MediaGo gyakornoki / friss diplomás program

Nemrég találtam rá a tárgyban említett hirdetéseire. Elég vonzónak, érdekesnek találtam a kínált lehetőségeket, gondoltam miért ne. Jelentkeztem, majd megtudtam, hogy az összes pozícióban történő munkavégzés teljesen önkéntes alapon történik. Hallott róluk valaki valami közelebbit? Bár heti 20 órában teljesen ingyen dolgozni 6 hónapon át nem tudom mennyire éri meg...

Hozzászólások

Tapasztalatszerzes?
Lassan ott tartunk, mint a kezdo ugyvedbojtar. Egy evig o fizeti a jarulekat, fizetes nincs. Szakmaisag van

ha ennyire dolgozni szeretnél (mindegy, hol), szerintem kb. mindenki mond innen olyan céget, ahol még fizetnek is érte (friss diplomával, etc.)

ha az a cég kifejezetten a cél, akkor sry, nem ismerem őket - de nekem messze nem lenne szimpatikus ez a hozzáállás.
--
blogom

nem szabad elmenni ilyen helyre.

én sokáig McDonald'sban dolgoztam, abból éltem, s féltem nekiugrani váltani - azért, ha nem jön be, költözhettem volna haza anyámékhoz, meg az egyetemen is csúsztam volna tovább. továbbá nem hittem el, hogy tényleg annyira, de annyira kellenék én a piacnak (a Nokia pl.: azonos órabért adott volna, mint amit a mekiben kerestem, csak szarabb feltételekkel)

de érdemes kicsit körbenézni, elmenni 2-3 helyre interjúra - én egyetem mellett is találtam nagyon jó helyet, s azóta néhányszor már máshol is jártam állásinterjún - ott se mondtak rosszat.

szóval az esélyek nagyon jók, csak egy kicsit keresni kell.
--
blogom

20 órában teljesen ingyen? semennyire nem éri meg.... Tapasztalatszerzésre sem jó.

Nekem az első "tapasztalatszerzésem" 4 órás meló volt. De legalább nem "ingyen". És megérte. Nagyon is.

Konkrét munkakör van megadva vagy feladatok?
Szerintem ez sehogy sem jo üzlet neked.

(én pl. az ITSH-nál voltam gyakornok s mikor kellett ember a csoportba ki sem irták a pozit...)

Szóval ha tapsztalatot szereznél inkább keress egy multit sztem!

Nekem a gyakornoki interjun csak 1/3 részben kellett németül beszélni, bemutatkozás illetve pár kérdést kaptam az önéltrajzból aztán visszamentünk magyarra.
Nekem volt nyelvizsgám de évekig nem használtam a németet és külön az interjura készültem fel.
Az én tanácsom az lenne hogy probálj meg felkészülni (estleg külön tanár, vázlatok, némt filmek sorik) add be a jelentkezést és ha nem vesznek fel akkor sincs semmi, mert a következö interjud sokkal jobban fog sikerülni. Szerintem az állásinterjukhoz is kell egyfajta rutin.

De egyébként ha valmennyire fel tudod pörgetni a németed és szakmailag stimmel a dolog nem fognak nemet mondani.

De lehet hogy jöna topikba estleg 1-2 angolos gyak. hely ajánlat is :)

1) Milyen szakterületek érdekelnek?
2) Ha kicsit is van közöd az informatikához, ne menj el ingyen dolgozni. Ne legyél hülye.

Nem mi beszéltünk PÜ-ben korábban?(Bár lehet tévedek.)
Persze nem is gondoltam rá, viszont nagyon meglepett, hogy épp Bp-n hirdetnek meg ilyen "lehetőségeket". Utóbbi körülmény miatt gondoltam, hogy talán tud valaki valamit róluk, mondjuk hogy miért éri meg bárkinek is velük kezdeni.

Lehet, sok emberrel beszélek PM-ben. :)

(Mi is éppen keresünk pl Support Engineert, 1-2 éves tapasztalattal (fejlesztés, network ops, tanácsadás, akármi) Windows Server támogatásra. A WS-tudás kevésbé hangsúlyos, mint hogy az illető tanulékony-e, és ode lehet-e vinni ügyfelekhez.)

Bár heti 20 órában teljesen ingyen dolgozni 6 hónapon át nem tudom mennyire éri meg...

ez igaz, de ettol meg jelentkezhetsz hozzajuk. Meg persze sok mas helyre is, ahol esetleg fizetnenek is a munkadert. Az interjun kerdezz ra, hogy konkretan milyen feladataid lesznek, hogy azok valoban erdemesek arra, hogy a cv-dre keruljenek.

--
"nem tárgyszerűen nézem a dolgot, hanem a vádló szerepéből. Sok bosszúságot okoztak, örülnék ha megbüntetnék őket - tudom gyarló dolog, de hát nem vagyok tökéletes." (BehringerZoltan)

Viccnek jó volt. Keress rendes állást. Ma annyira hiány van, ha egy for ciklust le tudsz kódolni, akkor már kapsz melót.

ha egy for ciklust le tudsz kódolni, akkor már kapsz melót.

hova lehet ezzel bekerulni?

--
"nem tárgyszerűen nézem a dolgot, hanem a vádló szerepéből. Sok bosszúságot okoztak, örülnék ha megbüntetnék őket - tudom gyarló dolog, de hát nem vagyok tökéletes." (BehringerZoltan)

Vilagszinten mindenhol munkaerohiany van a szakmaban. Lehet, hogy felvesznek ingyen, de sok helyen fizetnek is (tobbet is fizetnenek, ha lenne kit felvenni). - bar mar irtak feljebb is..

--
Is that a banana in your pocket, or are you just happy to see me?
Neither, it's my new iPhone.