem muszáj elfogadnod az indokaimat. De ha nem vagy hajlandó legalább megérteni őket, akkor sajnállak :)

"A játékos példát megpróbálom elmagyarázni jobban: Ahogy írtad, ha az ujjadat a képernyő széléről jobbra húzod, az a back funkció. De mi van ha ugyanez a mozdulat a játék része? Vagy ha nem is, a játék hevében ezt a mozdulatot húzod? Csak mert nem egy játék van ami swipe-olásra épít. De akár csak egy rajzprogram. Hogy húzol egy vonalat balról jobbra, ha azt a rendszer úgy értelmezi, hogy a vissza funkciót akarod elérni?"

értelmezhetetlen amit leírsz. szerintem neked nincs ipaded. mert mégis mi kéne hogy történjen szerinted ha egy játék közben elhúzod az ujjad jobbról balra a kijelzőn? mit gondolsz hova lép majd vissza? megsúgom: sehova. ez nem úgy működik mint a droidnál, nem lép vissza előző appokra is akár a back gomb. appokon belül - ahogy már leírtam - előző oldalakra, pl beállítások appban bemész egy almenübe, vissza tudsz ezzel a mozdulattal lépni. ez csak egy példa volt. (nem, nem csak az apple által szállított default appokban van ez benne) ha vissza akarsz lépni a menübe akkor home gombot nyomsz, task switcher meg dupla home. így nem igazán van szükség back gombra, egy természetes lapozás mozdulat az egész.

"értelmezhetetlen amit leírsz"

Ha nem sikerül értelmezni, az rólad mond el valamit :) Játékban szerinted nincs értelme egy vissza funkciónak? Vagy egy rajzprogramban? Ami visszalép a főoldalra, vagy ilyesmi?

Egyébként tetszik hogy fogalmatlanul fikázod az androidot, a hozzászólásaidon látszik, hogy nem használtál egyet sem, mert különben nem mondanál ilyen sületlenségeket :)

van mellettem nexus 4 és nexus 5 .

ez a funkció nem arra szolgál, hogy visszalépj a menübe, arra ott a home gomb. video. nyilván coupertinoban is gondoltak a felmerült gondjaidra, és nyilván úgy van megcsinálva, hogy jól működjön. emiatt nincs szükség +4-5 gombra a telefonon hogy visszalépj egy szintet a menükben.

Egyrészt egy plusz gombról beszélek, másrészt androidon nagyon jól bevált. Ráadásul nem arról beszéltem, hgoy visszajuss a menübe (csak feltételezni tudom, hogy a home screen-ről beszélsz. Én mondjuk a játék/alkalmazás előző állapotára, kezdőképernyőjére, menüjére gondolok. Oda hogy jutsz a home gombbal???

Játékokban általában van dedikált pause gomb. Legalábbis amikkel játszottam droidon es iosen, ott mindig volt, szoval ezért nem ertem minek erre plusz gomb. De akkor igy androidon 2 pause is van a vissza gombal ezek szerint. Legalább nem fogy el egyhamar !

A swipeolos megoldás iphoneon általában egy kezes használatnal jon a legjobban, menetközben, séta busz stb... (Logikusan gondolkozva), ha rajzoló appban vagy akkor valszeg nem setalsz az utcán igy valszeg kapsz valami dedikált gombot a vissza lépésre (lásd videóban: Kész)

Teljesen jo az iOS megoldás, androidon is működne ez, ha lenne valami egységes API erre, de gondolom nincs. Továbbra is egyszerűbbnek tartom es logikusabbnak valamint természetesebbnek hogy egyszerűen csak lapozok egyet visszafelé mintha csak egy könyvben lapoznék. Nem latom értelmet ezért egy plusz gombot allandoan a képernyőn (vagy a készülék előlapján ) tartani. (Illetve most eppen ugy tartom a telefont hogy pont kényelmesebb a kijelző felső részén elhúzni balról jobbra az ujjam, mintha le kellene a telefon aljaig nyúlni a back gombhoz)

Koszonom a felvilagositast. Mondjuk egy balra visszamutatot nyil tobbet mondd, mint a filozofikus "amirol nem tudsz, nem azt jelenti, hogy nincs" kijelentesed. De sebaj. Valoszinuleg bennem van a hiba. En inkabb szeretem az egyenes, felreertelmezhetetlen dolgokat, mint pl. egy balra mutato nyil.

"kijelző bal széléről elkezded húzni jobbra az ujjad" -> jobbkezes vagyok, az 5.5" telefonomon nagyon nem kenyelmes a balszelrol inditott swipe; a back gomb meg kezreall; es jah, a swipe-rol csak akkor tudsz, ha utananeztel, a back gomb meg ott van.

a hellokitty a te stilusod, nem az enyem (fekete hatter egyszeru es hasznalhato launcher-rel reszemrol); nem szoktam meg felevente sem rom-ot cserelni, viszont nagyon jol jon, hogy barmikor visszaallithatok egy alkalmazast elozo verziora adatokkal/beallitasokkal egyutt; ugyebar a gyarto altal adott szemet eltavolitasa/fagyasztasa is franko cucc (es igen, ilyen minden os-en van)

az iOS es az OS X szerencsere nem ugyanazt az UI-t hasznalja (gondolom, a melyebb retegek jelentos resze sem egyezik); mellesleg mindharom (az androiddal egyutt) *nix alapu, ott meg van terminal, onnantol nincs akadaly

stabilitas ? az elozo telefonom 28 honapot ment os valtas nelkul atomstabilan (talan felevente volt egy nem tervezett reboot). jah, ezt nem vontam ketsegbe iOS alapon sem.

unix/linux mernok vagyok 10+ eve, nem az atlagos leugathato felhasznalo

miert android ? mert en dontom el, hogy
- cserelheto-e az akkumulatorom (es persze, hogy mekkora)
- mekkora kezem van
- akarok-e microSD card bovitast
- kell-e dualSIM
- mennyit szanok egy uj telefonra (a legolcsobb uj 4 USD korul van)
- akarok-e olcso usb OTG-t
ezekbol a parameterekbol nem 2 modell van evente (amit en bezartsagnak hivok: nekem nem franko).

jah, szebb az iPhone, teny, de a telefon eszkoz, a hasznalhatosag NEKEM nagysagrendekkel fontosabb (es persz az ar/ertek arany se kutya ...)

My two cents.

Hetvenes évekről beszélünk, akkor ez volt a technika, főként itt keleten. Ajánlom mellé "Az Orion űrhajó fantasztikus kalandjai" német sorozatot, valamint a "Televíziós mesék felnőtteknek" magyar sorozatot.

"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."
"Vajon mit várok a sorstól, ha hányok az édestől, és izzadok a sóstól."

Viszont Lem Pirx novella-sorozatat feltetlenul olvasd el. Ugyan van-egy ket vicces kozte, de az osszes igen erdekes kerdeseket feszeget az urutazassal, az uri lettel kapcsolatban.

Nem gyoztelek meg?

Pirx stories can be classified as a moderate hard science fiction with some comic elements ==> https://en.wikipedia.org/wiki/Tales_of_Pirx_the_Pilot

Szerk:

Ha inkabb komikusabbra, de azert meg mindig mely tartalommal birora vagynal, akkor adj egy eselyt Ijon Tichynek szinten Lemtol. Vicces, nagyon vicces, de nagyon erdekes dolgokat boncolgat.
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Star_Diaries

A Kiberiada meg konnyedebb hangvetelu, leginkabb meseszeruen megfogalmazott tortenetek halmaza, es az ur helyett inkabb a robotokra koncentral. Eleg sok temakort erint, szinten 10/10.
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Cyberiad

Igazabol a regenyei is baromi jok, de nem akarom elvenni a tobbiek elol a lehetoseget, hogy felsoroljak Lem maradek sci-fi munkassagat, mint amit meg feltetlenul el kell olvasnod :)

hajajajjj...de fiatal valaki. Mielott barkit helyesbit az ember jo ha legalabb a google-be beirja amit meg szeretne kritizalni. :D

Amugy hidd el tudom mirol irtam. Nem veletlenul irtam, hogy egy gagyi Star Trek utanzat (es nem Pirx kalandjaira ertettem), amiben Pirx eszkozei vannak. Egyszeruen ilyen erzes kerit hatalmaba az iphone-okat latva.
Amugy a kivitelezes lehet hogy vicces volt a sorozatban, de maga Pirx kalandjai igenis izgalmasak voltak. Nekem 6-8 evesen meno volt es kesz. Punktum! Anyukamek ezert vettek holdjaro kompot, ami ment korbe korbe veletlenszeruen, meg az urhajot, ami ha nekiment a falnak fellalt. :D

Uberbrutal volt. :D

Megint egy nagy ujitas :)))
Kisebb meretben az elavult 1.5 eves technologia :))
Ez kell a nepnek..

Azt hiszem megvan a jó öreg 4s és 5s-ek méltó utódja.
Az időközben kijött többi modelljükkel sincs semmi bajom, csak egyik sem tetszett annyira hogy igazán akarjak váltani rá.
Erre viszont simán átnyergelnék, nem érdekel a gyenglbb előlapi kamera, a 3d touch hiánya, meg a kisebb méret sem.

Hát ezt SE fogom megvenni.
(Bocs, ha voltmár.)